اصطلاحات مخابراتی مورد استفاده در اینترنت که بهتر است بدانید!

مخابرات، در گذشته شامل تماس های صوتی و تلگراف های معمولی می شد که امکانات محدودی را در اختیار مشتریان قرار می دادند. امروزه سیستم های مخابراتی، امکانات بسیار بیشتری دارند. به خصوص در زمینه اینترنت، می توان از خدمات متعدد و به روز استفاده کرد. با توجه به این که خدماتی از این قبیل به مرور پیشرفته تر می شوند، داشتن اطلاعاتی در مورد واژه ها و اصطلاحات مخابراتی ، اهمیت بالایی دارد. زیرا در این صورت می توانید از این خدمات بهتر استفاده کنید و بدانید که هر کدام در چه زمینه ای کاربرد دارند. در ادامه برخی از مهم ترین اصطلاحات و واژه های مخابراتی را مورد بررسی قرار می دهیم.

آنچه در این مقاله می خوانید:

خطوط آنالوگ و دیجیتالانواع خطوط مخابراتی را بشناسیدE1 اصطلاح مخابراتی اینترنتخط E1 یا PRI چیست و به چه تجهیزاتی برای راه اندازی نیاز دارد؟ISDN یکی دیگر از اصطلاحات مخابراتی رایجتفاوت ISDN با PSTN در چیست؟ ADSL نمونه تکامل یافته ISDNوایرلس نام آشناترین اصطلاحات مخابراتی اینترنتپهنای باند یا Bandwidthمودم یک واژه مخابراتی پر استفاده در بین عموم مردمConnection یا اتصال در شبکهآنتن از آشناترین اصطلاحات مخابراتی

خطوط آنالوگ و دیجیتال
احتمالا بارها نام خطوط آنالوگ و دیجیتال را شنیده اید. خطوط آنالوگ، همان خطوط تلفن معمولی هستند که به عنوان تلفن ثابت در منازل و محل کارتان ممکن است ببینید. با توجه به این که نرخ انتقال اطلاعات و داده ها از این طریق بسیار کم و حداکثر ۳۳ کیلوبایت بر ثانیه است، از خطوط دیجیتال برای موارد با اهمیت تر استفاده می شود. البته همین حجم انتقال نیز برای کاربرد های معمولی مناسب است. همچنین از این خطوط برای اتصال به اینترنت نیز در کشور ما استفاده می شود.
انواع خطوط مخابراتی را بشناسید
E1 اصطلاح مخابراتی اینترنت

خطوط مخابراتی یکی دیگر از اصطلاحات مخابراتی است که انواع مختلفی دارند. به عنوان مثال T1 از خطوطی است که در کشورهای آمریکا و کانادا مورد استفاده قرار می گیرد؛ اما E1 نام خط مخابراتی مخصوصی است که در کشورهای مختلفی مانند ایران و سایر کشورهای اروپایی، مورد استفاده قرار می گیرد.
خط E1 یا PRI چیست و به چه تجهیزاتی برای راه اندازی نیاز دارد؟
بر روی هر کدام از این خطوط، تا ۳۰ خط تلفن را می توان شبیه سازی کرد. هر کدام از این خطوط نیز می توانند ۲ مگابایت بر ثانیه، پهنای باند داشته باشند. نرخ انتقال دیتا بر روی این خطوط بر اساس نوع مودم تغییر می کند. در صورتی که مودم سریع تر باشد، کاربر می تواند بر اساس سرعت مودم، دیتا مربوط به خود را دریافت کند. این سیستم دارای پیش شماره هایی است که نسبت به خطوط عادی، متفاوت هستند.
ISDN یکی دیگر از اصطلاحات مخابراتی رایج
این تکنولوژی در اواسه دهه ۸۰ میلادی و بر اساس شبکه ای کاملا دیجیتال طراحی شده است. این تکنولوژی سعی داشت تا شبکه دیجیتال را جایگزین شبکه قدیمی آنالوگ کند. همچنین این قابلیت را دارد که علاوه بر داده های صوتی، داده های دیجیتال را هم پشتیبانی کند.
داده های صوتی نیز در این تکنولوژی، ابتدا به داده های دیجیتال تبدیل شده سپس منتقل می شود. ISDN به دو شاخه N-ISDN و B-ISDN دسته بندی می شود.
از تکنولوژی های مختلفی که در این شبکه ها وجود دارد، در موارد مختلفی از جمله، شبکه سانترال، پروتکل ویپ و … نیز استفاده می شود و یکی از پرکاربردترین شبکه های انتقال داده در اینترنت است.
تفاوت ISDN با PSTN در چیست؟
ADSL نمونه تکامل یافته ISDN
ADSL یکی از اصطلاحات مخابراتی است که کم و بیش با آن برخورد نموده ایم.سرعت انتقال داده ها در تکنولوژی ADSL بالاتر است و هزینه استفاده از آن نیز کمتر است. از این رو به سرعت جایگزین تکنولوژی ماقبل خود شد و توانست علاوه بر خدمات بهتر، پرسرعت تر و بهینه، هزینه استفاده از آن را هم به مراتب کمتر کند.
 در اصل DSL خطی است که به صورت نقطه به نقطه، دو کاربر را در نقاط مختلف به هم متصل می کند. کار این خط، انتقال داده با سرعتی بالا است. در انتهای این خطوط باید مودم مخصوص قرار داشته باشد. البته ADSL که یکی از بهترین نوع این تکنولوژی است، سرعت انتقال اطلاعات را به مراتب بیشتر کرده است.
وایرلس نام آشناترین اصطلاحات مخابراتی اینترنت
وایرلس به صورت شبکه ای از آنتن کار خود را انجام می دهد. در این روش، تبادل اطلاعات به صورت بی سیم صورت می گیرد و از آنتن های فرستنده و گیرنده در مبدا و مقصد استفاده می شود. برد مفید برای این آنتن ها بین ۲ تا ۵ کیلومتر برآورد شده است. البته می توان با استفاده از تقویت کننده های مختلف، این فاصله را تا ۲۰ کیلومتر هم افزایش داد.
سرعت انتقال داده در وایرلس بالاست ولی ممکن است اوضاع جوی بر روی آن موثر باشد.
پهنای باند یا Bandwidth
احتمالا یکی از اصطلاحات مخابراتی در زمینه اینترنت که به وفور با آن مواجه می شوید، پهنای باند است. در اصل به اندازه حجم ارسال و دریافت داده های اطلاعاتی در واحد زمان، پهنای باند می گویند. پهنای باند نیز انواع مختلفی دارد که می توان با توجه به میزان پهنای باند مورد نیاز، یکی از آن ها را مورد استفاده قرار داد. به عنوان مثال Shared Bandwidth ارزان تر از بقیه است و بین تعداد زیادی از کاربران مشترک است.

