آموزش ارتباط سانترال پاناسونیک با کارت PRI ( بخش اول)

در این مقاله می خواهیم به آموزش نحوه ی ارتباط سانترال پاناسونیک با کارت PRI بپردازیم که شامل بخش های زیر است:

آنچه در این مقاله می خوانید:

برای یادگیری بهتر ارتباط سانترال پاناسونیک با کارت PRI می خواهیم به بررسی دو سناریو(ارتباط داخلی ها و دسترسی به خطوط شهری مرکز تلفن مقابل) بپردازیم.راه اندازی خطوط E1 با استفاده از کارت PRI30 یا کارت ۰۲۹۰کارت ۵۲۹۰ و ۰۲۹۰ چه تفاوت هایی دارند؟چرا این دو دستگاه را به وسیله ی یک کابل شبکه به یک دیگر متصل کرده ایم؟جهت یکپارچه سازی مراکز پاناسونیک با کارت PRI سه حالت وجود دارد:ساخت کابل ارتباطی PRI ارتباط سانترال پاناسونیک با کارت PRI و برقراری ارتباط فیزیکی بین سانترال NS500 و TDA100D
خط E1 یا PRI چیست و به چه تجهیزاتی برای راه اندازی نیاز دارد؟ تنظیمات نرم افزاری جهت برقراری ارتباط سانترال پاناسونیک با کارت PRI :برقراری ارتباط داخلی های دو مرکز با یک دیگر
ارتباط داخلی با سرشماره ی اختصاصی
دسترسی داخلی های هر مرکز به خطوط شهری مرکز مقابل

این مقاله در حقیقت سناریوی دوم پکیج یکپارچه سازی کامل سانترال های پاناسونیک می باشد. برای آشنایی بیشتر با پکیج آموزش ارتباط سانترال های پاناسونیک و یکپارچه سازی کامل آن ها و بررسی سناریوهای آن می توانید اینجا کلیک کنید.

برای یادگیری بهتر ارتباط سانترال پاناسونیک با کارت PRI می خواهیم به بررسی دو سناریو(ارتباط داخلی ها و دسترسی به خطوط شهری مرکز تلفن مقابل) بپردازیم.
سناریو اول (ارتباط بین داخلی ها):

برقراری ارتباط فیزیکی
تنظیمات نرم افزاری جهت برقراری ارتباط
تعریف داخلی های دو مرکز
تعریف داخلی های مرکز مقابل
ترانک بندی
بررسی دسترسی داخلی ها
تنظیمات مسیر یابی به سمت مرکز مقابل
تست ارتباط دوطرفه
ارتباط داخلی ها با سر شماره خاص

در این سناریو از ارتباط سانترال پاناسونیک با کارت PRI از دو مرکز تلفن TDA100D و NS500 استفاده می کنیم و به کمک یک کابل شبکه بین دو دستگاه ارتباط برقرار کرده ایم. این اتصال در حقیقت پورت های شبکه E1 دو مرکز را با هم متصل کرده است.
پیش از اینکه وارد بخش تنظیمات نرم افزاری دو مرکز تلفن شویم؛ بهتر است اطلاعاتی را پیرامون سخت افزار یا ارتباط فیزیکی دو دستگاه با یک دیگر به دست بیاورید. از این رو در ادامه ی مقاله به بررسی ارتباط فیزیکی این دو دستگاه با یک دیگر می پردازیم.
برای کسب اطلاعات بیشتر پیرامون راه اندازی خطوط E1 با استفاده از کارت PRI30 می توانید مقاله ی زیر را مطالعه کنید:
راه اندازی خطوط E1 با استفاده از کارت PRI30 یا کارت ۰۲۹۰
برای ارتباط گیری دستگاه های TDA و TDE با خطوط E1 می توانیم از کارت ۰۲۹۰ و همچنین برای دستگاه های NS500 از کارت ۵۲۹۰ استفاده کنیم. همان طور که گفته شد ما در این سناریو از دو مرکز تلفن TDA100D  و NS500 استفاده کرده ایم پس بر روی TDA100D  کارت  0290 و بر روی سانترال NS500 کارت ۵۲۹۰ نصب کرده ایم.
کارت ۵۲۹۰ و ۰۲۹۰ چه تفاوت هایی دارند؟
تنها تفاوت این دو کارت در این است که کارت ۵۲۹۰ کانکتور BNC را ندارد اما کارت ۰۲۹۰ کانکتور BNC را دارد.
چرا این دو دستگاه را به وسیله ی یک کابل شبکه به یک دیگر متصل کرده ایم؟
همان طور که گفته شد؛ کارت ۵۲۹۰ ورودی BNC ندارد از این رو نیاز است تا ارتباط این دو دستگاه را از طریق کابل شبکه برقرار کنیم.
نکته قابل توجه در اینجا این است که کارت ۰۲۹۰ یک سوئیچ تغییر وضعیت دارد که دو قسمت A  برای استفاده از ترانک کارت و B برای استفاده از اکستنشن بر روی آن وجود دارد. تفاوت این دو قسمت هم در جا به جا شدن وضعیت ورودی RX و TX در آن ها است.
به طور کلی هرگاه بخواهید ارتباط سانترال پاناسونیک با کارت PRI را برقرار کنید (چه از طریق کابل شبکه و چه از طریق کابل BNC) باید RX هر مرکز را به TX مرکز مقابل و بالعکس وصل کنید.
به طور مثال اگر از کابل شبکه استفاده می کنید باید RX مرکز یک به TX مرکز دو متصل شود و TX مرکز یک نیز به RX مرکز دو متصل شود.
هرسوالی که داری در انجمن مطرح کن
جهت یکپارچه سازی مراکز پاناسونیک با کارت PRI سه حالت وجود دارد:
۱- ارتباط دو دستگاه TDA باهم یا ارتباط دو دستگاه TDE باهم یا ارتباط یک دستگاه TDA با یک دستگاه TDE:
در این وضعیت نیاز است تا حتما از کارت ۰۲۹۰ ارتباط بگیرید.

حالت اول (استفاده از کابل BNC): در صورتی که بخواهید از طریق BNC این دو مرکز تلفن را به هم متصل کنید؛ فقط کافی است فیش های RX مرکز ۱ را به TX مرکز۲ و فیش های TX مرکز ۱ را به RX مرکز ۲ متصل کنید.
حالت دوم (استفاده از کابل شبکه استاندارد): در این صورت کافیست وضعیت سوئیچ که در بالا توضیح داده شد را بر روی یکی از کارت ها به حالت B تغییر دهید. در واقع وضعیت سوئیچ یکی از کارت ها A  و دیگری B  خواهد بود.

در نظر داشته باشید که این تغییرات زمانی است که از کابل استاندارد شبکه استفاده می کنید.
۲- ارتباط مرکز NS500 با یک مرکز TDA  یا TDE :
در این حالت شاهد ارتباط یک کارت ۰۲۹۰ و یک کارت ۵۲۹۰ هستیم. همان طور که می دانید کارت ۵۲۹۰ ورودی BNC ندارد؛ پس ارتباط دو دستگاه حتما باید از طریق کابل شبکه برقرار شود. یک کابل شبکه استاندارد را بین دو مرکز تلفن وصل کنید و در کارت ۰۲۹۰ سوییچ تغییر وضعیت را بر روی حالت B قرار دهید.
۳- ارتباط دو دستگاه NS500 با یکدیگر:
در این حالت از ارتباط سانترال پاناسونیک با کارت PRI از دو کارت ۵۲۹۰ وجود دارد که هردوی آن ها ورودی BNC ندارند و از طریق کانکتور شبکه باید به یک دیگر متصل شوند. اگر یک کابل شبکه را به طور استاندارد به دو دستگاه و صل کنیم، ارتباط برقرار نخواهد شد. در این شرایط حتما باید به صورت فیزیکی یک کابل شبکه مخصوص ارتباط این دو دستگاه را بسازیم.
ساخت کابل ارتباطی PRI
بر روی کانکتور شبکه ای دستگاه NS500 که نیاز است بسازیم؛ هشت رشته سیم داریم.(به تصویر زیر توجه کنید)

 در قسمت چپ عکس شماره ی یک می توانید زبانه ی سوکت را ببینید که به سمت پایین قرار گرفته است. در صورتی که سوکت را به سمت خودتان بگیرید؛ اولین پین شماره ی یک هست و آخرین آن شماره ی هشت به حساب می آید.

 پس اگر استاندارد B زده باشید

سیم اول سفید-نارنجی
سیم دوم نارنجی
سیم سوم سفید-سبز (این سیم رزرو هست)
سیم چهارم آبی
سیم پنجم سفید آبی

در این وضعیت یک سر سوکت باید استاندارد B باشد و سمت مقابل آن باید دقیقا شبیه به تصویر زیر باشد.

طبق توضیحات و تصویر بالا کابل شبکه ای نیاز داریم که یک سمت آن بر اساس استاندارد B سوکت زده باشیم یعنی از سمت چپ به راست به ترتیب سفید نارنجی، نارنجی، سفید سبز، آبی، سفید آبی، سبز، سفید قهوه ای و آخرین سیم هم قهوه ای است و سر دیگر کابل باید بصورت زیر باشد
ترتیب از چپ به راست
سفید آبی، آبی، سفید سبز، نارنجی، سفید نارنجی، سبز، سفید قهوه ای و قهوه ای
ارتباط سانترال پاناسونیک با کارت PRI و برقراری ارتباط فیزیکی بین سانترال NS500 و TDA100D
در این قسمت از آموزش ارتباط سانترال پاناسونیک با کارت PRI ، دوباره به سناریوی اصلی برمی گردیم. در این سناریو ما به صورت فیزیکی یک دستگاه NS500 را به یک دستگاه TDA100D و با کمک یک کابل شبکه وصل کردیم. همچنین فیش روی کارت ۰۲۹۰را بر روی حالت B قرار دادیم تا دیتا بین دو مرکز تلفن رد و بدل شود. در ادامه وارد مبحث تنظیمات نرم افزاری این دو مرکز تلفن می شویم تا بتوانیم ارتباط گیری آن ها را انجام دهیم.

خط E1 یا PRI چیست و به چه تجهیزاتی برای راه اندازی نیاز دارد؟
تنظیمات نرم افزاری جهت برقراری ارتباط سانترال پاناسونیک با کارت PRI :
آی پی دستگاه NS500 ما ۲۰۱۷۰ می باشد و یک کارت اکستنشن بر روی آن راه اندازی کرده ایم؛ همچنین بر روی دستگاه TDA100D یک کارت PRI30 و یک کارت اکستنشن نصب کرده ایم.
ابتدا بر روی نرم افزار دستگاه   TDA100D  و بر روی کارت گزینه ی Port Property را انتخاب کنید تا بتوانید تنظیمات کارت E1 را مشاهده کنید.
نکته: در ارتباط سانترال پاناسونیک با کارت PRI ، برای ارتباط مرکز تلفن پاناسونیک با هر نوع مرکز تلفن دیگری حتما باید Connection شما بر روی IN SERVICE باشد. پس اگر بر روی این گزینه نیست؛ حتما مشکل به وجود آمده را اصلاح کنید.
Port Type ما باید بر روی گزینه ی master یا Extension قرار گرفته باشد.
همان طور که در تصویر زیر مشاهده می کنید؛ وضعیت connecting بر روی fault قرار گرفته که به معنای اجرا نشدن صحیح تنظیمات است. در این وضعیت، ارتباط فیزیکی برقرار شده اما در ارتباط نرم افزاری هنوز ایراداتی وجود دارد.

برای تغییر وضعیت کارت به صفحه ی قبل بر میگردیم و کارت خود را Ous می کنیم؛ سپس به قسمت Port Property  مراجعه می کنیم تا بتوانیم تنظیمات کارت E1 را مشاهده کنیم.
Port type کارت را از حالت co (این حالت برای خطوط شهری است) به حالت QSIG-MASTER تغییر می دهیم.
روی Apply  کلیک کرده و Ok کنید.
اکنون کارت خود را مجددا INS کنید.
یکی از مراکز را روی حالت master قرار می دهیم و مرکز مقابل که NS500 است را طبق مراحل بالا روی حالت Slave قرار می دهیم.
نکته: همان طور که گفته شد برای ارتباط داخلی دو مرکز با یک دیگر یک دستگاه باید در حالت SLAVE و دیگری MASTER باشد. اما حالت CO فقط برای خطوط چهار رقمی یا پنج رقمی است که از سمت مخابرات ارائه می شود. البته این حالت برای ارتباط سیپ ترانک با مرکز تلفن پاناسونیک نیز به کار برده می شود.
اگر به قسمت Port Property مراجعه کنیم خواهیم دید که دستگاه INS  شده است؛ یعنی ارتباط هر دو دستگاه از طریق PRI  هم از لحاظ فیزیکی و هم از لحاظ نرم افزاری برقرار شده است.
توجه داشته باشید در ارتباط سانترال پاناسونیک با کارت PRI از طریق E1 نیاز است تا CRC4 را روی حالت  Enable قرار دهیم.(همانند تصویر زیر)

ttttttttttttttttttttttt
ارتباط سانترال های پاناسونیک با PRI / بخش سوم
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
در این سناریو از آموزش ارتباط سانترال های پاناسونیک با PRI می خواهیم که هر یک از داخلی های مرکز TDA100D  بتوانند به خطوط شهری مرکز NS500 دسترسی داشته باشند یا بالاعکس.

تنظیمات ترانک و کلاس بندی
تعیین سطح محدودیت ترانک
دسترسی کلاس به ترانک خطوط شهری
ساخت short codeزمانی که تماسی از مرکز تلفن TDA100D به سمت مرکز تلفن NS500 می رود در حقیقت از طریق ترانک PRI به سمت مرکز NS500 وارد می شود. تماس ورودی یک کلاس دارد و آن همان کلاسی است که برای ترانک در نظر گرفته شده است.
به عنوان مثال به پورت ۱ دستگاه NS500 یک خط شهری آنالوگ وصل می کنیم.
بر روی مرکز NS500 در قسمت ۱-۱۰ نرم افزار، بخشی وجود دارد که می توانیم مشخص کنیم که هر یک از خطوط در چه ترانکی قرار بگیرند.

پیش از ادامه ی مراحل آموزش ارتباط سانترال های پاناسونیک حتما پیشنهاد می کنیم که مقاله ی اولویت بندی دسترسی به ترانک ها در سانترال های پرظرفیت پاناسونیک را حتما مطالعه کنید تا بتوانید مراحل زیر را بهتر درک کنید.
اولویت بندی دسترسی به ترانک ها در سانترال های پرظرفیت پاناسونیک
ما یک خط شهری آنالوگ را به لاین ۱ وصل کردیم و ترانک آن را یک در نظر گرفتیم و بقیه ترانک های خطوط را تغییر می دهیم. برای تعیین کردن اینکه داخلی های این مجموعه عدد ۰ را شماره گیری کنند تا فقط به ترانک یک دسترسی داشته باشند می توانیم به قسمت ۲-۱-۳ مراجعه کنیم تا الویت بندی آن ها را مشخص کنیم تا اگر داخلی ها عدد  0 را شماره گیری کردند؛ ابتدا به ترانک یک و سپس به سایر ترانک ها دسترسی داشته باشند. برای اینکه دسترسی به سایر ترانک ها را ببندیم در قسمت ۲-۷-۲ روی ترانک ۲ کلیک می کنیم تا آبی رنگ  شود و دسترسی به آن بسته می شود.

اکنون اگر هر یک از داخلی ها عدد۰ را شماره گیری کنند؛ ترانک ۱ در اختیار آن ها قرار می گیرد. ترانک ۲ که برای سایر لاین ها است و هیچ خطی شهری به آن متصل نیست درنتیجه در اختیار افراد این ترانک قرار نمی گیرد . ترانک ۱۰ هم ترانک ارتباطی است که باید رنگ آن سفید باشد.
در این بخش از آموزش ارتباط سانترال های پاناسونیک می خواهیم از داخلی TDA100D به NS500 متصل شویم و از خط ۱ آن برای تماس های بیرون از مرکز تلفن استفاده کنیم.
همان طور که می دانید مرکز تلفن TDA100D و NS500 به یک دیگر متصل هستند. به طور مثال در مرکز TDA100D یک داخلی به شماره ی ۲۰۰ داریم. این داخلی ۲۰۰ به مرکز تلفن NS500 متصل است.
زمانی که درخواستی وارد مرکز تلفن می شود؛ شرایط آن بررسی می شود که چه شماره هایی را می تواند بگیرد و به چرا ترانک هایی می تواند دسترسی داشته باشد. حالا اگر درخواست ۰ ارسال شود یعنی آن داخلی به خط شهری می خواهد متصل شود؛ پس اگر هر کدام از داخلی ها ۰ را شماره گیری کنند، مرکز تلفن دو شرط را درمورد آن داخلی بررسی می کند.

شرط اول مربوط به شماره هایی است که این داخلی می تواند بگیرد (TRS در بخش ۱-۷-۲ ) و شرط دوم مربوط به خطوط یا ترانکی که به آن دسترسی دارد می باشد (بخش ۲-۷-۲) .
در صورتی که در ارتباط سانترال های پاناسونیک در مبحث کلاس بندی و ترانک ها مشکل دارید و این بخش را نمی توانید به خوبی درک کنید؛ پیشنهاد می کنیم از پکیج جامع TDA استفاده کنید.

خطوط شهری را ما در قالب ترانک می شناسیم و ارتباط بین داخلی ها با خطوط شهری از طریق کلاس ها با ترانک ها انجام می شود. این بدان معنا است که خطوط شهری به ترانک ها تبدیل می شوند و داخلی ها در یک کلاس قرار می گیرند سپس بین این داخلی ها و ترانک ها ارتباط برقرار می کنیم.
بعد از اینکه دو شرط بالا بررسی شدند و شرایط برقرار بود، داخلی می تواند به خطوط شهری دسترسی پیدا کند.
حالا فرض کنید که ترانک PRI داریم که درخواستی را به مرکز NS500 ارسال می کند. این درخواست عدد ۰ هست. در حقیقت درخواست این ترانک ۳۰ کاناله با درخواست داخلی مثال قبل هیچ تفاوتی ندارد. این شرایط برای سیپ ترانک ها نیز صادق است و هر گونه درخواستی که از سیپ ترانک به مرکز تلفن وارد می شود باید ابتدا شرایط آن بررسی شود.

پکیج آموزش ارتباط سانترال های پاناسونیک با بیش از ۴ ساعت ویدیوی آموزشی تهیه شده توسط تیم فنی ISG ، بهترین راهنمای شما برای گسترش ارتباطات درون و برون سازمانی
برای اینکه درخواست، مورد بررسی قرار بگیرد باید کلاس داشته باشیم. اگر این درخواست از طرف داخلی بود مثلا داخلی عدد۰ را شماره گیری کرده بود می توانیم در قسمت۱-۱-۴ کلاس آن را مشخص کنیم.
همچنین اگر این درخواست از طرف ترانک ها بود؛ می توانیم در قسمت ۱-۱-۳ کلاس تماس های ورودی را تعیین کنیم. بعد از تعیین کلاس شرایط بررسی می شود و در صورت مساعد بودن؛ در اختیار خط شهری قرار می گیرد.
ttttttttttttttttttttttt
آموزش ارتباط سانترال پاناسونیک با PRI / بخش دوم
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
تعریف داخلی های دو مرکز:
در بخش دوم ارتباط سانترال پاناسونیک با PRI ، می خواهیم بر روی مرکز تلفن TDA100D رنج ۱۰۰ را داشته باشیم و بر روی دستگاه NS500 قصد داریم رنج ۲۰۰ را اعمال کنیم.

آنچه در این مقاله می خوانید:

تعریف داخلی های دو مرکز:تعریف داخلی های مرکز مقابل:ترانک بندی در ارتباط سانترال پاناسونیک با PRI :اولویت بندی دسترسی به ترانک ها در سانترال های پرظرفیت پاناسونیک کلاس بندی سانترال پرظرفیت پاناسونیک و اهمیت آن تنظیمات مسیر یابی به سمت مرکز مقابل در ارتباط سانترال پاناسونیک با PRI :تست ارتباط دو طرفه ارتباط سانترال پاناسونیک با PRI :ارتباط داخلی ها با سرشماره خاص:

برای این کار نیاز است تا تفکیک کنیم تا هر دستگاه رنج مشخص خود را دریافت کند.
در ابتدا باید  بر روی مرکز TDA100D به قسمت ۱-۱-۴ مراجعه می کنیم. ما فقط به اکستنشن رنج ۱۰۰  نیاز داریم پس سایر اکستنشن ها را حذف می کنیم.

سپس در قسمت۱-۶-۲ می توانیم همه ی نامبرها را مشاهده کنیم. در این قسمت به شماره های ۲و۳و۴ نیازی نیست پس آن هارا حذف می کنیم.

 اگر این شماره ها بدون هیچ گونه Error پاک شد؛ یعنی در هیچ قسمت از مرکز تلفن استفاده نشده است؛ در غیر این صورت نمی توانستیم آن ها را حذف کنیم.
بر روی دستگاه NS500 در قسمت۱-۱-۴ فقط به رنج ۲۰۰ نیاز داریم و باید سایر آن ها را حذف کنیم. پس از پاک کردن و برای اعمال تغییرات حتما گزینه ی Apply را انتخاب می کنیم.

نکته: در قسمت Extension list view می توانیم داخلی های استفاده شده بر روی مرکز تلفن را مشاهده کنیم.
در این بخش از ارتباط سانترال پاناسونیک با PRI نیز ، در قسمت ۱-۶-۲ فقط رنج ۲ را نیاز داریم؛ پس ۱و۳و۴ را حذف می کنیم.
پس از گذراندن مراحل بالا بر روی دستگاه TDA100D در قسمت۱-۱-۴ اکستنشن ۱۰۰ را به آن اختصاص می دهیم و در دستگاه NS500 در قسمت۱-۱-۴ اکستنشن ۲۰۰ را نیز به آن اختصاص می دهیم. پس می توان گفت تعریف داخلی های دو مرکز با موفقیت انجام شده است.
تعریف داخلی های مرکز مقابل:
داخلی های مرکز مقابل را باید در قسمت ۱-۶-۲ در بخش Other PBX Extension تعریف کنیم.

باید رنج ۲۰۰ را برای مرکز مقابل لحاظ کنیم. برای این کار فقط کافیست عدد ۲ را بر روی دستگاه TDA100D و در بخش Other PBX Extension بگذاریم و روی دستگاه NS500 در قسمت۱-۶-۲ در سربرگ بخش Other PBX Extension عدد ۱ را بگذاریم. بعد از انجام این کارها حتما باید روی گزینه ی Apply کلیک کنیم.

در واقع بر روی دستگاه ,TDA100D Leading Number را ۱xx در نظر گرفتیم وOther  Extension آن را نیز ۲xx قرار دادیم. در دستگاه  NS500 Leading Number را ۲xx در نظر گرفتیم  وOther Extension آن را نیز ۱xx قرار دادیم.
در مرکز تلفن NS500 در صورتیکه هرکدام از داخلی ها در رنج ۲ قرار بگیرد برای خود دستگاه به حساب می آید و اگر ۱ را بگیرد به سمت مرکز تلفن مقابل می رود. برعکس این فرآیند نیز در دستگاه TDA100D  قرار دارد.

ترانک بندی در ارتباط سانترال پاناسونیک با PRI :
بر روی مرکز TDA100D در قسمت ۱-۱۰ می توانیم خط E1 را ببینیم و ترانک بندی آن را انجام دهیم. خط E1 سی کانال هست که به صورت پیش فرض همه در ترانک ۱ قرار دارند.
به عنوان مثال اکنون همه را روی ترانک ۱۰ قرار می دهیم و روی دستگاه NS500 نیز همین مراحل را انجام می دهیم.

حالا چندین خط تلفن داریم و می خواهیم PRI را بر روی عدد ۱۰ قرار دهیم. برای این کارTRUNK GROUP NUMBER خط های PRI30 را بر روی عدد ۱۰ قرار می دهیم.(مطابق تصویر زیر)

در آخر گزینه ی APPLY را میزنیم تا تغییرات ذخیره شوند.
ابتدا باید بر روی مرکز تلفن TDA100D کلاس بندی  داخلی ها را در قسمت ۱-۱-۴ انجام دهیم و این کلاس ها باید به ترانک ۱۰ دسترسی داشته باشند.
در قسمت ۲-۷-۲ می توانیم مشخص کنیم که در زمان های مختلف چه کلاس هایی به چه ترانک هایی دسترسی داشته باشند. همین مراحل را باید در دستگاه NS500 نیز انجام می دهیم.

اگر در انجام مرحله ی بالا به کمک نیاز داشتید حتما پیشنهاد می کنیم مقاله ی زیر را مطالعه کنید.
اولویت بندی دسترسی به ترانک ها در سانترال های پرظرفیت پاناسونیک
کلاس بندی سانترال پرظرفیت پاناسونیک و اهمیت آن
تنظیمات مسیر یابی به سمت مرکز مقابل در ارتباط سانترال پاناسونیک با PRI :
در مرکز تلفن NS500 اگر هرکدام از داخلی ها رنج۲ را بگیرند در حقیقت برای خود مرکز تلفن هستند و اگر ۱ را بگیرد به سمت مرکز تلفن مقابل می رود. برعکس این فرآیند نیز در دستگاه TDA100D  صدق می کند.
برای اینکه این تنظیمات را بر روی دستگاه اعمال کنیم؛ ابتدا باید بر روی دستگاه TDA100D  در بخش Private Network قسمت TIE Tableمراجعه کنیم تا مسیر یابی به سمت مرکز مقابل را انجام دهیم. برای این کار در قسمت Leading Number عدد ۲ را وارد می کنیم و در نهایت ترانک  10را انتخاب می کنیم.

بر روی مرکز تلفن   NS500 بخش Private Network به قسمت TIE Table مراجعه می کنیم سپس  در قسمت Leading Number عدد ۱ را وارد می کنیم . در آخر هم ترانک ۱۰ را انتخاب می کنیم.

تست ارتباط دو طرفه ارتباط سانترال پاناسونیک با PRI :
حالا که مسیریابی انجام شده است؛ باید بتوانیم از داخلی TDA100D مرکز NS500 را شماره گیری کنیم. در واقع باید با داخلی ۱۰۰ بتوانیم ۲۰۰ را شماره گیری کنی یا بالاعکس.
هرسوالی که داری در انجمن مطرح کن
ارتباط داخلی ها با سرشماره خاص:
در ارتباط سانترال پاناسونیک با PRI ، پس از بررسی تست ارتباط حالا می توانیم بگوییم که ارتباط دو مرکز تلفن از لحاظ داخلی برقرار شده است در ادامه می خواهیم به بررسی حالتی که دو مرکز داخلی یکسان داشتند بپردازیم.

پکیج آموزش ارتباط سانترال های پاناسونیک با بیش از ۴ ساعت ویدیوی آموزشی ، بهترین راهنمای شما برای گسترش ارتباطات درون و برون سازمانی
پپیش از شروع این مبحث بهتر است به این نکته توجه کنید :
همان طور که می دانید بر روی مرکز TDA100D رنج ۱۰۰ و بر روی مرکز NS500 رنج ۲۰۰ را داریم. فرض کنید که بر روی هر دوی این مرکز تلفن ها رنج  3 را داشته باشیم.
یعنی روی هر دو دستگاه داخلی هایی با رنج ۳ وجود دارد. برای اینکه  بتوانید در هر یک از مراکز مشخص کنید که هنگام شماره گیری عدد ۳ به داخلی های خود دستگاه متصل شود یا به سمت مرکز مقابل برود؛ نیاز است تا از یک Leading Number استفاده کنیم.
روی مرکز تلفن TDA100D در قسمت ۱-۶-۲ (بخش Features) می خواهیم از ,کاراکتر # برای کار دیگری استفاده کنیم؛ پس در این بخش # را حذف می کنیم که بتوانیم در جای دیگر از آن استفاده کنیم.

به سربرگ Other PBX Extension رفته و # را اضافه می کنیم.

# (مربع) در این دستگاه به یک سرشماره تبدیل شده است.
قبل از اضافه کردن # در مرکز تلفن TDA100D  و با شماره گیری عدد ۲ مرکز تلفن به سمت مرکز مقابل می رفت و حالا با اضافه کردن # نیز به همان جهت می رود.
در مرحله بعدی ارتباط سانترال پاناسونیک با PRI ، در بخش Private Network  قسمت TIE Table نیز # را اضافه می کنیم و ترانک آن را بر روی ۱۰ قرار می دهیم.

چون مثال در مورد عدد ۳ بود در قسمت Extension های دستگاه TDA100D این عدد را نیز اضافه می کنیم. همین کار را با دستگاه NS500 هم انجام می دهیم. حالا داخلی های رنج ۳ را در دو دستگاه داریم.
همان طور که گفته شد در بخش Other PBX Extension، # را اضافه کرده ایم. این بدان معنا است که اگر # سپس هر عدد دیگری را وارد کنیم به مرکز تلفن مقابل منتقل می شویم.

اکنون  باید در قسمت ریمو نامبر عدد ۱ را اضافه کنیم تا هنگام شماره گیری ۳۰۰#،کاراکتر # حذف شود و عدد ۳۰۰ به دستگاه مقابل منتقل شود؛ تا دقیقا با داخلی ۳۰۰ تماس گرفته شود.
ttttttttttttttttttttttt
ارتباط سانترال های پاناسونیک با PRI /بخش چهارم
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
در این قسمت از آموزش ارتباط سانترال های پاناسونیک با PRI به سراغ محیط وب مرکز تلفن NS500 می رویم تا تنظیمات ترانک و کلاس بندی ، تعیین سطح محدودیت ترانک و دسترسی ترانک به خطوط شهری را انجام دهیم سپس به سراغ مرکز تلفن TDA100D می رویم تا Short Code بسازیم.

آنچه در این مقاله می خوانید:

تنظیمات ترانک:ارتباط سانترال های پاناسونیک با PRI و دسترسی کلاس به ترانک خطوط شهری:ساخت شورت کد:ترانک بندی خطوط شهری در دستگاه سانترال / آموزش عملی از طریق نرم افزار

تنظیمات ترانک:
به محیط وب دستگاه NS500 و قسمت ۱-۱-۳ مراجعه می کنیم. در این قسمت می توانیم تنظیمات ترانک را انجام دهیم. تماسی که از این ترانک می آید باید یک کلاس داشته باشد و این کلاس باید به ترانک خط شهری دسترسی پیدا کند.
دراین بخش از ارتباط سانترال های پاناسونیک با PRI ، ابتدا باید کلاس را مشخص کنیم. در قسمت ۱-۱۰ می توانیم مشاهده کنیم که چه ترانکی دارید. ما از قبل می دانیم ترانک ما ۱۰ است اما به صورت پیش فرض تمام ترانک ها در کلاس ۷ قرار دارند زیرا کلاس هفت از لحاظ شماره گیری محدود ترین کلاس است. اگر به قسمت ۱-۷-۲ مراجعه کنید می توانید مشاهده کنید که TRS LEVEL آن ۷ است و در پایین ترین سطح از لحاظ شماره گیری قرار گرفته است.

اگر تماس های ورودی در کلاس ۷ باشد؛ TRS LEVEL آن در پایین ترین سطح است و نمی تواند برای تماس های خارجی از ترانک استفاده کند. باید TRS LEVEL آن را افزایش دهیم. اگر هیچ محدودیتی برای شماره گیری لحاظ نکرده باشیم؛ بهتر است در کلاس یک قرار دهیم؛ یعنی کلاس هفت را تغییر داده و در کلاس یک بگذاریم یا کلاس آن ترانک را تغییر  دهیم.
برای این کار در قسمت۱-۱-۳ کلاس تماس های ورودی یا ترانک ارتباطی را تغییر می دهیم. به عنوان مثال کلاس آن را ۱۰  در نظر میگیریم و در قسمت ۱-۷-۲ ، TRS LEVEL آن را در یک قرار می دهیم.

ارتباط سانترال های پاناسونیک با PRI و دسترسی کلاس به ترانک خطوط شهری:
حالا می خواهیم کلاس بخش قبل را به ترانک متصل کنیم.
در قسمت ۲-۷-۲ کلاس ۱۰ باید به ترانک ۱ دسترسی داشته باشد؛ زیرا قرار است درخواست صفر یعنی دسترسی به ترانک ها را به ترانک ۱ ارسال کند. اولین ترانک، ترانک ۱ هست و خط شهری روی ترانک یک قرار دارد و باید ترانک ده که در کلاس ده قرار دارد؛ به ترانک ۱ دسترسی پیدا کند.

اگر رنگ ترانک ۱۰  سفید بود؛ یعنی به آن دسترسی دارد. بهتر است دسترسی کلاس ۱۰ به ترانک دو را ببندید یعنی رنگ آن آبی شود.

پکیج آموزش ارتباط سانترال پاناسونیک شامل بیش از ۴ ساعت ویدیو آموزشی و پشتیبانی ویژه و آپدیت رایگان ، بهترین مرجع آموزش برای دوستانی است که قصد دارند این مبحث را به طور کامل آموزش ببینند
ساخت شورت کد:
ساخت این کد باید روی مرکز TDA100D انجام شود. برای مثال اگر داخلی های مرکز TDA100D عدد ۷ را گرفتند بتوانند از طریق ترانک به سمت خط شهری ۱ مرکز NS500  برود و عدد را  شماره گیری کنند.
برای اعمال این تنظیمات روی مرکز تلفن باید به قسمت۲-۶-۲ برویم و در آن جا می توانیم هر شورت کدی را بسازیم.
دراین مرحله از ارتباط سانترال های پاناسونیک با PRI ، در قسمت ۱-۶-۲ در بخش features عدد هفت که مخصوص TIE هست را از این جا حذف می کنیم؛ زیرا برای ارتباط با خط شهری مرکز مقابل به آن نیاز داریم.

سپس برای اینکه به ترانک ارتباطی دو دستگاه دسترسی پیدا کنیم باید از feature code عدد ۸ را استفاده کنیم. اگر روی مرکز تلفن های خود ۸۱۰ را شماره گیری کنید؛ صدای بوق ترانک ارتباطی یا کارت PRI را می شنوید و بعد از آن می توانید هر شماره ای از مرکز مقابل را شماره گیری کنید.
در قسمت ۲-۶-۲  عدد ۷ را در نظر می گیریم و سپس انتخاب می کنیم که بعد از شماره گیری عدد ۷ بتوانیم چه شماره هایی را بگیریم. اینجا  عدد ۸۱۰ را اضافه می کنیم و در ادامه ی آن هم یک صفر اضافه میگذاریم تا عدد ۸۱۰۰ بشود.
روی مرکز TDA100D بعد از شماره گیری ۷ شماره ۸۱۰۰ شماره گیری می شود.

شماره گیری ۸۱۰ در ارتباط سانترال های پاناسونیک با PRI ، به معنای این است که به ترانک ارتباطی برو و شماره گیری عدد ۰ برای دسترسی به خطوط شهری مرکز تلفن NS500 می باشد.
در واقع با شماره گیری عدد ۷ در دستگاه TDA100D تماس به مرکز NS500   منتقل می شود و از خط شهری ۱ آن، تماس به بیرون از مرکز تلفن هدایت می شود.
توجه داشته باشید هر در خواستی وارد مرکز NS500 می شود برای دسترسی به خطوط شهری باید از لحاظ محدودیت شماره گیری و هم از لحاظ دسترسی آن کلاس به ترانک مورد نظر بررسی شود.
نکته دیگری که در اینجا باید به آن توجه کنید این است که هرگاه خواستید دو مرکز تلفن پاناسونیک را به یکدیگر مرتبط کنید، می توانید از Dial Plan هم استفاده کنید.
هرسوالی که داری در انجمن مطرح کن
در این بخش ازآموزش ارتباط سانترال های پاناسونیک با PRI ، در قسمت ۴-۱-۳ می توانید تنظیماتDial Plan را انجام دهید. در ابتدا باید برای ترانک مورد نظر در قسمت ۱-۱-۳ یک table مشخص کنیم و سپس  در قسمت ۴-۱-۳ برای tableای که انتخاب کرده ایم Dial Plan بنویسیم. اگر در شماره گیری تاخیر داشته باشیم می توانیم از Dial Plan استفاده کنیم تا شماره گیری سریع تر انجام شود.
ترانک بندی خطوط شهری در دستگاه سانترال / آموزش عملی از طریق نرم افزار
ttttttttttttttttttttttt
انواع کارت pri و نوع ارتباط آن ها
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
خطوط مخابراتی انواع مختلفی همچون E1، ISDN، DSL، ADSL، Wireless و… دارند. نوع دیگر B-ISDN یا ISDN با پهنای باند پایین است که برای استفاده های شخصی طراحی شده است . در N-ISDN دو استاندارد مهم اعم از BRI و PRI وجود دارد. در این مقاله به بررسی انواع کارت pri و نوع ارتباط آن ها می پردازیم.
برای آشنایی بیشتر با انواع خطوط مخابراتی پیشنهاد می کنیم؛ مقاله ی انواع خطوط مخابراتی را بشناسید مطالعه کنید.

آنچه در این مقاله می خوانید:

خط PRI یا E1 چیست؟راه اندازی خطوط E1 با استفاده از کارت PRI30 یا کارت ۰۲۹۰ خطوط آنالوگ:خطوط دیجیتال:کاربرد خطوط priشماره خطوط pri:ارتباط گیری دو دستگاه به هم توسط انواع کارت PRI یا همان کارت E1 پاناسونیک:ارتباط گیری دو دستگاه سانترال با هم به وسیله ی انواع کارت PRI :لینک سانترال به سرور ویپ یا مرکز تلفن تحت شبکه از طریق انواع کارت PRI :لینک سانترال به روتر از طریق انواع کارت PRI:بررسی ویژگی های خطوط سیپ مخابرات و شرکت های خصوصی انواع کارت PRI سانترال های پرظرفیت پاناسونیککارت PRI مخصوص سانترال های سری TDA یا TDE :کارت PRI مخصوص سانترال های سری NS پاناسونیک مثل NS500:خط PRI یا E1 چیست؟
اگر نصب و راه اندازی دستگاه های سانترال را برعهده دارید؛ حتما نیاز دارید تا اطلاعاتی درمورد خط های چهار رقمی یا پنج رقمی (E1 مخابرات یا PRI) را به خوبی بشناسید تا بتوانید از امکانات مختلف دستگاه های سانترال پرظرفیت بهترین بهره را ببرید.
در حقیقت کارت هایی تحت عنوان PRI یا E1 وجود دارند که وظیفه ی اصلی آن ها این است که خطوط چهار رقمی یا پنج رقمی که از سمت مخابرات به مشترکین داده می شود را به دستگاه سانترال متصل کنند. در واقع انواع کارت PRI برای لینک دو مرکز مخابراتی به هم دیگر طراحی شده است.
خطوط E1 مخابراتی به شما این امکان را می دهند تا تماس های ورودی بیشتری از مشتریان خود داشته باشید. این قابلیت برای کسب و کارهایی که نیازمند ارتباط قوی با مشتریان هستند بسیار کاربردی است و به توسعه و مدیریت بهتر تماس ها کمک به سزایی می کند. E1 یکی از زیر مجموعه های PRI است که امروزه استفاده زیادی دارد . E1 شامل سی کانال حامل (B-Channel ) و یک کانال برای سیگنالینگ ( D-Channel) می باشد.
به طور کلی خطوط مخابراتی که از طریق خط های شهری برای انواع مرکز تلفن مورد استفاده قرار می گیرند را می توان به سه دسته ی خطوط آنالوگ، دیجیتال (E1) و خطوط سیپ ترانک تقسیم بندی کرد

راه اندازی خطوط E1 با استفاده از کارت PRI30 یا کارت ۰۲۹۰

آشنایی و یادگیری نحوه ی کار با هر کدام از این خطوط به شما کمک می کند تا مرکز تلفن را بهتر بتوانید راه اندازی کنید. در ادامه به بررسی هر کدام از خطوط مخابراتی ورودی به انواع مرکز تلفن می پردازیم:
هرسوالی که داری در انجمن مطرح کن
خطوط آنالوگ:
این دسته از خطوط مخابراتی فقط یک خط شهری را به صورت مستقیم در اختیار داخلی ها قرار می دهند. این بدان معنا است که اگر شما یک خط آنالوگ در داخل شرکت خود داشته باشید، هر زمانی که از طریق این خط به بیرون شرکت تماس گرفته شود؛ داخلی شرکت اشغال خواهد شد یا مشتریان نمی توانند با شما تماس برقرار کنند.
با توجه به اینکه اکثر شرکت ها و ادارات تعداد تماس های ورودی و داخلی زیادی دارند؛ خطوط آنالوگ نمی تواند جوابگوی نیاز آن ها باشد. با توجه به ویژگی های خطوط آنالوگ بهتر است از آن بر روی سانترال های کم ظرفیت پاناسونیک استفاده کنید.
اگر قصد خرید دستگاه های کم ظرفیت سانترال پاناسونیک را دارید می توانید اینجا کلیک کنید.
خطوط دیجیتال:
خطوط مخابراتی دیجیتال یا pri به مشتریان ارائه شده است تا از طریق یک شماره شهری، تعداد تماس های همزمان بیشتری داشته باشند.
حداکثر ظرفیت خطوط دیجیتالی که توسط مخابرات به کاربران داده می شود؛ ۳۲ کانال می باشد. دو کانال از این ۳۲ کانال برای همزمان سازی و سیگنالینگ است؛ پس می توان گفت حداکثر ظرفیت آن ها ۳۰ کانال است.
این بدان معنا است که اگر از خطوط pri مخابراتی استفاده کنید، می توانید ۳۰ تماس همزمان ورودی یا خروجی را داشته باشید.
کاربرد خطوط pri
ویژگی اصلی این خطوط پنج رقمی یا چهار رقمی بودن آن ها است که در ادامه ی مقاله به بررسی آن می پردازیم.
شماره خطوط pri:
یکی از ویژگی های خطوط pri این است که می توان شماره خط شهری را با شماره داخلی های خود تنظیم کنید. خط های مخابراتی Pri ارائه شده توسط مخابرات به دو صورت ۵ رقمی و ۴ رقمی است.
ارتباط گیری دو دستگاه به هم توسط انواع کارت PRI یا همان کارت E1 پاناسونیک:
یکی از ویژگی های کارت سانترال، لینک کردن دو دستگاه سانترال به همدیگر ، لینک سانترال به یک روتر یا یک سرور ویپ است.
ارتباط گیری دو دستگاه سانترال با هم به وسیله ی انواع کارت PRI :
گاهی اوقات نیاز است تا ارتباط با تعداد کانال بالا بین دو مرکز تلفن برقرار شود. به طور مثال فرض کنید یک سانترال قدیمی دارید که ظرفیت آن پر شده است و بنابر دلایلی نمی خواهید این دستگاه را تعویض کنید. در این صورت می توانید یک دستگاه سانترال جدید را در کنار دستگاه قدیمی خود قرار دهید و از طریق کارت لینک E1 – PRI 30 به همدیگر لینک کنید. حالا شما یک مرکز تلفن پر ظرفیت تر دارید. البته این نکته را در نظر داشته باشید که هر دو این مرکز تلفن ها کارت و ماژول PRI را حتما پشتیبانی کنند تا بتوان از این طریق با همدیگر لینک کنیم.
دوره آموزش سانترال پاناسونیک و ایزابل (سیپ سرور)
لینک سانترال به سرور ویپ یا مرکز تلفن تحت شبکه از طریق انواع کارت PRI :
اگر قصد دارید سیستم خود را به روز کنید تا بتوانید از مزایای سانترال ویپ و مرکز تلفن های تحت شبکه استفاده کنید ولی همه ی این ها در زیر ساخت قدیمی باشد؛ می توانید سانترال قدیمی خود را از طریق لینک PRI به سرور ویپ یا مرکز تلفن تحت شبکه لینک کنید.
لینک سانترال به روتر از طریق انواع کارت PRI:

اگر از مرکز مخابرات سرویس سیپ ترانک (SIP TRUNK ) ، تل سی (TEL 30) ، سرویس سیپ اکتنشن و سیپ فون( SIP PHONE) شرکت های ISP (مثل شاتل و آسیا تک) تهیه کرده اید؛ باید بدانید این سرویس ها بر روی سانترال های قدیمی کار نمی کنند. البته با استفاده از کارت E1 – PRI 30 می توانید دستگاه سانترال خود را به یک روتر سیسکو با ماژول E1 یا یک سرور ویپ با کارت PRI – E1 وصل کرد.
این روتر در حقیقت کار تبدیل خط سیپ ترانک، تل سی، سیپ فون را به خط PRI انجام می دهد و به دستگاه های سانترال قدیمی را به این سرویس ها متصل می کند.
بررسی ویژگی های خطوط سیپ مخابرات و شرکت های خصوصی
در مقاله ی انواع سیپ ترانک (SIP TRUNK) می توانید با ویژگی های خطوط سیپ مخابرات و شرکت های خصوصی بیشتر آشنا شوید.
انواع کارت PRI سانترال های پرظرفیت پاناسونیک

برای ارتباط با سانترال های پاناسونیک از طریق کارت PRI، می توانید از کارت های زیر استفاده کنید که بستگی به سری سانترال شما دارد که در ادامه بیشتر توضیح می دهیم.
کارت PRI مخصوص سانترال های سری TDA یا TDE :
بطور کلی برای ارتباط از طریق کارت PRI با سانترال های سری TDA یا TDE پاناسونیک می توانید از کارت ۰۲۹۰ استفاده کنید که هم از کانکتور BNC پشتیبانی می کند و هم از کانکتور شبکه. همچنین یک قابلیت کاربردی که بر روی این کارت قرار دارد، حالت A یا B است که می توان نوع ارتباط با دستگاه مقابل را مشخص کرد.
کارت PRI مخصوص سانترال های سری NS پاناسونیک مثل NS500:
برای ارتباط سانترال های سری NS با هر مزکز تلفن دیگر از طریق کارت PRI ، باید از کارت ۵۲۹۰ استفاده کنید. این کارت فقط از کانکتور RG45 پشتیبانی می کند و قابلیت تغییر وضعیت ورودی و خروجی را مانند کارت ۰۲۹۰ ندارد.
پس برای ارتباط سانترال های سری NS  مثل NS500  با سایر مرکز تلفن ها از طریق انواع کارت PRI، حتما باید از کانکتور شبکه استفاده کنید که نحوه سیم بندی و نوع ارتباطات که در این مقاله بطور کامل توضیح داده شده است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید