آشنایی با تلفن‌ های ویپ سیسکو

تلفن‌ های ویپ سیسکو
ورود اینترنت به زندگی بشر، تحولات عظیمی را به همراه داشته و خدمات بسیار بزرگی را به انسان‌ها ارائه کرده است. یکی از این خدمات، امکان برقراری ارتباط‌های صوتی و تصویری بین انسان‌ها در هر جای کره خاکی است. برای مثال همانگونه که می‌دانید در گذشته تنها از طریق تلفن‌های ثابت و به کمک کابل‌های مسی می‌توانستید تماس صوتی را با عزیزان یا با همکاران خود برقرار نمایید.

آنچه در این مقاله می خوانید:

تلفن‌ های ویپ سیسکومعرفی تلفن ‌های ویپمعرفی تلفن ویپ سیسکوقیمت تلفن ویپ سیسکو

ولی به لطف وجود اینترنت و همچنین ابداع تلفن های ویپ تماس بین انسان‌ها از حالت صوتی فراتر رفته و هم اکنون افراد در تمام جهان می‌توانند پیام‌های تصویری را نیز با یکدیگر رد و بدل نمایند. به عبارت دیگر سیستم‌ های ویپ امکان برقراری کنفرانس‌های صوتی و تصویری را نیز فراهم کرده‌اند و به همین دلیل است که پیشرفت چشمگیری در زندگی بشر حادث شده است. در این مقاله شما را با تلفن ‌های ویپ سیسکو آشنا خواهیم کرد.

معرفی تلفن ‌های ویپ
تقریباً در عصر حاضر در تمامی افراد به شبکه‌های اینترنتی دسترسی دارند و به همین دلیل امکان استفاده از تلفن‌های ویپ برای همه مردم فراهم شده است. اما بیشترین کاربرد این نوع سیستم‌ها، در امور کاری و تجاری است. برای مثال در شرکت‌های خیلی بزرگ، در ادارات و حتی در بخش‌های آموزشی، استفاده از سیستم‌های ویپ بهتر از تلفن‌های ثابت خواهد بود چرا که می‌توان این تلفن‌ها را به راحتی در بین قسمت‌های مختلف اداره یا ساختمان کاری جابجا کرد و از طرف دیگر نیازی به کابل‌کشی نخواهد بود.
همچنین در امور کاری و تجاری، شما به شبکه‌های قوی اینترنت دسترسی دارید بنابراین بهتر است از اینترنت به بهترین شکل ممکن استفاده کنید. برای نمونه به شما پیشنهاد می‌کنیم تلفن‌های قدیمی را از محیط کار جمع کرده و به سراغ تلفن‌های تحت شبکه بروید.
در این صورت برای امور کاری مربوط به خارج از کشور دچار هیچ محدودیتی نبوده و به راحتی می‌توانید در کوتاهترین زمان تماس‌های صوتی و تصویری را با هر یک از کشور‌های جهان برقرار نمایید. البته استفاده از تلفن‌های ویپ تنها به امور تجاری و آموزشی ختم نمی‌شود. اگر تعدادی از عزیزان شما در کشور‌های خارجه ساکن باشد و یا مشغول به تحصیل است و شما برای برقراری ارتباط با آن‌ها دچار مشکل هستید بهتر است تلفن‌ های ویپ سیسکو را در اختیار داشته باشید تا این مشکل به راحتی برطرف گردد.

معرفی تلفن ویپ سیسکو
در این قسمت از مقاله قصد داریم شما را با یکی دیگر از شرکت‌های فعال در زمینه ساخت تلفن‌ های ویپ آشنا کنیم. تلفن‌های ویپ سیسکو در انواع مدل‌های مختلف براساس اهدافی که شما مد نظر دارید طراحی می‌شود. برای آشنایی بیشتر با این برند توصیه می‌کنیم ادامه مقاله را با دقت مورد مطالعه قرار دهید:با توجه به اینکه تلفن ‌های ویپ عمدتاً در امور کاری مورد استفاده قرار می‌گیرند بنابراین شرکت سیسکو، تلفن‌های ویپ را در دو گروه اصلی تجاری و کسب و کار‌های کوچک طراحی کرده است. قطعات تلفن ‌های ویپ سیسکو که برای امور تجاری ساخته می‌شوند از امکانات بسیار بالاتری برخوردار هستند.
تلفن ‌های ویپ سیسکو در ۲ مدل سیم‌دار و وایرلس ساخته می‌شوند. مسلماً در شرکت‌های بزرگ، تلفن‌های بی‌سیم وایرلس جایگاه بسیار بالاتری دارد. در این صورت امکان جابجایی تلفن در بین شبکه‌ها و طبقه‌های مختلف به راحتی فراهم خواهد شد.
با توجه به اینکه در امور تجاری و حتی در امور آموزشی استفاده از تلفن‌های ویپ کنفرانسی اهمیت بسیار زیادی دارد، بنابراین برند سیسکو در ساخت این قبیل تلفن‌ های ویپ نیز فعالیت بسیار چشمگیری داشته است. همچنین لازم است بدانید که تلفن‌ های ویپ سیسکو که مخصوص کنفرانس طراحی می‌گردند با تمامی تجهیزات لازم در اختیار کاربران قرار خواهند گرفت.
مسئله بسیار مهمی که برند سیسکو برای ساخت انواع تلفن‌ های ویپ به آن توجه داشته است، تفاوت در بین مشاغل است. به هر حال فعالیت و کسب و کار انسان‌ها با یکدیگر متفاوت بوده و در نتیجه نیاز آن‌ها به انواع تلفن‌های نیز متفاوت خواهد بود. به همین دلیل است که در بین انواع مدل‌های تلفن ویپ سیسکو شما گوشی‌هایی با تنوع زیاد را مشاهده می‌کنید که دامنه کارایی آن‌ها با یکدیگر متفاوت هستند. برای مثال برخی از آن‌ها امکان برقراری تماس‌های تصویری را نیز فراهم کرده و یا اینکه برخی از آن‌ها قابلیت ذخیره تعداد زیادی شماره تلفن تحت عنوان دفترچه تلفن را فراهم می‌کنند.
در حال حاضر نمایندگی‌های بسیار زیادی در کشور ما، عرضه‌کننده انواع تجهیزات ویپ سیسکو هستند. فراموش نکنید در زمان خرید حتماً باید به وجود گارانتی برای وسیله توجه کرده و از طرف دیگر به سراغ نمایندگی‌های بروید که خدمات پس از فروش را برای شما عزیزان در نظر می‌گیرند.قیمت تلفن ویپ سیسکو
اما یک مسأله بسیار مهم که قطعاً برای همه کاربران تلفن ‌های ویپ اهمیت دارد، مبلغ مربوط به خرید این قبیل تجهیزات است. برند‌های مختلف براساس خدماتی که برای کاربران ارائه می‌کنند، کیفیت محصولات خود و امکاناتی که در تلفن‌ های ویپ قرار می‌دهند، مبلغ متفاوتی را ارائه خواهند کرد.
همچنین قیمت انواع مدل‌های تلفن ویپ برای هر برند، تنوع بسیار زیادی دارد. برای مثال اگر مدل‌های تلفن های ویپ سیسکو را با دقت مورد بررسی قرار دهید متوجه تفاوت قیمت بسیار آشکار بین آن‌ها می‌شوید. براساس هدفی که از خرید این قبیل سیستم‌ها دارید حتماً باید با فروشنده صحبت کرده و اطلاعات لازم را در اختیار او قرار دهید تا در نهایت بتوانید خرید ‌ایده‌آلی داشته باشید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سانترال ، ویپ و شبکه با ما همراه باشید…

ttttttttttttttttttttttt
آموزش راه اندازی تلفن های ویپ سیسکو (جلسه ۱)
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
راه‌اندازی تلفن‌های ویپ سیسکو

به همه‌ شما عزیزان سلام عرض می‌کنم به مینی دوره‌ راه‌ اندازی تلفن‌ های ویپ سیسکو خوش آمدید. در این مینی دوره ما تصمیم داریم که راه‌اندازی دوره‌ کامل تلفن‌های ویپ سیسکو را به شما آموزش دهیم.

آنچه در این مقاله می خوانید:

راه‌اندازی تلفن‌های ویپ سیسکوساختار کلی تلفن‌ های ویپ سیسکوFirmware تلفن‌ های ویپ سیسکونحوه‌ register کردن تنظیماتکانفیگ تلفن‌های ویپ سیسکوانواع تلفن‌هایی که در این دوره کانفیگ می‌شوند.

چون که سیستم‌های ویپ سیسکو ساختار خاص خود را دارد و می‌توان گفت که User Friendly نیست و نمی‌توان تحت وب کانفیگ کرد به همین خاطر ما یک مینی دوره را برای این‌ کار در نظر گرفتیم و در این مینی دوره ابتدا در رابطه با ساختار تلفن های ویپ سیسکو می‌خواهیم صحبت کنیم و بعد در رابطه با دانلودکردن Firmware هریک از تلفن‌ های ویپ سیسکو را آموزش دهیم.
در مرحله‌ی بعد می‌خواهیم در رابطه با نرم‌افزارهای TFTP سرور صحبت کنیم که به چه صورتی باید فایل‌های کانفیگ را روی تلفن‌ های ویپ سیسکو انتقال دهیم و در بخش نهایی حدوداً هفت یا هشت تا تلفن ویپ پرکاربرد سیسکو را هم قرار است که روی مرکز تلفن ایزابل به‌صورت کامل راه‌‌اندازی و Register کنیم.
در بخش اول می‌خواهیم در رابطه با ساختار کلی تلفن های ویپ سیسکو صحبت کنیم و این نکته را بگویم که ما ابتدا باید در ۶ بخش تمام مواردی را که مورد نیاز هست را بررسی کنیم که روی اسلاید به شما نشان می‌دهیم و در این ویدئو ابتدا می‌خواهم ساختار کلی آن را به شما معرفی کنم.
اینکه به چه صورتی هست و برای راه‌اندازی تلفن های ویپ سیسکو به چه نرم‌افزارهایی نیاز دارید. روی هر مرکز تلفنی که سیپ سرور باشد یا از سیپ پشتیبانی کند شما می‌توانید از این دوره‌ آموزشی کمک بگیرید و تلفن های ویپ سیسکو را Register کنید.
ساختار کلی تلفن‌ های ویپ سیسکو
ابتدا به روی اسلایدها برویم و در قسمت راست ما ۶ بخش را برای شما در نظر گرفتیم که بخش‌ها کوتاه هم هستند و تفکیک کردیم که در هر بخشی یک نکته یا بخشی از راه اندازی تلفن های ویپ سیسکو را به شما آموزش دهیم.
در این بخش اول فقط می‌خواهیم ساختار آن را به شما بگوییم که یک مقدار ساختار متفاوتی دارد. مثلاً روی تلفن‌ های سیپ پاناسونیک یا تلفن‌های سیپ گرنداستریم یا یالینک یا هر تلفن دیگری معمولاً اینها تحت وب هستند و شما باید روی وب وارد محیط کانفیگ تلفن شوید.
البته قبل از آن باید IP آن را پیدا کنید که ما در دوره‌های قبلی به‌ طور کامل در رابطه با آن صحبت کردیم و چندین تلفن را با برندهای مختلف برایتان راه‌اندازی کردیم. اما تلفن های ویپ سیسکو متفاوت هستند و به این شکل نیست که شما یک محیط وبی را داشته باشید و کانفیگ کنید.
صرفاً یک محیط وبی را در حد اینکه بخواهد یک وضعیت کلی یا Status تلفن را به شما نشان بدهد دارد. اما کانفیگ را نمی‌توانید انجام دهید و با ابزارها یا نرم‌افزارهای دیگر باید این کار را انجام دهید بدین صورت که فایل آن را بسازید و در نهایت انتقال دهید.
Firmware تلفن‌ های ویپ سیسکو
اینجا ما ابتدا می‌خواهیم در رابطه با سیستم عامل آن یا همان Firmware تلفن‌های ویپ سیسکو صحبت کنیم. سیستم عامل یا همان Firmware تلفن های ویپ سیسکو به‌ دو صورت بر روی سایت رسمی خود سیسکو منتشر می‌شود. یکی SCCP هست که به خود مرکز تلفن‌های سیسکو مربوط می‌شود و پیش ‌فرض تمام تلفن‌ها همین است.

یعنی وقتی شما مثلاً یک تلفن ویپ سیسکو مدل ۷۹۴۰ را تهیه می‌کنید معمولاً Firmware آن همان SCCP است و SIP نیست. ما برای اینکه بتوانیم تلفن های ویپ سیسکو را روی مرکز تلفن‌هایی مثل ایزابل که یک ویپ‌سرور هست راه‌اندازی کنیم اولین کاری که می‌کنیم این است که باید Firmware تلفن را به SIP تغییر دهیم.
پس این اولین کاری است که انجام می‌دهیم. حال برای تغییر دادن این Firmware یک‌ سری پیش ‌‌نیازهایی لازم است. اینکه مثلاً باید ببینیم تلفن در ابتدا چه IP را گرفته و مرحله‌ بعد باید ببینیم که آیا TFTP سرور بر روی آن تعریف شده و بعد فایل را دانلود کنیم و در نهایت با آموزشی که در بخش‌های بعد هست بتوانیم شماره Firmware آن را تغییر دهیم که این ساختار کلی آن می‌شود.
پس اولین مرحله چیست؟ شما باید سیستم‌ عامل تلفن را به سیستم ‌عاملی که متناسب با مرکز تلفن شما هست تغییر دهید. اگر سیپ هست که نیازی نیست کاری انجام دهید. اما اگر SCCP هست حتماً باید به Firmware سیپ تغییر داده شود.
در خود سایت سیسکو تمام ورژن‌های تلفن‌ها را در اختیار شما قرار داده است. البته امکان دانلود تلفن ورژن‌های قدیمی وجود ندارد اما سری‌های جدید آن هست و می‌توانید استفاده کنید. ما روی خود سایت فایل‌هایی که مورد نیاز شما هست را گذاشتیم و رفته رفته تکمیل هم می‌کنیم.
فعلاً ۹ مدل تلفن را برای شما گذاشتیم که می‌توانید از همان Firmware ها استفاده کنید. اما اگر ورژن‌های دیگر را خواستید حتماً باید از خود سایت سیکسو دانلود کنید که روش دانلود کردن آنها را به شما می‌گوییم و در یک بخش جداگانه که بخش بعدی می‌شود در مورد آن صحبت می‌کنیم.
نحوه‌ register کردن تنظیمات
نحوه‌ register کردن آنها به چه صورت است؟ نحوه‌ register کردن بعد از اینکه شما Firmware تلفن سیسکو را به سیپ تغییر دادید باید یک فایلی را در عنوان یک فایل کانفیگ بسازید و با User Pass که مدنظرتان هست مشابه User Pass که روی مرکز تلفن ساختید در نهایت با یک‌ سری ابزارهای کمکی این فایل‌ها را به تلفن سیسکو انتقال دهید تا این تنظیمات شما در واقع به خود تلفن ویپ سیسکو انتقال پیدا کند و بتواند به آن اطلاعات register شود.
این کاری است که ما می‌خواهیم انجام دهیم و این حالت که در واقع انتقال فایل‌ها است به دو شکل انجام می‌شود که روی یک ‌سری از تلفن‌ها شما می‌توانید روی خود LCD وارد خود تنظیمات شوید و User Pass یا IP سیپ سرور را وارد کنید. یا تنها راه آن این است که خود فایل را انتقال دهید.

کانفیگ تلفن‌های ویپ سیسکو
پس کانفیگ تلفن‌های ویپ سیسکو به‌ لحاظ User Pass و IP سرور، این سه مورد فقط از طریق فایل انجام می‌شود که باید انتقال دهید یا از طریق خود تلفن که به شما می‌گوییم روی برخی از مدل‌ تلفن‌ها شما این دسترسی را دارید و می‌توانید این کار را انجام دهید. اما بر روی تلفن‌های سری جدید این کار امکان‌پذیر نیست و حتماً باید از یک نرم‌افزاری مثل TFTP سرور کمک بگیرید تا فایل کانفیگی که ساختید را به تلفن انتقال دهید.
این ساختار کلی است. بخواهیم به‌ صورت خلاصه بگوییم ما باید ابتدا Firmware گوشی را ok کنیم. به Firmware مد نظرمان تبدیل کنیم یا تغییر دهیم. در نهایت یک فایل کانفیگ را بسازیم و به تلفن انتقال دهیم. در بخش‌های بعدی برمی‌گردیم و اینها را با هم مرور می‌کنیم. فقط شما حالت کلی را در نظر بگیرید که ما باید این‌کار را انجام دهیم.
انواع تلفن‌هایی که در این دوره کانفیگ می‌شوند.
دوستان تلفن‌هایی را که برای شما در نظر گرفتیم و قرار است کانفیگ کنیم تلفن‌های سری ۷۹ مثل ۷۹۱۱ و ۷۹۱۲ و سری ۷۹۴۰ و ۷۹۴۱ و ۷۹۴۵ که صفحه‌ آن رنگی است و ۷۹۷۵ که می‌توان گفت کاملاً مشابه ۷۹۴۵ هست با این تفاوت که LCD آن بیشتر است و تعداد کلیدهای  BLF آن هم بیشتر است.
تلفن ۶۹۲۱ هست که این تلفن فوق‌العاده تلفن خوبی است و جزء تلفن‌هایی هست که به شما پیشنهاد می‌کنم. تلفن بعدی ۸۷۴۱ هست که این هم تلفن بسیار خوبی است و تلفن سری ۸۹ هست تلفن ۸۹۴۵ که دوربین دارد و می‌توانید مکالمه تصویری داشته باشید اما برای کارمندان اصلاً گزینه‌ مناسبی نیست .
و مورد بعدی تلفن سری ۹۹ هست. تلفن ۹۹۷۱ و مدل‌های دیگر که ماژول دوربین هم برای آن می‌توان نصب کرد. ما تمام این تلفن‌ها را قرار است در بخش‌های مختلف به ‌طور کامل برای شما Register کنیم. یعنی تمام موارد بالا را برای هر تلفن تکرار می‌کنیم تا کامل بتوانید هر تلفن ویپ سیسکویی را که به دستتان رسید را کانفیگ کنید و مشکلی نداشته باشید.

بعضی از این مدل‌ها به ‌لحاظ کانفیگی یک مقداری با هم متفاوت هستند و ممکن است فایل‌های کانفیگ آنها با هم فرق داشته باشد که به شما می‌گوییم تفاوت‌های آنها در چیست. برای همین هم هست که ما چندین مل تلفن را برای شما در نظر گرفتیم. پیشنهادی که من به شما دارم که در انتهای آموزش و در لابه لای آموزش هم به شما این مسئله را می‌گویم که تلفن‌‌های سری جدید سیسکو را به مشتریان خود پیشنهاد بدهید.
سری‌های ۷۹ سری‌هایی هستند که می‌توان گفت زیاد مناسب نیست و تلفن‌های قدیمی سیسکو هستند. تولید نمی‌شوند و فقط استوک آنها موجود هست و چون صفحه‌ نسبتاً بزرگی دارند و کارآیی چندانی ندارند روی میز فضای زیادی را اشغال می‌کند. به‌ همین خاطر هیچ ‌موقع به مشتریان سری ۷۹ را پیشنهاد نمی‌کنیم و معمولاً سری‌های جدید مثل ۶۹۲۱ و ۶۹۴۱ واقعاً به ‌لحاظ فیزیکی و کیفی و هم به ‌لحاظ کارآیی تلفن‌های بسیار خوبی هستند.
سری ۶۹۲۱ و ۶۹۴۱ و ۷۸ هم به ‌همین صورت و این دو تا تلفن آخری که بیشتر برای کنفرانس یا تماس‌های تصویری استفاده می‌شود تلفن‌های نسبتاً خوبی هستند اما برای کارمندی پیشنهاد نمی‌شود چون اینها هم فضای زیادی را می‌گیرند. و یک LCD رنگی دارند که نسبتاً می‌توان گفت که کارآیی چندانی را ندارند.
فقط LCDهای بزرگ یک قابلیت خوبی که دارند و می‌توان گفت که شاید کاربردی باشد بحث انتقال تماس‌ها Transfer کردن هست که شما خیلی راحت می‌توانید Transfer را انجام دهید. البته با سری ۷۸ که اینجا می‌بینید LCD نسبتاً بزرگی دارد و کارآیی دارد اما LCDهای بزرگتر انتقال تماس یا Transfer کردن یک مقداری بهتر هست و راحت‌تر انجام می‌شود.
یعنی شما می‌توانید ببینید که چه تماسی پشت خط هست و همزمان نشان می‌دهد و نحوه‌ ترنسفر کردن را برای شما راحت‌تر کرده است. اما به ‌صورت کلی برای کارمندان تلفن‌های ۶۹۲۱ و سری ۷۸ تلفن‌های بسیار خوبی هستند. و می‌توان گفت که ۶۹۲۱ به‌ لحاظ کیفی یک ‌مقدار بهتر هم هست.
پس این انواع تلفن‌هایی است که قرار است ما در بخش‌های بعدی در مورد آن صحبت کنیم و به‌ طور کامل هم Register کنیم. به‌سراغ بخش بعدی برویم که می‌خواهیم در رابطه با Firmware های تلفن های ویپ سیسکو صحبت کنیم و اینکه چطور می‌توانیم اینها را از خود سایت سیسکو دانلود کنیم.برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سانترال ، ویپ و شبکه با ما همراه باشید…

ttttttttttttttttttttttt
TFTP سرور در تلفن های ویپ سیسکو (جلسه ۵)
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
TFTP سرور

دوستان به بخش TFTP سرور رسیدیم که یکی از مهم‌ترین بخش‌های راه‌اندازی تلفن‌های ویپ سیسکو هست. من ابتدا توضیح بدهم که کار TFTP سرور چیست؟ ما وقتی که این پوشه را ساختیم و فایل‌ کانفیگ‌ها و Firmware را قرار دادیم و Dial plan را نوشتیم باید کل این اطلاعات را به تلفن‌های ویپ سیسکو بفرستیم.

