مبدل ATA چیست؟ / معرفی انواع و کاربرد های مبدل ATA

برخی تجهیزات بسیار ساده برای استفاده در شبکه های مخابراتی مانند مبدل ATA وجود دارند که شاید در نگاه اول با توجه به سادگی و ساختار آن متوجه اهمیت بالای آن ها نشویم.

آنچه در این مقاله می خوانید:

مبدل ATAانواع پورت های مبدل ATAکاربرد ها و مزایای استفاده از این مبدل هااتصال سیستم ویپ به شبکه تلفن شهریانواع مبدل ATAدارای یک پورت FXSدارای دو پورت FXSمجهز به پورت های FXS و FXOکدک چیست؟

در این مطلب قصد داریم به بررسی بیشتر این مبدل ها پرداخته تا ضمن آشنایی با آن ها با انواع و کاربرد این محصولات در شبکه و ارتباطات آشنا شوید.
مبدل ATA
مبدل ATA در تعریف ساده مبدل تلفن های آنالوگ به تلفن های تحت شبکه ی IP می باشند. این تجهیزات ساده نقش بسیار مهمی در بالا بردن عملکرد استفاده از سیستم ویپ در یک سازمان و شرکت را بر عهده دارند.
کاهش هزینه ها و بهبود استفاده از سیستم های قدیمی بر طبق تکنولوژی های جدید از مهم ترین ویژگی های این مبدل ها و استفاده از آن ها می باشد.
سیگنال های صوتی پس از ورود و ارسال توسط این مبدل به پکت های دیجیتال تبدیل می شوند تا از این طریق بتوانند در بستر شبکه منتقل شوند.
این موضوع به صورت عکس نیز انجام گرفته و زمانی که قصد استفاده از سیگنال های صوتی را داشته باشیم می توانیم با قرار دادن یک مبدل ATA به راحتی پکت های دیجیتالی بستر شبکه را به جریان های صوتی آنالوگ تبدیل کنیم.
روی هر کدام از این مبدل ها یک پورت قرار گرفته است که از طریق آن می توان مبدل را به تلفن های آنالوگ متصل نمود. در طرف دیگر یک پورت شبکه قرار گرفته است تا بتوان مبدل را به شبکه متصل نمود و از این طریق تلفن های آنالوگ را وارد شبکه نمود.
هرسوالی که داری در انجمن مطرح کن
انواع پورت های مبدل ATA
این مبدل های دارای دو پورت FXS و FXO هستند که می توان از طریق آن ها مبدل را به شبکه وصل نموده و از این طریق سیگنال های صوتی را در بستر شبکه منتقل نمود.
پورت FXS برای اتصال مبدل به شبکه های محلی و پورت FXO برای اتصال به شبکه های شهری مورد استفاده قرار می گیرد. برای مشخص نمودن مدل مبدل مورد نظر فاکتور هایی مانند تعداد تلفن ها، سرور های تلفنی و خطوط سرویس تلفن قدیمی باید در نظر گرفته شوند.
به همین دلیل شاهد تنوع مبدل های در بازار هستیم تا مشتریان بتوانند مطابق با نیاز خود برای خرید مدل مورد نظر اقدام نمایند. علاوه بر این یک پورت USB نیز برای اتصال این محصولات به وسایل و تجهیزات جانبی مانند کامپیوتر بر روی این مبدل ها در نظر گرفته شده است.
با این پورت می توان از طریق شبکه ی ایجاد شده با کامپیوتر به برقرای ارتباط با سیستم های مختلف پرداخت. از این کار معمولاً برای اتصال دستگاه فکس به شبکه و استفاده از قابلیت های مختلف آن استفاده می شود که می تواند امکانات بی نظیری را در اختیار کاربران قرار دهد.
دوره آموزش سانترال پاناسونیک و ایزابل (سیپ سرور)
کاربرد ها و مزایای استفاده از این مبدل ها
با توجه به پیشرفت تکنولوژی و توسعه ی استفاده از شبکه در سیستم های مختلف لازم است تا سازمان ها و شرکت های مختلف برای بالا بردن کیفیت ارتباطات خود و همچنین مدیریت بهتر آن ها به سمت استفاده از سیستم ویپ روی بیاورند.
در سیستم ویپ استفاده از تلفن های تحت شبکه ی IP بسیار اهمیت دارد. به همین دلیل می توان از مبدل های ATA برای تبدیل تلفن های آنالوگ قدیمی به یک تلفن تحت شبکه استفاده نمود.
این کار می تواند علاوه بر استفاده از مزایای ویپ، باعث کاهش هزینه ها برای خرید تلفن های IP نیز شود. هر مبدل ATA به طور معمول از یک پروتکل در سیستم شبکه پشتیبانی می کند.
از مهم ترین پروتکل هایی که توسط این مبدل ها پشتیبانی می شوند می توان به پروتکل سیپ، H.323، MGCP و  SCCP اشاره نمود. هر ATA از کد های خاصی نیز پشتیبانی می کند که البته برای نصب و استفاده از این قابلیت در سیستم ویپ مورد نظر شرکت و یا سازمان اهمیت دارد.
از دیگر کاربرد های مبدل ATA  می توان به تجهیز یک سرور تلفنی کوچک به فناوری ویپ اشاره نمود. با این کار می توان در هنگام استفاده از یک سرور تلفنی کوچک به راحتی از طریق پورت های ATA تماس های درون شبکه برقرار نمود.
اتصال سیستم ویپ به شبکه تلفن شهری
یکی از مهم ترین معایب سیستم ویپ در سازمان ها و شرکت ها عدم برقراری تماس با تلفن های شرکت در صورت قطع شدن شبکه و اتصالات اینترنت می باشد. با استفاده از یک مبدل ATA می توان به راحتی این مشکل را حل نمود. این مبدل ها با اتصال به شبکه تلفن شهری باعث می شوند تا در صورت خرابی و مشکلات شبکه ی داخلی نیز بتوان به راحتی از سیستم ویپ استفاده نمود.
انواع مبدل ATA
با توجه به نیاز های مختلف کاربران و همچنین استفاده های متفاوت از مبدل ATA این محصولات در سه نوع با ویژگی های مختلف در بازار موجود می باشند.
دارای یک پورت FXS
این مبدل ها امکان اتصال یک تلفن را به کاربران می دهند. مهم ترین کاربرد این دستگاه ها که دارای دو پورت شبکه نیز می باشند، دریافت سرویس های ویپ برای مصارف خانگی می باشد.
دارای دو پورت FXS
این تلفن ها نیز به طور معمولی دارای دو یا یک پورت شبکه بوده و امکان اتصال دو تلفن را برای کاربران فراهم می کنند.
مجهز به پورت های FXS و FXO
این مبدل ها امکان اتصال به یک خط تلفن قدیمی و یک دستگاه تلفن دیگر را فراهم می کنند. برای اینکه بتوانیم بیش از دو تلفن یا خط تلفن سرویس قدیمی را به دستگاه متصل نماییم بهتر است از گیت وی ویپ استفاده کنیم که این امکان را در برخی از مدل ها تا ۲۰۰ پورت FXS برای کاربران فراهم می کند.
در پایان هم باید به این نکته اشاره نمود که برای خرید مبدل ATA متناسب با نیاز خودمان باید به تعداد اتصال مورد نظر برای تلفن ها، نگهداری یا عدم نگهداری سرویس تلفن های قدیمی و پشتیبانی سیستم های موجود از پروتکل ها و کدک های صوتی مختلف توجه نمود.
علاوه بر این اگر در محیط مورد نظر روتر وجود ندارد بهتر است از مبدل ATA با دو پورت شبکه استفاده شود.

کدک چیست؟
مشاهده مقاله

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید