راه اندازی یک شبکه مخابراتی و انتقال اطلاعات، نیازمند ابزار و نرم افزارهای مختلفی است. برخی از این ابزارها بسیار ضروری هستند و بدون آنها نمیتوان شبکهای کاربردی داشت. روتر(Router) یکی از این موارد است که در شبکه انتقال اطلاعات به وفور مورد استفاده قرار میگیرند.
آنچه در این مقاله می خوانید:
تفاوت روتر و سوئیچ در چیست؟تعریف روتر(Router)روتر چگونه کار میکند؟انواع روتر(Router) مورد استفاده در شبکهروترهای ۸۰۲.۱۱acروترهای ۸۰۲.۱۱nروترهای ۸۰۲.۱۱grouter قابل حملسخن آخر
روتر در شبکه قرار میگیرد و کار خود را با متصل کردن شبکهها به هم انجام میدهد. تقریبا همه ما با روتر سروکار داریم هر چند که شناختی کافی از آن نداشته باشیم. برای شناخت این ابزار، باید ابتدا ببینیم روتر چیست و در شبکه چه کاری را انجام میدهد؟
تفاوت روتر و سوئیچ در چیست؟
تعریف روتر(Router)
دادهها و اطلاعات در شبکه به صورت بستههای دادهای انتقال مییابند. این دادهها از دستگاههای مختلفی مانند کامپیوتر، تلفن ثابت، موبایل و … ارسال میشوند. این دادهها باید به مقصد مناسب که آدرس آن در اطلاعات داده قرار دارد، ارسال شوند.
روتر دستگاهی است که به هر کدام از دستگاههای گیرنده متصل میشود، آی پی مناسب برای آن دستگاه در نظر میگیرد و سبب میشود تا بستههای ارسالی به مقصد صحیح خود برسند. روتر مسیریابی اطلاعات و آدرس را در شبکه به عهده دارد و از انتقال اطلاعات ناصحیح به دستگاه جلوگیری میکند.
دوره آموزش سانترال پاناسونیک و ایزابل (سیپ سرور)
روتر چگونه کار میکند؟
روتر در قسمت انتهایی شبکه و ماقبل دستگاههای گیرنده قرار میگیرد. البته میتوان آن را ابتدای شبکه و بعد از دستگاه فرستنده نیز در نظر گرفت. روتر خود از اجزای مختلفی ساخته شده است. که موارد زیر را شامل میشود:
یک پردازنده یا CPUیک یا چند حافظه دیجیتالرابط های ورودی و خروجی I/O
این اجزا در کنار هم کار مسیریابی را انجام میدهند. حافظهای که در داخل روتر تعبیه شده است، سیستم عامل جداسازی شده را ذخیره میکند. البته برای این که چه نوع برنامههایی روی آن اجرا شود، محدودیتهایی وجود دارد. فضای ذخیره سازی اندکی نیز باید بر روی روتر وجود داشته باشد. سیستم عاملهای محبوب مانند Cisco Internetwork (IOS), Operating System و DD-WRT. روی آنها قرار میگیرند که به عنوان سیستم عامل باینری کار میکنند.
علاوه بر این روتر با حفظ اطلاعات پیکربندی در جدول مسیریابی حافظه، ترافیک ورودی و خروجی را بررسی کرده و آنها را بر اساس آدرسهای فرستنده و گیرنده فیلتر میکند. این کار سبب میشود تا هر اطلاعاتی به دستگاه مورد نظر ارسال شود و خطایی در کارکرد شبکه ایجاد نشود.
در صورتی که نیاز باشد داده ارسالی به فرستنده ارسال شود یا پاسخی به آن داده شود، روتر باز هم این مسیر را دنبال میکند و بسته داده را به دریافت کننده میرساند. روتر موجود بر دستگاه انتهایی مسیر دوم نیز آن را بررسی کرده و با تایید آدرس، داده را برای کاربر به نمایش میگذارد.
روتر کار خود را به سرعت انجام میدهد و میتواند همزمان چندین داده را با هم ساماندهی کند. این کار آنقدر با سرعت بالا انجام میگیرد که در زمان ارسال و دریافت دادهها هیچ تاخیری احساس نمیشود. به عنوان مثال ممکن است همزمان چندین ایمیل از کاربران مختلف بر روی دستگاه خود دریافت کنید.
هرسوالی که داری در انجمن مطرح کن
انواع روتر(Router) مورد استفاده در شبکه
روترهای مختلفی وجود دارد که هر کدام برای شبکههای خاصی مناسب است. شناخت این روترها میتواند به کاربران کمک کند تا با توجه به وسعت و نیازهای شبکه خود، بهترین مورد را برگزینند. در ادامه برخی از رایج ترین روترهای مورد استفاده را بررسی میکنیم.
روترهای ۸۰۲.۱۱ac
این روترها خود دسته بندیهای مختلفی دارند. به عنوان مثال روتر Linksys EA6500 از این دسته است و به کاربران این امکان را میدهد تا به کمک شبکه وایرلس کنترل کامل روی تلفن همراه خود داشته باشند و به آن متصل شوند.
مدلهای دیگر از این نوع روتر، برای خانههای بزرگ تر یا کسب و کارها طراحی میشوند که نیاز است تا تعداد زیادی دستگاه به کمک وایرلس با هم در ارتباط باشند.
روترهای ۸۰۲.۱۱n
اگر به دنبال روترهای خاص و پیشرفته هستید که کیفیت بالایی دارند، این مدل میتواند جوابگوی نیاز شما باشد. یکی از مدلهای آن یعنی روترهای TP-LINK جزو بهترین روترهای موجود در بازار هستند که برخی از آنها آنتنهای خارجی دارند و باعث میشوند تا ارتباط قوی تری برقرار شود. این روترها برای کسب و کارهایی که میخواهند به صورت حرفهای کار کنند بسیار مناسب است و جوابگوی نیاز آنهاست.
روترهای ۸۰۲.۱۱g
روتورهای موجود در این نوع نیز کیفیت بالایی دارند. به عنوان مثال روتر Netgear WGR614 دارای برد وسیعی از سیگنال است و برای مکانهایی که عوامل تخریب کننده و کاهش دهنده سیگنال مانند دیوارهای بتونی قوی وجود دارد بهترین گزینه هستند.
برخی از روترهایی که در این دسته جای میگیرند، نصب بسیار سادهای دارند و محدوده سیگنال قدرتمند آنها نیز باعث میشود تا نگرانی از بابت نصب یا سرعت پایین اینترنت نداشته باشید.
router قابل حمل
روترها معمول برای کسب و کارها و محیطهای خانگی مورد استفاده قرار میگیرند. اما با توجه به این که امروزه، برخی از کسب و کارها یا اعضای خانواده ممکن است به روتر همراه نیاز داشته باشند، نوع قابل حمل و بی سیم آن نیز در بازار وجود دارد.
دستگاههای مسیریابی اتصال اینترنت مانند وای فای کار میکنند. یکی از مدلهای روترهای قابل حمل،هات اسپات تلفن همراه است که اکثرا با آن آشنایی دارید و میتوان به کمک آن یک روتر قابل حمل به همراه داشت و اتصال اینترنت را به شبکه برای آدرسهای مورد تایید انجام داد.
سخن آخر
روتر به عنوان یکی از کاربردی ترین ابزار مورد نیاز در شبکه، مورد استفاده قرار میگیرد و اکثر صاحبان کسب و کارها آن را در شبکه خود مورد بهره برداری قرار میدهند.
هر چند روتر تقریبا در تمام دستگاه مرتبط بر انتقال داده و اینترنت وجود دارد؛ اما ممکن است خیلی از افراد آن را نشناسند. حتی برخی نیز آن را با مودم اشتباه میگیرند؛ اما این دو تفاوتهایی با هم دارند و هر کدام کار خود را انجام میدهد.
در اصل درون هر مودم حداقل یک روتر تعبیه شده است که باعث میشود تا مودم کار خود را به خوبی انجام دهد. برای بررسی این موضوع میتوانید به مقاله تفاوت بین مودم و روتر مراجعه کنید و کاربرد هر کدام را به صورت دقیق از هم تمیز دهید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سانترال ، ویپ و شبکه با ما همراه باشید…