اینورتر چیست؟

در واقع اینورتر (Inverter) مبدل جریان مستقیم برق (DC) به جریان متناوب (AC) می باشد این دستگاه عمل عکس مبدل برق (آداپتورها) AC به DC متداول را انجام می دهد و این جریان AC تبدیل شده در هر ولتاژ و فرکانسی که نیازباشد بوسیله مدارها و ترانسفورماتورهای مناسب کنترل می شود.کاربرد عمومی اینورترها معمولا تامین جریان AC از منابع DC با استفاده از پانل های خورشیدی یا باتری است.کاربرد های اینورتر:

– منبع تغذیه کامپیوتر

– ابزار بزرگ حمل و نقل

با اینورتر ها میتوان سرعت یک موتور AC سه فاز را کنترل کرد بدون آنکه گشتاور و قدرت موتور کم شود

ظرفیت اینورترها:
تقسیم بندی اینورترها از نظر برق ورودی:

– تک فاز

– سه فاز ( برای اینورترها با توان بالای 3 اسب بخار)
ویژگی های اینورترها:

– کاهش مصرف انرژی

– کاهش هزینه برق

– کاهش جریان اولیه برای راه اندازی دستگاهها

– افزایش عمر موتور

– امکان افزایش یا کاهش سرعت (دور) موتور

– قابلیت داشتن دورهای مختلف موتور به صورت حافظه ای .تبدیل موتور یک دور به موتور چند دور

– امکان تغییر جهت حرکت موتور

– وجود حفاظت در برابر اضافه بار

– کار کردن موتور در شرایط متغیر بودن ولتاژ ورودی

– کنترل کردن موتور از راه دور

– ایجاد سرعت بیشتر از سرعت نامی موتور

– برنامه ریزی حرکت و خاموش و روشن کردن موتور بدون نیاز به قطع جریان اصلی برق

– حفاظت موتور در برابر اضافه بار

– جلوگیری از گرم کردن و در نهایت سوختن موتور

– عدم نیاز به دستگاههای کنترل دبی مکانیکی.کاربردهای مختلف اینورترها:

– امکان استفاده از برق تکفاز 220 ولت به جای سه فاز 380 ولت برای راه اندازی موتور سه فاز حداکثر با توان 3 اسب بخار یا 2.2 کیلو وات به این معنا که می توان با برق خانگی یک موتور سه فاز را کاملا به صورت عادی راه اندازی نمود

– چنانچه از اینورتر استفاده شود این اضافه جریان بسیار اندک خواهد شد ( حداکثر 0.2 برابر ) به عنوان مثال اگر یک موتور با جریان نامی 10آمپر کار کند در هنگام راه اندازی این جریان به 60آمپر می رسد و در صورت استفاده از اینورتر این جریان حداکثر به 12آمپر می رسد .

– قابلیت داشتن دورهای مختلف به صورت حافظه ای .تبدیل یک موتور یک دور به یک موتور چند دور با سرعتهای دلخواه ،امکان ایجاد فشار ثابت در کاربرد پمپها به این ترتیب است که با تغییر دور موتور فشار مورد نظر را ثابت نگه میدارد . به عنوان مثال فشار آب یک مخزن را ثابت نگه می دارد بنابراین در هنگام مصرف آب دور موتور به صورت خودکار زیاد می شود و در هنگامی که آب مصرف نمی گردد دور موتور به صورت خودکار کاهش می یابد . بنابراین دور موتور با مقدار مصرف تغییر می نماید بنابراین آب با فشار ثابت به تمام نقاط می رسد .
– در بسیاری از کاربردها به هنگام راه اندازی ،‌موتور جریان بسیار بالایی از شبکه می کشد و موجب کاهش ولتاژ شبکه و ایجاد صدماتی به تاسیسات برق رسانی و سایر دستگاهها می گردد . این جریان به 6 برابر جریان نامی موتور می رسد که بسیار نا مطلوب می باشد .

– فعالیتهای گشتاور ثابت مثل میکسرها , اکسترودرها , نوارهای نقاله و . . .

– فعالیتهای توان ثابت مثل کشش و دستگاههای ماشینی.

– فعالیتهای گشتاور متغیر مثل فن و پمپ.

منبع تغذیه

اینورتر برق DC را از منابعی مانند باتری، پانل های خورشیدی، یا سلولهای سوختی به برق AC تبدیل می کند. برق خروجی را می توان به هر ولتاژی که لازم باشد تبدیل کرد. میکرو اینورترها مستقیما جریان را از پانل های خورشیدی به جریان متناوب تبدیل می کنند.

تاثیر اینورترها در افزایش عمر موتور ها و دستگاههای برقی

– کاهش جریان اولیه برای راه اندازی دستگاهها

– نبودن شوک راه اندازی

– افزایش عمر مفید قطعات مکانیکی

– افزایش عمر موتور به دلیل راه‌ اندازی نرم موتور بدون هیچگونه ضربه به قسمت‌های مکانیکی مثل گیر بکس‌ها، تسمه‌ها ، کوپلینگ‌ها، زنجیرها و …

– جلوگیری از گرم کردن و سوختن موتور

مکان اتصال انکدر به اینورتر که باعث می شود دور یک موتور با موتور دیگر یکسان شود .کنترل دور به صورت خودکار در مواردی که لازم است دور موتور بسته به میزان محصول تولید شده تغییر کند . استفاده از اینورترها بر روی پمپ و فن و کمپرسورها در طی سال های اخیر بسیار گسترش یافته است .استفاده از آنها برای کنترل دور موتورها مزایای زیادی دارد که مهمترین آنها عبارتند از :
در پمپها و فنها میزان دبی با سرعت موتور متناسب است. اما توان مصرفی با مکعب سرعت تناسب دارد. مثلاً اگر دور موتور به میزان 50% کاهش یابد آنگاه توان مصرفی لازم 12.5% خواهد بود و این به مفهوم 87.5% صرفه جویی در انرژی است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید