انواع سافت سوئیچ
در این مقاله قصد داریم با فناوری به نام سافت سوئیچ آشنا شویم. با استفاده از انواع سافت سوئیچ ها، ارائه خدمات مکالمه بسیار راحت تر و با هزینه کمتر اتفاق می افتد. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.
آنچه در این مقاله می خوانید:
انواع سافت سوئیچسافت سوئیچ (Softswitch) چیست؟تاریخچه انواع سافت سوئیچاپراتورهای سوئیچ برد (Switchboard operators):سوئیچ های استراوگر (Strowger Switchs)سوئیچ های کراس بار(Crossbar Switchs)برنامه ذخیره شده آنالوگ (Stored Program Control (SPC) Analog)سوئیچ های دیجیتال (Digital Switches)سوئیچ های ویپ (VoIP Softswitch)انواع سافت سوئیچ چگونه کار می کند؟انواع سافت سوئیچ هاموارد استفاده از انواع سافت سوئیچمزایای استفاده از سافت سوئیچ هافناوری سافت سوئیچساختار شبکه سوئیچ نرم افزاریشبکه دسترسیبخش سوئیچینگشبکه ارتباطیچگونه پهنای باند با سافت سوئیچ درگیر می شود؟مزایای خدمات پهنای باند سافت سوئیچ چیست؟سافت سوئیچ (Softswitch) چیست؟
سافت سوئیچ نرم افزاری است که برای هدفی مشابه سوئیچ مدار صوتی سنتی استفاده می شود. شرکت های ارتباطات از این نرم افزار در شبکه اصلی خود برای کنترل تماس ها و پردازش جریان های رسانه ای استفاده می کنند. برخلاف سوئیچ های سنتی که از سخت افزار اختصاصی برای کنترل تماس استفاده می کنند، یک سوئیچ نرم افزاری در فضای مجازی کار می کند.
تاریخچه انواع سافت سوئیچ
سافت سوئیچ ها بخشی از تکامل سوئیچینگ تماس هستند که در زیر نگاه کلی به تاریخچه پیدایش آن ها خواهیم پرداخت.
اپراتورهای سوئیچ برد (Switchboard operators):
در ابتدا تماس ها به طور دستی توسط اپراتورهای انسانی مسیریابی می شدند. این اپراتورها با اتصال خط تماس گیرنده به خط گیرنده تماس، تماس ها را مسیریابی می کردند.
سوئیچ های استراوگر (Strowger Switchs)
این شکل اولیه یک سوئیچ الکترومکانیکی بر روی برد اتوماتیک بود. یک سوئیچ الکترومکانیکی از انرژی الکترومغناطیسی برای باز و بسته شدن سوئیچ های خود استفاده می کند.
سوئیچ های کراس بار(Crossbar Switchs)
این مدل، از انواع دیگر سوئیچ های الکترومکانیکی است. سوئیچ کراس بار چندین ورودی و خروجی را در یک شبکه متشکل از ۱۰ مسیر افقی و ۱۰ یا ۲۰ مسیر عمودی متصل می کند که در نقاط متقاطع به هم متصل می شوند.
برنامه ذخیره شده آنالوگ (Stored Program Control (SPC) Analog)
این برنامه با استفاده از تبادل تلفنی که در حافظه یک سیستم قرار دارد؛ قابلیت های پیشرفته تماس را فراهم می کند. SPC های متمرکز از یک پردازنده واحد برای مدیریت ۱۰ تا ۱۰۰ تماس در ثانیه استفاده می کنند. SPC های توزیع شده قابل اطمینان تر هستند و به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرند.
سوئیچ های دیجیتال (Digital Switches)
انواع سافت سوئیچ دیجیتال، سیگنال های دیجیتال یک شرکت را از طریق ستون فقرات شبکه خود هدایت می کنند. این سوئیچ ها سیگنال های آنالوگ تبدیل شده را از کاربران دریافت و آن ها را به شبکه گسترده (WAN) هدایت می کنند. آن ها دو یا چند مدار دیجیتال را به هم متصل می کنند.
سوئیچ های ویپ (VoIP Softswitch)
ظهور فناوری VoIP دستاوردهای متفاوتی را به همراه داشته است. به طوری که تماس های VoIP و ترافیک را از طریق شرکت مخابراتی هدایت می کند. سافت سوئیچ های VoIP امکاناتی مانند خدمات مرکز تماس، ویژگی های IP PBX ، سیستم عامل کارت تماس و انواع مختلف مجوز را فراهم می کنند.
انواع سافت سوئیچ چگونه کار می کند؟
یکی از اجزای اصلی یک سوئیچ نرم افزاری، “عامل تماس” آن است. دقت کنید که در این حالت اصطلاح “عامل تماس” به یک نماینده خدمات پشتیبانی / مشتری اشاره ندارد. بلکه این یک قطعه از فناوری است که مسیریابی و سیگنال دهی را کنترل می کند. عامل تماس عملکردهایی مانند مسیریابی تماس، انتقال و صورتحساب را مدیریت می کند.
انواع سافت سوئیچ ها
انواع سافت سوئیچ ها در کلاس های مختلف موجود هستند که هرکدام کاربردهای خاصی را ارائه می دهند. سه کلاس اول (کلاس های ۱ ، ۲ و ۳) برای کاربردهای بزرگ و گسترده استفاده می شوند. سافت سوئیچ کلاس ۱ برای درگاه های بین المللی به کار می روند در حالی که سافت سوئیچ کلاس های ۲ و ۳ می توانند شهرها و در برخی موارد ایالت ها را به هم پیوند دهند.
اما سافت سوئیچ های کلاس ۴ و کلاس ۵ بیشترین استفاده را در شرکت های مخابراتی، به ویژه ارائه دهندگان خدمات VoIP دارند. یک سوئیچ کلاس ۴ می تواند حجم ترافیک را در دو مقصد هدایت کند. شرکت های بزرگ از این سوئیچ ها برای ارائه ترافیک و خدمات VoIP در چندین شبکه استفاده می کنند. سافت سوئیچ های کلاس ۴ و ۵ ارائه دهندگان VoIP را قادر می سازند تا تماس های بین المللی را مسیریابی کنند. نسخه های ترکیبی از کلیدهای هوشمند کلاس ۴ و ۵ نیز در بازار موجود است.
موارد استفاده از انواع سافت سوئیچ
سافت سوئیچ ها درارتباطات از راه دور نقش اصلی ایفا می کنند. در اینجا چند نمونه از موارد استفاده سافت سوئیچ های VoIP آورده شده است.
GSM termination : سیستم هایی که تماس های ناخواسته را فیلتر می کنند.
SIM management software : نرم افزار مدیریت سیم کارت
VoIP retail business : جهت مدیریت صورتحساب، مسیریابی، ارسال های بی قید و شرط
IVR : پاسخ های صوتی تعاملی از پیش ثبت شده
و در مواردی مانند سرورهای کنفرانس، متصدیان مجازی و غیره به کار می روند.
مزایای استفاده از سافت سوئیچ ها
سافت سوئیچ ها مقیاس پذیر هستند. در مقایسه با سوئیچ های سنتی با توجه به اندازه شبکه می توان به راحتی سطح سوئیچ ها را بالا یا پایین برد. یک سوئیچ نرم افزاری VoIP به دلیل ارتقا از طریق بارگیری سوئیچ نرم افزاری خود می تواند همراه با کسب و کار رشد کند. سوئیچ های نرم افزاری VoIP می توانند چندین عملکرد از جمله مسیریابی، گزارشگری، صورتحساب و نظارت را انجام دهند. بنابراین مشاغل می توانند برای ساده سازی بیشتر عملیات، سافت سوئیچ ها را با نرم افزارهای دیگر ادغام کنند.
این فناوری صورتحساب دقیق را فعال می کند. همچنین ارائه دهندگان را قادر می سازد نرخ مکالمه را سفارشی کرده و برای هر یک از مشتریان فاکتورهای دقیق ایجاد کنند. بنابراین انواع سافت سوئیچ، وقت و منابع زیادی را آزاد می کنند تا مشاغل بتوانند تمرکز خود را به فعالیت های اصلی هدایت کنند.
یکی دیگر از مزایای سافت سوئیچ ها مقرون به صرفه بودن آن هاست. برخلاف سوئیچ های سنتی، سافت سوئیچ ها به سخت افزار اضافی نیاز ندارند زیرا پیاده سازی و ارتقای نرم افزار در فضای مجازی اتفاق می افتد.
گسترش انواع مختلفی از کسب کارهای الکترونیکی که از طریق تجهیزات جدید قابل دسترسی و بهره برداری هستند.
سافت سوئیچ ها به یکپارچگی آسان شبکه های غیرمشابه و عناصر شبکه کمک می کنند.
فناوری سافت سوئیچ
عامل تماس در یک سوئیچ نرم افزاری با درگاه ها (gateway) هماهنگ می شود که به نوبه خود با شبکه های مختلف ارتباط برقرار می کند. به عنوان مثال درگاه های رسانه با سرورهای IP (پروتکل اینترنت)، شبکه های خودپرداز (حالت انتقال ناهمزمان)، PBX ها (مبادلات شعبه خصوصی)، IAD (دستگاه های دسترسی مجتمع)، شبکه های تلفن همراه و در برخی موارد تلفن های ماهواره ای ارتباط برقرار می کنند.
این شبکه ها نقش های مختلفی دارند. سرورهای IP داده هایی مانند VoIP و SIP (Session Initiation Protocol) را در اینترنت منتقل می کنند. شبکه های ATM به جای بسته ها مواردی مانند صدا، داده و فیلم را انتقال می دهند. شبکه های تلفن همراه صدا و داده ها را به صورت بی سیم بازیابی می کنند.
انواع سافت سوئیچ های VoIP با دیگر نرم افزارهای VoIP یا PSTN هماهنگ می شوند. هنگامی که یک کاربر اینترنت برای برقراری تماس به یک سوئیچ VoIP نیاز دارد، سافت سوئیچ با جستجوی آدرس پایگاه داده گیرنده و آدرس IP گیرنده شروع به کار می کند. اگر آدرس در پایگاه داده نباشد، تا زمانی که آدرس IP گیرنده را دریافت نکند سافت سوئیچ درخواست را به سافت سوئیچ دیگر ارسال می کند. سپس تماس به PSTN منتقل می شود.
ساختار شبکه سوئیچ نرم افزاری
شبکه سوییچ نرم افزاری شامل اجزای اصلی شبکه دسترسی، سوئیچ و شبکه ارتباطی است.
شبکه دسترسی
شبکه دسترسی (MG) نقطه اتصال کاربران در شبکه و وسیع ترین و پرهزینه ترین بخش شبکه است. این بخش امکان تبدیل فرمت داده و پروتکل های لازم برای اتصال به شبکه را فراهم می کند. شبکه دسترسی از طریق قسمت دیگری از شبکه به نام کنترل دروازه رسانه (MGC) کنترل می شود.
بخش سوئیچینگ
بخش سوئیچینگ در اصل بخش عمده ای از هوشمندی شبکه را تشکیل می دهد. انواع سافت سوئیچ، عمل کنترل مکالمه را چه به صورت نقطه به نقطه از طریق پروتکل هایی مانند SIP و H.323 و یا از طریق MG فراهم می آورد. این بخش وظیفه پخش و ضبط صدا، پیغام و جمع آوری DTMF را برای ارتباط با کاربر بر عهده دارد.
شبکه ارتباطی
شبکه ارتباطی در فناوری سافت سوئیچ یک شبکه IP است که برای ایجاد کیفیت خدمات مناسب پروتکل های مختلف به کار گرفته می شود. مهم ترین پروتکلی که به عنوان مبنای دیگر پروتکل ها به کار گرفته می شود پروتکل RTP است. RTP یک پروتکل بر مبنای UDP است که عدم از دست رفتن بسته های داده و ترتیب دریافت آن ها را تضمین می کند.
چگونه پهنای باند با سافت سوئیچ درگیر می شود؟
پهنای باند در مقیاس وسیع به عنوان نرم افزار سافت سوئیچ ارائه می شود.POPها اساساً سوئیچ های عظیمی هستند که مشتریان می توانند از آن ها برای به دست آوردن عملکرد سوئیچ های مدار سنتی استفاده کنند. این امر مشتریان را قادر می سازد تا تماس ها را از طریق شبکه ارتباطی کنترل و پردازش کنند. این قابلیت ها بخشی از نمای کلی Bandwidth’s UC Voice Product است که به ارائه دهندگان UC اجازه می دهد صدا و پیام رسانی را ارائه دهند. پهنای باند با راه حل SIP Trunking با برچسب خصوصی این انتقال را آسان می کند.
مزایای خدمات پهنای باند سافت سوئیچ چیست؟
از آن جا که پهنای باند یکی از بزرگ ترین شبکه های صوتی است مشتریان می توانند از خدمات ارتباطی سریع، قابل اعتماد، مقیاس پذیر و مقرون به صرفه با استفاده از انواع سافت سوئیچ از آن بهره مند شوند. خدمات ارتباطی پهنای باند برای مقیاس سازی ساخته شده اند. یعنی چه یک شرکت تازه تاسیس کوچک باشید و چه یک شرکت بزرگ، پهنای باند جهت پشتیبانی به شرکت شما خدماتی ارائه می دهد.
علاوه بر این مشارکت با پهنای باند به شما امکان می دهد از معامله با یک واسطه جلوگیری کنید. این به معنای صرفه جویی در هزینه بیشتر برای مشاغل در هنگام ارتباط با سرویسی است که می توانید به آن اعتماد کنید. پهنای باند همچنین بر خدمات صوتی ارتباطات یکپارچه (UC) تسلط دارد. بنابراین می توانید بر روی آنچه برای شما بیشترین اهمیت را دارد تمرکز کنید.