زنگ خوری یا تعیین مسیر تماس های ورودی در سانترال های سری TDA – TDE

در این مقاله می خواهیم به زنگ خوری یا تعیین مسیر تماس های ورودی در سانترال های سری TDA – TDE بپردازیم.
همان طور که می دانید تماس های ورودی به مرکز از طریق خطوط شهری انجام می شود از این رو نیاز است تا بر روی هر مرکز تلفن کارت خطوط شهری را نصب داشته باشیم.
برای تنظیم تماس های ورودی به سیستم سانترال ابتدا می بایست حداقل یک کارت LCOT نصب کرد .
 ما در تصویر شماره ۱ بعنوان نمونه یک کارت LCOT4  نصب کرده ایم.

پس از نصب کارت سخت افزاری LCOT برای تعیین مسیر تماس های ورودی ، وارد بخش ۱۰-۱ یا همان Dil Table & Port Setting  می شویم.

در جدول تصویر شماره ۲ ستون های زیر را مشاهده می کنید:
Slot :محل قرار گیری کارت شهریPort :تعداد  پورت هایی که یک کارت شهری  پشتیبانی می کندCart type :نوع کارت مورد استفاده در سانترالDistribution method :انتخاب نوع تماس ورودیDIL destination(S) :انتخاب زمان برای تماس های ورودیVM Trunk :مربوط به صندوق صوتی است
آموزش سانترال TDAبا بیش از ۱۸ ساعت ویدیو آموزشی کاربردی و پشتیبانی ویژه و همچنین آپدیت رایگان بهترین و کوتاه ترین مسیر برای حرفه ای شدن در این زمینه
اگر بر روی گزینه ی Destination Setting واقع شده در بالای جدول کلیک کنید؛ تمام مقصدهایی که می توانید برای تماس های ورودی به تلفن سانترال را لحاظ کنید را به شما نشان می دهد.تمامی موارد نشان داده شده در این بخش اکستنشن های شما به حساب می آیند.
معمولا در مجموعه های کاری، تماس های ورودی ابتدا  به یک گروه خاص مانند اپراتور یا روابط عمومی هدایت می شود و از آنجا به مسئولین مربوطه ارجاع داده می شود .

اگر به طور مثال برای تعیین زنگ خوری یا تعیین مسیر تماس های ورودی در ستون اول کد ۶۰۱ را وارد کنید( معمولا گروه ها با کد ۶۰۰ ) شروع می شوند پس به گروه ۱ متصل می شود.
اگر در ستون دوم کد ۵۰۱ را وارد کنید (به صورت پیش فرض  کد ۵۰۰ تا ۵۶۴ مربوط می شود به ogm   و Disa  ) برای تماس وارد شده به این خط شهری پیغام دیزا پخش می شود و از طرف دیگر نیاز هست تا دوباره تعیین مسیر انجام شود.
اگر در ستون سوم کد ۱۰۱ را که یک شماره داخلی می باشد را وارد کنید به داخلی مورد نظر متصل می شود.
پس همان طور که گفته شد در قسمت DIL Destination می توانیم هر کدام از اکستنشن ها را انتخاب کنیم.
با توجه به تصویر شماره ۴ اگر گزینه ی Wired Extension از منوی سمت راست را انتخاب کنید؛ می توانید تمام داخلی های تعریف شده بر روی مرکز تلفن را در ستون وسط مشاهده کنید.

در این بخش از نرم افزار برای تعیین مسیر تماس های ورودی ، فقط می توانید یکی از داخلی ها را انتخاب کنید.با انتخاب داخلی موردنظر و کلیک بر روی گزینه ی Add داخلی موردنظر به ستون سمت چپ منتقل می شود. البته نیاز است تا زمان را هم در بخش سمت چپ بالا مشخص کنید. با کلیک بر روی گزینه ی ok تعیین مسیر موردنظر انجام می شود. هرسوالی که داری در انجمن مطرح کن
 در تعیین زنگ خوری ، اگر بخواهیم یک گروه را به یک تماس ورودی متصل نماییم ابتدا می بایست گروه را تعریف کنیم و سپس آن را در جدول بالا اضافه نماییم . برای این کار می بایست به بخش ۱-۵-۳ برویم

همانطور که در تصویر شماره ۵ ملاحظه می فرمایید برای تعیین مسیر تماس های ورودی ، همه گروه ها از ۶۰۱ تا ۶۶۴ بصورت پیش فرض در جدول قرار دارند . کافیست گزینه member list (M) را بزنید تا اعضای هر گروه را مشخص کنید.
به طور مثال یک گروه می سازیم که ۲ عضو ( ۱۰۱ و ۱۰۲ ) را به آن اضافه می کنیم.
حال اگر به بخش ۲-۱۰ برگردیم و کد ۶۰۱ را وارد کنیم؛ تمامی تماس های ورودی به خط شماره ی ۱ به گروه ۶۰۱ متصل می شوند. این گروه شامل شماره های داخلی ۱۰۱ و ۱۰۲ می باشد که تماس بین این دو داخلی پخش می شود.
اگر هم از ۵۰۱ (OGM ) استفاده کنیم که مربوط به بخش ۲-۳-۵ می شود؛ می توانیم ابتدا شماره ی دیزا را انتخاب کنیم (۵۰۱ تا ۵۶۴ به صورت پیش فرض هست) سپس هر شماره ی دیزایی که وارد کنیم پیغام به طور خودکار به این بخش متصل می شود. دوره آموزش سانترال پاناسونیک و ایزابل (سیپ سرور)
 مثال دوم:
دوباره به بخش ۱-۱ بر میگردیم و یک کارت LCOT16 را بر روی اسلات ۳ نصب می کنیم. در قسمت ۲-۱۰ خواهیم دید که چهارتا شماره ی اول به اسلات ۱ و بقیه شماره ها برروی اسلات ۳ قرار دارند. با توجه به اینکه کارت ما LCOT16 هست؛ ۱۶ پورت یا خط شهری در جدول قرار دارد.
نکته: در تعیین زنگ خوری یا تعیین مسیر تماس های ورودی ، هر تماسی که وارد مرکز تلفن می شود را می توانیم از دو جهت مورد بررسی قرار دهیم. اول اینکه چه کالرآیدی دارد و دوم مربوط به DID می شود. خطوط شهری آنالوگ قابلیت DID ندارند و فقط می توانیم از قابلیت DIL استفاده کنیم. در خطوط سیپ ترانک دوطرفه و PRI قابلیت DID  وجود دارد. البته موقع گرفتن خطوط PRI از مخابرات بهتر است خطی را بگیرید که قابلیت DID را داشته باشد چرا که می توانید از قابلیت DID نیز استفاده کنید. با قرار گرفتن خطوط در حالت DID، تمام مقصدهای تماس های ورودی هر کدام از لاین ها به صورت خودکار به بخش ۳-۱۰ هدایت می شوند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید