آموزش سوکت زدن کابل شبکه؛ سیر تا پیاز سوکت زنی

آشنایی مختصر و مفید با سوکت زنی کابل شبکه

شاید بهتر باشد پیش از شروع آموزش سوکت زدن کابل شبکه با مفهوم سوکت زنی و مزایای شگفت انگیز آن آشنا شویم. اگر مشتاق یادگیری این مبحث به دردبخور هستید، تا پایان مطلب با تجهیزات شبکه Dnet  همراه باشید.  آشنایی با سوکت زنی کابل شبکه و مزایای آن اگر کم و بیش با سخت افزار شبکه آشنایی داشته باشید،

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v90), quality = 82

حتما بارها و بارها نام سوکت کابل شبکه را شنیده اید و یا آن را از نزدیک دیده اید. سوکت یا کانکتور یک قطعه کوچک الکتریکی است که به عنوان ترمینال در قسمت های پایانی کابل وصل شده و زمینه اتصال دستگاه های مختلف به یکدیگر را فراهم می سازد. شاید برایتان جالب باشد بدانید که این قطعه به ظاهر ساده نقشی اساسی در زیرساخت شبکه ایفا می کند!

حال که با سوکت آشنا شدیم، زمان آن فرا رسیده که به بیان تعریف سوکت زنی و بررسی مزایای آن بپردازیم. اگر بخواهیم خیلی ساده و صریح خدمتتان عرض کنیم، سوکت زنی عبارت است از قراردهی سوکت در انتهای کابل شبکه با استفاده از تجهیزات مخصوصی همچون آچار شبکه، تستر کابل و…!

سوکت زنی یکی از حائز اهمیت ترین مراحل راه اندازی یک شبکه فارغ از بزرگ یا کوچک بودن آن است. به نظر شما استفاده از این تجهیزات کاربردی چه مزایایی را برای شبکه به ارمغان می آورد؟!برقراری ارتباط ساده و سریع، کارآمد و با کیفیت با سایر تجهیزات شبکه از مهم ترین مزایایی است که با حضور سوکت کابل شبکه قابل دستیابی می باشد.  آنچه برای سوکت زدن کابل شبکه نیاز داریم!سوکت زنی کابل شبکه از آن دسته کارهایی است که انجام آن ابزارهای متعدد و متنوعی را می طلبد. در ادامه به معرفی مختصر و مفید این تجهیزات پرداخته و پس از آن آموزش سوکت زدن کابل شبکه را آغاز می کنیم. کابل شبکهبدون اغراق کابل شبکه اصلی ترین جزء در برقراری ارتباط در شبکه محسوب می شود.

حتی اگر کلیه تجهیزات کوچک و بزرگ شبکه در دسترس باشند، اما جای کابل شبکه خالی باشد؛ ارتباط برقرار نخواهد شد! برندهای سرشناس و نام آشنای بسیاری در زمینه تولید این کابل های کاربردی فعالیت می کنند که از جمله مهم ترین آن ها می توان به نگزنس و لگراند اشاره کرد. کابل های مذکور در انواع گوناگونی اعم از Cat5، Cat6 و Cat7 در بازار موجود بوده و انتخاب مناسب ترین نوع آن ها تابع انتظار شما از شبکه است.

سوکت شبکه

سوکت RJ-45 قطعه ای است که به دو سر کابل شبکه متصل شده و امکان اتصال تجهیزاتی نظیر روتر، سوئیچ و… به یکدیگر را میسر می سازد. آچار شبکهابزاری که وظیفه اتصال سوکت شبکه به کابل شبکه را بر عهده دارد، آچار شبکه نامیده می شود.

استریپر

استریپر یکی از کارآمدترین ابزارهای لازم برای سوکت زنی کابل شبکه است که در راستای جداسازی روکش کابل مورد استفاده قرار می گیرد.

تستر کابل شبکه

تستر کابل شبکه همان طور که از نامش پیداست، به منظور حصول اطمینان از اتصال صحیح سوکت به دو سر کابل شبکه استفاده می شود.

کاور سوکت شبکه

کاور قطعه ای است که باعث حفاظت از سوکت و نقطه اتصال آن با کابل در مقابل آسیب های ناشی از جا به جایی می شود. حفظ زیبایی ظاهری محل اتصال از دیگر دلایل استفاده از کاور سوکت شبکه است.

سیم چین

سیم چین ابزاری است که در راستای برش دهی سیم های اضافی پس از اتمام سوکت زنی به کار گرفته می شود.

آموزش سوکت زدن کابل شبکه؛ گام به گام، جامع —

گام نخست در مرحله نخست آموزش سوکت زدن کابل شبکه می بایست روکش کابل را با استفاده از استریپر جدا کنید. برای این کار کافیست کابل مورد نظر را بین دهانه و تیغه استریپر مستقر ساخته، استریپر را 2 الی 3 دور بچرخانید و بدین ترتیب کابل را تا حد مورد نیاز لخت کنید. توجه داشته باشید که لخت کردن بیش از حد کابل زمینه اتصالی آن در آینده ای نه چندان دور را فراهم می سازد. پس تا حد امکان از انجام این کار بپرهیزید.  —

گام دوم پس از جداسازی روکش کابل متوجه خواهید شد که سیم های موجود در کابل در 4 زوج به یکدیگر تابیده شده اند. گفتنی است که وجود این پیچ و تاب ها موجبات حذف نویز را فراهم می سازد. در این مرحله سیم ها را از یکدیگر جدا نموده، آن ها را صاف کرده و سپس را بر اساس استاندارد مورد نظرتان کنار هم قرار دهید.   —

گام سوم گام سوم آموزش سوکت زدن کابل شبکه مربوط به یکسان سازی طول سیم ها است. این کار با هدف پیشگیری از بروز مشکل در هنگام پانچ کردن سوکت صورت می پذیرد.    —

گام چهارم در صورت اطمینان از قراردهی صحیح و بی ایراد سیم ها، با استفاده از آچار شبکه به پانچ کردن سوکت بپردازید. آچار را به قدری فشار دهید که صدای پانچ شدن سوکت به گوشتان برسد، نه بیشتر!   —

گام پنجم به منظور حصول اطمینان از پانچ صحیح سیم ها در زیر تیغه ها، کابل را کمی کشیده و از شل نبودن سیم ها مطمئن شوید. سپس مجددا نسبت به بررسی رنگ بندی کابل شبکه اقدام نمایید.   —

گام ششم تا بدین جا آموزش سوکت زدن کابل شبکه را به طور جامع آموختیم. گام بعدی مربوط به تست کابل شبکه و اطمینان از اتصال درست و بی نقص سوکت به کابل شبکه می باشد. برای این کار از ابزاری تحت  عنوان تستر کابل شبکه استفاده می شود. لازم به ذکر است که تسترهای متفاوتی در بازار موجود هستند.

هر یک از این تسترها کارایی خاصی داشته، اما اهداف مشخصی را دنبال می نمایند. مهم ترین این اهداف عبارتند از:بررسی قطع یا وصل بودن دو سر کابلبررسی رعایت یا عدم رعایت ترتیب قرارگیری سیم ها در کنار یکدیگردر صورتی که پس از تست کابل شبکه از درست بودن اتصال سوکت به دو سر کابل اطمینان حاصل نمودید، می توانید با خیال راحت کابل را در راستای اتصال تجهیزات موجود در شبکه به یکدیگر مورد استفاده قرار دهید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید