سیستم نظارت تصویری بندر خرمشهر

سیستم نظارت تصویری بندر خرمشهر

اطلاعاتی کامل درباره دوربین های مداربسته

با توجه به اینکه سیستم های مداربسته‌ی نظارت تصویری به نوعی حضوری مجازی برای کاربر در محل مورد مشاهده ایجاد کرده و کلیه اعمال و اتفاقات در حال وقوع یا وقوع یافته در گذشته را برای کاربر آشکار می‌سازند، لذا مورد کاربری های متفاوتی قرار می‌گیرند.
در واقع طراحان این گونه سیستم ها با اندکی دقت و درک و دریافت نیازهای اصلی کارفرمایان می توانند به بهترین وجه سیستمی بسیار کارا در جهت رفع نیازهای کاربران متفاوت طراحی کنند.

 

سیستم نظارت تصویری بندر خرمشهر

در این پروژه دوربین ها طبق طرح داده شده توسط ناظر پروژه برای پوشش محوطه و حفاظت ازمحوطه در داخل سازمان بنادر و کشتیرانی نصب شده است.
تعاریفی درباره دوربین های مدار بسته و نحوه کارکرد انها داریم :

“دوربین مداربسته” چیست؟

واژه “دوربین مداربسته” برگردان فارسی کلمه انگلیسی closet circuit television یا به اختصار cctv می باشد. معنی لغوی آن جعبه جادویی مدار بسته است و به دوربین هایی گفته می شود که در جای خود ثابت اند.
دوربین مداربسته به کلیه دوربین هایی اطلاق می گردد که در محل خود ثابت بوده و تصاویر را به یک یا چند محل ارسال می کنند. از آنجا که اغلب این دوربین ها در حفاظت، نظارت و سیستم های مانیتورینگ امنیت بکار می رود این واژه بیشتر به همین حیطه بر می گردد اما معنی فنی آن حتی دوربین های ویدیو تلفن و کنفرانس را نیز دربر می گیرد.

کاربردهای دوربین مداربسته

کاربرد اصلی و عمده دوربین های مداربسته در سیستم های حفاظتی است اما کاربرد های آن به سیستم های حفاظتی محدود نبوده و از آن فراتر میرود کاربردهایی از قبیل کاربردهای پلیسی ، نظامی، فضایی ،صنعتی ، کنترل ترافیک ، ارتباطات ویدیویی، و تصویر برداری نامحسوس.

– جلوگیری از ارتکاب جرایم:

کاربرد دوربین های مداربسته در جلوگیری از ارتکاب جرایم بسیار وسیع است. از جلوگیری از جرایم رانندگی تا جرایم جنایی. استفاده نامحسوس از دوربین های مخفی نیز بسیار رواج یافته است. بطور مثال می توان به دوربین های دستگاه های خود پرداز اشاره کرد که برای شناسایی جرایمی چون وارد کردن تصادفی رمز کارت اعتباری کاربرد دارد.
آخرین تحقیقات آماری از شهر های بزرگ آمریکا و انگلستان نشان می دهد بعد از نصب دوربین های مداربسته در پارکینگ ها 51 درصد از تعداد جرایم کاسته شده است. در فرودگاه ها میزان کاهش جرایم 23% و در سایر مراکز عمومی روی هم رفته این مقدار 7% بوده است.

–کاربرد صنعتی:

در کارخانجات صنعتی نیز از دوربین های مداربسته در محل ها یا مراحلی از کار که حضور فیزیکی انسان خطرناک،دشوار یا حتی غیر ممکن است نیز بهره گرفته می شود. در کارخانجاتی مثل کارخانجات شیمیایی یا نیروگاه های هسته ای.در مراکز صنعتی استفاده از دوربین های اسکن خط تولید و دوربین های حرارتی رواج زیادی دارد.

–کنترل ترافیک:

امروزه در اکثر کشورهای جهان از دوربین های مداربسته برای کنترل ترافیک وسایل نقلیه در سطح گسترده ای استفاده می شود. از جمله کنترل میزان ترافیک در خیابان ها و ارسال اطلاعات توسط gps به رانندگانی که قصد عبور از مسیر آن خیابان ها را دارند.تحت نظارت قراردادن تصادفات و شناسایی جرایم رانندگی حداقل کاربرد های دوربین مداربسته در کنترل وسایل نقلیه هستند. شناسایی اتوماتیک پلاک خودروها از جمله آخرین دستاورد های دوربین های مداربسته در این بخش می باشند.

–امنیت نقل و انتقالات:در نقل و انتقلات عمومی از دوربین مداربسته برای جلوگیری از حوادثی که ممکن است در اثر خارج از دید بودن محل صورت بگیرد استفاده می شود. بطور مثال در متروها از دوربین مداربسته برای کنترل درهای ورود و خروج مسافران به منظور اطمینان از اینکه مسافر از در عبور کرده است و یا موارد مشابه آن در اتوبوس ها و قطارهای شهری.

انواع دوربین مداربسته

از نظر نوع سیگنال:
–دوربین های آنالوگ
–دوربین های ip (آی پی تحت شبکه)
–دوربین های دو منظوره
از نظر شکل ظاهری و کاربرد متناظر:
–دوربین های دام dome
–دوربین های صنعتی
–دوربین های مینیاتوری
–دوربین های مادون قرمز ir
–دوربین های اسپید دام (دوربین های چرخشی ptz)

از نظر قاب و پوشش:
–دوربین های ضد آب قاب بزرگ (پمپ بنزینی)
–دوربین های مخفی
–دوربین های قاب فانتزی
کاربری سیستم نظارت تصویری
امروزه کاربری این گونه سیستم ها بر اساس نیازهای سازمان‌های مختلف تعریف می‌گردد و از آنجایی که تصمیمات و نیاز بر اساس مشاهده خواهد بود. اگر بخواهیم کاربری های کلان و اصلی از این گونه سیستم ها را در چند بخش بیان کنیم می‌توانیم به سه حالت اصلی اشاره کنیم که سایر حالت های کاربری از تلفیق این سه حالت با هم یا تغییر نیاز در آن ها بوجود می‌آید. کاربردهای اصلی سیستم های نظارت تصویری:

امنیتی و حفاظتی
کنترلی
مدیریتی

سیستم های امنیتی و حفاظتی

اولین و شایعترین کاربری که در لحظه‌ی خلق این گونه سیستم ها به ذهن بشر خطور کرد، در زمینه بالا بردن امنیت و حفاظت بود. بشر برای تامین حفاظت و امنیت محیط های وسیع، نقاطی که دسترسی به آن ها یا زمان بر بود یا غیر ممکن و محل‌هایی که نیاز به بالا بردن سطح امنیت داشتند از گونه سیستم ها استفاده می‌کردند.
دقت در انتخاب نوع و تعداد تجهیزاتی که در لایه حفاظت قرار دارند در پایین آوردن قیمت و بالا بردن ضریب امنیت بسیار مهم و حائز اهمیت می باشد.
دوربین هایی که در این لایه قرار می گیرند باید در کلاس دوربین های صنعتی Day &Night بوده و از رزولوشن نسبتا بالایی برخوردار باشند. Day & Night بودن آن ها باعث می شود تا دوربین ها در نور کم هم قادر به انتقال تصویر تا اتاق مانیتورینگ باشند و صنعتی بودن و رزولوشن بالای آن ها علاوه بر دقت بالای تفکیک در تصویر باعث بالا رفتن طول عمر دوربین و تصویر نیز می‌شود.
فاصله دوربین های حفاظتی باید به گونه ای تنظیم گردد که نه به واسطه ی نزدیکی بیش از حد و تعدد دوربین ها باعث بالاتر رفتن هزینه ی تمام شده و دشواری مانیتورینگ گردد و نه به واسطه ی فاصله زیاد و افزایش تعداد دوربین‌ها باعث نقص در تصاویر و زیاد شدن نقاط کور گردند.

مرحله سومی که در طراحی سیستم های امنیتی – حفاظتی باید بسیار مورد توجه قرار گیرد و به نوعی مربوط به جانمایی نیز می شود پوشاندن نواقص و معایب دوربین های صنعتی است. معذلاتی که کاربران این گونه سیستم ها با آن دست و پنجه نرم می‌کنند عبارتند از:

عدم دقت کافی دوربین های صنعتی در قسمت انتهای طول 50 متر.
عدم تعقیب سوژه های متحرک و بررسی دقیق تر.

برای رفع این نواقص نیاز به لایه ثانویه ای موسوم به لایه پشتیبان می‌باشد که این لایه در واقع از تعدادی دوربین اسپیددام با فاصله ی 100 تا 150 متری از یکدیگر، تشکیل شده است. این دوربین ها با توجه به قابلیت ویژه‌ای که منحصرا در این کلاس از سری کلاس های دوربین مداربسته موجود است (سرعت چرخش، بزرگنمایی بسیار بالا، قدرت برنامه ریزی بالا و …) در بالا بردن دقت و تعقیب سوژه های متحرک به کاربر کمک می کنند.
با اجرای این دو لایه و رعایت تمامی جزئیات آن، هم تصویر مناطق مورد نظر را به صورت همیشگی داشته و اشتباهات نیروی انسانی را به حداقل رسانده ایم و هم در صورت نیاز و شرایط خاص از تصاویری با دقت و پویایی خاص برخورداریم.

سیستم های نظارت تصوریری کنترلی

ساده ترین حالت طراحی دوربین های مداربسته، طراحی یک سیستم کنترلی است. در طراحی این گونه سیستم ها باید دقت داشت که در سیستم های کنترلی (تردد، عبور و مرور، کالا، حمل و نقل، ترافیک و …) هدف اصلی تشخیص دقیق سوژه است و تشخیص سوژه زمانی محقق خواهد شد که سوژه بیش از 60 تا 70 درصد تصویر را به خود اختصاص دهد.

این گونه سیستم ها عموما در مقابل درب ها نصب می گردند و تصویری که از آن ها دریافت می شود صرفا تصویر درب است. باید دقت کرد که دوربین هایی که در سیستم مذکور مورد استفاده قرار می گیرند فقط و فقط ماموریت نمایش درب را دارند و در نظر گرفتن هر ماموریتی غیر از این برای آن ها باعث کاهش دقت در تشخیص خواهد شد.

بهتر است برای این مجموعه از دوربین های با رزولوشن بالا و با قدرت تفکیک بالای نور (WDR, Back light, Wight balance,…) استفاده شود تا درصد خطا در ساعات مختلف روز و شب به حداقل برسد.
مسئله ی دیگری که در هنگام جانمایی این دوربین ها باید مورد توجه قرار گیرد، محل نصب دوربین است. محل نصب باید به گونه ای انتخاب گردد که هم سوژه را کامل و واضح نمایش دهد، هم فقط درب در تصویر باشد (تا از حواس پرتی و سهل انگاری جلوگیری شود.

نکته دیگری که در راه اندازی این گونه سیستم ها باید مورد توجه قرار گیرد، تامین نور مناسب برای دوربین ها در تمامی ساعات روز و شب است و این مسئله برای تمامی دوربین ها صادق است (حتی دوربین های Night vision و Day & Night) : باید توجه داشته باشید که دوربین های IR و DN در تاریکی کمتر از 0.05 lux تصاویر قابل تشخیص با دقت بالا تهیه نمی کنند.
لازم به ذکر است دوربین های مربوط به این بخش در اطاق مانیتورینگ تلویزیون های خاص خود را داشته به تنهایی نمایش داده و مشاهده می شوند.

1سیستم های نظارت تصویری مدیریتی:

یکی از کاربری های که چند سالی است به عنوان کاربری دوربین های مداربسته مطرح شده است و مورد استقبال مدیران قرار گرفته است استفاده مدیریتی از این گونه سیستم‌ها می‌باشد. در واقع مدیران از این گونه سیستم ها به عنوان حضور مجازی خود در مکان های مورد نظر استفاده می‌کنند و به جای ساعت ها پیاده‌روی در محیط هایی که از لحاظ ظاهری و هزاران دلیل دیگر صلاح نیست مدیران در آن ها حضور یابند و یا حضور در آن ها باعث اتلاف وقت مدیران می شود، به صورت کامل بازدید کرده و حتی قادر به اعمال مدیریت می باشند.
باید دقت کرد مدیران نه وقت زیادی برای نگاه کردن تصاویر دارند و نه وقتی برای نگاه کردن تصاویر زیاد و این مسئله طراحی را مشکل میکند، در واقع شما باید با تعداد دوربین کم همه چیز (حتی جزئیات) را در اختیار مدیر قرار دهید.
طبیعتا با این استدلال نمی‌توان برای اجرای سیستم مداربسته ی یک مرکز داده با هشت دستگاه و شانزده کاربر از شانزده دوربین استفاده کرد، چرا که این مسئله هم باعث بالا رفتن هزینه و زمان اجرا خواهد و هم برای مدیر بسیار خسته کننده و غیر قابل استفاده است.
راهکاری که برای طراحی این گونه سیستم ها پیشنهاد می شود و در عین پیچیدگی بسیار ساده است، در این روش طراحی در دو لایه تصویر به مدیرداده می شود. لایه اول عبارت است از تعدادی دوربین صنعتی با لنز و قابلیت های مناسب (بسته به توان مالی کارفرما، نیازهای کارفرما، شرایط محیط و …) این دوربین ها وظیفه دارند در کمترین تعداد تصویر ممکن، یک شمای کلی از محیط در اختیار مدیر قرار دهند. در واقع مدیر با مشاهده ی این تصاویر کلیتی از وضعیت کارکنان و . . . را مشاهده و اقدام به اجرا و کنترل فرایندهای کلان و گروهی می‌کند.
لایه دومی که به مدیر در درک و بررسی دقیق تر جزئیات کمک می کند یک یا چند دوربین اسپیددام (بسته به شرایط محیط و نوع دوربین ها) می باشد. با استفاده از دوربین های این لایه مدیر در بخش هایی که در تصاویر کلی مشاهده کرده و نیاز به دقت بیشتر را حس می‌کند دقیق شده و اقدام فعالیت های ریزتر و مشخصی در زمینه ی مدیریت منابع انسانی می‌کند.
با طراحی و راه اندازی سیستم های مدیریتی طبق الگوهای ارائه شده، می توان حتی بزرگترین مراکز داده را فقط با شش یا هفت دستگاه دوربین صنعتی و یک یا دو دستگاه دوربین اسپیددام با دقت تمام مدیریت و کنترل کرد.

نام پروژه:
سیستم نظارت تصویری بندر خرمشهرکارفرما:
سازمان بنادر و کشتیرانینوع پروژه:
سیستم نظارت تصویریتاریخ:
تابستان 92سرویس:
سیستم نظارت تصویری بندر خرمشهرعملیات:
سازمان بنادر و کشتیرانی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید