انجام تنظیمات مودم روتر tenda
در درسنامه های قبلی خدمت تان عرض کرده بودیم که مودم ها یکی از مهم ترین و پرکاربردترین کلاینت های فعال در شبکه های کامپیوتری معرفی می شوند. بنابراین روش اضافه نمودن و فعال کردن مودم در یک شبکه ی کامپیوتری مهم ترین چیزی است که باید به آن دقت نمایید. در واقع فرقی نمی کند که شما چه مدل مودمی را برای شبکه ی کامپیوتری خود انتخاب و خریداری کرده اید، در هر صورت مودم شما باید به دو صورت نرم افزاری و سخت افزاری، به مجموعه کامپیوتری شما اضافه شود.
آنچه در این مقاله می خوانید:
انجام تنظیمات مودم روتر tenda روش های انجام تنظیمات روی مودم روتر tendaIP دهیکانکشن PPPOEوضعیت مودم در شبکه LAN و WANسوال مهم نکات مهم جمع بندی و سخن آخر
در درسنامه سیزدهم به صورت مفصل روش های اضافه نمودن مودم به صورت نرم افزاری و سخت افزاری را برای شما آموزش دادیم. با هم یاد گرفتیم که چگونه می توانیم یک مودم را با هر مدلی به یک سیستم کامپیوتری متصل کنیم و آی پی دهی کلاینت ها را نیز به بهترین شکل ممکن انجام دهیم.
اما در این درسنامه قرار است که درباره ی انجام تنظیمات روی مودم روتر صحبت کنیم. مودم مورد نظر ما در این درسنامه مودم tenda می باشد. خوب برای انجام تنظیمات روی مودم روتر، نیاز است که ابتدا، اینترنت مورد نیاز مجموعه از طریق زوج سیم های مخابرات دریافت و سپس از طریق کابل شبکه به مجموعه و شبکه ی کامپیوتری، انتقال پیدا کند.
برای انجام تنظیمات روی مودم روتر تندا، شما می توانید از دو روش بسیار مرسوم استفاده کنید که در هر دوی این روش ها، ساخت کانکشن pppoe، مهم ترین مرحله خواهد بود. در ادامه به شرح هر دوی این روش ها می پردازیم و به شما آموزش می دهیم که چگونه می توانید یک کانکشن pppoe بسازید. در واقع آنچه که در درسنامه چهاردهم دوره جامع شبکه های کامپیوتری ISG خواهید خواند، به شرح زیر است :
انجام تنظیمات روی مودم روتر tenda
ساخت کانکشن pppoe بر روی مودم
روش های انجام تنظیمات روی مودم روتر tenda
روش اول : راهکار اول برای انجام تنظیمات روی مودم روتر تندا این است که ما روی خود مودم، یک کانکشن بسازیم. نام این کانکشن معمولاً pppoe می باشد. مجموعه و شبکه ی کامپیوتری شما می توان با این کانکشن به راحتی به اینترنت متصل شود. در واقع اینترنت از طریق این مودم روتر به سمت کلاینت ها هدایت خواهد شد. ساخت این کانکشن بسیار آسان است. شما می توانید با استفاده از user name و password روی مودم و با کمک تنظیماتی که در همین درسنامه ارائه خواهیم داد، اینترنت مودم را به راحتی هر چه تمام تر راه اندازی نمایید.
روش دوم : در این حالت باید مودم را روی حالت و مود bridge بگذارید. صحبت از مود bridge ، بدین معناست که مودم روتر شما، قابلیت مسیر یابی و روترینگ خودش را از دست داده و به یک مودم ساده تبدیل می شود. در واقع وقتی حالت مودم بر روی bridge قرار داده شود، عملاً وجود هر گونه روترینگ در شبکه ی کامپیوتری به واسطه مودم روتر از بین خواهد رفت؛ از این رو شما برای برقراری این قابلیت در مجموعه، باید از یک روتر جداگانه با قابلیت روترینگ قوی تر استفاده نمایید.
با این قابلیت و از بین بردن قابلیت روترینگ در مودم روتر ما، حالا نیاز است که کانکشن pppoe را دوباره بسازیم. در واقع اگر توجه کنید، تحت هر شرایطی و در هر روشی از روش های انجام تنظیمات روی مودم روتر، ما نیاز به ساخت کانکشن pppoe پیدا خواهیم کرد. ولی فرقی نمی کند که ما روی خود مودم روتر این کار را انجام دهیم یا به صورت جداگانه!
دقت کنید که اگر قرار است که این کار بر روی یک روتر جداگانه انجام شود، حتماً نیاز به از بین بردن قابلیت روترینگ پیدا خواهید کرد.
IP دهی
موضوعی که در درسنامه ی قبلی مطرح شد از این قرار بود که ما به سیستم مان، یک IP دادیم. بررسی کردیم که عمل آی پی دهی در یک شبکه ی کامپیوتری می تواند به صورت MANUAL و DHCP SERVER انجام شود. گفتیم که در حالت عادی فرقی نمی کند که آی پی دهی به چه صورت انجام شود. در هر صورت سیستم در رنج شبکه و NETWORK ID مودم ما IP دریافت می کرد و به مودم وصل می شد.
حالا با تکیه بر این مرور ساده، از طریق START شروع می کنیم. عبارت CMD را در این بخش سرچ می کنیم و پنجره ی COMMAND PROMPT باز می شود. خوب حالا IP CONFIG می گیریم. سیستم نشان می دهد که IP سیستم ۱.۲ و IP مودم در حالت پیش فرض، ۱.۱ خواهد بود. پس متوجه می شویم که تنظیمات و IP ها هیچ تغییری نکرده اند. ( با درسنامه ی قبلی ). پس همه چیز بر رس جای اصلی خود باقیست. حالا به سراغ ساخت کانکشن PPPOE خواهیم پرداخت.
کانکشن PPPOE
خوب؛ برای ساخت و راه اندازی این کانکشن نیاز است که ابتدا به مرورگر سیستم تان مراجعه نمایید. آی پی ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ را که همان آی پی مودم است وارد می کنیم و اینتر را می زنیم. قبلاً برای تان توضیح داده بودیم که ما می توانیم با استفاده از این روش، به صفحه ی وب و تنظیمات مودم دسترسی پیدا کنیم. وقتی IP مودم را وارد می کنیم و اینتر را میزنیم، وارد صفحه ای خواهیم شد که باید یک یوذر نیم و پسورد برای آن صفحه وارد کنیم. می دانیم که USER و PASS هر مودم در حالت پیش فرض و دیفالت، ADMIN است. عبارت برای برای هر دو فیلد وارد می کنیم و اینتر را می زنیم.
ببینید؛ شرکتی که شما خدمات اینترنت خود را از آن دریافت می کنید، حتماً یک USER و PASS برای ورود به تنظیمات اینترنت تان به شما خواهد داد. حالا این شرکت می تواند مخابرات و یا هر مجموعه معتبر دیگری باشد. شما می توانید از طریق این یوذر نیم و پسورد به ISP متصل شوید و اینترنت مورد نیاز را دریافت نمایید. البته که این کار حتماً باید از راه پروتکل PPPOE انجام شود.
دقت کنید که در کنار USER و PASS که شرکت خدمات اینترنتی به شما می دهد، دو فاکتور VPI و VCI نیز ارائه می گردد. معمولاً این دو فاکتور به ترتیب ۰ و ۳۵ تعریف می شوند. البته باز هم برای اطمینان بیشتر، بهتر است که مقادیر این دو فاکتور را بپرسید و از این داده مطمئن شوید.
خوب؛ حالا برویم به سراغ صفحه ی وب مودم که آن را باز کردیم. در صفحه ی اول مستقیماً به بخش WIZARD خواهیم رفت. WIZARD همان پنجره ای است که می توانید از طریق آن مودم خود را به اینترنت تان ارتباط دهید. ما در این مرحله قصد داریم که کانکشن PPPOE را بر روی مودم اصلی مان راه اندازی نماییم. بنابراین اصلاً بحث وجود روتر دیگری مطرح نیست و فقط قرار است که اینترنت را مستقیماً بر روی مودم روتر خود پیاده سازی نمایید.
در صفحه ی WIZARD، قسمت COUNTRY، طبیعتاً باید کشور ایران را انتخاب کنید. در بخش AREA طبعاً منطقه ی مورد نظر شما باید انتخاب شود. اما برسیم به دو فاکتور VPI و VCI که قبلاً هم گفتیم که اعداد سفر و ۳۵ به آن ها تعلق می گیرد. بعد از وارد نمودن تمامی فاکتورهای درخواستی ، گزینه ی NEXT را می زنیم. پس از زدن NEXT ، به پنجره ای هدایت می شویم که باید کانکشن خودمان را در آن انتخاب کنیم. مشاهده کنید که حالت پیش فرض بر روی PPPOE گذاشته شده است. PPPOE ETHERNET
در این مرحله ما قرار است که با این پروتکل کانکشن بسازیم و مودم را به اینترنت متصل کنیم. دقت کنید که اگر قرار بود که مودم را BRIDGE کنید، باید تیک ما روی گزینه ی آخر قرار داده شود که همان عبارت BRIDGE می باشد. وقتی که تیک مورد نظر بر روی عبارت PPPOE گذاشته شد و روی NEXT کلیک شد، پروسه به صفحه ای هدایت می شود که باید یوذر نیم و پسوردی که از طرف شرکت برای تنظیمات اینترنت به ما داده شده است را وارد نماییم.
بعد از وارد کردن یوذر نیم و پسورد، حالا باید در بخش SERVICE NAME هم یک نام برای کانکشن انتخاب کنیم. بقیه موارد را تغییر نمی دهیم و بر روی عبارت NEXT کلیک می کنیم. حالا دوباره NEXT و بعد وارد صفحه ای می شویم که تنظیمات مودم را کاملاً به شما نشان می دهد. بهتر است که در این قسمت روی گزینه ی SAVE/REBOT کلیک کنید. البته ممکن است مودمی که در حال راه اندازی آن هستید، نیازی به REBOT نداشته باشد. ولی خوب طبیعتاً شما برای SAVE، حتماً به REBOT هم می کنید چون این دو گزینه با هم هستند.
خوب؛ حالا مودم بالا آمد و باید تنظیمات را چک کنیم. حالا در سربرگ WAN وضعیت شبکه ی WAN را بررسی می نماییم. WAN به ما نشان خواهد داد که IP دریافت کرده همان IP عمومی می باشد. مشاهده می کنید که STATUSE یا همان وضعیت هم در حالت UP قرار دارد. بنابراین در حال حاضر، مودم به اینترنت متصل است. حالا به سراغ مرورگر می رویم و دوباره سایت گوگل را سرچ می کنیم. وقتی گوگل بالا آمد، عبارت WHATS MY IP را سرچ خواهیم کرد.
IP که در نتیجه ی این سرچ به عنوان نتیجه بالا می آید، در واقع همان publice ip کلی خواهد بود.
وضعیت مودم در شبکه LAN و WAN
خوب؛ حالا شبکه ای را تصور کنید که مودم روتر دارد. طبیعتاً یک طرف این مودم روتر، شبکه ی LAN یا همان شبکه ی داخلی و سمت دیگر آن شبکه ی خارجی یا همان WAN می باشد. پروسه ای که الان انجام شد، از این قرار است که یک سیستم با ای پی ۱۹۲.۱۶۸.۱.۲ و با SUBNET 24 به واسطه ی یک کابل شبکه به مودم روتر شبکه کامپیوتری متصل شده است. البته که خود مودم نیز از طریق زوج سیم به مخابرات وصل است.
از این روی، سمت دیگر مودم شبکه ی WAN یا همان شبکه خارجی قرار دارد که آی پی عمومی یا همان PUBLICE IP ما همان آی پی شبکه ی WAN می باشد. در واقع زمانی که ما کانکشن PPPOE را بر روی مودم مجموعه راه اندازی می کنیم، مودم همان آی پی عمومی را از ISP دریافت می نماید. این ای پی معمولاً برای مودم قابل درک است. در نهایت مودم ما یک IP عمومی و یک IP داخلی مخصوص شبکه ی LAN خود را داراست.
در این مرحله، کاری که روتر انجام می دهد این است که امکان برقراری ارتباط با دنیای بیرون از شبکه ی LAN را برای تمامی کلاینت ها فراهم می نماید. البته که بر عکس این موضوع نیز صادق است. یعنی امکان برقراری ارتباط از فضای بیرون از شبکه با کلاینت های داخلی شبکه به راحتی برقرار خواهد شد. به طور کلی این روند، همان وظیفه ی روتر است که در درسنامه های قبلی برای تان مفصلاً توضیح داده بودیم.
سوال مهم
سولی که اینجا مطرح می شود این است که زمان UP شدن مودم، اینترنت علاوه بر خود مودم، بر روی سیستم مورد نظر نیز راه اندازی شد. در واقع ما بدون هیچ گونه تنظیماتی و تنها با ست کردن مودم به اینترنت بر روی سیستم مان دسترسی پیدا کردیم. چطور این امر امکان پذیر می باشد؟
ببینید، پاسخ این سوال می تواند بسیار مفصل باشد. اما در این حد کفایت می کند بدانید که مودم هایی مانند مودم تندا، D-LINK و TP-LINK به صورتی طراحی شده اند که پروسه ی اتصال سیستم به اینترنت را خودشان به صورت خودکار انجام می دهند. یعنی این مودم ها می توانند به محض آپ شدن و به صورت خودکار، امکان دسترسی تمامی کلاینت ها به اینترنت را فراهم آورند. پس برای این مدل مودم ها شما نیازی به ست کردن تنظیمات خاصی به جهت برقراری اینترنت در کلاینت های شبکه کامپیوتری پیدا نخواهید کرد.
بنابراین متوجه شدیم که مودم ها نام برده و خیلی از مودم های دیگر، به صورت خودکار DHCP SERVER دارند و پروسه ی IP دهی کلاینت ها را انجام می دهند. البته این موضوع درباره تمامی مودم ها صدق نمی کند که در درسنامه های بعدی مفصلاً به این موضوع می پردازیم.
نکات مهم
خوب؛ برای بررسی جوانب بیشتر راه اندازی مودم در شبکه ی کامپیوتری، دوباره به سراغ صفحه وب مودم در مرورگر خواهیم رفت. در قسمت ADVANCED SETTING، گزینه WAN داریم. این بدین معناست که ما می توانیم خودمان شبکه ی WAN را به صورت دستی، اضافه و یا حذف نماییم. یعنی اگر از بخش WIZARD برای ساخت کانکشن PPPOE استفاده نکردید، می توانید از این قسمت اقدام کنی و گزینه ی ADD را بزنید و مشابه روال قبلی که در بخش WIZARD توضیح دادیم، کانکشن PPPOE را بسازید.
اما برسیم به قسمت LAN؛ شما می توانید در این قسمت IP LAN را مشخص نمایید. معمولاً IP و SUBNET موجود در این بخش، به صورت پیش فرض هستند. البته شما می توانید با توجه به خواست و نظر خودتان، این قسمت را به دلخواه تغییر دهید.
جمع بندی و سخن آخر
خوب؛ در این درسنامه یاد گرفتیم که چگونه می توانیم یک مودم تندا را در یک شبکه ی کامپیوتری راه اندازی نماییم. یاد گرفتیم که چگونه یک کانکشن PPPOE بسازیم و به کمک آن اینترنت را برای تمامی کلاینت ها تعریف کنیم. در درسنامه های بعدی به سراغ مباحث دیگری خواهیم رفت که روند کار شما با یک شبکه ی کامپیوتری را آسان تر می کنند. امیدواریم که این درسنامه بتواند در پروسه ی راه اندازی یک مودم در شبکه کامپیوتری به شما کمک کند و به سوالات شما در این زمینه پاسخ دهد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سانترال ، ویپ و شبکه با ما همراه باشید…