در این مقاله قصد داریم در مورد سوئیچ شبکه و نحوه عملکرد آن صحبت کرده و شما را از نزدیک با بهترین و اقتصادی ترین سوئیچ های بازار آشنا کنیم. سوئیچ های شبکه یکی از مهمترین و ضروریترین المانهای هر شبکهای هستند که وظیفه توزیع ترافیک را برعهده میگیرند. برندهای مختلفی در بازار وجود دارند که اقدام به تولید سوئیچ شبکه میکنند؛ اما این سوئیچها از نظر طول عمر، کارایی، تعداد پورت، نوع پیکربندی، سرعت پورتها، قیمت و ارزش خرید و موارد دیگر، تفاوتهایی باهم دارند. هرکدام از سوئیچهای شبکه که توسط برندهای معروف و معتبری مانند tplink، dlink، سیسکو، تندا و لینکسیس تولید میشوند، مزایا و معایب خاص خود را دارند، برای کاربردهای مختلفی طراحی شدهاند و کسبوکارهای خاصی را هدف قرار دادهاند. اگر شما هم در مورد بهترین و اقتصادی ترین سوئیچ های بازار کنجکاو هستید، پیشنهاد میکنیم تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید.
سوئیچ شبکه چیست؟
سوئیچ شبکه از نظر ظاهری شبیه به رسیوری است که تعداد زیادی پورت مختلف را در دل خود جای داده است. وظیفه سوئیچ شبکه ایجاد یک نقطه فیزیکی در شبکه برای برقراری ارتباط میان کامپیوترها و کلاینتها است. سوئیچ شبکه باری برقراری ارتباط میان دستگاههای موجود در شبکه، از پورت استفاده میکند.
کاربران و دیوایسهایی که از طریق پورتهای سوئیچ به هم دیگر مرتبط شده باشند، در یک شبکه قرار خواهند گرفت. این بدان معنی است که میتوانند باهم ارتباط برقرار کرده و به تبادل دیتا و ترافیک مشغول شوند. سوئیچها پکتهای ارسالی توسط کلاینتها را گرفته و با بررسی و شناسایی آدرس مدنظر فرستنده، بسته ارسالی را به دست گیرنده میرسانند، بدون آنکه این بسته برای تمام گیرندهها و کاربرها ارسال شود.
تمام سیستمهای کامپیوتری، سرورها، چاپگرها، لپتاپها، کنسولهای بازی، تلویزیونهای هوشمند، منابع تغذیه یا UPS، دوربینهای نظارتی، پروژکتورها و بهطور کلی هر دیوایسی که بتواند با IP به شبکه متصل شود، میتواند به سوئیچ متصل شده و از شبکه استفاده کند. همانطور که دیدید، وجود سوئیچ در هر شبکهای الزامی است، بنابراین باید با بهترین و اقتصادی ترین سوئیچ های بازار آشنا شویم.
سوئیچ شبکه نقش پل ارتباطی را رد شبکه ایفا میکند. انواع سوئیچهایی که در لایه ۲ یا لایه ۳ مدل OSI کار میکنند، با استفاده از مک آدرس (MAC) یا آدرس IP، میتوانند فرستنده و گیرنده را تشخیص داده و پکتها و بستهها را منتقل کنند.
انواع سوئیچ شبکه
بهترین و اقتصادی ترین سوئیچ های بازار کدماند
سوئیچها از پورتهای خود برای برقراری ارتباط در شبکه استفاده میکنند، بنابراین دستگاههایی که میخواهند در شبکه باشند، باید به کمک اتصال فیزیکی، یعنی همان کابل شبکه، به سوئیچ متصل شده باشند. بنابراین، اگر کسبوکار شما کوچک است، میتوانید از سوئیچها ۵ تا ۱۶ پورتی استفاده کنید؛ اما اگر قرار است تعداد کلاینتهای زیادی را باهم شبکه کنید، باید از سوئیچهایی استفاده کنید که هم تعداد پورت بالایی را در اختیار شما قرار میدهند و هم، سرعت انتقال داده بالاتر را پشتیبانی میکنند.
پورتها سوئیچ شبکه دارای سرعتهای انتقال داده مختلفی هستند. این سرعت انتقال داده منجر به تفکیک شدن سوئیچها از هم میشوند. برخی از پورتها اجازه انتقال دیتا با سرعت تنها ۱۰ مگابیت بر ثانیه را صادر میکنند، این در حالی است که برخی از پورتها سرعتهای ۱۰۰۰ گیگابیت را نیز پشتیبانی میکنند. پس در بحث خرید بهترین و اقتصادی ترین سوئیچ های بازار، باید مشخصات سوئیچها را مدنظر قرار داده و با انواع مختلف سوئیچ، آشنایی داشته باشید.
سوئیچ Stackable
این سوئیچها نیازی به کانفیگ و پیکربندی جداگانه ندارند و با اختصاص یک IP، میتوان چند سوئیچ از یک مدل یا یک برند را به هم مرتبط کرد. در کانفیگ باید یک سوئیچ را در قالب Master یا Commander انتخاب کنید و تمام تنظیمات مدنظر خود را روی آن کانفیگ کنید. سپس دیگر سوئیچها که به Slave یا Member معروفاند، تنظیمات را از سوئیچ کامندر دریافت خواهند کرد.
سوئیچهای شبکه غیر مدیریتی (Unmanaged)
این نوع از سوئیچها کنترل و تنظیمات خاصی ندارند و تنها نقش پل ارتباطی میان عناصر مختلف و کلاینتهای شبکه را بازی میکنند. این سوئیچها برای افراد مبتدی و کسبوکارهای کوچک که نیازی به تنظیمات خاص مانند ایجاد سطح دسترسی یا اولویتبندی ترافیک شبکه ندارند، کاملاً مناسب هستند. این سوئیچها هوشمند نیستند، قابلیت برنامهریزی ندارند و راهاندازی آسانی (Plug and play) دارند. این سوئیچها معمولاً ارزانتر از گزینههای دیگر هستند.
سوئیچهای شبکه مدیریتی (Managed)
همان سوئیچهای غیرمدیریتی هستند، با این تفاوت که امکان کنترل برخی از الزامات شبکه را در اختیار کاربران قرار میدهند. بسیاری از بهترین و اقتصادی ترین سوئیچ های بازار از همین نوع هستند. برخی از مزایای اصلی سوئیچ شبکه مدیریتی به شرح زیر است:
قابل تنظیم
دارای رابط کاربری مفید
توسعه شبکه بدون اختلال در سایر بخشها
مدیریت پهنای باند مصرفی
قابلیت بهروزرسانی نرمافزار و سیستمعامل
صرفهجویی در کابلهای مصرفی
اقتصادی
مدیریت دسترسی کاربران شبکه به بخشهای مختلف در سازمان؛ ایجاد سطح دسترسی
سوئیچ شبکه PoE
بسیاری دیگر از بهترین و اقتصادی ترین سوئیچ های بازار، سوئیچهای POE (Power over Ethernet) هستند. این سوئیچها قابلیت تأمین برق دستگاههای متصل بدون آداپتور را دارند و از پورتهای خود برای تأمین برق و دیتا بهصورت همزمان استفاده میکنند. این سوئیچها از بهترین و اقتصادی ترین سوئیچ های بازار هستند، چرا که هزینه خرید آداپتور برق را از دوش شما برداشته و مقیاسپذیری و قابلیت اطمینان شبکه را افزایش میدهند.
بهترین و اقتصادی ترین سوئیچ های بازار
بهترین و اقتصادی ترین سوئیچ های بازار چیست
اکنون که با مفهوم، اهمیت و انواع سوئیچ شبکه آشنا شدهاید، بهتر میتوانیم بهترین و اقتصادی ترین سوئیچ های بازار را خدمت شما معرفی کنیم.
۱. سوئیچ شبکه ۵ پورت تندا DGS-1105A
کاربرد: خانگی؛ جزو بهترین و اقتصادی ترین سوئیچ های بازار
تندا یکی از معروفترین برندها در زمینه تولید مودم، روتر، اکسس پوینت و سوئیچ شبکه است. این سوئیچ تندا جزو سوئیچهای ۵ پورت گیگابایتی بوده و از طراحی زیبا و ابعاد کوچکی برخوردار است که برای کسبوکارهای کوچک و فضاهای محدود طراحی شده است. هستند و فضای زیادی را اشغال نمیکنند.
برخی از ویژگیهای مهم این سوئیچ:
سوئیچ غیرمدیریتی و تنظیم آسان بدون نیاز به پیکربندی
اتصال سریع و آسان به روتر یا مودم
جدول MAC 2K
استفاده از مواد پلیمری ABS سبز در ساخت
دارای قابلیت Auto-Negotiation
پشتیبانی از استاندارد IEEE 802.3/u/x/ab
ظرفیت پورتهای سوئیچ تا ۱۰ گیگابیت بر ثانیه
۲. سوئیچ شبکه ۵ پورت دی لینک DGS-1005A
کاربرد: خانگی؛ جزو بهترین و اقتصادی ترین سوئیچ های بازار
سوئیچ بعدی در لیست بهترین و اقتصادی ترین سوئیچ های بازار، سوئیچ ۵ پورت دی لینک مدل DGS-1005A است. این سوئیچ غیرمدیریتی دارای سرویس QOS است و از امکان اولویتبندی ترافیک شبکه به دادههای حساس پشتیبانی میکند. این سوئیچ به دلیل مصرف انرژی بهینه (خاموش کردن پورتهایی که تبادل دیتا ندارند) و عملکرد بالا، در بین بهترین و اقتصادی ترین سوئیچ های بازار قرار گرفته است.
برخی از ویژگیهای مهم این سوئیچ:
مطابق با استانداردهای Energy Star Level V و مقررات CEC و MEPS
بدون صدا و آلودگی صوتی بهدلیل طراحی بدون فن
جدول مک آدرس 2k
طراحی فشرده و کوچک
۳. سوئیچ شبکه ۵ پورت دی لینک DGS-1100-05
کاربرد: خانگی
سوئیچ دی لینک مدل DGS-1100-05 با ۵ پورت RJ-45 10/100/1000BASE-T که از سیستم انتقال دیتا با قابلیت تنظیم خودکار سرعت انتقال بهره میبرد، قطعاً در لیست بهترین و اقتصادی ترین سوئیچ های بازار قرار میگیرد. ۲ پورت این مودم از نوع PoE است و با توجه به کممصرف بودن، برای کسبوکارهای کوچک و شبکههای خانگی بسیار مناسب است.
برخی از ویژگیهای مهم این سوئیچ:
نصب و راهاندازی ساده
دارای دو پورت PoE
PoEدارای ماکزیمم توان خروجی ۱۸ وات
سوئیچ مدیریتی
قابلیت کنترل پهنای باند
عملکرد بیصدا به دلیل طراحی بدون فن
مجهز به نشانگر LED
۴. سوئیچ شبکه ۲۴ پورت تی پی لینک DES-1024R plus
جزو بهترین و اقتصادی ترین سوئیچ های بازار؛ مناسب برای کسبوکارهای متوسط سازمانی
سوئیچ DES-1024R پلاس از نوع سوئیچهای غیر مدیریتی است که توسط برند دیلینک عرضه شده است. این سوئیچ با ۲۴ پورت که از سرعتهای ۱۰ و ۱۰۰ گیگابیت بر ثانیه پشتیبانی میکند، علیرغم قیمت پایین و منطقی، امکانات زیادی را در اختیار کاربران قرار میدهد.
ویژگیهای مهم:
پورت 10/100
حداکثر ظرفیت ۵.۲ گیگابیت
ظرفیت جدول مک ۴ کیلوبایت
پشتیبانی از Auto MDI/MDIX
قیمت پایین
راحتی استفاده
قابلیت اطمینان
نوع پورتهای آپ لینک Open Slot
۵. سوئیچ شبکه ۲۴ پورت دی لینک مدل DES-1026G
مناسب برای کسبوکارهای کوچک و متوسط
سوئیچ ۲۴ پورت دی لینک مدل DES-1026G بدون شک در بین بهترین و اقتصادی ترین سوئیچ های بازار قرار میگیرد، چرا که از نوع سوئیچهای غیرمدیریتی و انعطافپذیری است که پورتهایی با سرعت بالای ۱۰۰ گیگابیت را در اختیار شما قرار داده و با در اختیار داشتن ۲ پورت Combo SFP گیگابایت، از قابلیت اتصال سرورها به سوئیچ و افزایش پهنای باند برای آنها پشتیبانی میکند.
برخی از ویژگیهای مهم این سوئیچ:
پشتیبانی همه پورتها از Flow Control
سوئیچ غیرمدیریتی
بدون فن و بدون سروصدا
Plug & Play
عدم نیاز به کابل کراس اوور
پشتیبانی از ANSI/IEEE 802.3 NWay auto-negotiation
پشتیبانی از CSMA/CD
۶. سوئیچ شبکه ۲۸ پورت دی لینک D-Link DGS-1210
معرفی بهترین و اقتصادی ترین سوئیچ های بازار
جزو بهترین و اقتصادی ترین سوئیچ های بازار؛ مناسب برای کسبوکارهای متوسط و بزرگ سازمانی
سوئیچهای مدیریتی سری D-Link DGS-1210 یکی از جدیدترین نسلهای سوئیچ شبکه هستند که از خروجی Power over Ethernet، انواع رابط فیزیکی، رابطهای مدیریتی و ویژگیهای پیشرفته لایه ۲ بهره میبرد. این سوئیچ از نوع POE است و به همین دلیل، در بین بهترین و اقتصادی ترین سوئیچ های بازار دستهبندیشده و طرفداران زیادی دارد.
برخی از ویژگیهای مهم این سوئیچ:
24 x 10/100/1000BASE-T ports
4 x Gigabit RJ45/SFP Combo ports
سازگار با محیطزیست و دارای فناوری سبز
ظرفیت سوئیچینگ 56Gbps
مدیریت و پیکربندی مبتنی بر وب
قابلیت تشخیص وضعیت لینکها
قابلیت تشخیص طول کابل و تشخیص سریع خطاها
دارای سیستم Hibernation
دارای قابلیتهای IGMP snooping، Spanning Tree Protocol ، Port Mirroring ، Link Aggregation Control Protocol
۷. سوئیچ ۴۸ پورت سیسکو مدل WS-2960-48TT-L
اگر به دنبال سوئیچ برای کاربردهای سازمانی و بزرگ هستید، باید به سراغ سوئیچهای سیسکو بروید. سوئیچ ۴۸ پورتی سیسکو مدل WS-2960-48TT-L همان چیزی است که به دنبالش هستید. تنها کافی است نگاهی به ویژگیهای مهم این سوئیچ بیندازیم:
مناسب برای پیادهسازی مکانیسمها و امکانات پیشرفته در لایه دو
VLAN tagging
کنترل دسترسی
QOS
نوع سوئیچ:10/100Mbp/s
قابلیت برنامهریزی و مدیریت
نشانگر LED
۸. سوئیچ ۲۴ پورت سیسکو مدل WS-C2960S-24TS-L
سوئیچ ۲۴ پورت سیسکو مدل WS-C2960S-24TS-L برای مدیران حرفهای و سازمانهای بزرگ طراحی شده است. برخی از ویژگیهای مهم این سوئیچ به شرح زیر است:
دارای ۲۴ پورت اترنت 10/100/1000 و ۴ پورت فیبر با سرعت ۱ مگابیت بر ثانیه
مجهز به درگاه USB جهت اتصال کنسول و انتقال فایل
۶۴ مگابایت حافظه فلش و ۱۲۸ مگابایت حافظه رم
پورتهای گیگابیتی
استفاده از فناوری Stack
قابلیت برنامهریزی و مدیریت
تنوع پورتها 24x RJ-45
4x SFP
استانداردها:DHCP, QoS, VLAN, SNMP v1, v2, v3, Syslog, CLI, RMON, CiscoWorks LAN Management Solution
سرعت انتقال ۱۷۶ گیگابیت بر ثانیه
ظرفیت سوئیچینگ ۴۱.۷ میلیون بسته بر ثانیه
نشانگر LED
QoS
VLAN
DHCP
منبع تغذیه ۲۲۰ ولت AC
سخن پایانی
در این مقاله شما را با بهترین و اقتصادی ترین سوئیچ های بازار آشنا کردیم. با توجه به نیازهای شرکت و تعداد کلاینتهای خود، مناسبترین سوئیچ را از بین سوئیچهای ذکرشده انتخاب کنید.