اصطلاحات مخابراتی دیگری نیز در مورد پهنای باند وجود دارد که می توان به کیفیت پهنای باند که به دو عامل مدت زمان بین ارسال و دریافت یک هاست و ارسال مجدد و دریافت آن گفته می شود. هر چه این زمان کمتر باشد، پهنای باند دارای کیفیت بالاتری است.
مودم یک واژه مخابراتی پر استفاده در بین عموم مردم
مودم برای برقراری ارتباط بین دستگاه های مختلف در شبکه استفاده می شود. بسته به این که دستگاه ها از چه نوعی باشند، مودم مشخصی استفاده می شود. اصطلاحات مخابراتی مختلفی در این رابطه نیز وجود دارند که می توان به مودم آنالوگ، Leased Modems و … نیز اشاره کرد که نشان دهنده انواع مودم موجود در بازار هستند.
علاوه بر اصطلاحاتی که نشان دهنده ابزار مورد استفاده در شبکه اینترنت هستند، برخی از واژه ها نیز وجود دارند که نشان دهنده موارد کیفی در شبکه هستند.
Connection یا اتصال در شبکه

از دیگر اصطلاحات مخابراتی در شبکه اینترنت، اتصال یا کانکشن را می توان مثال زد. این لغت به معنای، وصل شدن یا پیوستن به شبکه می باشد. اتصال، سبب ایجاد یک مسیر می شود و به کمک این مسیر می توان با کاربر یا دستگاه های مختلفی ارتباط برقرار کرد. اتصال باعث می شود تا سیگنال های ارسالی به کاربران دیگر برسد. علاوه بر این می توان واژه Interconnection را هم استفاده کرد که نشان دهنده اتصال متقابل است و پیوند بین دو اپراتور را در مخابرات، مقدور می کند.
آنتن از آشناترین اصطلاحات مخابراتی
یکی دیگر از اصطلاحاتی که به وفور آن را استفاده می کنید و اکثر افراد آن را به خوبی می شناسند، آنتن یا Antenna است. آنتن سبب می شود تا تشعشع امواج رادیویی از فرستنده های مختلف، دریافت شود و این امواج به نوع الکترومغناطیسی تبدیل شده و به گیرنده ها ارسال می شود. آنتن ها نیز انواع مختلفی دارند که در فضاهای متنوع و برای دریافت و انتقال داده های مختلف به کار می روند.
البته واژه های مخابراتی، متنوع هستند و در این مقاله، برخی از رایج ترین اصطلاحات مخابراتی در زمینه اینترنت، مورد بررسی قرار گرفته است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید