سیستم های مخابراتی و مدیریت کارآمد آنها

انواع سیستم های مخابراتی یا فناوری های ارتباط از راه دور کدامند؟

چگونه می توان این سیستم ها را مدیریت کرد؟

نکات مهم درباره استفاده از تجهیزات مخابراتی چیست و چه کاربردهایی دارند؟

آنچه در این مقاله می خوانید:

۳ نمونه از سیستم های مخابراتی در قرن ۲۱

۱- سیستم های مخابراتی نوری

۲- سیستم های دوبلکس یا دوطرفه

۳- سیستم های رادیویی ارتباط از راه دور

مدیریت کارآمد سیستم های مخابراتی

با اهداف اصلی مدیریت سیستم های مخابراتی آشنا شویم

۱-مدیریت تداوم تأمین در سیستم های مخابراتی چیست؟

۲-مدیریت بهره وری انرژی برای سیستم های مخابراتی

۳- مدیریت سیستم هشدار در سیستم های مخابراتی

۴- ایجاد یک سیستم قوی مدیریتی برای مخابرات

مدیریت جهانی سیستم های مخابراتی انواع مختلف سیستم های مخابراتی یا بهتر بگوییم فن آوری های ارتباطاتی امروزه در بازار وجود دارد. حتی اگر اولین سیستم ابداع شده در قرن ۱۸ به درستی کار می کرد می توانستیم آن دوران را به انقلاب این سیستم های ارتباطاتی نسبت بدهیم. همچنین نوآوری در سیستم های نوری مبتنی بر فیبر نوری برای برقراری ارتباط استفاده می شود.

با تکامل مداوم فناوری های ارتباطاتی، فقط قرن ۱۸ نبود که از این اختراع بهره می گرفت، بلکه جوامع قرن ۱۹ نیز توانستند از آن، بهترین استفاده ها را داشته باشند. خوشبختانه این تحولات، منابع لازم را برای اختراع فن آوری رادیویی در اختیار انسان قرار داد. از این جهت، تکامل این سیستم ها امروزه در شکل متفاوتی، تلفن ها و از همه مهمتر اینترنت را به دنیای سیستم های مخابراتی معرفی کرده است.

با توجه به اینکه اینترنت و تلفن به عنوان دو مورد از مهمترین سیستم‌های مخابراتی در نظر گرفته می شوند، بسیاری از فناوری های پیشرفته و در حال تکامل دیگر نیز به این دو فناوری نوآورانه پیوسته اند. تمام این تکنولوژی ها با هدف ارتقای توانایی بشر در آینده طراحی شده اند.

۳ نمونه از سیستم های مخابراتی در قرن ۲۱

۱- سیستم های مخابراتی نوری

این سیستم ها به عنوان قدیمی ترین مدل یک سیستم مخابراتی معرفی می شود. همانند آن را در ابداعات اولیه که شامل خطوط تلگرافی بودند می شناسیم و امروزه به فناوری های مبتنی بر اینترنت و فیبر نوری تغییر یافته اند. این یعنی یک سیر تکامل فن آوری از گذشته تاکنون.

ارتباطات بر پایه فیبر نوری در دسته ارتباطات مخابراتی نوری قرار دارند و با تکیه بر فرآیند تبدیل داده ها به پرتوهای نورانی که در نهایت به کابل های فیبر نوری منتقل می شوند، کار می کنند.

۲- سیستم های دوبلکس یا دوطرفه

اگر به این فکر می کنید که سیستم دو طرفه چیست، بهترین کاری که باید انجام دهید این است که نگاهی به تلفن همراه یا تلفن منزل خود بیندازید. اینها از متداول ترین دستگاه ها با قابلیت دسترسی به اینترنت هستند. این سیستم ها می توانند امکان برقراری ارتباطات بیشتر و کارآمد را با یکدیگر فراهم کنند.

۳- سیستم های رادیویی ارتباط از راه دور

این نوع فناوری، امکان برقراری ارتباط مخابراتی را در حالت بی سیم فراهم می کند. همچنین می تواند در مسافت های بزرگتری نیز آن را تأمین کند. این ویژگی ها شامل پخش امواج رادیویی است که با استفاده از فرستنده های رادیویی به جهان فرستاده می شوند که در نهایت، رمزگشایی می شوند.
این سیستم های مخابراتی به عنوان مقدمه ای برای تجهیزات ارتباطاتی قرن بیستم هستند که هنوز هم از رادیو و تلویزیون استفاده می کنند.

مدیریت کارآمد سیستم های مخابراتی

شرکت های مخابراتی باید سیستم های سنتی خود را با سیستم های قوی تر و کارآمد، جایگزین و مدیریت کنند. امروزه، مدیریت در محل در مراکز مختلف کافی نیست. ارتقای سیستم های کنترل مخابراتی برای دستیابی به کیفیت بالا و راه اندازی یک سیستم قابل اعتماد، ضروری است.
مهمترین نکته ای که باید در تاسیسات ارتباط از راه دور به خاطر بسپارید، تضمین تداوم تأمین است. زیرا هر نوع حادثه ای رخ دهد، منجر به شکایت جدی از جانب کاربران می شود. جنبه مهم دیگر کنترل این سیستم ها به روشی است که مدیران می توانند از راه دور، هر ایستگاه را کنترل کنند تا در صورت بروز مشکلاتی، اقدامات فوری انجام دهند.

با اهداف اصلی مدیریت سیستم های مخابراتی آشنا شویم

برای مدیریت و کنترل سیستم های مخابراتی، انواع دستگاه ها به کار می روند. هم ایستگاه های از راه دور و هم مراکز پردازش داده ها از این دستگاه ها برای ارسال خدمات مخابراتی به شرکت ها استفاده می کنند. به دنبال تأمین این نیاز، برخی از مهم ترین اهداف برای مدیریت سیستم های ارتباطاتی وجود دارند که در قسمت زیر به آنها می پردازیم.

۱-مدیریت تداوم تأمین در سیستم های مخابراتی چیست؟

مدیریت تداوم تأمین یعنی فرصت هایی فراهم شود که تمام بخش های مرکز مخابراتی از هر نظر کنترل شوند. مدیریت بهره وری انرژی، مدیریت سیستم های هشدار دهنده، مدیریت سیگنال ها، کنترل قطعی ناگهانی در ارتباطات، کنترل و کاهش مصرف انرژی در بخش های مختلف، نمونه هایی از این اقدامات مدیریتی هستند.

اطمینان از تامین مداوم در سیستم های مخابراتی، مهمترین جنبه در نصب این سیستم ها است. هرگونه قطعی برق منجر به خسارات اقتصادی زیادی می شود. همچنین نیاز است تا نیروهای متخصص و مهندسان برای یافتن راه حلی برای این مشکل در امور، مداخله کنند.
برای حل این موارد ناخواسته معمولاً سیستم های رله برای دستگاه های مخابراتی نصب می شوند. این دستگاه ها عموماً در صورت بروز نقص یا قطعی، به منابع برق DC و AC متصل می شوند و می توانند کمبودها را جبران کنند. در هنگام خطای موقتی، یک سیستم بازخوانی خودکار بدون نیاز به مداخله نیروهای متخصص، این تأمین انرژی را برای سیستم های مخابراتی تضمین می کند.
لازم به ذکر است که این دستگاه ها باید برای انجام اقدامات مدیریتی از طریق کنترل از راه دور، نظارت بر وضعیت محافظ ها و همچنین در صورت لزوم برای نگهداری یا پیشگیری از نقصان، از ظرفیت ارتباطی برخوردار باشند.

۲-مدیریت بهره وری انرژی برای سیستم های مخابراتی

در بخش مدیریت سیستم های مخابراتی، هر سیستمی که بهره وری انرژی الکتریکی را هدف قرار می دهد باید به دستگاه هایی مجهز شود که بتوانند مقادیر این انرژی را برای تعیین محل مصرف و نحوه مصرف کنترل کنند. تجزیه و تحلیل، پس از جمع آوری داده ها، برای شناسایی ناکارآمد بودن سیستم ها و انجام اقدامات اصلاحی ویژه برای دستیابی به بازده انرژی بالاتر، انجام می گیرد.
با استفاده از تجزیه و تحلیل کننده های توان الکتریکی، امکان ثبت ورود داده، نظارت و مدیریت مصرف و ارزیابی اندازه برق در مراکز مختلف فراهم می شود. برای مدیریت صحیح انرژی، اندازه گیری ها باید در کل شبکه و مستقیماً روی بارهای موجود یا واحدها توزیع شوند.
نظارت بر شبکه سیستم های مخابراتی کمک می کند هزینه های صورتحساب برق، بهتر مدیریت شود. نصب برخی از تجهیزات مانند خازن ها در شبکه های ارتباطاتی می تواند باعث کاهش مصرف برق شود.
با نظارت صحیح بر واحدهای مخابراتی در ایستگاه ها، به طور کلی می توان ۱۰۰٪ کل انرژی مصرفی را در ایستگاه یا مراکز پردازش داده تخمین زد. ۶۰٪ آن برق مصرفی زیرساخت ها و ۴۰٪ مابقی آن برای فرایند خنک سازی است.

جالب است بدانید بخشی از مدیریت این سیستم ها به نصب سنسورهای دما و رطوبت مربوط می شود. برای مدیریت صحیح سیستم های تهویه مطبوع و خنک کردن آن ها، این سنسورها باید نصب شوند تا بتوانند فن و سیستم تهویه مطبوع را فعال کنند. این نشان می دهد که کنترل بخش خنک کننده تأثیر فوق العاده مهمی در قبض برق در سیستم های ارتباطاتی دارد.

۳- مدیریت سیستم هشدار در سیستم های مخابراتی

در تمام سیستم های مخابراتی باید یک سیستم هشدار سریع، ایمن و موثر وجود داشته باشد تا بتواند به موقع واکنش نشان دهد و هزینه های عملیاتی را به حداقل برساند. شرکت های مخابراتی معمولاً سیستم های هشدار مخصوص خود را دارند. هشدارها از طریق پیام های پروتکل مدیریت شبکه، ارسال می شوند؛ به این معنی که هر سیستم مدیریتی باید قادر به ارسال هشدارهای برنامه ریزی شده مختلف، به طور مستقیم، به سرور باشد.

۴- ایجاد یک سیستم قوی مدیریتی برای مخابرات

پس از مشخص شدن دستگاه های لازم برای کنترل مرکز یا ایستگاه مخابراتی، لازم است زیرساخت مدیریت سیستم های مخابراتی طراحی شود. این زیرساخت ها باید توانایی تعامل با هر مرکز را داشته و به نوبه خود، اطلاعات ذخیره شده را به طور خودکار گزارش دهند.
همانطور که در نکات قبلی توضیح داده شد، برای دستیابی به اثربخشی بیشتر در مدیریت انرژی الکتریکی، انواع مختلفی از دستگاه ها باید انتخاب شوند. پس از انتخاب واحدها، دستگاه ها باید به یک مدیریت کننده انرژی، مجهز به ارتباطات و یک پایگاه داده مانند سرور داده متصل شوند. هر مرکز یا ایستگاه باید به سیستم های جدیدتر مخابراتی با ظرفیت بالاتر مجهز شوند. ممکن است لازم باشد در هر پایگاه، نرم افزارهایی برای تجزیه و تحلیل انرژی نصب شود تا داده ها را به یک سرور متوسط ​​ارسال کند و کنترل هر مرکز محلی را انجام دهد.
مدیریت سیستم های مخابراتی با مقدار زیادی از اطلاعات طبقه بندی شده، بدون اشباع سرور مرکزی، به راحتی با برنامه ریزی دقیق، امکان پذیر است. این داده ها در بخش های مربوطه ذخیره می شوند. دستگاه های مرتبط در هر مرکز یا ایستگاه را می توان از راه دور با استفاده از برنامه های نرم افزاری، نصب و کنترل کرد.

مدیریت جهانی سیستم های مخابراتی

پس از راه اندازی سیستم عامل مرکزی، داده ها به طور خودکار در سرور آن ذخیره می شوند و کل پایگاه داده می تواند به سیستم های دیگری که از قبل نصب شده اند، منتقل شود. این برنامه، امکان ارسال مستقیم داده ها از SQL، سرویس وب، XML و … را فراهم می کند.
همانطور که در بالا ذکر شد، واحدهای مدیریت سیستم های مخابراتی در بخش آلارم، همچنین می توانند هشدارها را مستقیماً از طریق پروتکل ها به سرور مرکزی هشدار در شرکت مخابرات ارسال کنند و این دستگاه ها را کاملاً در زیرساخت های موجود، ترکیب کنند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید