اجرای تمامی کد های مختلف برنامه ریزی سانترال۸۲۴ در کوتاه ترین زمان ممکن (برنامه ریزی سانترال۸۲۴ در ۲۰ دقیقه)
در مقالات قبلی به بررسی چگونگی راه اندازی داخلی های مختلف و ارتباط دادن خط شهری به co1 دستگاه سانترال، پرداختیم و آن را به صورت عملی اجرا نمودیم.در این مطلب نیز قصد داریم برنامه ریزی سانترال۸۲۴ را آموزش دهیم .
آنچه در این مقاله می خوانید:
اجرای تمامی کد های مختلف برنامه ریزی سانترال۸۲۴ در کوتاه ترین زمان ممکن (برنامه ریزی سانترال۸۲۴ در ۲۰ دقیقه)برنامه ریزی سانترال۸۲۴وارد شدن به حالت برنامه ریزی دستگاهتنظیم ساعت و تاریخاتصال خطوط شهریتست تغییرات مربوط به کد ۴۰۰کد ۴۰۱ در برنامه ریزی سانترال۸۲۴تلفن سانترال و بررسی انواع آنتنظیم کالر آیدی برای خطوط شهریکد ۹۱۰
با مطالعه ی این مطلب شما به راحتی متوجه می شوید که می توان در سریع ترین زمان ممکن تمام برنامه ریزی های مورد نظر خودتان برای استفاده از قابلیت های مختلف دستگاه های سانترال ۸۲۴ را انجام داد.
در اینجا ما فرض می کنیم که داخلی های مختلفی که به دستگاه سانترال وصل شده، را تست نموده ایم و می دانیم که این داخلی ها با همدیگر در ارتباط هستند.
علاوه بر این تمامی حالت های مختلف داخلی ها روی حالت پیش فرض دستگاه قرار داشته و به خطوط شهری وصل شده به دستگاه سانترال وصل می باشند.
برای این داخلی ها و خطوط شهری متصل شده، هیچ گونه محدودیتی برای استفاده از خطوط شهری و یا شماره گیری و زنگ خوری برای آن ها در نظر گرفته نشده است.
برنامه ریزی سانترال۸۲۴
برای برنامه ریزی دستگاه سانترال۸۲۴ می توانیم از تلفن ۷۷۳۰ و یا هر تلفن هایبریدی دیگری که توانایی انتقال دیتا از طریق زوج سیم کناری را دارد استفاده نماییم.
این تلفن باید حتما به جک ۰۱ دستگاه سانترال متصل باشد تا بتوانیم از طریق آن اقدام به برنامه ریزی دستگاه نماییم.
برای مشخص نمودن شماره ی جک و داخلی که یک دستگاه تلفن به آن وصل شده است می توانیم از فشردن کلید ستاره به صورت دو بار پشت سر هم استفاده نماییم.
در این صورت شماره ی داخلی که روی صفحه نمایش تلفن ظاهر می شود می تواند نشانگر جک متصل شده نیز باشد.
وارد شدن به حالت برنامه ریزی دستگاه
بعد از فراهم نمودن این امکانات، اولین گام برای برنامه ریزی دستگاه سانترال ورود به حالت برنامه ریزی آن از روی دستگاه تلفنی است که به جک ۱ متصل نموده ایم.
برای ورود به حالت برنامه ریزی ابتدا باید کلید PROGERAM روی دستگاه تلفن را فشار دهیم.
بعد از وارد نمودن این کلید باید از روی صفحه کلید دستگاه تلفن، ستاره مربع (#*) و سپس رمز دستگاه برای حالت برنامه ریزی که به صورت پیش فرض ۱۲۳۴ می باشد را وارد کنیم.
در این حالت پیغام SYS-PGM NO? روی صفحه نمایش دستگاه تلفن ظاهر می شود که در واقع از ما می خواهد تا کد مورد نظر برای اجرای یک حالت از برنامه ریزی و فعال یا غیر فعال نمودن قابلیت های مختلف دستگاه را وارد کنیم.
دوره آموزش سانترال پاناسونیک و ایزابل (سیپ سرور)
تنظیم ساعت و تاریخ
همواره برای همه ی محصولات پاناسونیک اولین مرحله پس از راه اندازی آن ها برای موارد مختلف، تنظیم نمودن ساعت و تاریخ دستگاه مطابق با منطقه ی زمانی و مکانی مورد نظر می باشد.
برای تنظیم تاریخ و ساعت در سانترال ۸۲۴ می توان از کد ۰۰۰ استفاده نمود.
پس از وارد نمودن کد ۰۰۰ از طریق صفحه کلید تلفن ۷۷۳۰، پیغام Day/Time Set روی دستگاه ظاهر می شود که برای تایید و ادامه ی این مرحله از کلید اسپیکر استفاده می کنیم.
در گام اول می توان تاریخ دستگاه که روی صفحه نمایش ظاهر شده است را با استفاده از کلید های جهت نمای روی تلفن تنظیم نمود.
با فشار دادن کلید جهت نمای راست می توان به تنظیمات ساعت دستگاه نیز دسترسی پیدا نمود. ساعت دستگاه را نیز می توان با استفاده از این کلید ها به راحتی تغییر داد.
در پایان برای تایید تاریخ و ساعت انتخاب شده از کلید STORE استفاده می کنیم.
به همین راحتی کد ۰۰۰ برای تنظیمات ساعت و تاریخ دستگاه سانترال ۸۲۴ انجام می شود.
اتصال خطوط شهری
درباره ی کد ۴۰۰ و نحوه ی عملکرد آن در یک مقاله به صورت جداگانه و مفصل مباحثی را مطرح نمودیم و نحوه ی تنظیمات دستگاه با استفاده از آن را بیان کردیم.
با استفاده از کد ۴۰۰ باید مشخص نماییم که کدام خط های شهری به دستگاه سانترال متصل هستند و خطوطی که به دستگاه متصل نیستند را غیر فعال یا DISSCONNECT کنیم.
به طور مثال فرض کنید ما از یک خط شهری روی دستگاه سانترال ۸۲۴ استفاده می کنیم در حالی که ظرفیت ابتدایی این دستگاه ۳ خط شهری می باشد. پس بنابراین برای مدیریت ارتباطات و همچنین توانایی استفاده از تلفن های آنالوگ برای برقراری ارتباط با این خطوط، باید ۲ خط شهری که راه اندازی نشده را غیر فعال نماییم.
پس از وارد نمودن کد ۴۰۰ کلید اسپیکر را دو بار فشار می دهیم تا شماره ی خطوط شهری همراه با وضعیت اتصال آن ها مشخص شود.
در حالت پیش فرض دستگاه تمامی خطوط شهری روی connect قرار دارند که برای تغییر آن ها می توان از کلید AUTO-ANS استفاده نمود.
برای دسترسی به شماره ی خط شهری مورد نظر نیز می توان از کلید اسپیکر استفاده نمود. یعنی اگر روی خط ۱ شهری قرار داشته باشیم می توانیم با فشار دادن کلید اسپیکر به خطوط ۲ و ۳ نیز دسترسی داشته و حالت مورد نظر برای آن ها را انتخاب نماییم.
پس از انجام تنظیمات مربوط به کد ۴۰۰ و connect یا Not connect نمودن خط مورد نظر برای ذخیره تنظیمات انجام شده باید از دکمه ی STORE استفاده نمود. فقط در نظر داشته باشید که این کار باید بعد از تغییر حالت هر خط انجام شود.
تست تغییرات مربوط به کد ۴۰۰
برای اینکه بتوانید متوجه شوید که تغییراتی که در ارتباط با خطوط شهری با استفاده از کد ۴۰۰ اعمال نموده اید انجام شده است یا خیر می توانید به راحتی دستگاه مورد سانترال را تست نمایید.
برای این کار باید ابتدا با فشار دادن کلید های HOLD و PROGERAM از حالت برنامه ریزی دستگاه خارج شد.
قبل از انجام تغییرات و غیر فعال نمودن خطوط شهری که راه اندازی نشده بودند، اگر کلید ۹ روی دستگاه تلفن را فشار می دادیم دستگاه به ترتیب از خطوط بالاتر به ما امکان وصل شدن را می داد و خط ۳ را برای برقراری ارتباط انتخاب می کرد در حالی که هیچ خط شهری به ۳ وصل نشده بود.
اما در حالتی که با استفاده از کد ۴۰۰ وضعیت ارتباط با خطوط شهری را مشخص نماییم به محض فشار دادن کلید ۹ روی دستگاه تلفن، خط یا خطوطی که فعال هستند در اختیار کاربران قرار می گیرد.
همانطور که در بالا نیز اشاره نمودیم این کد و تنظیمات آن برای گوشی های تلفن آنالوگ، دستگاه پوز و یا فکس کاربرد دارد که از کد ۹ برای برقراری تماس های شهری استفاده می کنند.
تعریف نمودن کد ۴۰۰ برای دستگاه سانترال۸۲۴ باعث می شود تا در هنگام استفاده از گوشی های مورد نظر با مشکل عدم بوق برخورد ننموده و بتوان خطوط شهری که به دستگاه سانترال متصل نیستند را DISSCONNECT نمود.
هرسوالی که داری در انجمن مطرح کن
کد ۴۰۱ در برنامه ریزی سانترال۸۲۴
در برنامه ریزی سانترال۸۲۴ برای تعیین نوع سیگنال خطوط شهری که به دستگاه سانترال پاناسونیک متصل شده اند باید از کد ۴۰۱ استفاده نمود.
سیگنال خطوط شهری در ایران باید معمولاً روی حالت تون باشد زیرا تمامی خطوطی که در ایران فعال می باشند روی حالت DTMF قرار دارند.
برای استفاده از این کد باید ابتدا وارد حالت برنامه ریزی دستگاه سانترال شد.
با نمایش پیغام SYS-PGM NO? می توان کد ۴۰۱ را وارد نمود.
برای انتخاب و تعیین سیگنال خط شهری مورد نظر باید دو بار کلید اسپیکر را فشار داد تا شماره ی خط همراه با نوع سیگنال آن روی صفحه نمایش دستگاه ظاهر شود.
تلفن سانترال و بررسی انواع آن
خطوط شهری وصل شده به دستگاه در حالت پیش فرض روی سیگنال Pulse Mode قرار دارند که برای تغییر آن ها به حالت مورد نظر می توان از دکمه ی AUTO-ANS استفاده نمود.
همانطور که اشاره نمودیم بهترین حالت سیگنال خطوط در ایران DTMF می باشد که با کلید مورد نظر می توان آن را انتخاب نمود.
برای ذخیره ی سیگنال تعیین شده از دکمه ی STORE استفاده می کنیم و با دکمه ی اسپیکر به سراغ تغییر سیگنال خطوط شهری دیگری که به دستگاه متصل هستند می رویم.
تنظیم کالر آیدی برای خطوط شهری
برای استفاده از این قابلیت روی خطوط شهری دستگاه های سانترال ۸۲۴ باید ابتدا کارت کالر آیدی را خریداری نموده و آن را روی اسلات مورد نظر در داخل دستگاه سانترال نصب نمود.
پس از این کار در اولین گام باید با استفاده از کد ۹۰۰ برای خطوط مختلف شهری کالر آیدی را تعریف نموده و آن را فعال نماییم.
برای تنظیم کالر آیدی روی خطوط شهری ، بعد از وارد شدن به حالت برنامه ریزی دستگاه سانترال، کد ۹۰۰ را وارد می کنیم.
با فشار دادن کلید اسپیکر شماره ی خط و همچنین وضعیت کالر آیدی روی آن، نمایش داده می شود.
در حالت پیش فرض تمامی خطوط شهری متصل شده به دستگاه سانترال برای استفاده از کالر آیدی روی Disable قرار دارند و این قابلیت برای آن ها غیر فعال می باشد.
در صورتی که قصد داشته باشیم برای یک خط شهری کالر آیدی را فعال نماییم می توان از طریق فشار دادن کلید auto-ans حالت آن را تغییر داد و Enable را انتخاب نمود.
با این تغییرات شماره ی تلفن مخاطبانی که از طریق خطوط شهری تماس می گیرند بر روی صفحه نمایشگر تلفن های مختلف نمایش داده می شود تا کاربران بتوانند به راحتی تماس های مورد نظر را مدیریت نمایند.
با استفاده از دکمه ی اسپیکر می توان به خطوط شهری دیگر نیز دسترسی پیدا کرد و در صورت لزوم این قابلیت را برای آن ها فعال یا غیر فعال نمود.
حتی اگر در صورتی که یک خط شهری روی دستگاه سانترال راه اندازی نشده باشد می توان این قابلیت را برای آن فعال نمود و در آینده در صورت وصل نمودن خط شهری از آن برای نمایش شماره تماس مخاطبین استفاده کرد.
کد ۹۱۰
از کد ۹۱۰ برای تعیین نوع سیگنال کالر آیدی خطوط شهری در برنامه ریزی سانترال۸۲۴ استفاده می شود.
قبل از وارد نمودن تنظیمات مربوط به کد ۹۱۰، ابتدا باید از طریق یک خط شهری با دستگاه سانترال تماس برقرار نموده و در صورتی که شماره ی خط تماس گیرنده بر روی صفحه نمایش تلفن ظاهر نشد، از طریق کد ۹۱۰ نوع سیگنال کالر آیدی را برای آن خط تغییر داد.
برای اینکار نیز باید از روش گفته شده وارد حالت برنامه ریزی دستگاه شد و کد ۹۱۰ را انتخاب نمود.
پس از وارد نمودن این کد پیغام CID Type روی صفحه نمایش تلفن ظاهر می شود.
با فشار دادن کلید اسپیکر شماره ی خط شهری و حالت پیش فرض کالر آیدی روی دستگاه سانترال ۸۲۴ یعنی همان FSK نمایش داده می شود.
در حالت FSK سیگنالی که از طرف مرکز مخابرات برای دستگاه سانترال فرستاده می شود، کالر آیدی شماره ی مورد نظر را روی صفحه نمایش تلفن نمایش می دهد.
در صورتی که شماره ی تماس گیرنده نمایش داده نشد می توانیم به راحتی از طریق کلید AUTO-ANS سیگنال کالر آیدی را تغییر داده و روی حالت DTMF قرار دهیم.
فقط در نظر داشته باشید که برای تعیین نوع سیگنال کالر آیدی خطوط شهری باید ابتدا با آن خط شهری تماس گرفته و ببینم شماره ی مورد نظر روی دستگاه تلفن نمایش داده می شود یا خیر؟
در هر مرحله پس از تعیین نوع سیگنال کالر آیدی برای ذخیره نمودن آن از کلید STORE استفاده می کنیم.
با کلید اسپیکر نیز می توان به بقیه ی خطوط شهری دسترسی پیدا کرد و نوع سیگنال برای کالر آیدی آن ها را نیز تغییر داد.
اکنون می توانیم صحت تغییرات سیگنال تنظیم شده برای فعال شدن کالر آیدی را با یک تماس از خطوط شهری ازمایش کنیم.
در صورتی که هر دو نوع حالت سیگنال کالر آیدی نتوانست این قابلیت را روی دستگاه سانترال برای خطوط مختلف شهری فعال نماید باید به سراغ تغییر ورژن دستگاه سانترال برویم.
ttttttttttttttttttttttt
برنامه ریزی سانترال ۸۲۴ در ۲۰ دقیقه / آموزش سانترال ۸۲۴ در کوتاه ترین زمان / بخش دوم
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
اجرای تمامی کد های مختلف برنامه ریزی دستگاه سانترال ۸۲۴ در کوتاه ترین زمان ممکن (برنامه ریزی سانترال ۸۲۴ در ۲۰ دقیقه)
در ادامه ی بررسی و اجرای کد های مورد نظر برای برنامه ریزی دستگاه های سانترال ۸۲۴ از طریق تلفن قابل برنامه ریزی ۷۷۳۰ که به جک شماره ی یک متصل شده است چند کد کاربردی دیگر را نیز بیان می کنیم.
آنچه در این مقاله می خوانید:
اجرای تمامی کد های مختلف برنامه ریزی دستگاه سانترال ۸۲۴ در کوتاه ترین زمان ممکن (برنامه ریزی سانترال ۸۲۴ در ۲۰ دقیقه)مرتب سازی داخلی هاتغییر دادن شماره ی داخلی به یک داخلی دیگرتعیین زنگ خوری ها و دسترسی هاتعیین زنگ خوری داخلی ها در برنامه ریزی سانترال ۸۲۴کد ۴۰۵ در برنامه ریزی سانترال ۸۲۴محدودیت در شماره گیری
مرتب سازی داخلی ها
به صورت پیش فرض در دستگاه های سانترال ۸۲۴ داخلی ۱۰۱ به جک ۰۱ و داخلی ۱۰۲ به جک ۲ متصل می باشد و این روند تا داخلی ۱۰۸ که به جک ۸ متصل است ادامه دارد.
در صورتی که بخواهیم در شماره ی داخلی ها برای جک های مختلفی تغییراتی ایجاد نماییم باید کد مورد نیاز برای این کار را در حالت برنامه ریزی دستگاه وارد نماییم.
مرتب سازی داخلی ها در این حالت از طریق کد ۰۰۹ یا تعیین نوع پلن مرکز تلفن امکان پذیر است.
برای استفاده از این کد ابتدا وارد حالت برنامه ریزی دستگاه شده و کد ۰۰۹ را اعمال می کنیم. پس از این کار پیغام Extension No Set وری صفحه نمایش تلفن ظاهر می شود که برای ادامه ی مراحل لازم است تا از کلید اسپیکر استفاده نماییم و پلن مورد نظر خود برای ایجاد تغییرات را انتخاب کنیم.
به صورت پیش فرض مرکز تلفن ۸۲۴ روی پلن شماره ۱ قرار دارد که برای تایید آن کلید STORE را فشار می دهیم.
بعد از انتخاب پلن ۱، پیغام Jack No? نمایش داده می شود که از ما می خواهد در صورتی که قصد تغییرات در یک جک خاص را داریم شماره ی آن را وارد نماییم. در صورتی که قصد انتخاب یک جک خاص را نداشته باشیم می توان با فشار دادن کلید اسپیکر به حالت کلی برای تغییر تمامی شماره های داخلی ها برای جک های مورد نظر رسید.
در این مرحله نام جک و داخلی متصل شده به آن روی صفحه نمایش تلفن ظاهر می شود که می توان از طریق شماره های روی صفحه کلید، شماره ی داخلی جک مورد نظر را تغییر داد.
به طور مثال در پیغام Jack 01:EXT101 نشان داده می شود که جک ۱ به داخلی ۱۰۱ ارتباط پیدا کرده است.
در صورتی که بخواهیم از داخلی ۱۰۰ برای این جک استفاده نماییم می توانیم شماره ی ۱۰۱ را به ۱۰۰ تغییر داده و سپس کلید STORE را جهت ذخیره شدن این تنظیمات وارد کنیم. بوق ممتد در هنگام فشار دادن کلید STORE به معنای پذیرفته شدن تغییرات ایجاد شده در مرکز تلفن می باشد.
برای تست و آزمایش این تغییرات و مشخص شدن نام شماره ی هر داخلی می توان از فشار دادن دو بار پشت سر هم کلید ستاره (*) روی دستگاه تلفنی که به آن داخلی متصل است استفاده نمود.
دوره آموزش سانترال پاناسونیک و ایزابل (سیپ سرور)
تغییر دادن شماره ی داخلی به یک داخلی دیگر
در برنامه ریزی سانترال ۸۲۴ اگر بخواهیم بر روی یک جک شماره ی داخلی را تغییر دهیم باید حتما شماره ای را انتخاب کنیم که این داخلی قبلاً برای هیچ جکی انتخاب نشده باشد.
برای درک بهتر این موضوع از مثال زیر استفاده می کنیم.
فرض کنید بخواهیم داخلی ۱۰۱ را به ۱۰۲ تغییر دهیم برای اینکار ابتدا باید حتما شماره ی جک ۲ که به صورت پیش فرض داخلی ۱۰۲ به آن متصل است را به یک داخلی دیگر مانند ۱۳۰ که هیچ داخلی برای آن تنظیم نشده است و خارج از شماره ی جک ها می باشد تغییر دهیم و سپس داخلی ۱۰۱ را به ۱۰۲ تغییر دهیم.
پس از این کار باید دوباره شماره ی جک ۲ که داخلی ۱۳۰ را به آن متصل نمودیم تغییر داده و داخلی ۱۰۱ را انتخاب کنیم که در این صورت داخلی های جک ۱ و ۲ با هم جا به جا می شود.
برای اینکار نیز می توان از کد ۰۰۹ استفاده نمود و پس از ورود به حالت برنامه ریزی تغییرات لازم در شماره ی داخلی جک های مورد نظر را ایجاد کرد.
فرض کنید کد ۰۰۹ را در حالت برنامه ریزی وارد نموده و به جک و داخلی های متصل شده به آن ها دسترسی پیدا کرده ایم.
اکنون قصد داریم داخلی ۱۰۱ را به ۱۰۲ تغییر دهیم. اگر به جای داخلی ۱۰۱ شماره ی داخلی ۱۰۲ را وارد نماییم و دکمه ی STORE را فشار دهیم به جای یک بوق ممتد چند بوق پشت سر هم شنیده می شود که نشانگر عدم تایید تنظمیات ایجاد شده می باشد.
به دلیل اینکه داخلی ۱۰۲ روی جک ۲ قرار دارد نمی توان در این مرحله داخلی ۱۰۱ را به ۱۰۲ تغییر داد و لازم است تا ابتدا شماره ی داخلی متصل شده به جک ۲ تغییر کند.
برای اینکار ابتدا به جک ۲ رفته و از طریق صفحه کلید تلفن یک شماره داخلی که خارج از شماره ی جک های دستگاه باشد را وارد می کنیم.
پس از این کار با استفاده از دکمه ی REDIAL به جک ۱ رفته و شماره ی داخلی آن یعنی ۱۰۱ را به ۱۰۲ تغییر می دهیم و کلید STORE را جهت ذخیره سازی وارد می کنیم که بوق ممتد نشان دهنده ی پذیرفته شدن تنظیمات ایجاد شده می باشد.
با دکمه ی اسپیکر دوباره به جک ۲ رفته و با تغییر شماره ی داخلی انتخاب شده به داخلی ۱۰۱ باعث می شویم که داخلی های ۱۰۱ و ۱۰۲ با هم جا به جا شوند.
البته این قسمت حالت اختیاری داشته و می توان یک شماره ی داخلی دیگر را انتخاب نمود.
در پایان هر مرحله برای ذخیره ی شماره داخلی که وارد نموده ایم حتما باید کلید STORE را وارد نمود.
اکنون می توان بر روی هر دستگاه تلفنی که به این داخلی ها متصل است با فشار دادن دو بار پشت سر هم کلید ستاره (*) شماره ی داخلی آن تلفن را مشاهده نمود.
پس به طور کلی می توان با استفاده از کد ۰۰۹ یا همان تعیین پلن دستگاه می توان شماره ی داخلی ها را تغییر داد. فقط باید توجه داشته باشید که ارتباط دو جک با یک داخلی امکانپذیر نیست و باید برای تغییر شماره ی داخلی ها از روشی که گفته شد استفاده نمود تا در هنگام برقراری ارتباطات مختلف با داخلی ها، دچار مشکل نشد.
تعیین زنگ خوری ها و دسترسی ها
به طور کلی دستگاه های سانترال را می توان در سه زمان روز، شب، و ناهار یا استراحت تنظیم نمود.
در این قسمت می توان با استفاده از کد های مناسب زنگ خوری دستگاه سانترال در ساعت های مختلف را مشخص نمود. همچنین می توان نوع دسترسی داخلی ها به خطوط شهری را نیز تعیین کرد.
در اینجا ما فرض می کنیم که یک تایم کاری روزانه برای دستگاه در نظر گرفته ایم و مطابق با آن کد ها و تغییرات مربوطه را اجرا می کنیم و دسترسی و زنگ خوری داخلی ها برای این زمان کاری را تعریف نماییم.
کد ۴۰۵ برای تعیین دسترسی داخلی ها به خطوط شهری و کد ۴۰۸ نیز برای تعیین زنگ خوری داخلی های مختلف در تایم روز می باشد.
هرسوالی که داری در انجمن مطرح کن
تعیین زنگ خوری داخلی ها در برنامه ریزی سانترال ۸۲۴
منظور از زنگ خوری این است که وقتی یک تماس به دستگاه سانترال وارد می شود کدام داخلی یا داخلی ها زنگ خورده و بتوانند به آن تماس پاسخ دهند.
برای تعیین زنگ خوری داخلی ها ابتدا وارد حالت برنامه ریزی دستگاه سانترال می شویم.
به دلیل اینکه در بالا به صورت فرض فقط تایم روز را برای دستگاه سانترال در نظر گرفتیم در اینجا کد ۴۰۸ یعنی همان تعیین زنگ خوری داخلی ها در روز را وارد می کنیم.
پس از وارد نمودن کد ۴۰۸ پیغام Day In Co روی صفحه نمایش تلفن سانترال ظاهر می شود که برای تایید و ادامه ی عملیات زنگ خوری در روز باید دکمه ی اسپیکر را وارد نماییم.
در مرحله ی بعدی از کاربران خواسته می شود تا در صورتی که می خواهند تنظیمات مربوط به یک خط شهری مورد نظر خود برای تعیین داخلی های آن را انجام بدهند شماره ی آن خط شهری را وارد نمایند. در غیر این صورت می توان با فشار دادن کلید اسپیکر به حالت کلی و تغییر تنظیمات کلیه خطوط شهری وارد شد.
اکنون پیغام CO1:#01: Enable که شامل سه قسمت مختلف یعنی نام خط شهری، شماره ی جک (با داخلی ها سر و کار نداریم و فقط شماره ی جک مد نظر می باشد) و حالت زنگ خوری آن داخلی می باشد، نمایش داده می شود.
با استفاده از کلید های جهت نمای سمت راست و چپ روی گوشی تلفن می توان بر روی شماره ی جک مورد نظر رفته و تنظیمات و تغییرات را ایجاد نمود.
برای تغییر شماره ی خطوط شهری نیز می توان از دکمه ی های اسپیکر و REDIAL استفاده کرد. اسپیکر برای رفتن به خطوط شهری بالاتر و REDIAL برای برگشت به خطوط قبلی یا پایین تر می باشد. برای تغییر حالت آن ها نیز ( Enable یا Disable) از دکمه ی AUTO-ANS استفاده می شود.
فقط باید در نظر داشت که به صورت پیش فرض در شیفت کاری روز، تمامی جک ها برای خطوط شهری فعال بوده و در صورت تماس از طریق این خطوط، تمامی داخلی ها زنگ می خورند.
یک نکته دیگر را نیز نباید فراموش نمود که شماره ی جک ها در سانترال ۸۲۴ از ۰۱ شروع شده و تا ۲۴ ادامه دارد.
پس در صورتی که بخواهیم تماس های خط شهری فقط برای جک ۱ وصل شده و در واقع داخلی مربوط به آن زنگ بخورد باید تمامی جک های دیگر روی این خط شهری را غیر فعال نماییم و فقط جک ۱ فعال باشد.
این جک می توان هر شماره ی داخلی که در بالا نحوه ی اختصاص دادن آن را توضیح دادیم داشته باشد. برای زنگ خوری شماره ی داخلی اهمیتی ندارد و باید حتما جک انتخاب شده و آن جک هنگام دریافت تماس زنگ بخورد.
در صورتی که بخواهیم چند داخلی مختلف برای یک خط شهری زنگ بخورند می توانیم در تنظیمات برنامه ریزی این قابلیت را برای جک های مختلف فعال نماییم تا داخلی های متناظر با آن ها زنگ بخورند.
به طور مثال می توان جک های ۱ و ۲ و ۳ را روی حالت Enable قرار داد تا وقتی که تماسی از طرف خط شهری برقرار می شود، تمامی داخلی های متناظر با این جک ها به صورت همزمان زنگ بخورند.
این تنظیمات می تواند برای هر خط به صورت اختصاصی انجام شده و هر کدام زنگ خوری های خاصی داشته باشند.
برای زنگ خوری در تایم ناهار و استراحت از کد ۴۱۰ و برای تایم شب از کد ۴۰۹ استفاده می شود که در مقالات و ویدیو های آموزشی دیگر سایت، به طور مفصل این موضوع بررسی و روش های اجرای آن توضیح داده شده است.
کد ۴۰۵ در برنامه ریزی سانترال ۸۲۴
همانطور که گفتیم برای معین نمودن دسترسی داخلی ها به خطوط شهری مورد نظر در روز می توان از کد ۴۰۵ استفاده نمود.
در حالت برنامه ریزی دستگاه و زمانی که پیغام ?SYS-PGM NO روی صفحه نمایش تلفن قرار دارد می توان کد ۴۰۵ را وارد نمود.
با وارد نمودن این کد پیغام Day Out Co ظاهر می شود که بیانگر دسترسی به خطوط شهری در طول روز برای برقراری تماس با بیرون از مرکز سانترال می باشد. در واقع این تنظیمات برای دسترسی یک داخلی به خط شهری جهت برقراری تماس با خارج از شرکت یا سازمان می باشد.
با فشار دادن کلید اسپیکر می توان خط مورد نظر را وارد نموده و تنظیمات آن را ارجا کرد. در صورتی که قصد داشته باشیم به حالت تمامی خطوط دسترسی داشته باشیم دکمه ی اسپیکر را یک بار دیگر فشار می دهیم
پیغام های نمایش داده شده و نحوه ی ایجاد تغییرات در خطوط شهری، جک ها و حالت های مربوط به آن ها کاملاً مشابه حالت قبلی مربوط به کد ۴۰۸ می باشد.
مانند حالت قبلی شماره ی خط یا همان co با دکمه های اسپیکر و redial و شماره ی جک ها با کلید های جهت نمای چپ و راست تغییر می کنند. حالت آن ها یعنی فعال و غیر فعال کردن نیز با استفاده از دکمه ی AUTO-ANS قابل تغییر و تنظیم می باشد.
بنابراین به همان صورت می توان تغییرات مورد نظر برای دسترسی هر جک به خط شهری جهت برقراری تماس را ایجاد نمود. توجه داشته باشید که در حالت پیش فرض تمامی جک ها برای برقراری تماس از طریق خطوط شهری روی حالت فعال یا همان Enable قرار دارند.
در این حالت اگر یک جک روی حالت Enable قرار داشته باشد می تواند از خط شهری مورد نظر برای برقراری ارتباط با بیرون از سازمان و یا شرکت استفاده نماید و در صورتی که روی Disable قرار داشته باشد این قابلیت برای آن جک که می تواند هر شماره داخلی دلخواهی داشته باشد غیر فعال است و نمی تواند از آن خط شهری استفاده نماید.
محدودیت در شماره گیری
این حالت فقط برای محدودیت در انتخاب خط شهری می باشد و هیچ ارتباطی با محدودیت در شماره گیری ندارد.
برای محدودیت در شماره گیری باید از طریق TRS اقدام نموده و مشخص کرد که کدام داخلی ها می تواند چه شماره هایی را بگیرند.
برای محدود نمودن شماره گیری در تایم های مختلف نیز کد های متناسبی وجود دارند. در ویدیو آموزشی پکیج سانترال ۸۲۴ تمامی این کد ها و نحوه ی محدود کردن یک داخلی برای دسترسی و شماره گیری با TRS در تایم های مختلف، از طریق نرم افزار به طور کامل توضیح داده شده است که می توان با مراجعه به آن به راحتی تمامی عملیات را بدون هیچ مشکلی انجام داد.
در صورتی که به لپ تاپ یا کامپیوتر دسترسی ندارید می توانید از این قسمت برنامه ریزی با گوشی که می تواند با سرعت بالایی انجام بگیرد استفاده نمایید.
برنامه ریزی با گوشی می تواند برای برنامه های کوچک یا تعداد خطوط کم مناسب باشد اما برای برنامه ریزی جامع تر و سریع تر بهتر است از یک سیستم جانبی مانند لپ تاپ یا کامپیوتر استفاده نمود.
اگر قصد دارید نحوه ی راه اندازی دیزا یک مرحله ای و چند مرحله ای و سایر قابلیت ها و مباحث مربوط به دستگاه های سانترال ۸۲۴ را نیز یاد گرفته و آن را بر روی دستگاه سانترال ۸۲۴ اجرا نمایید می توانید از بخش های مختلف ویدیو های پکیج آموزشی استفاده کنید که در آن ها به طور جامع و کامل این تمامی قابلیت های دستگاه مورد بررسی قرار گرفته است.