امروزه بسیاری از افراد، بیشتر کار های خود را از طریق تماس های تلفنی انجام می دهند. اگرچه با پیشرفت تکنولوژی بسیاری از نگرانی ها در مورد آنتن دهی موبایل برطرف شده است، اما هنوز هم کم نیستند کسانی که به دلیل محاصره توسط آسمان خراش ها یا صرف مدت طولانی در جاده یا … از نبود کیفیت خوب تماس یا پیامک رنج می برند.
در این مقاله ترفند هایی بسیار کاربردی برای افزایش برد آنتن دهی گوشی خود در اختیارتان خواهیم گذاشت.
آنتن واقعی:
این عبارت شاید نام آشنایی برای بیشتر افراد نباشد. حتما تا به حال دیده اید که خط های آنتن گوشی شما یکی یا دوتاست در حالی که آنتن موبایل دوستانتان کاملاً پر است!!
جواب این است که خط های معروف آنتن دهی موبایل از استاندارد خاصی تبعیت نمیکنند. اگر می خواهید از انتن واقعی خود در هر شرایطی اگاه شوید دستور زیر را دنبال کنید.
این عدد که در آیفون به جای دایره های آنتن نمایان می شود و در آندروید در زیر شاخه ی signal strength قرار دارد از طریق زیر قابل دسترسی است.
در آیفون: عدد روبه رو را شماره گیری کرده و کلید تماس را فشار دهید. *#۱۲۳۴۵#۳۰۰۱*
در آندروید: به قسمت تنظیمات و سپس about phone را انتخاب و از پنجره ی باز شده بر روی status کلیک کنید.
عددی که خواهید دید در واحد dBm (دسیبل میلی وات) خواهد بود. اگر گوشی شما عدد ۷۰- dBm را نشان می داد بدین معنی است که محل مورد نظر سیگنال بسیار مناسبی را به تلفن شما ارائه می دهد. اما هر چه این عدد منفی تر شود (یعنی به سمت ۱۰۰- dBm برود) به این معنیست که آنتن شما در حال کم شدن است.
و اما نوبت به روش هایی می رسد که می توان توسط آنها آنتن دهی موبایل را تقویت کرد.
١– پنجره را باز کنید:
اگر از کمبود سیگنال در خانه رنج می برید اولین اقدام شما باز کردن یکی یا چند تا از پنجره هاست. بسیاری از اوقات با همین حرکت ساده امواج رفت و آمد کرده و انتن دهی شما قوی تر می شود. این اقدام در مورد خودرو نیز صادق است. اگر در جاده ای بدون آنتن هستید احتمالا با کشیدن شیشه به پایین آنتن تلفن همراه شما تقویت می شود.
٢- بالا بروید:
خصوصیات برج های مخابراتی بدین گونه است که امواج را با ارتفاع بالا پرتاب می کنند. هرچقدر بتوانید ارتفاع خود را بیشتر کنید احتمال تقویت آنتن شما وجود دارد. اگر در خانه هستید، برای مکالمه ی بهتر به طبقه ی بالا بروید و یا اگر در دشت و بیابان هستید می توانید در نزدیکی تپه ای را پیدا کرده و در بالای آن سیگنال تلفن همراه خود را چک کنید. احتمالاً بیشتر خواهد شد.
٣- شبکه ی خود را تغییر دهید.
اگر از ضعف آنتن رنج می برید، نگاهی به نوشته ی کنار آنتن خود بکنید. در صورتی که عبارت ۳g، ۴g، LTE
، H یا H+ نمایان بود، آن را از طریق تنظیمات شبکه در قسمت setting موبایل خود به شبکه ی ۲g تغییر دهید. اتصال گوشی همراه به اینترنت باعث کم شدن قدرت آنتن دهی می شود.
۴– شارژ کنید.
تمام تلفن ها برای حفظ مانده ی باتری از قدرت دریافت و ارسال سیگنال خود کم می کنند. اگر تلفن شما شارژ کمی دارد یا در حالت Power Saving است آن را به شارژ برق وصل کنید تا تفاوت آنتن دهی آن را مشاهده نمایید.
5-– airplane mode
اگر آنتن دهی گوشی شما کم یا حتی صفر است، می توانید برای جذب سیگنال آن را به مدت کوتاهی در حالت airplane mode قرار دهید. پس از خاموش کردن حالت هواپیما خواهید دید که احتمالا سیگنال تقریباً قوی ای به گوشی همراه شما باز می گردد.
۶- به دکل مخابراتی خود نزدیک تر شوید.
هر تلفن همراه برای ارسال و دریافت امواج تلفنی به صورت خودکار به نزدیک ترین دکل مخابراتی متصل می شود. اپلیکیشن بسیار جذاب open signal که به رایگان برای پلتفرم آی او اس و اندروید طراحی شده است به شما این قابلیت را خواهد داد که محل استقرار این دکل را در هرکجا که هستید توسط اینترنت مشاهده کنید. حال می توانید به دکل مخابراتی خود نزدیک تر شوید و قطعا از تماس ها و سرویس پیامک پر سرعت تر و با کیفیت تر لذت ببرید.
٧- اپراتور خود را عوض کنید.
قطعا برخی از اوپراتور های تازه وارد وسعت پوشش شبکه ای قدیمی تر ها را ندارند. اگر از پوشش آنتن دهی تلفن خود راضی نیستید می توانید اپراتور خود را با خرید سیم کارت جدید عوض کنید. در ایران شرکت همراه اول و ایرانسل بیشترین مناطق تحت پوشش را دارند.
٨- از دستگاه های تقویت کننده ی سیگنال استفاده کنید.
این ترفند مخصوص خانه هاست. اگر در خانه سیگنال ضعیفی دارید میتوانید از این دستگاه های که انواع آن با قیمت های مختلف در بازار موجود است خریداری کرده و استفاده کنید.
نکته: روش های گفته شده برای تقویت سیگنال تقریبی است و نمیتوان قطعیت آن را در تمام شرایط تضمین کرد.