با توجه به پیشرفت تکنولوژی و تحول سختافزارها، تجهیزات ذخیرهسازی از دسته مهمترین ابزارها شناخته شدند. این تجهیزات ذخیرهسازی به نام هارد یا حافظه در میان مردم شناخته شد که از اهمیت زیادی نیز برخوردار هستند. نمونهای از انواع پرکاربردترین هاردها، هارد SSD میباشد که از ویژگی و قابلیتهای ایدهآلی بهرهمند است.به این ترتیب می خواهیم تفاوت هارد SSD با HDD در چیست؟ و با این تجهیزات آشنا شویم.
آنچه در این مقاله می خوانید:
آشنایی با انواع هارد SSD و هارد HDDهارد معمولی HDD چیست؟هارد SSD چیست؟چه تفاوتی بین هارد معمولی و SSD وجود دارد؟کلام آخرآشنایی با انواع هارد SSD و هارد HDD
یکی از مهمترین تجهیزات ذخیرهسازی، هاردها هستند که در انواع هارد SSD و یا هارد معمولی طراحی و ساخته شدهاند. هاردهای معمولی به نام HDD شناخته شدهاند که هر یک از آنها دارای ویژگیهای مربوط به خود هستند. قبل از آنکه بدانیم هارد ssd چه تفاوتی با هاردهای معمولی دارد؟ بهتر است که با این دو نمونه هارد پرکاربرد آشنا شویم.
هارد معمولی HDD چیست؟
هارد دیسک در اصل از دسته دیسکهای مغناطیسی قرار دارد که به پلاتر معروف میباشد. این هارد به سرعت میچرخد و چرخش آن معمولاً بین ۵۴۰۰ تا ۱۵۰۰۰ دور در دقیقه است. به این ترتیب هر چه میزان چرخش مغناطیسی هارد شما سریعتر باشد، رایانه نیز با سرعت بیشتری میتواند اطلاعات را باز کند و در اختیار شما قرار دهد.
در این هارد، تمامی دادههای دیجیتال به صورت کدهای باینری نشان داده می شوند و مجموعهای از ۱ و ۰ که می توانند اطلاعات هر فایل را به شما نشان دهند، در اختیار شما قرار می گیرند. این هارد دیسک دارای حداکثر ظرفیت ۲۰ ترابایت میباشد که برای کاربردهای عادی مناسب است.
هارد SSD چیست؟
هارد SSD دقیقاً به صورت یک فلش مموری است که در درایوهای فلش USB و کارت حافظه دوربینهای دیجیتال از آن به صورت گسترده استفاده می شود. در این هارد از نیمه هادیهایی به کار برده شده که به وسیله آن برای ذخیره دادهها با تغییر حالت الکتریکی تریلیونها در مدار موجود هارد استفاده می کنند.
این هارد به دلیل نداشتن قطعات متحرک سریعتر عمل کرده و برای جمعآوری اطلاعات در آن نیازی به صبر کردن برای چرخش دیسک و هد نخواهیم داشت. هارد SSD دوام و مقاومت بیشتری نسبت به هاردهای معمولی دارد.
چه تفاوتی بین هارد معمولی و SSD وجود دارد؟
سوال رایج اینجاست که هارد ssd چه تفاوتی با هاردهای معمولی دارد؟ باید اضافه کنم که هارد SSD به دلیل ساختاری که دارد، دارای سرعت و عملکرد بیشتری نسبت به هاردهای معمولی میباشد. همچنین این سرعت باعث می شود تا انواع برندها نیز در ساخت لپتاپهای خود از هاردهای معمولی استفاده نکنند.
با وجود آنکه این دو در امر ذخیرهسازی عملکرد تقریباً یکسانی دارند، ولی هاردهای معمولی قدیمیتر شدهاند و سرعت کمتری را در انتقال دادهها ارائه می دهند. هارد معمولی با توجه به ویژگیهایی که دارد، از قیمت پایینتری نیز برخوردار میباشد که باعث شده کاربران زیادی از این هارد استفاده کنند.
ولی بهتر است بدانید که هاردهای معمولی هنوز به طور کلی کنار نرفتهاند. چرا که افراد زیادی در سیستمهای معمولی خود برای ذخیرهسازی دادهها از هارد معمولی و SSD به صورت همزمان استفاده می کنند. این کار باعث می شود تا به راحتی بتوانید به اجرای سیستم عامل، نرمافزارهای سنگین و بازیهای خود بپردازید. همچنین استفاده همزمان از این دو حافظه، به شدت تاثیرگذار و مقرون به صرفه است.
تفاوت هارد معمولی و SSD از نظر طول عمر
این دو کارت حافظه، از نظر طول عمر نیز با یکدیگر متفاوتاند. به این صورت که هارد معمولی در برابر ضربه، تکان و یا افتادن، به خصوص در زمانی که هارد روشن و در حال کار کردن میباشد، آسیبپذیر خواهد بود.
این موضوع زمانی مهم خواهد بود که هارد شما وقتی روشن است، لپتاپ خود را نباید تکان دهید، چرا که هر تکانی امکان خط افتادن پلیت را افزایش می دهد که نتیجه آن خاموش شدن هارد میباشد. هارد معمولی به مراقبت ویژهای نیاز دارد. اما همانطور که می دانید، عمر حافظه SSD بلندتر است. چرا که به مراقبت خاصی نیاز ندارد.
تفاوت هارد SSD با HDD از نظر اندازه و شکل
هارد معمولی به دلیل قدیمی بودن، تنها در دو فرمت ۲.۵ و ۳.۵ اینچ وجود دارد. و این در صورتی است که هارد SSD را می توانید در انواع اندازههای SFF, LFF, M.2,NVME و Add-in Cards تهیه کنید.
تفاوت هارد SSD با HDD در مصرف برق و گرما
این ماهیت طبیعی هارد است که در زمان کار کردن، از خود صدا تولید می کند. به این صورت هر چه سرعت هارد بیشتر باشد، و یا هارد به روی یک شاسی فلزی قرار داشته باشد، به میزان آن این صدا نیز بیشتر خواهد شد.
SSDها به دلیل آنکه دارای قطعات متحرک نیستند، هیچ صدایی از خود تولید نمی کنند. به این ترتیب گرمایی بابت آن در اثر اصطحکاک تولید نشده و برقی هم مصرف نخواهند شد. این کارت حافظه در مقابل هاردهای معمولی دارای نویز کمتر، دما و مصرف برق کمتر میباشد.
تفاوت هارد SSD با HDD در ظرفیت و قیمت
مهمترین بخش هارد، بخش ظرفیت و قیمت آنها میباشد. هاردهای SSD معمولاً در ظرفیت ۸ ترابایت ساخته می شوند و به صورت طبیعی هر چه مقدار این ظرفیت بیشتر باشد، قیمت بالاتری نیز برای آنها در نظر گرفته می شود.
ظرفیتهای رایج دیگر این هارد ۱۲۸، ۲۵۶ و ۵۱۲ است که باز هم فضای زیادی برای شما آزاد میماند. هزینه هر گیگ در هارد معمولی کمتر از هارد SSD میباشد.
تفاوت هارد معمولی و SSD از نظر سرعت
اطلاعاتی که در هارد پردازش می شوند، باید این پردازش به صورتی باشند که اطلاعات در جایی ذخیره شده و بتوان از آنها استفاده کرد. به این منظور هارد SSD از سرعت بالاتری بهرهمند میباشد و می تواند با سیستمهای دیگری نیز اعم از CPU در ارتباط باشد. ولی هارد معمولی از چنین قابلیتهایی برخوردار نیست و سرعت پایینتری در پردازش اطلاعات ارائه می دهد.
کلام آخر
با توجه به توضیحات بالا دریافتیم که هر دو هارد با توجه به ویژگی و برتریهایی که نسبت به یکدیگر دارند، می توانند نقش مهمی را در سیستم ایفا کنند. همچنین انتخاب آنها با توجه به میزان کارایی شما متفاوت است و می توانید همزمان از دو هارد برای فعالیت خود استفاده کنید که این موضوع به شدت بهینه و عالی است.
مجموعه ISG ، یک فروشگاه ارائه دهنده ی انواع تجهیزات شبکه ای می باشد. شما عزیزان می توانید انواع هارد مورد نیاز خود را در بالاترین کیفیت و مقرون به صرفه ترین قیمت تعریف شده، از این مجموعه خریداری نمایید.برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سانترال ، ویپ و شبکه با ما همراه باشید…