معرفی پرسرعت ترین هاردهای سرور

پرسرعت ترین هاردهای سرور کدامند؟
از آنجایی که سرورها به صورت ۲۴ ساعته روشن هستند و مشغول خواندن و نوشتن اطلاعات می باشند در زمان انتخاب هارد آنها باید دقت بیشتری به خرج داد. چرا که هاردهای سرور، بر روی سرعت و کاهش تاخیر سرویس دهی سرور، تاثیر بسزایی دارد. به همین دلیل، باید هاردهایی انتخاب کرد که سبب افزایش سرعت و کارایی سرور شد.

آنچه در این مقاله می خوانید:

پرسرعت ترین هاردهای سرور کدامند؟معرفی پرسرعت ترین هاردهای سرورویژگی های هاردهای SSDویژگی هارد سرور NVMeآشنایی با پرسرعت ترین هاردهای سرور با مجموعه ISG

مطمئناً اولین سوالی که به ذهنتان خطور می کند این است که پرسرعت ترین هاردهای سرور کدامند؟ برای اینکه با این نوع هارد سرور آشنا شوید می توانید با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

معرفی پرسرعت ترین هاردهای سرور
هاردهای سرور بر اساس تکنولوژی به ۳ دسته تقسیم می شوند که هر کدام از آنها سرعت خاص خود را دارند. این سرورها عبارتند از:

HDD : HDD یا هارد دیسک یکی از معروف ترین هاردهای شناخته شده در سرور است که دارای قطعات متحرکی مثل پلاتر و هد می باشد. سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات این مدل هارد سرور به سرعت چرخش این قطعات بستگی دارد. به این صورت که هرچه سرعت چرخش، بالاتر باشد سرعت عملکرد و کارایی سرور نیز بیشتر می شود.

در حال حاضر، HDDها با سرعت های ۵۴۰۰، ۷۲۰۰، ۱۰ هزار و ۱۵ هزار دور بر دقیقه یا RPM در بازار موجود هستند که HDDهای ۱۰ هزار و ۱۵ هزار، پرسرعت ترین هارد سرورهای این دسته هستند. به همین دلیل، عموماً از این مدل هارد دیسک ها در سرور استفاده می کنند تا کارایی سرور، افزایش یابد. البته هرچه سرعت هارد بیشتر شود قیمت آن نیز به همان نسبت افزایش می یابد. اگر می خواهید بدانید پرسرعت ترین هاردهای سرور کدامند هارد HDD با سرعت ۱۵ هزار، پرسرعت ترین هارد دیسک می باشد.

SSD : SSD که مخفف Solid State Drive به معنی درایو حالت جامد است یکی از معروف ترین و پر سرعت ترین هاردهای مخصوص سرور می باشد. این هارد هیچگونه قطعه متحرکی ندارد به همین دلیل، برای خواندن و نوشتن نیازی به حرکت قطعات متحرک نیست. حذف این پروسه در SSD سبب شد طول عمر و سرعت هارد سرور، افزایش یابد. به همین دلیل، این هارد به یکی از رایج ترین هاردهای مورد استفاده در سرور، تبدیل شده است.
NVMe: این هارد یکی دیگر از هاردهای پر سرعت است که سرعت آن به ۳۲ گیگابایت بر ثانیه می رسد. این هارد یکی از جدیدترین هاردهای سرور است که در سال ۲۰۱۳ به بازار، معرفی شد و نوعی هارد SSD است.

ویژگی های هاردهای SSD
از آنجایی که سرعت، ظرفیت و کارایی هاردهای SSD بیشتر از HDD است در اکثر مواقع در سرورها مورد استفاده قرار می گیرد. این هارد از ویژگی ها و مزایای دیگری هم برخوردار است که عبارتند از:

نداشتن قطعات متحرک در هارد SSD سبب شده که این مدل هارد، مشکلاتی نظیر Latency و زمان تاخیر نداشته باشد. لذا کاربران می توانند در سریع ترین زمان ممکن، پاسخ درخواست های خود را دریافت کنند و سریع تر، به داده ها و اطلاعات سرور، دسترسی یابند. قابلیت Seek Time در این درایو، سبب کاهش زمان تاخیر در آن می شود.
زمان بوت شدن سیستم با این مدل هارد، بسیار کمتر است.
هارد SSD می تواند بدون کوچکترین معطلی و وقفه ای، انواع نرم افزارها را در سرور، بارگذاری و اجرا کند.
این هارد، از دو رابط ورودی و خروجی DDR4 پشتیبانی می کند.
مصرف انرژی و تولید گرمای این هاردها بسیار کمتر از سایر هاردهای سرور می باشد.

SSDها فاقد موتور برق هستند. به همین دلیل، مصرف برق آنها بسیار کمتر از هارد دیسک ها است. به این صورت که مصرف برق در حالت Idle، کمتر از ۲ وات و در حالت حالت Maximum، کمتر از ۹ وات می باشد.

قابلیت کپی فایل با سرعت بالا از دیگر ویژگی های هارد SSD است.
هاردهای SSD در مقابل لرزش و ضربات محکم، مقاومت بالایی از خود نشان می دهند. به همین دلیل، مناسب سرورهایی هستند که در محیط های غیر معمول قرار دارند. یعنی در محیط هایی که هاردهای HDD گردان به دلیل ایجاد نویز و ویبره ناشی از گردش دیسک، قابل استفاده نیستند. ولی SSDها به دلیل قابلیت های خاص خود در برابر این تکان های شدید، مقاوم هستند.
پایداری و محافظت بالا از اطلاعات، پشتیبانی از RAID و محافظت از سرمایه از دیگر مزایای این هارد است.ویژگی هارد سرور NVMe
افرادی که به دنبال راه اندازی شبکه و یا ارتقای آن هستند می دانند که سرعت هارد، چه تاثیر بسزایی روی عملکرد سرور دارد. به همین دلیل، به دنبال سریع ترین هارد برای سرور خود هستند. در این مواقع، هاردهای مختلفی به آن ها معرفی می شود که هر کدام از آن ها حافظه های متفاوتی دارند. هاردهای با حافظه SSD و NVMe، جدیدترین و پرسرعت ترین هاردهای مورد استفاده در سرور هستند و هاردهای قدیمی تر دارای حافظه HDD می باشند.
در حال حاضر، هاردهای با حافظه NVMe پیشرفته ترین حافظه های ذخیره سازی اطلاعات هستند که سرعت آن ها در قیاس با سایر هاردها بیشتر است. سرعت بالای این هارد، به دلیل داشتن تکنولوژی های بروزتر و معماری خاص می باشد که سبب شد سرعت آن، ۴ برابر هاردهای SSD شود. بنابراین اگر می خواهید از هارد سرور با بالاترین سرعت استفاده کنید NVMeها بهترین گزینه هستند.

در حال حاضر، این مدل هارد سرور به انتخاب اول شرکت ها، گیمرها و افرادی که به دنبال سریع ترین هارد برای ادیت ویدیو و کسب و کار خود هستند تبدیل شده است. از مهم ترین قابلیت های این هارد که سبب افزایش سرعت آن شده، امکان اتصال مستقیم به مادربرد و استفاده کردن از درگاه اتصال هارد NVME PCIe می باشد.
از مهمترین قابلیت های این هارد می توان به مصرف انرژی پایین تر، سرعت بالاتر، امکان انجام فعالیت های سنگین و داشتن حافظه کش پیشرفته تر اشاره کرد. در حال حاضر، سرورهای مختلفی از این حافظه استفاده می کنند که شامل سرور مجازی NVMe، سرور اختصاصی NVMe، سرور ابری NVMe، سرورهای ایرانی و اروپایی NVMe می باشند.
آشنایی با پرسرعت ترین هاردهای سرور با مجموعه ISG
در صورتی که می خواهید بدانید پرسرعت ترین هاردهای سرور کدامند می توانید با کارشناسان مجرب و متخصص مجموعه معتبر ISG تماس بگیرید.برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سانترال ، ویپ و شبکه با ما همراه باشید…

ttttttttttttttttttttttt
تفاوت هاردهای سرور با هاردهای سیستم دسکتاپ در چیست؟
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
تفاوت هاردهای سرور با هاردهای سیستم دسکتاپ 
بدون شک، تمام سیستم ها از کامپیوتر و لپ تاپ گرفته تا دوربین های مدار بسته و سرورها نیازمند یک حافظه ذخیره سازی هستند تا بتوانند اطلاعات مورد نیاز سیستم را در آن ذخیره کنند. بنابراین، یک سوال مهم به ذهن کاربران خطور می کند که تفاوت هاردهای سرور با هارد سیستم های دسکتاپ چیست؟

آنچه در این مقاله می خوانید:

تفاوت هاردهای سرور با هاردهای سیستم دسکتاپ انواع هاردویژگی هاردهای معمولی یا دسکتاپیویژگی های هارد سرورتفاوت هاردهای سرور با هارد سیستم های دسکتاپآشنایی با تفاوت هاردهای سرور با هارد سیستم های دسکتاپ با مجموعه ISG

در حال حاضر، ابزارهای ذخیره سازی متنوعی در بازار موجود است که هارد دیسک یا هارد معمولی یکی از رایج ترین ابزارهای ذخیره سازی مورد استفاده در لپ تاپ، کامپیوتر، دوربین های مداربسته و سایر دستگاه هایی است که دارای اطلاعات دیجیتالی هستند. این هارد که به آن، HDD می گویند متشکل از چند صفحه دیجیتالی است که اطلاعات بر روی این صفحات، ذخیره می شوند.البته، هاردهای متنوعی طراحی شده اند و هر دستگاهی با توجه به نیاز خود، از مناسب ترین هارد استفاده می کند. یکی از مهم ترین فاکتورهایی که سبب ایجاد تنوع در هاردها شده، ظرفیت است. به این صورت که هاردهای با ظرفیت های متنوع در بازار موجود می باشد. هرچه ظرفیت هارد، بیشتر باشد قابلیت ذخیره سازی اطلاعات و داده های بیشتری را دارد.
عموماً از هاردهای با ظرفیت بالا در سرورها استفاده می شود. چرا که این سیستم ها به عنوان کامپیوتر مادر شناخته می شوند و حجم اطلاعات سنگینی را باید ذخیره سازی کنند. البته برای رد و بدل کردن این اطلاعات حجیم، هارد سرور باید از سرعت بالایی برخوردار باشد. بنابراین، ظرفیت، سرعت و سایر قابلیت های هارد با توجه به دستگاه مورد نظر، متفاوت می باشد.
برای اینکه بهتر با تفاوت هاردهای سرور با هارد سیستم های دسکتاپ آشنا شوید در ادامه به بررسی انواع هاردها می پردازیم.
انواع هارد
هاردها از نظر ساختاری به ۴ دسته تقسیم می شوند که عبارتند از:

هارد IDE: این مدل هارد می تواند انواع اطلاعات را با حداکثر سرعت ۱۳۳ مگابایت ارسال یا دریافت کند. در حال حاضر، استفاده از این مدل هارد، کاهش یافته است.
هارد SATA: سرعت بالاتر این هارد در قیاس با مدل قبلی سبب شد به سرعت جایگزین هارد IDE شود. از ویژگی های این هارد می توان به سرعت ۶۰۰ مگابیت، داشتن خروجی های کوچک مادربرد و قیمت به صرفه، اشاره کرد.
هارد SCSI: این نوع هارد برای آن دسته از دستگاه هایی که از سوکت خروجی SCSI برخوردار هستند استفاده می شود. از ویژگی های این هارد می توان به قابلیت اتصال به RAM بدون نیاز به سی پی یو اشاره کرد. به همین دلیل، معمولا برای سرورهای بزرگ و غیر شخصی که دارای اطلاعات زیادی برای انتقال هستند مناسب می باشد.
هارد SAS: این مدل هارد، نسخه پیشرفته مدل قبلی می باشد که سرعت انتقال دیتای آن به ۷۵۰ مگابایت ارتقا یافت. به طور کلی، سرعت هارد SAS در قیاس با سایر هاردهای ذکر شده، بیشتر و به طبیعتاً گران تر از آن ها می باشد. با توجه به این موضوع، عموماً از این هارد در سرورها استفاده می شود و کسی برای سیستم های شخصی و خیر حرفه ای از این هارد استفاده نمی کند. از قابلیت های این هارد، پشتیبانی از بیش از ۶۰ هزار دستگاه است. البته در صورتی که از دستگاه های Port Expander استفاده کند.

به طور کلی، رایج ترین هاردهای حال حاضر دنیا که بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند هاردهای SAS و SATA می باشند.

ویژگی هاردهای معمولی یا دسکتاپی
این هاردها از فناوری S.M.A.R.T و قابلیت hot swap پشتیبانی نمی کنند. فناوری S.M.A.R.T یعنی بررسی و تجزیه و تحلیل داده ها و گزارش دهی و قابلیت hot swap یعنی از دسترس خارج کردن سیستم یا اضافه کردن به آن، بدون نیاز به خاموش کردن. بنابراین، وقتی هاردی از این دو قابلیت، پشتیبانی نکند یعنی نمی تواند این خدمات را به کاربران، ارائه دهد.
از دیگر ویژگی های هاردهای معمولی این است که حداکثر سرعت چرخش آن ها به ۷۲۰۰ دور بر دقیقه می رسد. از جمله این هاردها می توان به هاردهای SATA، SCSI و SAS اشاره کرد که هارد SATA رایج ترین هارد مورد استفاده در کامپیوترهای شخصی می باشد.
ویژگی های هارد سرور
این هارد، علاوه بر پشتیبانی از فناوری های S.M.A.R.T و RAID، hot swap، از پایداری بالاتری هم برخوردار است. این ویژگی های هارد سرور سبب می شود بدون خاموش کردن، هارد را بیرون کشید یا دوباره آن را وارد کرد. سرعت بالاتر از دیگر شاخصه های این هارد است به گونه ای که حداکثر سرعت آن ها به ۱۵ هزار دور بر دقیقه می رسد. در صورتی که این سرعت در هاردهای معمولی، ۷۲۰۰ دور بر دقیقه بود.
عموماً هاردهایی که برای سرور مورد استفاده قرار می گیرند از سرعت ۱۰ هزار یا ۱۵ هزار دور بر دقیقه برخوردار هستند. افزایش مقاومت در برابر ضربه و طول عمر بالاتر، از دیگر ویژگی های هاردهای سرور است. با توجه به مطالب بالا، ۳ مدل هارد، معرفی کردیم که در بین آن ها، هارد SATA برای سرور های سطح پایین و هارد دیسک ‌های SCSI و SAS برای سرور های میان رده استفاده می شوند.

تفاوت هاردهای سرور با هارد سیستم های دسکتاپ
همان طور که اشاره نمودیم سرعت و ظرفیت از مهم ترین تفاوت های هاردهای سرور و سیستم های دسکتاپ می باشد. بر این اساس، سرورها به دلیل داشتن اطلاعات حجیم تر، به هاردهایی با سرعت و ظرفیت بالاتری نیاز دارند تا هم بتوانند این اطلاعات را ذخیره و هم با سرعت بالاتری آن ها را منتقل کنند.
به همین دلیل، حافظه کش هاردهای معمولی، حداقل ۸ و حداکثر ۶۴ مگابایت است. در صورتی که این حافظه در هارد سرور به ۶۴،۱۲۸ مگابایت و حتی بیشتر از این موارد می رسد. کمتر بودن حافظه پنهان هارد معمولی نسبت به هارد سرور از مهم ترین تفاوت های این دو نوع هارد است.
البته این دو نوع هارد، شباهت هایی هم دارند. مثلاً هر دو نوع در سایزهای ۲/۵ و ۳/۵ اینچ، طراحی می شوند. یا ساختار و نحوه عملکرد آن ها تقریباً شبیه به هم می باشد. اما به دلیل اینکه هاردهای مورد استفاده در سرور، باید دائما روشن باشند و کار کنند و هاردهای معمولی فاقد این قدرت هستند، قابل استفاده در سرورها نمی باشند.
آشنایی با تفاوت هاردهای سرور با هارد سیستم های دسکتاپ با مجموعه ISG
از آنجایی که هر سیستمی، نیازمند هارد مخصوص به خود است و نمی توان از هاردهای معمولی در سرورها استفاده کرد می توانید برای گرفتن مشاوره رایگان در این زمینه با کارشناسان متخصص مجموعه معتبر ISG تماس بگیرید.برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سانترال ، ویپ و شبکه با ما همراه باشید…

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید