سرور شبکه چیست؟

سرور شبکه چیست؟
سرور شبکه معمولاً یک کامپیوتر است که بقیه منابع موجود در شبکه را مدیریت می کند. در شبکه هایی که از سیستم سرور کلاینت استفاده می‌کنند معمولاً یک کامپیوتر یا یک سرور در حال مدیریت کردن سیستم آنها است.

آنچه در این مقاله می خوانید:

سرور شبکه چیست؟فایل سرور (File Server) شبکهپرینت سرور (Print Srever) شبکهدیتابیس سرور (DataBase Server) شبکهوب سرور (Web Server) شبکهاپلیکیشن سرور (Application Server)کلود سرور (Cloud Server)

حتی یک کامپیوتر رومیزی یا یک لپ تاپ که به صورت کامل و یکسره در حال کار و روشن است می تواند وظیفه سرور را داشته باشد. اگر یک ویندوز یا سیستم عامل سرور بر روی کامپیوتر نصب شود می‌تواند مدیریت کردن شبکه را شروع کند و سرویس هایی که از طریق سرور باید ارائه شود را پشتیبانی کند.
اما به صورت حرفه ای تر، دستگاه هایی به صورت مستقل در شبکه‌های بزرگتری وجود دارد که برای سرویس دادن در شبکه ساخته شده و معمولاً اصطلاح سرور را به این دستگاه ها اطلاق می کنند. همانطور که در تصویر زیر می بینید، سرورها دسته بندی های مختلفی دارند که بعضی از آنها را با هم بررسی می‌کنیم:

فایل سرور (File Server) شبکه
فایل سرور، کامپیوتر یا استوریج دیوایس (Storage Device) است که برای ثبت کردن فایل ها در شبکه استفاده می‌شود. با استفاده از دستگاه فایل سرور می توانید تعداد زیادی از فایل ها یا فولدر ها یا خیلی از اطلاعات حجیم را در شبکه داشته باشید و به صورت یک منبع مشترک، برای تمامی کاربران شبکه از آن ها استفاده کنید.
تفاوتی ندارد که نوع شبکه به صورت LAN یا یک شبکه کوچک یا حتی یک شبکه LAN بزرگ مثل گوگل باشد. گاهی هم سایت های بسیار بزرگ مثل یاهو، فایل هایی روی سرورهای بسیار بزرگ دارند که شامل فایل های اصلی خودشان یا اطلاعاتی است که در آن ذخیره می کنند و به تمام کاربران اجازه می‌دهند که به آن وصل شده و از آن منابع اطلاعاتی استفاده کنند.
پرینت سرور (Print Srever) شبکه
پرینت سرور دستگاهی است که یک یا چند پرینتر به آن وصل می شود و معمولاً وظیفه پرینتر ها را مدیریت می‌کند. در شبکه ای مثل یک اداره بزرگ معمولاً پرینترها در یک قسمت خاص قرار گرفته‌اند و به یک سرور وصل هستند که آن پرینتر را از طریق سرور در شبکه به اشتراک می‌گذارد. پس بقیه دستگاه هایی که می‌خواهند یک صفحه به عنوان پرینت کردن به آن پرینتر بفرستند، از طریق اتصال به سرور به پرینتر وصل شده و از آن استفاده می کنند.

دیتابیس سرور (DataBase Server) شبکه
دیتابیس سرور شبکه ، این روزها کارایی بسیار زیاد و در عین حال پیچیدگی‌های خاص خود دارد و به عنوان یک بانک، اطلاعاتی را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد که می‌توانند کاربران خصوصی یک بانک یا کاربر های عمومی مثل سایت های گوگل، msn یا غیره باشند که از طریق بستر اینترنت می‌خواهند به دیتابیس سرور وصل شده و از بانک اطلاعاتی داخل این سرور استفاده کنند، در آن اطلاعاتی را ثبت کرده و یا اطلاعاتی را از آن حذف کنند.
وب سرور (Web Server) شبکه
وب سرور شبکه ، کل وب سایت های مربوط به یک شبکه را شامل می شود. لزومی ندارد که وب‌سایت حتماً شبکه اینترنتی باشد حتی در شبکه های داخلی هم شما می توانید یک وب سایت بگذارید و تمامی کاربرها به آن وب سرور یا همان سروری که وبسایت روی آن است، وصل شده و اطلاعاتشان را از طریق وب‌ سرور ثبت کنند.
در بستر اینترنت نیز وب سرورهایی وجود دارد که به صورت عمومی داخل سایت های مختلف سرویس می دهد و می توان یک فضایی را در آن وب سرور، خریداری و راه اندازی کرد و سپس توسط نرم افزار ها و برنامه هایی به آن وب سرور دسترسی پیدا کرده و سرویس‌های وب را مورد استفاده قرار داد. نحوه کار و دادن مجوز در این سرورها بسیار پیچیده است که باید در مباحث آموزشی پیشرفته تری به آن پرداخته شود.
اپلیکیشن سرور (Application Server)
در اپلیکیشن سرور شبکه که سروری مربوط به اجرای نرم افزارهاست، منابع سخت افزاری قوی وجود دارد و به جای این که شما روی سیستم خودتان یک سری از نرم افزارها را اجرا کنید و اپلیکیشن هایی را باز کنید یا از منابع سیستم خودتان بخواهید استفاده کنید می‌توانید از روی اپلیکیشن سرورها، این کار را انجام دهید.
کلود سرور (Cloud Server)
کلود سرورها، دسته دیگری از سرور های شبکه هستند که این روزها به شدت معروف و محبوب شده‌اند و کارآیی زیادی دارند. برای استفاده از کلود سرور باید در یک قسمت، سروری را نصب کنید و از روی بستری مثل اینترنت، این سرورها را به افرادی که نیاز دارند، اجاره می‌دهید.
کلود سرور شبکه می‌تواند از نوع پرینت سرور، فایل سرور یا به شکلهای مختلف دیگری باشد اما در هر صورت برای اینکه در بستر اینترنت به آن دسترسی داشته باشید باید یک قسمتی از آن فضا را اجاره کرده و به جای اینکه یک سرور را در سیستم خودتان داشته باشید، خیلی از کارها را روی سیستم ابری یا کلود آن انجام دهید. به همین علت به آن کلود سرور یا سرور ابری می گویند.

اگر چندین دفتر یا محل کار یا شعب مختلفی دارید که قرار است همه آنها توسط چند سرور شبکه، سرویس دهی شوند، لزومی ندارد که حتما در یکی از شعبات خودتان، یک سرور را با یک هزینه زیاد نصب کنید تا تمامی کامپیوترها و کاربران به آن متصل شوند، بلکه می توانید یک کلود سرور را اجاره کنید و از سرویس های معروفی که هم داخل ایران و هم به صورت اینترنشنال وجود دارد، استفاده کرده و از آنجا سرویس‌های خود را به تمامی کاربران خود ارائه کنید که در نوع خود مبحث بسیار جالب و پیچیده ای است.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سانترال ، ویپ و شبکه با ما همراه باشید…

ttttttttttttttttttttttt
کاربرد سرور کلود در شبکه چیست؟
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
با پیشرفت تکنولوژی و ایجاد شبکه در سازمان‌های مختلف، کاربرد سرورها به حداکثر رسید؛ تاجایی که بسیاری از مجموعه‌ها، سرور اختصاصی خودشان را توسعه دادند و سخت‌افزارها و نرم‌افزارهای مورد نیاز برای آن را تأمین کردند تا سرور هم در کنار سایر اجزای شبکه باشد. بعضی از مجموعه‌ها هم از خدمات اجاره سرور استفاده کردند. سرورها انواع مختلفی دارند و سرور کلود یا ابری یکی از جدیدترین و کاربردی‌ترین انواع آن‌هاست.

آنچه در این مقاله می خوانید:

سرور کلود چیست؟انواع سرور کلودعمومیخصوصیهیبریدیکاربرد سرور کلود در شبکه چیست؟چرا باید در شبکه از سرور ابری استفاده کنیم؟کلام آخر

اگر با شبکه کار می‌کنید، با رایانش ابری آشنایی دارید. رایانش ابری تکنولوژی است که امکان فعالیت سرورهای کلود را فراهم می‌کند. در این مقاله بررسی می‌کنیم که این دسته از سخت‌افزارها چطور کار می‌کنند، چه کاربردهایی دارد و چرا باید از آن‌ها استفاده کرد.

سرور کلود چیست؟
هرچقدر حج دیتای موجود در یک شبکه و حجم پردازش آن بیشتر باشد، به سرورهای قوی‌تری نیاز داریم. سرور قوی‌تر به معنی افزایش هزینه‌های خرید سخت افزار و نرم افزار است که در بسیاری از موارد برای نهاد پشتیبان شبکه، صرفع اقتصادی ندارد. در نتیجه سازمان‌ها ترجیح می‌دهند از رایانش ابری و سرور کلود برای مدیریت شبکه و پیش بردن کارهایشان استفاده کنند. در این سرورها نیازی به صرف هزینه بالا برای خرید سخت افزار نیست و می‌توان از رایانش ابری استفاده کرد.
در سیستم‌های رایانش ابری، به جای اینکه به یک سخت‌افزار خیلی قدرتمند برای پردازش اطلاعات نیاز داشته باشیم، به چند سخت‌افزار ساده‌تر نیاز خواهیم داشت. سرور ابری مجموعه واحدی است که از اتصال وایرلس چند سرور کوچک‌تر به یکدیگر تشکیل شده است و قدرت پردازش بالایی دارد. هرکدام از این سرورهای کوچک به عنوان یک نود در نظر گرفته می‌شوند و بخشی از وظیفه‌ای که برعهده کل واحد است را انجام می‌دهند. نودها باید در هماهنگی کامل با یکدیگر فعالیت کنند تا عملکرد سرور کلود دقیق باشد و بازدهی مورد نیاز را ارائه بدهد.
انواع سرور کلود
سرورهای کلود را می‌توان به سه دسته عمومی، خصوصی و هیبریدی تقسیم‌بندی کرد که در ادامه توضیحاتی درباره هردسته ارائه می‌دهیم. از میان این دسته‌ها، سرورهای عمومی کاربرد بیشتری برای شبکه‌های مختلف دارند.
عمومی
سخت‌افزارهای سرور ابری عمومی در یک دیتاسنتر مرکزی مستقر می‌شود و فقط منابع پردازشی به صورت ابری در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌گیرد. شما با استفاده از این سرورها، دیگر نیازی به خرید سخت‌افزار و استقرار آن در محل شبکه‌تان نخواهید داشت؛ تنها کافی است اشتراک سرور ابری را بخرید تا قدرت پردازش آن به صورت مجازی در اختیار شبکه شما قرار بگیرد.
خصوصی
در این تکنولوژی، برای هر کاربر یک سرور کلود اختصاصی تهیه می‌شود. این سرورها برای شبکه‌هایی که اطلاعات حیاتی را رد و بدل می‌کنند، کاربرد دارد. اگر بخواهیم با مثال تفاوت نمونه عمومی و خصوصی را توضیح بدهیم، سرور عمومی مثل یک هتل است که هر اتاق در هر بازه‌ای به یک مسافر تعلق می‌گیرد. منابع سرورهای عمومی هم در هر بازه‌ای در اختیار یک شبکه کاربر قرار دارند. در مقابل، سرور خصوصی یک ویلای اختصاصی است. اگر صاحب ویلا از آن استفاده کند، پر خواهد بود و اگر حضور نداشته باشد، ویلا بدون استفاده باقی می‌مانند. سرورهای ابری خصوصی هم یا در اختیار کاربری که به صورت اختصاصی از آن‌ها استفاده می‌کند، قرار گرفته‌اند یا کار نمی‌کنند.
هیبریدی
سرور هیبریدی ترکیبی است از هر دو مدلی که در قسمت‌های قبل نام بردیم و مزیت‌های هردو را باهم ترکیب کرده است. با استفاده از سرورهای هیبریدی شما از امنیت بالای سرورهای خصوصی و مقیاس‌پذیری و قیمت مناسب سرورهای عمومی بهره‌مند خواهید شد.
کاربرد سرور کلود در شبکه چیست؟

به طور کلی کاربرد سرور کلود در شبکه‌ هم مانند سایر انواع سرورهاست، اما تفاوت این است که در مدل ابری تفاوتی ندارد که سخت‌افزارها به صورت فیزیکی در نزدیکی سایر اجزای شبکه قرار گرفته‌اند یا خیر. سرورهای کلود می‌توانند در هر موقعیت جغرافیایی قرار داشته باشند، اما از داده‌های شبکه میزبانی کنند و پردازش اطلاعات را انجام بدهند.
شبکه‌هایی که نیاز دارند اطلاعات را با سرعت بالا پردازش کنند، فضای کافی برای قرار دادن سخت‌افزارهای سرور ندارند یا می‌خواهند هزینه کم‌تری برای خرید سرور بپردازند، به سراغ مدل‌‌های ابری می‌روند. در قسمت‌های بعدی به مزیت‌های این سرورها اشاره می‌کنیم تا علت افزایش روز افزون کاربرد این تکنولوژی تازه را متوجه شوید.
چرا باید در شبکه از سرور ابری استفاده کنیم؟
در ادامه به لیستی از مزیت‌های Cloud servers اشاره می‌کنیم تا متوجه شوید چرا بسیاری از شبکه‌ها استفاده از این دسته از سرورهای مجازی را به نمونه‌های فیزیکی ترجیح می‌دهند.

با استفاده از این سرورها می‌توان انواع اپلیکیشن‌ها و سایت‌ها را مدیریت کرد. آن‌ها قابل ادغام هستند و امکان مدیریت و پردازش هم‌زمان داده‌های مختلف را فراهم می‌کنند.
تکنولوژی ابری مقیاس‌پذیر است؛ بنابراین می‌تواند در هر زمان، منابع مورد نیاز شما را در اختیارتان قرار بدهد. شبکه‌ها در هر موقعیتی، حجم پردازش متفاوتی دارند؛ به همین دلیل گاهی ممکن است منابع محدود پاسخگوی نیازشان باشد، اما گاهی هم از پس پردازش اطلاعاتشان بر نمی‌آید. با سرورهای کلود می‌توان در هر موقعیت منابع مورد نیاز را در اختیار شبکه قرار داد.
قسمت‌های مختلف سرورهای ابری به صورت کاملا هماهنگ با یکدیگر کار می‌کنند. عملکرد آن‌ها ثبات بالایی دارد و احتمال آسیب رسیدن به داده‌ها بسیار کم است. امنیت بالای داده‌ها، یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های رایانش ابری است.این سرور ها کاربری آسانی دارند، شما می‌توانید با هر دستگاهی در هر موقعیتی به اطلاعات ذخیره شده روی آن‌ها دسترسی داشته باشید.
سرور ابری یک تکنولوژی جهانی است و محدودیت‌های مرزی را زیرپا می‌گذارد. این موضوع برای شبکه‌هایی که به صورت بین‌المللی فعالیت می‌کنند، اهمیت بسیاری دارد.
هزینه نگهداری از سرور ابری پایین‌تر است و نیازی به استخدام نیروی متخصص برای نگهداری از آن‌ها ندارد. این سرورها در محل سازمان شما قرار ندارند، شما تنها هزینه استفاده از آن‌ها را می‌پردازید و هیچ مسئولیتی برای نگهداری سرورها برعهده شما نیست. مثل خانه‌ای اجاره‌ای که شما در آن زندگی می‌کنید، اما هزینه تعمیر و نگهداری خانه برعهده صاحب آن است.

کلام آخر
در این مقاله به صورت کلی توضیح دادیم سرور کلود چیست، چه کاربردی در شبکه دارد و چرا بسیاری از کارشناسان شبکه توصیه می‌کنند به جای سرورهای فیزیکی، از مدل‌های ابری و مجازی استفاده کنید. این سرورها به هزینه کم‌تری برای راه‌اندازی و نگهداری نیاز دارند، همچنین نیازی به فضای فیزیکی ندارند و می‌توانند در هر موقعیتی که باشند، اطلاعات مورد نظر شما را پردازش کنند.برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سانترال ، ویپ و شبکه با ما همراه باشید…

ttttttttttttttttttttttt
انواع تجهیزات شبکه و سرور
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
انواع تجهیزات شبکه و سرور شامل تمام ابزار های مورد نیاز برای ایجاد شبکه ها، نگهداری و تعمیرات آن ها می شود. در نگاه کلی انواع تجهیزات شبکه و سرور به دو دسته تقسیم می شوند: تجهیزات غیرفعال شبکه ( Passive network equipment ) پسیو و تجهیزات فعال شبکه ( Active network equipment ) اکتیو. تجهیزات پسیو یا همان غیرفعال شبکه تجهیزاتی هستند که برای استفاده از آن ها نیازی به جریان برق نیست و بعضا ابزاری برای برقراری ارتباط و جریان برق هستند. تجهیزات اکتیو یا فعال تجهیزاتی هستند که برای کارایی به برق نیاز دارند و تا جریان برق در آن نباشد کار نمی‌کند.
معرفی انواع تجهیزات شبکه و سرور
انواع تجهیزات شبکه و سرور، تجهیزات شبکه و سرور، از جمله دستگاه های فیزیکی می باشند که برای برقراری ارتباط بین دستگاه های موجود در یک شبکه کامپیوتری استفاده می شوند و به واحدهایی که تولید کننده داده ها هستند، میزبان یا هاست (Host) و یا تجهیزات پایانه (terminal) گفته می شود. با پیشرفت تکنولوژی و ادغام شبکه های کامپیوتری مبتنی بر IP، تجهیزات شبکه و سرور بسیار مورد توجه افراد و مدیران شبکه قرار گرفته است. انواع تجهیزات اکتیو شبکه عبارت اند از: کارت شبکه، سوئیچ شبکه، پریینت سرور، تبدیل کننده فیبر نوری، دیواره ی آتش، مسیریاب و تجهیزات غیر فعال شبکه عبارت اند از: کابل شبکه، کانکتورها و اتصال ها، داکت ها و ترانک ها و رک ها. فروش تجهیزات شبکه از نوع پسیو با این هدف انجام می شود که تجهیزات اکتیو شبکه به راحتی پیکربندی شوند.
تجهیزات اکتیو یا فعال شبکه به سخت افزارهایی گفته می شود که فعالیت الکترونیکی در آنها انجام می شود و اطلاعات ورودی آن با توجه به شرایط تعریف شده برای هر دستگاه پردازش و منتقل می شوند. انواع تجهیزات اکتیو شبکه عبارتند از: کارت شبکه (Network Interface Card): این سخت افزار یکی از مهمترین تجهیزات شبکه و سرور در پیاده سازی شبکه می باشد و هر کامپیوتری در شبکه چه سرور و چه کلاینت به کارت شبکه نیاز دارد. در واقع کارت شبکه ارتباط بین کامپیوتر و محیط انتقال (مانند کابل های مسی و یا فیبر نوری) را برقرار می کند. هر کارت شبکه دارای یک آدرس فیزیکی به نام MAC می باشد که یک عدد 6 بایتی بوده که 3 بایت اول آن تعیین کننده سازنده کارت شبکه و 3 بایت دیگر آن شماره سریال کارت شبکه می باشد.
سوئیچ شبکه (Network Switch): یکی از مهمترین تجهیزات شبکه و سرور می باشد که می تواند چند دستگاه در شبکه از قبیل کامپیوتر، سرور و پرینتر را به هم وصل کند. سوئیچ شبکه، از جمله تجهیزات شبکه می باشد که می تواند به عنوان یک کنترلر عمل کند. در واقع سوئیچ شبکه برای دیگر ابزارها شرایطی را ایجاد می کند که با هم بتوانند اطلاعات را به اشتراک بگذارند. با اشتراک گذاشتن اطلاعات و اختصاص دادن منابع شبکه می توان در هزینه و زمان صرفه جویی کرد و کارایی شبکه را افزایش داد. انواع سوئیچ شبکه های عبارتند از: سوئیچ های غیر مدیریتی، سوئیچ های هوشمند که بر طبق اندازه شبکه و میزان کنترل در شبکه می توان سوئیچ مناسبی را برای شبکه خود انتخاب کرد. لازم است بدانید که سوئیچ یک ابزار پر سرعت در شبکه می باشد.کارت های شبکه دو نوع کابلی و بی سیم هستند که هر یک از آنها دارای مزایا و معایبی می باشند. همچنین کارت های شبکه بی سیم به دو دسته اینترنال و اکسترنال تقسیم می شوند. نقطه دسترسی بی سیم (Wireless Access Point): همان طور که در شبکه های کابلی برای ارتباط بین کامپیوترها به سوئیچ نیاز است در شبکه های بی سیم نیز برای برقراری ارتباط بین کامپیوتر به نقطه دسترسی یا Wireless Access نیاز می باشد. در حقیقت Wireless Access یکی از تجهیزات شبکه و سرور می باشد که برای ارسال و دریافت داده ها در شبکه های WLAN مورد استفاده قرار می گیرد. یک نقطه دسترسی بی سیم کاربر را به سایر کاربران در شبکه وصل می کند.
ادامه ی مشخصات تجهیزات شبکه و سرور
انواع تجهیزات شبکه و سرور، تجهیزات پسیو شبکه یا غیر فعال یکی از انواع تجهیزات شبکه و سرور هستند که قابل برنامه ریزی نمی باشند و نمی توان روی اطلاعات تبادل شده در شبکه تغییری ایجاد کرد. در واقع بخشی از می باشند که برای نصب و پیکربندی تجهیزات شبکه و سرور مورد استفاده قرار می گیرند. انواع تجهیزات پسیو شبکه به شرح زیر می باشد: کابل کواکسیال (Coaxial Cable) : یکی از تجهیزات شبکه و سرور می باشد که از این کابل برای ایجاد شبکه استفاده می شود که مدیران شبکه از نوع بزرگ آنها به عنوان ستون فقرات شبکه و از نوع کوچک آن در فاصله های کمتر برای ایستگاه های کاری استفاده می کنند. کابل های Twisted pair: یکی از متداول ترین کابل ها در شبکه می باشند که در شبکه های مخابراتی و کامپیوتری به کار می روند.
از این کابل ها نیز در سیستم های تلفن نیز استفاده می شوند. کابل فیبر نوری: یکی از کابل های متداول انتقال داده در شبکه های کامپیوتری، کابل فیبر نوری می باشد که برای مسافت های بیش از 100 متر و پهنای باند بالا مورد استفاده قرار می گیرد آنتن بی سیم: یکی از تجهیزات شبکه و سرور می باشد که در شبکه های بی سیم برای زمان افت سیگنال و کاهش سرعت به دلیل افزایش فاصله بین امواج فرستنده و گیرنده استفاده می شود. رک شبکه: زمانی که تعداد سوئیچ ها و روترهای موجود در شبکه زیاد شود و به فضای بیشتری برای مراقبت و نگهداری از آنها نیاز داشته باشیم، به این فضا رک می گویند که عموما فلزی با در شیشه ای هستند و به دو صورت دیواری و ایستاده وجود دارند. پچ پنل: یک قطعه مستطیل شکل می باشد که در داخل رک قرار داد و محل جمع آوری کابل ها می باشد.
روتر (Router): روترها هوشمندترین تجهیزات شبکه و سرور محسوب می شوند و عملکرد آنها شبیه به سوئیچ ها می باشد با این تفاوت که روتر برای ارسال داده از یک شبکه به شبکه دیگر مورد استفاده قرار می گیرد. با استفاده از روترها می توان شبکه را به اینترنت وصل کرد و وظیفه آنها انتقال داده بین شبکه ها است. آنها در انواع مدل های مختلف و با معماری متفاوت تولید و به بازار عرضه می شوند. مودم (Modem): یکی از تجهیزات شبکه و سرور می باشد که وظیفه آن تبدیل سیگنال های آنالوگ به دیجیتال و برعکس است و انوع مودم در شبکه های کامپیوتری عبارتند از: مودم های معمولی و مودم های ADSL.پرینت سرور (Print Server): ممکن است در شبکه ای بدون نیاز به کامپیوتری می توان پرینتری را به اشتراک گذاشت تا کاربران از طریق شبکه بتوانند به آن کامپیوتر وصل شوند و از پرینتر آن کامپیوتر استفاده کنند. برای این کار لازم است که پرینتر را با یک کابل USB به پرینت سرور وصل کرد و از طرفی پرینتر سرور را با یک کابل شبکه به سوئیچ شبکه متصل کرد که این امر باعث می شود که پرینتر سرور یک IP دریافت کند و در شبکه شناسایی شود و از این به بعد کاربران بتوانند درخواست های خود را مستقیما برای پرینتر بفرستند و دیگر نیازی نباشد که یک کامپیوتر همیشه روشن باشد. مبدل فیبر نوری: مبدل فیبر نوری یک سیگنال از کابل مسی را تحویل می گیرد و آن را به یک سیگنال نوری سبک تبدیل می کند و از طریق فیبر نوری آن را انتقال می دهد. در انتهای فیبر نوری، گیرنده مبدل فیبر نوری سیگنال نوری را دریافت کرده و دوباره آن را به سیگنال مسی بر می گرداند.
درباره ی تجهیزات شبکه و سرور
انواع تجهیزات شبکه و سرور، در شبکه های کامپیوتری یک کامپیوتر همیشه آنلاین و در دسترس می باشد که تمام کامپیوترهای موجود در شبکه از این کامپیوتر دستور می گیرند تا نیازهای شبکه نیز تحت این کامپیوتر تامین می شود. لازم است بدانید که هدف اصلی سرور، به اشتراک گذاشتن منابع سخت افزاری و نرم افزاری است و به دو دسته تقسیم می شوند که عبارتند از: سرور اختصاصی Dedicated Server و سرور مجازی Virtual Private Server. یک سرور برای ارائه خدمات خود از مجموعه ای از سخت افزارها تشکیل شده است که به آن تجهیزات سرور می گویند .
انواع تجهیزات سرور عبارتند از، تجهیزات خنک کننده: امکان خنک نگه داشتن کلیه قطعات الکترونیکی سرور را فراهم می کند. حسگر دما: این حسگرها با تشخیص دمای داخل کیس سرور به فن دستور کار کردن با سرعت بالا را می دهند. فیلترهای تصفیه : یکی از تجهیزات شبکه و سرور می باشد که به کمک فن برای خنک نگه داشتن، تصفیه و یا فیلتر کردن هوا مورد استفاده قرار می گیرند. امنیت فیزیکی : ماهیت سرورها برای نگهداری داده ها در دیتا سنترهای مهم از نظر امنیت فیزیکی از مطلوبیت بالایی برخوردار می باشند. نمایشگر وضعیت : یکی دیگر از تجهیزات شبکه و سرور می باشد که به صورت لامپ های LED هستند.پورت ها: این موارد برای راه اندازی سرور و سایر تجهیزات فیزیکی سرور مورد استفاده قرار می گیرند. تجهیزات اکتیو شبکه، سخت‌افزارهایی هستند که دیتاها را برای هر دستگاهی پردازش می‌کنند و انتقال می‌دهند و تجهیزات پسیو شبکه قابل برنامه‌ریزی نیستند و این‌ها برای نصب تجهیزات شبکه مورد استفاده قرار می‌گیرند. عملکرد تجهیزات پسیو هیچ وابستگی به برق و توان الکتریکی ندارد. تجهیزات پسیو شبکه به مجموعه تجهیزاتی گفته می‌شود که نقش ابزار زیرساختی برای انتقال اطلاعات را بر عهده دارند. به طور کلی تجهیزاتی که به نیروی برق نیازی ندارند جزو این دسته محسوب می‌شوند.
شما همراهان عزیز برای مشاهده و خرید انواع تجهیزات شبکه و سرور می توانید به آدرس اینترنتیISG مراجعه نمایید.

ttttttttttttttttttttttt
سرور شبکه چیست؟ معرفی کاربرد و انواع سرور
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
سرور شبکه چیست؟سرور شبکه به کامپیوتر یا دستگاه مخصوصی گفته می شود که خدماتی را برای رفع نیازهای دیگر کامپیوترها که با عنوان کلاینت شناخته می شوند ارائه می کند. امکان نصب برنامه Server روی هر کامپیوتری به صورت فیزیکی یا با استفاده از ماشین مجازی وجود دارد، اما معمولا به کامپیوترهای واقعی که مخصوص این کار طراحی شده اند و در دیتا سنتر ها قرار می گیرند سرور شبکه گفته می شود. مانند سرور اچ پی که در مدل های مختلف با پردازنده مخصوص و امکان مدیریت کامل از راه دور به بازار عرضه می شود.سرور شبکه در واقع دستگاه قدرتمندی است که به عنوان مخزن مرکزی برای ارائه منابع مشترک به دیگر کامپیوترها مورد استفاده قرار می گیرد. منابعی مانند فضای دیسک، رم و دیگر نیازهای سخت افزاری. کامپیوتر Server دارای تفاوت هایی با کامپیوترهای معمولی است. برای مثال در ساخت آن ها معمولا از پردازنده های مخصوصی مانند Intel Xeon استفاده می شود. همچنین اسلات های RAM زیادی برای Server در نظر گرفته می شود و حتی بعضی مدل ها دارای چندین اسلات سی پی یو هستند. آشنایی با کاربرد Serverسرور شبکه برای اجرای برنامه های کاربردی طراحی می شود و ممکن است دارای چندین منبع انرژی و اتصالات شبکه اضافی باشد. در ادامه مقاله، به مهم ترین کاربردهای سرور اشاره می کنیم.میزبانی درخواست های شبکه: عملکرد اصلی یک سرور را می توان پاسخگویی به تمام درخواست های کامپیوترهای کلاینت در نظر گرفت. در واقع ویژگی مقیاس پذیری به Server کمک می کند تعداد زیادی از دستگاه ها و کاربران را پوشش دهد و به همین خاطر برای حجم کاری بالا مناسب است.ارائه منابع سخت افزاری قدرتمند: به لطف استفاده از پردازنده های مخصوص با پشتیبانی از مقادیر بالای رم و هسته ها و رشته های زیاد، سرور شبکه می تواند منابع سخت افزاری را در اختیار چندین دستگاه قرار دهد. همچنین سرور های شبکه معمولا دارای هارد یا حافظه ذخیره سازی حجیمی هستند.صرفه جویی در انرژی و هزینه: سرور های شبکه به خصوص آن هایی که چگالی بالایی دارند، به دیتاسنتر کمک می کنند حجم انبوهی از داده ها را به طرز روان و موثری اجرا کند. سرورها راه حل های خلاقانه ای در اختیار شرکت ها قرار می دهند تا از بودجه خود به بهترین شکل برای مجازی سازی و ویژگی های مدیریتی شبکه استفاده کنند.انواع سرور شبکهسرور شبکه را می توان بر اساس فرم فاکتور و  همچنین تعداد پردازنده ها دسته بندی کرد.انواع سرور شبکه بر اساس فرم فاکتور :مطلب پیشنهادی : معرفی انواع سوئیچ سیسکو + معرفی ویژگی های آنهاسرور رک : این نوع سرور ها به صورتی طراحی می شوند تا به راحتی در رک شبکه قرار بگیرند. آن ها تمام اجزای سخت افزاری را در خود جای می دهند و می توانند به عنوان سیستم مستقل اجرا شوند. شرکت هایی که دارای تقاضای زیاد برای سرورها هستند، می توانند از Rack Server برای صرفه جویی در فضا و مدیریت اتصالات آسان استفاده کنند. سرور تاور : این نوع سرورها شبیه کیس های کامپیوترهای دسکتاپ به نظر می رسند و اجزای سخت افزاری را داخل کیس خود جای می دهند. سرور تاور قدرت پردازشی بالایی دارد و شما را از نصب منابع اضافه بی نیاز می کند. البته این سرورها فضای نسبتا زیادی را اشغال می کنند و مدیریت آن ها خیلی آسان نیست. بنابراین برای محیط های تجاری کوچک بیشتر پیشنهاد می شوند که فقط به یک Server شبکه نیاز دارند. سرور بلید : این سرورها که با نام Blade Server هم شناخته می شوند، سرورهایی با پشتیبانی از تراکم بالا هستند که در مراکز داده بزرگ با محاسبات عظیم مورد استفاده قرار می گیرند. آن ها طراحی جمع و جوری دارند و دارای اجزایی مانند سی پی یو، کنترلرهای شبکه، رم و درایوهای ذخیره سازی هستند. از جمله مزایای سرور بلید می توان به اشغال فضای کم و مصرف پایین انرژی اشاره کرد. سرور کابینت : این نوع سرورها که با نام Cabinet Server شناخته می شوند، با هدف یکپارچه سازی محاسبات، میزبانی شبکه و ذخیره سازی طراحی شده اند و می توانند برای کاربری های مختلف مورد استفاده قرار بگیرند. نگهداری سرورهای کابینت معمولا چندان دشوار نیست.انواع Server بر اساس تعداد پردازندهبا توجه به تعداد پردازنده ها، سرورهای شبکه را می توان به چندین دسته تقسیم کرد. از سرورهای تک پردازنده گرفته تا سرورهای دو، چهار و حتی هشت پردازنده. در حال حاضر، سرورهای دو پردازنده بیشترین استفاده و میزان فروش را دارند. البته سرورهای تک پردازنده ای که دارای سی پی یو قدرتمند با هسته ها و رشته های زیاد می باشند، می توانند نیازهای سخت افزاری شبکه را به خوبی تامین کنند.سرور hpیکی از بهترین شرکت های تولید کننده سرور و تجهیزات شبکه ، کمپانی آمریکایی HP است که مدل های مختلفی از سرور های شبکه را به بازار عرضه می کند. برای مثال، می توان به سرورهای ProLiant این شرکت اشاره کرد که در انواع تاور، رک و بلید برای استفاده کسب و کارها در دسترس قرار دارند. سرور اچ پی ProLiant بهترین انتخاب برای شرکت های کوچک با کامپیوترهای کلاینت نه چندان زیاد محسوب می شود.اگر به دنبال خرید سرور شبکه برای محیط های کاری بزرگ هستید، می توانید سراغ سرور HPE بروید. سرورهای جدیدتر اچ پی با نام تجاری HPE به بازار عرضه می شوند. سرور اچ پی ای به خصوص مدل های Apollo کارایی فوق العاده ای را برای سازمان های داده محور و مراکز داده بزرگ فراهم می کنند. این سرورها دارای امکاناتی مانند خنک کننده های هوایی و مایع هستند که عملکرد قابل اعتمادی را برای حجم های کاری فشرده و یادگیری عمیق ارائه می کنند.
ttttttttttttttttttttttt
سرور HP چیست؟
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
فروشگاه ISG/بلاگ/سرور HP چیست؟
سرور HP چیست؟

در دنیای فناوری اطلاعات، سرورها نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کنند. یکی از نام‌آشنا‌ترین نامها در این زمینه، HP یا Hewlett-Packard است. در این مقاله، به سرور HP چیست؟ خواهیم پرداخت و سعی می‌کنیم به سوالاتی که در اذهان شما ممکن است وجود داشته باشد، پاسخ دهیم.
تاریخچه
شروع کار شرکت HP به سال 1939 باز می‌گردد، زمانی که دو دوست صمیمی به نام‌های ویلیام هیولت و دیوید پکارد تصمیم به تاسیس یک شرکت فناوری گرفتند. این شرکت سرانجام به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان تجهیزات IT و سرورهای معتبر جهان تبدیل شد.
مزایای استفاده از سرورهای HP
سرورهای HP بسیاری از مزایا و موارد قوتی دارند که آنها را انتخاب مناسبی برای شرکت‌ها و سازمان‌ها می‌کند. برخی از این مزایا عبارتند از:

 عملکرد بالا:سرورهای HP با استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته، ارتقاء عملکرد سیستم‌ها را فراهم می‌کنند. این امر به بهبود کارایی سازمان‌ها کمک می‌کند.
 پشتیبانی فنی عالی: HP به عنوان یکی از رهبران صنعت IT، پشتیبانی فنی عالی را ارائه می‌دهد. این امر به مشتریان اعتماد بیشتری به محصولات آنها می‌دهد.
 امنیت بالا:سرورهای HP با توجه به نیازهای امنیتی امروزی طراحی شده‌اند. این به شرکت‌ها کمک می‌کند تا از حملات سایبری محافظت کنند.
 انعطاف‌پذیری :محصولات HP در انواع مختلفی از سرورها و مدل‌های مختلف به بازار عرضه می‌شوند. این انعطاف‌پذیری به شرکت‌ها کمک می‌کند تا بهترین گزینه را برای نیازهای خود انتخاب کنند.انواع سرورهای HP
شرکت HP مجموعه‌ای گسترده از سرورهای مختلف را ارائه می‌دهد. در اینجا به برخی از انواع معروف آنها اشاره خواهیم کرد:

 سرورهای رک‌مونت: این نوع سرورها به منظور نصب در رک‌های سرور و مراکز داده طراحی شده‌اند و عموماً انعطاف‌پذیری بالایی دارند.
 سرورهای توکار:سرورهای توکار برای استفاده در محیط‌های دفتری و کوچک‌ترین فضاها ساخته شده‌اند و انرژی مصرفی کمتری دارند.
 سرورهای ابری: HP نیز به ارائه سرویس‌های سرور ابری اختصاصی می‌پردازد که به کمک مجازی‌سازی و اشتراک منابع به شرکت‌ها کمک می‌کند تا هزینه‌های خود را کاهش دهند.

نگاهی به تکنولوژی‌های مورد استفاده
HP از تکنولوژی‌های متنوعی در سرورهای خود استفاده می‌کند. این شامل تکنولوژی‌های پردازشی، ذخیره‌سازی، و امنیتی می‌شود. به طور کلی، تکنولوژی‌های مورد استفاده در سرورهای HP به بهبود عملکرد و امنیت سیستم‌ها کمک می‌کنند. تکنولوژی‌های مورد استفاده در سرورهای HP بسیار تنوع‌برانگیز هستند و به منظور بهبود عملکرد و امنیت سیستم‌ها طراحی شده‌اند.
در ادامه، به برخی از این تکنولوژی‌ها و نقش آنها در سرورهای HP خواهیم پرداخت:
تکنولوژی‌های پردازشی:

پردازنده‌های پیشرفته: سرورهای HP از پردازنده‌های پیشرفته و قدرتمندی استفاده می‌کنند که عملکرد سیستم را بهبود می‌بخشند. این پردازنده‌ها معمولاً از فناوری‌های مانند Intel Xeon و AMD استفاده می‌کنند.
دیسک‌های سخت با ظرفیت بالا: HP از دیسک‌های سخت با ظرفیت بالا استفاده می‌کند که امکان ذخیره‌سازی داده‌های بزرگ را فراهم می‌کنند. این دیسک‌ها معمولاً با تکنولوژی‌های RAID جهت افزایش امنیت و عملکرد داده‌ها همراه هستند.

تکنولوژی‌های امنیتی:

امنیت سخت‌افزاری: سرورهای HP دارای امنیت سخت‌افزاری برجسته‌ای هستند. این شامل تکنولوژی‌های مانند TPM (ماژول امنیت سخت‌افزاری) می‌شود که از نفوذ به سخت‌افزار سرور جلوگیری می‌کند.
مدیریت امنیتی: HP دارای ابزارهای مدیریت امنیتی جهت مانیتورینگ و مدیریت امنیت سیستم‌ها می‌باشد که به شرکت‌ها کمک می‌کند تا از حملات سایبری محافظت کنند.
مجوزهای دسترسی: HP به شرکت‌ها امکان مدیریت دقیق دسترسی‌ها و مجوزهای کاربران به منابع سرور را می‌دهد، که از افزایش امنیت شبکه و داده‌ها کمک می‌کند.

سرور HP چیست؟تکنولوژی‌های مورد استفاده در سرورهای HP تلاش می‌کنند تا عملکرد، امنیت، و انعطاف‌پذیری سیستم‌ها را بهبود دهند. با انتخاب سرور مناسب با توجه به نیازها و اهداف شما، می‌توانید به بهره‌وری بیشتری از سیستم‌های خود دست پیدا کنید و از امنیت داده‌های خود محافظت کنید.
نکاتی برای انتخاب سرور HP مناسب

 تعیین نیازهای شما : قبل از خرید سرور HP، باید نیازهای خود را به دقت مشخص کنید. این شامل تعداد کاربران، نیاز به ذخیره‌سازی، و نیاز به قابلیت‌های امنیتی می‌شود.
 مطالعه نقدها و مقایسه مدل‌ها :مطالعه نقدها و مقایسه مدل‌های مختلف سرورهای HP به شما کمک می‌کند تا بهترین گزینه را انتخاب کنید.
 انعقاد توافقنامه پشتیبانی : قبل از خرید، مطمئن شوید که توافقنامه پشتیبانی معقولی با HP انعقاد می‌کنید تا در صورت نیاز به پشتیبانی فنی دسترسی داشته باشید.

نتیجه‌گیری
سرورهای HP یکی از گزینه‌های برتر در دنیای فناوری اطلاعات هستند. با تکنولوژی‌های پیشرفته، امنیت بالا، و انعطاف‌پذیری، آنها به شرکت‌ها کمک می‌کنند تا عملکرد و امنیت سیستم‌های خود را بهبود دهند.
پرسش‌های متداول
1- آیا سرورهای HP مناسب برای کسب و کار من هستند؟
بله، سرورهای HP می‌توانند برای کسب و کارهای مختلف مناسب باشند. اما برای انتخاب مناسب‌ترین مدل، باید نیازهای خود را مشخص کنید.
2- آیا HP پشتیبانی فنی قوی دارد؟
بله، HP پشتیبانی فنی عالی ارائه می‌دهد و به مشتریان خود کمک می‌کند تا به مشکلات سرورهای خود راحت‌تر پی ببرند.
3- چگونه می‌توانم مدل مناسب سرور HP را انتخاب کنم؟
برای انتخاب مدل مناسب، باید نیازهای خود را مشخص کرده و مدل‌های مختلف را با یکدیگر مقایسه کنید.
4- آیا سرورهای ابری HP مناسب برای شرکت من هستند؟
سرورهای ابری HP ممکن است برای شرکت‌ها مناسب باشند، اما باید نیازهای خود را بررسی کنید و تصمیم بگیرید که آیا این گزینه مناسب است یا خیر.
5- چگونه می‌توانم با HP توافقنامه پشتیبانی انعقاد کنم؟
برای انعقاد توافقنامه پشتیبانی با HP، می‌توانید با واحد پشتیبانی آنها تماس بگیرید و جزئیات را مشاهده کنید.
6-سرور HP چیست؟
سرورهای HP یکی از گزینه‌های برتر در دنیای فناوری اطلاعات هستند. با تکنولوژی‌های پیشرفته، امنیت بالا، و انعطاف‌پذیری، آنها به شرکت‌ها کمک می‌کنند تا عملکرد و امنیت سیستم‌های خود را بهبود دهند.
در این مقاله به بررسی سرورهای HP پرداختیم و اهمیت آنها در دنیای فناوری اطلاعات را برجسته کردیم. برای انتخاب مناسب‌ترین سرور HP برای شرکت یا سازمان خود، باید نیازها و مشکلات خود را به دقت بررسی کنید. امیدواریم که این مقاله به شما کمک کرده باشد تا تصمیم بهتری در خصوص خرید سرور بگیرید. برای اطلاعات بیشتر و مشاوره، با متخصصان HP تماس بگیرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید