مدتی است که فروش تجهیزات شبکه روی سایتهای اینترنتی خرید و فروش لوازم دست دوم؛ رایج شده است.
با گشتوگذار در سایتهایی مانند ایسام، شیپور، دیوار و غیره میتوانید انواع محصولات شبکه بهویژه مودم، روتر، مودم روتر، سوییچ آنتن خارجی، کابل و غیره را به قیمتهایی پایینتر از بازار پیدا کرده و خریداری کنید.
سوال اول این است که اصلا در حوزه شبکه محصولات دست دوم خریداری کنیم یا خیر؟
اگر جواب بله است؛ چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟ چگونه بفهمیم که مودم یا روتر دست دوم به درستی کار میکند و مشکلی ندارد؟در ادامه با ISG همراه باشید…محصول شبکه دست دوم بخریم؟
به طور کلی در خرید محصولات الکترونیکی دست دوم؛ یک قانون کلی صدق میکند. اگر محصول زیاد حساس نباشد و پارامترهای ظاهری آن اهمیت نداشته باشند؛ میتوانید روی یک خرید مناسب با قیمت پایین حساب باز کنید.
محصولات شبکه خانگی مانند مودم و روتر حساسیت آنچنانی ندارند. نمایشگر یا بدنهای که ضربه دیده باشد؛ خش افتاده باشد؛ پیکسل سوخته باشد و غیره ندارند. به علاوه مهم این است که در شبکه کار کند و پکیج و ظاهر آن برای شما مهم نیست!
فرضا یک مودم روتر خوب یک سال کار کرده باشد و حالا شما آن را خریداری کنید و بخواهید یکی دو سال دیگر ازش کار بکشید. اگر سالم باشد و به درستی کار کند؛ مهم نیست که چقدر کار کرده است.
از سوی دیگر؛ افراد زیادی هستند که به علت تغییر شغل، تغییر محل کار یا خانه، تغییر نوع اینترنت و دلایل دیگری مانند بهروزرسانی شبکه؛ یک محصول شبکه سالم و کم کار کرده را در سایتهای خرید و فروش دست دوم به معرض فروش میگذارند.
به نظرم؛ اگر محصولی یافتید که بدان نیاز داشتید و با قیمت خوب عرضه میشد و شرایطی که در پایین میگویم را داشت؛ میتوانید خرید دست دوم هم داشته باشید. برخی اوقات خرید یک محصول شبکه دست دوم بهتر از هزینه کردن برای یک محصول آکبند و دست اول است.
نکاتی که باید در خرید دست دوم رعایت کنیم
۱- مدل جدید بخرید: مهمترین نکته خرید یک دستگاه شبکه دست دوم این است که بهروز باشد. خرید یک مودم یا روتر که ساخت چند سال پیش است؛ عملا هدر دادن پول است. باید دستگاهی را بخرید که مدل نوی آن در بازار هم به فروش میرسد تا بتوانید از طریق این خرید دست دوم، ارزانتر از بازار خرید کنید. دستگاهی که چندین سال از عمرش گذشته؛ حالا کار کرده یا کار نکرده برای شما آورده و ارزشی ندارد. برخی مودمها با ورود مدل جدیدتر؛ دیگر قدیمی و بدون استفاده هستند. بنابراین؛ خرید آنها منطقی نیست! تصور کنید این روزها بخواهید یک مودم ADSL قدیمی یا یک مودم 3G بخرید!
۲- کم کار کرده بخرید: به هر حال دستگاهی که زیاد کار کرده باشد؛ تمام قطعات آن بر اثر فعالیت مکانیکی ضعیف شده و فرسایش پیدا کردند یا احتمال سوختن و خرابی وجود دارد. بهخصوص در تجهیزات شبکه؛ ممکن است یک مودم روتر بخرید و ماه بعد بسوزد! اصلا هم در زمان خرید معلوم نمیکند. بنابراین؛ بهتر است محصولی را دست دوم بخرید که تقریبا سالم باشد و کم کار کرده باشد. دستگاههایی که زیاد کار کرده باشند؛ تغییر رنگ میدهند، کثیفتر هستند، درگاهها و آنتنهای آنها گردوغبار دارند و مشخص است که زیر بار شبکه بودند.
۳- تست کنید: اگر امکان دارد جنس را حضوری بخرید و همانجا آزمایش کنید. به راحتی، سریعا دستگاه را به برق بزنید و ببینید آیا تمام چراغهای درگاهها روشن/خاموش میشوند؟ آیا کلیدهای دستگاه کار میکنند، آیا شبکه بیسیم دارید و میتوانید بدان وصل شوید؟ اینطوری با خیال راحتتر خرید خود را انجام میدهید!
۴- ارزان بخرید: تنها دلیل خرید یک محصول شبکه دست دوم؛ قیمت پایینتر آن است. بنابراین؛ وقتی میخواهید یک مودم یا روتر بخرید؛ تفاوت قیمت ۱۰ یا ۲۰ هزار تومان با بازار منطقی نیست و بهتر است بروید جنس اصل با گارانتی را بخرید! اما گاهی اوقات یک مودم را با صد هزار تومان ارزانتر از بازار خرید میکنید. اینجا است که شاید دست دوم خریدی اقتصادیتر و توجیهپذیر باشد!
۵- با گارانتی بخرید: تعجب نکنید. برخی از دستگاههای دست دوم هنوز گارانتی دارند. مدت زمان گارانتی آنها هم طولانی است. مثلا دو سال گارانتی دارند. بتوانید چنین محصولاتی پیدا کنید؛ هیچ نگرانی از بابت خرید خودتان ندارید. دلایل زیادی وجود دارد که مردم بخواهند یک دستگاه با گارانتی را بفروشند!
اگر نکات بالا را رعایت کنید؛ خرید موفقی خواهید داشت. سعی کنید یک محصول را با جعبه و دیگر لوازماش مانند آداپوتر برق، کابل اترنت و غیره بخرید. سعی کنید با سوال و جواب از فروشنده؛ علت فروش این محصول را متوجه شوید یا بفهمید چقدر کار کرده است. اگر فاکتور خرید دارد یا ضمانتنامه دارد؛ تاریخ خرید محصول را نگاه کنید. با زکاوت و هوشیاری سعی کنید بفهمید این دستگاه سالم است یا خیر و بعد خرید کنید.