سانترال ها یکی از مهم ترین اجزا در ادارات، شرکت ها و…. هستند. امروزه به ندرت شرکت نوپایی را می توان یافت که از این فناوری استفاده نکند. با توجه به گستردگی ارتباطات در دنیای امروز استفاده از انواع مدل های دستگاه سانترال بسیار رایج شده است. در این مقاله می خواهیم به معرفی شرکت های سازنده ی دستگاه سانترال و انواع این دستگاه ها صحبت کنیم.
آنچه در این مقاله می خوانید:
شرکت های تولید کننده دستگاه های سانترال انواع مرکز تلفن آنالوگ یا قدیمی
تلفن سانترال پاناسونیک و بررسی انواع آندستگاه سانترال تحت شبکه و استفاده از قابلیت ویپمرکز تلفن ( دستگاه سانترال ) تجاری:مرکز تلفن و انواع آن / تفاوت مرکزتلفن های کد باز و سانترال های تجاری / بخش اولمرکز تلفن های غیر تجاری:تفاوت مرکز تلفن های تحت شبکه تجاری و غیرتجاری
شرکت های تولید کننده دستگاه های سانترال
با توجه به گسترش ارتباطات و نیاز شرکت ها به دستگاه سانترال، برند های زیادی دستگاه سانترال را تولید کرده اند. در این میان برخی از برند ها به دلیل ساختار و کیفیت بسیار بالای دستگاه ها، ارائه ی لوازم جانبی با کیفیت، پشتیبانی مناسب، توجه به نیاز مشتریان و… توانسته اند نسبت به بقیه ی برند ها، محبوبیت بیشتری به دست بیاورند.
سامسونگ، پاناسونیک، ان ای سی، زیمنس و آلکاتل مهم ترین سازندگان دستگاه سانترال در دنیا هستند؛ اما میتوان گفت دستگاه های سانترال ساخته شده توسط شرکت پاناسونیک از دیگر دستگاه های سانترال موجود در بازار مناسب تر هستند.سانترال پاناسونیک در ایران نیز محبوبیت بسیار زیادی دارد و بسیاری از شرکت ها و ادارات ایرانی از این دستگاه استفاده میکنند.
به طور کلی مرکز تلفن ها را میتوان به دو دسته تقسیم کرد. دسته اول را مرکز تلفن های قدیمی یا آنالوگ و دسته ی دوم را مرکز تلفن ویپ یا تحت شبکه تشکیل میدهد. مرکز تلفن آنالوگ بر روی بستر مخابراتی است. باگذشت زمان مرکز تلفن ها از شکل فیزیکی و قدیمی خود جدا شده و مرکز تلفن های تحت شبکه محبوبیت بسیار زیادی پیدا کرند. امروزه استفاده از مرکز تلفن های تحت شبکه بسیار رایج است. هرکدام از این دو دسته مرکز تلفن از انواع مدل های مختلف تشکیل شده اند که در ادامه به بررسی انواع آن ها خواهیم پرداخت
انواع مرکز تلفن آنالوگ یا قدیمی
مرکز تلفن آنالوگ یا قدیمی به صورت دستگاه های فیزیکی هستند. تمامی دستگاه های سانترال آنالوگ بهصورت تجاری ارائه شده اند. برای نصب مرکز تلفن آنالوگ نیاز به سیمکشی و برنامه نویسی مرکز تلفن دارید که از طرق مختلف (تلفن یا کامپیوتر) انجام میگیرد.
یکی از بهترین برند های ارائه دهنده ی مرکز تلفن آنالوگ، شرکت پاناسونیک است. دستگاه های سانترال این شرکت در کشور ما محبوبیت بسیار زیادی دارند. مرکز تلفن آنالوگ پاناسونیک به دو دسته ی کم ظرفیت و پر ظرفیت تقسیم می شوند.
برای مشاهده ی انواع مدل های دستگاه سانترال پاناسونیک آنالوگ اینجا کلیک کنید.
البته شرکت پاناسونیک برای مرکز تلفن آنالوگ سری TDA کارت MPR در نظر گرفته است که با تعویض آن می توان دستگاه را به یک سانترال تحت شبکه با قابلیت ها و امکانات ویژه تبدیل کرد. بهطورکلی در سانترال های آنالوگ مانند سری TDA پاناسونیک ارتباط بین تمامی داخلی ها توسط زوج سیم های مخابراتی انجام می شود و برای راه اندازی هر داخلی حداقل به یک زوج سیم مسی نیاز است.
تلفن سانترال پاناسونیک و بررسی انواع آن
برای یادگیری کامل نحوه ی راه اندازی مرکز تلفن tda می توانید از پکیج آموزش جامع سانترال tda استفاده کنید.
آموزش سانترال پاناسونیک TDA / جامع ترین پکیج آموزش سانترال TDA
با وجود اینکه مرکز تلفن آنالوگ مزایای زیادی همچون پایداری و امنیت بالا را برای کاربران خود ایجاد کرده است اما پشتیبانی دشوار، محدودیت های برقراری ارتباط و وابسته بودن به خطوط مخابراتی از محبوبیت آن کاسته است.
دستگاه سانترال تحت شبکه و استفاده از قابلیت ویپ
مرکز تلفن تحت شبکه در انواع و مدل های مختلفی در بازار موجود است. NS500 پاناسونیک یکی از این مراکز تلفن تحت شبکه است. بهطورکلی مراکز تلفنی که با ویپ کار میکنند؛ نسبت به سری آنالوگ سرعت و کیفیت بسیار بالاتری دارند.
برای یادگیری نصب، راه اندازی و برنامه ریزی دستگاه سانترال ns500 می توانید از پکیج آموزش این دستگاه استفاده کنید.
آموزش سانترال NS500 / دوره مقدماتی
مرکز تلفن های تحت شبکه مزایای بسیار زیادی همچون انتقال تصویر، برقراری تماس تصویری، انعطاف پذیری بالا، پایین بودن هزینه های ارتباطاتی، پشتیبانی سریع، قابلیت دسترسی به خطوط از بیرون شرکت و… را به همراه دارند.
مرکز تلفن های تحت شبکه را میتوان به دو دسته ی کلی تجاری و غیر تجاری تقسیم کرد.
مرکز تلفن ( دستگاه سانترال ) تجاری:
دستگاه سانترال تجاری تحت شبکه را برند هایی همچون TDA, NS, SISCO, آوایا و… تولید و به بازار عرضه کرده اند.
این مرکز تلفن ها علاوه بر اینکه قیمت بسیار بالایی دارند برای استفاده از اکثر امکانات مانند صف انتظار، ضبط مکالمات، تلفن گویا و… نیاز به خرید لایسنس و فعالسازی دارند.
با توجه به هزینه های زیاد سری تجاری، برای بسیار از شرکت ها خرید این سری از مرکز تلفن به صرفه نیست به همین دلیل امروزه بسیاری از شرکت ها از سیستم های قدیمی و آنالوگ استفاده میکنند. البته نباید فراموش کرد که قابلیت های ویژه ای که سری تجاری دارد را هرگز نمیتوان در دستگاه سانترال آنالوگ پیدا کرد.
برای آشنایی با مرکز تلفن و انواع آن / تفاوت مرکزتلفن های کد باز و سانترال های تجاری می توانید این مقاله را مطالعه کنید.
مرکز تلفن و انواع آن / تفاوت مرکزتلفن های کد باز و سانترال های تجاری / بخش اول
مرکز تلفن های غیر تجاری:
با توجه به هزینه های بالا سری تجاری، بسیاری از شرکت ها اقدام به تولید مراکز تلفن تحت شبکه غیر تجاری کرده اند. این مرکز تلفن های غیر تجاری با امکانات رایگان عرضه شده اند. مرکز تلفن ایزابلFreePBX، Tribox و… جزء مرکز تلفن های غیر تجاری اند.
در پکیج آموزش ایزابل، تمامی مراحل نصب، راه اندازی و نگهداری مرکز تلفن ایزابل به صورت کاملا عملی اموزش داده شده . در صورت تهیه این محصول آموزشی شما از پشتیبانی ویژه و آپدیت رایگان نیز بهرمند خواهید شد.
آموزش ایزابل / پکیج جامع مرکز تلفن ایزابل
تفاوت مرکز تلفن های تحت شبکه تجاری و غیرتجاری
دستگاه سانترال تجاری با وجود هزینه های بسیار زیادی که دارند توسط شرکت های معتبری ارائه شده اند و به همین سبب از نظر امنیت و پایداری فوق العاده هستند.
برای استفاده از قابلیت های این مرکز تلفن نیاز به خرید لایسنس می باشد. بسیاری از شرکت ها به خاطر قیمت بالای لایسنس ها از این مرکز تلفن ها استفاده نمیکنند.
مرکز تلفن غیر تجاری مانند ایزابل، سیسکو و… یک محیط گرافیکی رایگان را در اختیار کاربران قرار می دهند تا افراد بتوانند قابلیت های مورد نیاز شرکت خود را به آن اضافه کنند. به طور کلی میتوان گفت مرکز تلفن غیر تجاری یا متن باز (open source) هیچ محدودیتی برای برنامه ریزی ندارد اما امنیت مرکز تلفن متن باز به عهده ی خود کاربر است و همین موضوع نگرانی هایی را برای استفاده کنندگان از این مرکز تلفن ایجاد کرده است.