مثالهای عملی Outbound route
دوستان در ادامه بخش قبلی که در رابطه با outbound و تماسهای خروجی صحبت کردیم، یک سری توضیحات کلی را دادیم و حالا در اینجا میخواهیم چند مثال عملی را برایتان بزنیم و همچنین یکی دو بخش از outbound گفته نشده که در مورد آنها هم صحبت خواهیم کرد.
آنچه در این مقاله می خوانید:
مثالهای عملی Outbound routeبخش اول: PREPEND و CIDتعیین prefix برای تماسهای خروجی کاربرد PREPEND در ارسال تماس به ترانک محدودیت CIDبخش دوم: مثالهای عملیOutbound در تماسهامحدود کردن تماسهاهدایت تماس به ترانک مورد نظرتعیین اولویت در Outbound route قرار دادن فلش در حالت generalبستن تماسهای خارج از کشورارتباط بین outbound route و pattern در تماسهاروشهای محدود کردن تماسها در outbound
بخش اول: PREPEND و CID
تعیین prefix برای تماسهای خروجی
روی Onenote میرویم. گفتیم که برای تماسهای خروجی یعنی تماسهایی که میخواهند از مرکز خارج شوند بهتر است که یک prefix را در نظر بگیریم مانند عدد ۹ و به همه کاربران و کارمندان خود بگوییم که وقتی قرار است شماره موبایل یا شماره شهری را شمارهگیری کنند، در ابتدای آن عدد ۹ را بگذارند و بعد شروع شمارهگیری نمایند.
تا مرکز تلفن ایزابل بداند و تماس مستقیم بر روی outbound که ساختیم قرار بگیرد و در قسمت prefix عدد ۹ را قرار میدهیم. عدد ۹ حذف می شود و مابقی شماره به سمت Trunk که در نظر گرفتیم ارسال می شود.
کاربرد PREPEND در ارسال تماس به ترانک
در این قسمت اول اگر به خاطر داشته باشید گفته شد که یک PREPEND وجود دارد. PREPEND عددی است که به شمارهای که گرفته شده اضافه میشود. مثلا میخواهیم بگوییم که هر کسی ۰۰ را گرفت به یک شمارهای مثلا ۰۲۲ تبدیل شود. میخواهیم یک شمارهای را به آن شمارهای که گرفته شده اضافه کند. این مورد برای ارتباط بین مراکز به کار میآید یعنی هر شمارهای که کاربران گرفتند یک عددی در ابتدا به آن اضافه شود و بعد به سمت ترانک مورد نظر ارسال شود از PREPEND میتوانیم استفاده کنیم.
محدودیت CID
یک گزینه دیگر در این انتها وجود دارد که اسلش دارد و نوشته شده Caller ID که این قسمت برای محدود سازی است. در واقع از لحاظ CID محدودیت ایجاد میکنیم.
وقتی که در یکی از outbound route ها در بخش dial plane یک Caller ID را مشخص کنید فقط Extensionهایی میتوانند از این ترانکی که در پایین شما در نظر گرفتید خارج شوند که Caller ID آنها در این قسمت قرار گرفته باشد.
وقتی که نگذارید یعنی تمام شمارهها از trunk خارج میشوند و زمانی که Caller ID را بگذارید یعنی فقط آن شماره یا آن Extension میتواند از این ترانک خارج شود.
پس این نکته را مد نظر قرار دهید اگر مثلاً خواستید بگویید که فقط یک Extension خاص از این trunk خارج شود، شماره یا Caller ID آن را در این box قرار میدهیم و این ترانک یا outbound خود را به همین رنج Extensionها محدود میکنیم.
بخش دوم: مثالهای عملی
Outbound در تماسها
حالا روی خود مرکز تلفن میرویم. من چند مثال میزنم تا مطالبی که گفته شد بهتر در ذهنمان قرار بگیرد. این قسمت outbound route ما هست و گفتیم دو بخش هست که ما از آن استفاده میکنیم و شامل بخش بالا و پایین میشود.
برنامهریزی که ما به صورت پیشفرض انجام میدهیم بدین صورت است که میگوییم تماسهای خارج از مرکز تلفن با ۹ باشد، عدد ۹ حذف شود و باقی شمارهها ارسال شود.
این را submit و Apply میکنیم و دقیقاً زمانی که شما ایزابل را نصب میکنید outbound برای شما ساخته شده است که در باکس prefix عدد ۹ هست و یک dot دارد. یعنی هر عددی که با ۹ شروع شود عدد ۹ را حذف میکند و باقی اعداد را به این ترانکی که اینجا ساخته و انتخاب شده میفرستد.
اما چون در ابتدای نصب ایزابل هیچ ترانکی نیست اینجا خالی است و شما باید ترانکی را انتخاب کنید. که معمولاً روی ۱۰ Dial هست که معمولاً آن را برنامهریزی نمیکنیم.
محدود کردن تماسها
من میخواهم محدود کنم که مثلاً تماسهای موبایل را هیچیک از کارمندان نتوانند شمارهگیری کنند. ما باید یک روت دیگر بنویسیم گزینه add route را میزنیم و یک route دیگر مینویسیم.
مثلاً میزنیم ۰۹-limite و به ۰۹ آن را محدود کردیم و در قسمت prefix میگوییم تمامی تماسهایی که با ۹ خارج میشوند و ۰۹ گرفتند و بعد باید بگوییم که چه تعدادی دارد که باید با X، Z،N یا دات مشخص کنیم.
تعداد رقم آن را باید با استفاده از یک چیزی مشخص کنیم اگر dot را انتخاب کنیم یعنی هر شماره و هر موبایلی با هر تعداد رقمی یا بهتر است که بگوییم این دیگر یک موبایل نیست و مثلاً میتواند یک شماره خارج از استانی باشد که با ۰۹ باشد که چنین شمارهای نداریم ولی ممکن است بعدا باشد.
پس اگر میخواهید موبایل باشد باید با X بزنیم. برای اینکه کار ما سریعتر انجام شود همان dot را میزنم که تمام رقمها و تعداد را که میتواند پنج، ده یا یازده رقم باشد شامل شود.
هدایت تماس به ترانک مورد نظر
پس از ظی کردن مراحل قبل اگر هریک از کاربران یا کارمندان عدد ۹ را بگیرد و یک موبایل را شمارهگیری کند، قطعاً وارد این outbound که نوشته شده میشود و در اینجا میتوانیم خارج کنیم و بگوییم به چه ترانکی برود.
اما ما نمیخواهیم که برود بلکه میخواهیم محدود کنیم و اگر ۰۹ را گرفت محدود شود همین را submit میکنیم و Apply میزنیم. حالا نکتهای که هست این است که ۰۹ را ما Limit کردیم و هیچ ترانکی به آن ندادیم.
یعنی عملاً گفتیم هر کسی که ۰۹ را گرفت یعنی ابتدا ۹ را گرفت و بعد موبایل را شمارهگیری کرد به این تماس هیچ نوع ترانکی اختصاص داده نشود این یک نوع محدودسازی است. تماس را ما به جایی فرستادیم که هیچ ترانکی وجود ندارد و هیچ ترانکی به آن کاربر داده نمیشود. با این کار تماسهایی که موبایل هستند را محدود کردیم.
تعیین اولویت در Outbound route
اما نکته بسیار مهم این است که تنها بخشی که در ایزابل میتوانیم در واقع بین Routeهایی که نوشتیم یک اولویت بگذاریم همینجا است. این را همیشه در ذهن خود داشته باشید. هر موقعی که در outbound route روتی را نوشتید اولویت آن را چک کنید. ببینید ما این را ساختیم و اینها اولویت دارند یعنی وقتی که تماسی به outbound route میآید از اولی شروع میکند و اولویت اولی از همه بیشتر است.
در inbound route ما اصلاً اولویت این چنینی نداریم و در کنار آن فلش ندارد اما در outbound route فلش داریم و شما میتوانید آنها را با Drag and drop بالا و پایین کنید. حتماً باید آن چیزی را که محدود کردید در بالاترین قسمت بگذارید تا اولین Record در واقع یا همان outbound route که ساختید تماس گیر کند و دیگر خارج نشود.
قرار دادن فلش در حالت general
حالا اگر ما این را در بالاترین قسمت بگذاریم چه اتفاقی میافتد و اگر پایین و در حالت اول بود چه اتفاقی میافتاد؟ اگر پایین بود روی حالت general یکی از کاربران عدد ۹ را گرفته و یک موبایل را هم شمارهگیری کرده از همین خارج میشود و تماس آن خارج میشود زیرا ما عملاً آن را محدود نکردیم.
پس چیزی را که محدود کردیم باید در بالاترین قسمت قرار دهیم. در نهایت submit و Apply میکنیم. پس هریک از کارمندان که عدد ۹ را بگیرد و بعد از آن ۰۹ را بگیرد به داخل اولین گزینه میرود و تماس به جایی نمیرود و قطع میشود. در واقع اجازه تماس موبایل داده نمیشود.
بستن تماسهای خارج از کشور
اگر من بخواهم ۰۰ خارج از کشور را هم ببندم باید چکار کنم؟ میتوانم در اینجا یکی دیگر هم اضافه کنم ۰۰ را میزنم بعد dot و ۹ را هم به عنوان prefix انتخاب میکنم.
این هم به همین صورت یعنی هم ۰۰ و هم ۰۹ را بستم. از همین Match Pattern استفاده میشود و دیگر ترانکی به آن اختصاص داده نمیشود و نکته آن این است که به خط بعدی نمیرود.
اما اگر با یکی از outbound rout ها یا یکی از pattern ها تطبیق نداشته باشد قطعاً به خط بعدی میرود و خطهای بعدی را تک به تک چک میکند تا با یکی از این pattern ها تطبیق داشته باشد و تماس را به بیرون بفرستد.
ارتباط بین outbound route و pattern در تماسها
پس نکته بعدی و بسیار مهم این است که تماسی که به outbound route میآید اگر با یکی از این Dial pattern های ما سازگار باشد چه به آن trunk بدهیم و چه ندهیم تماس همانجا قطع میشود.
اما اگر سازگار نباشد تمام outbound route ها را به ترتیب از بالا به پایین یکی یکی چک میکند تا یکی از این pattern ها که سازگار باشد را پیدا کند. این نکته را هم مد نظر داشته باشید یکی اولویت بندی و دیگری در بخش خروج تماسهایی که محدود شدهاند.
روشهای محدود کردن تماسها در outbound
ممکن است این نکته در ذهن شما باشد که ما ۰۰ ها و ۰۹ را برای موبایل بستیم و هیچ ترانکی به آن ندادیم حالا این را به شکل دیگر هم میشد نوشت. شما برای محدود کردن تماسها در outbound به دو صورت میتوانید بنویسید. بعد ببینید که کدام یک راحتتر است.
روش اول
این است که اگر محدودیت بر روی یکی از شمارههای خاص هست و راحتتر است میتوانیم به این صورت بنویسیم و هیچ ترانکی را به تماس ندهیم و از بین برود. در واقع هیچ خروجی ندارد و محدود میشود.
روش دوم
این است که برای تماسهای general خود به جای اینکه dot بگذاریم مشخص کنیم مثلاً بگوییم فقط میتواند داخل استان را بگیرد. داخل استان به چه صورت است؟ ۲۲،۳۳،۴۴، ۵۵،۶۶،۷۷،۸۸ است و به این طریق هم امکانپذیر است
یعنی به جای اینکه ۰۹ را اول بگذاریم این را پاک کنیم و این general را ۲۲ بگذاریم بعد dot قرار دهیم یک خط دیگر در prefix بهوجود بیاوریم و add را بزنیم و ۳۳ را وارد کنیم یک prefix دیگر add کنیم و ۴۴ را وارد کنیم .
یک prefix دیگر add کرده و ۵۵ را وارد کنیم و این همینطور ادامه دارد. prefix های دیگر add و ۶۶،۷۷ یا ۸۸ را وارد کرده بعد dot را بزنیم اینها تماسهای داخل استان میشود.
بعد یک trunk به آن بدهیم مثلاً ترانک sip را به آن دادیم و بعد submit کردیم. در Route Name باید یک اسم بگذاریم مثلا general-02 بعد submit و Apply بزنیم. من در حال حاضر یک outbound را نوشتم که تماسهای ۲۲،۳۳،۴۴،۵۵،۶۶،۷۷ و ۸۸ و هر تعداد رقم که بعد از آن باشد میتواند از این ترانک خارج شود.
نکته مهم این بود که گفتیم در اینجا باید اولویت یا priority را مشخص کنیم. یعنی به بالای بالا ببریم تا نسبت به اولین گزینه اولویت داشته باشد قبلی را پاک میکنیم و دیگر به آن نیازی نداریم. بنابراین تمام پرسنل شرکت میتوانند این شمارهها را شمارهگیری کنند و غیر از این امکانپذیر نیست.
دوستان به سراغ بخش بعدی برویم و چند مثال دیگر در مورد outbound بزنیم و با آن بیشتر کار کنیم. زیرا بخشهای بسیار زیادی را دارد و برای آن میتوان مثالهای زیادی را زد.
ما در دوره جامع ایزابل چندین ساعت در رابطه با همین outbound صحبت کردیم و به طور کامل مثالهای مختلف را پیاده کردیم و به صورت عملی هم چک کردیم. از آن دوره هم میتوانید استفاده کنید تا به صورت صد در صد بتوانید به outbound وDial pattern ها مسلط شوید.