آشنایی با انواع کیستون شبکه و کاربرد آنها
شاید نام کیستون به گوشتان خورده باشد. کیستون در اصل یک قطعه مهم در ساختار فیزیکی شبکه می باشد که در انواع مختلفی طراحی شده است.
آنچه در این مقاله می خوانید:
آشنایی با انواع کیستون شبکه و کاربرد آنها معرفی کیستون شبکهانواع کیستون شبکه
این قطعه وظیفه مهمی را به عهده دارد و برای ارتباط دادن کابل شبکه با دیگر تجهیزات مانند روتر، سوئیچ و .. به کار برده می شود. بهتر است که با انواع کیستون شبکه آشنا شوید و بدانید که چیست و به چه دردی می خورد.
معرفی کیستون شبکه
یکی از قطعات مورد نیاز در ساختار فیزیکی شبکه، کیستون است که وظیفه مهمی را برای ارتباط دادن کابل شبکه با تجهیزات دیگر به عهده دارد.
این قطعه مهم برای اولین بار در سال ۱۹۷۹ توسط شرکت AMP برای کابلکشی تلفن مورد استفاده قرار گرفت. در واقع این برند اولین برندی بود که از مفهوم کیستون استفاده کرد.
این قطعه از طرفی به کابل شبکه و سمت دیگر به یک پورت مادگی متصل می شود که تنها هدف آن، به وجود آوردن یک ارتباط راحت و آسان است.
در واقع بهتر است بدانید که کیستون در بخشهای متفاوتی اعم از داخل پچ پنل، باکس روکار برای نصب به روی دیوار و فیس پیلیت روی ترانکینگ به کار برده می شود.
کیستون یا پریز شبکه، یک قطعه سختافزاری مهم از تجهیزات شبکه است که ارتباط مهمی بین اجزای شبکه ایجاد میکند. این قطعه بعدها در شبکههای کامپیوتری به کار برده شد. این قطعه در اصل نوعی کانکتور مادگی است که ارتباط را بین قطعات فراهم می کند.
عدهای معتقد هستند که می توان کاربرد این قطعه را محدود به تلفن و تجهیزات شبکه دانست. ولی اینطور نیست و کیستون رابطی است که محدود به تلفن و شبکه نیست و از کاربردهای مهم دیگری نیز برخوردار است.
بهتر است که با انواع کیستون شبکه آشنا شوید و بدانید که این قطعه به چه دردی می خورد و چه نقشی را در سیستم بازی می کند.
انواع کیستون شبکه
کیستون شبکه با توجه به انواع مختلفی که دارد، در کاربردهای متفاوتی ساخته شده است. در واقع لازم به ذکر است که این قطعه مهم با توجه به ویژگیهای مختلف به انواع گوناگونی تقسیمبندی میشود که برای آشنایی با آنها با ما همراه باشید. انواع کیستون شبکه به صورت زیر است:
انواع کیستون براساس Category
در این رابطه بهتر است بدانید که کیستونهای شبکه مانند کابلهای شبکه به دستههای مختلف کابل شبکه، cat6, cat ۵e, cat 6a و … تقسیمبندی می شود. انتخاب این قطعه باید براساس تجهیزات به کار برده شده در شبکه باشد.
در غیر این صورت ممکن است مشکلاتی را ایجاد کند. برای نمونه اگر شبکه خود از کابل cat 6a بهرهمند است، نمی توانید در آن از cat 5e استفاده کنید. این موضوع بسیار حائز اهمیت است که باید به آن توجه کنید.
انواع کیستون براساس جنس
بحث جنس یک عامل مهم دیگر در انتخاب کیستونها به حساب میآید. بنابراین لازم به ذکر که کیستون در انواع فلزی و پلاستیکی طراحی و ساخته شده است.
به این ترتیب در زمانی که در شبکه خود، کابلهای برق از کنار کابل شبکه عبور کرده باشند، نیازمند این است که سیستم ارتینگ به صورت عالی و دقیق در شبکه برقرار شود.
در این زمان حتماً باید به سراغ کیستون فلزی رفت. چرا که باعث می شود سیم ارت کابل شبکه به بدنه فلزی کیستون متصل شود که نتیجه آن کامل شدن مسیر عبور جرایانات تا چاه ارت خواهد بود.
انواع کیستون براساس نصب
همانطور که ذکر شد، کیستون در انواع مختلفی طراحی و ساخته شده است. یکی دیگر از مهمترین آیتمها در انواع کیستون شبکه نحوه نصب آنها میباشد. کیستون براساس نحوه نصب در سه دسته تقسیم میشود که شامل موارد ذکر شده در زیر است:
پچ پنل : که برای متصل کردن کابل شبکه به صورت غیر مستقیم به تجهیزات دیگر به کار برده می شود. این قطعه از انواع کیستون است که در اصل به عنوان یک رابط بین تجهیزات شبکه و شبکه مورد استفاده قرار می گیرد. این قطعه یک سختافزار مستطیلی شکل است که در آن از ۲۴ یا ۴۸ پورت استفاده شده و یک طرف آن به کابل و طرف دیگر به شبکه متصل خواهد شد.
کیستونهای شبکه روکار : نوع دیگری از کیستون محسوب می شود که به صورت کیستون توکار طراحی شدهاند و دارای باکسهایی با پریز میباشند که به روی دیوار به وسیله یک پیچ ثابت می شوند. به این صورت کیستون درون آن قرار گرفته می شود.
کیستون شبکه توکار : نمونه دیگری از انواع کیستون شبکه است که از باکسها و پریزهایی بهره برده است که در زمان ساخت و گچکاری دیوار، در داخل دیوار رفته و نصب می شوند. در واقع این نوع کیستون برای محیطهای کوچک بیشتر به کار برده می شود و نیازی به جابجایی مداوم ندارد.
انواع کیستون براساس ردهبندی
این محصول در ردهبندیهای متفاوتی ساخته شده، که با توجه به نیاز تجهیزات باید آن را انتخاب کرد. در نتیجه کیستون انتخابی باید با کابلهای خود در یک رده قرار داشته باشد. در غیر این صورت راندمان و کیفیت شبکه کاهش پیدا می کند و پایین میآید.
انواع کیستون براساس شیلد
این قطعه مهم از نظر داشتن یا نداشتن شیلد به دو دسته پریزهای UTP و SFTP تقسیمبندی می شوند. ویژگیهای هر یک به ترتیب، به این صورت است که پریزهای دسته اول بدون شیلد و بدون فویل آلومینیومی هستند و اتصال پریزها معمولا به وسیله سوکت صورت می گیرد.
همچنین در آنها به پچ پنل نیاز است. دسته دوم، پریزهایی هستند که داخل آنها سیمهای زوج به هم تابیدهاند و دارای حاوی شیلد و فویل آلومینیومی هستند.
به این ترتیب در برقراری اتصال در آنها باید از سوکت فلزی و مخصوص استفاده کرد. لازم است بدانید که قیمت این نوع پریزها از سایر پریزهای دیگر کمی بالاتر است.
کلام آخر
برای استفاده کردن از این قطعه، بهتر است بدانید که هر یک از آنها دارای جدول رنگی میباشد که نصاب به کمک آن به راحتی قادر است اتصالات را به صورت صحیح در کیستون انجام دهد و دچار اشتباه نشود.
این جدول به صورت دو ردیف رنگ تشکیل شده است که بهتر است با آنها آشنا شوید. در زمان نصب باید دقت داشته باشید تا در قسمت داخلی کیستون گرد و خاک وجود نداشته باشد.
در این صورت نصب راحتتر صورت میگیرد و مشکلی ایجاد نخواهد شد. شما عزیزان می توانید انواع کیستون شبکه را از مجموعه ی ISG به عنوان یک فروشگاه مطمئن تامین کننده و عرضه کننده انواع تجهیزات شبکه، خریداری نمایید.برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سانترال ، ویپ و شبکه با ما همراه باشید…
ttttttttttttttttttttttt
آشنایی با انواع پورت سوئیچ شبکه
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
فرم و نرخ انتقال داده در سوئیچهای اترنت شبکه متفاوت است و این تفاوت دربارهی نوع پورت سوئیچ هم صدق میکند. در این مقاله، به طور خلاصه انواع پورت سوئیچ اترنت را معرفی میکنیم و نرخ انتقال داده، کاربردها و معماری شبکه را در آنها مرور میکنیم تا درک بهتری از تفاوت آنها داشته باشید و بهتر بتوانید برای شبکهی خود در آینده برنامهریزی کنید.
تفاوت انواع پورت سوئیچ اترنت شبکه براساس نرخ انتقال داده
نرخ انتقال داده یک فاکتور بسیار حیاتی برای رابط سوئیچ اترنت است و معمولا میتواند یکی از نرخهای 1 گیگابایت، 10 گیگابایت، 25 گیگابایت، 40 گیگابایت و تا 100 گیگابایت و بیشتر باشد. در ادامه به برخی از اصلیترین رابطها میپردازیم که نرخ انتقال دادهی متفاوتی دارند.
پورت RJ45
پورت RJ45 در سوئیچ 100/1000BASE میتواند در دیتا سنترها برای سوئیچینگ سِرور، لنها، پورت آپلینک از سوئیچهای دسکتاپ یا مستقیما به سوئیچهای دسکتاپ برای کاربردهای پهنباند استفاده شود. هنگام اتصال دو پورت RJ45 بر روی سوئیچهای گیگابیتی، معمولا از کابل استاندارد اترنت (کابل Cat5 یا Cat5e یا Cat6 یا Cat6a) استفاده میشود.
پورت SFP
پورت SFP که با نام پورت mini-GBIC هم شناخته میشود، یک رابط با اندازهای کوچک است و از قابلیت Hot swapping (اتصال به دستگاه بدون نیاز به خاموش کردن سیستم میزبان) پشتیبانی میکند. سرعت معمول در پورتهای اترنت SFP مقدار 1 گیگابیت بر ثانیه است که در مدلهای SFP برای فیبر نوری، تا 4 گیگابیت بر ثانیه هم میرسد. پورت SFP باعث میشود یک سوئیچ شبکه گیگابیتی بتواند به وسیلهی قرار دادن ماژول SFP مناسب (SFP فیبر نوری یا SFP کابل مسی)، ارتباطات فیبر نوری را تا مسافت بیشتر یا ارتباطات کابل مسی را در محدودهی کوچکتری برقرار کند.
پورت +SFP
پورت +SFP (مخفف small form-factor pluggable plus) نسخهای پیشرفتهتر از پورت SFP است. این نوع پورت، از سرعت بیشتری پشتیبانی میکند که تا 10 گیگابیت بر ثانیه میرسد. از نظر سازگاری +SFP با SFP باید بگوییم که پورتهای +SFPاغلب با SFP فیبر نوری سازگار هستند ولی با سرعت 1 گیگابیت بر ثانیه کار میکنند. با این حال، نمیتوانید یک ترانسیور +SFP را در یک پورت SFP قرار دهید؛ زیرا +SFP سرعت کمتر از 1 گیگابیت بر ثانیه را پشتیبانی نمیکند.
پورت SFP28
پورت SFP28 نسخهای پیشرفتهتر از پورت +SFP است. پورت SFP28 همان فرمفاکتور +SFP را دارد؛ اما در هر مسیر یکتا، تا 25 گیگابیت بر ثانیه را پشتیبانی میکند. SFP28 راهی تازه برای ارتقای شبکه ارائه میدهد و سرعتهایی معادل 10 گیگابیت بر ثانیه، 25 گیگابیت بر ثانیه و 100 گیگابیت بر ثانیه را فراهم میکند. این پورت، یک راهکار کممصرف برای نیازهای روزافزون نسل جدید شبکههای دیتا سنتر است.
پورت +QSFP
پورت QSFP+ نمونهای کاملتر از پورت QSFP (مخفف quad small form-factor pluggable) است که برای مسیرهای 4گانهی 10 گیگابیتی طراحی شده تا بتواند از سرعت 40 گیگابیتی اترنت پشتیبانی کند. به بیان دقیقتر، این نوع پورت، چهار کانال 10 گیگابیتی +SFP دارد که میتوانند دادهها را تا سرعت 40 گیگابیت بر ثانیه منتقل کنند.
پورت QSFP28
پورت QSFP28 برای کاربردهایی با سرعت 100 گیگابیتی طراحی شده است. این پورت، سیگنالهایی ترکیبی با سرعت بالا و در محدودهی سرعت 25 گیگابیت بر ثانیه تا 40 گیگابیت بر ثانیه را ارائه میدهد و در نهایت، نیازمندیهای اترنت 100 گیگابیتی (4 مسیر 25 گیگابیتی) و اینترنت 100 گیگابیتی 4X InfiniBand Enhanced Data Rate (به اختصار EDR) را فراهم میکند.
یک سوئیچ شبکه ممکن است از چندین نوع پورت مختلف پشتیبانی کند.
تفاوت انواع پورت سوئیچ اترنت براساس کارکرد
کارکردها و کاربردها نیز فاکتورهای مهمی برای انواع کانکتورهای سوئیچ اترنت هستند؛ چرا که میتوان از یک نوع پورت برای اهداف گوناگونی استفاده کرد. این دستهبندی شاید پیچیدهتر باشد اما بینش بهتری دربارهی پیکربندی پورتهای سوئیچ اترنت به ما میدهد.
پورت کُمبو
پورت کمبو (Combo Port) به عنوان یک رابط یکتا با قابلیت اتصال دوگانه در نظر گرفته میشود. به عنوان مثال، یک کانکتور RJ-45 و یک کانکتور SFP به آن وصل میشود. به عبارت دیگر، یک پورت ترکیبی است که از دو نوع کانکتور متفاوت پشتیبانی میکند و توپولوژی فابریک سوئیچ و شماره پورت یکسانی را به اشتراک میگذارد؛ اما امکان استفاده از دو پورت فیزیکی متفاوت به صورت همزمان وجود ندارد. در واقع، اگر از پورت SFP استفاده میشود، پورت کابل مسیِ مذکور به صورت خودکار غیرفعال است و برعکس. مزیت این نوع پورت در این است که انواع متفاوتی از اتصال را فراهم میکند بدون اینکه فابریک استفاده نشده را اشغال کند. این کار باعث میشود کاربران بتوانند با قدرت و انعطافپذیری بیشتری، سوئیچ خود را برای نیازهای خاص خود پیکربندی کنند.
پورت استک
پورت استک (Stack Port)، یک پورت با کاربردی خاص در سوئیچ مدیریتی شبکه است. این پورت برای اتصال به دیگر سوئیچهایی که از قابلیت استک پشتیبانی میکنند (سوئیچ stackable) و مدل و برند و نسخهی نرمافزارِ یکسانی دارند، استفاده میشود تا به عنوان یک سوئیچ استکِ واحد عمل کنند. این گروه از سوئیچها ویژگیهای یک سوئیچ واحد را نشان میدهند اما ظرفیت پورت آنها، به اندازهی مجموع سوئیچهای ترکیب شده است. به علاوه، یک پورت استک میتواند یک پورت آپلینک هم باشد ولی برخی از سوئیچها ممکن است یک پورت اختصاصی برای استک داشته باشند. سوئیچ هوشمند DGS-1510-28XS یک سوئیچ stackable است.
این نوع پورت با انعطافپذیری بالایی که دارد بسیار مقرون به صرفه است و برای ارتباطات راه دور، بسیار ایدئال است.
پورت PoE
تکنولوژی PoE (مخفف Power over Ethernet) به یک کابل شبکه اجازه میدهد که همزمان داده و برق را منتقل کند. پورتهای PoE برق را براساس دو استاندارد تأمین میکنند. یکی استاندارد IEEE 802.3af است که برق را تا میزان 15.4 وات برای یک پورت سوئیچ فراهم میکند و دیگری، استاندارد IEEE 802.3at است که با نام +PoE هم شناخته میشود و تا 30 وات برق را برای یک پورت سوئیچ تأمین میکند. با این حال، ممکن است با افزایش مسافت، برق قطع شود. حداقل توانی که برای تأمین برق تضمین شده است، 12.95 وات به ازای هر پورت PoE است و برای هر پورت +PoE مقدار 25.5 وات حداقل توانِ تضمین شده است.
تفاوت انواع پورت سوئیچ اترنت براساس معماری شبکه
معماری شبکه سنتی، معمولا سه لایه دارد که شامل لایه اصلی (core layer)، لایه توزیع (distribution layer) و لایه دسترسی (access layer) میشود. با همین منطق، سوئیچهای اترنت و پورتها نیز این سه نوع را دارند.
پورت اکسس ( Access Port )
پورت اکسِس (Access Port) برای اتصال دستگاهها مثل کامپیوترهای دسکتاپ، لپتاپها، پرینترها و غیره استفاده میشود و فقط در لینک اکسس (access link) موجود است. یک پورت سوئیچ در حالتهای اکسس، به یک VLAN مشخص تعلق دارد و فرِیمهای عادی اترنت را به شکل بدون برچسب دریافت میکند. معمولا یک پورت اکسس فقط میتواند عضو یک VLAN باشد که به آن access VLAN میگویند و همهی فرِیمهایی را که برای access VLAN طبقهبندی نشدهاند، کنار میگذارد.
پورت ترانک ( Trunk Port )
پورت ترانک (Trunk Port) میان سوئیچها یا بین سوئیچ و دستگاههای سطح بالاتر قرار میگیرد که در لینک ترانک (trunk link) در دسترس است. یک پورت ترانک این امکان را میدهد که چندین VLAN بر روی رابط تنظیم شوند. در نتیجه میتواند برای تعداد زیادی VLAN به طور همزمان ترافیک جابهجا کند. پورت ترانک، یک پورت اگریگیشن VLAN است که به دیگر پورتهای سوئیچ متصل شده است، در حالی که پورت اکسس، پورتی است که سوئیچ را به هاست در VLAN متصل میکند.
پورت هیبریدی ( Hybrid Port )
پورت هیبریدی (Hybrid Port) برای اتصال دستگاههای شبکه و همچنین دستگاههای سمت کاربر استفاده میشود. این نوع پورت، از هر دو نوع VLAN بدون برچسب و VLAN با برچسب پشتیبانی میکند که برای اولی، پورت اکسس و برای دومی، پورت ترانک مصداق دارد. پورت هیبریدی میتواند از یک یا چند VLAN، داده دریافت کند. پورتهای هیبریدی از بسیاری جنبهها شبیه به پورتهای ترانک هستند؛ اما ویژگیهای اضافهتری هم دارند.
تصویر زیر نشان میدهد که این سه نوع پورت سوئیچ، چگونه در یک سیستم به کار گرفته میشوند.
سخن پایانی
فهمیدن تفاوت انواع پورت سوئیچ اترنت، کمک میکند سوئیچ اترنتِ مناسبتری انتخاب کنید که منطبق با نیازهای شما باشد. وقتی که میخواهید نوع پورت سوئیچ و شماره پورت سوئیچی را که نیاز دارید، انتخاب کنید، باید به ظرفیت فعلی و آیندهی کسبوکار خود بیندیشید و نیازهای خود را در نظر بگیرید. سوئیچی که بیشترین همخوانی را با این موارد داشته باشد، بهترین گزینه است.
ttttttttttttttttttttttt
کابل شبکه چیست ؟ آشنایی با انواع کابل شبکه
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
امروزه از کابلهای مختلفی در شبکهها استفاده میگردد. نوع و سیستم کابلکشی استفادهشده در یک شبکه بسیار حائز اهمیت است. درصورتیکه قصد داشتن شبکهای را داریم که دارای حداقل مشکلات باشد و بتواند با استفاده مفید از پهنای باند بهدرستی خدمات خود را در اختیار کاربران قرار دهد، میبایست از یک سیستم کابلینگ مناسب، استفاده گردد . در زمان طراحی یک شبکه میبایست با رعایت مجموعه قوانین موجود در خصوص سیستم کابلینگ، شبکهای با حداقل مشکلات را طراحی نمود .بااینکه استفاده از شبکههای بدون کابل نیز در ابعاد وسیعی گسترشیافته است، ولی هنوز بیش از 95 درصد سازمانها و مؤسسات از سیستمهای شبکهای مبتنی بر کابل، استفاده مینمایند.در ادامه ISG همراه باشید…
ایدههای اولیه
ایده مبادله اطلاعات بهصورت دیجیتال، تفکری جدید در عصر حاضر محسوب میگردد. در سال 1844 فردی با نام “ساموئل مورس” ، یک پیام را از Washington C.D به Baltimore و با استفاده از اختراع جدید خود (تلگراف(، ارسال نمود. بااینکه از آن موقع زمانی زیادی گذشته است و ما امروزه شاهد شبکههای کامپیوتری بزرگ و درعینحال پیچیدهای میباشیم ولی میتوان ادعا نمود که اصول کار ، همان اصول و مفاهیم گذشته است .
کدهای مورس ، نوع خاصی از سیستم باینری میباشند که از نقطه و خط فاصله با ترکیبات متفاوت بهمنظور ارائه حروف و اعداد، استفاده مینماید . شبکههای مدرن داده از یک و صفر، استفاده مینمایند. بزرگترین تفاوت موجود بین سیستمهای مدرن مبادله اطلاعات و سیستم پیشنهادی “مورس “، سرعت مبادله اطلاعات در آنان است. تلگرافهای اواسط قرن 19 ، قادر به ارسال چهار تا پنج نقطه و یا خط فاصله در هر ثانیه بودند ، درحالیکه هماینک کامپیوترها با سرعتی معادل یک گیگابایت در ثانیه با یکدیگر ارتباط برقرار مینمایند (ارسال 000،000،000،1 صفر و یا یک در هر ثانیه).
تلگراف و تلهتایپ رایتر، پیشگام مبادله داده میباشند . در طی سیوپنج سال اخیر همهچیز با سرعتبالا و غیرقابلتصوری تغییر نموده است. ضرورت ارتباط کامپیوترها با یکدیگر و با سرعتبالا ، مهمترین علل پیادهسازی تجهیزات شبکهای سریع ، کابلهایی با مشخصات بالا و سختافزارهای ارتباطی پیشرفته است .
انواع کابل شبکه موجود در فروشگاه آنلاین ISG
پیادهسازی تکنولوژیهای جدید شبکه
اترنت در سال 1970 توسط شرکت زیراکس و در مرکز تحقیقات Palo Alto در کالیفرنیا پیادهسازی گردید . در سال 1979 شرکتهای DEC و اینتل با پیوستن به زیراکس ، سیستم اترنت را برای استفاده عموم ، استاندارد نمودند . اولین مشخصه استاندارد در سال 1980 توسط سه شرکت فوق و با نام Ethernet Blue Book ارائه گردید. (استاندارد DIX ).
اترنت یک سیستم ده مگابیت در ثانیه است (ده میلیون صفر و یا یک در ثانیه) که از یک کابل کواکسیال بزرگ بهعنوان ستون فقرات و کابلهای کواکسیال کوتاه در فواصل 5/2 متر بهمنظور ایستگاههای کاری استفاده مینماید . کابل کواکسیالی که بهعنوان ستون فقرات استفاده میگردد ، Thick Ethernet و یا Basee510 نامیده میشود که در آن 10 بهسرعت انتقال اطلاعات در شبکه اشاره داشته 10) مگابیت در ثانیه( و واژه Base نشاندهنده سیستم Base band است . در سیستم فوق ، از تمامی پهنای باند بهمنظور انتقال اطلاعات استفاده میگردد . در Broad band بهمنظور استفاده همزمان ، پهنای باند به کانالهای متعددی تقسیم میگردد . عدد 5 نیز شکل خالصه شدهای برای نشان دادن حداکثر طول کابلی است که میتوان استفاده نمود( در این مورد خاص 500 متر).
موسسه IEEE در سال 1983 نسخه رسمی استاندارد اترنت را با نام IEEE 802.3 و در سال 1985 ، نسخه شماره دو را با نام IEEE802.3a ارائه نمود . این نسخه با نام Thin Ethernet و یا Base210 معروف گردید. (حداکثر طول کابل 185 متر میباشد و عدد 2 نشاندهنده این موضوع است که طول کابل میتواند تا مرز 200 متر نیز برسد(
از سال 1983 تاکنون ، استانداردهای متفاوتی ارائهشده است که یکی از اهداف مهم آنان ، تأمین پهنای باند مناسب بهمنظور انتقال اطلاعات است . ما امروزه شاهد رسیدن به مرز گیگابایت در شبکههای کامپیوتری میباشیم .
کابلهای (Unshielded Twisted Pair) UTP
کابل UTP یکی از متداولترین کابلهای استفادهشده در شبکههای مخابراتی و کامپیوتری است . از کابلهای فوق ، علاوه بر شبکههای کامپیوتری در سیستمهای تلفن نیز استفاده میگردد. ( CAT1) شش نوع کابل UTP متفاوت وجود داشته که میتوان با توجه به نوع شبکه و اهداف موردنظر از آنان استفاده نمود . کابل CAT5 ، متداولترین نوع کابل UTP محسوب میگردد .
مشخصههای کابل UTP
با توجه به مشخصههای کابلهای UTP ، امکان استفاده ، نصب و توسعه سریع و آسان آنان ، فراهم میآورد . جدول زیر انواع کابلهای UTP را نشان میدهد :
موارد استفاده
سرعت انتقال
گروهسیستمهای قدیمی تلفن ، ISDN و مودم
حداکثر تا یک مگابیت در ثانیه
CAT1شبکههای Ring Token
حداکثر تا چهار مگابیت در ثانیه
CAT2شبکههای BASE-T10, ring Token
حداکثر تا ده مگابیت در ثانیه
CAT3شبکههای Ring Token
حداکثر تا شانزده مگابیت در ثانیه
CAT4اترنت ( ده مگابیت در ثانیه ) ، اترنت سریع (یکصد مگابیت در ثانیه ) و شبکههایToken Ring) شانزده مگابیت در ثانیه
حداکثر تا یکصد مگابیت در ثانیه
CAT5شبکههای Gigabit Ethemet
حداکثر تا یک هزار مگابیت در ثانیه
CAT5eشبکههای Gigabit Ethemet
حداکثر تا یک هزار مگابیت در ثانیه
CAT6
توضیحات :
• تقسیمبندی هر یک از گروههای فوق بر اساس نوع کابل مسی و Jack انجامشده است .
• از کابلهای CAT1 ، به دلیل عدمحمایت ترافیک مناسب، در شبکههای کامپیوتری استفاده نمیگردد .
• از کابلهای گروه CAT4, CAT5 ,CAT2, CAT3 و CAT6 در شبکهها استفاده میگردد .کابلهای فوق ، قادر به حمایت از ترافیک تلفن و شبکههای کامپیوتری میباشند .
• از کابلهای CAT2 در شبکههای Token Ring استفادهشده و سرعتی بالغبر 4 مگابیت در ثانیه را ارائه مینمایند.
• برای شبکههای با سرعتبالا) یکصد مگابیت در ثانیه (از کابلهای CAT5 و برای سرعت ده مگابیت در ثانیه از کابلهای CAT3 استفاده میگردد.
• در کابلهای CAT3 ,CAT4 و CAT5 از چهار زوج کابل مسی استفادهشده است . CAT5 نسبت به CAT3 دارای تعداد بیشتری پیچش در هر اینچ میباشد . بنابراین این نوع از کابلها سرعت و مسافت بیشتری را حمایت مینمایند.
• از کابلهای CAT3 و CAT4 در شبکههای TokenRing استفاده میگردد .
• حداکثر مسافت در کابلهای CAT3 ، یکصد متر است .
• حداکثر مسافت در کابلهای CAT4 ، دویست متر است .
• کابل CAT6 باهدف استفاده در شبکههای اترنت گیگابایت طراحیشده است . در این رابطه استانداردهایی نیز وجود دارد که امکان انتقال اطلاعات گیگابایت بر روی کابلهای CAT5 را فراهم مینماید (CAT5e). کابل های CAT6 مشابه کابل های CAT5 بوده ولی بین 4 زوج کابل آنان از یک جدا کننده فیزیکی به منظور کاهش پارازیتهای الکترومغناطیسی استفادهشده و سرعتی بالغبر یک هزار مگابیت در ثانیه را ارائه مینمایند.
کابلکشی شبکه : ایجاد کابل Straight
کابلکشی شبکه یکی از مراحل مهم در زمان پیادهسازی یک شبکه کامپیوتری است که میبایست با دقت،ظرافت خاص و پایبندی به اصول کابلکشی ساختیافته ، انجام شود. برای ایجاد کابلهای UTP از تجهیزات زیر استفاده میگردد :
تجهیزات موردنیازUTP
کانکتورهای RJ-45کابلUTP
آچار پرس RJ-45 سیم لخت کن
یکی از عوامل تأثیرگذار در پشتیبانی و نگهداری یک شبکه ، نحوه کابلکشی آن است . با رعایت اصول کابلکشی ساختیافته ، در صورت بروز اشکال در شبکه ، تشخیص و اشکالزدایی آن با سرعتی مناسبی انجام خواهد شد .
مراحل ایجاد یک کابل : بدون هیچگونه توضیح اضافهمدلهای متفاوت کابلکشی کابلهای UTP
بهمنظور کابلکشی کابلهای UTP از دو استاندارد متفاوت T-568B , T-568A استفاده میگردد . نحوه عملکرد دو مدل فوق یکسان بوده و تنها تفاوت موجود به رنگ زوج هائی است که به یکدیگر متصل میشوند.در کابلهای UTP از کانکتورهای استاندارد و چهار زوج سیم به هم تابیده استفاده میگردد :
• زوج اول : آبی و سفید/ آبی
• زوج دوم : نارنجی و سفید /نارنجی
• زوج سوم : سبز و سفید/ سبز
• زوج چهارم : قهوهای و سفید / قهوهای
در شبکههای Mbit10/100 از زوجهای دو و سه استفادهشده و زوجهای یک و چهار رزو شده میباشند . در شبکههای گیگااترنت از تمامی چهار زوج استفاده میگردد. کابلهای CAT5 متداولترین نوع کابل UTP بوده که دارای انعطاف مناسب بوده و نصب آنان بهسادگی انجام میشود.
ایجاد یک کابل UTP بهمنظور اتصال کامپیوتر به هاب (معروف به کابلهای Straight)
اترنت عموماً” با استفاده از هشت کابل هادی به همراه هشت پین ماژولار plug/ jacks s ، داده را حمل میکند . کانکتور استاندارد، RJ-45 نامیده شده و مشابه کانکتور استاندارد RJ-11 است که در تلفن استفاده میگردد. یکرشته کابل CAT5 شامل چهار زوج سیم به هم تابیده است که هر زوج دارای دو رشته سیم بارنگ هائی خاص است .(یکرشته رنگی و یکرشته سفید با نواری به رنگ رشته زوج مربوط). بهمنظور تسهیل در امر نگهداری ، میبایست بهاندازه ضروری سیمهای به هم تابیده را از حالت پیچش خارج نمود (مثلاً حدود یک سانتیمتر ). زوجهای در نظر گرفتهشده برای اترنت ده و یکصد مگابیت به رنگ نارنجی و سبز میباشند . از دو زوج دیگر) رنگ قهوهای و آبی( میتوان بهمنظور یک خط اترنت دوم و یا اتصالات تلفن استفاده نمود.
بهمنظور کابلکشی کابلهای UTP از دو استاندارد متفاوت با نام T-568B (یا EIA ) و T-568A (یا 258A, T&AT) استفاده میگردد . تنها تفاوت موجود بین آنان ترتیب اتصالات است .
شماره پینهای استاندارد T568B
همانگونه که در جدول زیر مشاهده میگردد ، شماره پینهای فرد همواره سفید بوده که با یک نوار رنگی پوشش داده میشوند.
کد رنگها در استاندارد T568Bکاربرد
زوج
رنگ
شماره پین+TxData
دوم
سفید/نارنجی
یک-TxData
دوم
نارنجی
دوRecvData+
سوم
سفید /سبز
سه
یک
آبی
چهار
یک
سفید /آبی
پنجRecvData-
سوم
سبز
شش
چهارم
سبز /قهوهای
هفت
چهارم
قهوهای
هشت
شماره پینهای استاندارد T568A
در استاندارد T568A ، اتصالات سبز و نارنجی برعکس شده است ، بنابراین زوجهای یک و دو بر روی چهار پین وسط قرار میگیرند (سازگاری با اتصالات telco voice ).
کد رنگها در استاندارد T568Aکاربرد
زوج
رنگ
شماره پینRecvData+
سوم
سفید/ سبز
یکRecvData-
سوم
سبز
دو+TxData
دوم
سفید /نارنجی
سه
یک
آبی
چهار
یک
سفید /آبی
پنج-TxData
دوم
نارنجی
شش
چهارم
سفید /قهوهای
هفت
چهارم
قهوهای
هشت
موارد استفاده
متداولترین کاربرد یک کابل straight ، اتصال بین یک کامپیوتر و هاب /سوئیچ است . در چنین مواردی ، کامپیوتر مستقیما به هاب و یا سوئیچ متصل شده که بهصورت اتوماتیک و با استفاده از مداراتی خاص، کابل cross over میگردد .
شکل فوق یک اتصال استاندارد straight در کابلهای CAT5 را نشان میدهد که از آن بهمنظور اتصال یک PC به هاب استفاده میگردد . ممکن است با مشاهده شکل فوق انتظار داشته باشید که TX+ یکطرف به TX+ طرف دیگر متصل گردد) عمالاً این اتفاق نیفتاده است.( زمانی که یک PC به هاب متصل میگردد ، هاب بهصورت اتوماتیک و با استفاده از مدارات داخلی خود کابل را X-over نموده و بدین ترتیب ، پین شماره یک از کامپیوتر TX+ ) ) به پین شماره یک هاب (RX+ ) متصل میگردد.
در صورتی که هاب عملیات x-over را انجام ندهد (در زمان استفاده از پورت Uplink)، پین شماره یک کامپیوتر (TX+) به پین شماره یک هاب (TX+) متصل میگردد. بنابراین مهم نیست که چه نوع عملیاتی را با پورت HUB انجام میدهیم (Uplink و یا نرمال ( ، سیگنالهای نسبت دادهشده به هشت پین سمت PC ، همواره یکسان باقیمانده وهاب با توجه به نوع استفاده از پورت ( نرمال و یا( Uplink عملیات لازم را انجام خواهد داد .
کابلکشی شبکه : ایجاد کابل X-Over
کابلهای کراس CAT5 UTP که از آنان با نام X-over نیز نامبرده میشود ، یکی از متداولترین کابلهای استفادهشده پس از کابلهای Straight میباشند . با استفاده از کابلهای فوق ، میتوان دو کامپیوتر را بدون نیاز به یک هاب و یا سوئیچ به یکدیگر متصل نمود. با توجه به اینکه هاب عملیات X-over را بهصورت داخلی انجام میدهد ، درزمانی که یک کامپیوتر را به یک هاب متصل مینماییم ، صرفاً به یک کابل Straight نیاز میباشد . درصورتیکه قصد اتصال دو کامپیوتر به یکدیگر را بدون استفاده از یک هاب داشته باشیم ، میبایست عملیات X-over را بهصورت دستی انجام داد و کابل مختص آن را ایجاد نمود.
چرا به کابلهای X-over نیاز داریم ؟
در زمان مبادله داده بین دو دستگاه) مثلاً کامپیوتر ( ، یکی از آنان بهعنوان دریافتکننده و دیگری بهعنوان فرستنده ایفای وظیفه مینماید . تمامی عملیات ارسال داده از طریق کابلهای شبکه انجام میشود .یک کابل شبکه از چندین رشته سیم دیگر تشکیل میگردد. از برخی رشته سیمها بهمنظور ارسال داده و از برخی دیگر بهمنظور دریافت داده استفاده میشود. برای ایجاد یک کابل X-over از رویکرد فوق استفادهشده و) TX ارسال) یک سمت به) RX دریافت( سمت دیگر، متصل میگردد . شکل زیر نحوه انجام این عملیات را نشان میدهد:
کابل CAT5 X-over
بهمنظور ایجاد کابلهای کراس CAT5 صرفاً از یک روش استفاده میگردد. همانگونه که قبلاً اشاره گردید ، یک کابل X-over پین TX یک سمت را به پین RX سمت دیگر متصل مینماید( و برعکس )شکل زیر شماره پینهای یک کابل CAT5 معمولی X-over را نشان میدهد .
همانگونه که در شکل فوق مشاهده میگردد در کابلهای X-over صرفاً از پینهای شماره یک ، دو ، سه و شش استفاده میگردد . پینهای یک و دو بهمنزله یک زوج بوده و پینهای سه و شش زوج دیگر را تشکیل میدهند . از پینهای چهار ، پنج ، هفت و هشت استفاده نمیگردد (صرفاً از چهار پین برای ایجاد یک کابل X-over ، استفاده میگردد) .
موارد استفاده از کابلهای X-over
از کابلهای X-over صرفاً بهمنظور اتصال دو کامپیوتر استفاده نمیشود و میتوان از آنان در دستگاههای متفاوتی نظیر سوئیچ و یا هاب نیز استفاده نمود . درصورتیکه قصد داشته باشیم دو هاب را به یکدیگر متصل نماییم ، معمولاً از پورت uplink استفاده میگردد. پورت فوق ، بخشهای tx و rx را کراس نمینماید. شکل زیر نحوه اتصال دو هاب به یکدیگر با استفاده از یک کابل Straight و از طریق پورت Uplink را نشان میدهد :
با توجه به وجود پورت uplink ، نیازی به استفاده از یک کابل X-over نخواهد بود. درصورتیکه امکان استفاده از پورت uplink وجود نداشته باشد و بخواهیم دو هاب را با استفاده از پورتهای معمولی به یکدیگر متصل نماییم ، میتوان از یک کابل X-over استفاده نمود . شکل زیر نحوه اتصال دو هاب به یکدیگر با استفاده از یک کابل X-over را و بدون استفاده از پورت Uplink نشان میدهد :
شکل زیر تفاوت موجود بین شماره پینهای یک کابل Straight و over-X را نشان میدهد :
ttttttttttttttttttttttt
آموزش نصب کیستون شبکه
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
آموزش نصب کیستون شبکه به چه صورت انجام می گیرد؟ ما در مقاله ی پیش رو مراحل و آموزش نصب کیستون را به صورت گام به گام برایتان گردآوری کرده تا در صورت نیاز بتوانید به نصب کیستون بپردازید. به یاد داشته باشید که نصب این قطعه بسیار کاربردی است، پس در ادامه با ما همراه شوید تا در این زمینه اطلاعات لازم را کسب نمائید.برای خرید انواع تجهیزات شبکه با قیمت رقابتی با کارشناسان ISG تماس بگیرید:021-88486300051-37603760آموزش نصب کیستون شبکهوقتی شما در یک پروژه قصد داشته باشید که باکس کیستون نودی را برای شبکه ایجاد نمائید و یا بین کابل کشی مجبور به افزایش طول کابل شوید نمی توانید به عوض کردن کل کابل شبکه بپردازید.از همین جهت بعضی مواقع باید قطعاتی را مورد استفاده قرار دهید که از طریق آن کابل های شبکه را افزایش داده و به یکدیگر متصل نمائید؛ این قطعات کاربردی کیستون ها هستند.اگر از کیستون ها در نود ها استفاده شود به همراه باکس به کار خواهند رفت که در این صورت به آن پریز شبکه نیز گفته می شود.همانطور که اشاره شد، ما در این مقاله قصد داریم که طریقه ی نصب کیستون و یا کیستون زدن را آموزش بدهیم. برای این کار در ابتدا باید به معرفی ابزارهای لازم جهت انجام این کار بپردازیم. پس در ادامه با ما همراه باشید.ابزارهای لازم برای نصب کیستونابزارهای لازم برای نصب کیستون شبکه به شرح زیر می باشند:پانچ شبکه:اولین ابزار مورد نیاز پانچ شبکه خواهد بود. پانچ ها دارای انواع گوناگونی هستند؛ اما شما می توانید برای نصب کیستون شبکه از یک پانچ ساده استفاده نمائید.سیم چینابزار بعدی که به آن نیاز پیدا خواهید کرد سیم چین می باشد.کابل لخت کنکابل لخت کن ابزار دیگری است که در نصب کیستون شبکه به ما کمک خواهد کرد. همانطور که از نام این ابزار مشخص است، که به لخت کردن کابل ها می پردازد.کابلما برای نصب کیستون (چه کیستون شبکه لگراند و یا دیگر برند ها) نیازمند تعدادی کابل خواهیم بود و باید در ابزارهای خود آن را به کار گیریم.کیستونو در نهایت کیستون نیز اصلی ترین ابزار خواهد بود. البته باید در نظر داشته باشید که کیستون های متفاوتی وجود دارند و ما می توانیم با توجه به نیاز خود کیستون مورد نظر را انتخاب نمائیم.در اینجا برای مثال ما می توانیم از نوعی کیستون استفاده کرده که هم قابلیت استفاده ی تکی را داشته و هم بتوان در پچ پنل ها از آن استفاده نمود.آیا کیستون ها از نظر ظاهری مشابه یکدیگر می باشند؟نکته ای که باید در این قسمت به آن بپردازیم این است که کیستون ها از نظر ظاهری با یکدیگر متفاوت هستند؛ اما شما می توانید برچسب رنگ را در تمامی کیستون ها مشاهده نمائید.اکنون که هدف این مقاله آموزش نصب کیستون می باشد باید به شما بگوئیم که در هنگام نصب کیستون باید به رنگ بندی ای که در پشت کیستون ها وجود دارد، دقت کرده و نوع سیم بندی شبکه را با توجه به این موضوع جلو ببرید.سیم بندی کیستون هاکیستون ها اکثرا دارای سیم بندی A و B می باشند.وقتی شما کیستون کلاس B رو انتخاب می نمائید، رنگ هایی که به شما داده خواهد شد با چیزی که در سوکت زدن به کار می رود متفاوت خواهد بود؛ ولی مکانیزم خود کیستون کلاس B بدین گونه می باشد که از سمت سفید، نارنجی، نارنجی چیده می شود تا در نهایت به رنگ قهوه ای برسد.در مرحله ی بعدی کاری که باید انجام شود سوکت زدن خواهد بود. برای این کار در ابتدا کابل مورد نظر را به اندازه ی 3 الی 4 سانتی متر لخت کرده و بعد از آن که روکش کابل را در آوردیم یک الکتریک و رشته ی ابریشمی نگهدارنده را به صورت کامل از کابل جدا خواهیم کرد.سپس رشته هایی را که به صورت دوبل به کار رفته را از یک دیگر جدا نموده و به شانه (صاف) کردن آن ها خواهیم پرداخت. در مرحله ی بعدی، بر اساس رنگ کیستون ها به کار چینش می پردازیم؛ در واقع لیبل های رنگ کمک خواهند کرد تا ترتیب چینش ها را رعایت نمائیم.در کیسون مثال زده شده؛ ردیف وسط ما کلاس B خواهد بود. بنابراین، رنگ ها به شرح زیر می باشند:از سمت راست و بالا: رنگ سبز و سفید، سبزاز سمت چپ: آبی و سفید، آبیاز سمت راست پائین: قهوه ای و سفید، قهوه ایو از سمت چپ پائین: نارنجی و سفید، نارنجی.نکته:در نظر داشته باشید که چینش رنگ رشته ها در کیستون های مختلف متفاوت می باشند. پس در هنگام نصب کیستون شبکه از لیبل رنگ سوکت مورد نظر تبعیت نمائید.در چه هنگام باید از پانچ استفاده نمود؟بعد از چینش رنگ ها باید از پانچ استفاده نمود. این ابزار کمک خواهد کرد تا رشته ها در سرجای خود فیکس شوند. خیلی از پانچ ها چنین قابلیتی را دارند که همزمان با پانچ کردن اضافات رشته ها را نیز قطع نمایند.در نهایت که نصب کیستون پایان یافت، باید از قطعه ی جانبی ای استفاده نمود تا با استفاده از آن کابل ها در جایگاه خود قرار گرفته و محکم تر شوند.این قطعه از تیغه های پلاستیکی ای برخوردار بوده که باعث فیکس شدن رشته ها می شوند.تست کیستونبعد از نصب کیستون شبکه، یک طرف کیستون حالت مادگی پیدا خواهد کرد. از همین جهت باید به تست کیستون مورد نظر بپردازیم. شیوه این تست به شرح زیر می باشد:در ابتدا برای انجام تست از یک کابل پچ کورد و یا کابل شبکه ی آماده استفاده خواهیم کرد. سپس یک طرف آن را به کیستون زده و طرف دیگر کابل که به کیستون نصب شده است را به سوکت وصل خواهیم کرد. در نهایت یک طرف کابل پچ کورد به یک دستگاه زده می شود و از این طریق تست کیستون مورد نظر صورت می گیرد.سخن آخر:استفاده از کیستون ها در پروژه های شبکه باید با دقت بسیار بالایی صورت گیرد. به یاد داشته باشید که انجام این کار روی پهنای باند و سرعت انتقال داده ها تاثیر بسزایی می گذارد.امید است که محتوای ارائه شده و آموزش نصب کیستون شبکه برای شما مفید بوده باشد.منتظر مقالات و آموزش های بعدی ما باشید.
ttttttttttttttttttttttt
آشنایی با انواع تجهیزات شبکه
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
ما در این مقاله قصد داریم که انواع تجهیزات شبکه را به اختصار به شما معرفی نمائیم. از همین جهت در ابتدا به توضیح کوتاهی در مورد شبکه های کامپیوتری پرداخته و پس از آن مبحث اصلی مقاله را توضیح می دهیم.در واقع زمانی که دو یا چند کامپیوتر با هدف اشتراک گذاری اطلاعات به یکدیگر متصل می شوند، یک شبکه کامپیوتری را به وجود می آورند.ما در یک شبکه کامپیوتری برای برقراری ارتباط به تجهیزاتی نیازمند هستیم. هر یک از این تجهیزات در شبکه وظیفه ای را بر عهده دارند. شما می توانید تا انتهای این مقاله ما را همراهی کرده تا با این تجهیزات آشنا شوید.انواع تجهیزات شبکه:تجهیزات شبکه شامل دو دسته ی پسیو و اکتیو هستند که در ادامه به توضیح هر یک می پردازیم.تجهیزات پسیو: تجهیزات غیر فعال شبکه پسیو نام دارند. در واقع تجهیزات پسیو برای کار کردن به جریان برق نیازی ندارند. همانند: کابل ها، داکت ها، رک ها و غیره.تجهیزات اکتیو: تجهیزات اکتیو که به عنوان تجهیزات فعال شبکه شناخته می شوند، برای کار کردن به جریان الکتریسیته نیاز خواهند داشت. این تجهیزات نیز شامل: کارتهای شبکه، روترها، سوئیچ ها و غیره هستند.اکنون در ادامه با ما همراه باشید تا هریک از تجهیزات پسیو و اکتیو شبکه را برای شما نام برده و توضیح دهیم.انواع تجهیزات پسیو:تجهیزات پسیو شبکه شامل موارد زیر می باشند.کابل کواکسیالکابل های Twisted Pairکابل فیبر نوریآنتن وایرلسپچ پنلرک شبکهکابل کواکسیال:در زمانهای گذشته این نوع کابل ها بیشتر مورد استفاده قرار می گرفتند. از یک کابل کواکسیال بزرگ برای ستون فقرات و از کابل های کواکسیال کوتاه در فواصل 5/2 متر جهت ایستگاههای کاری استفاده می شده است. در حال حاضر شما می توانید از این کابل جهت ایجاد اتصالات استفاده نمائید.کابل های Twisted Pai:کابل های Twisted Pai، در حال حاضر بسیار مرسوم هستند و در شبکه های کامپیوتری، مخابراتی و همچنین سیستم های تلفن مورد استفاده قرار می گیرند.کابل فیبر نوری:این نوع کابل ها از پهنای باند بسیار بالایی برخوردار هستند و شما می توانید در مسافت های بیش از 100 متر در شبکه های کامپیوتری از آن استفاده نمائید.آنتن وایرلس:آنتن وایرلس یا آنتن بی سیم، جزء تجهیزات پسیو شبکه به حساب می آیند. شما می توانید زمانی که شبکه های وایرلس دچار کاهش سرعت و یا افت سیگنال هستند از آن برای رفع این مشکل استفاده نمائید.پچ پنل:پچ پنل ها جهت مدیریت کابل های شبکه مورد استفاده قرار می گیرند. این دستگاه های مستطیلی شکل که کابل ها را درون خود جای می دهند، در درون رک ها پیاده سازی می شوند و انواع مختلفی (پچ پنل 24 پورت لگراند ) دارند.رک شبکه:یکی دیگر از تجهیزات شبکه، رک نام دارد. رک ها محلی برای قرار گیری روترها و سوئیچ های شبکه هستند. جنس آن ها از فلز است و از درب های شیشه ای برخوردار می باشند. رک ها در اندازه و یونیت ها ی محتلفی موجود هستند و شما می توانید با توجه به نیاز خود رک مورد نظرتان را در نوع دیواری و یا ایستاده تهیه نمائید.انواع تجهیزات اکتیو:تجهیزات اکتیو شبکه شامل موارد زیر می باشند.سوئیچ شبکهروترپرینتر سرورمبدل فیبر نوریمودمکارت شبکهسوئیچ شبکه:یکی از اصلی ترین تجهیزات بکار رفته در شبکه سوئیچ نام دارد و وظیفه ی آن برقراری ارتباط بین دستگاه های داخل شبکه است.به علت اینکه سوئیچ ها از قابلیت کدنویسی برخوردار هستند؛ در نتیجه شما می توانید از آنها به عنوان یک کنترلر استفاده نمائید.سوئیچ ها انواع گوناگونی دارند و شما باید بعد از بررسی های لازم، سوئیچ مورد نظر خود را خریداری نمائید.روتر:به زبان ساده، یک روتر دستگاهی است که بستههای دادهای دستگاههای موجود در شبکه را به مقصد مناسب رسانده و با این کار آنها را به اینترنت متصل میکند.عملکرد روتر تقریبا همانند سوئیچ است. اگر شما بخواهید بین دو شبکه ارتباط برقرار نمائید می توانید از این دستگاه استفاده کنید. درواقع کاربرد روترها تامین اینترنت شبکه است.پرینتر سرور:پرینتر سرور نیز جزء تجهیزات شبکه محسوب می شود. در حال حاضر پرینترها به گونه ای طراحی شده اند که از ورودی شبکه برخوردار هستند و با اتصال به سوئیچ مربوطه و دریافت آی پی، بدون نیاز به کامپیوتر کار پرینت را انجام می دهند.مبدل فیبر نوری:مبدل های فیبر نوری از تجهیزات شبکه به حساب می آیند. کاربرد مبدل فیبر نوری این است که از کابل مسی سیگنال را دریافت کرده و سپس آن را به نور تبدیل نمایند.مودم:مودم ها وظیفه ی تبدیل سیگنال های آنالوگ و دیجیتال به یکدیگر را دارند.کارت شبکه:کارت های شبکه یکی دیگر از تجهیزات اکتیو شبکه به حساب می آیند. تفاوتی ندارد که یک کامپیوتر در شبکه نقش سرویس دهنده را داشته باشد یا سرویس گیرنده، در هر صورت وجود کارت شبکه از اهمیت وافری برخوردار است.مراحل اجرای پسیو شبکه:اکنون که با انواع تجهیزات شبکه آشنا شدید، بهتر است که در مورد مراحل اجرای پسیو شبکه نیز، اطلاعاتی را به دست آورید. این مراحل شامل موارد زیر میشود. از جمله:بازدید از پروژه.طراحی زیرساخت شبکه.کابل کشی ساختار یافته و انجام عملیات لازم.تست و سنجش شبکه.اکنون در این زیر عنوان با ما همراه باشید تا به توضیحات هر یک از موارد بالا بپردازیم.بازدید از پروژه:اولین مرحله برای اجرای پسیو شبکه، بازدید از مکان پروژه میباشد. این بازدید باید توسط افراد متخصص و ماهر در زمینهی فناوری اطلاعات که در حوزهی پسیو شبکه از تخصص و سواد لازم برخوردار هستند، صورت گیرد. در این بازدید، دادههایی از جمله: اطلاعات اولیه جهت طراحی و مقدمات اجرای پروژه به دست خواهد آمد. طبق این بازدید برنامههای لازم طرحریزی شده و پیش فاکتور جهت آغاز کار آماده خواهد شد.طراحی زیرساخت شبکه:از آنجایی که بعد از خدمات پسیو شبکه، امکان تغییرات در آن به صفر میرسد، میتوان به میزانِ اهمیت طراحی زیرساخت شبکه، پی برد. همچنین، خدمات پسیو در شبکه بر روی خدمات اکتیو شبکه تاثیر زیادی میگذارند و اگر پسیو دچار مشکلاتی شود، به طور قطع، عملکرد اکتیو شبکه با چالشهای فراوانی روبهرو خواهد شد.در نهایت طراحی زیرساخت شبکه، ملزم به رعایت استانداردهای لازم است. بنابراین، تمامی شرایط محیطی باید به طور کامل مورد سنجش قرار گیرد.کابل کشی ساختار یافته و انجام عملیات لازم:بعد از اتمام مراحل بالا که شامل بازدید از مکان پروژه و طراحی برای زیرساخت شبکه بود، باید کابل کشی و عملیات دیگر اجرا گردد.همیشه به یاد داشته باشید که انتخاب کابلها و تجهیزات پسیو شبکه، بینهایت اهمیت دارد و شما باید در هنگام خرید این تجهیزات به برند و کیفیت آن توجه نمائید.کابل کشی معمولا یا به صورت روکار و یا به صورت توکار انجام میشود. اگر قرار باشد که کابل کشی به صورت توکار انجام پذیرد، باید از داکت و ترانکهای شرکت فنی و مهندسی ISG استفاده نمائید. بعد از کابل کشی نوبت به چیدمان و آرایش رک و قرار دادن تجهیزات به داخل رک، همچون: نصب سوئیچ، پچ، سرور، روتر و غیره خواهد رسید.پس از اتمام این مراحل، نوبتِ نصب کیستونها، پریزها و نودها خواهد بود.تست و سنجش شبکه:تست و سنجش شبکه، آخرین مرحله از اجرای پسیو شبکه میباشد. در این مرحله باید تست سیگنال شبکه انجام شود. به عبارتی باید جهت اطمینان از برقراری ارتباط، از تمامی نودها، تست گرفته شود.تمامی این تستها، توسط افراد متخصص و به واسطهی ابزارهای تست کابل شبکه صورت میگیرد.سخن آخر:امیدواریم که با خواندن این مقاله با تجهیزات شبکه آشنا شده باشید؛ منتظر مقالات و بروزرسانی های آینده ما باشید.همچنین می توانید ما را از نظرات، پیشنهادات و انتقادات خود آگاه سازید و در صورت خرید تجهیزات شبکه با پشتیبانان سایت ما تماس بگیرید.
ttttttttttttttttttttttt
آشنایی با انواع کیستون شبکه
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
اگر قصد آشنایی با انواع کیستون شبکه را دارید در این مقاله با ما همراه شوید. ما در محتوای پیش رو ابتدا به توضیح کیستون شبکه و بعد از آن به توضیح نحوهی تقسیم بندی کیستونها، انواع کیستون شبکه، نصب کیستون شبکه از جمله: نصب کیستون شبکه بر روی ترانک، نصب توکار، نصب روکار و خرید انواع کیستون شبکه خواهیم پرداخت. اگر موضوعات نام برده برای شما مفید میباشد تا انتهای این مقاله ما را همراهی کنید.کیستون شبکه چیست:کیستون شبکه به رابط بین کابل شبکه و پریز شبکه گفته میشود. جهت اتصال کیستونهای شبکه باید مطابق جدول رنگبندی آن ها عمل نمائید. از پرکاربردترین تجهیزات شبکه محلی یا LAN میتوان به پریز شبکه یا همان کیستون اشاره نمود. از این قطعه کوچک برای برقراری ارتباط بین تجهیزات شبکه، مانند روترها، سوئیچها وغیره با کابل شبکه استفاده میشود.کیستون شبکه اولین بار در سال 1979 توسط شرکت AMP تحت عنوان cat3 رونمایی شد. از این کیستون در ابتدا برای سیستم کابل کشی خطوط تلفن ساختیافته استفاده میکردند، اما بعدها به علت سهولت در بهکارگیری آن، جهت استفاده در شبکههای کامپیوتری نیز به کار گرفته شد. البته این قطعه 16 سال بعد با نام کیستون شبکه نامگذاری و شناخته شد.نحوهی تقسیمبندی کیستونها:کیستونها بر اساس موارد زیر تقسیمبندی میشوند. از جمله:باکسهای کف خواب.پچ پنلها.طبقهبندی، طبق نوع بکارگیری و محل استفادهی کیستون.باکسهای توکار و روکار جهت نصب در داخل و خارج دیوار.فیس پلیت جهت نصب روی تراکینگ.به یاد داشته باشید که برای صحت عملکرد کیستون شبکه باید آن را در محل مناسب خود نصب نمائید. در غیر این صورت، در عملکرد تجهیزات شبکه اختلال ایجاد خواهد شد.انواع کیستون شبکه:کیستونها از انواع گوناگونی به وجود آمدهاند، از جمله:Cat5Cat5eCat6Cat6ACat7Cat7ACat8برای انتقال جریانهای القایی به چاه ارت، باید از کیستونهای فلزی استفاده نمود. چرا که لازم است سیم ارت کابل شبکه به بدنهی اتصال یافته و سیستم ارتینگ به صورت بهینه برقرار شود. برای سهولت کار هنگام نصب کیستون توسط نصاب، یک جدول رنگی روی هر کیستون طراحی شده است. این جدول به دو رده کلاس A و کلاس B تقسیم بندی میشود. کیستونها از لحاظ جنس بدنه به دو دستهی تمام پی وی سی و فلزی تقسیم میشوند.نصب کیستون شبکه:کیستون شبکه در زمان نصب نیازمند متعلقاتی میباشد. در واقع کیستونها به سه روش نصب میشوند. از جمله:نصب کیستون شبکه بر روی ترانک.نصب کیستون شبکه روکار.نصب کیستون شبکه توو کار.در ادامه هر یک از روشهای نصب را به شما توضیح میدهیم.نصب کیستون شبکه بر روی ترانک:ترانکها نقش بسیار مهمی در شبکه دارند و شما میتوانید از ترانکها برای نصب تمام ملزومات در شبکه مثل: پریز برق، پریز UPS، پریز شبکه و غیره استفاده نمائید.برای نصب کیستون بر روی ترانک، باید یک حلقه با نام دیگر چنگکی و یک کادر در نظر گرفته شود. به یاد داشته باشید که کادرها با تعداد ماژولهای گوناگونی عرضه میشوند.انواع کادرها به ترتیب زیر آورده شدهاند. از جمله:کادر دو ماژول لگراند (تک خانه)کادر چهار ماژول (دو خانه)کادر شش ماژول (سه خانه)کادر هشت ماژول (۴ خانه)شما میتوانید این کادرها را در برندهای گوناگونی که در بازار عرضه میشوند، تهیه نمائید.نصب کیستون در شبکهی روکار یا توکار:زمانی که بخواهید کیستونها را بر روی دیواری نصب نمائید، دو راه در پیش روی شما خواهد بود. یا باید نصب را بهصورت روکار انجام دهید و یا بهصورت توکار.نصب کیستون در شبکهی روکار:در چنین حالتی کیستونها نیازمند یک قاب روکار خواهند بود. این قاب بر روی دیوار مورد نظر شما پیچ شده و سپس باید یک چنگکی را برای استحکام و نگهداری کیستوها داخل قاب وارد نمائید. در نهایت ظاهر کیستون به علت کادری که بر روی آن قرار میگیرد همانند پریز روکار خواهد شد.نصب کیستون شبکه توکار:در این حالت داخل دیوار یک قوطی توکار، قرار میگیرد و دیگر به قاب روکار نیازی نخواهید داشت. تنها کافیست یک فیس و چنگکی کیستون داخل دیوار قرار دهید.خرید انواع کیستون شبکه:شما میتوانید در صورت نیاز به خرید انواع کیستون شبکه لگراند و دیگر برند ها و همچنین سایر تجهیزات شبکه با شمارههای گذاشته شده در داخل سایت تماس بگیرید و از اطلاعات مورد نیاز خود آگاه شوید.امید است که این مقاله برای شما کاربردی بوده باشد. منتظر محتویات و بهروزرسانیهای بعدی ما باشید.
ttttttttttttttttttttttt
آشنایی با انواع تجهیزات شبکه
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
در مقاله ی پیش رو با انواع تجهیزات شبکه آشنا خواهید شد. البته لازم است بدانید که تجهیزات شبکه به دو دسته تقسیم می شوند:دسته ی اول تجهیزات غیر فعال شبکه می باشند که به آن پسیو گفته می شود و دسته ی دوم تجهیزات فعال شبکه نام دارند که آن را با نام اکتیو نیز می شناسیم.تعریف هر یک بدین گونه می باشد:تجهیزات پسیو:این نوع از تجهیزات بدون استفاده از توان الکتریکی برق عمل خواهند کرد و شامل کانکتورها و اتصالات، انواع کابل، انواع رک یا داکت و کانال ها هستند.تجهیزات اکتیو:تجهیزاتی که برای کار کردن حتما به جریان الکتریکی نیازمند هستند، تجهیزات اکتیو می باشند. همانند: سوییچ ها، پرینت های سرور، روترها، کارت های شبکه و مبدل های فیبر نوری.اکنون در این مقاله ما را همراهی کرده تا به تعریف هر یک از این تجهیزات بپردازیم.تجهیزات پسیو شبکه:همانطور که توضیح داده شد تجهیزاتی که برای عملکرد خود به جریان الکتریکی نیاز ندارند، تجهیزات پسیو نامیده می شوند. توضیحات هر یک از این تجهیزات به شرح زیر می باشند: کابل کواکسیال:در گذشته برای ایجاد شبکه از کابل های کواکسیال استفاده می کردند. عموما کابل های بزرگ کواکسیال به عنوان ستون فقرات و کابل ها کوچک تر آن جهت ایستگاه های کاری مورد استفاده قرار می گرفتند.کابل Twisted Pair:یکی از کابل هایی که در شبکه های مخابراتی و کامپیوتری بسیار مورد استفاده قرار می گیرد کابل های Twisted Pair هستند. البته از این نوع کابل ها در سیستم های تلفن نیز استفاده می گردد.همانطور که می دانید کابل های شبکه متفاوت می باشند. شما می توانید با توجه به نیاز خود و نوع شبکه ی مورد نظر، کابل شبکه مناسب را انتخاب نموده و از آن استفاده کنید. متداول ترین نوع کابل ها CAT1 و CAT6 می باشند.کابل فیبر نوری:فیبر نوری، کابلی می باشد که در شبکه های کامپوتری از آن استفاده می گردد. خیلی از افراد این سوال را مطرح نموده اند که چه زمانی می توان از کابل فیبر نوری استفاده نمود؟ در پاسخ باید بگوئیم که کابل فیبر نوری زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که پهنای باند زیاد باشد.یکی از نکاتی که باید در مورد کابل های فیبری نوری بدانید این است که نور در اثر انعکاسات در Core و Cladding ها، در این کابل ها منتشر می شوند و منابع نوری این کابل ها دیود لیزری یا دیودهای ساطع کننده هستند.وایرلس:آنتن های بیسیم که به آن وایرلس می گویند، زمانی مورد استفاده قرار می گیرند که سیگنال شبکه های وایرلس دچار افت شوند. البته افت سیگنال زمانی رخ خواهد داد که فاصله ی بین امواج فرستنده و گیرنده افزایش یابد.پچ پنل:همانطور که در مقالات گذشته اشاره نمودیم، پچ پنل ها قطعات مستطیل شکلی هستند که کابل ها درون آن قرار گرفته و سپس خود پچ پنل ها درون رک قرار می گیرند.رک شبکه:جنس رک های شبکه از جنس فلز می باشند و در انواع گوناگونی موجود هستند، رک ها ممکن است به صورت ایستاده یا دیواری باشند. ابعاد رک ها با توجه به نیازهای شبکه و طبق استانداردهایی تعریف شده اند. واحد اندازه گیری رک ها یونیت است و شما می توانید برای شبکه های کوچک تری که تجهیزات کم تری دارند از رک هایی در اندازه های 5 یا 6 یونیت استفاده نمائید. در واقع رک ها درون خود تجهیزات شبکه را جای می دهند و از این تجهیزات محافظت می کنند.تجهیزات اکتیو شبکه:تجهیزات اکتیو که به آن تجهیزات فعال نیز می گویند، طبق توضیحاتی که در ابتدای مقاله به آن اشاره نمودیم تجهیزاتی هستند که برای فعالیت نیاز به جریان الکتریکی خواهند داشت.اکنون در ادامه تجهیزات شبکه را برای شما نام برده و توضیح می دهیم.کارت شبکه:کارت های شبکه جزء تجهیزات اکتیو محسوب می شوند. وجود کارت شبکه برای کامپیوترها واجب بوده و یکی از مهم ترین عناصر سخت افزاری به حساب می آیند.به عبارتی وظیفه ی کارت شبکه ایجاد ارتباط بین کامپیوترها و کابل های مسی و یا فیبرهای نوری می باشد.کارت های شبکه نیز از آدرس های فیزیکی بر خوردار بوده و در دو نوع کابلی و وایرلس موجود هستند. هر یک از این کارت شبکه ها مزیت ها و معایبی دارند که در مقالات آینده با آن اشاره خواهیم کرد.اکسس پوینت:اکسس پوینت ها در شبکه های وایرلس مورد استفاده قرار می گیرند و از نظرعملکرد همانند سوئیچ ها می باشند.سوئیچ شبکه:یکی از عناصر بسیار مهم در شبکه های کامپیوتری سوئیچ شبکه است. سوئیچ باعث خواهد شد تا کاربران بتوانند از طریق شبکه اطلاعات مورد نظر خود را ارسال نمایند.سوئیچ ها از انواع گوناگونی نیز برخوردار هستند.روتر:روتر دستگاهی است که در شبکه مورد استفاده قرار می گیرد. از روتر در شبکه های LAN و WAN استفاده می شود. روترها نیز در انواع متفاوتی عرضه می شوند.مودم:مودم ها، تجهیزاتی هستند که امکان دسترسی کاربران به اینترنت را به وجود می آورند. در بین مودم های موجود استفاده از مودم ADSL بسیار شایع می باشد.مزیت های استفاده از مودم های ADSL به شرح زیر می باشد: قابلیت استفاده از خط تلفن زمانی که کاربر به اینترنت دسترسی دارد.بالا بودن سرعت این مودم ها نسبت به مودم های دیگر.این نوع از مودم ها برای مورد استفاده قرار گرفتن نیازی به سیم کشی نداشته و به جای آن می توان از خط تلفن موجود کاربران استفاده نمود.پرینت سرور:پرینت سرور یا نصب پرینتر در شبکه روشی است که به شما امکان می دهد تا از طریق شبکه، پرینتی را به اشتراک بگذارید تا کاربران به آن پرینت ها دسترسی یابند. در نتیجه برای اشتراک گذاری پرینت با وجود پرینت سرور دیگر به کامپیوتر نیازی نخواهید داشت.تفاوت پسیو و اکتیو در شبکه:همانطور که تا اکنون با انواع تجهیزات شبکه آشنا شدید به این مهم پی بردید که تجهیزات شبکه در دو دسته قرار میگیرند، تجهیزات اکتیو شبکه یا تجهیزات پسیو شبکه. اکنون در این قسمت به تفاوت این دو اشاره مینمائیم.در تعاریف نیز گفته شد که تجهیزات پسیو در شبکه شامل تجهیزات غیر فعال میباشند. درواقع شما برای استفاده از این نوع تجهیزات نیازی به جریان الکتریکی ندارید؛ اما در عین حال این تجهیزات در شبکه نقش بسیار مهمی را ایفا مینمایند.صد در صد شما نمیتوانید بدون استفاده از تجهیزاتی همانند:کابل کواکسیالکابل Twisted Pairکابل فیبر نوریوایرلسپچ پنلرک شبکهو غیرهشبکهی خود را راهاندازی نمائید. در نتیجه در زمان خرید تجهیزات پسیو باید بررسیهای لازم را انجام داده تا بهترین تجهیزات را از نظر کیفی انتخاب نمائید.اما تجهیزات اکتیو که از آن با نام تجهیزات فعال یاد میشوند برای اینکه مورد استفاده قرار گیرند نیازمند جریان الکتریکی خواهند بود و شما نمیتوانید بدون استفاده از جریان الکتریکی از این تجهیزات استفاده نمائید.در قبل نیز تجهیزات اکتیو را برای شما نام بردیم. از جمله:کارت شبکهاکسس پوینتسوئیچ شبکهروترمودمپرینت سرورو غیرهاکنون که به تفاوت تجهیزات پسیو و اکتیو شبکه پرداخته شد در ادامه با ما همراه باشید تا در مورد پسیو کار و اکتیو کار نیز اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دهیم.پسیو کار و اکتیو کار شبکه:به یاد داشته باشید که پسیو کار و اکتیو کار دو شغل متمایز از یکدیگر هستند. پسیو کار به کسی گفته میشود که کارهای مربوط به پسیو شبکه را انجام میدهد و اکتیو کار نیز به شخص یا گروهی میگویند که کارهای مربوط به اکتیو شبکه را انجام میدهند. در نتیجه شما برای نصب و راهاندازی شبکهی خود نیازمند گروهی مجرب، حرفهای و کارآمد خواهید بود که اجرای شبکهی شما را به بهترین نحو انجام دهند تا هیچگونه اختلالی در شبکهی شما ایجاد نگردد.*نکته: در نصب و راهاندازی شبکه ابتدا پسیو کاران و سپس اکتیو کاران به فعالیت میپردازند.سخن آخر:در نهایت هدف ما از مقاله ی خوانده شد این بود که شما بتوانید آشنایی لازم را در مورد تجهیزات شبکه به دست آورید. البته در مقالات آینده تجهیزات شبکه را به طور اختصاصی تر برای شما توضیح خواهیم داد تا اطلاعات جامع تری را در اختیار شما قرار دهیم.شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر موضوعات دلخواه خود را برای ما ارسال کرده تا در مورد موضوعات خواسته شده ی شما مقالاتی را گردآوری کرده و در اختیار شما خوانندگان قرار دهیم.همچنین می توانید در زیر این مقاله سوالات خود را مطرح نموده و ما را از نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود آگاه سازید.امیدواریم که مقاله ی خوانده شده مورد پسند شما قرار گرفته باشد.منتظر مقالات آینده ی ما باشید.
ttttttttttttttttttttttt
انواع کیستون شبکه چیست ؟ + توضیحات کامل
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
انواع کیستون شبکه؛ تجهیزات شبکه قطعاتی هستند که جهت تسهیل در ارتباطات ساخته میشوند و کیستون شبکه یکی از این تجهیزات میباشد. البته لازم است یادآور شویم که کیستون همان پریز شبکه است که به منظور استفاده، یک طرف آن را به کابل شبکه و طرف دیگر را به یک پورت مادگی متصل میکنند.این وسیله یکی از پرمصرف ترین و مهم ترین تجهیزات سخت افزاری شبکه الکترونیکی لن، می باشد. پریز شبکه، در حقیقت یک نوع کانکتور مادگی است که آن را در زمینه برقرار نمودن اتصالاتی میان روترها، سوئیچ ها، سرورها و کیس کامپیوتر با کابل شبکه به کار می برند.محل کاربرد این قطعه مهم در باکسهای روکار باکسهای توکار، باکسهای کف خواب، داخل پچ پنل و در فیس پلیتهای روی ترانکینگ می باشد. توجه داشته باشید که کیستونها را باید در محل مخصوص به خود نصب کنند زیرا در غیر این صورت در کار قطعات تجهیزاتی دیگر اختلال به وجود می آید.معرفی انواع کیستون شبکهدو نوع کیستون وجود دارد که از نظر کاربردی بسیار پراهمیت می باشند. برای شناخت این دو قطعه با ما همراه باشید.1. کیستون تلفناین مدل در مخابرات و تجهیزات تلفن استفاده می شود.2. کیستون شبکهپرکاربردترین قطعه جهت استفاده در لوازم راه اندازی شبکه، همراه با انواع کابل می باشد.طبقه بندی انواع کیستون شبکهاگر تاکنون فقط نام جک شبکه را شنیده اید ولی با آن آشنایی ندارید، بهتر است بدانید که جک همان کیستون است که جهت برقراری اتصال شبکه ای به کار می رود.این قطعه که با بهترین کیفیت توسط شرکت ISG ارائه می شود بر سه اساس دسته بندی می کنند.بر اساس جنساز نظر جنس بدنه، به دو دسته تقسیم می شوند. گروهی که با بدنه تمام پی وی سی ساخته می شوند و گروه دیگر غلافی از فلز دارند.بر اساس مکان نصب و بکارگیریمنظور از این دیدگاه، متناسب بودن کیستون با مکان نصب موردنظر می باشد.بر اساس رده بندی یا categoryیعنی کیستون ها در رده cat5, cat, cat7, cat6a, cat6 و cat6e قرار می گیرند.جالب است بدانید که برای راحتی و ایجاد سهولت در نصب کردن پریز شبکه اقدام جالبی انجام شده است. به این صورت که روی هر کدام از کیستون ها، یک جدول با دو ردیف رنگ طراحی شده است. این جدول بیان کننده کلاس A و کلاس B خواهد بود. البته لازم است به این نکته توجه نمایید که جهت نصب کیستون ها بهترین کار، کمک گرفتن از یک نصاب ماهر می باشد.روش نصب انواع کیستون شبکهبرای این که با چگونگی روش نصب انواع کیستون شبکه آشنا شوید، پیشنهاد می کنیم به مطالبی که در این تیتر ذکر می شوند دقت نمایید. صحیح بودن نصب این قطعه از اهمیت بسزایی برخوردار است چرا که در صورت خطا در شیوه نصب، در راه اندازی دستگاه و سایر قطعات خلل ایجاد خواهد شد.اینک به مراحل و شیوه درست نصب آن توجه کنید. نصاب برای این کار به چند ابزار نیاز دارد.پانچ شبکه: پانچ را پس از چیدن رنگ های جدول به کار می برند. این وسیله در انواع مختلف ساخته می شود ولی در نصب شبکه، کاربرد یک پانچ ساده کافی است. مهم ترین کار آن هم، کمک به ثابت شدن رشته ها در جای خود می باشد.سیم چین: این ابزار برای چیدن یا به اصطلاح بریدن رشته های اضافی به کار می رود.کابل لخت کن: جهت کشیدن غلاف و لخت کردن سیم ها مورد استفاده قرار می گیرد.کابل: یکی از مهم ترین لوازمی که در نصب پریز مورد استفاده قرار می گیرد، چند عدد کابل خواهد بود.کیستون: چون کیستون ها در انواع گوناگون ساخته می شوند، پس قطعه کاربردی ما، باید متناسب با نیاز ما باشد.چرا که کیستون ها در کار نصب، اصلی ترین نقش را ایفا می کنند.قیمت کیستون شبکهچنان چه نیازمند تهیه کیستون شبکه هستید ولی در مورد قیمت، ویژگی ها و بهترین مکان خرید آن اطلاعات کافی ندارید، پیشنهاد می کنیم به سایت شرکت ارتباطات شبکه ISG مراجعه نمایید تا هم از واقعی ترین قیمت خرید کیستون شبکه و سایر محصولات موردنیاز مطلع شوید و هم با مشخصات و ویژگی های انواع پریز آشنا خواهید شد.این شرکت قابلیت ارائه کلیه تجهیزات اکتیو شبکه در انواع برندهای: اچ پی، سیسکو، میکروتیک و لینکسیس را دارا می باشد. علاوه بر این، فروشنده ی تمام تجهیزات پسیو شبکه با برندهای معروف رکس، نگزنس و لگراند می باشد. تجهیزاتی که در فروشگاه معتبر ISG عرضه می شوند شامل: رک های ایستاده ایرانی و خارجی، رک های دیواری ایرانی و خارجی خواهند بود. همچنین در زمینه خرید کابل شبکه نیز خدمات با کیفیتی را ارائه می دهد.و اما ویژگی مهم این شرکت، گستره نمودن زیر ساخت های ارتباطی در کشور بر اساس پیشرفت تکنولوژی می باشد.نکته: با توجه به این که، قیمت ها ثابت نبوده و دائما در حال نوسان هستند، توصیه می کنیم جهت مطلع شدن از قیمت به روز شده محصولات ISG، با واحد فروش آن در تماس باشید.
ttttttttttttttttttttttt
معرفی کیستون نگزنس و آشنایی با انواع آن
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
کیستون چیست؟کیستون نگزنس چیست ؟ کیستون یکی از بخش های حیاتی و مورد نیاز در ساختار شبکه است. وظیفه آن، برقراری ارتباط بین کابل شبکه و سایر تجهیزات پسیو شبکه است. بنابراین، انتخاب نوع کیستون بسیار حیاتی است. زیرا نقش مهمی در شبکه دارد. کیستون ها از یک طرف به کابل شبکه و از طرف دیگر به سوکت RJ45، RJ11 و… مرتبط می شوند. در ادامه به شرح کیستون نگزنس خواهیم پرداخت. آشنایی با انواع کیستونکیستون ها یکی از مهمترین بخش های پرکاربرد و حیاتی در چارچوب شبکه هستند که به عنوان رابط بین کابل شبکه و سایر سخت افزارهای شبکه مانند سوئیچ شبکه، پچ پنل و…. استفاده می شود. نام دیگر کیستون ها پریز شبکه می باشد که دارای دسته های مختلفی است که با کاربرد و نوع استفاده هماهنگ هستند. این دسته شامل نوع استاندارد (CAT)، نوع (شیلد) محافظ (SFTP و UTP) و همین طور جنس بدنه کیستون است. در این مقاله به ارائه انواع کیستون ها خواهیم پرداخت.بر اساس نوع شیلد می توان کیستون های شبکه را تقسیم بندی کرد:بنابراین با توجه به نوع شیلد کیستون ها به دو دسته UTP و SFTP تقسیم بندی می شوند. کیستون UTP:کیستون UTP مناسب کابل شبکه UTP است این شبکه فاقد شیلد و فویل می باشد. البته این اتصالات فقط از طریق سوکت شبکه امکان پذیر است. به همین خاطر می بایست از پچ کورد استفاده کرد. کیستون SFTP:کیستون SFTP باید به کابل شبکه SFTP متصل شود این شبکه دارای شیلد و فویل است. این نوع از کیستون از قیمت بالاتری نسبت به کیستون UTP برخوردار است زیرا شیلددار است. بررسی کیستون نگزنسنگزنس عنوان یک شرکت تولید کننده انواع محصولات شبکه است. از آنجایی که این آیتم دارای نکات برجسته و ویژگی های تخصصی خاصی است، می توان آن را در دسته بندی کیستون های زیر ساخت شبکه قرار داد، کیستون نگزنس دارای جزئیات فنی است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.ویژگی کیستون نگزنس برای هر یک از انواع آن متنوع است و ممکن است محافظت شده(شیلددار) یا بدون محافظ ( بدون شیلد) باشد. در طبقه بندی کیستون ها، می توان مجموعه ای از ویژگی های کابل شبکه را به آن اختصاص داد، به عنوان مثال، کیستون CAT6 UTP Nexans N420.660 ممکن است یک کیستون سازمان یافته باشد که در دسته cat6 قرار می گیرد و نوعی Utp بدون شیلد محسوب می شود. مشخصه های رنگ خاکستری با وزن پنجاه گرم و سبک در کیستون نگزنس به شکل خاکستری می باشد. دیگر ویِژگی مهمی که کیستون نگزنس دارد جنس بدنه پلاستیکی است. البته ناگفته نماند که این جنس کاملا با کیفیت و مرغوب است و در بسته های 24 تایی به فروش می رسد. برند نگزنس یکی از معروف ترین برند های تولید محصولات شبکه در جهان است. این شرکت فرانسوی است که در زمینه تولید، فروش و خرید کابل شبکه فعالیت می کند و محصولات را به صورت عمده به فروش می رساند. کیستون نگزنس جهت اتصال با دیگر تجهیزات سازمان دهی شبکه کاربرد دارد. این تجهیزات می تواند سوئیچ، سرور، روتر و …. باشد.جالب است بدانید که شرکت نگزنس انواع تجهیزات شبکه و تجهیزات پسیو را با قیمت مناسب عرضه می کند، یک اصل کلی در محصولات شرکت نگزنس این است که طراحی مناسب محصولات همراه با پیاده سازی منطقی و اصولی مطابق با استاندارد از بیشترین موارد در نظر گرفته شده است. مثلا یکی از خصوصیات کیستون نگزنس قابلیت گذراندن تست فلوک ( fluke ) است که بر روی خروجی تاثیر مثبت دارد. انواع کیستون بر اساس CAT یا Categoryاگر بخواهیم طبق استاندارد سرعت و کارایی، کیستون ها را دسته بندی کنیم اصطلاحا به این دسته بندی CAT گفته می شود. در واقع این دسته بندی ها نیز درجه بندی شده هستند که از CAT1 تا CAT8 نام گذاری شده اند. البته در تکنولوژی شبکه اغلب از کیستون های CAT5 به بالا بیشتر استفاده می شود. کیستون نگزنس CAT6: کیستون CAT6 نگزنس یکی از مهم ترین کیستون های پرکاربرد است. از آنجایی که سرعت انتقال بالاتر را در مقایسه با کیستون CAT5 و CAT5e تقویت می کند. مطلب پیشنهادی : انواع فیبر نوری مالتی مود +معرفی انواع پچ کورد فیبر نوری کیستون نگزنس CAT6a: در حقیقت، کیستون CAT6a نمونه ای پیشرفته تر و به روزتر از کیستون CAT6 در نظر گرفته می شود. این نوع کیستون از زیربنای سرعت تبادل 10 گیگابایت بر ثانیه با سرعت انتقال 500 مگاهرتز پشتیبانی می کند. کیستون Cat6 UTP نگزنس : N420.660این کیستون نگزنس مطابق با جدیدترین دستورالعمل های کابل کشی و در دسته بندی Cat6 در سراسر جهان برنامه ریزی شده است و سرعت تبادل اطلاعات 1 گیگابیت در ثانیه و سرعت انتقال 250 مگا هرتز را پشتیبانی می کند. این کیستون ها بدون حفاظ می باشند و به آن ها اصطلاحا UTP گفته می شود. اما نمی توانند نویز و تداخلات الکتریکی را به خوبی از بین ببرند، اما شما می توانید از کیستون نگزنس SFTP برای حل این مشکل استفاده کنید. این مدل از کیستون دارای وزن 50 g گرم است. بهتر است از کابل نگزنس به همراه کیستون نگزنس استفاده کنید زیرا با محصولات نگزنس هماهنگی بیشتری دارد.کیستون Nexans Cat6 UTP در بسته های 24 تایی قابل دسترسی است و به رنگ خاکستری می باشد. کیستون UTP Nexans از دو قسمت ساخته شده است، یک بخش از آن اصلی است و یک بخش آن پلاستیکی که برای متصل کردن کابل شبکه بر روی آن استفاده می شود. اتصال کابل به کیستون های Cat6 UTP را می توان به طور دقیق با آچار پانچ نگزنس انجام داد، اما این ارتباط را می توانید بدون آچار نیز انجام دهید. می توان در پچ پنل ها و ترانکینگ ها از کیستون Cat6 UTP نگزنس N420.660 استفاده نمود. خرید کیستون نگزنسشرکت ISG به عنوان وارد کننده ومتخصص فروش کیستون نگزنس ، آمادگی دارد تا شما را در خرید بهترین کیستون نگزنس همراهی کند. لطفا جهت خرید ارزانترین کیستون نگزنس ، با کارشناسان شرکت ISG تماس بگیرید.
ttttttttttttttttttttttt
کیستون شبکه و انواع آن
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
در این مطلب قرار بر صحبت در مورد کیستون شبکه (keystone) و انواع آن شده است. تجهیزات شبکه های داخلی یا همان شبکه های محلی ( LAN )، دارای تجهیزات مختلفی است که یکی از پرکاربردترین آنها کیستون شبکه یا همان پریز شبکه است. این قطعه کاربردی در واقع به نوعی کانکتور مادگی است که برای برقراری ارتباط میان کابل شبکه با دیگر تجهیزات شبکه مثل سوئیچ، روتر، سرور یا کیس کامپروتر یوزر های شبکه مورد استفاده قرار میگیرد.اصطلاح keystone از شکل های مشخص جک گرفته شده، مثل جک دیواری استاندارد RJ-11 که به جهت اتصال دستگاه های تلفن یا مودم و نمابر کامپیوتری شماره گیری به خط های تلفن معمولی مورد استفاده قرار میگیرند.لیست محصولات پریز شبکه:
فیس پلیت نگزنس یا قاب پریز شبکه نگزنس N423.540N ایرانی
20.000 تومان
فیس پلیت 45×45 نگزنس ایرانی دارای دو پورت درپوش دار…
افزودن به سبد خرید
کادر و حلقه دیپلمات لگراند
35.000 تومان
افزودن به سبد خرید
پریز شبکه توکار نگزنس N200.050
مورد استفاده بر روی دیوار قابل استفاده بر روی داکت…
اطلاعات بیشتر
پریز شبکه روکار نگزنس N200.116
18.000 تومان
مورد استفاده بر روی سطوح ساختمان مناسب برای فیس پلیت…
افزودن به سبد خرید
فیس پلیت نگزنس یا قاب پریز شبکه نگزنس N423.540N وارداتی
40.000 تومان
فیس پلیت 45×45 نگزنس وارداتی دارای دو پورت درپوش دار…
افزودن به سبد خریدتاریخچه پریز شبکهاستفاده از پریز ها یا همان کیستو های شبکه را میتوان به سال 1979 میلادی جستجو کرد، که یکی از پروژه های شرکت AMP بوده است. در آن تاریخ شرکت AMP اولین پریز Cat3 را برای استفاده در سیستم های کابلی سات یافته خط های تلفن داخلی مورد استفاده قرار داد. در مدت های بعد به دلیل ساده بودن استفاده از این قطعه از آن در شبکه های کامپیوتری هم مورد استفاده قرار گرفت، البته کلمه کیستون 16 سال بعد یعنی در سال 1995 توسط ICCC به این قطعه منطبق شد!انواع گروهبندی کیستون شبکهکیستون ها شبکه را میتوان از چندین دیدگاه گروه بندی نمود؛دسته بندی اول؛ مربوط به مکان و محل نصب و به کارگیری آن است، پریز شبکه ها را میتوان در انواع مختلف مثل؛ پچ پنل ها، باکس های روکار برای نصب روی دیوارها، باکس های توکار، یا باکس ها کف خواب و یا فیس پلیت های مختلف جهت نصب روی ترانکینگ ها مورد استفاده قرار داد.دسته بندی دوم؛ به نوعی مربوط به نوع کیستون ها از نظر رده بندی یا category است، کیستون های شبکه ها بر حسب این دیدگاه ها در یکی از گروه های cat5، Cat5e، Cat6، Cat6a، Cat7، Cat7a، Cat8 گروه بندی میشوند.دسته بندی سوم؛ این دسته بندی مربوط به انواع کیستون ها برحسب جنس بدنه آنها است، کیستون ها به دو نوع فلزی ( SFTP ) و تماما PVC یا پلاستیکی ( FTP ) دسته بندی میشوند.تفاوت استفاده از کیستون SFTP و کیستون FTP چست ؟هنگامی که کابل های شبکه ها از کنار کابل های برق میگذرند، نیاز به برقراری سیستم ارتینگ ( earthing ) در سراسر شبکه بطور صحیح است. در این حالت به طور حتم باید از کیستون ها و پریز های فلزی استفاده شود تا سیم های ارت کابل شبکه به بدنه فلزی پریز شبکه متصل و مسیر عبور جریان القایی تا چاپ ارت کاملا برقرار شود. در محیط هایی که بصورت داخلی هستند و کابل برق در کنار آن وجود ندارد و امکان ورود جریان قوی برق به کابل شبکه امکان پذیر نباید از کابل های شبکه UTP و کیستون نگزنس شبکه FTP استفاده میشود.برای اتصال کابل شبکه به کیستون از ابزار خاصی به نام Punch Down Tools استفاده می شود.جدول رنگ روی پریز شبکهبه طور معمول روی هر کیستون یک جدول رنگ وجود دارد تا نصب کننده با کمک آن بتواند به راحتی اتصال کابل شبکه روی کیستون ها را انجام دهد، این جدول رنگی دارای دو ردیف رنگ که نمایانگر و گویای دو کلاس A و B است.خرید کیستون شبکهبرای سفارش و خرید انواع کیستون های شبکه باید بهترین تولید کننده های تجهیزات شبکه را یافته و برای شناخت بیشتر با آنها ارتباط برقرار کنید، سپس پس از بررسی نمونه ها و کالاهای موجود اقدام به انواع کیستون ها و یا همان پریز های شبکه نمایید. معمولا تولید کننده ها یا توزیع کننده های تجهیزات شبکه در بازار آنلاین نیز دارای فروشگاه های آنلاین جهت سهولت خرید مشتریان هستند.
ttttttttttttttttttttttt
انواع کیستون شبکه
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
انواع کیستون شبکه
کیستون ( به انگلیسی Keystone) یک قطعه کوچک است که رابط بین پریز شبکه و کابل شبکه و در نهایت رایانه است. کیستون معمولاً بهطورمجزا با توجه به نوع آن cat6یا cat5انتخاب میشودو در داخل پریز شبکه نصب میشود. معمولاً روی تمام کیستون ها جدول رنگ وجود دارد و باید برای اتصال کابل شبکه مطابق با جدول رنگ عمل کرد .
یکی از پرکاربرد ترین تجهیزات شبکه های داخلی ( LAN )، کیستون یا همان پریز شبکه می باشد. این قطعه در واقع نوعی کانکتور مادگی بوده که جهت برقراری ارتباط بین کابل شبکه با سایر تجهیزات دیگر مانند سوئیچ ها، روترها، سرورها و یا کیس کامپیوترکاربران نهایی، مورد استفاده قرار می گیرد.
جهت خرید کیستون شبکه لگراند و یا لویتون کلیک کنید
تاریخچه استفاده از کیستون ها را می توان به سال 1979 میلادی و در یکی از پروژه های شرکت AMP جستجو نمود. در آن سال شرکت AMP اولین کیستون Cat 3 را برای استفاده در سیستم کابل کشی ساخت یافته خطوط تلفن داخلی مورد استفاده قرار داد. بعد ها به علت سهولت استفاده از این قطعه از آن در شبکه های کامپیوتری نیز مورد استفاده قرار گرفت. البته واژه کیستون 16 سال بعد یعنی در سال 1995 توسط ICCC به این قطعه، اطلاق گردید.
KEY STONE از چند منظر قابل بررسی و طبقه بندی می باشد:
تقسیم بندی براساس محل نصب و به کارگیری کیستون
پچ پنل
باکس روکار جهت نصب روی دیوار
باکس های توکار جهت نصب داخل دیوار
باکس های کف خواب
فیس پلیت جهت نصب روی ترانکینگ
نکته مهم در هریک از موارد فوق آن است که باید از کیستون مختص به محل نصب مورد نظر استفاده شود در غیر اینصورت کیستون در جای خود قرار نگرفته و عمل نصب تجهیزات شبکه را مختل می نماید.
دسته بندی دوم مربوط به نوع کیستون از لحاظ رده بندی یا category می باشد. کیستون های شبکه بر اساس این دیدگاه در یکی از گروه های Cat5 , Cat5e , Cat6 ,Cat6A , Cat7 , Cat7A , Cat8 قرار می گیرند.
دسته بندی سوم مربوط به انواع کیستون از لحاظ جنس بدنه آن می باشد. کیستون های به دو گروه فلزی و تمام پی وی سی تقسیم می شوند.
زمانی که کابل های شبکه از کنار کابل برق عبور می کند نیاز است تا در سرتاسر شبکه سیستم ارتینگ بصورت صحیح برقرار گردد. در این حالت حتما باید از کیستونهای فلزی استفاده نمود تا سیم ارت کابل شبکه به بدنه فلزی کیستون متصل شده تا مسیر عبور جریانات القایی تا چاه ارت کامل شود.
معمولا بر روی هر کیستون یک جدول رنگی وجود دارد تا نصاب به کمک آن بتواند به راحتی اتصال کابل شبکه روی کیستون را انجام دهد. این جدول رنگی شامل دو ردیف رنگی که بیان گر class A و class B است، می باشند.