آینده محاسبات ابری و لبه

وجود فضای ابری و لبه برای حفظ عملیات‌های مخابراتی در طی همه‌گیری Covid-19 بسیار حیاتی بوده است. دراین‌بین، عملکرد پیشرفته و افزایش ظرفیت، با رایانش ابری مترادف است. از فناوری اطلاعات شرکت‌ها گرفته تا فناوری کاربردی مصرف‌کننده‌ها، همگی برای کارکرد بهینه به زیرساخت‌های فضای ابری متکی هستند. فضای ابری، با نگاه روبه‌جلو، حتی در حمایت از مفاهیم فنی نوظهور مانند هوش مصنوعی، واقعیت افزوده و مجازی، اینترنت اشیا و محاسبات کوانتومی نقش مهمی دارد و اساساً به ستون فقرات انقلاب دیجیتال در دهه گذشته تبدیل شده است. پس تعجب‌آور نیست که محاسبات ابری برای فعالیت‌های از راه دور ضروری باشد، هرچند ما انتظار نداشتیم که همه چیز به این گستردگی و با این سرعت تکامل یابد.

آنچه در این مقاله می خوانید:

انفجار فضای ابری جهش‌ها از محاسبات ابری به سمت محاسبات لبه‌ای چشم‌انداز محاسبات ابری ترکیب محاسبات ابری و لبه و جهشی بزرگ تصویب و رشد سریع انفجار فضای ابری

شیوع ویروس کرونا در سال ۲۰۲۰ باعث انفجار در روند استفاده از سیستم‌عامل‌های مبتنی بر فضای ابری شد، به‌طوری‌که به افراد کمک کرد تا بتوانند به‌طور مشترک کار کنند، خرید آنلاین انجام دهند و همچنین آن‌ها را برای ساعت‌های طولانی سرگرم کند. سازمان‌هایی که از زیرساخت‌های مبتنی بر محاسبات ابری استفاده کرده بودند، این طوفان افزایش تقاضا را خیلی راحت‌تر تحمل کردند و با تقویت تجهیزات شرکت به کارکنان خود کمک کردند.
همچنین، کسانی که از تجهیزات کافی برخوردار نبودند نیز توانستند با کمک همین فضای ابری، از ابزارهای مناسب برای کار استفاده کنند و بدین ترتیب این تغییر مسیر ناگهانی، سبب آشفتگی مختل‌کننده نشد. این تحولی بود که هیچ‌یک از ما نمی‌توانستیم پیش‌بینی کنیم، اما میلیون‌ها نفر در سراسر جهان توانستند به‌راحتی توسط رایانش ابری پشتیبانی شوند.

جهش‌ها از محاسبات ابری به سمت محاسبات لبه‌ای

فضای ابری در بسیاری از موارد در دوره بحران‌ها نجات ‌دهنده فعالیت‌های شخصی و شغلی بوده است، اما قرنطینه، مراکز داده فضای ابری را با چالش‌هایی روبرو کرد. با دسترسی به اطلاعات مهم و ضروری همراه با افزایش جریان ارسال ویدئوها، بازی‌های آنلاین، آموزش از راه دور، تجارت الکترونیکی و کنفرانس‌های ویدیویی، استفاده از اینترنت در برخی از مناطق جهان تا ۵۰ درصد افزایش یافت.
به این موارد، استفاده روزافزون از تجهیزات اینترنت اشیا، ترکیب توأم فناوری اطلاعات و فناوری عملیاتی و ادغام سیستم‌های کنترل صنعتی در مراکز IT و همچنین ایجاد سایت‌های G5 جهت استفاده آینده برای برنامه‌هایی با تأخیر کم را نیز اضافه کنید. همه این‌ها به معنای این است که نیاز شتابان به سمت کاربردهای لبه‌ای برای پر کردن شکاف‌های رایانش ابری در حال افزایش است.

چشم‌انداز محاسبات ابری

بر طبق گزارشات تا سال ۲۰۲۵، محاسبات ابری، بازار زیرساخت‌های ICT را هدایت می‌کند و همچنین محاسبات لبه‌ای به یک بازار با رشد تصاعدی تبدیل می‌شود. آلمان بزرگ‌ترین بازار برای فضای ابری و رایانه‌ای در اروپا و ایالات‌متحده، بازار غالب در سراسر جهان خواهد بود. محاسبات لبه‌ای می‌تواند شرکت‌هایی را که این امکان را ندارند فعالیت‌های خود را در فضای ابری انجام دهند پشتیبانی کند.
این فناوری، در زمینه‌هایی همچون تأخیر کم، اتصال، امنیت یا حریم خصوصی و مشکلات حجم داده منتقل شده نیز مزایای آشکاری دارد و البته نه مشاغل و نه افراد، هیچ‌یک مایل به مواجهه با عواقب قطع خدمات نیستند. از طرفی، توزیع معماری ابر و لبه‌سرعت پردازش داده‌ها را افزایش داده و تأخیر زمانی را کاهش می‌دهد و IoT و اشیا خودکار همچون ربات‌های موبایل یا وسایل نقلیه خودران را در دنیای اتصالات به هم متصل می‌کند.

ترکیب محاسبات ابری و لبه و جهشی بزرگ

به زودی، مدل‌های ترکیبی مانند محاسبات ابری و لبه توسط ابرمقیاس­ها تحت فشار قرار می‌گیرند و گسترش G5 به شبکه‌های محلی و شرکای خدمات آن‌ها، نقش مهمی را در اکوسیستم جدید ایفا خواهد کرد، به‌ویژه اینکه به لطف محاسبات لبه تلفن همراه قادر خواهد بود تأخیر بسیار کم را تأمین کند. در این مدل‌ها، زیرساخت‌ها، با واحدهای محاسبه شده از یک برج سلولی بسیار نزدیک هستند که در آن، صنایع اصلی مانند بهداشت، تولید، خرده‌فروشی، حمل‌ونقل، خدمات دولتی و تأمین انرژی، همگی در مرحله دیجیتالی شدن و اتصال به سر می‌برند.
در این محیط داده محور، سازمان‌هایی که علاقه‌مند به بهره‌وری عملیاتی هستند با انتقال عملکرد خود به لبه بیشترین سود را خواهند برد. به‌عنوان‌مثال، در بخش انرژی، استفاده از محاسبات لبه‌دار و IoT صنعتی، به شرکت‌ها این امکان را می‌دهد تا عملکرد سیستم‌های بزرگ فتوولتائیک را بهینه کنند. فرصت‌های محاسبه لبه برای تأثیر مثبت بر عملکردها و خدمات بسیار زیاد است. در نتیجه، محاسبات لبه در حال حاضر در خط مقدم تصمیم‌گیری در زمینه فناوری اطلاعات بوده و به‌سرعت در حال رشد است.

تصویب و رشد سریع

فناوری‌های محاسبات ابری، کلید توانمندی عملکردها و شروع مجدد فعالیت‌ها است، ازاین‌رو است که تأثیر قابل‌توجه آن را در محیط‌های پرسرعت و مقیاس‌پذیر مشاهده می‌کنیم. این فقط یک حدس نیست، این برآورد، در چشم‌انداز بازاری که امروز شاهد آن هستیم منعکس می‌شود. تا سال ۲۰۲۱، بازار زیرساخت به‌عنوان یک سرویس و پلتفرم در همه حالات در سراسر اروپا (انگلستان، ایتالیا، آلمان، فرانسه، هلند، بلژیک) و همچنین در ایالات‌متحده آمریکا، برزیل، چین و هند در مقایسه با سال ۲۰۱۹ بین ۵۰ تا ۵۵ درصد رشد خواهد کرد.
همچنین قرار است بازار نرم‌افزار نیز به‌عنوان سرویس (SaaS) در هر کشوری که مورد تجزیه‌وتحلیل قرار می‌گیرد به‌سرعت رشد کند. به‌ویژه پیش‌بینی می‌شود رشد این بازار، تا سال ۲۰۲۵ در ایالات‌متحده آمریکا، انگلیس و اروپا دو برابر شود، درحالی‌که احتمالاً در هند و چین این مقدار، چهار برابر خواهد شد.
 تحول در فضای ابری و تکامل زیرساخت‌های فناوری اطلاعات یک امر ضروری است. چنانچه به‌درستی انجام شود، می‌تواند مدل‌های نوآورانه کسب‌وکار و محصولات و خدمات جدید را امکان‌پذیر کند و در درازمدت درنهایت بر تحول کل اقتصاد تأثیر گذارد. بهره‌گیری از بهترین رایانه‌های لبه‌ای و ابری، نقشی حیاتی در تغییر شکل معماری فناوری اطلاعات دارد و می‌تواند برای سال­های آینده از نوآوری در صنایع جهانی پشتیبانی کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید