در مطلب قبلی به بررسی انواع پست های مخابراتی و انواع ترمینال های استفاده شده در این پست ها یعنی ترمینال کروز و ترمینال های پیچی پرداخته شد.
آنچه در این مقاله می خوانید:
ترمینال کروز چیست؟ویژگی ها و نحوه ی ارتباط با پست مخابراتیتجهیزات مورد نیاز برای استفاده از ترمینال کروزقیچی کروزگوشی تستآچار شبکه یا آچار سوکتمزایای استفاده از ترمینال کروزسیم بندی کابل های مخابراتی
در این مطلب قصد داریم ابتدا ترمینال کروز را تعریف نموده و سپس کاربرد ها و مزایای استفاده از آن را محیط های مختلف بیان کنیم.
ترمینال کروز چیست؟
اگر در محیط کاری و یا هنگام عبور از کنار دیوار کوچه ها و یا خیابان ها با پست های مخابراتی رو به رو شده باشید، متوجه شده اید که در داخل این پست های تلفن، ترمینال هایی وجود دارد که باعث انتقال دیتا و اطلاعات از سیم های وارد شده مخابرات به سیم های خطوط داخلی شرکت و یا منازل شده اند.
برای اینکار در داخل پست ها از دو نوع ترمینال یعنی ترمینال های پیچی و ترمینال کروز استفاده می کنند.
با توجه به اینکه ترمینال های پیچی که مدل های قدیمی تر هستند، دیگر منسوخ شده و از آن ها استفاده نمی شود، ترمینال کروز کاربرد های بیشتری پیدا کرده است.
مزایا و ویژگی های این ابزار باعث شده است تا این توع ترمینال کاربرد بیشتری در پست های مخابراتی پیدا کند.
از ترمینال کروز در انواع پست های مخابراتی می توان استفاده نمود.
دوره آموزش سانترال پاناسونیک و ایزابل (سیپ سرور)
ویژگی ها و نحوه ی ارتباط با پست مخابراتی
ترمینال کروز مانند ترمینال پیچی دارای دو پورت ورودی و خروجی است که باعث انتقال اطلاعات بین سیم های وارد شده از طرف مخابرات و سیم های رانژه می شود.
در دستگاه های سانترال می توان از این ایزار برای پست های تلفن شرکت و یا سازمان استفاده نمود.
ترمینال کروز در این موارد می تواند از طریق کابل جک به کارت های مختلف خطوط داخلی وصل شده و برای راه اندازی خطوط داخلی مورد استفاده قرار بگیرد. علاوه بر این این ترمینال ها می توانند از طریق وصل شدن به زوج سیم های مخابرات، باعث راه اندازی خطوط مختلف شهری شود.
این ابزار معمولاً به رنگ سفید بوده و دارای یک پایه است که روی پست مخابراتی وصل می شود.
روی هر ترمینال که به رنگ های مختلف در بازار موجود هستند، ده پورت مختلف وجود دارد که به ترتیب از ۱ تا ۱۰ شماره گذاری شده اند.
هر کدام از این پورت ها برای اتصال یک زوج سیم مورد استفاده قرار می گیرند.
بنابراین زمانی که یک زوج سیم به پورت شماره ی X وصل شده است و می خواهیم از این پورت خروجی بگیریم، زوج سیم رانژه را حتما باید به پورت خروجی یا همان پورت پایینی X ترمینال وصل نماییم.
همانطور که در آموزش های مختلف راه اندازی دستگاه های سانترال نیز گفته شد، برای وصل نمودن کابل های جک به ترمینال کروز باید ترتیب رنگ بندی خاصی را رعایت کنیم که برای آشنایی و آگاهی از این ترتیب رنگ بندی می توانید سایر مقالات سایت را مطالعه نمایید.
تجهیزات مورد نیاز برای استفاده از ترمینال کروز
برای استفاده از این ترمینال ها و راه اندازی خطوط مختلف با استفاده از آن ها باید از تجهیزات مخصوصی استفاده کنیم.
قیچی کروز
قیچی کروز یکی از ابزار مهم برای اتصال درست زوج سیم ها به پورت های ترمینال کروز می باشد.
این مورد از ابزار های ترمینال کروز در افزایش سرعت اتصالات مختلف بر روی پست های مخابراتی می تواند بسیار موثر باشد.
این ابزار برای لخت کردن و جا زدن درست سیم مورد استفاده قرار می گیرد و نحوه ی کار آن به این طریق است که باید ابتدا سیم رانژه را روی پورت مخصوص قرار داده و سپس قیچی کروز را روی آن پورت قرار داده و فشار دهیم تا سیم لخت شده و درون پورت مورد نظر قرار بگیرد.
نکته ای که باید در هنگام استفاده از قیچی کروز در نظر بگیریم این است که یک طرف قیچی برای لخت کردن و جا زدن سیم و طرف دیگر برای قطع کردن قسمت های اضافی مورد استفاده قرار می گیرد و به همین دلیل باید در هنگام استفاده مراقب باشیم تا این کار به درستی انجام شود و قسمتی که نیاز داریم به اشتباه بریده نشود.
با استفاده از این قیچی می توان به راحتی زوج سیم ها را به پورت مورد نظر پانچ کرد. هنگام پانچ کردن استفاده از قیچی کروز باعث می شود تا زوج سیم مورد نظر به خوبی روی پورت قرار بگیرد و قسمت اضافه ی آن نیز بریده شود.
هرسوالی که داری در انجمن مطرح کن
گوشی تست
از گوشی تست نیز می توان در مراحل مختلف نصب دستگاه سانترال و سیم بندی آن استفاده نمود.
علاوه بر این زمانی که در یک مجموعه ارتباطات بسیار زیادی داشته باشیم می توانیم از گوشی تست برای عیب یابی قسمت های مختلف که دچار مشکل شده اند استفاده نمود.
از گوشی تست که ظاهری شبیه به گوشی های آنالوگ بی سیم رومیزی دارد می توان برای تست کردن انتقال دیتا و بوق استفاده نمود.
زمانی که سیم بندی ترمینال کروز انجام می شد، دو فیوز مخصوص ترمینال کروز را به گوشی تست وصل می کنیم و سپس آن ها را به پورت های مختلف ترمینال می زنیم.
اگر پورت ها و سیم بندی به خوبی بر روی پورت ها انجام شده باشد، زمانی که فیوز را به پورت ها وصل می کنیم باید اطلاعات بر روی نمایشگر گوشی تست ظاهر شود که نمایانگر انتقال بوق می باشد.
علاوه بر از گوشی تست می تواند برای مشخص نمودن انتقال دیتا نیز استفاده نمود که در این حالت فقط یک صدای بوق روی گوشی شنیده می شود که نشان می دهد اتصالات به درستی برقرار شده است.
آچار شبکه یا آچار سوکت
یکی دیگر از ابزار مهمی که در راه اندازی و نصب دستگاه های سانترال باید با روند کار آن آشنایی کاملی داشته باشید، آچار سوکت یا آچار شبکه می باشد.
از این آچار برای اتصال انتهای کابل ها به کانکتور استفاده می شود که نحوه ی کار با آن بسیار راحت می باشد.
این آچار ها دارای انواع مختلفی هستند که با توجه به نیاز و کاربری می توان برای خرید آن اقدام نمود.
از دیگر ابزار مورد نیاز برای راه اندازی دستگاه سانترال و همچنین سیم بندی پورت های ترمینال کروز می توان به سیم چین و فازمتر اشاره نمود.
علاوه بر این زمانی که از ترمینال کروز در پست های مخابراتی استفاده می کنیم، لازم است تا از سیم های رانژه برای برقراری ارتباط بین ترمینال ها و همچنین پریز و کی استون ها استفاده کنیم.
مزایای استفاده از ترمینال کروز
هر چند نوع اتصال زوج سیم ها به ترمینال های مختلف می تواند در روند برقراری ارتباطات و استفاده از مزایای ترمینال ها موثر باشد، اما استفاده از ترمینال های کروز می تواند مزایای خوبی به همراه داشته باشد.
اولین موردی که در هنگام استفاده از ترمینال های پیچی می تواند به عنوان یک نقطه ضعف شناسایی شود، عدم نظم مناسب در اتصال زوج سیم ها به پورت های ورودی و خروجی می باشد.
این کار باعث می شود تا محیط داخلی پست های تلفن همواره به نحو عجیبی شلوغ باشد.
اما در ترمینال های کروز به دلیل وصل شدن هر زوج سیم به پورت مخصوص می توان به راحتی در هنگام ایجاد مشکل، ایراد و قسمتی که دچار نقص شده است را پیدا کرد.
علاوه بر این سیم بندی به صورت بهتری انجام می شود و همین امر می تواند در طولانی مدت از اختلالات مختلف در خطوط وصل شده به ترمینال جلوگیری کند.
اگر تمامی اتصالات در ترمینال کروز به خوبی برقرار شود و سیم بندی با نظم مناسبی در داخل پست تلفن به اجرا در بیاید، می توان از مزایای مناسب ترمینال کروز نیز در اتصالات برقرار شده استفاده نمود.
سیم بندی کابل های مخابراتی
برای راه اندازی خطوط شهری و داخلی بر روی مرکز تلفن و ارتباط آن با پست مخابراتی باید از کابل جک استفاده نماییم.
کابل جک ها معمولاً به صورت ۱۶ یا ۲۴ زوجی مورد استفاده قرار می گیرند.
ترکیب رنگ بندی آن ها برای اتصالات مهم است و به شما کمک می کند در زمانی که خطوط داخلی و شهری دچار خرابی شوند به راحتی مشکل را برطرف نمایید.
بر روی این کابل ها ۵ رنگ اصلی سفید، قرمز، مشکی، زرد و بنفش قرار گرفته اند که به هر رنگ با پنج رنگ فرعی آبی، نارنجی، سبز، قهوه ای و طوسی ترکیب شده و زوج سیم ها را تشکیل می دهند.
برای اتصال ترمینال کروز به سانترال و پست مخابراتی خود حتما باید این استاندارد ها را رعایت کنید.