در این سالهای اخیر، زیادی درباره مودمهای ADSL/VDSL و ۴G صحبت کردیم و کمتر پیش آمده سراغ مودمهای فیبرنوری یا مودمهای GPON برویم.
یک دلیل واضح آن، نسبت مشترکان اینترنت DSL و همراه نسبت به مشترکان فیبرنوری است. وقتی زیر ۱ درصد از کل کاربران اینترنت در ایران به فیبرنوری یا FTTH دسترسی دارند؛ طبیعی است که هم صحبت درباره مودمهای GPON کمتر باشد و هم این مودمها به سختی در بازار پیدا شوند.
در بازار هم عملا جز چند مدل محدود از شرکتهای هواوی و یک مدل از شرکت یوتل، مودم فیبرنوری دیگری یافت نمیشود. شرکت مخابرات هم این مودمها را به مشتریان داده و نصب میکند.
تفاوت مودمهای GPON
مودمهای فیبرنوری از نظر مشخصات و قابلیتها و انتظاراتی که باید ازشان داشته باشیم؛ به طور کامل با مودمهای ADSL متفاوت هستند. مثلا، نباید دنبال مودم فیبرنوری با وایفای دو بانده چند گیگابیت باشیم.
اصلا مودم فیبرنوری با وایفای دو بانده در ایران نداریم. در دنیا هم به سختی چنین مودمهایی یافت میشود. مثلا دیلینک یک مدل مودم GPON ONT دو بانده به نام DPN-۱۴۴DG دارد که در رده AC۱۲۰۰ است. هواوی هم چند مدل مودم GPON دو بانده دارد که در ایران عرضه نشدند.
دلیل اینکه مودم فیبرنوری دو بانده کمی در بازار داریم هم به این خاطر است که اصولا این مودمهای در زمانی ساخته و عرضه شدند که اصلا وایفای دو بانده مطرح نبوده بوده و هنوز استانداری برای آن عرضه نشده است.
در ایران غالب مودمهای GPON از سری N وایفای هستند و در بهترین حالت سرعت ۳۰۰ مگابیت روی فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز به دست میدهند. اگر وایفای دو بانده سریع نیاز داشته باشید؛ باید یک روتر دو بانده را از طریق کابل LAN به مودم فیبرنوری وصل کنید.
به طور کلی، تفاوت مودمهای GPON در تعداد درگاههای ارتباطی، سرعت درگاهها و یک سری امکانات جانبی است وگرنه در اصل کار و سرعت دانلود و آپلود غالبا مشابه هم هستند.
مودمهای GPON از حداکثر سرعت دانلود ۲۴۸۸ مگابیت و آپلود ۱۲۴۴ مگابیت برخوردار هستند و لذا سر آیتم سرعت چندان تفاوتی میانشان نیست.
با این مقدمه، میتوان به ۵ مودم فیبرنوری GPON زیر اشاره کرد که بهتر از سایر مدلها هستند:
تیپیلینک TX-VG۱۵۳۰
اگر بتوانید در بازار ایران این مدل مودم GPON را پیدا کنید؛ به نظرم بهترین مودم فیبرنوری برای شما خواهد بود.
یک مودم VOIP GPON با وایفای تک بانده N۳۰۰ و دو آنتن خارجی ۵dBi و درگاههای ارتباطی کامل در کلاس +B.
تیپیلینک TX-VG۱۵۳۰ دارای یک درگاه SC/APC GPON، چهار درگاه RJ۴۵ LAN هزار مگابیتی، دو درگاه RJ۱۱ FXS برای مصارف VOIP و یک درگاه USB ۲.۰ است.
کلیدهای روشن/خاموش مودم و وایفای دارد و البته از کلیدهای WPS و ریست سود میبرد. از نظر امکاناتی که روی یک اینترنت فیبرنوری نیاز دارید؛ کامل و بینقص است.
تیپیلینک TX-۶۶۱۰
یک مودم GPON دیگر از تیپیلینک در کلاس C+ با همان سرعت دانلود و آپلود مودم TX-VG۱۵۳۰ ولی بدون وایفای و درگاههای ارتباطی کمتر!
یک درگاه SC/APC و یک درگاه RJ۴۵ گیگابیتی دارد. از درگاه USB و وایفای خبری نیست. اگر میخواهید از طریق وایفای به اینترنت وصل شوید یا دستگاههای زیادی دارید که باید از طریق کابل به اینترنت وصل شوند؛ باید یک روتر وایفای با درگاههای گیگابیتی زیاد به آن وصل کنید.
این مودم را به این خاطر معرفی کردم که برخی شرکتها و کسبوکارها دقیقا دنبال یک مودم GPON بدون وایفای میگردند.
هواوی HG۸۲۴۵H
معروفترین و بهترین مودم GPON در بازار ایران است. قیمتی حدود ۹۵۰ هزار تومان دارد ولی باز هم میتوانید در برخی سایتها ارزانتر بخرید.
سرعت دانلود و آپلود این مودم هم مانند سایر مودمهای ONE است؛ حداکثر سرعت دانلود ۲۴۸۸ مگابیت و آپلود ۱۲۴۴ مگابیت.
از وایفای تک بانده N۳۰۰ با دو آنتن خارجی برخوردار است و از نظر درگاههای ارتباطی کامل است. ۴ درگاه LAN گیگابیتی، ۲ درگاه PON، درگاه RJ۱۱ برای VOIP، درگاه USB ۲.۰ و امکانات دیگری مانند کنترل و راهاندازی از راه دور را دارد.
اگر مخابرات این مودم را با قیمت مناسبی به مشتریان خود بدهد؛ باید خوشحال باشیم.
هواوی HG۸۵۴۶M
یکی دیگر از مودمهای معروف و پرفروش و به وفور در بازار ایران قابل یافت هواوی است.
دارای ۴ درگاه شبکه اترنت یک گیگابیتی، یک درگاه PON، یک درگاه RJ۱۱ با وایفای تک بانده و دو آنتن خارجی است. همینطور، یک درگاه USB ۲.۰ هم برای اشتراکگذاری اطلاعات دارد.
یک مودم ارزانتر و سبکتر از هواوی HG۸۲۴۵H برای مصارف خانگی است. از نظر ظاهری با مودم قبلی هواوی تفاوت چندانی ندارد ولی از تراشه ضعیفتری سود میبرد.
یوتل G۲۴۲
این مودم فیبرنوری در ایران ساخته میشود. یک مودم GPON با وایفای N۳۰۰ و یک درگاه اترنت LAN هزار مگابیتی، یک درگاه اترنت LAN صد مگابیتی، یک درگاه FXS RJ۱۱ و یک درگاه USb ۲.۰ به همراه دو آنتن خارجی برای وایفای. دو سال پیش، هنگامی که تازه این مودم عرضه شده بود؛ در نمایشگاه الکامپ سراغاش رفتیم. در اینجا عکاسها و توضیحات بیشتر را بخوانید.
شرکت یوتل سه مدل مودم GPON دارد که به ترتیب اولویت و مشخصات شامل G۲۴۱ و G۲۴۲ و مدل جدید G۲۴۲ New Face میشوند. مودم جدید G۲۴۲ New Face از نظر ظاهری با G۲۴۲ تفاوت دارد وگرنه از نظر تراشه و مشخصات سختافزاری کاملا مشابه هم هستند.
مودم G۲۴۱ برای فاقد وایفای و دارای فقط یک درگاه اترنت هزار مگابیتی است.
علاوه بر مدلهای مودم GPON بالا، شرکت تندا هم یکی دو مدل مودم GPON در بازار ایران وارد کرده است ولی به سختی پیدا میشوند. از جمله میتوان به مودم تندا G۱۰۳ و HG۳۰۵G اشاره کنم.
منبع : shabakehchi
ttttttttttttttttttttttt
پنج مودم فیبر نوری برتر GPON – ISG
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
در این مقاله تیم آموزشی ISG به معرفی پنج مودم فیبر نوری برتر GPON می پردازیم. شما میتوانید برای خرید مودم فیبر نوری ، مودم gpon ، کابل فیبر نوری و دیگر تجهیزات شبکه با مشاور فروش شرکت ISG در ارتباط باشید.
در دنیای امروز که شبکه ها بر پایه فیبر نوری بنا می شود مودم فیبر نوری یکی از تجهیزات پر استفاده در شبکه های فیبر نوری می باشد. دیگر محصولاتی که در برقراری ارتباط شبکه مهم می باشد می توان به پچ پنل فیبر نوری ، کانکتور فیبرنوری و پچ کورد فیبر نوری اشاره کرد.
در این مقاله به بررسی پنج مودم فیبر نوری برتر GPON می پردازیم.
آشنایی با تکنولوژی GPON
فناوری(Gigabit Passive Optical Network) یا به صورت اختصاری GPON، یک فناوری کاربردی در زیرساخت شبکه است که اگر تکنولوژی تغییر کند هم نیازی به ارتقا در آن نخواهد بود. اگر بخواهیم یک شبکه FTTH برای ارائه اینترنت پرسرعت به مراکز تجاری و مسکونی داشته باشیم به کمک این فناوری که نمونه یک فناوری پیشرو است میتوانیم این کار را انجام دهیم. نهایتا به کمک چنین شرایطی، بازدهی افزایش و هزینهها کاهش خواهند یافت.
مودم فیبر نوری GPON چیست؟
این مودم در شبکههای مبتنی بر PON، از یک تکنولوژی پیشرو بهره میبرد. این مودم میتواند نهایتا ۶۴ کاربر را بر روی یک فیبر سرویسدهی نماید. شبکه مبتنی بر GPON تا ۲۰ کیلومتر میتواند امتداد پیدا کند و یک راه حل ارزان قیمت برای افزایش کاربران از طریق تقسیمکننده در مناطقی است که ازدحام زیادی دارد.
اما یک سوال و آن هم اینکه مودمهای برتر فیبر نوری GPON در ایران،شامل کدام موارد هستند؟
در این بخش قصد داریم تا ۵ مدل از برترین مودمهای GPON فیبر نوری در ایران را به شما عزیزان معرفی نماییم.
پنج مودم فیبر نوری برتر GPON
۱- مودم تی پی لینک TX-VG 1530
اگر دستتان در ایران به این مودم رسید خیلی خوش شانس بودهاید، چرا که بهترین مودم فیبر نوری را خریداری کردهاید. این مودم، یک مودم از نوع وای فای تک بانده N300 و Voip GPON بوده و از دو آنتن خارجی ۵ دسی بلی بهره میبرد. همچنین درگاههای ارتباطی در کلاس +B را به طور کامل دارا است.
پورتهای خروجی این مودم شامل یک SC/APC GPON، چهار عدد پورت شبکه اترنت، دو عدد پورت RJ 11 به منظور استفاده Voip و همچنین یک پورت USB2است.
دکمههایی که روی آن تعبیه شده، شامل خاموش و روشن کردن دستگاه، WPS و البته ریست دستگاه میباشد. با توجه به تمامی این موارد قطعا با داشتن این مودم، تمامی نیازهای شما پوشش داده خواهد شد.
۲- مودم تی پی لینک TX-6610
سرعت دریافت و ارسال اطلاعات در این مودم با مدل ۱۵۳۰ برابر است اما وای فای و البته تعداد بالای پورتهای خروجی آن دستگاه را ندارد. در واقع فقط یک پورت SC/APC و یک پورت اترنت دارد! اگر این فکر را در سر میپرورانید که با تعداد زیادی دستگاه به صورت بیسیم به این مودم وصل شوید میبایست یک روتر با تعداد زیادی پورت را به آن متصل نمایید.
شاید به این فکر کنید این مودم بدون وای فای به چه دردی میخورد، اما باید بدانید بسیاری از کسب و کارها، دنبال مودمی با این مشخصات هستند.
۳- مودم فیبر نوری هواوی مدل HG8245H
مودم فیبر نوری هواوی مدل HG8245H هم از بهترین مدلهای موجود در بازار ایران است که طرفداران بسیاری نیز دارد. سرعت دانلود این مودم در ماکزیمم حالت ۲۴۸۸مگابایت و در مینیمم حالت ۱۲۴۴ مگابایت است که شباهت بسیاری به مودمهای ONE دارد.
دو آنتن خارجی و بهرهمندی از وای فای تک بانده N300، از مزایای آن به شمار میرود. البته این مودم از نظر خروجی پورت نیز وضعیت مطلوبی دارد. ۴ عدد پورت اترنت،۲ عدد پورت PON، یک پورت تلفن برای Voip و یک پورت USB2 خروجیهای آن محسوب میشوند.
علاوه بر تمامی موارد یاد شده، این دستگاه را به صورت از راه دور میتوانید راه اندازی، مدیریت و کنترل نمایید.
۴- مودم فیبر نوری هواوی مدل HG8546M
مثل مودم تی پی لینک، مودم فیبر نوری هواوی مدل HG8546M برند نیز دو مدل مودم در این لیست دارد. ظاهر این مدل به مدلی که معرفی کردیم، شباهت دارد، اما تراشه آن سطح پایینتری دارد.
این مودم، ۴ پورت اترنت، یک پورت PON، یک پورت تلفن برای استفاده از شرایط Voip و یک پورت USB2 دارد. در کنار این موارد، یک وای فای تک بانده به همراه دو آنتن خارجی، مزایای مدل ۸۵۴۶ میباشد که برای استفاده خانگی مناسب کاربران خواهد بود.
۵- مودم یوتل G242
مودم بعدی که در مقاله ۵ مودم فیبر نوری برتر GPON در بازار ایران بررسی میکنیم مودم یوتل G242میباشد. بعد از معرفی ۴ مدل قبلی، باید بگوییم که این مودم، یعنی یوتل G242 در داخل کشور تولید میشود. این مودم از یک وای فای N300 به همراه دو آنتن خارجی استفاده میکند. پورتهای مودم ۲۴۲، شامل یک پورت اترنت با ظرفیت ۱۰۰ هزار مگابایت، یک پورت FXS تلفن و یک پورت USB2 میباشد.
البته در مورد دیگر تولیدات برند یوتل باید بگوییم که این شرکت ۳ مدل مودم GPON تولید میکند که شامل مدلهای ۲۴۱، ۲۴۲ و ۲۴۲ با ظاهر جدید میباشد. مدل نیوفیس فقط به لحاظ ظاهری با مدل ۲۴۲ تفاوت میکند ولی از لحاظ فنی با آن شرایط برابری دارد. مدل ۲۴۱ نیز از وای فای بهرهمند نیست و سرعت پورت اترنت آن ۱۰۰۰ مگابایت است.
معایب مودم فیبر نوری GPON
همیشه هر چیزی در کنار نقاط قوتی که دارد، نقاط ضعفی را نیز دارا است. تکنولوژی GPON نیز به دلیل جدید بودن، هنوز به خوبی در کشور جا نیفتاده و معایبی که ممکن است داشته باشد، هنوز به خوبی مشخص نشده است.
تفاوت اینترنت فیبر نوری با اینترنت VDSL چیست؟
اینترنت VDSL، بر خلاف بستری که برای ADSL فراهم شده، فقط از بستر مسی استفاده نمیکند و باید از بستر فیبر نوری هم استفاده کند که از این لحاظ با فیبر نوری شباهت دارد. تفاوت اما، در میزان سرعت این دو فناوری است. سرعت دانلود اینترنت VDSL، به ۳۰۰ مگابایت و سرعت آپلود آن، به ۱۰۰ مگابایت بر ثانیه میرسد، در حالی که سرعت اینترنت فیبر نوری، در حالت ارسال و دریافت میتواند به مرز یک گیگابایت بر ثانیه برسد.
مزایای مودم فیبر نوری GPON نسبت به مودم VDSL چیست؟
درست است که مودم فیبر نوری GPON مزایای بسیاری دارد، اما همیشه برتری با این تکنولوژی نیست و در برخی موارد هزینه پایینتری را نسبت به فیبر نوری GPON ایجاد مینماید. ولی در کل مودم فیبر نوری چون از زیرساختهای فیبر نوری بیشتری استفاده میکند، بر مودم VDSL برتری دارد، چرا که بستر فیبر نوری مجموعا هزینه و البته خرابی کمتری را در بازه زمانی مشخصی دارد.
جمع بندی
بهروز شدن فناوری و آمدن تکنولوژیهای جدیدتر، معمولا مزایای بسیاری با خود به همراه داشته است. از مهمترین این مزایا در زمینه تکنولوژیهای ارتباطی، گسترده شدن استفاده از فیبر نوری است که باعث شده هم سرعت استفاده از خدمات بیشتر شود و هم هزینهها به طور قابل توجهی کاهش یابد. از طرفی علاوه بر بسترهای مختلف، خود مودمها نیز با توسعه کمک میکنند تا کاربران سرعت و کیفیت بیشتری در دسترسی به اینترنت داشته باشند. در کل تمامی این موارد راحتی بیشتری را برای ما به ارمغان میآورد و ما به عنوان یک کاربر تنها میبايست با توجه به نیاز خود، از میان خیل متنوع تکنولوژیهای مختلف، یکی از آنها را برگزینیم.