شاید تا به حال نام سوئیچ شبکه به گوشتان خورده باشد، ولی ندانید که آنها دقیقا چه کاری انجام میدهند. سوئیچ در واقع دستگاهی است که نودها و دیوایسهای تحت شبکه را از طریق پروسهای به یکدیگر متصل میکند.
آنچه در این مقاله می خوانید:
سوئیچ سیسکو به چه معناست؟نگاه کلی به انواع سوئیچ سیسکو ۲۹۶۰
این سوئیچها در گونهها و مدلهای مختلفی طراحی و ساخته شدهاند که هر کدام از آنها دارای ویژگی و مشخصات مربوط به خود میباشند. در این بخش بهتر است به معرفی انواع سوئیچ سیسکو ۲۹۶۰ بپردازیم و با آن آشنا شویم.
سوئیچ سیسکو به چه معناست؟
به دستگاهی که نودها و دیوایسها را تحت شبکه به هم متصل میکند، سوئیچ شبکه گفته میشود که در برند سیسکو در کیفیت ایدهآلی ساخته شده است. این دستگاه وظیفه دارد تا فریمهای دریافتی را دریافت کند و آنها را مورد پردازش قرار دارد.
همچنین مناسبترین مسیر را برای ارسال بسته به مقصد انتخاب میکند و تصمیم درست را میگیرد که برای ارسال آنها کدام پورت مناسبتر خواهد بود. مکانیزم کار این دستگاه به صورت سیستم تحت شبکه است که در واقع میداند کدام پورت به کدام آدرس ارسال میشود.
یکی از پراستفادهترین انواع این سوئیچها در سازمانها و شرکتها، میتوان به سوئیچ سیسکو اشاره کرد که در انواع مختلفی طراحی و تولید شده است.
شرکت سیسکو از جمله مطرحترین برندهای تولید کننده این دستگاه کارآمد و مهم است. این برند پرچمدار حوزه سختافزارهای شبکه و تجهیزات مخابراتی میباشد که در ابتدا فعالیت خود را به وسیله طراحی و تولید انواع روترها آغاز کرد و سپس با طراحی و وارد بازار کردن این دستگاهها توانست به شهرت برسد.
استفاده از این سوئیچ به حدی رسید که اکنون عده زیادی از سازمانها، ایستگاههای فضای و شرکتها از آن استفاده میکنند. بهتر است بدانید که اصلاً سوئیچ سیسکو ۲۹۶۰ چیست و چه کاری انجام میدهد.
نگاه کلی به انواع سوئیچ سیسکو ۲۹۶۰
یکی از سری تولیدات این برند میتوان به سوئیچ ۲۹۶۰ اشاره کرد که از مشخصات ایدهآلی از جمله اترنت، الگوریتم هوشمند مسیریابی، پورت آپ لینک، پیکربندی ثابت و پشتیبانی از فناوی POE بهرهمند است. از این سوئیچ برای انواع مشاغل کوچک و متوسط و شعب یک سازمان به راحتی میتوان استفاده گسترده داشت.
استفاده از این سوئیچ در کسب و کارها از مزایای زیادی بهرهمند است. برای نمونه برای آنها این امکان را فراهم میکند تا از یک ارتباط اترنت گیگابایتی عالی و سرویسهای پیشرفته شبکههای LAN استفاده کنند که توسط این سوئیچ ارائه داده خواهد شد.
در معرفی انواع سوئیچ سیسکو ۲۹۶۰ بهتر است با مزایای این سوئیچ آشنا شوید. از جمله مهمترین مزایای این محصول میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
ارائه یک مکانیزم امنیتی یکپارچه و کنترل دسترسی شبکهگسترشپذیری ساده در لبه شبکهکیفیت خدمات پیشرفتهپشتیبانی از فناوریهای STP, VTP و VLANارائه پورتهای گیگابایتی و بهرهمندی از LAN BASE یا LAN LITEقابلیت نصب آنها درون رک با حداقل فضای مورد نیازپشتیبانی از فناوری POE
با قابلیتهای مهمی که این سوئیچ در اختیار کاربران قرار میدهد، میتوان از آن در کسب و کارهای متوسط و کوچک بهترین استفاده را داشت.
معرفی انواع سوئیچ سیسکو ۲۹۶۰
سوئیچهای کاتالیست ۲۹۶۰ تولید شده در این برند، از نوع سوئیچهای مدیریتی هستند که مورد توجه سازمانهای زیادی قرار گرفته است. همچنین این سوئیچها در لایه دو یا سوم شبکه به کار برده میشوند. به این ترتیب به آنها سوئیچهای لایه ۲ و ۳ گفته میشود.
در واقع آنها سوئیچهای مرکزی هستند که برای مسیریابی بستهها بر مبنای آدرس آیپی به کار برده میشوند. این سوئیچ در انواع ۴۸ پورت و ۲۴ پورت طراحی و ساخته شده است که به آنها سوئیچ ستون فقرات گفته میشود.
این سوئیچها قادر هستند ترافیک اترنت ۱۰/۱۰۰/۱۰۰۰ را که توسط گروههای شبکه ارسال میشوند را مورد مسیریابی قرار دهند.
نسخه کوچکتر این سوئیچ، به نام سوئیچ فشرده ۸ پورت شناخته شده است که از مکانیزم اترنت یکسان بهره بردهاند. همچنین با قیمت کمتری عرضه میشوند. لازم است بدانید که تولید و فروش این سوئیچها متوقف و جایگاه خود را به سوئیچهای Catalyst 2960 -X و Catalyst 2960-XR دادهاند. در معرفی انواع سوئیچ سیسکو ۲۹۶۰ بهتر است که با انواع این سوئیچ نیز آشنا شوید که به صورت زیر دستهبندی شدهاند:
Catalyst 2960-8TC-S
Catalyst 2960-24-S
Catalyst 2960-Plus 24TC-S
Catalyst 2960-Plus 48PST-L
Catalyst 2960-48TT-L
Catalyst 2960-48PST-L
Catalyst 2960-24TC-S
Catalyst 2960-Plus 24LC-L
Catalyst 2960-Plus 48TC-S
Catalyst 2960-48TC-S
Catalyst 2960-48TT-S
Catalyst 2960-24TT-L
Catalyst 2960-Plus 48TC-L
Catalyst 2960G-48TC-L
Catalyst 2960-Plus 48PST-S
Catalyst 2960-48PST-S
Catalyst 2960-Plus 24PC-S
Catalyst 2960-24PC-S
Catalyst 2960-Plus 24TC-L
Catalyst 2960G-24TC-L
Catalyst 2960-Plus 24LC-S
Catalyst 2960-24LC-S
Catalyst 2960-8TC-L
Catalyst 2960G-8TC-L
Catalyst 2960PD-8TT-L
Catalyst 2960-24LT-L
Catalyst 2960-Plus 24PC-L
Catalyst 2960-24PC-L
نحوه نامگذاری سوئیچ سیسکو
بهتر است بدانید که انواع سوئیچهای ذکر شده، هر یک دارای مشخصات فنی و ایدهآل مخصوص به خود هستند که میتوانید از قابلیتهای آنها بهرهمند شوید.
جالب است بدانید که انواع سوئیچ به پورت گیگابایت مجهز هستند و برای افزایش توانایی آنها میتوانیم در زمان بهرهبرداری از دو تا هشت سوئیچ به وسیله پورتهای خاصی به نام STACK استفاده کنیم و آنها را به یکدیگر متصل کنیم.
در این صورت میتوانیم از پهنای باند ۸۰ گیگابایت در ثانیه بهره ببریم. در سری جدید تولیدات سوئیچ این برند از فناوری Flex stack استفاده شده است که بعد از Stack شدن در آن به وسیله کابل مخصوص و انجام تنظیمات لازم، میتوان همه سوئیچها را به یک سوئیچ منطقی واحد متصل کرد.
نحوه نامگذاری این دستگاه در معرفی انواع سوئیچ سیسکو ۲۹۶۰ به صورت پارت نامبرهای WS-C – X – XR و CX است که دلیل به کار بردن هر یک از آنها در سوئیچ ها به یک معنا و مفهوم میباشد که بهتر است با آنها آشنا شوید.
WS: نشان دهنده سوئیچ بودن دستگاهC: نشان دهنده کاتالیست بودن دستگاهX: نشان دهنده این است که دستگاه از پورت یک گیگابایتی، قابلیت Stack و پشتیبانی از ۸ دستگاه بهرهمند است.XR: نشان دهنده این که دستگاه کلیه قابلیتهای X را داراست و با این تفاوت که در این سری از سوئیچها قابلیت پاور Redundant وجود دارد.CX: نشان دهنده این که دستگاه کامپکت مدل اسا و حجم کوچکتری نسبت به سایر دستگاهها دارد. قیمت آن پایینتر و برای محیطهای دارای بار ترافیک کمتر مناسب است.
کلام آخر
در زمان تهیه انواع سوئیچهای پرکاربرد، بهتر است ابتدا اطلاعات خود را در این زمینه بالا ببرید. مشاوران مجموعه ISG، این افتخار را دارند تا به تمامی سوالات شما در زمینه ی ویژگی های مختلف انواع سوئیچ سیسکو، پاسخ دهند. شما عزیزان می توانید این محصول را از این مجموعه، با خیالی راحت و قیمت مقرون به صرفه خریداری نمایید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سانترال ، ویپ و شبکه با ما همراه باشید…
ttttttttttttttttttttttt
آشنایی با انواع سوئیچ سیسکو ۳۷۵۰
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
انواع سوئیچ سیسکو ۳۷۵۰
یکی از انواع تجهیزاتی که کمتر نام آن به گوشتان خورده است ولی در زندگی شما تاثیر بسزایی دارد، انواع سوئیچها میباشند.
آنچه در این مقاله می خوانید:
انواع سوئیچ سیسکو ۳۷۵۰ سوئیچ سیسکو ۳۷۵۰ چیست؟ معرفی انواع سوئیچ سیسکو ۳۷۵۰آشنایی با پورت uplink در سوئیچ شبکه مشخصات و ویژگیهای مهم سوئیچ سیسکو ۳۷۵۰ آشنایی با انواع سوئیچ سیسکو ۲۹۶۰ سوئیچ ۳۷۵۰ از چه SPFهایی قابلیت پشتیبانی دارد؟کلام آخر
سوئیچ شبکه یکی از تجهیزات مهم است که توسط برند مطرح سیسکو در یک تکنولوژی به روز و پیشرفته تولید گردیدهاند.
این محصول در شبکه و دیتا حضور پر رنگ دارد و می تواند بین چندین دستگاه و سرور ارتباط برقرار کند. در این بخش میخواهیم به معرفی انواع سوئیچ سیسکو ۳۷۵۰ بپردازیم و با ویژگی های آنها آشنا شویم.
سوئیچ سیسکو ۳۷۵۰ چیست؟
سوئیچها از تجهیزاتی هستند که برای اتصال نودها در شبکه به یکدیگر، به کار برده می شوند. این تجهیزات در انواع مختلفی طراحی و تولید گردیدهاند که یکی از انواع آنها، سوئیچ ۳۷۵۰ میباشد.
این دسته از تجهیزات ۳۷۵۰ به وسیله طیف وسیعی از پیکربندیهای اترنت سریع و اترنت گیگابایتی طراحی شدهاند که از این پتانسیل برخوردار میباشند تا به عنوان یک سوئیچ قدرتمند یا سوئیچ ستون فقرات در شبکه به کار برده شوند.
این سوئیچ به صورتی ساخته شده که می تواند خدمات کاربری هوشمندی را در شبکه ایجاد کند. همچنین قادر است از فناوریهای QoS پیشرفته پشتیبانی کند.
از خدمات این سویئچ علاوه بر موارد ذکر شده، می توان به محدود کردن نرخ انتقال داده، لیستهای کنترل دسترسی امنیتی سیسکو، مدیریت چندپخشی و مسیریابی آدرس IP با یک عملکرد بالا و در یک مکانیزم یکپارچه اشاره کرد.
همچنین سوئیچ ۳۷۵۰ از نرمافزار بسته مدیریت خوشه سیسکو استفاده می کند که این امکان برای کاربران فراهم می شود که بتوانند همزمان چند سوئیچ کاتالیست را در مرورگر و وب، تحت پیکربندی و عیبیابی قرار دهند.
همچنین نرمافزار سیسکو یک برنامه و داشبورد پیکربندی جدید را در اختیار سرپرستان شبکه می گذارد که باعث می شود فرآیند پیادهسازی، اجرای برنامه همگرا و سرویسهای کاربردی شبکه برای آنها ساده شود.
معرفی انواع سوئیچ سیسکو ۳۷۵۰
سوئیچ ۳۷۵۰ با توجه به کاربردهای ایدهآلی که در شبکه ارائه می دهد، از انواع مختلفی طراحی و ساخته شده است که هر یک از آنها دارای مشخصات مربوط به خود میباشند.
از جمله مهمترین انواع این محصول در بررسی و معرفی انواع سوئیچ سیسکو ۳۷۵۰ به شرح موارد ذکر شده در زیر میباشد:
Cisco Catalyst 3750-48TS / دارای ۴۸ پورت شبکه ۱۰/۱۰۰ همراه با ۴ پورت SFP uplink
Cisco Catalyst 3750-24T / دارای ۲۴ پورت شبکه ۱۰/۱۰۰/۱۰۰۰ مگابیت بر ثانیه
Cisco Catalyst 3750-24TS / دارای ۲۴ پورت شبکه ۱۰/۱۰۰ به همراه ۲ پورت SFP uplink
Cisco Catalyst 3750-24TS / دارای ۲۴ پورت ۱۰/۱۰۰/۱۰۰۰ همراه با ۴ پورت SFPآشنایی با پورت uplink در سوئیچ شبکه
با توجه به انواع این محصول، شاید بپرسید که امکان تجمیع سوئیچ ۳۷۵۰ با ۳۵۵۰ وجود دارد یا خیر. بهتر اضافه کنم که متاسفانه چنین امکانی با انواع سوئیچهای ۳۷۵۰ وجود ندارد.
چرا که سوئیچهای ۳۷۵۰ از یک فناوری و معماری جدید به نام Cisco StackWise ساخته شدهاند که یک گذرگاه انتقال ۳۲ گیگابایتی را در ثانیه ارائه می دهند. به این ترتیب نمی توانند هیچ گونه سنجشی در مقایسه با فناوری پشتهسازی سوئیچهای ۳۵۵۰ داشته باشند.
مشخصات و ویژگیهای مهم سوئیچ سیسکو ۳۷۵۰
همه سوئیچهای طراحی شده در سیسکو در مدل ۳۷۵۰، از ویژگیها و قابلیتهای ایدهآلی بهره بردهاند که می توان این ویژگیها را به صورت کلی در موارد ذکر شده در زیر تقسیمبندی کرد. بهتر است که با ویژگی و مشخصات این سوئیچ شبکه پرکاربرد و جدید آشنا شوید.
پشتیبانی از پورت اترنت RJ45پشتیبانی از فناوری POEپشتیبانی از اسلاتهای SFP با سرعت گیگابایتیسوئیچ چند لایه با قابلیت نصب در لایه دسترسی یا لایه مرکزیدارای امنیت بالابهرهمندی از کیفیت خدمات QoS که باعث افزایش بهرهوری شبکه می شوند.دارای یک کنترل کننده شبکه بیسیمارائه فهرستهای کنترل دسترسی در لایه ۲، ۳ و ۴ که برای ترافیک ورودی و خروجی رابطها به کار برده می شوند.پشتیبانی از فناوری StackWise که باعث می شود تا بتوان اتصال چند سوئچی سری ۳۷۵۰ را با یکدیگر انجام داد. به صورتی که یک سیستم یکپارچه و بیعیب و نقص ایجاد شود. همچنین پهنای باند ۳۲ گیگابایت در ثانیه را برای ارسال داده ایجاد می کند.پشتیبانی از سیستم عامل IOS IP Baseبهرهمندی سوئیچ ۳۷۵۰ از کانکتور برق اضافی برای دستیابی به افزونگی بیشتر در زمان استمرار فعالیت سوئیچوجود فنها و بهرهمندی از منبع تغذیه ماژولار و اضافیدارای رمزنگاری مبتنی بر سختافزار MACseeدارای NetFlow برای انعطافپذیری و رمزنگاری سختافزاری سوئیچ به سوئیچ به وسیله آپلینک ماژول سرویسپشتیبانی از پروتکلهای احراز هویت
لازم به ذکر است که تمام ویژگی و مشخصات انواع این محصولات، تنها محدود به موارد ذکر شده نیست و می توانند قابلیتهای ایدهآل دیگری را نیز در اختیار شما قرار دهند. آشنایی با انواع سوئیچ سیسکو ۲۹۶۰
سوئیچ ۳۷۵۰ از چه SPFهایی قابلیت پشتیبانی دارد؟
SPFدر اصل فرستنده و گیرندههایی هستند که برای کاربر و یک عملکرد یکپارچه، اتصال اترنت گیگایابتی به وسیله سوئیچهای سیسکو ۳۷۵۰ به سوئیچهای لایه توزیع را فراهم خواهند کرد.
آنها از لحاظ عملکردی، معادل با مبدلهای رابط گیگابایتی میباشند ولی در مقابل آن دارای ابعاد کوچکتری هستند. به طور کلی سوئیچهای ۳۷۵۰ از انواع SPFهای Base-LX/LH1000 و Base-SX SFP1000 پشتیبانی می کنند.
لازم به ذکر است که محدودیتی برای استفاده از انواع این تجهیزات در این سوئیچ وجود ندارد و سرپرستان شبکه به راحتی می توانند تمام پورتهای SFP را به وسیله هر یک از سوئیچهای ۳۷۵۰ که می خواهند پر کنند.
نکته مهم اینجاست که امکان استفاده از SPFهای فروشندگان دیگر وجود ندارد و این ویژگی در این سوئیچ مانند سایر سوئیچها وجود دارد که تنها از SPFهای ساخت همان شرکت پشتیبانی خواهند کرد.
در غیر این صورت اگر برای متصل کردن یک SPF که متعلق به سوئیچ سیسکو نیست اقدام کنید، پورت خاموش شده و از عملکرد خود خارج می شود. بنابراین بهتر است که از این کار خودداری کنید و این نکته مهم را حائز اهمیت قرار دهید و پشت گوش نیندازید.
کلام آخر
مک آدرس هر دستگاهی مربوط به خود آن دستگاه میباشد. بنابراین سوئیچ شبکه با داشتن مک آدرس مقصد داده را به صاحب آن میرساند. به این ترتیب سوئیچها از کارایی مهم و حیاتی برخوردار هستند.
به این منظور از انواع گستردهای طراحی و ساخته شدهاند که هر یک از آنها وظیفه مهمی را در سیستم ایفا می کنند.
همانطور که به معرفی انواع سوئیچ سیسکو ۳۷۵۰ و قابلیت و ویژگیهای آنها پرداختیم، بهتر است بدانید که این تجهیزات چیزی فراتر از توضیحات ما میباشند.
بنابراین باید بتوانید اطلاعات خود را به طور کامل در این زمینه بالا ببرید تا بتوانید از آنها به نحو احسنت استفاده کنید.
از این رو به شما پیشنهاد می کنیم که برای خرید این محصول، حتماً از یک مجموعه ی معتبر اقدام کنید.
فروشگاه ISG، به عنوان یک مجموعه تامین کننده و توزیع کننده انواع تجهیزات شبکه ای، می تواند این محصول را در با کیفیت ترین حالت ممکن و در مقرون به صرفه ترین قیمت تعریف شده، در اختیار شما عزیزان قرار دهد.برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سانترال ، ویپ و شبکه با ما همراه باشید…
ttttttttttttttttttttttt
مشخصات سوئیچ ۲۹۶۰ سیسکو
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
مفهوم سوئیچ در شبکه چه کارایی دارد؟ آیا با شاخصههای فنی سوئیچ ۲۹۶۰ سیسکو آشنایی دارید؟ نوع عملکرد سوئیچ ۲۹۶۰ سیسکو چیست؟ نقاط قوت سوئیچ سیسکو ۲۹۶۰ کداماند؟ نحوه نامگذاری سوئیچهای سیسکو چگونه انجام میشود؟ تمامی این موارد سوالاتی است که در مورد موضوع سوئیچ ۲۹۶۰ سیسکو پیش میآید. ما در این مقاله قصد داریم در مورد پاسخ این سوالات در اختیار شما قرار دهیم.
آنچه در این مقاله می خوانید:
مفهوم سوییچ در شبکه:شاخصههای فنی سوئیچ ۲۹۶۰ سیسکو:نوع عملکرد سوئیچ ۲۹۶۰ سیسکو: نقاط قوت سوئیچ سیسکو ۲۹۶۰ :نحوه نامگذاری سوئیچهای سیسکو:کلام پایانی:مفهوم سوییچ در شبکه:
سوئیچ شبکه به دستگاهی گفته میشود که نودها و دیوایسهای تحت شبکه را به وسیله پروسهای به نام packet switching به هم متصل کند. سوئیچ برای ارسال فریمها به مقصد تصمیمگیری میکند که آنها را از کدام پورت خود ارسال کند. به این ترتیب که فریمهای دریافتی را گرفته و پردازش میکند و ایدهآلترین مسیر برای ارسال بستهها به مقصد را انتخاب میکند.
سوئیچ شبکه وظیفه دارد تا با اتصال تمام دستگاههایی که به یک شبکه متصل میشود، مانند کامپیوترها، پرینترها و سرورها که در یک مجموعه وجود دارد، کلیه امور مربوط به تقسیم و به اشتراک گذاری منابع را آسانتر کند. با وجود این سوئیچها، دستگاههای متصل میتوانند اطلاعات مختلف را به اشتراک بگذارند و صرف نظر از موقعیت مکانی خود، با یکدیگر صحبت کنند.
سوئیچهای شبکه در لایه دو از مدل OSI کار میکنند که لایه data link نام دارد. مکانیزم کار سوئیچ بر اساس Mac Address سیستمهای تحت شبکه است در حقیقت سوئیچ میداند که کدام پورت سوئیچ به کدام آدرس مک تعلق دارد و بر این اساس جدولی بنام mac address table ایجاد کرده و براساس آن تصمیمگیری میکند.
شاخصههای فنی سوئیچ ۲۹۶۰ سیسکو:
سوئیچ ۲۹۶۰ سیسکو، از دسته سوئیچهای لایه دو، سه و لایه Access سیسکو است که در ادارات و شرکتها مورد استفاده قرار میگیرد. پل ارتباطی بین کاربران و اتصال به شبکه، سوئیچ ۲۹۶۰ سیسکو است. یعنی اینکه کلیه سیستمهای کاربران، دوربینهای مداربسته و دستگاههایی که نیاز به برقراری ارتباط با شبکه دارند به این نوع سوئیچ متصل میشود.
سوئیچ ۲۹۶۰ سیسکو برای افزایش توانایی سوئیچها میتواند دو تا هشت سوئیچ شبکه سیسکو را از طریق پورتهای خاصی بنام stack با هم متصل کند. در اصطلاح میتوان گفت که مجهز به پورت گیگابیت بوده و stackable است. که در این صورت کاربران به پهنای باند ۸۰ Gbps میرسند.
این مدل سوئیچ دائما در حال آپدیت شدن است و نسل جدید آنها به گونهای طراحی شده است، که پس از stack شدن، تمامی سوئیچها از طریق کابل مخصوص و اعمال تنظیمات لازم، یک سوئیچ منطقی واحد را به وجود میآورد که کار مدیریت همه سوئیچها و پورت سوئیچها را به راحتی از طریق همین یک سوئیچ انجام میدهد.
سوئیچ ۲۹۶۰ سیسکو در مدلهای مختلف به کاربران عرضه شده است و تفاوت مدلهای مختلف آن در تعداد پورتهای سوئیچ، تعداد و نوع پورتهای uplink ، ورژن IOS آن است.
نوع عملکرد سوئیچ ۲۹۶۰ سیسکو:
این سری از سوئیچهای سیسکو دارای یک پردازنده دو هستهای از نوع APM86392 است که سرعت آن برابر با ۶۰۰ مگاهرتز است. قدرت سوئیچینگ آن برابر با ۱۰۰ گیگابیت بر ثانیه است که در اختیار کاربر قرار میدهد.
حافظهای که در این دستگاه تعبیه شده است نیز از نوع DRAM و با ظرفیت ۵۱۲ مگابایت است و میتواند اطلاعات مختلف را دسته بندی و ساماندهی کند. علاوه بر آن، این سوئیچ دارای یک نوع حافظه دیگر از نوع Flash است.
ظرفیت حافظه آن ۱۲۸ مگابایت است و وظیفه ذخیره اطلاعات سیستم را برعهده دارد. اکثر کاربری این سوئیچ مناسب مکانهای اداری و مدیریتی است و معمولا این مراکز میتوانند بهترین استفاده را از آن ببرند.
در ادامه به عملکردهای دیگر این دستگاه اشاره می کنیم:
داشتن یک مکانیزم امنیتی یکپارچه و کنترل دسترسی شبکه به صورت Network Access Controlدارای کیفیت خدمات پیشرفته و گسترش پذیری سادهای در لبه شبکه است.
برای نصب آن ها درون رک به حداقل فضا نیاز است.پشتیبانی از فناوریهایی مثل VLAN، VTP ، STP و PoEارائه پورتهای گیگابایتی و بهرهگیری از LAN Base
نقاط قوت سوئیچ سیسکو ۲۹۶۰ :
۱- دارای ۲۴ یا ۴۸ پورت گیگابیت اترنت است و قابلیت stack نمودن سوئیچها تا ۸ عدد و ایجاد پهنای باندی معادل ۸۰ گیگابایت را دارد.
۲- پشتیبانی از port security و arp inspection که باعث افزایش امنیت شبکه در لایه ۲ میشود.
۳- برای اتصال از طریق پورت UPLINK میتوان از دو ماژول +SFP که سرعت ۱۰G دارد استفاده کرد و یا چهار پورت گیگابیت SFP استفاده کرد.
۴- پشتیبانی از یک سری از قابلتهای لایه ۳ مانند استاتیک روت که میتوان تا ۱۶ خط static route در آن نوشت. پشتیبانی از MAC-based VLAN assignment که در این تکنولوژی از آدرس mac، کاربر برای اختصاص vlan به آن استفاده میکند.
۵- جلوگیری از جعل و سوءاستفاده از آدرس ip با ip source guard و پشتیبانی از پروتکل SNMPv3 که نسبت به قبل امنیت آن افزایش یافته است.
۶- پشتیبانی از private vlan به دلیل اینکه بتوان در داخل vlan یک لایه امنیت اضافه ایجاد کرد و در ارتباطات بین سرورها یک سری محدودیتهای اضافه اعمال کرد.
۷- پشتیبانی از acl برای فیلترینگ ترافیک بر اساس پورت و آدرس ip مبدا و مقصد.
۸- پشتیبانی از Port-based ACL به دلیل اینکه بتوان به ازای تک تک پورتهای سوئیچ acl access نوشت.
۹- پروتکل LACP یا EtherChannel باعث میشود بتوانیم برای اتصال دو سوئیچ به هم از چندین لینک استفاده کنیم و ظرفیت پهنای باند ارتباطی آن افزایش یابد.
نحوه نامگذاری سوئیچهای سیسکو:
برخی از ویژگیهای سوئیچ را از نام آن میتوان فهمید. برای خرید انواع سوئیچ سیسکو توجه به مشخصات فنی آنها بسیار مهم است.
به عنوان مثال پارت نامبر WS-C2960XR-48TD-I
را در نظر بگیرید. ملاک نامگذاری سوئیچهای سیسکو تکنولوژیها و قابلیتهایی است که در هر یک از آنها به کار رفته است.
WS : نشان دهنده این است که دستگاه یک سوئیچ دارد.
C: نشان دهنده این است که دستگاه از سری کاتالیست (شاسی) سیسکو است.
X: این سری نیز همانند سری S دارای پورتهای یک گیگابیتی Downlink است ولی از قابلیت Stack برخوردار است و تا هشت دستگاه را پشتیبانی میکند.
XR : کلیه قابلیتهای سری X را دارد و با این تفاوت که در این سری از سوئیچ ها پاور Redundant قرار داده شده است.
کلام پایانی:
از بهترین محصولات سیسکو که از سالهای دور مورد استفاده همه شرکتها و سازمانهای اداری و بازرگانی بوده واست، سوئیچ سیسکو ۲۹۶۰ میباشد که جزء تجهیزات مهم محسوب می شود. در این مقاله در خصوص مزایای این سوئیچ صحبت کردیم و قابلیت های مختلف آن را برشمردیم. در پایان بابت مطالعه این مطلب در وبسایت ISG از شما عزیزان قدردانی می کنیم.برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سانترال ، ویپ و شبکه با ما همراه باشید…