کابل فیبر نوری و انواع آن

کابل فیبر نوری
در تصویر پایین ، یک کابل فیبر نوری را می بینید که برای ارسال اطلاعات در شبکه از پالس های نور استفاده می کنند. به این صورت که پالس های نوری تولید شده از دستگاه منبع از طریق تارهای سیلیکونی که در هسته این نوع کابل ها قرار دارد، انتقال پیدا می کنند.

آنچه در این مقاله می خوانید:

کابل فیبر نوریمزایای کابل های فیبر نوریکابل فیبر نوری از چه قسمت هایی تشکیل شده است؟core یا هسته فیبر نوریروکش یا CladdingBuffer CoatingStrength MemberOuter Jacketانواع فیبر نوریتفاوت فیبر نوری سینگل و مولتی مد برای ارسال اطلاعات در شبکهدسته بندی فیبر های نوری از نظر جنس کابلکابل فیبر نوری Interconnectکابل فیبر نوری distributionکابل فیبر نوری Breakoutاتصالات و دستگاه های مربوط به فیبر نوریمزایای کابل فیبر نوریمعایب فیبر نوری

مزایای کابل های فیبر نوری

نویز کمتر
امنیت بیشتر
پهنای باند بالاتر
سرعت انتقال بیشتر

کابل فیبر نوری از چه قسمت هایی تشکیل شده است؟
core یا هسته فیبر نوری
این قسمت یک تار کاملاً بازتاب کننده از شیشه خالص یا پلاستیک مخصوص است که بین ۵ تا ۵۰۰ میکرون قطر دارد.قسمت اصلی که اطلاعات شبکه در آن جابجا میشود همین قسمت است و در قسمت بعد خواهیم دید که هسته به چند نوع مختلف دسته بندی می شود و نوع قطر آن می تواند بر سرعت و یا طول متراژ کابل ما تاثیر بگذارد.
روکش یا Cladding
بعد از هسته یک روکش به نام cladding روی آن قرار می گیرد که باعث می شود نوری که داخل این هسته وجود دارد و حرکت می کند، منعکس شود و داخل این مسیر جریان داشته باشد.
Buffer Coating
روی cladding یک روکش به نام buffer coating (یا روکش پلاستیکی ) قرار دارد که باعث حفاظت دو قسمت زیرین یعنی core و cladding در برابر رطوبت و آسیب های خارجی می شود.
Strength Member
قسمت بعدی strength member نام دارد که باعث مقاومت کابل در مقابل خمیدگی و شکستن حین ارسال اطلاعات در شبکه می شود.
Outer Jacket
قسمت آخر outer jacket نام دارد که وظیفه آن محافظت از کابل در برابر کشیده شدن و ضربات فیزیکی وارده به کابل می باشد که دارای جنس و ضخامت های مختلفی است.
انواع فیبر نوری
۱.single Mode  که ما یک سیگنال را در هر فیبر ارسال می کنیم.
۲.multimode  که ما چندین سیگنال مختلف به صورت همزمان در هر فیبر ارسال می کنیم.
تفاوت فیبر نوری سینگل و مولتی مد برای ارسال اطلاعات در شبکه

سایز هسته

غیر از تعداد سیگنال ارسالی، تفاوت Single mode و multimode در سایز هسته آنها است به طوری که هسته Single Mode  معمولا ۸ تا ۹ دهم میکرون قطر دارد و هسته multimode معمولا ۵۰ تا ۶۲.۵ میکرون قطر دارد.

منبع نور

منبعی که نور را داخل آنها می تاباند، برای Single mode نور لیزری مادون قرمز است و برای multi Mode همان لیزر است که میتواندLED  نیز باشد،

طول موج

single mode طول موج بیشتری را نسبت به نوع multimode ساپورت می کند. Single mode حدودا طول موج ۱۳۰۰ تا ۱۵۵۰ نانومتر و multimode حدودا طول موج ۸۵۰ تا ۱۳۰۰ نانو متر را ساپورت می کند.

مسافت ارسال اطلاعات در شبکه

از نوع Single mode با توجه به اینکه فقط یک سیگنال را ارسال می کند می توانید در مسافت های بالا برای سرعت های بسیار زیاد استفاده کنید و در نوع multimode هم برای ارسال اطلاعات در شبکه های داخل یک دیتاسنتر استفاده می شود و هر چقدر قطر هسته بیشتر باشد؛ مسافت کمتر و یا هر چقدر قطر هسته کمتر باشد؛ مسافت بیشتری را طی می کند.

Through Put

در کابل های فیبرنوری multimode ، منبعی که در حال ارسال اطلاعات در شبکه است همزمان چند نوع دیگر از فرکانس های مختلف را در داخل هسته می تاباند و در نتیجه ما در مقصدمان که قرار است این سیگنال ها را دریافت کنیم می‌توانیم Through Put بیشتری داشته باشیم.
اما در مورد کابل فیبرنوری Single mode که monomode نیز نامیده می شودچون فقط ۱ نوع سیگنال به هسته تابانده می شود، طول موج می تواند بالاتر باشد و مقدار Through Put در یک عدد کابل کمتر است ولی مسافت بیشتری را ساپورت می کند.
دقت کنید فیبر نوری به خصوص در نوع Single mode به صورت یکطرفه یا اصطلاحاً سیمپلکس است. پس برای اینکه اطلاعات برگشت داده شود، از یک کابل دیگر استفاده می شود. البته کابل جداگانه ای برای دریافت یا برگشت اطلاعات کشیده نمی شود بلکه معمولاً در یک کابل بزرگ فیبر نوری، چندین کابل کوچکتر و ریزتر قرار داده شده که وظیفه ارسال و دریافت اطلاعات به صورت جداگانه را برعهده دارند.
دسته بندی فیبر های نوری از نظر جنس کابل
کابل فیبر نوری Interconnect
Interconnect معمولاً برای داخل شبکه استفاده می شود و چون امکان خمش آن بیشتر است، پلاستیک روی آن نرم تر بوده و راحت تر میتوانید آن را داخل rack یا قسمت های دیگر بچرخانید و استفاده کنید. در این کابل، ۲ رشته کنار هم قرار دارند که یک رشته برای ارسال و یک رشته برای دریافت استفاده می شود.
کابل فیبر نوری distribution
کابل فیبرنوری Distrubution ، نوع دیگری است که یک مقدار سفت تر و سخت تر است و معمولاً برای ارتباط درون ساختمانی یا وقتی از ورودی ساختمان یا دفتر یا هر جای دیگری می خواهید تا rack یا کامپیوتر خودتان، کابل شبکه بکشید، استفاده می کنند. چون این کابل معمولاً ضخیم تر است، خمش آن نسبت به interconnect کمتر است و تعداد زوج فیبرهایی که داخل آن استفاده می شود، زیاد تر است و می تواند اطلاعات بیشتری را جابجا کند.
کابل فیبر نوری Breakout
Breakout معمولاً برای ارسال اطلاعات حتی بین قاره ای یا بین شهری در مسافت های طولانی استفاده می شود. امکان خم کردن ندارد چون ضخامت خیلی بالایی دارد. لایه های متعددی از این نوع پوشش ها داخل کابل وجود دارد و علاوه بر این، یک لایه محافظ فلزی سخت دارد که برای افزایش مقاومت در برابر خم شدن تعبیه شده است. این لایه زمانیکه که قرار است صدمات فیزیکی به آن وارد شود از کابل محافظت می کند. در این نوع کابل تعداد زوج فیبرهای نوری به بیشترین تعداد ممکن میرسد تا بتواند در مسافت های طولانی، بیشترین اطلاعات را جابجا کند.
اتصالات و دستگاه های مربوط به فیبر نوری
متداول ترین اتصالات و دستگاه های مربوط به کابل فیبرنوری به موارد زیر دسته بندی می شود:

STconnector
FCconnector
MT-RJconnector

البته این ها انواع معمولی کانکتورها هستند و انواع دیگری هم وجود دارند.
این نکته که بدانید از کدام کابل در چه شبکه ای استفاده کنید، خود نیازمند دانش بالایی است. استفاده از کابل‌های نوری، سوکت زدن آنها و نصب این دستگاه ها در نوع خود یک تخصص محسوب می شود که کارشناسان مخصوص به خود را برای وصل کردن، عیب یابی سخت افزاری و …. دارد.
مزایای کابل فیبر نوری
۱.ارسال اطلاعات در فیبر نوری بسیار بالا و در حد سرعت نور و همچنین ظرفیت انتقال بیشتر به دلیل پهنای باند.
۲. تاثیر پذیری پایین از عوامل طبیعی و عدم تاثیر میدان های مغناطیسی و یا الکتریکی شدید بر آن.
۳. امنیت بالاتر، وزن سبکتر و حجم کمتر
۴. تولید مقرون به صرفه (حتی از کابلهای مسی مقرون به صرفه‌تر برای مسافت های بالا)
۵. نیاز کمتر به تقویت کننده‌های بین راهی به دلیل تضعیف بسیار کم شعاع نوری در فیبر نوری نسبت به کابل های کواکسیال
معایب فیبر نوری
۱.هزینه بالا برای شبکه‌های کوچک
۲.فیبر داخلی شکننده و عدم انعطاف پذیری در زوایای تند
۳. فقط برای ارسال اطلاعات آن هم به صورت شعاع های نوری می توان از آن ها استفاده کرد و الکتریسیته را انتقال نمی دهند.
۴. نیاز به دانش فنی خاص برای اتصال دو فیبر نوری به یکدیگر (بسیار مشکل و وقت گیر)برای کسب اطلاعات در زمینه سانترال و ویپ با ما همراه باشید…
 
ویدیوهای آموزشی رایگان
مارا در اینستاگرام دنبال کنید…
ttttttttttttttttttttttt
فیبر نوری و ۷ تفاوت مهم آن با کابل‌های شبکه
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
فناوری اطلاعات و ارتباطات بر پایه انتقال داده‌ها استوار است. انتقال داده‌ها در فضایی فراتر از یک رایانه، به ایجاد یک شبکه می‌انجامد. حال این شبکه ممکن است محدود به چند دستگاه در یک مکان محدود مانند خانه یا اداره باشد، و نیز می‌تواند در مقیاس‌های وسیع‌تری اجرا شود. سرعت و امنیت انتقال داده‌ها در این شبکه‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است. یکی از مهم‌ترین عوامل موثر بر این دو معیار، انتخاب کابل مناسب است. در این مقاله به بررسی تفاوت‌ کابل‌های شبکه و فیبر نوری خواهیم پرداخت. با ادامه این مقاله همراه ما باشید.

آنچه در این مقاله می خوانید:

کابل شبکه چه ویژگی‌هایی دارد؟کابل فیبر نوری چه ویژگی‌هایی دارد؟کابل‌های شبکه و فیبر نوری چه تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند؟کابل فیبرنوری برای مسافت‌های طولانی مناسب است کابل فیبر نوری پهنای باند بالایی داردسخن آخر:

کابل شبکه چه ویژگی‌هایی دارد؟

در ابتدا لازم است تا توضیحی درباره کابل‌های شبکه و فیبر نوری بدهیم.  کابل شبکه همانگونه که از نام آن پیداست کابلی است که برای ایجاد شبکه محلی استفاده می‌شود و از جنس مس ساخته می‌شود. شبکه محلی به انگلیسی (Local Area Network) گفته می‌شود و به همین دلیل به این کابل‌ها به اختصار کابل LAN هم گفته می‌شود. این کابل‌ها در گذشته به سرعت کمتر نسبت به کابل فیبر نوری که توضیح آن خواهد آمد، مشهور بودند. اما امروزه با وجود انواع پیشرفته‌تر از این کابل‌ها این عقیده چندان هم صادق نیست. امروزه شاهد وجود کابل‌های شبکه پرسرعت هستیم که سرعتی تا ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه را فراهم می‌کنند. همچنین نوع دیگری از این کابل موسوم به گیگابیت اترنت، که سرعتی در حدود ۱۰۰۰ مگابیت بر ثانیه به همراه دارد. با توجه به اینکه در حال حاضر سرعت در انتقال داده، حرف اول را می‌زند، بهترین گزینه استفاده از انواع کابل شبکه همین کابل گیگابیت است. این کابل‌ها دارای چهار جفت سیم به هم تابیده هستند که دو جفت از آن‌ برای ارسال داده و دو جفت آن هم برای دریافت داده کاربرد دارند. انتقال داده در این کابل‌ها از طریق سیگنال‌های الکترونیکی صورت می‌گیرد.کابل‌های Cat 5e و Cat6 کابل‌های شبکه‌ای هستند که قابلیت ارائه سرعت بالا را دارند.
انتقال داده از یک سیستم به دیگر سیستم‌ها به تشکیل یک شبکه منجر می‌شود.
هرسوالی که داری در انجمن مطرح کن
کابل فیبر نوری چه ویژگی‌هایی دارد؟
کابل فیبر نوری بر اساس ایده‌ای نوین و جالب ابداع شد. در این مدل، به جای استفاده از جریان الکتریکی برای انتقال داده، از نور برای این منظور استفاده می‌شود. این تفاوت، از مهم‌ترین تفاوت‌ کابل‌های شبکه با فیبر نوری است. کابل فیبر نوری، از لحاظ ساختاری از رشته‌های شیشه‌ای ساخته شده است که وظیفه انتقال داده‌ها با استفاده از نور را برعهده دارند. این رشته حتی از موی انسان نیز باریک‌تر هستند. این کابل‌ در دو نوع چندحالته و تک حالته ساخته می‌شوند. نوع تک حالته آن از نور لیرز برای انتقال داده استفاده کرده و نسبت نو چندحالته نازک‌تر می‌باشد. از لحاظ قیمت نیز، فیبر نوری تک‌حالته نسبت به فیبر نوری چندحالته گران‌تر است. این کابل‌ها سرعتی در محدوده ۱۰ مگابیت بر ثانیه تا ۱۰ گیگابایت بر ثانیه را ارائه می‌دهند.

گراهام بل از کسانی بود که تلاش‌ کرد تا با استفاده از نور، داده‌هایی را انتقال دهد. او چهار سال پس اختراع تلفن توانست با استفاده از نور، داده‌هایی را تا چند صدمتر دورتر انتقال دهد. اما به دلیل همین محدودیت، ایده‌ او قابلیت استفاده به صورت گسترده را نداشت. اما ایده‌ای که در نهایت به اختراع فیبر نوری منجر شد، ایده شکست نور بود. دانشمندان متوجه شده بودند که وقتی نور از هوا وارد آب می‌شود، شکسته می‌شود و همان خط سابق را ادامه نمی‌دهد. همچنین وقتی پرتو نوری از داخل با زاویه‌ای بیش از ۴۸ درجه نسبت به خط قائم فرضی تابیده شود، از آب خارج نمی‌شود بلکه به درون آن منعکس می‌شود. بعد‌ها دانشمندان ایده استفاده از شیشه به عنوان محیط انتشار را مطرح کردند. در سال ۱۹۶۰ با اختراع اشعه لیزر، امکان انتقال داده با استفاده از فیبر نوری ممکن شد. در دهه ۱۹۸۰ این فناروی توسعه بیشتری یافت. به طوری که در سال ۱۹۸۵ در حدود ۲ میلیون کیلومتر کابل فیبر نوری نصب شده بود.
در کابل فیبر نوری از نور برای انتقال داده استفاده می‌شود.
کابل‌های شبکه و فیبر نوری چه تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند؟
در این قسمت از مقاله قصد داریم تا تفاوت‌ کابل‌های شبکه با فیبر نوری را مورد بررسی قرار دهیم.
تفاوت در آسیب‌پذیری: از مهم‌ترین تفاوت کابل شبکه با فیبر نوری، تفاوت در آسیب‌پذیری نسبت به پدیده‌ای به نام تداخل الکتریکی است. تداخل الکتریکی عبارت است از ایجاد اغتشاش‌هایی که از یک منبع خارجی بر یک مدار تاثیر می‌گذارد. این تاثیر به شکل‌هایی مانند القای الکترومغناطیسی و یا الکتروستاستیکی ظاهر می‌شود. به زبان ساده‌تر تداخل الکترومغناطیسی همان نویزهایی است که گاهی با آن‌ها مواجه می‌شویم. مزیت‌ کابل فیبر نوری نسبت نوع شبکه‌های آن این است که بر خلاف کابل شبکه نسبت به این پدیده آسیب‌پذیر نیست. علت آن هم این است که این کابل‌ها از جریان الکتریکی برای انتقال داده استفاده نمی‌کنند. از طرفی، همین عدم استفاده از جریان الکتریکی سبب می‌شود تا این نوع کابل برای استفاده در مکان‌هایی که برق فشار قوی وجود دارد و یا مستعد حملات صاعقه‌ای هستند، گزینه مناسبی باشد. این در حالی است که کابل‌های شبکه از جریان الکتریکی برای انتقال داده استفاده می‌کنند. به همین دلیل نسبت به تداخل الکتریکی آسیب‌پذیر هستند.
سرعت: کابل‌های شبکه به طور معمول از سرعت کمتری نسبت به نوع فیبر نوری دارند. برخی از کابل‌های فیبر نوری سرعتی در حدود ۱۰۰ ترابیت در ثانیه را نیز عرضه کرده‌اند. اما همانگونه که قبلا نیز ذکر شد، معنای این کلام این نیست که کابل‌های شبکه هم سرعتی کمی دارند. برخی از انواع کابل‌های شبکه سرعتی معادل سرعت برخی از کابل‌های فیبر نوری را ارائه می‌دهند. به عنوان مثال، کابل CAT6 سرعتی معادل ۱۰  گیگابیت بر ثانیه را دارد. کابل‌های فیبرنوری به دلیل سرعت بالایی که دارند، نسبت به نوع شبکه‌ای برای مسافت‌های طولانی مناسب‌تر هستند.
دوره آموزش سانترال پاناسونیک و ایزابل (سیپ سرور)
کابل فیبرنوری برای مسافت‌های طولانی مناسب است
تفاوت در هزینه: از دیگر موارد مهم از تفاوت‌ کابل‌های شبکه و فیبر نوری، تفاوت در هزینه‌هاست. در صورتی که بخواهید شبکه‌ای محدود به فضای اداره یا خانه داشته باشید استفاده از کابل شبکه از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه‌تر است. اما برای مسافت‌های طولانی، معمولا استفاده از فیبر نوری مناسب‌تر است. چرا که وقتی مسافت طولانی می‌شود، مقدار کابلی که استفاده می‌شود نیز بسیار زیاد خواهد بود و با توجه به قیمت بالای فلز مس، استفاده از این کابل‌ها برای این منظور مقرون به صرفه نیست. البته در صورت استفاده از کابل فیبر نوری نیز، ممکن است لوازم جانبی مورد نیاز برای آن هزینه‌بر باشد. از آنجا که بسیاری از رایانه‌ها دارای مجهز به کارت شبکه اترنت (ethernet)هستند، برای استفاده از کابل فیبر نوری لازم است تا کارت شبکه مخصوص آن را جایگزین کارت شبکه اترنت کنید. این جایگزینی خود هزینه‌ای را دربردارد. هر چند با توجه به اینکه استفاده از این روش رو به گسترش است، قیمت کابل فیبر نوری نیز در حال کاهش یافتن است.
روی هم رفته کابل فیبر نوری برای شبکه‌های محدود چندان مقرون به صرفه نیست. قیمت خود کابل فیبر نوری تنها یک عامل است. اما همانگونه که اشاره شد، برای اجرای این روش، نیاز به لوازم جانبی هم دارید که خود هزینه‌هایی را به شما تحمیل می‌کند. اما اگر پروژه شما از نوع تجاری یا صنعتی است، استفاده از کابل فیبر نوری هزینه‌های اضافی را کم کرده و نیز عملکرد شبکه را بالا می‌برد.
پهنای باند : پهنای باند مانند قطر لوله آبی است که هر چه بیشتر باشد قابلیت انتقال آب بیشتری را دارد. پهنای باند عبارت است از حداکثر اطلاعاتی که در لحظه می‌تواند روی یک رسانه ارتباطی منتقل شود. از دیگر تفاوت‌ کابل‌های شبکه و فیبر نوری، پهنای باند آن‌هاست. کابل‌های فیبرنوری در مقایسه با کابل شبکه پهنای باند بیشتری دارند.

 کابل فیبر نوری پهنای باند بالایی دارد
امنیت : امنیت در عصری که حملات سایبری برای برخی از هکرها، به راحتی آب خوردن است از دغدغه‌های بسیاری از کاربران است. از این جهت، یکی از مولفه‌های مهم در ساختار یک شبکه نیز، امنیت آن است. استفاده از ابزارها و امکانات ایمن برای این منظور به امنیت بیشتر شبکه و عدم افشای اطلاعات کمک بزرگی خواهد کرد. از دیگر تفاوت‌ کابل‌ شبکه و فیبر نوری، ضریب امنیتی آن‌هاست. یکی از برتری‌هایی که کابل فیبر نوری نسبت به کابل شبکه دارد، امنیت بیشتر آن است. کابل شبکه به دلیل ساختاری که دارد، قابلیت رهگیری اطلاعات را راحت‌تر برای هکر فراهم می‌کند. این در حالی است که رهگیری اطلاعاتی که از طریق کابل فیبر نوری رد و بدل می‌شود به مراتب دشوارتر است. همین تفاوت برای اثبات ایمن بودن این کابل نسبت به کابل شبکه کافی است. بنابراین اگر امنیت اطلاعات برای شما اهمیت زیادی دارد، قطعا استفاده از کابل فیبر نوری بهتر است.وزن : یکی از ویژگی‌های کابل‌های فیبر نوری، سبک بودن آن‌هاست. از آنجا که رشته‌های شیشه‌ای به کار رفته در این نوع کابل بسیار ریز هستند، وزن کمتری نسبت به کابل مسی دارند. این مزیت باعث راحتی در نصب می‌شود.مصرف انرژی : مصرف انرژی در کابل‌های شبکه و فیبر نوری متفاوت است. فیبر نوری انرژی کمتری نسبت به کابل شبکه مصرف می‌کند و این مزیت باعث می‌شود تا برای تبادل اطلاعات در فاصله زیاد مناسب باشد. بیشترین فاصله‌ای که برای کابل‌های مسی پیشنهاد می‌شود، ۱۰۰ متر است در حالی که بیشترین فاصله پیشنهادی برای کابل فیبر نوری ۲ کیلومتر است.
سخن آخر:
در این مقاله با بیان تفاوت‌های کابل‌ شبکه و فیبر نوری ، سعی کردیم شما را در انتخاب گزینه مناسب راهنمایی کنیم.  هر کدام از این دو نوع کابل، مزایا و معایب خاص خود را دارند و انتخاب هر یک بستگی به موقعیت، هدف و همچنین بودجه‌ای که می‌خواهید صرف کنید دارد.
ttttttttttttttttttttttt
فیبر نوری چیست؟ / کاربرد های فیبر نوری
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

فیبر نوری را با نام تار نوری نیز می شناسند و به یک رشته باریک و بلند از یک ماده شفاف مانند سیلیکا یا پلاستیک گفته می شود که برای انتقال اطلاعات و داده های مختلف به کار می رود.

آنچه در این مقاله می خوانید:

انواع فیبرنوری و قسمت های تشکیل دهنده آنکاربرد های فیبر نوری

استفاده از فیبرنوری برای انتقال اطلاعات به این دلیل است که پهنای باند آن بسیار بیشتر از کابل های معمولی می باشد به طوری که با استفاده از یک فیبر نوری می توان داده های مختلف صوتی و تصویری را با پهنای باند بالای  گیگابایت بر ثانیه منتقل نمود.
برای درک تاریخچه ی فیبرنوری باید بدانید که بشر از دیرباز به دنبال این بوده است که بتواند راه مناسبی برای انتقال سریع تر و با کیفیت تر داده های مختلف به دست بیاورد.
اولین گام ها را برای این کار گراهام بل مخترع تلفن برداشت و با استفاده از تلفن نوری باعث شدت تا ارتباطات تا صد متری نیز گسترش یابد.
البته در این مسیر نیز مشکلاتی وجود داشت که در ادامه آن را دانشمندان دیگر تکمیل نمودند و با استفاده از فرضیه های اولیه مانند شکست نور توانستند به موفقیت های بسیاری در این زمینه دست پیدا کنند.
امروزه برای تولید یک فیبر نوری ابتدا ساختار آن در یک میله ی شیشه ای از پیش ساخته شده مانند سیلیکا قرار داده می شود و پس از طی مراحل مختلفی این لوله کشیده شده و به حالت فیبر نوری در می آید.
میله های شیشه ای از پیش ساخته شده از طریق روش های گوناگونی تهیه می شوند که یکی از آن ها را می توان رسوب دهی لایه های شیشه ای در داخل یک لوله دانست.
هرسوالی که داری در انجمن مطرح کن
انواع فیبرنوری و قسمت های تشکیل دهنده آن

کاربرد اصلی فیبر نوری استفاده از آن ها در جهت انتقال داده های مختلف توسط نور لیزر می باشد.
هر فیبر نوری از چندین لایه مختلف ساخته می شود. اگر از ابتدایی ترین لایه این کابل ها شروع کنیم ابتدا به هسته می رسیم.
هسته شامل یک تار کاملاً بازتاب‌کننده از شیشه خالص (معمولاً) است. هسته در بعضی از کابل‌ها از پلاستیک کاملاً بازتابنده ساخته می‌شود، که این امر هزینه ساخت را بسیار پایین می‌آورد. با این حال، یک هسته پلاستیکی معمولاً کیفیت شیشه را ندارد و بیشتر برای حمل داده‌ها در فواصل کوتاه به کار می‌رود.
پس بنابراین برای اینکه بتوانیم در فواصل بیشتر انتقال اطلاعات داشته باشیم لازم است تا از هسته های شیشه ای استفاده نماییم.
لایه بعدی کابل های فیبر نوری را بخش پوسته تشکیل داده است. پوسته فیبر نوری از پلاستیک یا شیشه ساخته می شود.
در حالت عادی و نوع مرسومی که از فیبرنوری در مکان های مختلف استفاده می شود قطر هسته و پوسته تقریباً به ۱۲۵ میکرون نیز می رسد. اگر بخواهید تصوری از این اندازه داشته باشید بهتر است به قطر یک تار موی سر خود نگاهی بیاندازید تا متوجه ظریف بودن آن شوید.
آخرین لایه نیز یک پوشش محافظ گوه سخت پلاستیک است که کل کابل را در خود نگه می دارد. این لایه می تواند صد ها فیبرنوری مختلف را در بر بگیرد.
در حالت کلی فیبرنوری را به دو نوع مختلف تک حالتی و چند حالتی تقسیم می کنند. هر کدام از انواع فیبر نوری دارای ویژگی های و قابلیت های مختلفی هستند که باعث می شوند تا برای امور مختلف از آن ها استفاده شود.
برای توضیح فیبرتک حالتی می توانیم اشاره کنیم که این نوع می تواند یک سیگنال نوری را در هر زمانی منطبق نماید.
اما فیبر نوری چند حالتی این قابلیت را دارد که به طور همزمان صد ها حالت مختلف نور را منتقل نماید.
دوره آموزش سانترال پاناسونیک و ایزابل (سیپ سرور)
کاربرد های فیبر نوری

ویژگی های فیبرنوری و همچنین قدرت آن در انتقال با کیفیت و سرعت بالای اطلاعات صوتی و تصویری باعث شده است تا کاربرد های فیبر نوری در صنعت های مختلف دیده شود.
اولویت و مهم ترین کاربرد فیبر نوری در صنعت مخابرات می باشد. تقریباً تمامی کسانی که با تلفن های همراه و همچین اینترنت آشنایی دارند می دانند که برای انتقال اطلاعات مختلف در این بستر لازم است تا از کابل های مختلف فیبرنوری استفاده شود.
استفاده در امور نظامی از دیگر کاربردهای مهم فیبر نوری هستند که باعث می شود تا هر روز کشور ها برای قدرتمند تر نمودن توانایی های نظامی خود به سمت فیبر نوری بروند.
از فیبر نوری در امور نظامی مانند کنترل موشک ها، ارتباط زیردریایی ها و … اشاره نمود.
علاوه بر این موارد فیبر نوری می تواند در صنایع پزشکی نیز استفاده های فراوانی داشته باشد. معمولاً از فیبرنوری در صنایع پزشکی مختلف برای تشخیص انواع بیماری ها استفاده می شود.
بیماری هایی مانند دُزیمتری غدد سرطانی، شناسایی نارسایی‌های داخلی بدن، استفاده در دندانپزشکی، اندازه‌گیری مایعات بدن و … استفاده می شود.
از دیگر کاربرد های فیبر نوری می توان به استفاده از آن در بحث روشنایی اشاره نموده که می تواند مزایای بسیاری زیادی نسبت به روشنایی های الکتریکی داشته باشد.

ttttttttttttttttttttttt
انواع کابل شبکه و کاربردهای آن
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
آنچه در این مقاله می خوانید:

انواع کابل شبکه و کاربردهای آنتاریخچه کابل شبکهکابل شبکه چیست؟انواع کابل شبکهنحوه ارسال اطلاعات در کابل شبکهانواع کابل شبکه از نظر جنس۱) کابل شبکه فیبر نوریانواع کابل شبکه فیبر نوری۲) کابل شبکه مسیانواع کابل مسیکابل زوج به هم تابیده Twisted pairانواع کابل شبکه شیلدار یا STPکابل U/FTPکابل F/UTPکابل S/UTPکابل SF/UTPکابل S/FTPکابل F/FTPکابل SF/FTPانواع استاندارد های کابل شبکه۱) کابل شبکه Cat 1۲) کابل شبکه Cat 2۳) کابل شبکه Cat 3۴) کابل Cat4۵) کابل Cat5تفاوت کابل های شبکهرنگ اصلی کابل های شبکهجمع بندی
 
انواع کابل شبکه و کاربردهای آن
کابل شبکه به  تعدادی سیم مسی یا شیشه ای می گویند که به منظور اتصال و انتقال داده به کار گرفته می شوند. کابل های شبکه انواع مختلفی مانند فیبر نوری، مسی و.. دارند که هر کدام کاربرد خاص خود را دارند اما هدف اصلی همه ی آنها هدایت اطلاعات و دیتای شبکه می باشد. در نتیجه آشنایی با انواع کابل شبکه به شما کمک خواهد کرد تا در راه اندازی شبکه دچار مشکل نشوید. پس در ادامه همراه ما باشید تا با کابل شبکه، انواع آن و نحوه ی ارسال اطلاعات توسط آن آشنا شوید.

تاریخچه کابل شبکه
در سال ۱۸۴۴ ایده ارتباطات دیجیتالی توسط ساموئل مورس و اختراع تلگراف ارائه شد که اساس این ایده با چیزی که امروزه از آن استفاده می کنیم تفاوت چندانی ندارد و تنها در سرعت متفاوت می باشد زیرا در اواسط قرن ۱۹ در هر ثانیه حداکثر دو یا سه خط و نقطه در تلگراف ارسال می شد اما هم اکنون سرعت زیادتر شده و به بیش از یک گیگابیت رسیده است.
سرعت ارتباطات در ۴۰ سال اخیر افزایش یافته است و نیاز افراد برای برقراری ارتباط سریع بین کامپیوترها روز به روز در حال افزایش است به همین دلیل استانداردهای مختلفی ارائه کرده اند تا سرعت را به وسیله ی انواع کابل شبکه، تجهیزات بهتر و سریعتر و سخت افزارهای ارتباطی بهتر، افزایش دهند.
کابل شبکه چیست؟
کابل های شبکه به مجموعه سیم هایی می گویند که از جنس مس یا شیشه هستند. از این کابل ها به منظور اتصال و انتقال داده و اطلاعات بین کامپیوترها و روترها و سوئیچ ها و شبکه های استوریج SAN استفاده می کنند. درنتیجه کابل ها رسانه ای محسوب می شوند که داده ها در آن درحال جریانند. همچنین این کابل ها به انتقال اطلاعات از دستگاهی در شبکه به دستگاه دیگر می پردازند.
انواع کابل شبکه
کابل های ارتباطی شبکه دارای انواع مختلفی می باشند که انتخاب نوع مناسب آن، به ساختار و توپولوژی و معماری سیستم بستگی دارد. پس شناخت انواع کابل شبکه و نحوه ارتباط آنها به شما کمک خواهد کرد تا  در راه اندازی شبکه موفق باشید. توجه داشته باشید که در صورتی که شبکه را درست راه اندازی کنید دیگر به گذاشتن وقت برای یافتن عیب یابی نیازی نخواهید داشت.

در شبکه های محلی و LAN و WAN، نوع کابل نقش مهمی دارد اما شما تنها می توانید در مورد کابل کشی شبکه خودتان تصمیم بگیرید زیرا کابل کشی WAN را اپراتورها برعهده دارند. انواع کابل شبکه یا کابل شبکه LAN مورد نیاز شما شامل کابل زوج به هم تابیده، Twisted Pair، کابل( UTP(Unshielded Twisted، کابل کواکسیال Coaxial، کابل چند جفتی Multi Pair می باشند . رسانه های دیگری با نام های بی سیم و وایرلس نیز وجود دارد که آنها را با عنوان وای فای می شناسیم.
نحوه ارسال اطلاعات در کابل شبکه
روش های زیادی برای اتصال دو سر کابل شبکه وجود دارد که به وسیله ی آنها می توان اطلاعات را رد و بدل کرد. آسان ترین روش به اینصورت است که سوکت را به دو سر کابل بزنید و کامپیوتر و تجهیزات را به یک دیگر متصل کنیم.
روش دیگر برای زمانی  که شبکه ما شبکه ی کابلی ساختار یافته است اینگونه است که یک طرف کابل را به کیستون، پانچ کرده و به وسیله ی پچ کورد شبکه، به برقراری ارتباط با کامپیوتر و دیگر تجهیزات بپردازید و طرف دیگر را به پچ پنل، پانچ کنید و آن سر کابل شبکه را به وسیله ی پچ کورد به سوئیچ شبکه متصل کنید.
انواع کابل شبکه از نظر جنس
تقسیم بندی انواع کابل شبکه از نظر جنس به شرح زیر است.
۱) کابل شبکه فیبر نوری
کابل فیبر نوری نوعی کابل شبکه می باشد که ساخته شده از شیشه بوده و انتقال سیگنال را از طریق پالس ها و امواج نوری انجام می دهد. این کابل کاربرد بیشتری در اتصالات بین ساختمانی دارد. همچنین برای ارتباطاتی که به سرعت بسیار بالاتر نیاز دارند نیز به کار گرفته می شود. کابل فیبر نوری به دلیل اینکه سرعت بسیار بالایی دارد و می تواند به انتقال حجم بالایی از داده ها بپردازد برای مکان هایی مانند بیمارستان ها و فرودگاه ها و بانک ها مناسب می باشد.

انواع کابل شبکه فیبر نوری
کابل شبکه فیبر نوری دارای دو نوع زیر می باشد:سینگل مود Single modeاین نوع کابل برای فواصل خیلی دور به کار گرفته می شود.
مولتی مود Multi modeمولتی مود نسبت به سینگل مود ظرفیت بالاتری دارد.

۲) کابل شبکه مسی
سیم های مسی از طریق جریان الکتریکی و ولتاژ، سیگنال ها را منتقل می دهند. این نوع کابل ها در سیم کشی های کوتاه مانند داخل داکت، بین کامپیوترها و وال پلیت ها و یا کابل های Patch پچ و اتصالات اینترکانکت به کار برده می شوند. همچنین در کابل هایی که میزان مس به کار رفته در آنها بیشتر می باشد، توانایی کابل در پهنای باند بیشتر خواهد بود.

انواع کابل مسی
این کابل از انواع کابل شبکه به شمار می آید که خود دارای دو نوع کابل کواکسیال و زوج سیم به هم تابیده Twisted Pair می باشد که کابل  کواکسیال خود شامل Thinnet و Thicknet بوده که در صنایع کاربرد بیشتری دارد. کابل های زوج به هم تابیده Twisted Pair نیز دارای دو نوع هستند.کابل کواکسیال Coaxialکابل های کواکسیال اولین بار در سال ۱۸۸۰ مورد استفاده قرار گرفتند و بیشترین کاربرد را برای اتصال آنتن تلویزیون و یا اتصال انواع LNB به گیرنده های امواج تلویزیونی دارند. استفاده از این کابل ها در دهه ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ به منظور راه اندازی شبکه کامپیوتری با پهنای ۱۰ مگابیت بر ثانیه انجام گرفت.

شبکه هایی که از کابل کواکسیال استفاده می کنند دارای دو مدل استاندارد هستند که به معرفی آنها می پردازیم.استاندارد ۱۰base2این استاندارد به thinnet معروف است که عدد ۲ در آن نشان دهنده ی  حداکثر متراژ برای کابل کشی است که حداکثر آن  ۲۰۰ متر است و عدد ۱۰ بیانگر سرعت آن است که ۱۰ مگابیت بر ثانیه است.استاندارد ۱۰base5این استاندارد به thicknet معروف شده است و پشتیبانی سرعت ۱۰ مگابیت را تا حداکثر ۵۰۰ متر انجام می دهد.
کابل زوج به هم تابیده Twisted pair
کابل های Twisted Pair از رایج ترین انواع کابل شبکه می باشند که در دفاتر، مغازه ها، فروشگاه ها و.. دیده می شوند. از این نوع کابل ها در بسیاری از شبکه های اترنت مورد استفاده قرار می گیرد که تشکیل شده از چهار جفت  سیم نازک هستند.

انواع کابل زوج به هم تابیده Twisted Pair:
از مهمترین نکاتی که در هنگام راه اندازی شبکه باید به آن توجه شود، شناخت انواع کابل شبکه می باشد. کابل های زوج به هم تابیده دارای انواعی هستند که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.کابل Unshielded Twisted یا UTPاین کابل ها، زوج به هم تابیده بدون شیلد می باشند که در اترنت و Fast Ethernet مورد استفاده قرار می گیرند و نام استاندارد آنها U/UTP می باشد که از ارزان ترین کابل های شبکه به شمار می آیند زیرا دور سیم هایشان هیچگونه شیلد و محافظی قرار ندارد.
کابل Shielded Twisted Pair یا STPکابل شبکه STP از نوع زوج به هم تابیده شیلددار می باشد که کاربرد بیشتری در شبکه های توکن رینگ و Gigabit Ethernet دارد. استفاده از این نوع کابل بیشتر برای محیط هایی که دارای نویز بیشتری می باشند، به کار گرفته می شود.

شیلد ها به روش های گوناگونی دور تا دور سیم ها قرار می گیرند که F نشان دهنده ی وجود فویل بوده و به منظور جلوگیری از نویز مورد استفاده قرار می گیرد اما S نشان دهنده‌ ی شیلد یا محافظ بافته شده است که اثرات القایی و الکتریسیته ساکن به سیم ارت را تخلیه می کند.
انواع کابل شبکه شیلدار یا STP
کابل های شیلد دار که در شبکه بندی کامپیوترها مورد استفاده قرار می گیرند دارای انواع زیر می باشند.کابل U/FTPیک فویل دور هر جفت سیم قرار دارد.کابل F/UTPیک فویل دور تمام سیم ها (۴ جفت سیم) قرار دارد.کابل S/UTPیک شیلد دور تمام سیم ها قرار دارد.کابل SF/UTPیک فویل و یک شیلد دور تمام سیم ها قرار دارد.کابل S/FTPیک فویل دور هر جفت سیم قرار دارد و یک شیلد دور کل سیم ها را فراگرفته است.کابل F/FTPیک فویل دور هر جفت سیم و یک فویل نیز دور تمام سیم ها قرار دارد.کابل SF/FTPدور سیم ها فویل و محافظ بافته شده قرار دارد و هر جفت سیم نیز یک فویل دارد. این نوع کابل از گران ترین انواع کابل شبکه به حساب می آیند.
انواع استاندارد های کابل شبکه
استانداردهای کابل شبکه به شرح زیر است :
۱) کابل شبکه Cat 1
ارائه ی این کابل در سال ۱۹۸۵ انجام شد و استفاده از آن برای انتقال صدا و سیستم تلفن می باشد. این کابل از ترافیک شبکه کامپیوتری پشتیبانی نمی کند.
۲) کابل شبکه Cat 2
این کابل ها شامل ۴ سیم هستند که دو به دو به یک دیگر تابیده شده اند. اغلب این کابل ها در شبکه های توکن رینگ به کار گرفته می شوند و بیشتر در سیستم های تلفنی قدیمی وجود دارند. این کابل ها سرعتی تا حداکثر ۴ Mbps دارند.
۳) کابل شبکه Cat 3
این کابل ها نیز شامل ۴ جفت سیم مسی به هم تابیده شده هستند که کاربردی مشابه کابل Cat 2 دارند. از این کابل ها ممکن است در سیستم های تلفنی قدیمی مورد استفاده قرار بگیرد. پشتیبانی از آنها تا سرعت ۱۰Mbps می باشد.
۴) کابل Cat4
کابل Cat4 شامل جفت سیم مسی به هم تابیده شده می باشد که در شبکه های توکن رینگ مورد استفاده قرار می گیرند. امروزه از این کابل ها به ندرت مورد استفاده قرار می گیرد.
۵) کابل Cat5
کابل Cat5 از کابل های بدون شیلد هستند که امروزه زیاد مورد توجه قرار نمی گیرند و خرید آنها به سختی انجام می شود. پهنای باند این کابل ها حداکثر ۱۰۰ مگاهرتز است و تا حداکثر ۱۰۰ مگابیت در ثانیه سرعت دارند. این کابل ها می توانند مسیر ۱۰۰ متری را پوشش دهند.

تفاوت کابل های شبکه
انواع کابل شبکه در نوع جنس، شیلد دار و بدون شیلد بودن با یک دیگر تفاوت دارند که در ایران نوع بدون شیلد و شیلد دار همراه فویل بیشتر مورد خرید و فروش قرار می گیرد.
رنگ اصلی کابل های شبکه
کابل های UTP از ۴ جفت سیم به رنگ های آبی، نارنجی، سبز و قهوه ای  تشکیل شده اند. شبکه های گیگابیت اترنت برخلاف شبکه های معمولی که فقط از جفت ۲ و ۳ استفاده می کنند آنها از ۴ جفت  استفاده خواهند کرد. هر جفت سیم شامل دو سیم رنگی و راه راه می باشد که به هم تابیده می شوند پس نباید پیچش این سیم ها را باز نمود زیرا از اطمینان اترنت کم می شود.

جمع بندی
همانطور که اشاره کردیم کابل شبکه دارای انواع مختلفی می باشد که امیدواریم با آنها آشنا شده باشید. کارشناسان ISG اطلاعات کافی در مورد کابل های شبکه و نحوه راه اندازی آن ها دارند پس می توانید با آنها تماس گرفته و از خدمات آنها استفاده نمایید تا در انتخاب و راه اندازی این کابل ها دچار مشکل نشوید. همچنین این تیم در زمینه های آموزش سانترال، دوره های زیادی برقرار کرده است که می توانید با شرکت در این دوره ها یا خرید پکیج آنها بر دانش خود بیفزایید.
ttttttttttttttttttttttt
فیبر نوری
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
فیبر نوری، فیبر نوری یا تار نوری رشته‌ای نازک و بلند از یک ماده شفاف مانند شیشه یا پلاستیک است و یکی از مهمترین تجهیزات شبکه محسوب می شود که می‌تواند نور ورودی به آن را از یک سر به سر دیگر منتقل کند. فیبر نوری پهنای باند بسیار بالاتری نسبت به کابل های معمولی دارد، با فیبر نوری می توانید به راحتی داده های تصویر، صدا و سایر داده ها را با پهنای باند بالا تا 10 گیگابیت بر ثانیه و بالاتر منتقل کنید. امروزه ارتباطات فیبر نوری به دلیل پهنای باند بیشتر نسبت به کابل های مسی و تاخیر کمتر در مقایسه با ارتباطات ماهواره ای، یکی از مهم ترین وسایل انتقال اطلاعات است.
ساختار فیبر نوری و انواع آن
فیبر نوری، فیبر نوری نوعی کابل شبکه است که معمولاً از دی اکسید سیلیکون ساخته شده است برای انتقال داده ها از طریق نور لیزر استفاده می شود. یک کابل فیبر نوری با قطر کمتر از یک اینچ از مجموعه ای از این فیبرها تشکیل شده است و می تواند صدها هزار تماس صوتی را حمل کند. فیبرهای نوری تجاری ظرفیت های 2.5 گیگابیت بر ثانیه تا 10 گیگابیت بر ثانیه را ارائه می دهند. فیبر نوری از چندین لایه ساخته شده است. درونی ترین لایه هسته نام دارد. هسته معمولاً از یک رشته شیشه خالص بسیار بازتابنده تشکیل شده است. هسته در برخی از کابل ها از پلاستیک بسیار بازتابنده ساخته شده است که هزینه های ساخت را کاهش می دهد.
با این حال، یک هسته پلاستیکی معمولاً کیفیت شیشه را ندارد و بیشتر برای انتقال داده ها در فواصل کوتاه استفاده می شود. در اطراف هسته، قسمت پوسته قرار دارد که از شیشه یا پلاستیک ساخته شده است. هسته و پوسته با هم یک رابط انعکاسی را تشکیل می دهند که باعث می شود نور در هسته خم شود تا از سطحی به مرکز هسته باز بتابد، جایی که این دو ماده به هم می رسند. این فرآیند بازتاب نور به سمت مرکز هسته را بازتاب داخلی کل می نامند. در فیبر نوری معمولی قطر هسته و پوسته با هم حدود 125 میکرون (هر میکرون یک میلیونیم متر) است که به اندازه یک موی انسان است.

بسته به سازنده، چندین لایه محافظ، از جمله پوششی که معمولاً از پلاستیک ساخته شده است، احاطه شده است. یک پوشش محافظ پلاستیکی سخت لایه بیرونی را تشکیل می دهد. این لایه کل کابل را نگه می دارد که می تواند شامل صدها فیبر نوری مختلف باشد. قطر کابل معمولی کمتر از یک اینچ است. برای ساخت فیبر نوری ابتدا ساختار آن در یک میله شیشه ای به نام پیش ساختار سیلیس ایجاد می شود و سپس در فرآیندی جداگانه این میله کشیده به فیبر تبدیل می شود. از سال 1970 روش های مختلفی برای ساخت انواع پیش سازه ها استفاده شده است که بیشتر آنها بر اساس رسوب لایه های شیشه ای در داخل یک لوله به عنوان پایه است.
فیبرهای نوری به دو دسته تقسیم می شوند: تک حالته یا سینگل مود، چند حالته یا مالتی مود. فیبر تک حالته یک سیگنال نوری را در یک زمان ارسال می کند. (مثل گوشی)، فیبر چند حالته می تواند صدها حالت نور را به طور همزمان منتقل کند. (مانند شبکه های کامپیوتری). فیبرهای تک حالته هسته کوچکی دارند (حدود 9 میکرون قطر) و قادر به انتشار نور لیزر مادون قرمز (طول موج 1300 تا 1550 نانومتر) هستند.

فیبرهای چند حالته هسته بزرگتری دارند (قطر حدود 62.5 میکرون) و قادر به انتقال نور مادون قرمز از طریق LED هستند. فیبر نوری تک حالته در پهنای باند وسیع و فواصل طولانی و چند حالته در فواصل کوتاه استفاده می شود، بنابراین به طور کلی می توان گفت که برای مسافت های ۲ کیلومتری از چند حالته و برای مسافت های بیشتر از ۲ کیلومتر از تک حالت استفاده می شود.

یک سیستم فیبر نوری از این اجزا تشکیل شده است: فرستنده: سیگنال های نوری تولید می کند و آنها را به گونه ای رمزگذاری می کند که برای انتقال مناسب باشند. فیبر نوری: وسیله ای برای انتقال سیگنال به صورت پالس های نوری. گیرنده نوری: پالس نور ارسالی (سیگنال) را دریافت کرده و آن را برای استفاده مناسب رمزگشایی می کند. تقویت کننده نوری: انتقال اطلاعات در فواصل طولانی ضروری است. امروزه مخابرات و شبکه های کامپیوتری به یکی از مهم ترین حوزه های زیرساختی برای همه کشورها تبدیل شده است و در این زمینه سرعت شبکه ها بیش از گذشته اهمیت پیدا کرده است. با اختراع فیبر نوری، پیشرفت عمده ای در افزایش سرعت انتقال اطلاعات تلفن تحت شبکه ایجاد شد.
کاربرد فیبر نوری
فیبر نوری، فیبر نوری توسط شرکت های مخابراتی برای انتقال سیگنال های تلفن، ارتباطات اینترنتی و سیگنال های تلویزیون کابلی استفاده می شود. همچنین در صنایع دیگری مانند پزشکی، دفاعی، دولتی، صنعتی و تجاری نیز کاربرد دارد. علاوه بر اهداف مخابراتی، استفاده از فیبر نوری در سایر صنایع نیز غیرقابل انکار است. به عنوان مثال، از آن به عنوان راهنمای نور، ابزار تصویربرداری، لیزر، هیدروفون برای امواج لرزه ای، ردیاب آوایی و به عنوان سنسور برای اندازه گیری فشار و دما استفاده می شود. کاربرد در مخابرات: یکی از رایج ترین کاربردهای فیبر نوری، انتقال اطلاعات توسط نور لیزر است.
کاربرد در حسگرها: استفاده از حسگرهای فیبر نوری برای اندازه گیری کمیت های فیزیکی مانند جریان الکتریکی، میدان مغناطیسی، فشار، گرما، جابجایی، آلودگی آب دریا، سطح مایع، تابش گاما و اشعه ایکس در سال های اخیر آغاز شده است. در این نوع سنسورها از فیبر نوری به عنوان عنصر اصلی حسگر استفاده می شود به گونه ای که خواص فیبر تحت میزان میدان اندازه گیری شده تغییر می کند و تحت تاثیر میزان شدت قرار می گیرد. کاربردهای نظامی: فیبر نوری کاربردهای بی شماری در صنایع دفاعی دارد که از آن جمله می توان به ارتباطات و کنترل با آنتن های رادار، کنترل و هدایت موشک ها، ارتباطات زیردریایی (هیدروفون) اشاره کرد.
کاربردهای پزشکی: فیبر نوری به طور گسترده در تشخیص بیماری ها و آزمایشات مختلف در پزشکی از جمله دزیمتری غدد سرطانی، شناسایی عیوب داخلی بدن، جراحی لیزر، استفاده در دندانپزشکی و اندازه گیری مایعات و خون استفاده می شود. فیبرهای نوری نیز در دستگاه هایی به نام آندوسکوپ استفاده می شوند تا به نای، مری، روده ها و مثانه فرستاده شوند و داخل بدن انسان به طور مستقیم قابل مشاهده است. کاربرد فیبر نوری در نورپردازی: از جمله کاربردهای فیبر نوری که در اواخر قرن بیستم به عنوان یک فناوری نورپردازی رایج شد و در چند سال اخیر قرن پیشرفت و رشد زیادی داشت، کاربرد آن در سیستم های روشنایی است.

در این فناوری نور از منبع نوری که می تواند نور مصنوعی (لامپ الکتریکی) یا نور طبیعی (نور خورشید) باشد وارد فیبر نوری شده و به نقطه مصرف منتقل می شود. به این ترتیب نور به هر نقطه ای که در جهت تابش مستقیم آن نباشد، منتقل می شود. مزیت این نور که باعث رشد سریع کاربرد و توجه زیاد به این فناوری شده است، نداشتن برق، گرما و تشعشعات خطرناک فرابنفش (نور خالص و ایمن) است و نکته دیگر اینکه با این فناوری تبدیل به نور روز (بدون گرما و اشعه ماوراء بنفش) می شود. همچنین می توان در داخل ساختمان ها و مکان های غیرقابل دسترسی به نور خورشید منتقل کرد.
نحوه ی کار، معایب و مزایای فیبر نوری
فیبر نوری، فیبر نوری داده ها را به شکل ذرات حمل می کند. نام هر ذره ای که در فیبر نوری حرکت می کند فوتون است. فوتون ها از طریق کابل نوری حرکت می کنند و از نقطه ای به نقطه دیگر منتقل می شوند. هنگامی که سیگنال های نوری در داخل کابل فیبر نوری حرکت می کنند، در واقع از سطح هسته و غلاف منعکس می شوند و به صورت زیگزاگ در طول کابل فیبر نوری حرکت می کنند. بهتر است بدانید که سیگنال های نوری 30 درصد کندتر از نور در فیبر نوری حرکت می کنند. زیرا لایه های شیشه دارای چگالی هستند که اجازه نمی دهد سیگنال ها سریعتر حرکت کنند. اما در هر شرایطی سرعت سیگنال های فیبر نوری چندین برابر سیگنال های الکتریکی در کابل های مسی است.
به طور کلی، یک سیستم ارتباطی فیبر نوری از سه بخش تشکیل شده است: فرستنده نوری، کابل فیبر نوری و گیرنده نوری. فرستنده، سیگنال الکتریکی دریافتی را به سیگنال نوری تبدیل می کند. فیبر نوری که در انواع مختلف و برای عملکردهای مختلف وجود دارد وظیفه انتقال سیگنال نوری و رساندن آن به گیرنده را بر عهده دارد. گیرنده نوری نیز سیگنال را دریافت کرده و آن را به سیگنال الکتریکی برای خواندن تبدیل می کند. رایج ترین فرستنده های نوری مورد استفاده در این سیستم انتقال، دستگاه های نیمه هادی مانند LED و دیودهای لیزری هستند. در رابطه با گیرنده ها باید گفت که فتودیکتور به عنوان قسمت اصلی و کلیدی آن شناخته می شود. با کمک این قسمت سیگنال نوری تقویت شده و به الکتریسیته تبدیل می شود.
مزایای فیبر نوری: فیبرهای نوری نازک و غیر قابل اشتعال هستند و در مقایسه با کابل های برق، کابل های نوری بسیار سبک وزن و انعطاف پذیری بیشتری دارند. این نوع کابل ها ظرفیت انتقال بالایی دارند و می توانند صدها هزار کانال تلفن را با استفاده از بخش کوچکی از ظرفیت تئوری حمل کنند. علاوه بر این، با تلفات کمتر، در مصرف برق صرفه جویی می کند و امکان انتقال اطلاعات تا ده ها کیلومتر را بدون تقویت سیگنال فراهم می کند. با توجه به نرخ های انتقال بزرگی که می توان به دست آورد، هزینه هر بیت ارسالی می تواند بسیار کم باشد. در نتیجه استفاده از این کابل ها مقرون به صرفه است. کابل های نوری بسیار بهتر از کابل های مسی کواکسیال هستند و به همین دلیل است که کابل های نوری برای رسانه های انتقال معمولی ترجیح داده می شوند.
در کنار مزایای ذکر شده برای کابل فیبر نوری، ذکر معایب فیبر نوری نسبت به کابل های مسی مفید خواهد بود و به شناخت کاملتر این نوع کابل کمک شایانی می کند. برخی از معایب و مشکلات اصلی فیبر نوری: منابع ساطع کننده نور به توان کم محدود می شوند. در واقع، اگرچه برای بهبود منبع تغذیه، امکان دسترسی به ساطع کننده های پرقدرت وجود دارد، اما این نیاز به پول بیشتری دارد که ضروری نیست. باید فاصله کمی بین فرستنده و گیرنده وجود داشته باشد، کابل های فیبر نوری در گذشته به عنوان شکننده تر و آسیب پذیرتر از کابل های مسی معمولی معرفی شده اند. توصیه می شود هنگام کار با فیبر نوری مراقب باشید. خم شدن یا پیچاندن کابل فیبر نوری به آن آسیب جدی وارد می کند. در مقایسه با کابل مسی، هزینه کلی کابل فیبر نوری بالاتر است.

سخن پایانی در رابطه با فیبر نوری
فیبر نوری، فیبر نوری وسیله ای برای انتقال نور است که ساختار خاصی دارد و اجزای آن شامل سه قسمت کلی هسته، روکش و بافت رویه است. فیبر نوری جایگزین کابل های مسی شد. یعنی کاری که توسط کابل های مسی انجام می شد و انتقال اطلاعات این بار توسط فیبر نوری انجام می شد. فیبر نوری که از الیاف شیشه ای بسیار نازک ساخته شده است که قطر هر یک از این الیاف نزدیک به قطر موی انسان است. این سیم ها در کلاف ها قرار می گیرند و کابل های نوری ایجاد می کنند. که این کابل های نوری به عنوان راهنمای نور عمل می کنند که وظیفه آن انتقال نور از یک سر به سر دیگر است.
فیبر نوری توسط شرکت های مخابراتی برای انتقال سیگنال های تلفن، ارتباطات اینترنتی و سیگنال های تلویزیون کابلی استفاده می شود. همچنین در صنایع دیگری مانند پزشکی، دفاعی، دولتی، صنعتی و تجاری نیز کاربرد دارد. علاوه بر اهداف مخابراتی، استفاده از فیبر نوری در سایر صنایع نیز غیرقابل انکار است. به دلیل تضعیف و تداخل کمتر، فیبر نوری نسبت به سیم مسی در کاربردهای طولانی و پهنای باند بالا مزایایی دارد. با این حال، توسعه زیرساخت ها در داخل شهرها نسبتاً دشوار و زمان بر است و نصب سیستم های فیبر نوری می تواند پیچیده و پرهزینه باشد.
برای اطمینان از کیفیت انتقال فیبر نوری، به طور کلی تجهیزات خاصی مورد نیاز است. به عنوان مثال، تجهیزاتی مانند OTDR، پروب های نوری و متر برق که تجهیزات گران قیمت و تخصصی شناخته می شوند، برای نصب و راه اندازی کابل فیبر نوری در اکثر نقاط پایانی فیبر مورد نیاز هستند. برای انتخاب مناسب کابل فیبر نوری باید به صلاحیت سازنده، حالت فیبر، نوع پوشش، ساختار و … توجه کنید. امروزه استفاده از کابل فیبر نوری در شبکه های ارتباطی شتاب زیادی پیدا کرده است. مجموعهISG از شما عزیزان می خواهد برای مشاهده و خرید تجهیزات شبکه و کابل فیبر نوری به آدرس اینترنتی این شرکت مراجعه نمایید.

ttttttttttttttttttttttt
انواع کابل شبکه
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
انواع کابل شبکه از موضوعات مهمی است که برای انتخاب کابل شبکه مناسب و دریافت بهنرین عملکرد از آن ها باید به آن توجه کرد. کابل شبکه یک قطعه سخت‌افزاری است که برای اتصال یک دستگاه شبکه به سایر دستگاه‌های شبکه یا اتصال دو یا چند رایانه برای اشتراک‌گذاری دستگاه‌هایی مانند چاپگر یا اسکنر استفاده می‌شوند. برای اتصال دو یا چند کامپیوتر یا دستگاه ها در یک شبکه، از کابل های شبکه استفاده می شود. کابل های شبکه از پر کاربرد ترین تجهیزات شبکه است که در کابل کشی و اتصال دستگاه های مختلف یک شبکه کامپیوتری کاربرد دارد.
انواع کابل شبکه چیست
انواع کابل شبکه با توجه به ویژگی‌های فنی که دارند به چند دسته تقسیم بندی می شوند. به طور کلی کابل ها به دسته های زوج سیم به هم تابیده(Twisted pair) ، کابل فیبر نوری (Fiber optic)، کابل کواکسیال (Coaxial) و اترنت تقسیم بندی می شوند. انواع مختلف کابل های شبکه هر کدام برای هدف خاصی مناسب هستند، بنابراین یکی نمی تواند جایگزین دیگری شود. مهم ترین وظیفه کابل های شبکه انتقال داده و اطلاعات از یک دستگاه به دستگاه دیگری می باشد. این داده ها می توانند اینترنت، محتوای رسانه ای مثل عکس، فیلم و… باشد که از طریق کابل شبکه از یک دستگاه به تجهیزات یا دستگاه های دیگری منتقل می شود.کابل های کواکسیال از کابل های مسی است که به دلیل وجود محافظ فلزی و اجزای سازنده آن از تداخل سیگنال ها جلوگیری می‌کند. این نوع از کابل ها به کابل های آنتن هم معروف هستند و برای انتقال اطلاعات در ماهواره ها و تلویزیون ها مورد استفاده قرار می گیرند، البته این نوع از کابل ها فقط در مصارف خانگی کاربرد ندارد و کاربرد تجاری نیز دارد. این کابل ها سیگنال الکترکی را منتقل می کنند. کابل های کواکسیال بیش تر در رنگ های سفید، مشکی و قهوه ای تولید می شوند. نوع دیگر کابل شبکه که پچ کورد هست با کابل شبکه تفاوت هایی دارند اما تفاوت پچ کورد با کابل شبکه این است که پچ کورد در طول کمتری تولید می شود و در کارخانه سوکت دارد اما کابل شبکه با طول زیاد و بدون سوکت شبکه به فروش می رسد.
کابل های زوج تابیده شده از 8 سیم که به صورت دو به دو به یک دیگر تابیده شده اند، تشکیل شده است که به طور کلی 4 زوج سیم است که در یک محفظه یا روکش قرار می گیرند. این کابل از جفت سیم های مسی عایق بندی شده با کد رنگی تشکیل شده است. هر دو سیم به دور یکدیگر می پیچند تا جفت شوند. هر جفت دارای یک سیم رنگ ثابت و یک سیم رنگی است. رنگ های ثابت آبی، قهوه ای، سبز و نارنجی هستند. در رنگ نواری، رنگ ثابت با رنگ سفید مخلوط می شود سوکت قرار گرفته بر روی این کابل شبکه ها از نوع RJ45 می باشد.
کابل های فیبر نوری بسیار گران قیمت بوده و در شبکه های پر سرعت مورد استفاده قرار می گیرند. یک رشته باریک و بلند شفاف مثل شیشه و پلاستیک در این کابل ها استفاده می شود تا بتوان با استفاده از آن نور را منتقل کرد، به این صورت که نور از یک سمت وارد و از سمت دیگر خارج می شود. کاربرد این کابل ها در مخابرات، حسگرها، وارد نظامی، در روشنایی و موارد پزشکی کاربرد دارد. برای تولید فیبر نوری، نخست ساختار آن در یک میله شیشه‌ای موسوم به پیش‌سازه از جنس سیلیکا ایجاد می‌گردد و سپس در یک فرایند جداگانه این میله کشیده شده تبدیل به فیبر می‌شود.
ویژگی انواع کابل شبکه
انواع کابل شبکه، کابل های کواکسیال دارای یک لایه بیرونی و یا غلاف است که این کابل را از آسیب فیزیکی محافظت می کند. همچنین این کابل ها یک عایق بافت شده نیز دارد که این محافظ، سیگنال ها را از تداخل و نویز محافظت می کند. جنس این محافظ از همان فلزی است که هسته با آن ساخته می شود. عایق یا Insulation کار محافظت از هسته را انجام می دهد و همچنین هسته را از غلاف بافته شده جدا نگه می دارد. از آنجایی که هم هسته و هم غلاف بافته شده از یک جنس فلز هستند، بدون این لایه، یکدیگر را لمس کرده و باعث ایجاد یک اتصال کوتاه در سیم می شود. Conductor یا هسته اصلی، هادی سیگنال های الکترومغناطیسی است، که بر اساس آن کابل کواکسیال را به دو نوع تک هسته و چند هسته تقسیم بندی می شود.کابل های زوج تابیده شده در درجه اول برای شبکه های کامپیوتری ساخته شده است و از کاربردی ترین تجهیزات پسیو شبکه می باشد. این کابل به کابل اترنت نیز معروف است. این کابل ها بر اساس دارای شیلد و محافظ داشتن و یا نداشتن به دسته های SFTP ،STP ،UTP و FTP و… تقسیم بندی می شوند. به طور کلی این کابل ها به دو دسته UTP و STP تقسیم می شوند. کابل UTP به دلیل اینکه هیچ شیلد و محافظی، دور سیم های آن وجود ندارد در شبکه ها و سیستم هایی که اهمیت و حساسیت بالایی ندارد، به دلیل عدم قابلیت حذف نویز استفاده می شود. کابل STP از نوع شیلدار است به همین دلیل در محیط هایی که نویز بیشتری دارد استفاده می شود و در مسافت های طولانی و زمانی که کابل شبکه از کنار کابل برق رد می شود، کاربرد دارد. 
 کابل های STP و UTP هر دو می توانند داده ها را با سرعت های 10 مگابیت بر ثانیه، 100 مگابیت در ثانیه، 1 گیگابیت بر ثانیه و 10 گیگابیت در ثانیه انتقال دهند. به دلیل اینکه که کابل STP حاوی مواد بیشتری است، از کابل UTP گران تر است، هر جفت با یک محافظ فلزی اضافی پیچیده می شود، سپس همه جفت ها در یک غلاف پلاستیکی بیرونی پیچیده می شوند. STP نسبت به کابل UTP، نسبت به نویز و EMI مقاومت بیشتری دارد. حداکثر طول پشتیبانی برای هر دو کابل 100 متر یا 328 فوت است. 
بهترین کابل شبکه
انواع کابل شبکه، کابل های زوج سیم های به هم تابیده شده از بهترین و پر کاربردترین کابل شبکه ها می باشند که این کابل ها در همه جا تقریبا استفاده دارد. بر اساس سه عامل سرعت انتقال اطلاعات، پهنای باند و خصوصیات الکترونیکی در دسته بندی های مختلف از Cat 1 تا Cat 8 قرار می گیرد. برای استفاده در شبکه خانگی و برای اتصال کامپیوتر یا لپ تاپ به مودم اینترنت ADSL نیاز به کابل Cat6 می باشد که پهنای باند 250 مگاهرتز و سرعت انتقال داده 1 گیگابیت بر ثانیه را دارد و به این کابل ها نسل ششم از زوج کابل‌های به هم تابیده شده می گویند. برای راه اندازی شبکه از کابل های Cat6 و Cat6a می توان استفاده کرد.
کابل های فیبر نوری از یک هسته، روکش، بافر و ژاکت تشکیل شده است. هسته از رشته های نازک شیشه یا پلاستیک هسته را تشکیل می دهند که  داده ها را در مسافت های طولانی حمل می کند. هسته در روکش، روکش در بافر و بافر در ژاکت پیچیده شده است. حمل سیگنال توسط Core به صورت نور می باشد. روکش نور را به هسته انعکاس می دهد. کار بافر محافظت از نشت نور بوده و بر روی آن یک لایه محافظ برای جلوگیری از آسیب فیزیکی قرار می گیرد. داده ها توسط این کابل تا 40 کیلومتر با سرعت 100 گیگابیت بر ثانیه انتقال داده می شوند. کابل فیبر نوری به دو دسته تقسیم می شوند.
کابل نوری SMF (فیبر تک حالته): فقط یک پرتو نور توسط این کابل حمل می شود. این کابل پهنای باند بالاتری دارد و در فاصله های طولانی تر کاربرد دارد. منبع نور این نوع از کابل فیبر نوری، لیزر بوده و طول موج 1300 یا 1550 نانومتری نور را انتقال می دهد. نوری MMF (فیبر چند حالته): چندین پرتو نورتوسط این کابل حمل می شود. چون که پرتوهای بیشتری در این نوع از کابل ها وجود دارد، داده های بسیار بیشتری را نسبت به کابل SMF انتقال می دهد و برای مسافت های کوتاه تر مورد استفاده قرار می گیرد منبع نور این کابل یک LED است و طول موج 850 یا 1300 نانومتری نور را انتقال می دهد.
به طور کلی جنس و نوع مواد تشکیل دهنده مغز کابل، نوع فویل، رنگ کابل و بند تولید کننده آن بر کیفیت کابل موثر می باشد. برندهای معروف تولید کنند کابل شبکه شامل پریسمیان، لگراند، نگزنس، بلدن، اشنایدر، زیمنس و دی لینک می باشند که برند لگراند و نگزنس فرانسه بسیار شناخته شده در بازار ایران هستند. همینطور شما عزیزان میتوانید جهت تهیه محصول کابل شبکه و تلفن تحت شبکه گرنداستریم به فروشگاه آنلاینISG مراجعه نمایید.

ttttttttttttttttttttttt
انواع فیبر نوری
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
انواع فیبر نوری در این مقاله به بررسی انواع کابل های فیبر نوری می پردازیم که در مطالب قبلی در مورد مزایا و معایب آن ها صحبت کرده ایم. کابل های فیبر نوری برای مصارف زیادی مورد استفاده قرار می گیرند و یکی از مهمترین زمینه های استفاده از آنها شبکه است. این کابل ها ویژگی های جالبی دارند که در مورد هر یک از آنها صحبت کرده ایم، اما مهمترین ویژگی آنها این است که می توانند اطلاعات شبکه را در فواصل طولانی تری برقرار کنند. حال در این مقاله قصد داریم این نوع کابل ها را دسته بندی کنیم و ببینیم این کابل ها بر چه اساسی دسته بندی می شوند و موارد استفاده هر کدام را بررسی می کنیم. در این مقاله با ما همراه باشید تا به طبقه بندی این نوع کابل شبکه ها بپردازیم. این کابل ها در خدمات پشتیبانی شبکه و سخت افزار نیز نقش بسزایی دارند.
انواع کابل فیبر نوری از نظر انتقال سیگنال
انواع فیبر نوری، کابل های فیبر نوری بر اساس استاندارد به دو دسته تک حالته (Single mode) و چند حالته (Multi mode) تقسیم می شوند. فیبر نوری تک حالته : این نوع “کابل فیبر نوری دارای هسته های کوچک 9 میکرونی است که می تواند نور لیزر مادون قرمز را با طول موج 1300 تا 1550 نانومتر هدایت کند. این فیبرها در طول حداکثر 70 کیلومتر مورد استفاده قرار می گیرند اما اگر تجهیزات مخصوص آن باشد تا 150 کیلومتر شبکه را پشتیبانی می کنند. از آنجایی که هسته فیبرهای نوری تک حالته قطر کمتری دارد، احتمال تضعیف سیگنال در آن کمتر است. یکی از علل تضعیف سیگنال در فیبر نوری، ضربه مداوم سیگنال به دیواره شفاف هسته و بازتاب آن است که باعث می شود سیگنال به جای مسیر مستقیم در جهت زیگزاگ حرکت کند.
بنابراین، هرچه قطر هسته کوچکتر باشد، فرکانس و شدت بازتاب سیگنال کاهش می یابد و سیگنال در طول حرکت خود مسیر مستقیم و طولانی تری را طی می کند. در فیبرهای نوری تک حالته، چون قطر هسته کوچک است، نور عمدتاً طول کابل را به صورت یک پرتو منفرد طی می کند. از آنجایی که سیگنال نور نسبتاً مستقیم حرکت می کند، مسافت بیشتری را طی می کند. در عین حال، فیبر نوری تک حالته دارای پهنای باند بسیار بیشتری است. معمولا منبع نور فیبرهای تک حالت لیزر است. گفتنی است، فیبر نوری تک حالته از تجهیزات شبکه ای است که برای انتقال داده ها در فواصل طولانی تر استفاده می شود. با توجه به نوع کابل های فیبر نوری، کابل های تک حالته به دو دسته OS1 و OS2 تقسیم می شوند. تفاوت آنها در طول موج و نحوه انتشار نور در هسته است.
فیبر نوری چند حالته یا (Multi mode): توجه داشته باشید که این نوع فیبر نوری قطر بیشتری نسبت به فیبر نوری تک حالته دارد. از طرفی تعداد دفعاتی که فیبر نوری به دیواره های هسته برخورد می کند و منعکس می شود بیشتر است. حرکت سیگنال ها در این نوع فیبر نوری نیز زیگزاگی است. این موارد سیگنال ها را ضعیف تر می کند. البته باید در نظر داشت که هر چه قطر هسته بیشتر باشد تعداد پالس های نور بیشتر می شود. این مشکل باعث می شود اطلاعات بیشتری منتقل شود. در پایان باید بدانید که در فیبر نوری چند حالته بر خلاف فیبر نوری تک حالته احتمال تداخل و از دست دادن سیگنال بیشتر است به همین دلیل از فیبر نوری چند حالته در فواصل طولانی استفاده می شود.
قطر هسته آنها بسیار بزرگتر از کابل های تک حالته و برابر با 50 یا 62.5 (تا 100) میکرومتر است. منبع نور این کابل ها LED هستند و نور را در پرتوهای متعدد با طول موج های مختلف ساطع می کنند که بسته به نوع کابل، الگوهای انتشار متفاوتی در طول کابل دارند. فیبرهای چند حالته می توانند با مسافت 2 کیلومتر سرعت، 100 مگابیت بر ثانیه را به خود اختصاص دهند. کابل های چند حالته به پنج دسته تقسیم می شوند: OM1، OM2، OM3، OM4، OM5. در کابل های OM1 و OM2 نور با برخورد به دیواره پوشیده شده شکسته می شود و طول کابل را طی می کند، اما در کابل های نوع OM3، OM4، OM5، هسته کابل با تکنولوژی Graded-Index ساخته می شود که باعث می شود نور پس از چندین بار انعکاس، با برخورد بسیار کوچک به پوشش روکش کابل، منتشر شود. ضریب شکست و انحراف در طول کابل این فناوری که با آن کابل های OM3، OM4، OM5 ساخته می شود، فناوری فیبر متحدالمرکز نیز نامیده می شود.

انواع مختلف کابل فیبر نوری
انواع فیبر نوری و کابل ها، این کابل ها انواع مختلفی دارند که بر اساس ویژگی های مختلف تقسیم بندی می شوند. در ادامه با انواع این محصول و ویژگی های آن آشنا می شوید. انواع کابل فیبر نوری بر اساس ساختار، انواع فیبرهای نوری بر اساس مواد هسته آن و طبقه بندی کابل های فیبر نوری بر اساس محیط.
انواع کابل فیبر نوری بر اساس ساختار فیبرنوری شیشه‌ای: جنس فیبر به کار رفته در کابل از شیشه است. این کابل ظریف و باریک و فاقد انعطاف است و به دلیل ساختاری که دارد امکان برش و تعویض آن وجود ندارد. این نوع کابل ها بسیار متنوع هستند و این الیاف در برابر حرارت بالا، فشار مکانیکی و مواد شیمیایی طبیعی کار می کنند.
فیبر نوری پلاستیکی: نوعی کابل فیبر نوری است که از مواد پلیمری یا به اصطلاح POF ساخته شده و هسته آن از اکریلیک یا PMMA ساخته شده است. قطر هسته این الیاف معمولاً یک میلی متر است که باعث می شود نور به سرعت از آنها عبور کند. این الیاف از نورهای قرمز و سبز بی ضرر استفاده می کنند، برای چشم مضر نیستند. فیبرهای پلاستیکی فیبر نوری را می توان برای مصارف خانگی نیز استفاده کرد زیرا برای کودکان مضر نیستند. این الیاف برای ایجاد نورپردازی، تزئینات و شبکه بسیار مفید هستند. آنها همچنین در تجهیزات پزشکی و بهداشتی استفاده می شوند.
فیبر نوری سیلیس با پوشش پلاستیکی: هسته این نوع کابل از سیلیس و روکش آن پلاستیکی است. مواد پلیمری به کار رفته در پوشش آن برای محیط زیست بی ضرر است. این نوع کابل نیز نسبت به سایر کابل ها انعطاف پذیری و تحمل خمش بیشتری دارد. دوام این نوع فیبرهای نوری معمولاً بیشتر از دو مورد فوق است.
انواع فیبرهای نوری بر اساس مواد هسته آن فیبر نوری با ضریب شکست پلکانی: در این نوع الیاف که به آن Step Index نیز می گویند، ابتدا لایه هسته با ضریب شکست و قطر مشخص می شود و سپس یک لایه پوششی با ضریب شکست کمتر در بالای آن قرار می گیرد. به همین ترتیب، این مورد از انواع کابل های فیبر نوری باعث می شود که ضریب شکست آنها به طور ناگهانی در مرز بین هسته و غلاف تغییر کند.
فیبر نوری با ضریب شکست پله ای: به این نوع کابل فیبر نوری Graded Index نیز می گویند که در این کابل ها با دور شدن از مرکز ضریب شکست هسته به آرامی کاهش می یابد و در حداقل فاصله بین 50 تا 5.622 میکرون از مرکز هسته قرارمی گیرد. همین وضعیت باعث می شود که مرز بین هسته و لایه به عنوان یک سطح آینه ای عمل نکند و پرتوهای نور را به صورت منحنی و شکسته به هسته بفرستد.
طبقه بندی کابل های فیبر نوری بر اساس محیط  کابل های فیبر نوری برای استفاده داخلی: این نوع کابل های فیبر نوری که در ستون فقرات شبکه در ساختمان استفاده می شود. دارای محافظ فیزیکی هستند، از 6 تا 144 تیوب می توان برای آن ها استفاده کرد و داخل هر تیوپ یک ژل بی رنگ قرار دارد که انعطاف پذیری فیبر را بسیار افزایش می دهد و آن را در برابر ضربه مقاوم می کند. در صورت آتش گرفتن این کابل ها گازهای سمی از خود ساطع نمی کنند، در برابر اشتعال مقاوم هستند، خم نمی شوند و ظریف و بسیار انعطاف پذیر هستند. این کابل ها با دو نوع OCUC و OCFC به بازار عرضه می شوند.
کابل های فیبر نوری برای استفاده در فضای باز: از این کابل ها برای برقراری ارتباط بین ساختمان های خارج از ساختمان استفاده می شود. حداکثر فاصله ای که این کابل ها می توانند در داخل ساختمان وارد کنند 10 متر است. به این کابل ها الیاف ارت نیز گفته می شود که با دو نوع OBUC و OBFC به بازار عرضه می شوند. شما عزیزان می توانید جهت تهیه این محصولو محصول تلفن ویپ به فروشگاه آنلاینISG مراجعه نمایید.

ttttttttttttttttttttttt
فیبر نوری چیست؟
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
فیبر  نوری چیست؟ در این مقاله قصد داریم  معنی فیبر نوری را به زبانی ساده برای شما شرح دهیم. فیبر نوری یا فایبر نوری رشته ای بلند و باریک از مواد شفاف مانند شیشه (سیلیکا) یا پلاستیک است که می تواند نور را از یک سر به سر دیگر تابش کند. فیبر نوری پهنای باند بسیار بالاتری نسبت به کابل های معمولی دارد و با آن می توان به راحتی داده های تصویری، صدا و سایر داده ها را با پهنای باند بالا تا 100 گیگابیت بر ثانیه و بالاتر منتقل کرد. امروزه ارتباطات فیبر نوری به دلیل پهنای باند بیشتر در مقایسه با کابل شبکه مسی و تاخیر کمتر در مقایسه با ارتباطات ماهواره ای، یکی از مهمترین ابزارهای انتقال اطلاعات است.
فیبر نوری چیست و چه کاربردهایی دارد؟
فیبر نوری چیست و امروزه چه کاربردهایی دارد؟ فیبر نوری در زمینه های مختلفی کاربرد دارد مانند: مخابرات، حسگرها، نظامی، پزشکی، روشنایی. اکنون به طور مختصر توضیحی راجع به هر کدام از انها برایتان شرح داده میشود. کاربرد در مخابرات: یکی از رایج ترین کاربردهای فیبر نوری، انتقال اطلاعات توسط نور لیزر است. بد نیست بدانید که تمامی سرورهای اطلاعاتی دنیا و تمامی روترمیکروتیک که شبکه جهانی اینترنت را تشکیل داده اند به وسیله فیبر نوری به یکدیگر متصل هستند.
با جستجو در گوگل و کلیک بر روی یک لینک، اطلاعات با سرعت بسیار بالایی از سروری در آن سوی کره زمین از طریق فیبر نوری به شما منتقل می شود.شاید نوع اینترنت شما هنوز بر اساس فناوری های قدیمی مانند ADSL باشد، اما در واقع تنها ارتباط شما و مرکز مخابراتی (مرکز خدمات) بر اساس چند سیم مسی و ارتباط بین مرکز مخابرات و اینترنت جهانی است. شبکه باید از نوع فیبر باشد سبک باشد. بدون اغراق می توان گفت که 99 درصد از کل ترافیک ارتباطات بین المللی توسط فیبرهای نوری انجام می شود.
کاربرد در حسگرها: استفاده از حسگرهای فیبر نوری برای اندازه گیری کمیت های فیزیکی مانند جریان الکتریکی، میدان مغناطیسی، فشار، گرما، جابجایی، آلودگی آب دریا، سطح مایع، تابش گاما و اشعه ایکس در سال های اخیر آغاز شده است. در این نوع سنسورها از فیبر نوری به عنوان عنصر اصلی حسگر استفاده می شود به گونه ای که خواص فیبر تحت میدان کمیت اندازه گیری شده تغییر کرده و تحت تاثیر شدت کمیت قرار می گیرد.
کاربردهای نظامی: فیبر نوری کاربردهای بی شماری در صنایع نظامی دارد که از آن جمله می توان به ارتباط و کنترل با آنتن های رادار، کنترل و هدایت موشک ها، ارتباطات زیردریایی (هیدروفن) اشاره کرد. فیبرهای نوری به دلیل قیمت کمتر نسبت به جفت سیم مسی، نازک بودن، وزن کمتر، پهنای باند و ظرفیت و امنیت بالا گزینه مناسبی برای ارتباط بین پایگاه ها و ایستگاه های نظامی هستند. از آنجایی که فیبرهای نوری سیگنال های الکتریکی را حمل نمی کنند، تابش الکترومغناطیسی ساطع نمی کنند، بنابراین توسط آشکارسازهای دشمن شناسایی نمی شوند.
فیبرهای نوری تا 90 درصد سبک تر از کابل های مسی هستند. این امر باعث شده است که از آنها در اتصالات در هواپیما و هلیکوپتر استفاده شود. جدا از بحث وزن، همانطور که قبلا هم اشاره کردیم، تحت تاثیر قرار نگرفتن نویز خارجی در حین پرواز موضوع مهمی است و فیبرهای نوری در این زمینه بسیار موفق هستند.
کاربردهای پزشکی: فیبر نوری به طور گسترده در تشخیص بیماری ها و آزمایشات مختلف در پزشکی از جمله دزیمتری غدد سرطانی، شناسایی عیوب داخلی بدن، جراحی لیزر، استفاده در دندانپزشکی و اندازه گیری مایعات و خون استفاده می شود. فیبرهای نوری نیز در دستگاه هایی به نام آندوسکوپ استفاده می شوند تا به نای، مری، روده ها و مثانه فرستاده شوند و داخل بدن انسان به طور مستقیم قابل مشاهده است.
کاربرد فیبر نوری در نورپردازی: از جمله کاربردهای فیبر نوری که در اواخر قرن بیستم به عنوان یک فناوری نورپردازی رایج شد و در چند سال اخیر قرن پیشرفت و رشد زیادی داشت، کاربرد آن در سیستم های روشنایی است. در این فناوری نور از منبع نوری که می تواند نور مصنوعی (لامپ الکتریکی) یا نور طبیعی (نور خورشید) باشد وارد فیبر نوری شده و به نقطه مصرف منتقل می شود. به این ترتیب نور به هر نقطه ای که در جهت تابش مستقیم آن نباشد، منتقل می شود. مزیت این نور که باعث رشد سریع استفاده از آن و توجه زیاد به این فناوری شده است، نداشتن برق، گرما و تشعشعات خطرناک فرابنفش (نور خالص و ایمن) است و نکته دیگر اینکه با استفاده از این فناوری، نور روز (بدون گرما و اشعه ماوراء بنفش) را نیز در داخل ساختمان ها و مکان های غیرقابل دسترس نور خورشید به حرکت در می آورد.
نحوه ی کار فیبر نوری
فیبر نوری چیست؟ در اکثر کاربردها، نور به هسته فیبر شیشه ای تزریق می شود و به دلیل انعکاس داخلی بین هسته ها، لبه روکش که به عنوان یک آینه عمل می کند، نقطه فیزیکی فیبر را دنبال می کند. هنگامی که هسته فیبر از نظر قطر کوچکتر است، بازتاب هسته و روکش کمتر رخ می دهد و اجازه می دهد نور بیشتری منتقل شود. این امکان را برای سرعت انتقال سریعتر فراهم می کند.
فیبر نوری بر اساس بازتاب کلی داخلی کار می کند. می توان از پرتوهای نور برای انتقال حجم زیادی از داده ها استفاده کرد، اما در اینجا یک مشکل وجود دارد. مشکل این است که پرتوهای نور در خطوط مستقیم حرکت می کنند. کابل های نوری طوری طراحی شده اند که تمام پرتوهای نور را به داخل خم می کنند. پرتوهای نور به طور مداوم در حال حرکت هستند، از دیواره های فیبر نوری پریده و داده ها را از سر به آنها منتقل می کنند. اگرچه سیگنال های نوری در مسافت های طی شده کاهش می یابند، بسته به خلوص مواد مورد استفاده، تلفات آنها بسیار کمتر از استفاده از کابل های مسی است.
یک سیستم فیبر نوری از اجزای زیر تشکیل شده است:

فرستنده: سیگنال های نوری را تولید می کند و آنها را به گونه ای رمزگذاری می کند که برای انتقال مناسب باشند.  فیبر نوری: وسیله ای برای انتقال سیگنال به صورت پالس های نوری. گیرنده نوری: پالس نور ارسالی (سیگنال) را دریافت کرده و برای استفاده مناسب رمزگشایی می کند. تقویت کننده نوری: برای انتقال اطلاعات از راه دور ضروری است. مخابرات و شبکه های کامپیوتری امروزه به یکی از مهمترین زمینه های زیرساختی برای همه کشورها تبدیل شده است و در این زمینه سرعت شبکه ها از اهمیت بیشتری نسبت به گذشته در پی داشته است. با اختراع فیبر نوری تحولی بسیار بزرگ در افزایش سرعت انتقال اطلاعات تلفن تحت شبکه ویپ بوجود آمده است.
نور بارها و بارها از دیواره های فیبر نوری عبور می کند. هر فوتون ریز (ذره نور) لوله را مانند یک سوپاپ باز می کند و به سمت پایین جریان می یابد. اکنون می توانید انتظار داشته باشید که یک پرتو نور که از یک لوله شیشه ای شفاف می گذرد، به سادگی از لبه ها به بیرون نشت کند. اما اگر نور با زاویه بسیار کم (کمتر از 42 درجه) به شیشه برخورد کند، دوباره آن را منعکس می کند، گویی شیشه واقعا یک آینه است. این پدیده بازتاب داخلی نامیده می شود و یکی از مواردی است که نور را در داخل لوله نگه می دارد.
یکی دیگر از مواردی که نور را در لوله نگه می دارد، ساختار کابل است که از دو قسمت مجزا تشکیل شده است. قسمت اصلی کابل که در وسط قرار دارد هسته نام دارد و مدتی طول می کشد تا نور از آن عبور کند. در اطراف هسته یک لایه شیشه دیگری به نام روکش وجود دارد. وظیفه روکش نگه داشتن سیگنال های نور در داخل هسته است، روکش فلزی می تواند این کار را انجام دهد زیرا از نوع دیگری از شیشه ساخته شده است. (از نظر فنی، روکش فلزی دارای ضریب شکست پایینی است.)
مزایا و معایب فیبر نوری
فیبر نوری چیست؟ استفاده از فیبر نوری مزایای گسترده ای دارد که در مورد آنها صحبت خواهیم کرد. فیبرهای نوری نازک و غیر قابل اشتعال هستند و در مقایسه با کابل های نوری وزن بسیار سبکی دارند و انعطاف پذیری بیشتری دارند. این نوع کابل ها ظرفیت انتقال بالایی دارند و می توانند صدها هزار کانال تلفن را با استفاده از بخش کوچکی از ظرفیت تئوری حمل کنند. علاوه بر این، با تلفات کمتر، در مصرف برق صرفه جویی می کند و امکان انتقال داده ها را برای ده ها کیلومتر بدون تقویت سیگنال فراهم می کند. با توجه به سرعت انتقال بالایی که می توان به آن دست یافت، هزینه هر بیت ارسالی می تواند بسیار کم باشد، بنابراین تولید این کابل ها مقرون به صرفه و اقتصادی است.
همانطور که می دانید همه کابل ها دارای معایبی هستند و کابل فیبر نوری نیز از این قاعده مستثنی نیست. توجه داشته باشید که قیمت سیم مسی اغلب ارزانتر از فیبر نوری است که یکی از معایب فیبر نوری است. از طرف دیگر، اگر از فیبرهای شیشه ای یا فیبرهای نوری استفاده می کنید، باید بیشتر از کابل های مسی از آنها مراقبت کنید. در ادامه بهتر است به این نکته اشاره کنیم که نصب فیبرهای نوری جدید نیاز به کارگران دستی بیشتری دارد و در آخر بهتر است بدانید که کابل های فیبر نوری به دلیل جنس هسته که از شیشه است در مقایسه با کابل های مسی شکننده تر هستند.

ttttttttttttttttttttttt
رابطه بین فیبر نوری و کابل نوری
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
در دنیای تکنولوژی با وجود شبکه‌های توسعه یافته، کابل‌های فیبر نوری یک روند اجتناب ناپذیر برای جایگزینی سایر ابزارهای ارتباطی، همچنین رسانه اصلی برای انتقال اطلاعات است. با این حال، بسیاری از افرادی که با صنعت ارتباطات در ارتباط نیستند، فکر می‌کنند که فیبرهای نوری و کابل‌های نوری یکسان و یک محصول هستند؛ اما در واقع فیبرهای نوری با کابل‌های نوری برابری نمی‌کنند. امروز در سایت فراز شبکه ISG رابطه فیبر نوری و کابل نوری را به شما معرفی می‌کنیم، بنابراین با ما همراه باشید. فیبر نوری چیست؟فیبر نوری از سیلیس خالص (شیشه) با فرآیند خاصی ساخته می‌شود و درون لوله‌ای شیشه‌ای نازک‌تر از مو قرار دارد که می‌تواند حجم عظیمی از اطلاعات را در مدت زمان کوتاهی منتقل کند. قطر هسته فیبر تولید شده اولیه بسیار کوچک است و استاندارد فعلی تنها 0.125 میلی‌متر است. کارخانه‌های فیبر نوری سطح هسته را با یک پوشش محافظ رزین به قطر 0.25 یا 0.9 میلی‌متر می‌پوشانند. در برخی موارد، فیبر بدون روکش با توجه به نیاز کابل مجدداً پوشش داده می‌شود تا یک فیبر بافر نسبتاً ضخیم با قطر 0.9 میلی‌متر ساخته شود. ویژگی‌های فیبر نوریویژگی‌های فیبر نوری عبارتند از: سرعت انتقال بالا، توانایی انتقال به مسافت طولانی، انتقال حجم محتوایی زیاد، عدم تداخل الکترومغناطیسی، بدون خطر بودن در هنگام رعد و برق، دشوار بودن استراق سمع از بیرون، رسانا نبودن و عدم داشتن مشکل برای اتصال به زمین.استانداردهای بین المللی فعلی فیبرهای نوری را به دو نوع تقسیم می‌کنند: فیبرهای نوری تک حالته و فیبرهای نوری چند حالته. فیبر تک حالته فقط می‌تواند یک حالت نور را منتقل کند. فیبر تک حالته، قدرت انتقال صدها کیلومتری را دارد و برای ارتباطات از راه دور مناسب است. بیشتر این کابل‌ها در شبکه‌هایی که از فیبر تک حالته استفاده می‌کنند، گذاشته شده‌اند. فیبر چند حالته عمدتاً در شبکه‌های محلی استفاده می‌شود و برای انتقال از راه دور مناسب نیست. فاصله انتقال فیبر چند حالته نسبتاً کوتاه است و معمولاً فقط 2 کیلومتر است.انواع فیبر نوریدر حال حاضر دو نوع فیبر نوری مختلف وجود دارد، فیبر نوری تک حالته و فیبر نوری چند حالته. فیبر نوری چند حالته عموماً برای اتصالات شبکه در همان ساختمان اداری یا در مناطق نزدیک استفاده می‌شود. فیبر نوری تک حالته داده‌ها را با کیفیت بالاتر و فواصل انتقال طولانی‌تر منتقل می‌کند و اغلب برای اتصال دفاتر یا شبکه‌های پراکنده جغرافیایی استفاده می‌شود. اگر از کابل فیبر نوری به عنوان رسانه انتقال شبکه استفاده می‌کنیم، باید مبدل اترنت به فیبر رسانه و سایر تجهیزات را نیز افزایش دهیم.در مورد کابل فیبر نوری به عنوان رسانه اصلی انتقال فیبر نوری، باید به کیفیت آن توجه کنیم، به خصوص در هنگام سفارش، باید عوامل زیادی را به طور جامع در نظر بگیریم.به دلیل قطر کم و شکست آسان فیبر نوری، نمی‌توان از آن به طور مستقیم در محل ساخت و ساز استفاده کرد. به منظور امکان استفاده از فیبر نوری در زمینه‌های مختلف (راه‌های سریع‌السیر، فرودگاه‌ها، مناطق مسکونی، کوه‌ها، پست‌های دریایی و غیره)، با توجه به سایت‌های مختلف ساختمانی، شرکت‌ها، فیبر نوری را به انواع مختلف کابل‌های نوری تبدیل می‌کنند. معمولاً می‌توان به کابل فیبر نوری داخلی، کابل فیبر نوری در فضای باز، کابل فیبر نوری مستقیم مدفون، کابل هیبریدی فوتوالکتریک و غیره تقسیم کرد.کابل‌های نوری به طور کلی از فیبر نوری، گریس، نوار آلومینیومی، سیم فولادی، آرامید، نخ شیشه‌ای، نخ با استحکام بالا، PE، LSZH، FRP و مواد دیگر از طریق ماشین‌کاری دقیق برای ساخت کابل‌های نوری ساخته می‌شوند. فیبر نوری و کابل فیبر نوری چیست؟فیبر نوری یک محیط باریک و نرم است که پرتوهای نور را منتقل می‌کند. در خط ارتباطی واقعی فیبر نوری، برای اطمینان از اینکه می‌تواند برای مدت طولانی در شرایط مختلف بازی و در محیط‌های مختلف مورد استفاده قرار گیرد، باید به کابل فیبر نوری تبدیل شود، زیرا فیبر نوری باید توسط چندین لایه پوشیده شود. بعد از این کار، کابلی که پوشش داده می شود، کابل فیبر نوری نامیده می‌شود. بنابراین فیبر نوری بخش اصلی کابل فیبر نوری‌ست، فیبر نوری بعلاوه لایه محافظ فرعی یک کابل فیبر نوری را تشکیل می‌دهد.ساختار محافظ لایه بیرونی از فیبر نوری در برابر محیط اطراف محافظت می‌کند. کابل فیبر نوری شامل فیبر نوری، لایه بافر و دراپ است. فیبر نوری و کابل کواکسیال مشابه هستند، اما بدون پوشش مش (mesh)، مرکز هسته شیشه‌ای آن انتقال نور را انجام می‌دهد.هسته فیبر معمولاً از شیشه کوارتز ساخته می‌شود که سطح مقطع آن یک استوانه متحدالمرکز دوگانه بسیار کوچک است و به راحتی شکسته می‌شود، بنابراین به یک لایه محافظ نیاز دارد.مزایای کابل فیبر نوری چیست؟کابل فیبر نوری نسل جدیدی از رسانه‌های انتقال است، در مقایسه با رسانه‌های مسی، امنیت فیبر نوری، قابلیت اطمینان یا عملکرد شبکه تا حد زیادی بهبود یافته است. پهنای باند انتقال فیبر نوری، بسیار بالاتر از کابل مسی‌ست و حداکثر فاصله بیش از 2 کیلومتر را پشتیبانی می‌کند. دارای مزایای تداخل ضد الکترومغناطیسی خوب، حفاظت از اطلاعات قوی، سرعت زیاد، ظرفیت انتقال بالاست.نتیجهفیبر نوری که به عنوان کابل فیبر نوری نیز شناخته می شود، یک رسانه انتقال سریع اطلاعات است. سیگنال‌های ارتباطی را با استفاده از پالس‌های نور تولید شده توسط لیزرهای کوچک یا دیودهای ساطع کننده نور (LED) حمل می‌کند.این شامل الیاف کوچک شیشه‌ای یا پلاستیکی‌ست که پرتوهای نور را حمل می‌کند و پوشش به حفظ الیاف در برابر گرما، سرما، تأخیر الکترومغناطیسی از انواع سیم کشی‌های متمایز کمک می‌کند، به همان راحتی که محافظت در برابر اشعه ماوراء بنفش خورشید است. فیبر نوری انتقال داده را بسیار سریع‌تر از سیم‌های مسی استاندارد مدیریت می‌کند. و پهنای باند کابل‌های فیبر نوری بسیار بیشتر از کابل‌های دیگر است.کارشناسان فروش و مشاورین شرکت فراز شبکه ISG در انتخاب کابل فیبر نوری برای خدمت رسانی به شما در تلاش هستند و به شما کمک خواهند کرد تا با توجه به نیاز اصلی و میزان بودجه‌ خود تجهیزات شبکه‌ لگراند، البرز (مانند ترانک البرز، ترانک لگراند، کابل شبکه لگراند و …) را با کیفیتی بالا از ما خریداری نمائید. منتظر نظرات شما عزیزان در مورد این مطلب هستیم. مطالب متنوع در مورد کابل فیبر نوری و شبکه را می‌توانید در این وب سایت جستجو کنید. لطفا با بروزرسانی‌های بعدی همراه ما باشید.
ttttttttttttttttttttttt
انواع آداپتور فیبر نوری
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
آداپتور یک دستگاه کوچک است که باعث اتصال کابل‌های فیبر نوری به یکدیگر می‌شود. نام دیگر آداپتور، کوپلر فیبر نوری‌ست که در انواع شکل‌های مختلف تولید می‌گردد. با اینکه آداپتورهای فیبر نوری شکل‌های متفاوتی دارند، اما همه آن ها عملکردی یکسان دارند. این آداپتورها سبب می‌شوند تا کابل‌های فیبر نوری که در یک شبکه و یا به تنهایی به یکدیگر وصل شوند. یکی از بهترین مزایای این دستگاه‌ها این است که، برقراری ارتباط در میان شبکه های مختلف را امکان پذیر می‌سازد. همانطور که گفتیم آداپتور های فیبر نوری انواع مختلفی دارند و در دسته‌های مختلف تقسیم بندی می‌شوند که این دسته‌ها شامل: آداپتور فیبر نوری LC، آداپتور فیبر نوری SC، آداپتور فیبر نوری FC، آداپتور فیبر نوری ST، می‌شوند. ما در این مطلب قصد داریم به بررسی انواع آداپتور فیبر نوری و نوع عملکردشان بپردازیم. آداپتور فیبر نوری FCآداپتور فیبر نوری fc از آداپتورها بسیار مناسب غلاف‌های فلزی‌ست که در ساختار بیرونی قرار دارند. برای نصب آن، کافیست تا یک پیچ دو طرفه را تنظیم و سپس ببندید. جنس پیچ های این آداپتور از سرامیک است و خیلی دیر خراب می‌شود و از طرف دیگر آداپتور فیبر نوری می تواند از لحاظ مکانیکی عملکرد بهتری ارائه دهد. آداپتورهای فیبر نوری FC بسیار به گرد و خاک حساس هستند و در انواع شکل های مختلفی مانند بیضی، دایره‌ای و مربعی تولید می‌شوند.آداپتور فیبر نوری SCبدنه آداپتور فیبر نوری sc شبیه به یک مستطیل است و به طور کلی می توان گفت که پیکر فیزیکی آن بی‌شباهت به آداپتورهای فیبر نوری مدل FC نیست. این مدل از دستگاه‌ها از لحاظ ساختاری به دو دسته یا به دو کلاس محتلف تقسیم بندی می‌شود که شامل duplex و simplex است. موادی که برای ساخت آن به کار رفته است، ترکیبی از فلز و پلاستیک است. این نوع آداپتورها انعکاس بازگشت بسیاز محدودی دارند اما از لحاظ عملکرد و تنظیمات در سطح بالایی قرار دارند.آداپتور فیبر نوری STآداپتور فیبر نوری ST بسیار محکم است و در برابر ضبه های ناگهانی هیچگونه واکنشی نشان نمی دهد. یکی از اصلی ترین چیزهایی که باعث دوام کابل های فیبر نوری شده است، وجود کلید فلزی‌ست. پوشش سطح این دستگاه از جنس سرامیک و در برخی دیگر از مدل ها از جنس مس است و همین سبب می‌شود تا عملکرد نوری و مکانیکی بهتری از خود نشان دهد. این مدل از آداپتورها هم به دو دسته duplex و simplex تقسیم می‌شوند که در دو جنس پلاستیکی و فلزی تولید می‌شوند.آداپتور فیبر نوری LCاستفاده از آداپتور فیبر نوری lc بسیار راحت است و دارای قفل مالاژور و جک هستند. این دستگاه در سه نوع duplex،  simplex و Quad تولید می‌شوند و با اینکه غلاف‌های کوچکی دارند، حد تراکم ظرفیت کانکتورهای فیبر نوری را بسیار بالا می‌برند. آداپتور فیبر نوری lsh (e2000)این آداپتورها برای کانکتورهای PC (Physical Contact) و APC (Angled Physical Contact) طراحی شده‌اند که در ادامه مطلب معرفی خواهند شد. کلاه محافظ یکپارچه LSH مانع ورود گرد و غبار می‌شود و هرگونه انتشار نور لیزر را حذف می‌کند. آداپتور LSH با کانکتورهای E2000TM سازگار است و ابعاد نوع سینگل آن، مانند آداپتور نوع SC است. این آداپتورها در دو نوع سینگل مود و مولتی مود عرضه می‌شوند. آداپتور فیبر نوری muسیستم اتصال فیبر نوری با چگالی بالا یا همان MU راه حل جدیدی برای شبکه‌های مخابراتی با کارایی بالا ارائه می‌دهد. آداپتور فیبر نوری mu حداقل نصف اندازه آداپتور فیبر نوری sc استاندارد است. این سایز، می‌تواند دو برابر تراکم پورت را ارائه دهد، اما تمام عملکرد اتصال دهنده‌های فیبر نوری سنتی را هم حفظ کند. سیستم mu شامل طیف کاملی از مولتی مود و سینگل مود است. آداپتور فیبر نوری mt-rjنوع رابط MT-RJ با هدف قالب‌گیری دقیق و فن‌آوری حلقه‌های مولتی فیبر طراحی شده است. از مزایای این آداپتور نصب آسان‌تر و قیمت ارزان‌تر است. آداپتورهای MT-RJ نصف اندازه آداپتورهای SC دوپلکس هستند با این حال فضایی مشابه کانکتورهای rj-45 را در پچ پنل‌ها اشغال می‌کنند و ظرفیت زیرساخت‌های شبکه موجود را تا دو برابر افزایش می‌دهند. آداپتور فیبر نوری smaآداپتورفیبر نوری sma به طور ویژه برای برنامه‌های ارتباط داده مولتی مود طراحی شده‌اند. آداپتورهای SMA کاملاً با سخت افزار SMA موجود سازگار هستند. آداپتور فیبر نوری mtpاین آداپتورها اتصال سریع را برای حداکثر ۲۴ فیبر نوری فراهم می‌کنند. آداپتور فیبر نوری mtp برای اتصال کانکتورهای مولتی فیبر MTP/MPO مناسب است. آداپتور فیبر نوری mtp در نسخه‌های استاندارد Footprint و SC Footprint عرضه می‌شوند. آداپتور فیبر نوری dinآداپتور فیبر نوری din از یک سرآستین (Sleeve) تراز با دقت بسیار بالا و محفظه برنجی با روکش نیکل برای عملکرد و دوام بیشتر استفاده می‌کنند. این آداپتورها با Sleeveهای تقسیم شده سرامیکی عرضه می‌شوند.آداپتور فیبر نوری برهنه (bare)با استفاده از آداپتور فیبر نوری bare می‌توانید به سادگی فیبر خود را جدا کرده، شکاف دهید و آن را در آداپتور فیبر نوری برهنه قرار دهید. این آداپتورها دارای الیاف پوشانده شده ۱۲۵ میکرومتری با افت ورودی کمتر از ۱ دسی بل هستنآداپتور فیبر برهنه bfafآداپتور BFAF سری جدید ابداعی آداپتورهای فیبر برهنه را معرفی می‌کند و به گونه‌ای طراحی شده که برای اتصال موقت فیبرهای unterminated برای برآورده کردن الزامات تست، خدمات و ارتباطات استفاده شود. این آداپتورها معمولا با کانکتورهای fc و sc عرضه می‌شوند.آداپتور فیبر نوری هیبریدهمانطور که از اسم‌شان پیداست، آداپتورهای هایبرید برای اتصال دو آداپتور به هم طراحی شده‌اند. این نوع آداپتورها به دو دسته تقسیم می‌شوند:آداپتور فیبر نوری هیبرید female to femaleآداپتور فیبر نوری هیبرید male to femaleآداپتور فیبر نوری هیبرید Female to Femaleدر این نوع آداپتور، هر دو طرف ورودی برای دو آداپتور متفاوت طراحی شده است.آداپتور فیبر نوری هایبرید Male to Femaleاین آداپتورها می‌توانند دو نوع آداپتور متفاوت از نظر نری/ مادگی را به یکدیگر متصل کنند. شکل زیر یک آداپتور فیبر نوری هایبرید است که آداپتور lc ماده را به یک آداپتور st نر متصل می‌کند. چه نوع کانکتورهایی مناسب آداپتور است؟تنوع آداپتورها بسیار زیاد است و تقریبا همه آن ها پشتیبانی یکسانی از کانکتورها دارند که البته کانکتورها هم در انواع محتلفی تهیه و تولید می‌شوند. کانکتورهایی مانند APC و UPC بسیار مناسب سطوح صیقل داده و سبک پولیش هستند و معمولا برای تمامی آداپتورهای فیبر نوی مورد استفاده قرار می گیرند، البته به جز آداپتور مدل  ST  تمامی آداپتورهایی که فیبر نوری هستند را پشتیبانی می‌کند. کاربرد آداپتورها چیست؟آداپتورها کاربردهای فروانی دارند که یکی از مهم ترین شان استفاده از آنها در سیستم شبکه‌های تلویزیون کابلی، شکبه های مخابرتی و شبکه‌های محلی و گسترده که به ترتیب شامل LAN  و WAN می‌شوند است. به طور کلی آداپتورهای فیبر نوری کمک شایانی به گسترش ارتباطات در شبکه‌ها کرده اند. استفاده از آداپتورهای فیبر نوری سبب می‌شود تا اتصال به هر نوع شبکه‌ای راحت‌تر شود. آداپتورهایی که در ایم مقاله به شما معرفی کردیم از خانواده آداپتورها هستند و استفاده از آن ها در هر زمینه‌ای ممکن است و باعث بهبود بهتر راندمان بسیاری از کارها شده است.
ttttttttttttttttttttttt
فیبر نوری چیست؟
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
فیبر نوری که به تارهای نوری هم معروف اند, در انگلیسی Optical Fiber نامیده می‌شوند. فیبرهای نوری در واقع رشته‌های باریکی هستند که از یک ماده شفاف مانند شیشه یا حتی پلاستیک می‌تواند ساخته شده باشد. قابلیت این رشته‌های باریک به این شکل است؛ می‌توانند نوری که از یک سمت آن وارد شده است را تا انتهای خود عبور داده و به سمت دیگر ببرند.

فیبر نوری در مقایسه با کابل‌های معمولی، پهنای باند بسیار بالاتری دارند، به این صورت که با فیبرهای نوری می‌توانید هر داده‌ای که ممکن است به شکل تصویر, صوت یا هر شکل دیگری باشند را, به سادگی و با پهنای باندی حدود 10 گیگابیت بر ثانیه و حتی بالاتر انتقال دهید. جالب است بدانید اگر از فیبرهای نوری در مخابرات استفاده کنید، در مقایسه با کابل مسی, دارای پهنای باند بسیار وسیع تر بوده و تاخیر کم تری هم دارند.  تاریخچه فیبر نوریدر قرن‌های گذشته عده ای برای اولین بار به فکر افتادند که از نور، برای انتقال دادن اطلاعات استفاده کنند، این افراد نشر نور را در جو کره زمین تجربه کرده و با موانعی برای این انتقال اطلاعات، مواجه شدند، این موانع مانند گرد و خاک یا بارش برف و باران و همچنین دود بود که سبب ایجاد مشکل برای انتقال اطلاعات می‌شوند.در این زمان بود که برای حل این مشکل، استفاده از کانال و لوله برای هدایت کردن نور، راه کاری مناسب به نظر آمد. برای انجام پذیر بودن این ایده باید در لوله‌ها و کانال‌ها، کل مسیر را آیینه و عدسی قرار دهند تا بتوانند توسط آن ها، نور را انتقال دهند. اما به دلیل سخت بودن این ایده، تصمیم گرفتند به فکر راه حل دیگری باشند و در واقع ایده اول آن‌ها ممکن پذیر نبود.به جرات می‌توان گفت در ابتدا اولین تلاش برای تکامل ارتباط نوری، توسط فردی به نام الکساندر گراهام بل، انجام شد. این اتفاق در سال 1880 چیزی حدود 4 سال بعد از اختراع تلفن بوده و سبب شده است سیستمی اختراع شود که بتواند صداها را تا چندین متر دور تر منتقل نماید. جالب است بدانید تلفن‌های نوری بر این مبنا فعالیت می‌کنند که نور خورشید را مدوله کرده و باعث به ارتعاش در آمدن آیینه می‌شود. فتوسل به عنوان گیرنده عمل می کند. اما اشکال این روش این است که نور، در هوا انتشار یافته و انتقال اطلاعات به بیش از 200 متر اصلا امکان پذیر نبود. این ایراد سبب شد که دستگاه اختراع شده توسط بل، از نظر اقتصادی کارآیی نداشته و موفق نباشد.بعد از این که افراد متوجه شدند این اشکال سبب از بین رفتن کارآیی رشته‌های نوری می‌شود، به دنبال راه حل جدیدی بودند که ایده شکست، برای هدایت نور را پیشنهاد کردند.

این ایده که اساس فعالیت فیبرهای نوری در حال حاضر است، در سال 1840 برای اولین بار در پاریس به ذهن Daniel Colladon و نیز Jacques Babinet خطور کرد.اما ذکر این نکته لازم است شخصی به اسم John Tyndall در کتاب خود که در سال 1870 منتشر کرده بود این گونه نوشت: زمانی که نور از هوا به آب وارد شود، به سمت خط عمود به سطح، خم خواهد شد و زمانی که از آب به هوا وارد شود، از خط عمود، دور خواهد شد. به این شکل توضیحات خود را درباره ویژگی نور ادامه داد، در صورتی که زاویه نور، با خط عمود داخل آب بزرگ تر از، 48 درجه شود، هیچ نوری از آن آب خارج نمی‌شود در حقیقت نور به طور تمام و کمال از سطح آب منعکس خواهد شد. در زاویه ای انعکاس کلی شروع می شود که زاویه بحران نام دارد.ایده ای که شیشه به عنوان محیط انتشار انتخاب شود، توسط کوکهام انگلسیی و نیز کاکو، برای اولین بار ارائه گردید. آن ها تصمیم داشتند که مبنای کار خود را روی این قرار دهند که سرعت تقریبا 100 مگابیت بر ثانیه و حتی بیش تر از آن هم برای انتشار روی محیط های شیشه ای، حاصل شود. اما آن‌ها می‌دانستند که این سرعت بالا سبب کم شدن انرژی خواهد شد. این دو دانشمند انگلیسی تصمیم گرفتند کاهش یافتن انرژی را تا حد 20 دسی بل بپذیرند اما بیش تر از آن قابل پذیرش نباشد.

اما هدف مد نظر آن‌ها را شرکت آمریکایی کورنینگ گلس، محقق ساخت. آن دو دانشمند انگیسی در انجام این هدف ناتوان بودند.در ابتدای سال 1960 میلادی، با اختراع کردن اشعه لیزر، ارتباط فیبر نوری ممکن شد. همچنین در سال 1966 میلادی، محققان در این نظریه که می توان نور را در الیاف شیشه ای هدایت کرد، پیشرفت بزرگی کردند که محصول آن در مقایسه با کابل‌های معمولی، بسیار بسیار سودمند تر شد. به این دلیل که فیبرهای نوری بسیار سبک وزن تر و همچنین ارزان تر از کابل‌های مسی بوده و در حالی که ظریف تر هستند، انتقالی به بزرگی چند برابر کابل های مسی، دارند.

از سال 1980 توسعه فیبر نوری شروع شده و سبب شد همواره سیستم مخابرات نوری به یک انتخاب بسیار مناسب تبدیل شود. همچنین تا سال 1985 میلادی، چیزی حدوده دو میلیون کیلومتر، از کابل‌های نوری، در کل دنیا نصب شده و مورد استفاده و بهره برداری قرار گرفته‌اند.ساختاراز فیبر نوری (معمولاً از جنس سیلیسیم دی‌اکسید) برای انتقال داده‌ها توسط نور لیزر استفاده میشود. یک کابل فیبر نوری که کمتر از یک اینچ قطر دارد از مجموعه ای از این فیبرها تشکیل شده و می‌تواند صدها هزار مکالمه صوتی را حمل کند. فیبرهای نوری تجاری ظرفیت 2٫5 گیگابایت در ثانیه تا 10 گیگابایت در ثانیه را فراهم می‌سازند. فیبر نوری از چندین لایه ساخته می‌شود.
ttttttttttttttttttttttt
معرفی انواع کانکتور فیبر نوری
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
اگر می‌خواهید با انواع کانکتور فیبر نوری آشنا شوید، خواندن این مقاله برای شما سودمند می‌باشد؛ زیرا ما در این مقاله به معرفی کانکتورهایی همچون: FC ، LC، SC و ST و غیره پرداخته‌ایم.انواع کانکتور فیبر نوری:کابل‌های فیبر نوری، کانکتور‌های مختلفی دارند که برای خاتمه‌ی کابل مورد استفاده قرار می‌گیرند. در حالی که آنها شباهت‌هایی با هم دارند، اما از نوع، اندازه و شکل‌های متفاوتی نیز برخوردار بوده و با یکدیگر قابل تعویض نمی‌باشند. هنگام آماده‌سازی هرگونه تجهیزات مربوط به فیبر در زمان نصب، مهم است که مطمئن شوید کابل‌ها از اتصالات مناسب برای کار برخوردار هستند. اکنون در ادامه‌ی این محتوا با ما همراه باشید تا با انواع اتصالات یا کانکتورهای فیبر نوری آشنا گردید.کانکتور FC:FC یک اتصال دهنده‌ی فیبر نوریِ قدیمی بوده که در حال حاضر از استانداردهای صنعت خارج شده است. اما، کابل‌های تک حالت، هنوز هم از این کانکتور استفاده می‌کنند. درواقع دیدن آنها روی کابل‌های چند حالته غیر معمول است. در مقایسه با اتصالات فیبر نوری جدیدتر، اتصالات اف-سی به دلیل طراحی پیچ‌دار از طول بیشتری برخوردار هستند. علاوه بر این، طراحی پیچیده و استفاده از فلز، هزینه‌ی تولید آنها را افزایش می‌دهد. علی رغم این نکات منفی، این کانکتور همچنان کاربردی می‌باشد.کانکتور:LCLC به عنوان یک اتصال دهنده‌ی کششی طراحی شده است که با یک قفل در جای خود قفل می‌شود. در حالی که عملکردِ سریعتر و آسان‌تر یک مزیت به حساب می‌آید، اصلی‌ترین ویژگی LC، اندازه‌ی کوچک آن می‌باشد. اندازه‌ی LC تقریبا نصف سایر اتصالات فیبر نوری است.کانکتور SC:بدون شک SC متداول‌ترین نوع کانکتور فیبر نوری بوده که امروزه مورد استفاده قرار می‌گیرد. SC برای استفاده‌ی ساده و ارزان، تولید و طراحی شده است. طراحی مقرون به صرفه‌ی SC باعث شده است که در صنایعی که اغلب از کابل‌های فیبری مانند: مخابرات و datacom استفاده می‌کنند، انتخابی محبوب باشد.کانکتور ST:ST از طراحی مشابه‌ی FC و از مکانیزم قفل‌سازی مشابه‌ی اتصالات هم محور BNC استفاده می‌کند. به عبارتی از یک اتصال نیزه‌ای پیچ و قفلی به همراه یک بست به اندازه‌ی 5/2 میلی‌متری استفاده می‌کند. شما می‌توانید با اطمینان کامل از این اتصال در زمینه‌ی نصب و راه‌اندازی استفاده نمائید.کانکتور سیمپلکس در مقابل دوبلکس:کابل‌های فیبر نوری دارای پیکربندی ساده یا دوبلکس هستند. یک کانکتور به خودی خود سیمپلکس است، در حالی که یک جفت کانکتور با هم دوبلکس به حساب می‌آیند. دوبلکس، رایج‌تر است؛ زیرا از کابل‌های فیبر معمولا به صورت جفت استفاده می‌شود. هنگامی که سیگنالی از طریق کابل فیبر ارسال می‌گردد، این سیگنال یک طرفه خواهد بود. شما به واسطه‌ی یک کابل فیبر سیمپلکس نمی‌توانید به طور هم‌زمان سیگنال را ارسال و دریافت نمائید. بنابراین، شما باید برای هرگونه راه‌اندازی، دریافت و ارسال سیگنال‌ها از یک کانکتور دوبلکس با دو کابل فیبر متصل استفاده کنید.معمولا از اتصالات ساده برای تعمیر و تعویض استفاده می‌شود و برخی از اتصالات دوطرفه به هم قالب نمی‌شوند. آنها گاهی از قطعات پلاستیکی کاملا جداگانه یا دو قطعه‌ای ساخته می‌شوند که روی هم و در یک واحد قرار می‌گیرند. در صورت خرابی، فقط در یک طرف اتصال دو طرفه می‌توان از کانکتور سیمپلکس برای جایگزینی سمت شکسته به جای کل واحد استفاده نمود.کانکتور APC با رنگ سبز در مقابل کانکتور UPC:در کنار انتهای استاندارد، اتصالات فیبر را می‌توان با مشخصات UPC (فوق العاده تماس فیزیکی) یا APC (تماس فیزیکی زاویه دار) ساخت. کابلی با یکی از این مشخصات دارای پسوند “UPC” یا “APC” بر روی نام آن خواهد بود. به عنوان مثال: یک کابل فیبر با اتصالات SC به ترتیب SC-UPC یا SC-APC برچسب‌گذاری می‌شود.اتصالات UPC با استفاده از تکنیک‌های پرداخت خاص، ساخته می‌شوند و شیشه‌ی داخل کانکتور را تغییر می‌دهند تا سیگنال‌های لیزری به راحتی عبور کنند. در حالی که این امر باعث افزایش سرعت سیگنال و  آسیب‌دیدگی شیشه خواهد شد. اگر یک کابل فیبر UPC مکررا به برق وصل شود، سریع‌تر از یک استاندارد یا APC دچار ساییدگی و پارگی خواهد شد.در اتصالات APC با زاویه دادن شیشه (زاویه 8 درجه) علاوه بر تکنیک پرداخت خاص، مشکل ساییدگی UPC را از بین می‌برند. زاویه، مانع از بروز آسیب‌های اضافی می‌گردد و در عین حال اتصالات محکم‌تر و ایمن‌تری را ایجاد می‌نماید. تنها نقطه ضعف، این است که زاویه نیاز به اتصال دهنده به سمت راست دارد. برخلاف کانکتورهای استاندارد و UPC، امکان اتصال کانکتور APC به صورت وارونه وجود دارد.کانکتور MPO/MTP:MPO/MTP نام‌هایی هستند که برای نوع خاصی از کانکتورهای چند فیبری استفاده می‌شوند. در اندازه‌ی بزرگ‌تر به این اتصالات معمولی، چنین قابلیتی داده شده است که تا 24 رشته فیبر را پشتیبانی کنند. این امر باعث می‌شود که این کابل‌های استاندارد در محیط‌هایی که به اتصالات زیادی نیاز دارند، مانند: مراکز داده، ایده‌آل باشند.این کانکتورها، همچنین برای کابل‌های شکست استفاده می‌شوند. این کابل‌ها از یک طرف از MTP و MPO و از طرف دیگر از تعدادی کانکتور LC یا SC استفاده می‌کنند. با 24 رشته برای کار، طرف مقابل می‌تواند 12 اتصال ساده یا 6 اتصال دوطرفه را نگه دارد. کابل‌های Breakout یک راه ایده آل برای کوتاه کردن زمان نصب با به حداقل رساندن تعداد کابل‌هایی هستند که باید اجرا و وصل شوند.کانکتور :ESCONESCON مخفف Enterprise System Connection و دارای فروت‌های 2.5 میلی‌متری در قالب دوبلکس است.این اتصال، توسط IBM در اوایل دهه‌ی 90 توسعه یافت و در پردازنده‌های اصلی IBM در مرکز داده استفاده شد. این اتصال توانست، جایگاه خوبی برای گذرگاه‌های مسی باشد. آنها همچنین برای سخت افزارهای جانبی مانند: دستگاه‌های ذخیره‌سازی و درایوهای نوار استفاده می‌شدند.این کانکتور بسیار محکم است. این کانکتور به عنوان یک نماد محسوب می‌شود؛ چرا که اولین کانکتور کابل فیبری بود که به طور گسترده در مراکز داده مورد استفاده قرار گرفت.سخن آخر:امید است که این مقاله برای شما کاربردی بوده باشد.شما می‌توانید برای خرید تجهیزات پسیو و اکتیو شبکه همانند کابل شبکه لگراند و البرز و همچنین انجام پروژه‌های خود با شرکت فنی و مهندسی ISG تماس بگیرید.لطفا ما را از نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود آگاه ساخته و منتظر مقالات بعدی ما باشید.
ttttttttttttttttttttttt
آشنایی با تفاوت فیبر نوری و کابل شبکه
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
موضوع مقاله ی امروز آشنایی با تفاوت فیبر نوری و کابل شبکه می باشد.همانطور که می دانید در حال حاضر انتقال داده ها امری بسیار مهمی می باشد و فناوری اطلاعات و ارتباطات امروزه بر پایه ی انتقال داده ها استوار است. شبکه ها نیز نقش بسیار مهمی در انتقال داده ها دارند. یکی از عوامل موثر در انتقال دیتا توسط شبکه ها، به نوع کابل بستگی دارد. کابل شبکه لگراند یکی از بهترین برند ها می باشد. اکنون در ادامه ما به شما تفاوت بین این دو کابل را خواهیم گفت و به توضیحات مواردی چون:ویژگی های کابل شبکهویژگی های کابل فیبر نوریتفاوت کابل شبکه و کابل فیبر نوریکابل فیبر نوری در مسافت های طولانیپهنای باند کابل فیبر نوریخواهیم پرداخت.در ادامه با ما همراه باشید.ویژگی های کابل شبکه:کابل شبکه چیست؟ کابلی که در شبکه استفاده می گردد، کابل شبکه یا کابل LAN نامیده می شود. خیلی از افراد این سوال در ذهنشان ایجاد شده است که LAN به چه معنا بوده و چرا عده ای این نام را برای کابل شبکه برگزیده اند؟LAN در واقع برگرفته از Local Area Network (شبکه محلی) می باشد و جنس این کابل از مس است. در زمان های گذشته این کابل ها بسیار مورد استفاده قرار می گرفتند؛ اما در حال حاضر کابل های پیشرفته تر که شامل سرعتی تا 100 مگابایت بر ثانیه هستند جایگزین کابل های شبکه ی قدیمی شده اند.یکی از مهم ترین مواردی که در خرید کابل شبکه باید آن را مدنظر قرار دهید، سرعت انتقال داده آن می باشد.اگر می خواهید از کابل های شبکه ای استفاده نمائید که از سرعت انتقال بالایی برخوردار باشند، می توانید کابل های Cat6e و Cat6 را انتخاب نمائید.*نکته: در واقع سیگنال های الکترونیکی موجود در کابل ها منجر به انتقال داده ها می شوند.شبکه چیست؟یک شبکه از دو یا چند رایانه تشکیل شده است که به منظور اشتراک گذاشتن منابعی همانند چاپگرها، استوریج ها، سرورها، داده ها و غیره به یکدیگر متصل شده اند.تاریخچه ی فیبر نوری:قبل از آنکه به ویژگی های کابل فیبر نوری بپردازیم اجازه دهید تا در مورد تاریخچه ی فیبر نوری داستانی را برای شما روایت نمائیم. همانطور که می دانید یکی از افرادی که توانست از طریق نور، داده هایی را منتقل نماید، گراهام بل، مخترع تلفن بود. ایده ی گراهام بل به دلیل وجود محدودیت هایی، قابلیت استفاده گسترده را نداشت. در نهایت ایده ی شکست نور بود که منجر به اختراع فیبر نوری گردید. در این ایده دانشمندان به این مهم پی بردند که وقتی نور از هوا وارد آب می شود دیگر خط مستقیم خود را ادامه نمیدهد و شکسته خواهد شد. همین امر موجب گردید تا بعدها دانشمندان از شیشه به عنوان یک محیط انتشاری استفاده نمایند. بعدها در سال 1960 با اختراع اشعه لیزر، امکان انتقال داده از طریق فیبر نوری به وجود آمد و در دهه ی 1980 این اختراع بیش از پیش توسعه یافت.اکنون در ادامه به ویژگی های کابل فیبر نوری، می پردازیم.ویژگی های کابل فیبر نوری:همانطور که درمبحث قبل اشاره نمودیم در کابل های شبکه، وجود سیگنال های الکترونیکی و یا به عبارتی جریان الکتریکی موجب انتقال داده ها می شوند؛ اما در فیبر نوری به جای جریان الکتریکی از نور استفاده می گردد.ساختار فیبر نوری:فیبر نوری از رشته های شیشه ای به وجود آمده است که ازطریق نور، انتقال داده ها را انجام می دهد. این رشته حتی از موی سر انسان نیز نازک تر می باشد.شما می توانید کابل فیبر نوری را به دو صورت: سینگل مود و مولتی مود خریداری نمائید.فیبر نوری سینگل مود:در این روش از نور لیزر جهت انتقال داده ها استفاده می شود. ساختار فیبر نوری سینگل مود به نسبت مولتی مود نیز نازک تر است. قطر سینگل مود: 9 میکرو و قطر مولتی مود: 50 میکرو می باشد. در ابتدا فیبر نوری مولتی مود ساخته شد و پس از آن فیبر نوری سینگل مود به وجود آمد.تفاوت کابل شبکه و کابل فیبر نوری:اکنون که به توضیح ویژگی های کابل شبکه و کابل فیبر نوری پرداختیم، در این قسمت به تفاوت های این دو کابل نیز اشاره می نمائیم.سرعت:همانطور که توضیح دادیم سرعت انتقال داده در کابل های شبکه به نسبت فیبر نوری کمتر می باشد. یک فیبر نوری می تواند از سرعتی در حدود 100 گیگابایت در ثانیه برخوردار باشد.بعضی از کابل های شبکه نیز از نظر سرعتی معادل فیبرهای نوری هستند. به عنوان مثال شما می توانید از کابل Cat6 که از سرعتی معادل 1 گیگابیت بر ثانیه برخوردار است، استفاده نمائید.*نکته: بهتر است برای مسافت های کوتاه از کابل شبکه و برای مسافت های طولانی از فیبر نوری استفاده گردد.میزان مقاومت و آسیب پذیری:میزان مقاومت نسبت به تداخل الکتریکی (نویزها) یکی از تفاوت هایی است که بین فیبر نوری و کابل شبکه وجود دارد.منظور از تداخل الکتریکی، تاثیر اغتشاش های به وجود آمده ای است که یک منبع خارجی می تواند بر روی یک مدار بگذارد؛ به عبارتی همان ایجاد نویزها که می توانند اختلالاتی را به وجود آورند.در فیبرهای نوری ما شاهد ایجاد هیچ گونه نویزی نخواهیم بود، زیرا در ساختار آن ها از نور استفاده شده است و از همین جهت شما می توانید برای مکان هایی که دارای فشارهای قوی برق هستند و یا در خطر صاعقه قرار دارند از فیبرهای نوری استفاده نمائید.در نتیجه کابل شبکه به نسبت فیبر نوری، آسیب پذیرتر می باشد.کابل فیبر نوری در مسافت های طولانی:یکی از سوالات متداولی که پرسیده می شود این است که چرا باید در مسافت های طولانی از کابل فیبری نوری استفاده شود؟ در پاسخ باید بگوئیم که کابل شبکه از جنس مس می باشد و استفاده کردن از آن در مسافت های طولانی مشمول هزینه های سنگین تری خواهد بود. از این جهت بهتر است از کابل شبکه فقط در مسافت های کوتاه استفاده گردد.و مقرون به صرفه تر این است که در پروژه های تجاری، صنعتی و غیره که از مسافت های طولانی برخوردار هستند، فیبر نوری را مورد استفاده قرار داد؛ البته استفاده از فیبر نوری نیز به علت وابستگی به تجهیزات، مشمول هزینه هایی می باشد.به عنوان مثال: اغلب ما شاهد جای کارت شبکه اترنت در اکثر نوت بوک ها هستیم، اما جای شبکه برای فیبر نوری در اغلب سیستم ها وجود ندارد و برای ایجاد جای کارت فیبر نوری در سیستم خود، ملزم به پرداخت هزینه خواهیم بود.در نتیجه اگر می خواهید که هزینه ی خود را مدیریت نمائید هرگز در مسافت های طولانی، کابل شبکه را مورد استفاده قرار ندهید.پهنای باند کابل فیبر نوری:کابل های فیبر نوری از پهنای باند بیشتری برخوردار هستند. درواقع هر چه پهنای باند بیشتر باشد، قابلیت سرعت انتقال داده ها نیز بالاتر خواهد رفت. همچنین یکی از مولفه های مهم در ساختار شبکه مبحث امنیت و پایداری آن می باشد که کابل فیبر نوری از امنیت بیشتری نسب به کابل شبکه برخوردار است.کابل های فیبر نوری، به علت اینکه از رشته های شیشه ای بسیار نازک به وجود آمده اند، از وزن بسیار سبک تری نیز برخوردار هستند و همین امر موجب سهولت در زمان نصب نیز خواهد شد. همچنین فیبرهای نوری در قیاس با کابل های شبکه، انرژی کمتری را مصرف می نمایند.سخن آخر:امیدواریم که این مقاله مورد رضایت شما قرار گرفته باشد. شما می توانید نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما در زیر این مقاله به اشتراک بگذارید. منتظر مقالات آینده ما باشید.
ttttttttttttttttttttttt
فیبر نوری چیست
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
فیبر نوری چیست؟ اگر دوست دارید که با فیبر نوری آشنا شوید و در این مورد اطلاعاتی را به دست آورید، مطالعه ی این مقاله را به شما پیشنهاد می دهیم. در این مقاله در مورد کابل های فیبر نوری، شبکه فیبر نوری و مزیت های فیبر نوری داده هایی را در اختیار شما قرار خواهیم داد.اکنون در ادامه با ما همراه باشید.تعریف فیبر نوریفیبر نوری فناوری مورد استفاده برای انتقال اطلاعات به صورت پالس نور می باشد. به عبارتی دیگر فیبر نوری، علم انتقال داده ها، صدا و تصاویر با عبور نور از الیاف نازک و شفاف است. در ارتباطات از راه دور،  فن آوری فیبر نوری عملا جایگزین سیم مسی در خطوط تلفنی و مسافت طولانی شده است. از فیبر نوری برای ارتباط کامپیوترها با شبکه های محلی نیز استفاده می گردد.الیاف نوری تقریباً هم قطر رشته موی انسان ها هستند. وقتی فیبر نوری به یک کابل بپیوندد در کم ترین زمان قادر به انتقال داده های بیشتر در فواصل طولانی تر خواهد بود.در نتیجه این فناوری خدمات فیبر نوری، تلفن و تلویزیون را در اختیار خانه ها و مشاغل قرار می دهد.فیبرهای نوری معمولاً شامل یک هسته هستند که توسط ماده روکش شفاف با ضریب شکست پایین احاطه شده اند. نور توسط پدیده انعکاس داخلی کامل در هسته نگهداری می شود که باعث خواهد شد فیبر به عنوان یک راهنمای موج عمل نماید.کابل های فیبر نورییک کابل فیبر نوری از چند تا صدها فیبر نوری تشکیل شده است که این فیبرها درون یک پوشش پلاستیکی قرار گرفته اند. کابل های نوری سیگنال های داده را به شکل نور منتقل می کنند و صدها مایل را به طور قابل توجهی سریع تر از آنچه در کابل های الکتریکی سنتی استفاده می شود، طی خواهند کرد.کابل های فیبر نوری غیر فلزی هستند، بنابراین تحت تأثیر تداخل الکترومغناطیسی (یعنی هوا) قرار نمی گیرند؛ از همین جهت سرعت انتقال داده ها کاهش نمی یابد.کابل های الیافی نیز از ایمنی بیشتری برخوردار هستند؛ زیرا جریانی را حمل نمی کنند و و در نهایت نمی توانند جرقه ای را ایجاد نمایند.شبکه فیبر نوری چیست؟چندین نوع مختلف از شبکه های فیبر نوری وجود دارند اما همه آن ها با کابل های نوری شروع می شوند که توپی از شبکه بوده و به حاشیه نزدیک خانه شما یا مستقیما به خانه ی شما می روند تا اتصال اینترنت فیبر نوری را برقرار نمایند. سریع ترین نوع شبکه فیبر  Fiber to the Home (FTTH) یا Fiber to the Premises (FTTP) نامیده می شود؛ زیرا این یک اتصال 100٪ فیبر نوری با کابل های فیبر نوری بوده که روی پایانه هایی که مستقیماً به خانه ها، ساختمان های آپارتمانی و مشاغل متصل هستند نصب شده اند.از طرف دیگر، (FTTC) یک اتصال فیبر جزئی است، زیرا کابل های نوری در نزدیکی منازل و مشاغل به حاشیه رانده می شوند و کابل های مسی در انتهای مسیر، سیگنال ها را از محدوده حمل می نمایند. به طور مشابه، فیبر به ساختمان (FTTB) زمانی خواهد بود که کابل فیبر به یک نقطه رفته و کابل دیگر اتصال به دفاتر یا فضاهای دیگر را فراهم خواهد کرد.تفاوت فیبر نوری و سیم های مسیدر این قسمت به چند نمونه از تفاوت بین فیبر نوری و سیم های مسی خواهیم پرداخت.فیبرهای نوری در قیاس با سیم های مسی از هزینه های کم تری برخوردار هستند.قطر فیبرهای نوری از سیم های مسی کمتر بوده و پهنای باند فیبرهای نوری نیز بیشتر می باشد؛ از همین جهت فیبر های نوری در انتقال داده ها توانایی بیشتری دارند.یکی دیگر از مزیت های فیبر نوری این می باشد که تداخل الکترومغناطیسی ندارند.و مصرف برق آن ها نیز پایین تر می باشد.فیبرهای نوری به نسبت کابل های مسی از وزن کمتری برخوردار هستند. یکی دیگر از مشخصه های فیبر نوری این می باشد که به علت عدم وجود الکتریسیته دچار آتش سوزی نخواهد شد.همچنین فیبرهای نوری از امنیت بالایی برخوردار می باشند.در این مقاله سعی شد که توضیحات مختصری در مورد فیبر نوری به شما ارائه شود، در مقالات آینده اطلاعات گسترده و کامل تری را در مورد فیبرهای نوری در اختیار شما عزیزان قرار خواهیم داد. شما می توانید ما را از نظرات، انتقادات و پیشنهادات سازنده ی خود آگاه نمائید.
ttttttttttttttttttttttt
مفصل فیبر نوری و بررسی انواع آن
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
مفصل فیبر نوری جهت اتصال دو فیبر به یک دیگر کاربرد دارد. هر کابل فیبر نوری یک نقطه شروع و یک نقطه پایان دارد و برای ایجاد کابل های طولانی‌ تر باید ابتدا و انتهای هر یک از آن ها به فیبر قبلی و بعدی متصل شود. نگهدارنده تارها، حفاظت تارهای متصل و… از جمله ویژگی‌های مفصل فیبر نوری محسوب می‌شود.یکی از مهم ترین وظایف مفصل فیبر نوری، جلوگیری از نفوذ آب به داخل کابل ها است. مفصل های فیبر نوری در اشکال گوناگونی ساخته شده و در محیط های زمینی، هوایی و دریایی قابل استفاده هستند، اما ویژگی های هر یک از این مفصل ها با یکدیگر متفاوت است. به عنوان مثال، مفصل های فیبر نوری که جهت استفاده در محیط های خاکی تولید می شوند، باید در برابر فشارهای مکانیکی و ترکیبات شیمیایی خاک مقاومت داشته و در برابر عوامل طبیعی و غیر طبیعی به سادگی تخریب نشوند. هر یک از مفصل های هوایی و دریایی نیز باید ویژگی های مقابله با عوامل محیطی را داشته باشند تا هیچ گونه اختلالی در عملکرد آن ها ایجاد نشود.انواع مفصل های فیبر نوریمفصل های فیبر نوری خاکیمفصل های فیبر نوری هواییمفصل های فیبر نوری دریاییمفصل های فیبرنوری خاکیاز مفصل های فیبر نوری خاکی در مسیر های خاکی با شرایط مختلف استفاده می‌شود. نحوه اتصال همه مفصل های فیبر نوری تقریباً مشابه است، اما گاهی اوقات برای جلوگیری از وارد شدن صدمات محیطی، آن ها را داخل کانال قرار می دهند. برخی از این مفصل ها نیز داخل حوضچه قرار می گیرند که همین امر سبب می‌شود مقاومت آن ها در برابر عوامل محیطی بالا برود.اما از جمله معایب این روش می‌توان به احتمال نفوذ آب به داخل حوضچه، خراشیدگی و حمله جانورانی مانند موش ها و سایر جوندگان به مفصل ها اشاره کرد. از همین رو لازم است برای محافظت از فیبر های نوری از آن ها توسط یک روکش محفاظت کرد.مفصل های فیبر نوری هواییکابل کشی هوایی فیبر نوری معمولا از طریق تیر های بلند انجام می شود. از همین رو، مفصل های فیبر نوری نیز در محیط باز قرار می گیرند، به همین خاطر همواره در معرض خطراتی مانند رعدوبرق، طوفان، تابش نور خورشید و… هستند و امکان فرسودگی آن ها بیشتر است. کارخانه های سازنده جهت حل این مشکل، برای ساخت مفصل ها از مواد مرغوب استفاده کرده و آن ها را به شکل یک قوطی طراحی می‌کنند.مفصل های فیبر نوری دریاییمفصل های فیبر نوری دریایی به علت استفاده در آب های شور و شیرین، همواره در معرض خطر حمله جانوران دریایی هستند. از همین رو، در ساخت آن ها از روکش های مخصوص استفاده می شود. همچنین این مفصل ها باید به گونه‌ای طراحی شده باشند که در برابر فشار مکانیکی آب و متلاشی شدن مقاوم باشند.مفصل های فیبر نوری در حالت کلی به دو دسته تقسیم می شوند:مفصل های افقی فیبر نوریمفصل های عمودی فیبر نوری مفصل های افقی فیبر نوریاز مفصل های افقی فیبر نوری جهت حفاظت از فیبر های نوری و اتصالات بین آن ها استفاده می شود. این مفصل ها به شکل یک جعبه هستند که می‌توانند در نوع زیرزمینی، خاکی یا هوایی مورد استفاده قرار بگیرند. جنس مفصل های افقی فیبر نوری از پلاستیک با قابلیت کشش بالا است و طراحی آن ها به گونه ای است که در برابر عوامل محیطی مانند گرد و غبار مقاوم هستند. این مفصل ها تحمل فشار 70 الی 106kpa را داشته و می توان آن ها را در محیط هایی با دمای 40 تا 85 درجه سانتیگراد به کار گرفت.مفصل های عمودی فیبر نوریمفصل های فیبر نوری عمودی برای استفاده در مصارف خاکی طراحی شده اند و به مفصل های گنبدی نیز شهرت دارند.مفصل های فیبر نوری چه کاربردی دارند؟از مفصل های فیبر نوری جهت اتصال کابل های فیبر نوری استفاده می شود. این مفصل ها به طور گسترده در سیستم های مخابراتی فیبر نوری کاربرد دارند.مفصل های فیبرنوری چگونه نصب می شوند؟در ادامه شیوه نصب مفصل های فیبر نوری را به صورت گام به گام عنوان می کنیم؟1. اجزای مفصل فیبر نوریقبل از به کارگیری مفاصل فیبر نوری باید اجزای آن ها را به درستی شناسایی کرد. مفصل فیبر نوری از اجزای زیر تشکیل شده است:محفظه اتصال فیبرواشر های کابلکاورمحافظ انتهاییبراکت نصبو…2. آماده سازی فیبر جهت اتصالدر این مرحله باید تمامی روکش ها، ژاکت، غلاف خارجی و پوشش داخلی برداشته شوند.3. نصب و راه اندازی سخت افزاری4. اتصال کابل هادر این مرحله کابل به محفظه انتهایی وصل شده و واشر و ارت بیرونی نیز روی آن نصب می شوند. در ادامه، دستگاه نوری آماده سازی و نصب شده و همچنین سازمان دهنده توزیع راه اندازی خواهد شد. سپس محفظه اتصال نصب شده و فیبرهای نوری به یکدیگر متصل می شوند.5. نصب کاور مفصل فیبر نوری6. نصب گیره
ttttttttttttttttttttttt
مقایسه کابل فیبر نوری و کابل شبکه
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
در این مقاله در نظر داریم به تعریف کابل فیبر نوری و مقایسه کابل فیبر نوری و کابل شبکه بپردازیم. جهت کسب اطلاعات در این زمینه با ما همراه باشید.کابل فیبر نوری رشته ای بلند و باریک است که جنس آن از شیشه و در نوعی دیگر از پلاستیک می باشد.جالب است بدانید که این رشته یا تار، دارای ضخامتی به اندازه موی سر انسان ها بوده و یکی از مهم ترین وسایلی است که در انتقال اطلاعات کاربردهایی اساسی دارد.کابل فیبرنوری دارای سه بخش اصلی است که عبارتند از: هسته، پوشش هسته و روکشکابلهای فیبر در دو نوع طراحی می شوند.فیبرهای نوری تک حالته (Single Mode) که دارای هسته های کوچک هستند و قادرند در یک لجظه تنها هدایت یک پرتو نور لیزر مادون قرمز را درون خود انجام دهند.فیبرهای نوری چند حالته (Multi Mode) برخلاف تک حالته، دارای هسته های بزرگتر هستند و طول موج هدایت نور لیزر در آن ها نسبت به نوع اول کمتر است.کابل های فیبر نوری کاربرد های زیادی در مکان های مختلف دارند.در مهندسی مکانیک، ساخت هواپیما، در عکس برداری پزشکی و حتی در منازل به عنوان فیبر نوری منازل (FTTH) مورد استفاده قرار می گیرد.نکته: برای آشنایی با کابل شبکه و ویژگی های آن به سایت شبکه ISG مراجعه نمایید.مقایسه کابل فیبر نوری و کابل شبکه ؟در رابطه با کابل فیبر نوری در مبحث قبلی مطالبی درج شد. اینک در نظر داریم تعریفی مختصر در رابطه با کابل شبکه داشته باشیم تا پس از آشنایی بتوانیم به درستی به مقایسه کابل فیبر نوری و کابل شبکه بپردازیم.کابل ها، نمونه ای پرکاربرد و مهم از سری تجهیزات پسیو شبکه می باشند. کابل های LAN از هشت سیم مسی به شکل 4 زوج به هم تابیده تشکیل شده اند که مجموعه ی آن ها را با یک غلاف محکم و مقاوم می پوشانند.این کابل مسئول ارسال داده ها و اطلاعات تا مسافت های نهایتا 100 متری می باشد.اکنون به تفاوت های میان  کابل شبکه و فیبر نوری که به عنوان یکی از ضروری ترین لوازم در تجهیزات شبکه معرفی می شوند کاملا توجه نمایید.میزان سرعت: کابل های فیبر نوری برخلاف کابل شبکه از سرعت بالاتری برخوردارند.پهنای باند: پهنای باند کابل فیبر نوری نسبت به کابل شبکه خیلی بیشتر است.هزینه: کابل فیبر نوری نسبت به کابل شبکه پرهزینه تر است که یکی از دلایل آن، صرف هزینه زیاد هنگام جایگزینی کارت شبکه مخصوص بجای کارت شبکه محلی می باشد.امنیت: کابل فیبر نوری نسبت به کابل شبکه دارای امنیت بیشتری است.مصرف انرژی: مصرف انرژی کم در کابل فیبر نوری نسبت به کابل LAN ، بر مسافت تبادل اطلاعات اثر بسزایی دارد.وزن: کابل شبکه از مس و کابل فیبر نوری از شیشه ساخته شده است، چون شیشه سبک تر است پس وزن آن نیز کمتر خواهد بود، و این موضوع یک مزیت برای فیبر نوری می باشد.معرفی معایب و مزایای فیبر نوریگفتیم که کابل فیبر نوری از چند رشته تار یا کور شیشه ای شفاف با عایق ضد آب و بادوام تهیه شده است.کابل فیبرنوری دارای مزایا و معایبی می باشد که در این مطلب به ذکر آن ها خواهیم پرداخت.مزایای فیبر نوری :وزن سبککم مصرف بودن فرستنده هاتضعیف کم تر سیگنال عبوریعدم وجود سیگنال الکتریکیکیفیت انتقال اطلاعات سیگنال هاضخامت کم و ظرفیت انتقال اطلاعات بالامعایب فیبر نوری :نصب آن دشوار است.فیبر داخل کابل شکننده است.جهت استفاده در شبکه های کوچک و عادی هزینه زیادی دارد.قطع و وصل کابل فیبر نوری، نیازمند مهارت و دقت فراوان می باشد.جهت نصب نمودن فیبر نوری، لازم است که حتما از افراد کاربلد و متخصص کمک بگیریم. بهترین سایت خرید کابل شبکه و فیبر نوری اگر در منزل یا محل کار خود به کابل شبکه و یا به یک کابل فیبر نوری نیازمندید، و در انتخاب یک فروشگاه معتبر که با مناسب ترین قیمت به فروش کابل شبکه و فروش سایر تجهیزات پسیو شبکه و تجهیزات اکتیو شبکه بپردازد، سردرگم هستیدما جهت رفع دغدغه خرید و سردرگمی شما کاربران محترم، فروشگاه اینترنتی تجهیزات شبکه ISG را معرفی می نماییم.با خرید از این سایت، خود را از کلیه خدمات آن بهره مند سازید.این مجموعه با فروش مرغوب ترین محصولات برند لگراند مانند کابل شبکه لگراند از این برند ، نگزنس، اچ پی، لینکسیس، میکروتیک، برندرکس و سیسکو قادر است تمام نیازهای شما را برطرف سازد.علاوه بر این با فروش سایر تجهیزات موردنیاز شبکه به صورت آنلاین، در خرید کاربران تسهیل ایجاد می کند.هم چنین شما می توانید لوازم مورد نیاز خود را به صورت تکی و یا عمده از این مکان تهیه نمایید.فروش محصولات با قیمت واقعی و مناسب بدون اخذ مبلغ اضافه از مشتری، یکی از ویژگی های خاص سایت ما می باشد.ضمن این که همه محصولات موجود در این فروشگاه، با گارانتی به فروش می رسند.کاربران عزیز جهت کسب اطلاعات از قیمت به روز شده محصولات شبکه یا از کارشناسان فروش راهنمایی بخواهید یا به قسمت فروشگاه در سایت ISG مراجعه نمایید.در این قسمت، عکس همه تجهیزات از جمله انواع کابل ها درج شده و قیمت به روز شده محصول در زیر آن ثبت می گردد.در نتیجه سایت ISG ، یکی از معروف ترین و بهترین سایت خرید کابل شبکه و فیبر نوری خواهد بود.
ttttttttttttttttttttttt
انواع فیبر نوری مالتی مود + معرفی انواع پچ کورد فیبر نوری
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
فیبر نوری چیست؟فیبرهای نوری یا Optical Fiber، رشته های باریک و بلندی هستند که مرکز آن از ماده شفافی چون شیشه یا مواد پلاستیکی تشکیل شده است. این فیبرها و متعلقات آن بسیار پرکاربرد می باشند. پچ کورد فیبر نوری  OM3 از جمله تجهیزاتی است که در سیستم های مخابراتی و الکترونیکی مورد استفاده قرار می گیرد. نوری که از یک سر فیبر نوری وارد می شود با سرعت و بدون تغییر و تضعیف از سمت دیگر آن خارج می شود. پهنای باند این کابل ها از کابل های معمولی خیلی بیشتر بوده و به 100 گیگابیت می رسد. امروزه برای انتقال داده های تصویری، صوتی و هر نوع دیتای دیگر این نوع کابل ها کارایی دارند./ انواع فیبر نوری مالتی مود کاربرد فیبر نوریفناوری فیبر نوری و انواع این پچ کورد ها به دلیل پهنای باند وسیع و سرعت بالای انتقال سریع اطلاعات در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد از جمله:مخابرات: از فیبر نوری در مخابرات، خطوط اینترنتی و انتقال اطلاعات  توسط نور لیزر استفاده می شود. کاربرد فیبر نوری در تولید حسگرها: حسگرهای فیبر نوری در اندازه گیری کمیت های فیزیکی از جمله جریان الکتریکی، میدان مغناطیسی، حرارت و غیره پرکاربرد هستند. کاربرد فیبر نوری در تاسیسات نظامی: از فیبرهای نوری برای هدایت موشک های نظامی، آنتن های راداری و ارتباطات زیر دریایی استفاده می شود. کاربرد فیبر نوری در پزشکی: در تشخیص انواع بیماری ها از جمله تشخیص غدد سرطانی، بیماری های داخلی، اندازه گیری فاکتورهای خونی و … از فیبر نوری استفاده می شود. تارهای فیبر نوری در دستگاه های آندوسکوپی برای دیدن درون نای، مری، معده، روده و مثانه به کار گرفته می شوند.کاربرد فیبر نوری در صنایع روشنایی: امروزه برای انتقال نور از منابع طبیعی و سایر لوازم روشنایی به مکان های دیگر فیبر نوری مورد استفاده قرار می گیرد. پچ کورد فیبر نوری چیست؟در سیستم هایی که فیبر نوری نقش انتقال دیتا یا نور را بر عهده دارد، پچ کورد فیبر نوری لازم و ضروری می باشد. این وسیله یک کابل فیبری است که انتهای آن به اتصالات فیبر نوری می رسد. این تجهیزات در شبکه فیبر نوری ارتباط برقرار می کنند. پچ کورد فیبر نوری، پچ کیبل، جامپر نوری و پچ فیبر نیز نامیده می شود. این پچ کورد ها انواع مختلفی دارند از جمله پچ کورد فیبر نوری lc lc om3 یا LC-LC  و LC-SC و SC-CS و … . انواع پچ کورد فیبر نوریپچ کورد فیبر نوری بر اساس معیارهایی چون نوع کابل، ساختار کابل، نوع کانکتور، نوع پولیش کانکتور و اندازه جکت کابل در دسته های مختلفی قابل طبقه بندی هستند. در این بخش در مورد انواع پچ کورد فیبر نوری بر اساس نوع کابل اطلاعاتی در اختیار شما قرار خواهیم داد. پچ کوردها از نظر نوع کابل در دسته های زیر تقسیم بندی می شوند:پچ کورد فیبر نوری سینگل مود: از پچ کورد فیبر نوری سینگل مود یا تک حالته برای اتصال فیبرهای نوری تک حالته استفاده می شود. فیبرهایی با هسته ۹/۱۲۵ میکرونی و سایر کانکتورهای فیبر نوری. پچ کورد فیبر نوری مالتی مود: از پچ کورد چند حالته یا مولتی مود برای اتصال فیبرهای نوری چند حالته با هسته های ۶۲.۵/۱۲۵ یا ۵۰/۱۲۵ میکرونی استفاده می شود. در دو طرف پچ کورد فیبر نوری مالتی مود،کانکتورهای مالتی مود از نوع فیبر نوری قرار می گیرند. پچ کوردهای مالتی مود معمولاً نارنجی رنگ هستند. مطلب پیشنهادی : تفاوت کابل فیبر نوری سینگل مود و مالتی مودانواع فیبر نوری مالتی مودفیبرهای نوری مالتی مود در انواع OM1، OM2، پچ کورد فیبر نوری  OM3، OM4 و OM5 طبقه بندی می شوند. این فیبرها از لحاظ اندازه و سایز هسته، پهنای باند، سرعت انتقال دیتا، رنگ بندی و نوع منبع نوری با یکدیگر تفاوت دارند. در مورد مشخصات این کابل ها می توان به موارد زیر اشاره کرد: پچ کورد فیبر نوری OM1:  این نوع کابل معمولا به رنگ نارنجی بوده و دارای  هسته ای به سایز 62.5 میکرومتر می باشد. این کابل اترنت های 10 گیگابیتی تا حداکثر 33 متر را پشتیبانی می کند. منبع نوری در این کابل LED است. کابل فیبر نوری OM2: OM2 نیز همچون OM1 نارنجی رنگ بوده و دارای منبع نوری LED می باشد. اندازه هسته آن 50 میکرومتر بوده و اترنت های 10 گیگابیتی را تا 82 متر پشتیبانی می کند. با این حال این کابل فیبر نوری در اترنت های یک گیگابیتی پرکاربردتر می باشد. پچ کورد فیبر نوری OM3: پچ کورد فیبر نوری OM3 یا پچ کورد نگزنس OM3، به رنگ آبی یا فیروزه ای در بازار یافت می شود. دارای هسته 50 میکرومتر بوده و اترنت های 10 گیگابیتی را تا 300 متر پشتیبانی می کند. لازم به ذکر است که پچ کورد فیبر نوری  OM3 قادر به پشتیبانی شبکه های اترنت 40 و 100 گیگابیتی به طول 100 متر نیز می باشد. اما بیشترین کاربرد پچ کورد فیبر نوری  OM3 در اترنت های 10 گیگابیتی است. پچ کورد فیبر نوری OM4: این نوع کابل فیبر نوری، با پچ کورد فیبر نوری OM3 سازگاری کامل داشته و به رنگ بنفش یا ارغوانی می باشد. این پچ کورد برای انتقال دیتا در منابع نوری  VCSEL تولید شده اند. این کابل قادر است شبکه هایی با سرعت 10 گیگابیت را تا فواصل 550 متر پشتیبانی کند. پچ کورد فیبر نوری OM5: کابل فیبر نوری مالتی مود OM5 به فیبر نوری چند حالته پهن باند (WBMMF)  نیز شناخته می شود. از جمله جدیدترین فناوری فیبر نوری چند حالته بوده که با OM4 سازگاری کامل دارد. این کابل به رنگ سبز لیمویی بوده و دارای هسته 50 میکرومتر است. خرید پچ کورد  OM3 با مناسب ترین قیمتارتباطات شبکه ISG، از سال 1386 فعالیت خود را در زمینه تجهیزات شبکه آغاز کرده است. این مجموعه تخصصی با تسلط بر دانش روز دنیا و اعتبار درخشان سعی بر آن دارد که با هدف رفاه حال مشتریان و جلب رضایت آنها پچ کورد فیبر نوری OM3 یا پچ کورد فیبر نوری نگزنس OM3 را با مناسب ترین قیمت و بهترین کیفیت به فروش رساند. پس چنانچه قصد خرید پچ کورد OM3 را دارید به فروشگاه اینترنتی ارتباطات و تجهیزات شبکه ISG مراجعه فرمایید. امیدواریم این مقاله با موضوع انواع فیبر نوری مالتی مود برای شما مفید بوده باشد.
ttttttttttttttttttttttt
تفاوت فیبر نوری با کابل شبکه
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
فروشگاه ISG/بلاگ/تفاوت فیبر نوری با کابل شبکه
تفاوت فیبر نوری با کابل شبکه

امروزه ارتباطات بشری به بخشی جدانشدنی از زندگی ما انسان‌ها تبدیل شده‌است. داده‌های شبکه‌های کامپیوتری، اینترنت و مخابراتی از روش‌های مختلفی انتقال داده محسوب می‌شوند.

در گذشته کابل‌های شبکه وظیفه انتقال اطلاعات را برعهده داشته‌اند اما امروزه فیبر نوری بسیار محبوبیت یافته و بیشتر استفاده می‌شود. اما تفاوت فیبر نوری با کابل شبکه در چیست و هر کدام چه ویژگی‌هایی دارند؟ در ادامه به این سوال پاسخ خواهیم داد.
فیبر نوری چیست؟
فیبر نوری، نوعی کابل شبکه است که برای انتقال داده‌ها، صدا، تصویر و سایر اطلاعات توسط نور استفاده می‌شود. فیبر نوری به‌عنوان یکی از محبوب‌ترین و موثرترین ابزار انتقال اطلاعات به‌شمار می‌رود.

فیبر نوری می‌تواند داده‌ها را با سرعت و دقت بالا انجام دهد و به‌دلیل عمر طولانی و کاهش هزینه‌ها، در صنایع مختلف برای اتصال دستگاه‌های مختلف به یکدیگر یا اتصال به اینترنت استفاده می‌شود.
 

 
ویژگی‌های فیبر نوری
از جمله ویژگی‌های فیبر نوری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
• سرعت بالا: فیبر نوری می‌تواند داده‌ها را با سرعت بسیار بالا انتقال دهد. این سرعت بسته به قدرت اینترنت یا پردازشگر دستگاه، از چندین گیگابیت بر ثانیه تا چندین ترابایت بر ثانیه متفاوت خواهد بود.

• مقاومت بالا در برابر تداخلات: مقاومت فیبر نوری در برابر تداخلات الکترومغناطیسی بسیار بالا است. بنابراین ارتباطات برقرار شده توسط فیبر نوری به‌دلیل مقاومت بالاتر در برابر تداخلات، در مقابل دیگر کابل‌ها، عملکرد بهتری ارائه می‌دهند.

• کیفیت بالا: با کاهش تداخلات الکترومغناطیسی، کیفیت داده‌های انتقال داده‌شده با فیبر نوری بسیار بالا است و داده‌ها بدون عیب و نقص ارسال می‌شوند.

• مصرف کمتر انرژی: با توجه به این که سیگنال‌ها در فیبر نوری کمتر تضعیف می‌شوند، می‌توان از فرستنده‌هایی با میزان برق مصرفی پایین‌تر نسبت‌به فرستنده‌های الکتریکی که از ولتاژ بالایی استفاده می‌نمایند استفاده کرد.

با توجه به ویژگی‌های بالا، فیبر نوری در بسیاری از صنایع مانند بانکداری، پزشکی، ویدیو، موسیقی، تلفن‌های هوشمند، اینترنت و کامپیوترها در حال استفاده است.
کابل شبکه چیست؟
کابل شبکه، یکی از اجزای کلیدی در ایجاد یک شبکه کامپیوتری است که به انتقال داده‌ها کمک می‌کند. هدف اصلی این کابل‌، انتقال داده‌ها و اطلاعات بین دستگاه‌های مختلف شبکه مانند کامپیوتر‌ها، دستگاه‌های ایستگاهی، روترها، سوئیچ‌های شبکه و سرور‌ها خواهد بود.

کابل‌های شبکه از چندین رشته سیم الکتریکی تشکیل شده‌است که به‌طور عمده شامل ۲ نوع محافظت‌شده و بدون محافظ با قطر مختلف هستند.

نوع محافظت‌شده یا شیلد‌دار که به‌صورت سیم‌های بافته‌شده یا فولادی تولید می‌شود، توانایی مقاومت در برابر نویز، کاهش تداخل‌های الکترومغناطیسی را دارا است. نوع بدون محافظ بیشتر دچار نوسانات الکترومغناطیسی می‌شود.

صحت و سلامت کابل شبکه یکی از مهم‌ترین عوامل مربوط به عملکرد و کارایی شبکه محسوب می‌شود. بنابراین؛ طراحی، کیفیت ساخت، عمر و نوع استفاده از آن در شبکه، فاکتورهای بسیار مهمی هستند که قبل از خرید کابل شبکه باید به آنها توجه کرد.
 

کابل شبکه و فیبرنوری چه تفاوت‌هایی دارند؟
تفاوت فیبر نوری با کابل شبکه در عوامل زیادی از جمله جنس کابل‌، سرعت انتقال داده‌ها، نوع عملکرد، موارد استفاده خلاصه‌ می‌شود. در ادامه تلاش می‌کنیم برای معرفی تفاوت‌ها و برتری‌های هر کدام، توضیحاتی را ارائه دهیم:
• تفاوت در مقاومت: از مهم‌ترین تفاوت فیبر نوری با کابل شبکه، تفاوت در آسیب‌پذیری نسبت‌به نام تداخلات الکتریکی است. کابل نوری در برابر این نوسانات مقاوم است.

• سرعت: از دیگر تفاوت فیبر نوری با کابل شبکه می‌توان به تفاوت سرعت آنها اشاره کرد. کابل‌های شبکه به‌طور معمول از سرعت کمتری نسبت به نوع فیبر نوری برخوردار هستند.

• تفاوت در هزینه: از دیگر موارد مهم تفاوت‌های فیبر نوری با کابل شبکه، تفاوت در هزینه‌های صرف‌شده است. کابل شبکه بیشتر برای فضای اداره یا خانه و فیبر نوری برای صنایع و شرکت‌های بزرگ استفاده می‌شود.

• پهنای باند: پهنای باند از دیگر نقاط تفاوت فیبر نوری با کابل شبکه محسوب می‌شود. با خرید کابل فیبر نوری و استفاده از آن، پهنای باند بیشتری دریافت می‌کنید.

• وزن: مشهور‌ترین تفاوت فیبر نوری با کابل شبکه در وزن‌ آنها است. رشته‌های شیشه‌ای به‌کار رفته در فیبر نوری بسیار ریز هستند و وزن کمتری نسبت به کابل مسی دارند.

• امنیت: از دیگر تفاوت فیبر نوری با کابل شبکه، می‌توان به برتری‌هایی که کابل فیبر نوری نسبت‌به کابل شبکه اشاره کرد. کابل شبکه به‌دلیل ساختار خود، قابل رهگیری است.
جمع‌بندی

به‌شکل خلاصه، تفاوت فیبر نوری با کابل شبکه در امنیت و دقت در ارسال داده‌ها، مقاومت در برابر تداخلات الکترومغناطیسی و هزینه‌های آنها خلاصه می‌شود.

در نهایت باید گفت که انتخاب نوع کابلی که برای شبکه‌ شما مناسب است بستگی به نوع کاربری، سرعت مورد نیاز و همچنین بودجه شما دارد. اما در هر صورت، انتخاب درست کابل می‌تواند در سرعت انتقال داده‌ها و همچنین امنیت آنها تاثیر بسزایی داشته‌باشد. ممنونیم که تا انتهای مقاله همراه ما بودید.

ttttttttttttttttttttttt
فیبر نوری چیست و انواع فیبر نوری Fiber Optic
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
فیبر نوری یا تار نوری به انگلیسی Optical Fiber رشته باریک و بلندی از یک مادّه شفاف مثل شیشه یا پلاستیک است که می‌تواند نوری را که از یک سرش به آن وارد شده، از سر دیگر خارج کند. فیبر نوری دارای پهنای باند بسیار بالاتر از کابل‌های معمولی می‌باشد، با فیبر نوری می‌توان داده‌های تصویر، صوت و داده‌های دیگر را به راحتی با پهنای باند بالا تا 10 گیگابیت بر ثانیه و بالاتر انتقال داد. امروزه مخابرات فیبر نوری، به دلیل پهنای باند وسیعتر در مقایسه با کابل‌های مسی، و تاخیر کمتر در مقایسه با مخابرات ماهواره ای از مهمترین ابزار انتقال اطلاعات محسوب می‌شود.
ساختار فیبر نوری
از فیبر نوری (معمولاً از جنس سیلیسیم دی‌اکسید) برای انتقال داده‌ها توسط نور لیزر استفاده میشود. یک کابل فیبر نوری که کمتر از یک اینچ قطر دارد از مجموعه ای از این فیبرها تشکیل شده و می‌تواند صدها هزار مکالمه صوتی را حمل کند. فیبرهای نوری تجاری ظرفیت 2٫5 گیگابایت در ثانیه تا 10 گیگابایت در ثانیه را فراهم می‌سازند. فیبر نوری از چندین لایه ساخته می‌شود. درونی‌ترین لایه را هسته می‌نامند. هسته معمولاً شامل یک تار کاملاً بازتاب کننده از شیشه خالص است. هسته در بعضی از کابل‌ها از پلاستیک کاملاً بازتابنده ساخته می‌شود، که هزینه ساخت را پایین می‌آورد. با این حال، یک هسته پلاستیکی معمولاً کیفیت شیشه را ندارد و بیشتر برای حمل داده‌ها در فواصل کوتاه به کار می‌رود.
حول هسته بخش پوسته قرار دارد، که از شیشه یا پلاستیک ساخته می‌شود. هسته و پوسته به همراه هم یک رابط بازتابنده را تشکیل می‌دهند که باعث می‌شود که نور در هسته تا بیده شود تا از سطحی به طرف مرکز هسته باز تابیده شود که در آن دو ماده به هم می‌رسند. این عمل بازتاب نور به مرکز هسته را بازتاب داخلی کلی می‌نامند.
در نوع مرسوم فیبر نوری قطر هسته و پوسته با هم حدود 125 میکرون است (هر میکرون معادل یک میلیونیم متر است)، که در حدود اندازه یک تار موی انسان است. بسته به سازنده، حول پوسته چند لایه محافظ، شامل یک پوشش معمولاً از جنس پلاستیک قرار می‌گیرد. یک پوشش محافظ پلاستکی سخت لایه بیرونی را تشکیل می‌دهد. این لایه کل کابل را در خود نگه می‌دارد، که می‌تواند صدها فیبر نوری مختلف را در بر بگیرد. قطر یک کابل نمونه کمتر از یک اینچ است.
ارسال نور در فیبر نوری
اگر در یک راهروی بزرگ و مستقیم چراغ قوه ای را روشن نماییم، با توجه به عدم وجود خم و یا پیچ در راهرو، محدوده مورد نظر روشن می شود ولی اگر راهروی فوق دارای خم و یا پیچ باشد، در این حالت باید از یک آیینه در محل پیچ راهرو استفاده کرد تا باعث انعکاس نور در راهرو گردد. و در صورتیکه راهروی فوق دارای پیچ‌های زیادی باشد، در چنین حالتی بایست از آیینه‌های متعددی استفاده کرد. بدین ترتیب نور تابانده شده توسط چراغ قوه از نقطه ای به نقطه دیگر حرکت کرده و طول مسیر راهرو را روشن خواهد کرد. عملیات فوق مشابه آن چیزی است که در فیبر نوری انجام می گیرد.
نور در کابل فیبر نوری از طریق هسته (نظیر راهروی مثال ارائه شده) و توسط جهش‌های پیوسته با توجه به سطح آبکاری شده (cladding) (مشابه دیوارهای شیشه ای مثال ارائه شده) حرکت می کند. (مجموع انعکاس داخلی) و چون سطح آبکاری شده، قادر به جذب نور موجود در هسته نمی باشد، نور قادر به حرکت در مسافت‌های طولانی می باشد. اما گاهی بدلیل خالص نبودن شیشه، برخی از سیگنال‌های نوری دچار نوعی تضعیف در طول هسته می شوند که این تضعیف به درجه خلوص شیشه و طول موج نور انتقالی بستگی دارد. (مثلاً اگر طول موج 1300 نانومتر باشد، بین 50 تا 60 درصد در هر کیلومتر تضعیف می شود و موج با طول 1550 نانومتر بیش از 50 درصد در هر کیلومتر تضعیف می شود.)

سیستم رله فیبر نوری
برای روشن شدن موضوع فرض می کنیم دو ناوگان دریایی بر روی سطح دریا می خواهند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. یکی از ناوها می خواهد پیامی را برای دیگری ارسال کند. بنابراین کاپیتان ناو فوق پیام را برای یک ملوان که بر روی عرشه کشتی مستقر است، ارسال می کند.ملوان فوق پیام دریافتی را به مجموعه ای از کدهای مورس (نقطه و فاصله) ترجمه می نماید و با استفاده از یک نورافکن آن را برای ناو دیگر ارسال می نماید. یک ملوان بر روی عرشه کشتی دوم، کدهای مورس را مشاهده می نماید و آن‌ها را به یک زبان خاص (مثلاً انگلیسی) تبدیل می کند و برای کاپیتان ناو ارسال می کند.

حال اگر فاصله دو ناو فوق از یکدیگر بسیار زیاد (هزاران مایل) باشد، برای برقراری ارتباط بین آن‌ها از یک سیستم مخابراتی مبتنی بر فیبر نوری استفاده می شود.
اجزای سیستم رله فیبر نوری
سیستم رله فیبر نوری از عناصر زیر تشکیل شده است:

فرستنده: مسئول تولید و رمز نگاری سیگنال‌های نوری است.

بازتاب نوری: به منظور تقویت سیگنال‌های نوری در مسافت‌های طولانی استفاده می گردد.

دریافت کننده نوری: سیگنال‌های نوری را دریافت و رمز گشایی می نماید.
فرستنده
وظیفه فرستنده، مشابه نقش ملوان بر روی عرشه کشتی ناو فرستنده پیام است. فرستنده سیگنال‌های نوری را دریافت و دستگاه نوری را به منظور روشن و خاموش شدن در یک دنباله مناسب (حرکت منسجم) هدایت می نماید. فرستنده از لحاظ فیزیکی در مجاورت فیبر نوری قرار داشته و ممکن است دارای یک لنز به منظور تمرکز نور در فیبر باشد. متداول ‌ترین طول موج سیگنال‌های نوری 850 نانومتر، 1300 نانومتر و 1550 نانومتر است.
بازتاب (تقویت کننده) نوری
برای جلوگیری از تضعیف و از بین رفتن سیگنال‌های نوری از یک یا چند ”تقویت کننده نوری“ استفاده می گردد. تقویت کننده نوری از فیبرهای نوری متعدد به همراه یک روکش خاص تشکیل می گردند. بخش دوپینگ با استفاده از یک لیزر پمپ می گردد. زمانی که سیگنال تضعیف شده به روکش دوپینگی می رسد، انرژی ماحصل از لیزر باعث می گردد که مولکول‌های دوپینگ شده، به لیزر تبدیل گردند. مولکول‌های دوپینگ شده در ادامه باعث انعکاس یک سیگنال نوری جدید و قویتر با همان خصایص سیگنال ورودی تضعیف شده، خواهند بود.(تقویت کننده لیزری)
دریافت کننده نوری
وظیفه دریافت کننده مشابه نقش ملوان بر روی عرشه کشتی ناو دریافت کننده پیام است. دستگاه فوق سیگنال‌های دیجیتالی نوری را اخذ و پس از رمزگشایی، سیگنال‌های الکتریکی را برای سایر استفاده کنندگان (کامپیوتر، تلفن و …) ارسال می نماید. دریافت کننده به منظور تشخیص نور از یک ” فتوسل“ و یا ”فتودیود“ استفاده می کند.
مزایای فیبر نوری در مقایسه با سیم‌های مسی

قیمت ارزان تر: هزینه فیبر نوری نسبت به سیم‌های مسی در مقیاس‌های بالا کمتر است.
اندازه نازک‌ تر: قطر فیبرهای نوری به مراتب کمتر از سیم‌های مسی است.
ظرفیت بالا: پهنای باند فیبر نوری به منظور ارسال اطلاعات به مراتب بیشتر از سیم مسی است. لذا فیبر نوری توانایی انتقال داده‌های بیشتری را دارد.
تضعیف ناچیز: تضعیف سیگنال در فیبر نوری به مراتب کمتر از سیم مسی است.
عدم تداخل: برخلاف سیگنال‌های الکتریکی در یک سیم مسی، عبور سیگنال‌های نوری در یک فیبر تأثیری بر فیبر دیگر نخواهد داشت و تداخل الکترومغناطیسی نخواهیم داشت.
مصرف برق پایین: با توجه به این که سیگنال‌ها در فیبر نوری کمتر تضعیف می‌گردند، بنابراین می‌توان از فرستنده‌هایی با میزان برق مصرفی پائین نسبت به فرستنده‌های الکتریکی (که از ولتاژ بالایی استفاده می‌نمایند)، استفاده کرد.
اشتعال ‌زا نبودن: با توجه به عدم وجود الکتریسته در فیبر نوری، امکان بروز آتش ‌سوزی در این خصوص وجود نخواهد داشت.
وزن سبک: وزن یک کابل فیبر نوری به مراتب کمتر از کابل مسی هم ‌رده‌ آن است و این عامل در کارکردن، نصب و نگهداری فیبر بسیار مهم است.
انعطاف ‌پذیر بودن: با توجه به انعطاف ‌پذیری فیبر نوری و قابلیت ارسال و دریافت نور از آنان، در موارد متفاوت نظیر دوربین‌های دیجیتال با موارد کاربردی خاص مانند عکس‌برداری پزشکی و لوله‌کشی و… استفاده می‌گردد.
فاصله: از فیبر نوری می‌توان در ارتباط شبکه‌هایی که فاصله زیادی از هم دارند استفاده کرد (اتصال شبکه‌های محلی(LAN) به یکدیگر). شایان ذکر است که قبل از استفاده از کابل‌های فیبر نوری ارتباط بینLAN‌ها از طریق تلفن یا امواج رادیویی برقرار می‌شد
پایداری: در کابل‌های فیبر نوری امکان نفوذ و ایجاد اختلال در انتقال داده‌ها کمتر است و از تأثیرگذاری انواع نویزهای الکترومغناطیسی شامل نویزهای رادیویی و یا نویزهای حاصل از نزدیکی کابل‌ها بر روی داده‌های در حال انتقال جلوگیری می‌کند.بطورکلی تارهای نوری از تداخل و ترویج با سایر کانالهای ارتباطی، خواه نوری و خواه الکتریکی، به خوبی محافظت شده‌ می‌باشد. یعنی نسبت به تداخل فرکانسهای رادیویی (RFI) و تداخل الکترومغناطیسی (EMI) عدم پذیرش عالی دارند.
سرعت: فیبر نوری توانایی در انتقال اطلاعات به مقدار زیاد چه به شکل دیجیتالی‌ و ‌چه به شکل آنالوگ دارند.
ترویج نوری: نیاز به زمین مشترک بین فرستنده تاری وگیرنده را منتفی می کند.
امکان تعمیر فیبر: (تار) نوری در حالیکه سیستم روشن است، بدون آنکه احتمال اتصال کوتاه شدن مدارهای الکتریکی در فرستنده و یا در گیرنده باشد، وجود دارد.
امنیت: فیبرهای نوری درجه‌ای از امنیت و پنهانی بودن را عرضه می کند. چون تارها انرژی تشعشع نمی‌کنند. برای یک مزاحم، آشکار سازی سیگنال ارسالی مشکل است.
پهنای باند بالا: این پهنای باند اکنون به 170 گیگابایت در ثانیه رسیده و دانشمندان بر این باورند که قابلیت ارتقاء تا چند صد ترابایت را دارد. فیبرنوری SMF که در حال حاضر مورد استفاده قرار میگیرد از پهنای باند 40 گیگابایتی برخوردار است.
عدم استفاده الکتریسیته برای ارتباط: از آنجا که در ابتدای مسیر نوری تولید شده و در انتها این نور دریافت میشود. دیگر نیازی به نیروی اکتریکی نیست و همچنین ایمنی بسیار بالایی را در مقابل نویز دارد.
عدم برقراری انشعاب غیر مجاز: از آنجا که برای برقرای انشعاب بایستی ابتدا فیبر قطع شود و گیرنده فیبر نصب شود. و این عمل نیز زمانبر است؛ نگهدارنده‌های بستر با استفاده از ابزارهای خطایابی میتواند به سرعت محل مورد نظر را شناسایی کنند.
عدم نیاز به repeater تا چندین کیلومتر: به علت استفاده از نور در صورتی که جنس Core مرغوب باشد تا فواصل چند کیلومتری سیگنال تضعیف زیادی نخواهد داشت.

محدودیت‌ها و نقاط ضعف فیبرهای نوری

ضرورت دقت کامل در هنگام کابلکشی
امکان شکستن در صورت گذشتن زاویه فیبر از یک حد معین
محدود بودن میزان کشش برای فیبرهای با ظرفیت مختلف
محافظت کامل در برابر ضربه، برای فیبرهایی که از درون حوضچه می گذرند.

روش اندازه گیری قطر فیبر
قطر فیبر به صورت عددی اعشاری شبیه 60/130 میکرون نمایش داده می شود که 60 نمایانگر قطر core است و 130 نمایانگر قطر Cladding . Buffer Coating در اندازه گیری به حساب نمی آید.
فیبرهای نوری به دو دسته تقسیم می شوند :

تک حالتی single-mode

چند حالتی multi-mode

فیبر سینگل مود یک سیگنال نوری را در هر زمان انتشار می‌دهد. (نظیر تلفن)

فیبر مالتی مود می‌تواند صدها حالت نور را به طور هم‌ زمان انتقال بدهد. (نظیر شبکه‌های کامپیوتری)

فیبرهای تک حالته دارای یک هسته کوچک (تقریباً 9 میکرون قطر) بوده و قادر به ارسال نور لیزری مادون قرمز (طول موج از 1300 تا 1550 نانو متر) می باشند.

فیبرهای چند حالته دارای هسته بزرگتر (تقریباً 62.5 میکرون قطر) و قادر به ارسال نور مادون قرمز از طریق LED می باشند.
روکش‌های فیبر نوری و اینکه چه چیزی را مشخص می کنند؟
با توجه به رنگ روکش‌های فیبر نوری می توانیم بفهمیم با چه نوع فیبری سروکار داریم .مثلا اگر روکش فیبر زرد بود، فیبر single mode است و اگر نارنجی بود، فیبر multimode است.
مشخصات انواع فیبر

فیبر چند مدی با ضریب شکست پله ای
فیبر تک مدی با ضریب شکست پله ای
فیبر چند مدی با ضریب شکست مرحله ای
فیبر چند مدی با غلاف پلاستیکی
فیبر چند مدی با غلاف پلاستیکی با ضریب شکست پله ای
فیبر چند مدی با غلاف پلاستیکی با ضریب شکست مرحله ای
فیبرهای چند مدی تمام پلاستیک

مزایا و معایب فیبرها در مقایسه با هم

مزایای فیبرهای چند مدی در مقایسه با فیبرهای تک مدی

بزرگتر بودن قطر هسته

ساده تر بودن تزریق انرژی نور به داخل فیبر

امکانات بهتر برای اتصال فیبرها به یکدیگر

امکان استفاده از هر دو منبع نور LD و LED (در صورتیکه فیبر تک مدی با نور لیزری ”LD“ بهتر کار می کند.)
معایب فیبر چند مدی در مقایسه با فیبر تک مدی

فیبر چند مدی دارای اعوجاج بین مدی می باشد.

پهنای باند فیبرهای چند مدی، کمتر از فیبر تک مدی می باشد.

تلفات یا تضعیف در فیبرهای چند مدی بیشتر است.

امکان ساخت فیبرهای چند مدی طولانی(با طول بلند) کمتر است.

سیستم‌های مخابرات فیبر نوری
گسترش ارتباطات راه دور و راحتی انتقال اطلاعات از طریق سیستم‌های انتقال و مخابرات فیبر نوری یکی از پر اهمیت ترین موارد مورد بحث در جهان امروز است. سرعت دقت و تسهیل از مهم ‌ترین ویژگی‌های مخابرات فیبر نوری می‌باشد. یکی از پر اهمیت ‌ترین موارد استفاده از مخابرات فیبر نوری آسانی انتقال در فرستادن سیگنال‌های حامل اطلاعات دیجیتالی است که قابلیت تقسیم بندی در حوزه زمانی را دارا می‌باشد. این به این معنی است که مخابرات دیجیتال تامین کننده پتانسیل کافی برای استفاده از امکانات مخابره اطلاعات در پکیج‌های کوچک انتقال در حوزه زمانی است. برای مثال عملکرد مخابرات فیبر نوری با توانایی 20 مگاهرتز با داشتن پهنای باند 20 کیلوهرتز دارای گنجایش اطلاعاتی 0٫1٪ می‌باشد.
در سال 1880 میلادی الکساندر گراهام بل 4 سال بعد از اختراع تلفن موفق به اخذ امتیاز نامه خود در زمینه مخابرات امواج نوری برای دستگاه خود با عنوان فوتو تلفن گردید. در 15 سال اخیر با پیشرفت لیزر به عنوان یک منبع نور بسیار قدرتمند و خطوط انتقال فیبرهای نوری فاکتورهای جدیدی از تکنولوژی و تجارت بهتر را برای انسان به ارمغان آورده‌است. مخابرات فیبر نوری ابتدا به عنوان یک مخابرات از راه دور قرار دادی تلقی می‌شد که در آن امواج نوری به عنوان حامل یک یا چند واسطه انتقال استفاده می‌شد. با وجود آنکه امواج نوری حامل سیگنالهای آنالوگ بودند اما سیگنالهای نوری همچنان به عنوان سیستم مخابرات دیجیتال بدون تغییر باقی‌مانده‌است. از دلایل این امر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

تکنیکهای مخابرات در سیستم‌های جدید مورد استفاده قرار می‌گرفت.
سیستم‌های جدید با بالاترین تکنولوژی برای داشتن بیشترین گنجایش کارآمدی سرعت و دقت طراحی شده بود.
انتقال به کمک خطوط نوری امکان استفاده از تکنیک‌های دیجیتال را فراهم می‌ساخت. این مطلب نیاز انسان را به دسترسی به مخابره اطلاعات رابه صورت بیت به بیت پاسخگو بود.
توانایی پردازش اطلاعات در حجم وسیع: از آنجایی که مخابرات فیبر نوری دارای کارایی بالاتری نسبت به سیم‌های مسی سنتی هستند بشر امروزی تمایل چندانی برای پیروی از سنت دیرینه خود ندارد و توانایی پردازش حجم وسیعی از اطلاعات در مخابره فیبر نوری او را مجذوب و شیفته خود ساخته‌است.
آزادی از نویزهای الکتریکی: بافت یک فیبر نوری از جنس پلاستیک یا شیشه به دلیل رسانندگی انتخاب می‌شود. در نتیجه یک حامل موج نوری می‌تواند از پتانسیل موثر میدان‌های الکتریکی در امان باشد. از قابلیت‌های مهم این نوع مخابرات می‌توان به امکان عبور کابل حامل موج نوری از میان یک میدان الکترومغناطیسی قوی اشاره کرد که سیگنالهای نام برده بدون آلودگی از پارازیت‌های الکتریکی و یا سیگنالهای مداخله گر به حد اکثر کارایی خود خواهند رسید.

کاربردهای فیبر نوری

کاربرد در مخابرات: یکی از مرسوم ترین کاربردهای فیبر نوری انتقال اطلاعات توسط نور لیزر است.
کاربرد در حسگرها: استفاده از حسگرهای فیبر نوری برای اندازه ‌گیری کمیت‌های فیزیکی مانند جریان الکتریکی، میدان مغناطیسی، فشار، حرارت، جابجایی، آلودگی آب‌های دریا، سطح مایعات، تشعشعات پرتوهای گاما و ایکس در سال‌های اخیر شروع شده‌است. در این نوع حسگرها، از فیبر نوری به عنوان عنصر اصلی حسگر بهره‌ گیری می‌شود بدین ترتیب که ویژگی‌های فیبر تحت میدان کمیت مورد اندازه ‌گیری تغییر یافته و با اندازه شدت کمیت تأثیر پذیر می‌شود.
کاربردهای نظامی: فیبر نوری کاربردهای بی‌شماری در صنایع دفاع دارد که از آن جمله می‌توان برقراری ارتباط و کنترل با آنتن رادار، کنترل و هدایت موشک‌ها، ارتباط زیردریاییها (هیدروفون) را نام برد.
کاربردهای پزشکی: فیبرنوری در تشخیص بیماری‌ها و آزمایشهای گوناگون در پزشکی کاربرد فراوان دارد که از آن جمله می‌توان دُزیمتری غدد سرطانی، شناسایی نارسایی‌های داخلی بدن، جراحی لیزری، استفاده در دندانپزشکی و اندازه ‌گیری مایعات و خون نام برد. همچنین تارهای نوری در دستگاه‌هایی به نام درون بین یا آندوسکوپ استفاده می‌شود تا به درون نای، مری، روده و مثانه فرستاده شود و درون بدن انسان به طور مستقیم قابل مشاهده باشد.
کاربرد فیبرنوری در روشنایی: از جمله کاربردهای فیبر نوری که در اواخر قرن بیستم به عنوان یک فناوری روشنایی متداول شده و در چند سال قرن اخیر توسعه و رشد فراوانی پیدا کرده‌است کاربرد آن در سیستم‌های روشنایی است. در این فناوری نور از منبع نوری که می‌تواند نور مصنوعی (نورلامپهای الکتریکی) و یا نور طبیعی (نور خورشید) باشد وارد فیبر نوری شده و از این طریق به محل مصرف منتقل می‌شود. به این ترتیب نور به هر نقطه‌ای که در جهت تابش مستقیم آن نمی‌باشد منتقل می‌شود. امتیاز این نور که موجبات رشد سریع به کارگیری و توجه زیاد به این فناوری شده‌است این است که فاقد الکتریسیته گرما و تشعشعات خطرناک ماورای بنفش بوده (نور خالص و بی خطر) و دیگر اینکه با این فناوری می‌شود نور روز (بدون گرما و اشعه‌های ماورائ بنفش) را هم به داخل ساختمانها و نقاط غیر قابل دسترسی به نور خورشید منتقل کرد.

فناوری ساخت فیبرهای نوری
برای تولید فیبر نوری، نخست ساختار آن در یک میله شیشه‌ای موسوم به پیش‌ سازه از جنس سیلیکا ایجاد می‌گردد و سپس در یک فرایند جداگانه این میله کشیده شده تبدیل به فیبر می‌شود. از سال 1970 روش‌های متعددی برای ساخت انواع پیش‌ سازه‌ها به کار رفته ‌است که اغلب آنها بر مبنای رسوب ‌دهی لایه‌های شیشه‌ای در داخل یک لوله به عنوان پایه قرار دارند.
روشهای ساخت پیش ‌سازه
روش‌های فرایند فاز بخار برای ساخت پیش ‌سازه فیبر نوری را می‌توان به سه دسته تقسیم کرد:

رسوب‌ دهی داخلی در فاز بخار
رسوب‌ دهی بیرونی در فاز بخار
رسوب‌ دهی محوری در فاز بخار

مواد لازم در فرایند ساخت پیش سازه

تتراکلرید سیلیکون: این ماده برای تأمین لایه‌های شیشه‌ای در فرایند مورد نیاز است.
تتراکلرید ژرمانیوم: این ماده برای افزایش ضریب شکست شیشه در ناحیه مغزی پیش ‌سازه استفاده می‌شود.
اکسی کلرید فسفریل: برای کاهش دمای واکنش در حین ساخت پیش ‌سازه، این مواد وارد واکنش می‌شود.
گاز فلوئور: برای کاهش ضریب شکست شیشه در ناحیه غلاف استفاده می‌شود.
گاز هلیم: برای نفوذ حرارتی و حباب‌ زدایی در حین واکنش شیمیایی در داخل لوله مورد استفاده قرار می‌گیرد.
گاز کلر: برای آب‌ زدایی محیط داخل لوله قبل از شروع واکنش اصلی مورد نیاز است.

مراحل ساخت فیبرهای نوری

مراحل صیقل گرمایشی: پس از نصب لوله با عبور گازهای کلر و اکسیژن، در دمای بالاتر از 1800 درجه سلسیوس لوله صیقل داده می‌شود تا بخار آب موجود در جدار درونی لوله از آن خارج شود.
مرحله اچینگ: در این مرحله با عبور گازهای کلر، اکسیژن و فرئون لایه سطحی جدار داخلی لوله پایه خورده می‌شود تا ناهمواری‌ها و ترک‌های سطحی بر روی جدار داخلی لوله از بین بروند.
لایه‌ نشانی ناحیه غلاف: در مرحله لایه‌ نشانی غلاف، ماده تترا کلرید سیلیسیوم و اکسی کلرید فسفریل به حالت بخار به همراه گازهای هلیم وارد لوله شیشه‌ای می‌شوند و در حالتی که مشعل اکسی هیدروژن با سرعت تقریبی 120 تا 200 میلی‌ متر در دقیقه در طول لوله حرکت می‌کند و دمایی بالاتر از 1900 درجه سلسیوس ایجاد می‌کند، واکنش‌های شیمیایی زیر به دست می‌آیند.

ذرات شیشه‌ای حاصل از واکنش‌های فوق به علت پدیده ترموفرسیس کمی جلوتر از ناحیه داغ پرتاب شده و بر روی جداره داخلی رسوب می‌کنند و با رسیدن مشعل به این ذرات رسوبی حرارت کافی به آنها اعمال می‌شود به طوری که تمامی ذرات رسوبی شفاف می‌گردند و به جدار داخلی لوله چسبیده و یکنواخت می‌شوند. بدین ترتیب لایه‌های شیشه‌ای مطابق با طراحی با ترکیب در داخل لوله ایجاد می‌گردند و در نهایت ناحیه غلاف را تشکیل می‌دهند.
فیبر نوری در ایران
در ایران در اوایل دهه 60، فعالیت‌های پژوهشی در زمینه فیبر نوری در پژوهشگاه، برپایی مجتمع تولید فیبر نوری در پونک تهران را درپی داشت و در سال 1367، کارخانه تولید فیبر نوری در یزد به بهره برداری رسید. عملاً در سال 1373 تولید فیبر نوری با ظرفیت 50٫000 کیلومتر در سال در ایران آغاز شد. فعالیت استفاده از کابل‌های نوری در دیگر شهرهای بزرگ ایران آغاز شد تا در آینده نزدیک از طریق یک شبکه ملی مخابرات نوری به هم بپیوندند. در همان سال 1367 نخستین خط مخابراتی تار نوری بین تهران و کرج به کار افتاد.
اولین پروژه فیبرنوری با اجرای 700 کیلومتر کابل با 13 هزار کانال بین چندین مسیر با هزینه‌ای بالغ بر 40 میلیارد ریال بین سالهای 69 تا 73 انجام شد. در برنامه دوم توسعه پروژه فیبرنوری با 11600 کیلومتر کابل با 620 هزار کانال بین شهری با هزینه 654 میلیارد ریال در سالهای 74 تا 78 به انجام رسید و نهایتاً در برنامه سوم توسعه 17850 کیلومتر تا 2 میلیون کانال با پروتکشن بین شهرهای کشور با هزینه‌ای بالغ بر 1035 میلیارد در سالهای 79 تا 83 اجرا شد.
پروژه تار نوری آسیا-اروپا که به TAE مشهور است دارای 24000 کیلومتر طول است و از چین، قرقیزستان، ازبکستان و ترکمنستان، ایران، ترکیه، اوکراین و آلمان می‌گذرد. ظرفیت قابل حمل این خط، 7560 کانال تلفنی است.

فیبرنوری یک موجبر استوانه‌ای از جنس شیشه یا پلاستیک است که دو ناحیه مغزی و غلاف با ضریب شکست متفاوت و دو لایه پوششی اولیه و ثانویه پلاستیکی تشکیل شده‌است. برپایه قانون اسنل برای انتشار نور در فیبر نوری شرط: می‌بایست برقرار باشد که به ترتیب ضریب شکست‌های مغزی و غلاف هستند. انتشار نور تحت تأثیر عواملی ذاتی و اکتسابی دچار تضعیف می‌شود. این عوامل عمدتآ ناشی از جذب فرابنفش، جذب فروسرخ، پراکندگی رایلی، خمش و فشارهای مکانیکی بر آنها هستند.
فیبر نوری(لوله نوری) POF ,PCF , QOF در ایران
از سال 1387 تحقیقات وسیعی در مورد این نوع از فیبرها در مرکز فناوری تخصصی صورت گرفت و در سال 1388 محققان ایرانی در شهر اصفهان موفق به ساخت و تولید نسل نوین فیبرهای نوری (POF , PCF ,QOF) گردیدند و با دستیابی به تکنولوژی ساخت و تولید آنها ایران در زمره معدود کشورهای دارنده تکنولوژی ساخت (POLYMER OPTICAL FIBER , PLASTIC CLAD FIBER) قرار گرفت.
فیبرهای نوریPOF برای انتقال نور مرئی و بسیاری از کاربری‌های دیگر قابل استفاده هستند و در بحث انتقال دیتا سرعتی حدود 40 گیگا بیت در ثانیه دارند که در مقایسه با فیبرهای نوری شیشه‌ای حدود 400 برابر بیشتر می‌باشد. فیبرهای PCF , QOF جهت مصارف خاص صنایع مختلف از قبیل سنسورها و انتقال دیتا بسیار کار آمد است. در کل موارد استفاده از این فیبرها موجب دستیابی به ابزارآلات های تکی است که در انحصار بعضی از درلتها قرار داشته‌است.
فیبرهای نوری نسل سوم
طراحان فیبرهای نسل سوم، فیبرهایی را مد نظر داشتند که دارای کمترین تلفات و پاشندگی باشند. برای دستیابی به این نوع فیبرها، محققین از حداقل تلفات در طول موج 1550 نانومتر و از حداقل پاشندگی در طول موج 1310 نانومتر بهره جستند و فیبری را طراحی کردند که دارای ساختار نسبتاً پیچیده ‌تری بود. در عمل با تغییراتی در پروفایل ضریب شکست فیبرهای تک مد از نسل دوم، که حداقل پاشندگی آن در محدوده 1٫3 میکرون قرار داشت، به محدوده 1٫55 میکرون انتقال داده شد و بدین ترتیب فیبر نوری با ماهیت متفاوتی موسوم به فیبر دی. اس. اف (D.S.F. Fiberِ) ساخته شد.
انواع کابل فیبرنوری  Fiber Obtic بر اساس اشعه گذرنده از آنها
1-فیبر نوریFiber Obtic تک حالته ( Single-Mode) :
ایــن نــوع از فیبرهــا، هســته هــای کــوچکی دارند (9 میکـرون)  و مـی تواننـد نـور لیـزر مـادون قرمـز ( بــا طــول مــوج  1300 تــا  1550 نــانومتر ) را درون خــود هــدایت کننــد. حداکثر طول مورد استفاده تا 70 کیلومتر و با تجهیزات خاص تا 150 کیلومتر
2- فیبر نوری  Fiber Obticچند حالته ( Multi-Mode ) :
این نوع از فیبرها هسته هاي بزرگتري دارند (قطـري در 62/5 میکرون) و نور مادون قرمـز گسـیل شـده از دیودهـاي نـوري (LED  ) را ( با طول موج  850 تا  1300 نانومتر ) درون خود هدایت مـی کننـد.حد اکثر طول 550 متر
کابل های مالتی مود 50 میکرون
کابل SM بسیار گرانتر است و در مقایسه با کابل MM شعاع انحناي نسـبتا بـالایی دارد، کـه کـار بـا آن را سخت تر می کند. بیشتر LAN هاي فیبر نوري از کابل چندحالته استفاده می کنند، که علیرغم کـارای کمتـر نسبت به کابل تک حالته باز هم از کابل مسی بسیار بهتر است.
انواع کابل فیبرنوري  بر اساس ساختار مواد آنها
1-فیبرنوري شیشه اي
2- فیبرنوري پلاستیکی
3-فیبرنوري سیلیکا با روکش پلاستیکی
انواع کابل فیبرنوري بر اساس ترکیب مواد مربوط به هسته
1. فیبرنوري با ضریب شکست پله اي :
در ایـن  نـوع  فیبـر  کـه  اصـطلاحا  بـه Step index مشهورند، ابتدا لایه هسته را با ضریب شکست و قطر مشخص می سازند، و سپس بر روي آن یک لایه روکش با ضریب شکست کمتر می نشانند. بـدین  ترتیـب  فیبـري  پدیـد  مـی  آیـد  کـه  ضـریب شکست آن در مرز بین هسته و روکش به صورت ناگهانی (پلکانی) تغییر می کند.
2. فیبرنوري با ضریب شکست مرحله اي ( تدریجی ) :
در این نوع فیبر کـه  اصـطلاحا  بـه Graded Index شهرت یافته اند، ضریب شکست هسته به آرامی و با دور شدن از مرکز رو به کاهش می گذارد و در مرز 50 تا 5.62 میکرون از مرکز هسته، به حداقل خود می رسد. چنین وضعیتی باعث خواهد شد که مرز بین ناحیه هسته و روکش به صورت یـک  سـطح  آینـه  اي عمل نکند بلکه پرتوهاي نور همانند پدیده سراب به صـورت  منحنـی  وار شکسـته  شـده  و پـس  از رسیدن به زاویه بحرانی مجددا بر روي منحنی مشابه به سوي هسته برگردند.انواع کابل فیبر نوري Fiber Obtic بر اساس محیط
1- کابلهاي فیبر نوري جهت کاربرد در بیرون ساختمان (Outdoor ):
این فیبرها جهت ارتباط بین ساختمان ها در خارج ازساختمان بکار می رود،  حداکثر فاصـله  اي کـه مجاز است این کابل در داخل ساختمان وارد شود 10 متر است.
2- کابلهاي فیبر نوري جهت کاربرد در درون ساختمان ( Indoor ) :
از این کابلها جهت استفاده از Backbone  شبکه در داخل ساختمان استفاده می شود، داراي محافظت هاي فیزیکی مناسبی می باشند، می توان از 6 تا 144 تیوب استفاده کرد که در هر تیوب 24 فیبر نوري قرار دارد، داخل هر تیوب ژل بی رنگ قرار دارد تا باعث شود قابلیت انعطاف فیبر بالا رفته و در برابر ضربه مقاوم باشد. ویژگیهاي عمومی این نوع از کابل عبارتند از، پوششی که در صورت آتش گرفتن گاز سمی از خود متصاعد نکند، مقاوم در مقابل شعله ور شدن، مقاوم در مقابل خمش و در عین حال ظریف و منعطف.
اصطلاحات
1- Loose tube :
در برخی از انواع فیبر نوری با توجه به اینکه تا حد امکان باید از  از خمیدگی بیش از حد هسته ی مرکزی  فیرنوری جلوگیری نماییم در لایه های محافظ فیبر از یک پوسته که در درون آن یک نوع ژل مایع وجود دارد استفاده می شود. این لایه اجازه می دهد که هسته ی مرکزی حد فاصل جدار در برگیرنده ژل معلق باشد  و در هنگام خمش با حرکت دادن کابل از فشار به هسته ی مرکزی جلوگیری می کند.
2- Armored ( زره ) :
پوشش فلزی که در خارجی ترین لایه فیبر و در زیر ژاکت قرار می گیرد تا از لایه های داخلی فیبر حفاظت کند
3- self supported ( محار ) :
یک سیم بکسل که زیر ژاکت و در یک سمت یا دو سمت فیبر قرار می گیرد و معمولا برای بستن کابل به تیر در فیبرهای هوایی متداول است.
4-Anti rodent ( ضد جونده )

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید