802.11ac چیست و آیا من به آن نیاز دارم؟

اگر به تازگی برای خرید یک روتر جدید اقدام کرده باشید، احتمالا متوجه شدهاید که خیلی از روترهای بیسیم موجود در بازار با یک قابلیت جدید با عنوان 802.11ac که روی جعبه آنها حک شده است همراه هستند. اما این ویژگی به چه معنا است و آیا شما برای استفاده روزانه خود از شبکه وایفای به آن نیاز دارید؟

 

802.11 چیست؟

هر زمان که شما یک روتر جدید میخرید اولین چیزی که احتمالا با آن برخورد میکنید این است که صرف نظر از مدلی که شما به دنبال آن هستید، همه این روترها در بخشی از نام یا مدل خود از عبارت 802.11 استفاده کردهاند. بدون درگیر شدن زیاد با جزئیات فنی، چیزی که شما باید به آن توجه داشته باشید حروفی است که بعد از این عدد آورده میشود که نشان دهنده هر دو نسل روتر و حداکثر سرعتی است که شما میتوانید امیدوار باشید در نقل و انتقال بین روتر و سایر دستگاههای بیسیم به آن دست پیدا خواهید کرد.
در مورد جزئیات این استانداردها مطالب و راهنماهای زیادی وجود دارد، اما اگر بخواهیم موضوع را خلاصه کنیم دو استانداردی که امروز در مورد آنها صحبت خواهیم کرد 802.11n و 802.11ac است. برای شروع کار و روشن شدن موضوع باید بدانید که اغلب روترهایی که ظرف پنج سال گذشته ساخته شدهاند از 802.11n پشتیبانی میکنند و حداکثر سرعت انتقال داده در این استاندارد 450 مگابیت در ثانیه یا در حدود 56 مگابایت در ثانیه است. البته نباید فراموش کرد که این اعداد و ارقام جنبه نظری داشته و تنها در شرایط کنترل شده آزمایشگاهی قابل دستیابی است، اما با این وجود هنوز هم برای انجام اغلب کارهای روزانه حتی استریم ویدیو و بازی کفایت میکند.
استاندارد بعدی 802.11ac است که نسبتا جدیدتر است و در سال 2014 توسط انجمن مهندسان برق و الکترونیک (IEEE) به تصویب رسید. از لحاظ نظری میتوان تا حداکثر 1.3 گیگابیت در ثانیه یا 162.5 مگابایت در ثانیه را توسط آن انتقال داد. باید توجه داشته باشید که برخلاف 802.11n، 802.11ac تنها میتواند روی فرکانس 5 گیگاهرتز کار کند. این فرکانس با وجود تراکم کمتر نسبت به 2.4 گیگاهرتز، قدرت کمتری داشته و در هنگام عبور از موانع ضعیفتر میشود. این به این معنا است که اگر روتر شما با دستگاههای بیسیم شما چند اتاق فاصله داشته باشد و یا در طبقات دیگر باشد، ممکن است انتخاب این فرکانس برای شما مناسب نباشد.

آیا واقعا به روتر 802.11ac دارید؟

از آنجا که 802.11ac نسبتا جدید است ممکن است همه روترها به آن مجهز نباشند. برای این که ببینید آیا یک روتر از این قابلیت برخوردار است تنها کافی است با دقت مدل آن را نگاه کنید تا ببینید چه توانی را میتوانید از آن انتظار داشته باشید. معمولا تمام روترهایی که از قابلیت 802.11ac پشتیبانی میکنند در بخشی از نام خود از ac استفاده میکنند (مثل Asus RT-AC3200 یا D-Link AC3200). همچنین شما به طور میانگین برای خرید یک روتر 802.11ac باید بین 150 تا 400 دلار هزینه کنید که برای کارهای سبک و ساده مبلغ زیادی است.
از طرفی اگر از دستگاههای نسبتا قدیمی روی شبکه خود استفاده میکنید نمیتوانید از قابلیت و سرعت 802.11ac بهره ببرید. استفاده از این استاندارد تنها در زمانی ایدهال به نظر میرسد که همه افراد خانواده بخواهند روی لپتاپ یا دستگاههای استریم خود فیلم 4K تماشا کنند، اما تا آن زمان، استفاده از چنین قابلیتی تنها جنبه تجملاتی خواهد داشت.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید