آموزش نصب سر سوکت شبکه بصورت عملی
این بخش آموزش در واقع ادامه ی بخش قبلی می باشد که در مورد استاندارد رنگ بندی کابل های شبکه صحبت کردیم. این قسمت به بخش آموزش نصب سر سوکت شبکه می پردازیم. این کار کاملاً تجربی می باشد و نیاز به تمرین و تکرار دارد تا مسلط شوید و بتوانید یک سر سوکت استاندارد را نصب کنید.
آنچه در این مقاله می خوانید:
آموزش نصب سر سوکت شبکه بصورت عملی نصب سر سوکت شبکه
نصب سر سوکت شبکه
این قسمت شیوه ی نصب سر سوکت شبکه را توضیح می دهیم. پچ کورد، کابل زوجی به هم پیچیده می باشد که دوسر آن سوکت وصل است و وظیفه انتقال صدا، تصویر و داده ها را برعهده دارد. حال می خواهیم به ساخت یک پچ کورد بپردازیم.
برای مثال یک کابل نارنجی را برداشته و سر سوکت دو طرف را وصل می کنیم که به یک پچ کورد تبدیل می شود. که نوع رنگ بندی دو طرف کابل، نوع b است . این رنگ بندی از چپ به راست به این صورت سفید نارنجی، نارنجی، سفید سبز، آبی، سفید آبی، سبز، سفید قهوه ای، قهوه ای می باشد.گاهی در پروژه ها پیش می آید که باید یک پچ کورد بسازید یا یک پچ کورد آماده را بررسی کنید که رنگ بندی آن درست باشد. همه ی کارهای ساخت پچ کورد، توسط دستگاه سوکت زن می باشد که برند proskit یکی از برند های خوب محسوب می شود. این دستگاه جداسازی پوست کابل های شبکه را انجام می دهد که به این دستگاه استریپر گفته می شود.برای نصب یک سرسوکت شبکه این مراحل نیاز است؛ قدم اول برای این کار جداسازی پوست کابل توسط دستگاه استریپر می باشد. پیشنهاد می شود که از کاتر استفاده نکرده و در صورت استفاده یک خط باریک روی پوست کابل ایجاد کنید طوری که به زوج سیمها آسیب نرسد.
این دستگاه دو قسمت دارد که همان طور که گفتیم یکی از قسمت های آن به جداسازی پوست کابل می پردازد که مقداری از سیم را داخل دستگاه گذاشته و کمی روی کابل نگه می داریم. اگر این دستگاه بیشتر فشرده شود امکان دارد کابل قطع شود. قسمت بالای دستگاه بیشتر برای سیم های تخت پاناسونیک استفاده می شود.
برای جداسازی پوست کابل باید ۵ یا ۶ سانت از کابل را درون دستگاه گذاشته و تیغه را کمی فشار داده و کابل را می چرخانیم؛ یک خط روی کابل ایجاد می شود، کمی کابل را بچرخانید که باز شود. مرحله بعد نخ و جداکننده سیم ها را با سیم چین جدا می کنیم و ۴ زوج سیم در اختیار داریم که همان طور که قبلاً گفتیم باید به رنگ سفید نارنجی، نارنجی، سفیدآبی، آبی، سفیدسبز، سبز، سفید قهوه ای، قهوه ای باشد.اولین مرحله بعد از جداسازی پوست کابل، باید زوج سیم های کابل را جدا کنیم. این مرحله با دست به صاف نمودن کابل ها می پردازیم و این کار را تا زوج سیم آخر ادامه می دهیم. گام بعدی این است که طبق رنگ بندی که گفته شد باید کابل ها را در کنار هم قرار دهیم.
برای مرتب سازی باید روی کابل ها یک کاور قرار دهیم. این کاور باید قبل از اینکه سر سوکت را نصب کنیم روی کابل ها قرار گیرد؛ این کار باعث می شود که چیدمان کابل ها تمیزتر صورت گیرد. طبق اصول رنگ بندی که قبلاً گفته شد، رنگ بندی آن به ترتیب زیر می باشد:
۱- سفید نارنجی
۲- نارنجی
۳- سفید سبز
۴- آبی
۵- سفید آبی
۶- سبز
۷- سفید قهوه ای
۸- قهوه ایاین کابل ها به همین ترتیب در کنار یکدیگر قرار می گیرند و کابل ها را کمی کوتاه می کنیم و با دست کاملاً صاف می کنیم. این کابل ها هر چقدر مرتب تر در کنار یکدیگر قرار بگیرند، نصب سوکت هم آسان تر می شود. هیچگاه با سیم چین کابل ها را قطع نکنید، زیرا سیم چین کابل ها را له می کند.
حتماً باید از کاتر دستگاهی که گفته شد استفاده کنیم. کابل را به اندازه ی ۱.۵ تا ۲ سانت می بریم. به راحتی انجام می شود. البته بستگی به جنس کابل هم دارد که روی کابل های UTP این کار براحتی انجام می گیرد .دوباره رنگ کابل ها بررسی شود که ترتیب آنها درست باشد. مرحله بعد زوج سیم هایی که مرتب کردیم را وارد سوکت می کنیم و دوباره از قسمت لبه سر سوکت و از قسمت جلو هم دوباره رنگ بندی ها را چک می کنیم. این کار قبل از پانج باید انجام شود و بررسی می کنیم که کابل ها به قسمت جلو سوکت کشیده شده باشند که پین ها بتوانند پانج شوند.مرحله بعد به این نکته دقت کنید که روکش کار حتماً باید تا روی لبه کشیده شود. اوایل کار اینکار کمی دشوار است اما به مرور آسان می شود. این کار باعث می شود که در موقع پانچ کردن کابل شما محکم تر پانچ شود و استقامت بیشتری داشته باشد. معمولاً روی دستگاه ۸ پین و ۶ پین می باشد اما کابل شبکه از ۸ پین استفاده می کنیم. کابل را درون دستگاه می گذاریم وکابل را از چپ به راست کمی فشار می دهیم که کابل به لبه برسد و پانچ صورت می گیرد. کابل شبکه به این صورت آماده است؛ اگر دستگاه تستر شبکه داشته باشیم می توانیم از آن تست بگیریم.کلام پایانی
برای نصب یک سر سوکت مراحلی نیاز است که در این مقاله به آن پرداختیم. نکته ی مهم در نصب سر سوکت مرتب سازی رنگ ها می باشد. نصب سر سوکت در واقع همان پچ کورد می باشد و پس از آماده سازی پچ کورد در صورت موجود بودن تستر آن را تست می کنیم. امیدواریم این مقاله مورد پسند شما قرار گرفته باشد.