آنچه در این مقاله می خوانید:

TFTP سرورساخت فایل و پوشهاستفاده از نرم‌ افزار TFTP سرور و تنظیماتتنظیمات TFTP سرور روی تلفن ویپ سیسکوگزینه‌های تلفن ویپ سیسکو جهت تنظیمات TFTP سرورلزوم تنظیمات TFTP روی DHCPنرم‌افزار TFTP Serverراه‌اندازی TFTP server و DHCP server روی شبکه فاقد میکروتیکنکته درباره تنیمات TFTP سرورتنظیمات تلفناستفاده از مک گوشی

از نرم‌افزارهایی مثل TFTP سرور برای انجام این کار می‌توانیم کمک بگیریم که مخصوص این کار است و فقط هم برای تلفن‌های ویپ سیسکو نیست. روی خیلی از تجهیزات شما باید از این TFTP سرور استفاده کنید که بتوانید فایل‌ها را به Client یا آن Device خود انتقال دهید.
مثلاً روی روترهای سیسکو یا یک ‌سری از تلفن‌های ویپ مثل تلفن‌های ویپ پاناسونیک شما نمی‌توانید Firmware را آپلود کنید. یا حداقل روی یک‌ سری از ورژن‌ها به‌ این صورت است باید حتماً از یک ‌سری نرم‌افزار واسطی مثل TFPT سرور استفاده کنید که فایل‌ها را به آن معرفی کنید و بعد بتوانید اینها را از آنجا بگیرید. پس کار TFTPسرور چیست؟ کار آن این است که می‌توانیم فایل‌هایی را که ساختیم به Device یا End Point خود انتقال دهیم.
توضیحات اولیه
به روی One note برویم و من یک ‌سری توضیحات اولیه را در ارتباط با TFTP سرور به شما بدهم. در این بخش ما می‌خواهیم اختصاصی فقط با نرم‌افزار TFTP سرور کار کنیم و در بخش بعدی در رابطه با میکروتیک هم صحبت می‌کنم که کار ما یک‌ مقدار راحت‌تر و اصولی‌تر می‌کند. اما با فرض اینکه ما نمی‌خواهیم از میکروتیک یا روتر میکروتیک استفاده کنیم هدف ما این است که با یک نرم‌افزار این کار را انجام دهیم.
ساخت فایل و پوشه
اولین کاری که ما باید انجام دهیم این است که فایل و پوشه را بسازیم. منظور از پوشه همان پوشه‌ای است که به تلفن ما مربوط می‌شود. مثلاً ما یک تلفن ۷۹۴۰ داریم یا مثلاً یک تلفن ۶۹۲۱ داریم. پوشه‌ی ۶۹XX را ساختیم و فایل SEP را ایجاد کردیم و شماره Extension و Secret و IP ویپ سرور را قرار دادیم و Dial Plan را هم نوشتیم یا همان Dial Plan پیش‌فرض هست و فایل‌های Firmware را هم قرار دادیم که این مرحله‌ی اول می‌شود. پس گام اول این است که ما باید فایل‌های خود را بسازیم.استفاده از نرم‌ افزار TFTP سرور و تنظیمات
مرحله‌ دوم استفاده از نرم‌افزار TFTP سرور است. نرم‌افزار TFTP سرور یک نرم‌افزار واسط هست برای اینکه بتوانیم فایل‌های خود را به تلفن ویپ سیسکو انتقال دهیم و مرحله‌ بعد تنظیمات روی تلفن ویپ سیسکو هست. یعنی در گام آخر ما باید تنظیمات را انجام دهیم.
حال فرض کنید که ما فایل را آماده کردیم و TFTP سرور را هم نصب کردیم و مسیر را به آن دادیم و کار می‌کند و می‌بینید که به چه صورتی است و یک تلفن ویپ سیسکو هم مثلاً اینجا داریم. این تلفن ویپ باید از کجا متوجه شود که باید فایل‌ها را بگیرد یا از چه سروری باید بگیرد یا از چه IP سروری باید بگیرد.
یعنی سرور TFTP ما چه IP دارد و این را باید از کجا متوجه شود. ما باید روی تلفن ویپ سیسکو هم یک ‌سری تنظیمات را انجام دهیم. مثلاً بگوییم این تلفن از فلان پوشه فایل‌های خود را بگیرد. پس تنظیمات مرحله‌ آخر کاری است که ما باید روی تلفن انجام دهیم.تنظیمات TFTP سرور روی تلفن ویپ سیسکو
روی تلفن ویپ سیسکو شما به دو روش می‌توانید انجام دهید. یکی به صورت دستی هست که چیکار کنیم؟ TFTP سرور را تعریف کنیم. یعنی وارد تنظیمات شبکه تلفن خود می‌شویم که به شما نشان خواهم داد به چه صورتی هست و می‌گوییم مثلاً IP TFTP سرور ما ۱۹۲.۱۶۸.۲۰.۱۳ این است که باید به صورت دستی وارد کنیم.یک راه آن البته این است و راه بهتر این است که از طریق DHCP server این کار را کنیم. یعنی آن سروری که کار IP دادن به client‌های ما را انجام می‌دهد که به آن DHCP سرور می‌گوییم بتواند TFTP سرور را هم روی تلفن تنظیم کند. من یک توضیح کوتاهی را در رابطه با این موضوع بدهم که DHCP سرور صرفاً یک سروری که بخواهد به یک کلاینت IP بدهد نیست. بلکه خیلی از کانفیگ‌ها و آپشن‌ها را هم می‌تواند به آن client بدهد.این بر اساس نیاز شما است که ببینید این کلاینتی که مثلاً در شبکه گذاشته‌اید چه آپشن‌هایی را نیاز دارد و ما آن آپشن‌ها را بر روی DHCP سرور خود تعریف کنیم که آنها را به هر کلاینتی بدهد. یکی از این آپشن‌ها TFTP سرور هست که شماره‌ آپشن آن ۱۵۰ است.
در رابطه با این موضوع که بخواهیم TFTP سرور را از طریق DHCP سرور روی تلفن ویپ خود تنظیم کنیم در بخش بعدی می‌خواهیم صحبت کنیم که میکروتیک این کار را خیلی راحت انجام می‌دهد و البته تمام DHCP سرورهای حرفه‌ای این کار را انجام می‌دهند. مثلاً لینوکس هم این کار را خیلی خوب انجام می‌دهد و ویندوز سرور هم همین هست که می‌تواند یک DHCP سرور حرفه‌ای را در شبکه راه‌اندازی کند.
اما موضوع صحبت ما بیشتر این است که از میکروتیک استفاده کنیم چون سخت‌افزاری هست که تقریباً در شبکه‌های کوچک و بزرگ استفاده می‌شود. پس بهترین کار این است. یعنی راه حلی که خود ما پیشنهاد می‌کنیم این است که شما از این راه‌کار استفاده کنید.
اما یک موقعی هست که مثلاً شما برای یک شرکتی تلفن ویپ را راه‌اندازی می‌کنید و میکروتیک در اختیار شما نیست که بخواهید این کار را انجام بدهید که آن هم باز راهکار دارد و مجبور هستید در چنین مواقعی از خود TFTP سرور که کار انتقال فایل را دارد و یک گزینه‌ای هم به عنوان DHCP سرور دارد کمک بگیرید که جلوتر آن را به صورت کامل به شما معرفی می‌کنم.
پس دوستان تنظیمات روی تلفن ویپ سیسکو به دو صورت انجام می‌شود که باید با یک DHCP سرور این کار را انجام دهیم یا به صورت دستی این کار انجام شود. اگر دستی باشد که وارد تنظیمات می‌شویم و TFTP را وارد می‌کنیم. اگر بخواهیم از طریق DHCP سرور انجام دهیم اگر میکروتیک داشته باشد که خیلی راحت و منطقی انجام می‌شود. وگرنه شما می‌توانید DHCP سرور را با همان نرم‌افزار TFTP سروری که قرار است به شما معرفی کنم می‌توانید انجام دهید.گزینه‌های تلفن ویپ سیسکو جهت تنظیمات TFTP سرور
در هر صورت کاری که ما در انتهای کار به صورت کلی می‌خواهیم انجام دهیم این است که روی تلفن ویپ خود ما TFTP سرور را تنظیم کنیم. یعنی در بخش تنظیمات تلفن ویپ سیسکو ما چند تا گزینه داریم. یک گزینه به نام IP Address داریم و یکی هم Subnet هست و یکی هم Gateway هست که Default Root ما هست و یک کمی پایین‌تر یک گزینه‌ای به نام TFTP Server داریم.
تمام این موارد را می‌توانیم هم به صورت manual به تلفن بدهیم هم به صورت DHCP بدهیم.یعنی روی حالت DHCP تنظیم کنیم و خود آن از شبکه بگیرد. اگر روی حالت manual باشد که به صورت دستی وارد می‌کنیم. اگر به صورت DHCP باشد باید حتماً روی DHCP سرور خود این آپشن را بگذاریم که IP DHCP سرور را به کلاینت بدهد. این نکته‌ای بود که می‌خواستم به شما بگویم تا بدانید ساختار آن به چه صورتی هست.لزوم تنظیمات TFTP روی DHCP
شاید این سوال برایتان پیش بیاید که وقتی ما به صورت دستی می‌توانیم TFTP را تنظیم کنیم چرا باید روی DHCP این کار را انجام دهیم؟ یعنی وقتی که ما به صورت دستی و خیلی راحت می‌توانیم داخل تنظیمات آن برویم و TFTP راتنظیم کنیم و IP و Subnet و Gateway را می‌توانیم به صورت DHCP بگیرد و فقط TFTP را به صورت دستی بدهیم حتی این کار را هم می‌توان انجام داد پس چرا تنظیمات را روی DHCP سرور تعریف می‌کنیم.
ین برای موقعی است که شما با تلفن‌های قدیمی سیسکو کار می‌کنید و زمانی که بخواهید ورژن آنها را در  واقع Firmware آنها را از  HCCP به SIP تغییر دهید اگر به صورت دستی وارد کنید آن کار انجام نمی‌شود و در واقع TFTP سرور شما را نمی‌شناسد. حتماً باید به صورت DHCP از DHCP سرور دریافت کند. پس شما باید بتوانید تنظیمات TFTP سرور را روی DHCP تعریف کنید که به تلفن شما بدهد و روی تلفن شما بنشیند.
روی تلفن‌های سری قدیمی مثل ۷۹۴۰ شما اگر وارد تنظیمات شوید و TFTP را به صورت دستی وارد کنید وقتی که ریست می‌شود و می‌خواهد ورژن آن تغییر پیدا کند یعنی از HCCP به SIP تغییر پیدا کند آن موقع است که فایل را دریافت نمی‌کند و به مشکل برمی‌خورید. برای همین پیشنهاد می‌کنم که حتماً به صورت DHCP به تلفن بدهید که کار سختی هم نیست و خیلی راحت است.
یک مسئله‌ی دیگر این است که گاهی اوقات تلفن را به شبکه می‌زنید و تلفن حتی کامل بالا نمی‌آید که بخواهید شما وارد تنظیمات شوید و همان ابتدای کار Stop می‌کند و شما نمی‌توانید TFTP سرور را به صورت دستی بدهید. پس این هم دلیل دوم است که شما حتماً باید TFTP را با DHCP سرور به client خود انتقال دهید. پس این ساختار TFTP بود و یاد گرفتیم که TFTP برای چه کاری هست و خود نرم‌افزار TFTP یک بخشی را تحت عنوان DHCP دارد که ما می‌خواهیم روی این قسمت وقت بگذاریم.
نرم‌افزار TFTP Server
به روی سایت ISG.co می رویم و از قسمت دانلودها نرم‌افزار TFTP سرور را دانلود می‌کنیم که حجم خیلی کمی هم دارد. روی desktop می‌گذاریم و Extract Here کنیم. این نسخه‌ ۶۴ نرم‌افزار هست که دابل کلیک که کنیم باز می‌شود و می‌توانیم آن را نصب کنیم که ما از قبل این کار را انجام دادیم. دابل کلیک می‌کنیم و اجرا می‌شود.دوستان این نرم‌افزار این قابلیت را دارد که هم به عنوان DHCP سرور باشد و هم TFTP client باشد و هم TFTP server باشد و log هم به شما می‌دهد. دقت کنید ما از این نرم‌ افزار بیشتر برای TFTP server استفاده می‌کنیم. هدف ما این است اما من در مورد DHCP server هم صحبت می‌کنم و به شما می‌گویم که چطور باید این کار را انجام دهید. هرچند که خیلی راحت است. اما در شبکه‌هایی که میکروتیک دارید حتماً از DHCP سرور خود میکروتیک استفاده کنید.
راه‌اندازی TFTP server و DHCP server روی شبکه فاقد میکروتیک
حال ما فرض می‌کنیم در شبکه‌ای که شما دارید کار می‌کنید میکروتیک ندارید و قرار است که با این نرم‌افزار هم DHCP سرور را راه‌اندازی کنید و هم TFTP سرور را راه‌اندازی کنید. یعنی ما با استفاده از نرم‌افزار TFTP سرور قرار است که کار DHCP سرور را هم انجام دهیم. دیگر میکروتیکی در کار نیست. مثلاً شما یک لپ‌تاپ را سر پروژه برده‌اید و یک گوشی دارید و می‌خواهید تنظیمات این گوشی را انجام دهید و آنجا دیگر میکروتیکی در کار نیست.
البته گفتم که می‌توانید از راهکارهای دیگر هم استفاده کنید. پیشنهاد بنده این است که حتماً روی سیستم خود یک میکروتیک مجازی را داشته باشید. روی ماشین مجازی پیاده‌سازی کنید روی خود پورت شبکه  LAN لپ‌تاپ خود می‌توانید DHCP سرور را با خود میکروتیک انجام دهید که در بخش بعدی من به طور کامل در این مورد صحبت خواهم کرد.
حال به روی بخش پایین‌تر برویم و فرض می‌کنیم که یک Switch داریم یک Switch Poe هست یا یک Power Poe هست که این دیگر به شما بستگی دارد که می‌خواهید تلفن را چگونه راه‌اندازی کنید. اینجا مثلاً ما یک client داریم Cisco Voip Phone هست و یک لپ‌تاپ‌ هم اینجا به عنوان System کلاینت ما هست و این Switch قاعدتاً باید Poe باشد که تلفن را برای شما روشن کند.
من روی این سیستم چه‌کار می‌کنم؟ با استفاده از نرم‌افزار TFTP سرور که البته اسم آن TFTP D64 هست دو تا سرویس راه‌اندازی می‌کنم که یکی DHCP server و دیگری TFTP server است. هر دوی آنها را با استفاده از این نرم‌افزار که حجم بسیار کمی دارد run می‌کنم.

کاری که باید انجام دهیم چیست؟ پیشنهاد می‌کنم IP سیستم خود را در چنین مواقعی روی حالت manual بگذارید یا یک IP خاصی را به آن بدهید. ما وارد تنظیمات شبکه می‌شویم و اولین کار این است که در قسمت Network کلیک راست می‌کنیم و روی Ethernet کلیک راست می‌کنیم و Properties در قسمت IP ورژن چهار IP آن را مثلاً ۱۹۲.۱۶۸.۹۰.۵ می‌گذارم و یک Subnet24 هم به آن می‌دهم و Ok می‌کنم.
اینجا را ما یک Status بگیریم در قسمت Detail می‌توانیم ببینیم که IP 192.168.90.5 با Subnet24 است. این IP هست که به سیستم داده‌ام.به تلفن می‌خواهیم چه IP بدهیم؟ به تلفن می‌خواهیم از طریق  DHCP سرور IP بدهیم. اول DHCP سرور را تنظیم می‌کنیم. در قسمت Setting سربرگ اول کل تنظیمات این نرم‌افزار اینجاست.
در قسمت اول Global اینجا می‌توانیم موارد خود را انتخاب کنیم. مثلاً ما TFTP Clent را نمی‌خواهیم راه‌اندازی کنیم و Syslog را نمی‌خواهیم و می‌توانیم TFTP و DHCP آنها را فعال بگذاریم. بعد در سربرگ DHCP اینجا تنظیمات خود را انجام می‌دهیم.یعنی مثلاً می‌نویسیم ۱۹۲.۱۶۸.۹۰.۱ این شروع IP Pool هست. حال IP Pool چیست؟ رنج IP هست که می‌تواند این سرور به client‌ها بدهد. من الان یک client بیشتر ندارم و فرض کنید که از یک Switch Poe  استفاده کردیم دقیقاً مشابه همان سناریو است که به شما نشان می‌دهم و جلوتر همین کار رابرایتان انجام می‌دهم. و قرار است که من با این به یک کلاینت IP بدهم.
شروع آن ۹۰.۱ باشد و سیستم چند است؟ ۹۰.۵ است و سایز Pool بر اساس تعداد است و می‌گوییم چه تعداد Pool نیاز داریم یا چه تعداد IP را می‌خواهیم به کلاینت‌ها بدهیم. من الان یکی بیشتر مد نظرم نیست اگر دو تا بود دو تا می‌گذارم. پس قطعاً IP که قرار است به کلاینت من بدهد چند است؟ همان ۹۰.۱ است اگر دو تا می‌گذاشتم دو تا IP می‌داد و می‍‌شد ۹۰.۱ و ۹۰.۲ و ۹۰.۲ برای یک client دیگر بود. Boot File را تعریف نمی‌کنیم.
دوستان گزینه‌ Def-router را حتماً بگذارید که  Default Routeرا ۱۹۲.۱۶۸.۹۰.۵ می‌گذارم که ۹۰.۵ همین کلاینتی است که اینجا دارم هرچند که این به عنوان Gateway من محسوب نمی‌شود و عملاً من در این شبکه‌ LAN کوچکی که ساختم اصلاً Gateway ندارم.
اما اینجا شما IP سیستم خود را بگذارید و Subnet Mask را هم ۲۵۵.۲۵۵۵.۲۵۵.۰  بگذارید در نهایت می‌توانید برای آن Additional Option انتخاب کنید که مثلاً چه آپشنی باشد و یک اشاره‌ای کردم و گفتیم که DHCP سرور می‌تواند آپشن‌های مختلفی را به client ها بدهد.
یکی از این آپشن‌ها شماره‌ ۱۵۰ هست که IP TFTP سرور هست. ولی اینجا با این نرم‌افزار شما نیازی نیست که چیزی را تنظیم کنید اما اگر به مشکلی برخوردید و دیدید که TFTP سرور در واقع روی client شما ست نمی‌شود این را بگذارید یا با همین IP سیستم خود DHCP سرور را به آدرس ۱۲۷۰۰۱ که همان IP 192.168.90.5 هست Bind کنید.
دوستان این کانفیگی که به شما می‌گویم فقط برای این است یک تلفن را بتوانید داخل شبکه‌ LAN که ساختید در واقع راه‌اندازی کنید و برای پیاده‌سازی DHCP سرور حرفه‌ای نیست. این موضوع اشتباه نشود و این نرم‌افزار کلاً برای همین است. یک LAN کوچیک راه‌اندازی کردیم و می‌خواهیم به یک کلاینتی یک IP خاصی را بدهیم و این بیشتر برای انجام همین کار است و کاربرد دارد. پس این تنظیمات را انجام دادیم و OK را می‌زنیم. اینجا می‌گوید که باید Restart شود. در قسمت DHCP سرور اینجا به اولین کلاینتی که IP دهد اینجا به شما نشان می‌دهد و در قسمت Log هم می‌توانیم ببینیم. این Log ها که از قبل بوده را پاک کنیم و در DHCP سرور می‌توانیم IP آن را ببینیم که به چه کلاینتی چه IP را داده است. اما خوب ما هنوز هیچ‌کاری نکردیم و من هنوز تلفن را وصل نکرده‌ام که بخواهد IP را بگیرد.
نکته درباره تنیمات TFTP سرور
در رابطه با TFTP سرور هم یک توضیح کوتاهی را به شما بدهم و بعد تلفن خود را به شبکه وصل کنیم. دوستان TFTP سرور همین تنظیماتی که اینجا هست کفایت می‌کند و لازم نیست که شما داخل Setting  آن بروید اما اگر خواستید هم می‌توانید آنجا تنظیمات آن را انجام دهید.
اینجا نوشته Current Directory که می‌توانید Directory پوشه هدف خود را در اینجا انتخاب کنیم و بگوییم که قرار است آن تلفن از چه پوشه‌ای فایل‌ها را بردارد. پس آن می‌شود پوشه‌ای که ساختیم. به عنوان مثال تلفنی که برای شما در نظر بگیرم و LCD خوبی داشته باشد چون می‌خواهیم ضبط کنیم تلفن ۸۹۴۵ باشد و می‌خواهیم از آن پوشه این کار را انجام دهیم. پس ابتدا فایل آن را دانلود می‌کنیم. چون من IP سیستم را عوض کردم و اینترنت ندارد از روی سایت نتوانستم بگیرم از فایل‌های قبلی آوردم و این پوشه‌ ما هست که برای تلفن ۸۹۴۵ درنظر گرفتیم.
حال فرض کنید که شما همه‌ اینها را می‌دانید. اینها که دقیقاً فایل‌های Firmware هست و فرض کنید که این هم OK است و تنظیمات را شما انجام دادید و Dial Plan را هم گذاشتید و پوشه هدف ما هست و می‌خواهیم این پوشه را به تلفن ۸۹۴۵ انتقال دهیم. اینجا Browse را می‌زنیم و از مسیر Desktop فایل تلفن را انتخاب می‌کنم و OK را می‌زنم.
 بعدی Server Interfaces را هم روی ۱۲۷.۰.۰.۱ بماند چون قرار است از همین سیستم اطلاعات را دریافت کند. پس این تنظیمات THCP سرور بود که خیلی راحت بود و تنظیمات DHCP سرور را هم وارد قسمت Setting شوید و یک بار دیگر مرور کنیم که یک IP Pool دادیم و شروع آن را نوشتیم. گفتیم که تا یک عدد بعد از آن می‌تواند IP دهد که خود آن است و برای آن Gateway هم گذاشتیم و Def router وSubnet  هم برای آن تعریف کردیم.
گفتیم که شما Bind را هم بزنید که تنظیمات DFTP سرور را هم روی تلفن انجام دهد. اما نیازی نیست که Additional Option را بگذارید. خود به خود وقتی که از اینجا دریافت می‌کند TFTP سرور را خودش روی گوشی تنظیم می‌کند. من تلفنم را به این سیستم وصل می‌کنم و ببینیم که تنظیمات به چه صورتی هست و دوربین روی خود گوشی ۸۹۴۵ می‌رود.
تنظیمات تلفن
من تلفن ۸۹۴۵ را به شبکه‌ کامپیوترم وصل کردم و این دقیقاً مشابه همین مورد است که شما تصویر تلفن را دارید می‌بینید.
 این هم سیستم من هست که یک TFTP ران کردم و سیسکو ویپ فون ما هست که همان ۸۹۴۵ است. دوستان روی این تلفن در بخش تنظیمات که وارد شویم البته من فقط صفحه‌ تلفن را به شما نشان می‌دهم و در بخشی که به تلفن‌ها برسیم برایتان کامل توضیح می‌دهیم. فقط می‌خواهم یک توضیح کلی را در رابطه با TFTP در این بخش داشته باشیم و راه‌اندازی کامل آن را در خود تلفن‌ها از اول تا آخر به طور کامل انجام می‌دهیم.
در قسمت تنظیمات یا Setting در قسمت Network Setup گزینه‌ IP می‌توانیم DHCP سرور خود را ببینیم که Enable هست ولی IP را همان‌طور که مشاهده می‌کنید از ۲۰.۳۴ گرفته است. یعنی از قبل این IP را داشته و روی حالت DHCP هم هست.اگر ببینید DHCP Enable روی حالت Yes هست و IP که در حال حاضر گرفته ۲۰.۳۴ است Subnet سه تا ۲۵۵ و یک مقدار که پایین‌تر بیاییم TFTP سرور را ۲۰.۱۹۱ گذاشته است. اگر بخواهیم به صورت دستی وارد کنیم این Alternate را Yes می‌کنیم و در نهایت به پایین می‌رویم و IP را به صورت دستی وارد می‌کنیم.اما ما نمی‌خواهیم که TFTP سرور را به صورت دستی به آن بدهیم و می‌خواهیم از DHCP سروری که ران کردیم در واقع بگیرد.
به قسمت قبل می‌رویم در قسمت تنظیمات یک گزینه‌ای به نام Reset Setting داریم که در اینجا Network Setting را Reset می‌کنیم. این Reset را می‌زنیم بعد چند ثانیه صبر می‌کنیم و بعد ببینیم که روی DHCP سرور چه اتفاقی می‌افتد؟ در قسمت Administrator Setting در قسمت Setup آی‌پی ورژن ۴ اینجا می‌بینیم که هیچ IP را هنوز نگرفته و TFTP هم خالی است.
دوستان یک بار من TFTP را می‌بندم و دوباره باز می‌کنم. گاهی اوقات همچین اختلاف‌هایی را روی این نرم‌افزار داریم. در قسمت Setting وارد می‌شویم و DHCP سرور را ۱۹۲.۱۶۸.۹۰.۱ می‌گذاریم و Pool را یک یا دوتا IP می‌دهیم. در قسمت Def router 192.168.90.5 را وارد می‌کنیم. Subnet Mask را ۲۵۵.۲۵۵.۲۵۵.۰ می‌گذاریم و در نهایت این را من OK می‌کنم و Bind را هم نزدم.در قسمت DHCP سرور IP را که به گوشی می‌دهد باید در اینجا به ما نشان بدهد و IP 90.1 را به این گوشی داد و مک را هم به ما نشان می‌دهد.
حال من از این تنظیمات گوشی به عقب برگردم و دوباره وارد شوم. اینجا IP را که به من داده و روی گوشی تنظیم کرده را می‌بینیم. IP 192.168.90.1 هست با Subnet 255 و Default Route را روی ۹۵ گذاشتیم و TFTP را هم از همان ۹۵ گرفته یعنی TFTP سرور را خودش روی ۹۵ گذاشته است.دقیق این همان چیزی هست که ما می‌خواهیم یعنی TFTP سرور روی خود تلفن از طریق DHCP سروری که روی سیستم خود تنظیم کردیم تنظیم شده است. الان این کاری که ما می‌خواستیم انجام شده حال در TFTP سرور می‌توانیم این فایل‌های ۸۹۴۵ را هم به این تلفن انتقال دهیم.اینجا لاگ را برای ما می‌اندازد و در قسمت Log View به ما نشان می‌دهد. در قسمت TFTP سرور می‌مانیم تا ببینیم که چطور اینها را دریافت می‌کند.
ما الان مرحله‌ اول و دوم و سوم را انجام دادیم. مرحله‌ اول فایل خود را آماده کردیم و نرم‌افزار TFTP را run کردیم. تنظیمات روی تلفن ویپ سیسکو هم از DHCP سرور گرفت یعنی با  استفاده از نرم‌افزار TFTP سرور ما DHCP ران کردیم و IP THCP سرور را روی گوشی تلفن ویپ خود تنظیم کردیم. این کاری بوده که انجام دادیم.
استفاده از مک گوشی
دوستان این فایل که من اینجا گذاشتم فایل SEP هست که ما در مورد آن از قبل صحبت کردیم و گفتیم که ابتدای آن SEP هست و انتهای آن CNF. و XML هست. بخشی که اینجاست حتماً باید مک گوشی قرار بگیرد. روی گوشی برویم در قسمت  Status Massage اینجا وضعیت را به ما نشان می‌دهد. در این تلفن در بخش Phone Information این Host Name هست که مک هم هست و دقیقاً این شماره‌ای که اینجا قرار گرفته است را روی فایل SEP گذاشتیم که همان مک گوشی هست.یک راه مک گوشی هم این است که شما پشت گوشی را نگاه کنید و پشت گوشی مک آن نوشته شده و از آن هم می‌توانید استفاده کنید. من اگر این را باز کنم دقیقاً همان فایلی است که داشتیم و اطلاعات آن مخصوص این سرور است. یعنی اطلاعات آن را از قبل وارد کردیم. البته روی تنظیمات شبکه هم می‌توانیم مک آن را ببینیم.
یک نکته‌ی دیگر اینکه اگر دقت کنید روی load گوشی را زده Sip9-4-2s دقیقاً همین load را ما روی گوشی ریختیم که گفتیم در بخش‌های بعدی ما این کار را به طور کامل از اول انجام می‌دهیم که ببینید به چه صورتی است. در این بخش هدف ما این بود که یک DHCP سرور با استفاده از نرم‌افزار TFTP D64 راه‌اندازی کنیم و بتوانیم IP DHCP سرور را روی گوشی set کنیم. زمانی که گوشی از شبکه IP می‌گیرد IP DHCP سرور را هم دریافت کند. در واقع هدف ما این بود.
در تنظیمات TFTP هم گفتیم که ما باید یک Direction را اینجا مشخص کنیم. یک بار این را ببندیم و دوباره باز کنیم که این اطلاعات را هم دوباره از اینجا دریافت کند و ببینید که به چه شکلی است. الان IP گوشی ما ۹۰.۱ هست و TFTP سرور آن ۹۰.۵ هست. یعنی IP همین سیستم است.
اگر مسیر خود را مشخص کنیم و در قسمت Desktop روی  این فایل که دقیقاً همین فولدر است این را OK کنیم.
 گزینه‌ Server Interfaces را روی ۱۲۷.۰.۰.۱ بگذاریم بماند که از همین سیستم باید فایل را بگیرد. منتظر می‌مانیم تا تنظیمات گوشی انجام شود. فقط دوستان نکته‌ای که هست بعضی اوقات ممکن است دریافت این فایل زمان‌بر باشد یعنی ما باید به گوشی بفهمانیم که می‌خواهی فایل را دریافت کنی. برای انجام این کار بهتر است که مثلاً یک بار Network آن را Reset کنیم که البته الان دریافت کرد و زیاد زمان نبرد.اما register نمی‌شود چون ما در شبکه ‌داخلی خود مرکز تلفنی را نداریم که تلفن register شود. بحث register مربوط به بخشی است که مربوط به همین تلفن هست و اینجا فقط می‌خواستم که به شما نشان دهم و صحبت من این است که فقط وقتی دیدید که فایل SEP را دریافت نمی‌کند و یا XML را دریافت نمی‌کند بهتر است که Network تلفن را یک بار Reset کنید و فقط دقت کنید که Network را که Reset کند دوباره باید IP بگیرد.
پس حتماً باید DHCP سرور را اینجا run کنید. قاعدتاً چون یک ‌بار ما بستیم و باز کردیم DHCP سرور غیر فعال شده است. اما اگر دیدید TFTP دریافت نکرد و زمان برد می‌توانید از Reset Network هم استفاده کنید.
پس این بحث TFTP سرور که به آخر این بحث از آموزش رسیدیم و در این دوره و بخش از آموزش یاد گرفتیم که فایل خود را بسازیم و TFTP را run کنیم و DHCP سرور را هم با استفاده از همان نرم‌افزار TFTP پیاده‌سازی کنیم تا گوشی ما بتواند IP بگیرد و همچنین IP TFTP سرور را هم دریافت کند. به سراغ بخش بعدی برویم که می‌خواهیم THCP را با روتر میکروتیک انجام دهیم.برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سانترال ، ویپ و شبکه با ما همراه باشید…

ttttttttttttttttttttttt
آشنایی با سوئیچ های سیسکو و نحوه ارتباط با آنها
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
سوئیچ یکی از سخت افزارهای شبکه است که در عین شباهت به هاب (hub)، بسیار هوشمندتر از آن است.
بر اساس مدل OSI سوئیچ‌ها در لایه 2 یا همان لایه Data Link کار می‌کنند و وظیفه این سخت افزارها، انتقال بسته‌های دیتا از یک دستگاه به جای دیگر از طریق شبکه و بر اساس آدرس سخت افزاری (Mac addresses) است.

دستگاه های Unmanageable‌:
این نوع دستگاه‌ها طبق هر آن چیزی که کمپانی تعیین کرده، کار می‌کند و نمی‌توان آن‌ها را مدیریت کرد.
 

 
دستگاه‌های Manageable :

یک سوئیچ را در نظر بگیرید: می‌دانیم که همه سوئیچ‌ها Mac Address Table ‌ دارند، اما گاهی قصد داریم تعیین کنیم که سوئیچ به چه صورت روی این جدول کار کند. برای کارهای این چنینی باید سوئیچ راهی داشته باشد که بتوانیم آن را مدیریت کنیم، یعنی باید یک خروجی داشته باشد که از طریق آن بتوانیم به سیستم عاملی که درون سوئیچ وجود دارد دستور بدهیم که چه کارهایی را انجام دهد و چه کارهایی را انجام ندهد، در نتیجه باید از سوئیچ Manageable استفاده کنیم.
 

 
به طور مسلم زمانی می‌توانیم روی یک دستگاه Configuration انجام دهیم که بتوانیم با آن ارتباط برقرار کنیم، پس داخل دستگاه سیستم عامل گنجانده شده و سیستم عامل داخل دستگاه‌های Cisco ، IOS است.
 
معرفی حافظه‌های دستگاه‌های سیسکو:
RAM: در دستگاه‌های کامپیوتر، حافظه فرار است، مسلماً Running Config که در حافظه RAM گنجانده می‌شود چیزی است که می تواند فرار کند.
 

 
Nv RAM‌: حافظه غیرفرار و ماندگار است، خودش در غالب فایل Config.text داخل Flash ذخیره می‌شود، فقط چون در قالب یک حافظه جداگانه در حافظه RAM بالا می‌آید، به آن Nv RAM گفته می‌شود. یعنی خودش یک Process حافظه‌ای می‌گیرد.
 

 
ROM: در دستگاه‌ها Cisco ، بوت شدن دستگاه را برعهده دارد و مشخصات دستگاه و پارامترهای Boot دستگاه را نشان می‌دهد ، در واقع نشان می‌دهد که IOS دستگاه چیست و از کجا باید شروع به Load شدن کند.
 

 
Flash: مثل فلش‌های معمولی است که داخل دستگاه قرار داده شده است. در Router های Cisco می‌توانیم این فلش را بیرون بیاوریم که با این کار، سیستم بدون سیستم عامل (IOS) می‌شود.
 

 
وقتی که به دستگاه وصل می‌شویم و می‌خواهیم شروع به کار کردن با IOS کنیم چیزی جلوی ما قرار می‌گیرد به نام CLI که از طریق آن می‌توانیم دستورهای مربوط به دستگاه را بنویسیم، هر کاری که در این محیط انجام می‌دهیم، داخل Running Config اتفاق می‌افتد که دستورات را اجرا میکند.
اما اگر دستگاه را خاموش و روشن کنیم این حافظه از بین می‌رود، مگر اینکه دستورات را در غالب فایلی به نام Config.text ذخیره کنیم که این فایل داخل Flash ذخیره می‌شود، هر بار که دستگاه بالا می‌آید محتویات این فایل را داخل حافظه RAM ، Load می‌کند و در قالب Running config اضافه می‌کند به محتویاتی که جلوی چشم ماست.
 
تنظیم دستگاه‌های سیسکو

چگونه می‌توان با یک دستگاه ارتباط برقرار کرد؟

سوئیچ دارای یک Port است که بر روی آن Console نوشته شده است ، یک کابل آبی فیروزه‌ای یا مشکی داریم به نام کابل Console که یک سر آن سوکت RJ45 است و سر دیگر آن RS232 است. قسمت RJ45 به Port Console متصل می‌شود و طرف RS232 به PC که قرار است با استفاده از آن سوئیچ را Configure کنیم، متصل می‌شود.
 

 
کابل کنسول را در شکل زیر می‌بینیم:
 

کابل Console کابل Ethernet به حساب نمی‌آید. کابل Serial است و برای Config و تنظیم دستگاه استفاده می‌شود.
 
نکته: برای Configure دستگاه نیاز به لپ تاپ داریم. لپ تاپ‌های امروزه پورت RS232 را ندارند، در اینجا ما به یک تبدیل نیاز داریم که به آن تبدیل RS232 به USB گفته می‌شود که به شکل زیر است:
عملکرد این کابل به اینگونه است که RS232 را می‌گیرد و به USB تبدیل می کند تا بتوانیم آن را به لپ تاپ وصل کنیم.
 

 
حال برای اینکه بتوانیم در لپ تاپ خودمان محیط Config را ببینیم، احتیاج به یک نرم افزار ترمینال داریم مانند: HyperTerminal ، PuTTY ، SecureCRT و …
RS232 یک کابل Serial‌ است، با این کابل باید از طریق نرم افزارهای Terminal با دستگاه ارتباط برقرار کنیم.
سوئیچ را روشن می‌کنیم، همان طور که می‌دانیم سوئیچ یک دستگاه Active است و چون به Power متصل است، کابل کنسول را برداشته و سر RJ45 آن را به سوئیچ و سر RS232 آن را به کامپیوتر وصل می‌کنیم، سپس داخل Desktop به دنبال یک نرم افزار Terminal می‌گردیم، مانند PuTTY.
این نرم افزار کارهای مختلفی می‌تواند انجام دهد از جمله اینکه می‌تواند به کابل Serial وصل شود. در قسمت Session، Connection Type را بر روی Serial گذاشته و قسمت Bit Per Secondرا روی 9600 قرار می‌دهیم، با این مقدار Bandwidth، ارتباط برقرار است و Ok می‌کنیم. با این کار به محیط CLI وارد شده‌ایم.
 

 
هر دستوری که در CLI وارد می‌کنیم، در Running Config وجود دارد و اجرا می‌شود. اگر دستگاه خاموش و روشن شود این دستورات از بین می‌رود، مگر اینکه آن را Save کرده باشیم که در آن صورت در Start up Config ذخیره می‌شود .
معرفی Mode های دستگاه‌های Cisco‌ :

اولین Mode که در دستگاه‌های سیسکو جلوی چشم ما قرار می‌گیرد، User Mode است که نشانه‌اش نوشته شدن واژه Switch یا Router است به همراه علامت بزرگتر.
Switch >

Router >
دومین Mode نیز Privilege Mode نام دارد که مد دسترسی نامیده می‌شود و نشانه‌اش نوشته شدن نام Switch یا Router است به همراه علامت # (شارپ).
Switch #

Router #
سومین Mode که مد اصلی است، Global Mode نامیده می‌شود.
Switch(config)#

Router (config)#
نکته: در هر Mode می‌توانیم Commandهای مخصوص به آن Mode را انتخاب کنیم. مسلماً Mode اول Command های زیادی ندارد چون هرکسی که دستگاه را روشن می‌کند به این Mode می‌رسد. البته می‌توانیم برای آن نیز پسورد بگذاریم.
برای رفتن از User Mode‌ به Privilege Mode از دستور زیر استفاده می‌کنیم:
Enable
و برگشتن از Privilege Mode به User Mode با استفاده از دستور زیر :
Exit or Disable
برای رفتن از Privilege Mode به Global Mode از دستور زیر استفاده می‌کنیم :
Configuration Terminal
که مخفف آن conf t است.
همچنین برای برگشتن از Global Mode به Privilege Mode با استفاده از دستور :
Exit
چند تکنیک برای نوشتن دستور در محیط CLI:

در هر Mode که باشیم با گرفتن ؟ می‌توانیم تمام دستورات آن Mode‌ را ببینیم.

مثلاً اگر بخواهیم ببینیم که چه دستوراتی با e شروع می شوند e?را وارد می‌کنیم.
اگر قصد وارد کردن دستور Enable را داریم برای راحتی کار می‌توانیم ۲ کار انجام دهیم. یا اینکهen را وارد کرده و بعد Enter یا اینکه از En+Tab استفاده کنیم .

اگر یک دستوری را اشتباه بزنیم و ۲۵۵٫۲۵۵٫۲۵۵٫۲۵۵ را ببینیم این اعداد به این معنی است که دستور وارد شده نامفهوم بوده و از طریق اینترنت در حال جستجو است و چون به اینترنت دسترسی ندارد آن را Broadcast کرده است، در این مواقع برای اینکه بتوانیم سریع‌تر از این حالت خارج شویم از ترکیب دکمه‌های Ctrl+Shift+6 استفاده می‌کنیم.

اگر در یک سوئیچ Interface Fast Ethernet 0/1 داشته باشی ، عدد اول (صفر) همان شماره Module است و عدد دوم (یک) شماره Port است.

شماره Port در Switch از یک شروع می شود اما در Router از صفر شروع می‌شود.
منبع:فالنیک

ttttttttttttttttttttttt
تلفن ویپ
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

ttttttttttttttttttttttt
آشنایی با تلفن ویپ
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
آشنایی با تلفن ویپ و معانی آن
همانطور که در مقالات پیشین راجع به تلفن ویپ و انواع آن صحبت کردیم، در این مقاله قصد داریم در جهت آشنایی با تلفن ویپ بیشتر و بهتر شما عزیزان بکوشیم. در این مقاله به ارائه توضیحات درباره اصطلاحات رایج در زمینه تلفن voip، همچنین اینکه یک سیستم تلفن ویپ به چه معناست میپردازیم. بنابراین اگر به دنبال راه‌ اندازی تلفن ویپ به عنوان یک زیرساخت ارتباطی جدید و کارآمد یا مقیاس‌ بندی سیستم موجود خود هستید، مقاله آشنایی با تلفن ویپ به شما کمک خواهد کرد.
اما در ابتدا به توضیح مختصری در زمینه اینکه تلفن ویپ چیست میپردازیم. خود کلمه ویپ مخفف عبارت «Voice over Internet Protocol» است که به معنی انتقال صدا در بستر اینترنت یا شبکه کامپیوتری میباشد. درباره مرکز تلفن PBX نیز باید گفت که PBX مخفف کلمات «Private Branch exchange» است. دستگاه PBX که با نام مرکز تلفن سانترال نیز شناخته میشود مثل یک مرکز مخابرات کوچک درون یک مجموعه و سازمان قرار می‌گیرد و تماس‌ های بین افراد و کارمندها را درون یک اداره یا کسب و کار برقرار می‌کند. این دستگاه ابتدا تماس را دریافت میکند، سپس اقدام به انتقال و راهنمایی تماس تماس‌گیرنده به بخش‌ های مختلف می‌کند.
حال که با مفهوم ویپ و مرکز تلفن سانترال آشنا شده ایم، بیایید به توضیح اینکه یک سیستم تلفن ویپ یا «IP-PBX» چیست بپردازیم. مرکز تلفن ویپ، به عنوان تکنولوژی مدرن در زمینه ارتباطات تلفنی نسل جدید شناخته میشود. و در حال جایگزینی با تلفن سانترال‌ های آنالوگ (PBX) مانند پاناسونیک است. بی شک در آینده‌ای نه چندان دور بطور کامل جایگزین آن خواهد شد. سرویس voip شما را قادر میسازد که در بستر شبکه و به صورت آنلاین با استفاده از تلفن تحت شبکه، کامپیوتر شخصی، آیپی فون، تلفن همراه یا تلفن عادی که به رابط ویپ متصل است، تماس های تلفنی خود برقرار نمایید.
اصطلاحات رایج برای آشنایی با تلفن ویپ
اصطلاحات زیادی در زمینه تجهیزات ویپ و گوشی ویپ وجود دارند، که شما برای اینکه درک درستی از یک مرکز تلفن تحت شبکه داشته باشید نیاز به دانستن آنها دارید. دانستن این اصطلاحات در آشنایی با تلفن ویپ بسیار موثر است. همچنین این تعاریف به شما کمک می کند تا زمانی که شروع به تحقیق و پیاده سازی سیستم مناسب برای سازمان خود می کنید، نحوه عملکرد voip را درک کنید.

SIP» Session Initiated Protocol»

پروتکل شروع جلسه SIP پروتکلی است که برای شروع جلسات voip استفاده می شود. همچنین به شما این امکان را می دهد که هر اتصال را حفظ، اصلاح یا خاتمه دهید. به عنوان یک پروتکل سیگنالینگ، زمانی استفاده می شود که دو یا چند نقطه پایانی از طریق صدا، ویدئو یا پیام با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. به طور کلی SIP استانداردی است که اجازه میدهد تجهیزات ویپ در یک شبکه ویپ با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

SIP Server و SIP Trunk

SIP Server بخش اصلی در سامانه IP-PBX است که وظیفه مدیریت ارتباطات مبتنی بر SIP را برعهده دارد. و SIP Trunk یک کانال ارتباطی، برای انتقال صدا و تصویر بر اساس استاندارد SIP میان دو سیستم ویپ میباشد.

PSTN» Public Switched Telephone Network»

PSTN مجموعه ای جهانی از تلفن ها و سایر دستگاه های متمرکز بر صدا است. و شامل دستگاه هایی است که در سطح ملی یا محلی کار می کنند. به زبان ساده، زیرساختی است که امکان ارتباطات خصوصی و عمومی را فراهم می کند. خطوط تلفن، شبکه‌های سلولی، کابل‌های فیبر نوری و کابل‌های تلفن زیردریایی را به هم متصل می‌کند که به دستگاه‌ها اجازه می‌دهد به یکدیگر متصل شوند.

ISDN» Integrated Services Digital Network»

راه‌کاری است در جهت دیجیتال کردن شبکه PSTN برای انتقال هم‌زمان چندین صدا و داده روی یک خط.
سایر اصطلاحات جهت آشنایی با تلفن ویپ

Codec

هنگامی که در مورد کدک در زمینه سیستم voip صحبت می شود، وظیفه آنها فشرده سازی داده های voip برای صرفه جویی در پهنای باند و بهبود سرعت اتصال است. همچنین آنها با استفاده از کدک های G.722 یا G.729، کیفیت صدای تماس های شما را با دوبرابر محدوده فرکانسی یک تماس تلفنی معمولی بالاتر میبرند.

DHCP» Dynamic Host Configuration Protocol»        

پروتکل پیکربندی میزبان پویا DHCP توسط دستگاه های شبکه سمت کلاینت برای تخصیص یک آدرس IP و سایر پارامترهای مهم برای ایجاد اتصال استفاده می شود. همچنین تضمین می کند که آدرس های IP منحصر به فرد هستند. تلفن ویپ را می توان با IP ثابت یا پویا پیکربندی کرد.

DID» Direct Inward Dialing»

عبارت از امکان تماس مستقیم و بدون واسطه از بیرون با داخلی افراد یک سازمان میباشد.

DND» Do Not Disturb»

در صورت فعال کردن این گزینه روی گوشی تلفن ویپ، تلفن موردنظر دیگر زنگ نمی‌خورد.

FXO» Foreign Exchange Office»

برای اتصال خط تلفن ثابت مخابرات به مرکز تلفن ویپ احتیاج داریم مرکز تلفن، برد تلفنی یا پورت گیت‌وی fxo داشته باشد.

FXS» Foreign Exchange Station»

برای استفاده از گوشی تلفن آنالوگ معمولی باید آن را به پورت گیت وی fxs وصل کرد. این پورت می‌تواند روی دیوار یعنی پریز معمولی، برد تلفنی، گیت‌وی یا مرکز تلفن باشد.

ttttttttttttttttttttttt
تلفن ویپ چیست
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
تلفن ویپ چیست
مجموعهISG سعی دارد در این مقاله به موضوع تلفن ویپ چیست و چه ویژگی هایی دارد بپردازد. تلفن ویپ ip یا تلفن IP از فناوری های صوتی و اینترنتی IP برای قرار دادن و انتقال تماس های تلفنی از طریق شبکه IP مانند اینترنت به جای شبکه تلفن سنتی سوئیچ شده عمومی (PSTN) استفاده می کند. لازم به ذکر است سرویس تلفنی مبتنی بر IP دیجیتال از پروتکل های کنترلی مانند Session Initiation Protocol (SIP) ،Skinny Client Control Protocol (SCCP) یا پروتکل های اختصاصی دیگر استفاده مینماید.
امروزه تلفن ویپ در مشاغل و تجارت هایی که معمولاً سالهاست سیستم خود را مستقر کرده اند، بسیار پرطرفدار و کاربردی میباشند. این کاربران در بیشتر موارد از مرکز تلفن ویپ یا همان PBX استفاده می کنند که یک واحد سوئیچینگ میباشد و تلفن ها و داخلی های شرکت را به یکدیگر و به خطوط آنالوگ خارج متصل می کنند. این امر، بسیاری از کارمندان را قادر می سازد تعداد محدودی خط خارجی را تقسیم کرده و بالقوه موجب کاهش هزینه های مجموعه گردد.
در ادامه بحث تلفن ویپ چیست باید به این موضوع اشاره نمود که تلفن های ویپ می توانند تلفن های نرم افزاری ساده یا نرم افزاری مبتنی بر هدف باشند که تقریباً شبیه تلفن های معمولی یا تلفن ویپ بی سیم هستند. تلفن های PSTN سنتی به عنوان تلفن های VoIP با آداپتورهای تلفنی آنالوگ (ATA) استفاده می شوند. به طور کلی ویژگی های تلفن ویپ ip از ویژگی های Skype و سایر سرویس های تلفنی مبتنی بر رایانه پیروی می کند که دارای مجموعه ویژگی های غنی تری هستند اما ممکن است مشکلات مربوط به تأخیر را تجربه کنند زیرا به IP و پشتیبانی صوتی سیستم عامل های اصلی متکی هستند.
فناوری VoIP به کاربران امکان میدهد به جای خط تلفن عادی یا آنالوگ با استفاده از اتصال اینترنت باند پهن تماس صوتی برقرار کنند. برخی از سرویس های VoIP ممکن است به شما امکان تماس با شماره های محلی، بین شهری، تلفن همراه و بین المللی را بدهند در حالی که برخی از سرویس های VoIP فقط از طریق رایانه یا تلفن ویژه VoIP شما کار می کنند. سیستم های VoIP برای کسب و کارهای کوچک و بزرگ به یک قاعده تبدیل شده است، زیرا روشی آسان و مطمئن برای کارآمدتر و مقرون به صرفه بودن ارتباطات از راه دور میباشد.

تلفن ویپ چیست و چه قابلیت هایی دارد؟از مهمترین مزایای خرید تلفن ویپ میتوان به کاهش هزینه شرکت ها با برقراری لینک برای داخلی ها در شعب مختلف اشاره کرد. از دیگر مزایای تلفن های ویپ این است که کاملا مقیاس پذیر و انعطاف پذیر هستند به این صورت که اگر شما جا به جایی میز در بین طبقات و یا اتاق های دیگر داشته باشید و بخواهید تغییر مکان برای پرسنل های خود داشته باشید، به راحتی و بدون هیچ زیرساختی داخلی خود را ایجاد نمایید و به راحتی می توانید هزینه های اضافی نظیر کابل کشی را کاهش دهید. پشتیبانی از Wi-Fi و POE در پاسخ به سوال تلفن ویپ چیست نیز از جایگاه مهمی برخوردار بوده و برای کاربران بسیار حائزاهمیت میباشد.
برای برقراری ارتباط بین شعبه های مختلف خود حتی اگر این شعبه ها خارج از کشور باشند هم شما می توانید با خرید تلفن ویپ به راحتی این ارتباط را برقرار نمایید و یا حتی شما می توانید با تنظیم مرکز تلفن voip خود یک داخلی بر روی گوشی همراه خود ایجاد کنید تا در هر نقطه ای که قرار داشتید بتوانید با داخلی به راحتی با شعب خود ارتباط برقرار کنید و باز هم این کاهش هزینه از مزایای تلفن voip  میباشد. رفع مشکل دریافت و یا ارسال فکس نیز در این تلفن ها و مراکز برطرف شده و به راحتی می توانید با استفاده از این تلفن های voip فکس را ارسال و دریافت نمایید و یا حتی فکس مورد نظر را در پست الکترونیک خود مشاهده نمایید.
کاربران هنگام استفاده از تلفن سانترال های قدیمی اگر می خواستند گزینه ی ضبط مکالمات را داشته باشید باید هزینه ی جداگانه ای بابت خرید این لایسنس و یا دستگاه ضبط مکالمات پرداخت می کردید اما با خرید تلفن تحت شبکه تمام این امکانات را فقط با یک برنامه ریزی مرکز سانترال خود می توانید داشته باشید. برقراری کنفرانس ویدئویی و داشتن یک مکالمه ی تصویری و باکیفیت است نیز از دیگر قابلیت های استفاده از تلفن تحت شبکه میباشد. استفاده از مراکز و تلفن های ویپ مدیریت دستگاه ها را از طریق رابط کاربری گرافیکی (IP) مرکزی یا میزبان IP PBX یا حتی از طریق سیستم عامل تهیه و مدیریت ابر فراهم می کند، یک سیستم انعطاف پذیر و مقیاس پذیر ایجاد کرده و مدیریت مجموعه در هر مکان و زمان با استفاده از سیستم یا تلفن همراه چک میشود.
در پایان Grade IP را که برای استقرار گسترده طراحی شده است، بررسی نمایید. سری جدید از تلفن های IP نسل جدید از طراحی بروز و براق، تجربه کاربری بینظیر، سیستم عامل یکپارچه و ویژگی های قدرتمندی برخوردار است. برای تهیه ابر و مدیریت متمرکز، این سری توسط سیستم مدیریت دستگاه Grandstream (GDMS) پشتیبانی می شود، که یک رابط متمرکز برای پیکربندی، تهیه، مدیریت و نظارت بر استقرار نقاط انتهایی Grandstream فراهم می کند. همچنین در رابطه با ویژگی های فیزیکی و سخت افزاری این تلفن ها نیز میتوان گفت که با قابلیت های بینظیری مانند وجود BLF، سفارشی سازی صفحات، لمسی و دوربین دار بودن گوشی ها در میان کاربران بسیار محبوب بوده و جایگاه خاصی پیدا کرده اند.

تلفن ویپ چیست و انواع آن
تلفن  های ویپ دارای انواع مختلفی میباشند که شامل تلفن های کارمندی، تلفن های اپراتوری و مدیریتی، تلفن ویپ بی سیم و تلفن های کنفرانسی میباشند که با توجه به قابلیت ها و امکاناتی که ارائه میدهند، دسته بندی میگردند. در این میان سه برند معروف گرنداستریم، یالینک و پاناسونیک در زمینه تولید تجهیزات شبکه پیش قدم بوده و به تولید تلفن ها و تجهیزات ویپ با قابلیت های بینظیری پرداخته اند. تلفن ویپ گرنداستریم، تلفن ویپ یالینک و تلفن ویپ پاناسونیک، همانطور که زیاد به گوشمان خورده، از پرفروش ترین محصولات ویپ و گوشی های کاربر پسند میباشند.
این سه برند با قابلیت های بسیار کاربردی و بینظیر خود جزء بهترین و به صرفه ترین انتخابات کاربران برای مجموعه خود میباشد و همچنین برای کاربرانی که در هزینه های خود باید صرفه جویی نمایند نیز میتوانند به راحتی و با تهیه تلفن ویپ دست دوم از این سه برند معتبر که با ضمانت سلامت تلفن ها خریداری میشود، با خیال آسوده و راحت از قابلیت های این تلفن ها، کسب و کار خود را شروع و یا گسترش دهند.
شما عزیزان میتوانید جهت اطلاع از قیمت محصولات ویپ اعم از تلفن های ویپ، مراکز، گیت وی ها و همچنین خرید تلفن ویپ قیمت مناسب به فروشگاه آنلاینISG مراجعه نموده و با توجه به قیمت های آنلاین سایت به مقایسه و بررسی قیمت محصولات بپردازید و همچنین در صورت داشتن هرگونه سوال فنی و یا جهت مشاوره گرفتن از همکاران فروش مجموعهISG، با ما تماس بگیرید تا با کمک ما بهترین خرید را برای شبکه مجموعه خود انجام دهید.

ttttttttttttttttttttttt
انواع تلفن های ویپ
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
توضیحات مهم در خصوص انواع تلفن های ویپ
در ابتدا جهت مشاهده ی انواع تلفن های ویپ می توانید روی دکمه ی زیر کلیک نمایید تا وارد صفحه ی تلفن تحت شبکه شوید. حال به شروع توضیحات در خصوص انواع تلفن ویپ می پردازیم با ما همراه باشید.
در این مقاله در نظر گرفتیم که برای راهنمای خرید انواع تلفن ویپ به معرفی مختصری در این زمینه بپردازیم. در حال حاضر در کشورما پرفروش ترین تلفن ویپ و تلفن تحت شبکه از برندهای گرنداستریم و یالینک است در سالهای قبل تلفن تحت شبکه سیسکو نیز فروش زیادی داشت اما به دلیل اینکه این گوشی ها عمدتا به صورت استوک وارد کشور میشود دیگر خواهان چندانی ندارد. همچنین تلفن ویپ سیسکو آکبند قیمت بالاتری نسبت به تلفن تحت شبکه از برندهای گرنداستریم و یالینک دارد.
دلیل محبوبیت تلفن ویپ گرنداستریم و یالینک
همانطور که در توضیحات قبل اشاره کردیم در سالهای اخیر از انواع تلفن های ویپ که در بازار موجود است فروش تلفن ویپ یالینک و گرنداستریم بالاتر از سایر برندها بوده است یکی از دلایل محبوبیت این تلفن های تحت شبکه کیفیت بالا و قیمت مناسب این محصولات است اگر بخواهیم از دیگر ویژگی های این تلفن سانترال ها صحبت کنیم تنوع این گوشی ها می باشد زیرا این تلفن های تحت شبکه برای هر سازمانی در سایزهای مختلف گوشی ویپ مناسب را دارد.از انواع تلفن های ویپ که می توان به آن اشاره کرد که برای شرکت های کوچک تا متوسط و برای کارمندان ساده استفاده می شود تلفن ویپ گرنداستریم و یلینک در مدل های ساده ی کارمندی است که به عنوان مثال می توانیم به گرنداستریم 1625 و یا یالینک T19P اشاره کرد. شما با توجه به نیازهای خود می توانید انواع تلفن های ویپ را بررسی کرده و انتخاب نمایید.
تنوع بینظیر این محصولات از دلایل محبوبیت این برندها می باشد که شما می توانید انواع تلفن های ویپ که به صورت تلفن بیسیم تحت شبکه ویا تلفن رومیزی تحت شبکه می باشند را مناسب با کاری که می خواهید انتخاب نمایید. گرنداستریم و یالینک در کلیه ی تجهیزات ویپ سرآمد هستند شما برای کنفرانس های خود می توانید از گوشی کنفرانس تحت شبکه هایی که این شرکت ها ارائه داده اند استفاده کنید که اکثر مدل های این تلفن ها از سیستم عامل اندروید پشتیبانی می کنند.
معرفی انواع تلفن های ویپ
در این قسمت می خواهیم به معرفی مدل های مختلف از تلفن های ویپ بپردازیم که این تلفن ها به چه صورت هایی تولید شده اند و چه کارایی هایی دارند تا شما بتوانید برای خرید تلفن ویپ اطلاعات کافی را داشته باشید.
همانطور که در بالا اشاره کردیم ساده ترین تلفن های تحت شبکه تلفن رومیزی کارمندی می باشند که برای کارمندهای ساده که تماس زیادی ندارند استفاده می شوند این مدل که معمولا از 2 اکانت سیپ تشکیل شده اند به عنوان ساده ترین تلفن ویپ شناخته می شوند البته شرکت گرنداستریم و یالینک با معرفی سری جدید گوشی های تحت شبکه ی خود بعضی از این مدل ها را جایگزین کرده اند به عنوان مثال سری 26 گرنداستریم درحال جایگزینی با سری 16 گرنداستریم می باشد. همچنین بعضی از مدل های یالینک نظیر T30 یالینک هم جایگزین T19 و T21 یالینک شده اند.
از دیگر مدل های تلفن ویپ که معمولا برای منشی ها استفاده می شوند گوشی هایی هستند که درکنار آنها دکمه ی شماره گیر سریع یا همان BLF قرار دارد. معمولا این تلفن ویپ را برای کسانی که تماس ورودی بیشتری دارند قرار می دهند. به عنوان مثال از برند گرنداستریم GXP2160 می تواند یک گزینه ی مناسب باشد. از انواع تلفن های ویپ می توانیم به تلفن بیسیم تحت شبکه اشاره کنیم، معمولا همه تلفن های بیسیم را برای استفاده در منازل و خط شهری مشاهده کرده اند اما این دو شرکت تلفن های بیسیم تحت شبکه را هم ارائه داده اند که با همان کیفیت HD میتوانید تماس های خود را داشته باشید و به راحتی جا به جا شوید.
گوشی کنفرانس تحت شبکه نوع دیگری از این تلفن های ویپ می باشد که امروزه و در شرایط کنونی که شرکت ها رو به دور کاری آورده اند تلفن کنفرانس تحت شبکه یک انتخاب مناسب است زیرا این گوشی ها معمولا دارای صفحه نمایش بزرگ و سیستم عامل اندروید می باشند که می توانید از طریق این تلفن های ویپ تماس تصویری برقرار کنید. حوزه ی ویپ و تجهیزات تحت شبکه بسیار گسترده است که در یک مقاله نمی توان توضیح داد برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص تلفن های ویپ و سایر تجهیزات ویپ می توانید به دیگر مقالات مراجعه نمایید.

ttttttttttttttttttttttt
تلفن های ویپ
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
چرا تلفن های ویپ را ترجیح می دهیم؟
در این مقاله میخواهیم درباره ی مزایای تلفن های ویپ نسبت به تلفن سانترال قدیمی بپردازیم و اینکه چرا اینروزها طرفداران خرید تلفن اینترنتی زیاد شده است با ما همراه باشید. با پیشرفت تکلنولوژی و فناوری، کسب و کار ها نیز روزانه درحال به روز شدن هستند درحال حاضر بیشتر کسب و کار ها سیستم تلفنی خود را به سیستم تلفن voip تغییر میدهند و قراردادشان را با مخابرات به پایان می رسانند. قبل از شروع توضیحات در خصوص مزایای تلفن ویپ با کلیک بر روی دکمه ی زیر می توانید وارد صفحه ی تلفن رومیزی تحت شبکه شوید.حال مزایای استفاده از تلفن اینترنتی ویپ را مورد بررسی قرار می دهیم:

از مهمترین مزایای خرید تلفن voip می توان به کاهش شدید هزینه های این تلفن برای شرکت ها اشاره کرد زیرا به دلیل برقراری لینک برای داخلی ها در شعب مختلف باعث کاهش هزینه ها میشود.
یکی دیگر از مزایای تلفن های ویپ این است که کاملا مقیاس پذیر و انعطاف پذیر هستند به این صورت که اگر شما جا به جایی میز در بین طبقات و یا اتاق های دیگر داشته باشید و بخواهید تغییر مکان برای پرسنل های خود داشته باشید به راحتی و بدون هیچ زیرساختی داخلی خود را ایجاد نمایید و به راحتی می توانید هزینه های اضافی نظیر کابل کشی را کاهش دهید.
برای برقراری ارتباط بین شعبه های مختلف خود حتی اگر این شعبه ها خارج از کشور باشند شما می توانید با خرید تلفن ویپ به راحتی این ارتباط را برقرار نمایید و یا حتی شما می توانید با تنظیم مرکز تلفن voip خود یک داخلی بر روی گوشی همراه خود ایجاد کنید تا در هر نقطه ای که قرار داشتید بتوانید با داخلی به راحتی با شعب خود ارتباط برقرار کنید و باز هم این کاهش هزینه از مزایای تلفن voip  می باشد.
 به چند مورد دیگر از مزایای تلفن های ویپ می پردازیم یکی از مشکلاتی که معمولا شرکت ها دارند دریافت و یا ارسال فکس است که با استفاده از تلفن اینترنتی voip این مشکل نیز برطرف شده و به راحتی می توانید با استفاده از این تلفن های voip فکس را ارسال و دریافت نمایید و یا حتی فکس مورد نظر را در پست الکترونیک خود مشاهده نمایید.
شما در تلفن سانترال های قدیمی اگر می خواستید گزینه ی ضبط مکالمات را داشته باشید باید هزینه ی جداگانه ای بابت خرید این لایسنس و یا دستگاه ضبط مکالمات پرداخت می کردید اما با خرید تلفن تحت شبکه تمام این امکانات را فقط با یک برنامه ریزی مرکز سانترال خود می توانید داشته باشید.
از دیگر مزیت های تلفن های ویپ نسبت به تلفن های آنالوگ برقراری کنفرانس ویدئویی و داشتن یک مکالمه ی تصویری و باکیفیت است که با voip خرید می توانید از این قابلیت استفاده نمایید.

راهنمای خرید انواع تلفن ویپ
تلفن های تحت شبکه را میتوانیم به انواع مختلفی از نظر کارایی دسته بندی کنیم:تلفن های کارمندی: این نوع تلفن تحت شبکه نسبت به سایر تلفن ها امکانات محدودی دارند، که برای خرید بیشتر باید به خدمات پس از فروش توجه کنیم. این نوع تلفن ها از قیمت مناسب تری برخوردار هستند.
تلفن های اپراتوری و مدیریتی: این تلفن های voip امکانات بیشتری را دارا هستند، که علاوه برکارایی، ظاهر آن نیز باید مورد بررسی قرار بگیرد در این تلفن های تحت شبکه ابزار برای  مدیریت و بررسی تماس ها وجود دارد.
تلفن های بیسیم تحت شبکه: این تلفن ها بیشتر برای در دسترس بودن مورد استفاده قرار میگیرند و بیشتر از فناوری دکت برای اتصالات بهره میگیرنداین تلفن های بیسیم از طریق وای فای به اکسس پوینت مرکزی شبکه متصل میشوند.
تلفن کنفرانسی: این تلفن های تحت شبکه بیشتر برای جلسه ها و میز های کنفرانسی ساخته شده اند و دارای سیستم میکروفن قوی میباشد و اسپیکرفون های ان با کیفیت بسیار بالا طراحی شده اند.
تلفن های تصویری voip: این تلفن ها برای برقراری ارتباط تصویری تحت شبکه مورد استفاده است که در برگزاری جلسات غیر حضوری بسیار موثر است.

برای خرید تلفن ویپ به چه نکاتی توجه کنیم
موردی که در خرید تلفن ویپ باید در نظر بگیریم تعداد خط آن برروی تلفن های ویپ است که چند دکمه تعریف شده است که با تعریف کردن تعداد ip برای آن میتوانید خط های مختلفی را در نظر بگیرید مثلا در تلفن تحت شبکه گرند استریم سه دکمه وجود دارد که کاربران درحالی که با یک خط صحبت میکنند میتوانند خطوط دیگر را نیز بر روی ان مشاهده کنند و در واقع امکان پاسخ گویی به سه خط را دارند.
تعداد اکانت سیپ دیگر مورد است که شما به شکل همزمان میتوانید امکان ریجیستر چند اکانت سیپ روی گوشی های ویپ را داشته باشید و  باعث اتصال این گوشی ها به سرور های مختلف به صورت همزمان میباشد و بیشتر برای کسانی است که می خواهند همزمان پاسخ گوی تماس های ورودی از سرور باشند. اتصال با وای فای این بیشتر برای تلفن هایی است که دسترسی به کابل شبکه را ندارند بنابراین نیازی به کابل کشی ندارد.
پورت گیگ را هم شما برای خرید تلفن اینترنتی باید در نظر بگیرید اگر شما در شبکه خود مجبور به جابه جایی حجم داده ی بالایی هستید باید از ابزار هایی استفاده کنید که دارای پورت گیگ بالایی باشند. درضمن شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید با شماره 41525-021 تماس حاصل فرمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید