POE چیست و چه کاربردی در شبکه دارد؟
همانطور که میدانید اغلب سیستمهای تحت شبکهای که در مکانهای مختلف به کار میروند، فرایند برق رسانی به آنها در زمان نصب و راه اندازی کمی دشوار است. تکنولوژی POE میتواند این کار را ساده کند ولی باید همواره قواعد آن به خوبی رعایت شود. در واقع این تکنولوژی مفید و بهینه که عبارت است از Power Over Ethernet در سیستم به کابل موجود در شبکه، این قابلیت را میدهد که بتواند علاوه بر عبور اطلاعات مربوطه، مقداری جریان الکتریکی یا همان برق را هم منتقل کند.
آنچه در این مقاله می خوانید:
POE چیست و چه کاربردی در شبکه دارد؟تکنولوژی POE چه مزایا و ویژگیهایی برای شبکه به همراه دارد؟تکنولوژی POE برای چه مواردی قابل استفاده میباشد؟دلایل عدم استفاده از POE در شبکههای خانگیبرای استفاده از POE در منازل باید قوانینی را رعایت کرد
برای مثال وقتی شما میخواهید که یک دوربین مدار بسته را در فضای بیرون ساختمان خود نصب و راه اندازی کنید باید حداقل از دو کابل اتصال شبکه و اتصال برق استفاده کنید تا دوربین بتواند فعالیت خود را انجام دهد ولی در مقابل با استفاده از تکنولوژی Power Over Ethernet میتوانید تنها با به کار بردن یک کابل، تمام مراحل برق رسانی و نصب دوربین مدار بسته را انجام دهید.
در ضمن از تکنولوژی POE میتوان در موارد مختلف دیگری هم استفاده کرد که قابل توجه ترین کاربردهای آن استفاده در تجهیزات وایرلس، سوییچهای شبکه، روترهای شبکه، تلفنهای VOIP و سیستمهای پیجر یا تقویتکنندههای بلندگو میباشد. همچنین از کاربردهای دیگر این تکنولوژی میتوان به قرارگیری در دستگاههای صنعتی پیشرفته مانند سنسور و دزدگیر هم اشاره کرد. این تکنولوژی میتواند در کمترین زمان ممکن در سیستم تغییراتی را ایجاد بکند که در یک زمان واحد، هم جریان برق و هم شارش اطلاعات از طریق یک کابل امکانپذیر باشد. این ویژگی سبب میشود که سیستم تا حد زیادی سرعت فعالیت خود را افزایش داده و بهتر عمل بکند.
فناوری POE برای کاهش تعداد کابلها در دوربین مدار بسته بسیار مفید است.
تکنولوژی POE چه مزایا و ویژگیهایی برای شبکه به همراه دارد؟
همانگونه که در بالا هم اشاره کردیم تکنولوژی POE برای سیستمها و شبکه دارای مزایای زیادی است که هر کدام از آنها میتواند به تنهایی دلیلی بر استاندارد بودن آن باشد. برای مثال بهینه سازی در مصرف زمان و حتی هزینههای بسترسازی یکی از ویژگیها و مزایای آن است. در حقیقت این ویژگی به سبب این است که جریان برق و اطلاعات سیستم بهوسیله یک کابل صورت میگیرد و دیگر نیازی به آورد تکنسین برای نصب سیستم نیست و به راحتی میتوان به صورت فردی و با کمی دانش این کار را انجام داده و از صرف هزینههای اضافی خودداری کرد. یکی دیگر از ویژگیهای تکنولوژی Power Over Ethernet ایمنی بالای آن است که میتواند برای سیستم بسیار مهم باشد.
این تکنولوژی به حدی هوشمند است که میتواند از تمامی تجهیزات به کار رفته در سیستم حین ایجاد نوسانهای برق و یا حتی در زمان نصب اشتباه به خوبی محافظت کند. علاوه بر این شما میتوانید به دلیل ساختار حرفهای و خلاقانه POE و انعطاف پذیری بالایی که دارد از آن در مکانهای دور از دسترس هم استفاده کنید زیرا نصب آن بسیار ساده بوده و زمان زیادی را از شما نخواهد گرفت. در نتیجه نصب ساده یکی از ویژگیهای دیگر این تکنولوژی به شمار می رود.
کاهش تعداد انواع اتصالات یکی از ویژگیهای POE است.
تکنولوژی POE برای چه مواردی قابل استفاده میباشد؟
وقتی شما قصد استفاده از تکنولوژی POE را در سیستم مورد نظر خود دارید باید ابتدا به برخی نکات توجه داشته باشید تا استفاده از آن بتواند برای شما سودمند باشد. برای نمونه باید حتماً تجهیزات موجود در سیستم خود را به طور کامل مورد بررسی قرار دهید و مطمئن شوید که این تکنولوژی میتواند بر روی آنها کار کرده و این تجهیزات توانایی پشتیبانی از آن را دارند.
برای مثال اگر دوربین مدار بسته شما و سوییچ موردنظر هر دو توانایی پشتیبانی از این تکنولوژی را داشته باشند یا به عبارتی Power Over Ethernet باشند، در کمال آسودگی قادر هستید که دوربین مدار بسته تحت شبکه را به کمک یک کابل شبکه به سوییچ موردنظر وصل کرده و سپس سیستم را راه اندازی کنید تا دوربین فعالیت خود را در شرایطی بهینه آغاز نماید. البته اگر فقط دوربین مدار بسته IP شما از این تکنولوژی پشتیبانی کند، باز هم شما توانایی استفاده از این ویژگی را دارید.
برای استفاده از POE باید تجهیزات سیستم از آن پشتیبانی بکنند.
دلایل عدم استفاده از POE در شبکههای خانگی
شاید تاکنون برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که چرا مهندسان همواره توصیه میکنند که نباید از POE در شبکه های خانگی بهره برد. در واقع چنین توصیه ای که از جانب مهندسان میشود به این خاطر است که این تکنولوژی با وجود مزایا و ویژگیهای زیادی که دارد و می تواند فعالیتهای الکتریکی در اکثر بخشهای ساختمان را تسهیل کند ولی از هزینه های بالایی هم برخوردار است و در بیشتر مواقع بهتر است که در منازل از آنها استفاده نشود.
همچنین در بیشتر خانه ها تعداد پریزهایی که برای برق در نظر گرفته می شود از تعداد سوکتهای مربوط به اینترنت بیشتر است و در سمت مقابل آن اغلب گجتهایی که از وای فای بهره میبرند به جای اترنتها به کار برده می شوند. به همین ترتیب امکان استفاده از تکنولوژی Power Over Ethernet در منازل کمی محدود می شود ولی به هر حال در مواردی هم با رعایت برخی قوانین و با کمک مهندسان می توان از این تکنولوژی حرفهای استفاده کرد.
برای استفاده از POE در منازل باید قوانینی را رعایت کرد
در نهایت شما باید قبل از استفاده از POE در مورد ویژگیها، مزایا، کاربردها و شیوه عملکرد آن اطلاعاتی را کسب کرده و سپس با بررسی این اطلاعات برای خرید و استفاده از آن اقدام کنید. همواره سعی کنید قبل از اقدام برای استفاده و به کارگیری این تکنولوژی از افراد متخصص در این زمینه مشورت گرفته و با یک دید کلی برای استفاده از آن اقدام کنید. ما تمام تلاش خود را در مجموعه ISG کرده ایم تا بتوانیم این تکنولوژی را با بهترین کیفیت و در عین حال با کمترین قیمت موجود در بازار به شما عرضه کنیم. همچنین شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر و یا آشنایی با سایر خدمات ما نظیر آموزش حضوری یا غیرحضوری سانترال پاناسونیک و تجهیزات مرتبط با سانترال پاناسونیک و … با ما تماس گرفته و جواب هر کدام از سوالات خود را دریافت کنید.
POE یک تکنولوژی مفید برای تسهیل امور الکتریکی میباشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سانترال ، ویپ و شبکه با ما همراه باشید…
ttttttttttttttttttttttt
shell چیست و چه کاربردی دارد؟
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
معرفی shell
کاربرانی که با سیستم عامل، سروکار دارند می دانند shell چیست. اما آشنایی با این اصطلاح برای مبتدیان جالب می باشد. به همین دلیل ما در این مطلب به معرفی shell می پردازیم.
آنچه در این مقاله می خوانید:
معرفی shellمعرفی shell و ویژگی های آنانواع shell مورد استفاده در سیستم عامل انواع shellویژگی های شل خوب چیست؟آشنایی با انواع shell با مجموعه ISG
به طور کلی، به رابط دستوری بین کاربر و هسته سیستم عامل ، shell گفته می شود. shell یک قطعه نرم افزاری است که کمک می کند کاربران بتوانند به طور مستقیم به سیستم عامل، دسترسی یابند. اگر بخواهیم به زبان ساده تر نقش این قطعه نرم افزاری را توضیح دهیم باید اینگونه توضیح دهیم که تمام فعالیت های کاربران در تمام سیستم عامل ها چه ویندوز، چه لینوکس یا سایر سیستم عامل ها ابتدا به زبان دو دویی یا صفر و یک، تبدیل می شود.
سپس پس از برخورد با هسته سیستم عامل و حافظه، اجرا می شود. آن قطعه ای که دستورات کاربران را می گیرد و آن را به زبان سفر و یک تبدیل می کند و سپس، به هسته سیستم عامل منتقل می کند shell است.
تمام دستورات کامپیوتر، در ابتدا به زبان صفر و یک درمی آیند و کامپیوتر این سمبل را می شناسد. بنابراین، برای اینکه کاربران بتوانند با کامپیوتر، ارتباط برقرار کنند باید از این زبان، استفاده کنند. به همین دلیل، قطعه نرم افزاری shell طراحی شد تا بتواند این دستورات را به زبان صفر و یک، تبدیل کند.
با توجه به کاربرد شل، به راحتی می توان فهمید که بدون این قطعه، کار کردن با کامپیوتر، چقدر سخت است. چرا که کاربران، حتماً باید زبان صفر و یک یا سایر زبان های سطح پایین مثل اسمبلی و hex را بلد باشند. از این رو ما در ادامه مطلب به معرفی shell می پردازیم.
معرفی shell و ویژگی های آن
یکی از نکات مهم در مورد شل این است که این قطعه نرم افزاری در سیستم عامل ها مختلف است. مثلاً شل مورد استفاده در لینوکس یا شل ویندوز فرق دارد. به این صورت که شل مورد استفاده در سیستم عامل ویندوز، command.com یا cmd است. اما شل لینوکس، bash می باشد. این شل، عموماً در فایل bin ذخیره می شود.
البته غیر از این شل ها شل های دیگری هم وجود دارد که از جمله آن ها می توان به ksh و freebsd و csh اشاره کرد. این شل ها عموماً در سیستم عامل یونیکس unix system v مورد استفاده قرار می گیرند.
نکته قابل توجه دیگر در مورد شل ها این است که همه آن ها یا یک رابط خط دستوری یا یک رابط گرافیکی هستند. شل، تمام فعالیت های قابل اجرا در سیستم عامل ها را به صورت دستوری به سیستم عامل، القا می کند. البته سیستم عامل ویندوز به دلیل داشتن UI اینگونه نمی باشد. ولی در سیستم عامل هایی مثل لینوکس، برای ارتباط کاربر با سیستم عامل باید از این دستورات استفاده شود. به طور کلی، در سیستم هایی که رابط گرافیکی وجود ندارد از این دستورات استفاده می شود. هرسوالی که داری در انجمن مطرح کن
البته باید این نکته را یادآوری کنیم به دلیل اینکه شل، هسته دستورات نیست و یک رابط بین سیستم عامل و کاربر است این دستورات را به هسته، منتقل می کند. هسته سیستم عامل یا Kernel، وظیفه مدیریت سیستم را دارد. به همین دلیل، تمام دستورات قابل اجرا باید به این هسته منتقل شوند.
انواع shell مورد استفاده در سیستم عامل
هسته یا Kernel دارای لایه های مختلفی است. هرچه به داخل آن برویم به منابع بیشتری دست خواهیم یافت. این لایه ها را به نام shell یا پوسته می شناسند. این پوسته ها یا شل ها در هر سیستم عاملی، دارای نام و کاربردهای خاص خود هستند که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
(Bash (Bourne Again Shell: از این شل هم در سیستم عامل یونیکس هم در لینوکس، استفاده می شود. اما شل Bash مورد استفاده در سیستم عامل یونیکس، بر اساس Bourne Shell و در سیستم عامل لینوکس، User Account می باشد.
Bsh: این شل یکی از قدیمی ترین شل های مورد استفاده در سیستم عامل ها است که به آن Bourne Shell می گویند.
(Csh (C Shell: این نوع شل برای آن دسته از کاربرانی که مسلط به زبان برنامه نویسی c هستند بهترین گزینه می باشد. چرا که سینتکس کدهای آن تقریباً به مانند زبان c است. البته این شل، شباهت زیادی به tcsh هم دارد. این شباهت، کمک بزرگی به کاربرانی که از لینوکس استفاده می کنند می نماید. چرا که از شل csh نمی توان در سیستم عامل لینوکس، استفاده کرد. لذا افرادی که با شل csh آشنا هستند می توانند از شل tcsh بهره گرفته و از آن در سیستم عامل لینوکس، استفاده کنند.
Tcsh: این شل بر اساس C shell یا csh می باشد. از طرف دیگر، شباهت زیادی به شل bash دارد و فقط برخی از جزئیات آن ها متفاوت می باشد. نکته قابل توجه در مورد این شل این است که ورژن رایگان شل Csh است.
(Ksh (The korn Shell: این شل را به گونه ای طراحی کرده اند که دارای بهترین ویژگی های Bourne shell و C shell است.
(Zsh (Z Shell: این شل، بعد از Ksh طراحی و تکمیل شد.انواع shell
همانطور که اشاره نمودیم شل ها یک رابط بین سیستم عامل و کلاینت هستند. در برخی مواقع، این رابط، دستوری است اما در سیستم عامل های جدید به صورت گرافیکی می باشد. در حال حاضر، شل ها انواع مختلفی دارند که عبارتند از:
شل مستقیم یا direct shell: همانطور که از نام این شل، مشخص است اتصال آن به صورت مستقیم می باشد. این نوع شل، نسبت به فایروال ها حساس است و برای باز کردن پورت نیاز به برنامه های امنیتی دارد. از دیگر ویژگی های شل مستقیم می توان به باز کردن راحت پورت های آن اشاره کرد.
شل معکوس یا reverse shell: دسترسی به این شل به صورت معکوس، انجام می گیرد. بنابراین با این شل می توان، فایروال را دور زد.
ویژگی های شل خوب چیست؟
با توجه به اینکه، شل های متنوعی وجود دارد یک شل خوب باید قابلیت پشتیبانی از Netstat، Gcc، Lynx، telnet، dig، ftp و Finger را داشته باشد.
آشنایی با انواع shell با مجموعه ISG
در صورت داشتن هرگونه سوالی در مورد shell و انواع آن می توانید با کارشناسان متخصص مجموعه معتبر ISG تماس بگیرید.برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سانترال ، ویپ و شبکه با ما همراه باشید…
ttttttttttttttttttttttt
شبکه (Network) چیست و چه کاربردی دارد؟
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
شبکه (Network) چیست و چه کاربردی دارد؟
در این مجموعه آموزشی قصد داریم شما را با تمامی مفاهیم اولیه مربوط به شبکه (Network) که برای ورود به یکی از رشته های تخصصی این فیلد نیاز دارید، آشنا کنیم و تلاشمان بر این است که شما بر مفاهیم سخت افزاری و نرم افزاری مربوط به این رشته تسلط پیدا کنید.
آنچه در این مقاله می خوانید:
شبکه (Network) چیست و چه کاربردی دارد؟شبکه (Network) چیست؟فضای شبکه چیست و چه کاربردی دارد؟اشتراک گذاری فایلاشتراک گذاری سخت افزاراشتراک گذاری نرم افزاراشتراک گذاری اتصال اینترنتدسترسی به بانک اطلاعاتیبرقراری تماس در شبکه (Network)دسته بندی شبکه ها بر اساس موقعیت جغرافیاییشبکه PANشبکه LANشبکه CANشبکه MANشبکه WANدسته اول: شبکه های Peer to Peer یا نظیر به نظیردسته دوم: شبکه های کلاینت سرور یا سرور بیسمقایسه عملکرد شبکه های Peer to Peer و Client Serverمدیریت شبکههزینهامنیتسطح دسترسی به شبکه (Network)کدام نوع شبکه (Network) برای شما مناسب است؟
در ادامه مطالب به توضیح مفاهیم زیر می پردازیم:
انواع شبکه ها
معماری شبکه ها
توپولوژی یا چیدمان آنها
مدیا ها یا فضای انتقال
مدل او اس آی
لایه های شبکه
مدل تی سی پی آی پی
سخت افزار ها و قطعات دستگاه هایی که در شبکه دخیل هستند
تکنولوژی های شبکه شامل تکنولوژیهای اینترنت، اکسترانت و اینترانت
قسمت نرم افزاری شبکه شامل سیستم عامل های شبکه و برنامه ها و نرم افزار و اپلیکیشن های داخلی
پیش از ورود به مباحث تخصصی تر، ابتدا بهتر است شما را با خود شبکه آشنا کنیم و تعریفی از آن ارائه دهیم.
شبکه (Network) چیست؟
شبکه (Network) تعدادی از کامپیوترهای استند الون (Stand Alone) (کامپیوتر های استند الون، سیستم هایی هستند که به جایی متصل نیستند) همراه با هاست و یا قطعات و دیویس های مختلف است که توسط یکسری خط های ارتباطی و یکسری قطعات و دستگاه هایی که در ادامه کار با آنها آشنا می شویم، به هم دیگر وصل شده اند.
فضای شبکه چیست و چه کاربردی دارد؟
اشتراک گذاری فایل ها و اطلاعات اولین چیزی است که از فضای شبکه به ذهن هر کسی میرسد. با استفاده از شبکه (Network) شما می توانید از قابلیت های زیر استفاده کنید:
اشتراک گذاری فایل
خیلی از فایل های صوتی، تصویری یا هر نوع دیگری که در کامپیوتر داشته باشید را به اشتراک بگذارید یا از فایل های به اشتراک گذاشته شده توسط دیگران استفاده کنید
اشتراک گذاری سخت افزار
در یک شبکه (Network) می توانید منابع سخت افزاری مثل پرینتر نوری و مسائلی از این قبیل را به اشتراک بگذارید.
به عنوان مثال، ممکن است کامپیوتری که شما از آن استفاده می کنید، به پرینتر یا یک درایو نوری متصل باشد اگر بقیه همکاران یا دوستان تان در این شبکه قرار بگیرند، شما به راحتی می توانید هر کدام از این قطعات سخت افزاری را با آنها به اشتراک بگذارید. به این ترتیب آنها می توانند از پشت کامپیوتر از این دستگاه ها استفاده کنند.
اشتراک گذاری نرم افزار
مورد دیگری که در شبکه (Network) می توان استفاده کرد، به اشتراک گذاری نرم افزارها مثل نرم افزار حسابداری، بازی ها و مسائلی از این قبیل است.
اشتراک گذاری اتصال اینترنت
از شبکه همچنین می توان برای به اشتراک گذاشتن اتصال اینترنت کامپیوتر شما با هر کس دیگری داخل شبکه استفاده کرد. اگر فقط یک کامپیوتر از طریق مودم مستقیماً اتصال اینترنتی داشته باشد، همان کامپیوتر می تواند از طریق شبکه داخلی، کانکشن اینترنت خود را برای بقیه هم به اشتراک بگذارد تا بقیه از آن استفاده کنند.
دسترسی به بانک اطلاعاتی
خیلی از شبکه ها، به خصوص شبکههای بزرگ یک بانک اطلاعاتی مشترک بین تمامی کاربران دارند که لازم است بین همه آنها به صورت همزمان به اشتراک گذاشته بشود. بر فرض مثال تصور کنید وقتی هر نوع عملیات بانکی انجام می دهید، اطلاعات مربوط به آن در بانک اطلاعاتی و دیتابیس شما ذخیره می شود و هر شعبه در هر قسمت دیگر از کشور می تواند همزمان به دیتابیس شما دسترسی داشته باشد.
برقراری تماس در شبکه (Network)
مورد دیگری که عنوان مزایای شبکه (Network) می توان از آن نام برد، ابزارهای ارتباطی است که بین افراد و شبکهها مورد استفاده قرار می گیرد. مثل تماسهای تصویری، تماس های صوتی داخل شبکه، پیغام دادن و خیلی از کاربردهایی که اکثر شما این روزها روی موبایل ها یا کامپیوتر هایتان از آن ها استفاده می کنید.
دسته بندی شبکه ها بر اساس موقعیت جغرافیایی
دسته بندی شبکه ها از نظر مسافت یا محیطی که پوشش می دهند و نوع کار بردشان متفاوت است.
شبکه PAN
اولین و کوچکترین شبکه ای که به شما معرفی می کنم، شبکه هایی هستند به اسم Personal Area Network یا مخفف آن PAN. ارتباطی که شما به صورت وایرلس با پرینتر خودتان دارید از این دسته از شبکه هاست. مقیاس آن در حد استفاده از دستگاه های داخل خونه یا اماکن کوچک است که خیلی کاربرد گسترده ای ندارد اما در جای خود بسیار مفید واقع می شود.
شبکه LAN
شبکه LAN معمولا متشکل از چندین کامپیوتر در یک اداره یا حتی خانه و یک محلهای شبیه آن است که یک سری استانداردهایی دارد که در ادامه کار به شما آموزش میدهیم.
شبکه CAN
به عنوان مثال، جایی مثلاً دانشگاه بهشتی تهران که دارای چندین ساختمان را تصور کنید که هر کدام از این ساختمانها دارای یک شبکه LAN است که داخل آن شبکه، کارمندان یا دانشجویان با همدیگر در ارتباطات هستند و بین این ساختمانها هم یک شبکهای برقرار است که معمولاً به این نوع شبکه ها CAN یا Compus Area Network نامیده می شود.
شبکه MAN
شبکه ای با سایز بزرگتر از CAN که برای سایز شهری در نظر میگیرند، Metropolitan Area Network یا به اختصار MAN است. بر فرض مثال، شعبه اصلی شرکتی در تهران و در محله ونک است و در قسمت دیگری از شهر مثلا آریا شهر، شعبه دیگری دارد و همچنین در قسمت های دیگر کارخانه یا شعبات دیگر هستند.
با استفاده از شبکه MAN در این شعبات، قطعاتی مثل آنتن وایرلس یا خطهای اجاره ای مخابرات در آن شهر به هم وصل می شوند که محدوده ارتباط بین شبکه ها، فقط در حد همان شهر است.
شبکه WAN
در نهایت بزرگترین مقیاس شبکه همان WAN یا Wide Area Network است که بزرگترین و مخصوص ترین مثال از این شبکه، خود اینترنت است که ما داریم استفاده می کنیم. از طریق WAN، شبکههای بزرگ خبری که در دنیا به صورت همزمان با شعبات مختلف در کشورهای دیگر با هم ارتباط برقرار می کنند. حتی مخابرات یک کشور که بین شهرها و مناطق مختلف در حال برقراری ارتباط است، از نوع ارتباطات WAN بهره می برد.
در ادامه مباحث مربوط به شبکه بیشتر با دو نوع LAN و WAN سروکار داریم.
دسته بندی شبکه ها بر اساس نقش اجزای آنها (معماری شبکه)
تمام شبکه هایی که بر اساس وسعتی که پوشش میدادند، دسته بندی کردیم، از نظر نقش کامپیوترها و اجزایی که داخل آنها فعالیت میکنند، به طور کلی به دو دسته، تقسیم بندی میشوند:
دسته اول: شبکه های Peer to Peer یا نظیر به نظیر
این شبکه (Network) و کامپیوتر ها همه با هم، در یک سطح قرار میگیرند یعنی هیچکدام مدیریت متمرکزی ندارند و تمامی کامپیوتر ها می توانند به صورت تک به تک با همدیگر ارتباط برقرار کنند.
دسته دوم: شبکه های کلاینت سرور یا سرور بیس
همانطور که در تصویر بالا میبینید معمولاً در این شبکه، یک کامپیوتر یا یک دستگاه مرکزی به اسم سرور که فارسی آن سرویس دهنده است وظیفه نظارت و تمرکز بر فعالیت سایر قسمت های شبکه را برعهده دارد.
مقایسه عملکرد شبکه های Peer to Peer و Client Server
مدیریت شبکه
در شبکه های Peer to Peer هر سیستم مستقل عمل می کند. یعنی وقتی کامپیوتر اول میخواهد با کامپیوتر دوم ارتباط برقرار کند، نیازی به گرفتن اجازه از کامپیوتر یا سرور دیگری ندارد و فقط لازم است که رمز ورود به شبکه (Network) کامپیوتر دوم را بداند. پس وقتی اسم کاربری (Username) و رمز (Password) را بداند می تواند با آن سیستم ارتباط برقرار کند.
اما در حالت Client Server، خود سرور بر فعالیت تک تک اجزای شبکه نظارت دارد و ورود به سیستم یا فعالیت این سیستم ها توسط مجوزهایی که از این سرور اعطا می شود، انجام می گیرد.
به عبارتی در شبکه های نظیر به نظیر، مدیریت متمرکز وجود ندارد و ولی در شبکه های کلاینت سرور، به خاطر اینکه سیستم تشخیص هویت کاربر ها پیاده سازی می شود، امنیت بالاتری داریم و هر کاربری برای این که وارد بشود و به فعالیت خود را انجام بدهد باید تایید بشود.
هزینه
طبیعی است که کار با شبکه های پیر تو پیر که نصب و تنظیم کردنشان، ارزان تر است، بسیار آسانتر هم هست چون احتیاجی به سرور و دستگاه هایی که مربوط به سرور باشند، ندارند.
اما در شبکه های کلاینت سرور، سرویس شما باید یک فرد متخصص و وارد داشته باشد که شبکه را برای شما پیکربندی کند تا بتوانید از آن استفاده کنید. البته مشخص است که برای این کار نیاز به پرداخت هزینه دارید.
امنیت
در شبکه های پیر تو پیر ، هر کاربری که به این شبکه متصل می شود، مسئول امنیت پشتیبانی اطلاعات خودش است. یعنی شما وقتی یک سری اطلاعات روی هارد دیسک خود دارید اگر احیانا موقع اتصال یا هر نوع فعالیت دیگری، اطلاعاتی را از دست بدهید، امکان بازگشت اطلاعات وجود ندارد مگر اینکه خودتان از قبل بکاپ گرفته باشید.
اما در شبکه های کلاینت سرور معمولاً ذخیره کردن اطلاعات و دسترسی به آنها برای گرفتن بک آپ و پشتیبانی توسط سرور یا سرورها انجام میشود که خو امنیت و اطمینان پذیری نسبت به شبکه Peer to Peer افزایش می دهد.
سطح دسترسی به شبکه (Network)
تفاوت دیگر این است که در شبکه های پیر تو پیر، سطح و رده همه سیستم ها یکسان است اما در شبکه های client Server این طور نیست بلکه می توان برای تک تک کاربرهای شبکه یک سطح دسترسی تعریف کرد، آنها را گروه بندی و دسته بندی کنید و مشخص کرد که هر کسی می تواند به کجا وارد شده و چه کارهایی انجام دهد.
کدام نوع شبکه (Network) برای شما مناسب است؟
اگر شما داخل خانه یا یک دفتر و یا اداره کوچکی هستید که نمیخواهید هزینه زیادی کنید و یا اطلاعات بسیار مهمی هم ندارید، سیستم Peer to Peer برای شما مناسب است.
اما اگر یک تیم عملیاتی، سازمان یا شرکت بزرگی هستید که نیاز به امنیت، گرفتن بک آپ و یا ذخیره کردن یک قسمت متمرکز و یا دادن سطوح مختلف اجازه دسترسی به کارهایتان دارید باید از شبکه های کلاینت سرور استفاده کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سانترال ، ویپ و شبکه با ما همراه باشید…
ttttttttttttttttttttttt
سوئیچ CORE چه کاربردی در شبکه دارد؟
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
سوئیچ core چه کاربردی در شبکه دارد؟
همان طور که می دانید سوئیچ شبکه یکی از مهم ترین ابزارهای سیستم سانترال است. این سوئیج با توجه به پارامترهای مختلفی که دارد به گروه های مختلف تقسیم شده است.
آنچه در این مقاله می خوانید:
سوئیچ core چه کاربردی در شبکه دارد؟سوئیچ core چیست؟کاربرد سوئیچ CORE در شبکهفاکتورهای مهم در زمان خرید سوئیچ COREآشنایی با کاربرد سوئیچ CORE با مجموعه ISG
به همین دلیل دارای انواع مختلفی می باشد که از جمله ی آن ها می توان به سوئیچ مدیریتی و غیر مدیریتی ، سوئیچ poe ، سوئیچ رکمونت و … اشاره نمود.
یکی از انواع سوئیچ شبکه، سوئیچ core یا سوئیچ مرکزی است. طبیعتاً هر کدام از انواع سوئیچ شبکه از کاربردهای خاص خود برخوردار هستند که سوئیچ core نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد.
به طور کلی، سوالات متعددی پیرامون این سوئیچ برای کاربران به وجود می آید. مثلاً اینکه، آیا فقط یک سوئیچ core در شبکه وجود دارد؟
یا سوئیچ core با سایر سوئیچ های موجود درشبکه چه تفاوت هایی دارد و یا سوئیچ core چه کاربردی در شبکه دارد؟
ما قصد دارید در این مطلب در مورد کاربردهای این سوئیچ در شبکه صحبت کنیم. حال اگر تمایل دارید بدانید سوئیچ core چه کاربردی در شبکه دارد می توانید با ما در ادامه ی مطلب همراه باشید.
البته قبل از اینکه توضیح دهیم سوئیچ core چه کاربردی در شبکه دارد ابتدا کمی در مورد ماهیت این سوئیچ صحبت می کنیم.
سوئیچ core چیست؟
به طور کلی، سوئیچ core یک سوئیچ با ظرفیت بالا است که در هسته فیزیکی یا ستون فقرات یک شبکه قرار دارد. این سوئیچ ها دروازه ای به سوی اینترنت یا همان شبکه گسترده ی WAN هستند. چرا که آخرین نقطه ای که اطلاعات، جمع می شوند تا به سوی دریافت کننده ارسال شوند همین نقطه است.
در واقع کاربرد این سوئیچ در شبکه این است که امکان تجمع داده ها در شبکه را فراهم می آورد. البته نه تنها یک واحد تجمیع، بلکه چندین واحد تجمیع با استفاده از این سوئیچ می توانند با هم، کار کنند.
به همین دلیل، در تعریف این سوئیچ، بر روی ظرفیت بالای آن، تاکید شده است. از دیگر تفاوتهای سوئیچ core با سایر سوئیچ های شبکه این است، این سوئیچ باید سریع تر از سایر سوئیچ ها عمل کند، همیشه باید در دسترس بوده و از مقاومت بالایی در برابر خطاها برخوردار باشد.
چرا که کاربرد و وظیفه این سوئیچ، متصل کردن چند سوئیچ تجمیع است. در واقع، سوئیچینگ و مسیریابی سریع از مهم ترین کاربردهای این سوئیچ است.
با این احتساب می توان نتیجه گرفت که سوئیچ کور یک نوع سوئیچ مدیریتی است. البته در صورتی که از آن در لایه مرکزی استفاده نشود. در این صورت، سوئیچ کور یک سوئیچ غیر مدیریتی محسوب می شود.
از دیگر تفاوتهای سوئیچ کور با سایر سوئیچ های شبکه مثل سوئیچ تجمیع یا سوئیچ دسترسی این است که همیشه این سوئیچ در شبکه ی LAN مورد نیاز نمی باشد. در صورتی که سایر سوئیچ های شبکه در اغلب مواقع، مورد نیاز هستند.
کاربرد مهم این سوئیچ سبب شده، جایگاه آن در قلب شرکتها و سازمانها باشد. البته باید این نکته را یادآوری کنیم که قالباً از این سوئیچ در سازمانهای بزرگ استفاده می شود. به همین دلیل در شرکتهای کوچک، سوئیچ کور را مشاهده نمی کنیم.
کاربرد سوئیچ CORE در شبکه
همان طور که اشاره نمودیم این سوئیچ در قلب شرکت ها و سازمان ها قرار دارد. لذا در زمان طراحی شبکه های سازمانی، این سوئیچ را در لایه ی اصلی شبکه، قرار می دهند. چرا که این سوئیچ می تواند بار ترافیکی دستگاه های لایه ی دسترسی و توزیع را جمع آوری کند.
به همین دلیل، این سوئیچ یک سوئیچ معمولی نبوده بلکه سوئیچی با ظرفیت و سرعت بالا می باشد. به طور کلی تمام دستگاه هایی که در این لایه قرار می گیرند باید از نوع سوئیچ های پر سرعت و روترهای با ظرفیت بالا باشند تا بتوانند به بهترین شکل ممکن، داده ها را منتقل کنند.
به همین دلیل، سوئیچ هایی که در لایه ی اصلی سازمان ها قرار می گیرند از قدرتمندترین سوئیچ ها به شمار می روند. سوئیچ کور نیز به سبب سرعت و ظرفیت بالایش، عموماً مدیریت اتصالات پر سرعتی همچون، ۱۰G اترنت، ۴۰G اترنت یا ۱۰۰G اترنت را بر عهده دارد.
از آنجایی که افزایش ترافیک در لایه های دسترسی و توزیع، می تواند بر نحوه ی عملکرد شبکه، تاثیر بگذارد لذا انتخاب سوئیچ کور بسیار مهم می باشد. از این رو بهتر است در زمان خرید این سوئیچ به برخی از فاکتورها توجه کنید که در ادامه به تشریح آن ها می پردازیم.
فاکتورهای مهم در زمان خرید سوئیچ CORE
کارایی: همان طور که اشاره نمودیم سوئیچ های لایه اصلی باید از بیشترین ظرفیت و سرعت برخوردار باشند و حتی سرعت و ظرفیت آن ها از سوئیچ های لایه دسترسی و توزیع نیز باید بیشتر باشد. لذا سرعت انتقال و ظرفیت سوئیچینگ، از مهم ترین فاکتورها سوئیچ کور در زمان خرید است.
افزونگی: افزونگی سوئیچ های لایه اصلی باید بیشتر از سوئیچ های سایر قسمت های شبکه باشد. از آنجایی که بار کاری سوئیچ های هسته بیشتر از لایه های دیگر است زودتر داغ می شوند و نیاز به خنک کننده دارند.
لذا در زمان خرید توجه کنید که سوئیچ کور شما مجهز به فن خنک کننده باشد. علاوه بر این، داشتن یک منبع تغذیه اضافی، از دیگر ویژگی های یک سوئیچ کور است. این فاکتور کمک می کند در زمان قطعی برق، دستگاه به کار خود ادامه دهد.
قابلیت QoS : این فاکتور یک قابلیت بسیار ضروری است که در زمان افزایش ترافیک شبکه به کار می آید. چرا که سوئیچ های دارای چنین قابلیتی می توانند پهنای باند را گسترده تر کنند.
آشنایی با کاربرد سوئیچ CORE با مجموعه ISG
مجموعه ی معتبر ISG ، از مجموعه های داخلی است که به صورت تخصصی در زمینه ی فروش، نصب و راه اندازی و آموزش انواع سیستم و شبکه ی سانترال مشغول به کار است.
همان طور که اشاره نمودیم انواع سوئیچ ها از جمله سوئیچ کور نیز از ضروری ترین تجهیزات برای راه اندازی شبکه های سانترال می باشند.
حال اگر نیازمند این سوئیچ هستید و می خواهید اطلاعات خود را در مورد آن افزایش دهید و یا در زمان خرید سوئیچ کور، نمی دانید کدام نوع و برند را انتخاب کنید می توانید با تیم پشتیبانی قوی و کارشناسان حرفه ای این مجموعه، تماس بگیرید و به صورت کاملاً رایگان، سوالات خود را پرسیده و مشاوره ی لازم را دریافت نمایید.برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سانترال ، ویپ و شبکه با ما همراه باشید…
ttttttttttttttttttttttt
مرکز تلفن ایزابل چیست و چه کاربردی دارد؟
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
مرکز تلفن ایزابل چیست و چه کاربردی دارد؟
مرکز تلفن ایزابل مانند سانترال های پاناسونیک مرکز تلفنی است که آی پی بیس می باشد و تلفن های این مرکز تلفن را می توان تحت شبکه راه اندازی کرد. برای رجیستر کردن تلفن روی مرکز تلفن ایزابل مثل سانترال های پاناسونیک نیازی به سیم یا کابل برای برقراری ارتباط نیست بلکه در بستر شبکه این ارتباط برقرار می شود. البته برقراری ارتباط میتواند از طریق سافت فون یا از طریق یک تلفن فیزیکی انجام شود اما نکته اینجاست که ارتباط این تلفن با مرکز تلفن از طریق شبکه، سوئیچ ها و روتر های شبکه برقرار می شود.
آنچه در این مقاله می خوانید:
مرکز تلفن ایزابل چیست و چه کاربردی دارد؟تفاوت روتر و سوئیچ در چیست؟نصب مرکز تلفن ایزابل تفاوت مرکزتلفن های کد باز و سانترال های تجاری / بخش اول راه اندازی داخلی روی مرکز تلفن ایزابلدوره آموزشی مرکز تلفن ایزابل با بیش از ۴۵ ساعت ویدئو آموزشی
تفاوت روتر و سوئیچ در چیست؟
نصب مرکز تلفن ایزابل
مرکز تلفن ایزابل به طور استاندارد از طریق یک فایل ایزو در اختیار شما قرار می گیرد. این فایل ایزو را میتوانید روی کامپیوتر، لپ تاپ یا یک سرور نصب کنید. نصب ایزابل بر روی سرور می تواند از طریق ماشین های مجازی یا به صورت لوکال روی یک سیستم فیزیکی باشد.
بعد از نصب این مرکز تلفن می توانید مشابه با سانترال پاناسونیک تلفن ها را روی آن راه اندازی کنید و از قابلیت های رایگان مرکز تلفن ایزابل بهره مند شوید و از امکانات فوق العاده ارائه شده توسط آن استفاده کنید. تفاوت مرکزتلفن های کد باز و سانترال های تجاری / بخش اول
راه اندازی داخلی روی مرکز تلفن ایزابل
سانترال های پاناسونیک دارای سخت افزاری هستند که شما این سخت افزار را خریداری کرده و بر حسب نیاز خود کارت های مختلف را روی این سانترال ها نصب کرده و داخلی ها را روی آن راه اندازی می کنید.
اما در مرکز تلفن ایزابل سخت افزاری وجود ندارد و برای استفاده از این مرکز تلفن در بستر شبکه نیازی به خرید تجهیزات خاصی ندارید. البته برای استفاده از برخی قابلیت های این مرکز تلفن مانند خطوط شهری آنالوگ باید تجهیزات خاصی را خریداری کنید اما دیگر نیازی به خرید کارتهای متعدد و مخصوص نیست. فقط کافیست نرم افزار مربوطه را روی سیستم خود نصب کنید و سپس تلفنهای خود را روی این مرکز تلفن از طریق نرم افزار رجیستر کنید.
از آن جایی که مرکز تلفن ایزابل قابلیتهای بی نهایت و فوق العاده ای را به صورت رایگان در اختیار شما قرار می دهد گاهی اوقات می توان از آن در کنار مرکز تلفن پاناسونیک استفاده کرد و با یکپارچه سازی سانترال های پاناسونیک با مرکز تلفنی ایزابل از امکانات رایگان آن بهره برد.
اگر می خواهید بدانید که چرا باید از مرکز تلفن ایزابل درکنار سانترال های پاناسونیک استفاده کنید و نحوه یکپارچه سازی مرکز تلفن ایزابل با سانترال های پاناسونیک چگونه است، پست های بعدی ما را دنبال کنید.
دوره آموزشی مرکز تلفن ایزابل با بیش از ۴۵ ساعت ویدئو آموزشی
ttttttttttttttttttttttt
فایروال میکروتیک چیست و چه کاربردی دارد؟
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
فایروال میکروتیک چیست و چه کاربردی دارد؟
امروزه با توجه به گسترش تکنولوژی و وجود ویروس های متنوع برای نرم افزارها و سخت افزارها لازم است تا از کامپیوترها محافظت شود. یکی از این روش های محافظت، فایروال میکروتیک است که در ادامه این مقاله در ISG به معرفی آن می پردازیم.
آنچه در این مقاله می خوانید:
فایروال میکروتیک چیست و چه کاربردی دارد؟معرفی فایروال میکروتیکفایروال میکروتیک برای موارد زیر قابل استفاده است:ویژگی های فایروال میکروتیککاربرد های فایروال میکروتیکمحافظت از روتر در برابر دسترسی غیر مجاز:حفاظت از میزبان مشتری:استفاده نقاب و پوشش برای مخفی کردن شبکه خصوصی در پشت یک آدرس خارجی:اجرای سیاست استفاده از اینترنت از طریق شبکه مشتری:اولویت بندی ترافیک:اعمال صف برای بسته های خروجی:زنجیره های فایروال میکروتیک:زنجیره های فایروال میکروتیک به دسته های زیر تقسیم می شوند:تنظیمات فایروالکلام آخر
معرفی فایروال میکروتیک
فایروال میکروتیک مبتنی بر فناوری فیلترینگ حالت دار است که می تواند برای تشخیص و مسدود کردن بسیاری از اسکن های مخفی کاری، حملات DoS، سیل SYN استفاده شود. ارتباطات شبکه ای از تکه های کوچکی از داده ها به نام بسته تشکیل شده است و چندین مورد از این بسته ها صرفاً برای ایجاد، نگهداری و پایان ارتباط استفاده می شوند.
روترهای فایروال میکروتیک بین شبکه شرکت و یک شبکه عمومی قرار دارد و به طور موثر رایانه های شما را از فعالیت هکرهای مخرب محافظت می کند و جریان داده ها را از روتر، از طریق روتر و به روتر کنترل می کند. روترهای فایروال میکروتیک عملکرد های فیلترینگ و امنیتی که با استفاده از خط مشی اینترنت شما تشکیل را می دهند، پشتیبانی می کند.نقش فایر وال میکروتیک هرسوالی که داری در انجمن مطرح کن
فایروال میکروتیک برای موارد زیر قابل استفاده است:
فیلتر کردن آدرس IPفیلترینگ پروتکل پورتفیلترینگ رابط شبکهفیلتر آدرس منبع مکگزینه پروتکل TCP
ویژگی های فایروال میکروتیک
روترهای میکروتیک دارای فایروال بسیار قدرتمند با ویژگی هایی بسیاری هستند از جمله ویژگی های فایروال میکروتیک عبارتند از:
بازرسی بسته های دولتیتشخیص پروتکل لایه ۷فیلتر کردن پروتکل ها به صورت تک به تک(همتا به همتا)آدرس MAC منبعآدرس های IP (شبکه یا لیست) و انواع آدرس(پخش، محلی، چند رسانه ای، یکپارچه)پورت یا محدوده پورتپروتکل های IPگزینه های پروتکل (نوع ICMP و فیلدهای کد، پرچم های TCP، گزینه های IP و MSS)رابط بسته از راه رسیده یا از طریق آن خارج شدهجریان داخلی و علائم اتصالبایت DSCPمحتوای بستهمیزان رسیدن بسته ها و شماره دنباله هااندازه بستهزمان رسیدن بسته
کاربرد فایروال میکروتیک
کاربرد های فایروال میکروتیک
کاربرد های فایروال میکروتیک شامل موارد زیر است:
محافظت از روتر در برابر دسترسی غیر مجاز:
شما می توانید اتصالات آدرس های اختصاص داده شده به روتر را زیر نظر داشته باشید و اجازه دسترسی فقط از میزبان های خاص به پورت های TCP روتر را بدهید. فایروال تمام اطلاعات اینترنت را کنترل می کند و بر اساس قوانین سفارشی شده توسط کاربر هشدار می دهد و مانع از نفوذ می شود.
حفاظت از میزبان مشتری:
می توانید با استفاده از فایروال میکروتیک، اتصالات آدرس های اختصاص داده شده به شبکه مشتری را زیر نظر داشته باشید و اجازه دسترسی فقط به میزبان ها و سرویس های خاص را بدهید. شما به مشتریان خود دفاع موثر و پیشگیرانه در برابر حملات مخرب می دهید.
استفاده نقاب و پوشش برای مخفی کردن شبکه خصوصی در پشت یک آدرس خارجی:
همه اتصالات از آدرس های خصوصی می توانند مخفی شده باشند و به نظر می رسد که از یک آدرس خارجی – آدرس روتر – آمده است. فایروال به عنوان دروازهای برای کل شبکه شما عمل میکند تا شبکه دفتر بتواند یک اتصال امن به اینترنت را به اشتراک بگذارد.
حفاظت از میزبان مشتری از کاربرد های این فایروال است.
اجرای سیاست استفاده از اینترنت از طریق شبکه مشتری:
فایروال میکروتیک به شما امکان می دهد اتصالات شبکه مشتری را کنترل کنید و آمار ترافیک دقیق همه پیوند ها را ارائه می دهد.
اولویت بندی ترافیک:
برای اطمینان از سریع ترین اتصال به بسته های مهم تر، می توانید بسته ها را با اولویت علامت گذاری کنید. این تضمین میکند که همه گروه ها همیشه پهنای باند مناسب را دریافت میکنند و جریان قابل کنترل ترافیک شبکه را فراهم میکنند و از کمبود پهنای باند جلوگیری میکنند.
اعمال صف برای بسته های خروجی:
این ویژگی در فایروال میکروتیک اجازه می دهد تا سرعت اتصال را به گروه خاصی از بسته ها محدود کنید. سلسله مراتب کلاس شما را قادر می سازد تا یک نمایش انعطاف پذیر و بسیار منطقی از ترافیک خود بسازید.
زنجیره های فایروال میکروتیک:
فایروال با قوانین فایروال کار می کند. هر قانون شامل دو بخش است. منطبق کننده که با جریان ترافیک مطابق شرایط معین مطابقت دارد و اقدامی که مشخص می کند با بسته تطبیق یافته چه باید کرد.
قوانین فیلترینگ فایروال به صورت زنجیره ای گروه بندی شده اند که این اجازه می دهد تا بسته ای با یک معیار مشترک در یک زنجیره مطابقت داشته باشد و سپس برای پردازش بر اساس برخی معیارهای رایج دیگر به زنجیره ای دیگر منتقل شود. به عنوان مثال، یک بسته باید با آدرس IP جفت پورت مطابقت داشته باشد. البته، میتوان با افزودن تعداد زیادی قانون با آدرس IP به دست آورد. مطابقت پورت به زنجیره جلو، اما راه بهتر می تواند افزودن یک قانون منطبق با ترافیک از یک آدرس IP خاص باشد.
زنجیره ها
زنجیره های فایروال میکروتیک به دسته های زیر تقسیم می شوند:
زنجیره PreRoutingزنجیره Forwardزنجیره inputزنجیره outputزنجیره Postrouting
سه زنجیره از این زنجیره ها در فایروال میکروتیک قابل حذف نیستند:
ورودی (input) : برای پردازش بسته های وارد شده به روتر از طریق یکی از رابط ها با آدرس IP مقصد که یکی از آدرس های روتر است، استفاده می شود. بسته هایی که از روتر عبور می کنند بر خلاف قوانین زنجیره ورودی پردازش نمی شوند.forward: برای پردازش بسته هایی که از روتر عبور میکنند استفاده می شود.خروجی(output): برای پردازش بسته هایی که از فایروال میکروتیک نشأت گرفته و از طریق یکی از رابط ها خارج می شوند، استفاده می شود. بسته هایی که از روتر عبور میکنند بر خلاف قوانین زنجیره خروجی پردازش نمی شوند. دوره آموزش سانترال پاناسونیک و ایزابل (سیپ سرور)
تنظیمات فایروال
در ابتدا winbox در تب IP وارد می شویم و سپس با انتخاب فایروال وارد صفحه مربوط به تنظیمات فایروال میکروتیک می شویم و سپس در تب filter rules بر روی دکمه add کلیک میکنیم:
باز کردن قسمت firewall rule
سپس Chain را بر روی حالتی که می خواهیم قرار می دهیم و رنج شبکه را در یک محدوده خاص که یک اینترفیس مشخص متصل است، محدود میکنیم:
حالت زنجیره دلخواه همراه با رنج شبکه
و سپس به قسمت action می رویم و آن را روی حالت drop قرار می دهیم:
تنظیم قسمت drop
اما اگر نخواهیم ip محدود داشته باشیم باید پس از مراحل گفته شده، دوباره یک رول جدید تعریف کنیم و در این حالت ip خود را تغییر داده و اکشن آن را accept تنظیم می کنیم برای تنظیمات دیگر نیز به این روش عمل میکنیم اما به جای forward از قسمت های دیگر استفاده میکنیم.
کلام آخر
در این مقاله سعی شد تا بهترین مطالب برای معرفی فایروال میکروتیک را برای شما ارائه دهیم و شیوه تنظیمات فایروال را نیز به شما معرفی کنیم امیدواریم که این مطالب برای شما مفید بوده باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سانترال ، ویپ و شبکه با ما همراه باشید…
ttttttttttttttttttttttt
MDF مخابراتی چیست و چه کاربردی در مخابرات دارد؟
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
اگر از دستگاه های سانترال در محیط اداری یا شرکت خود استفاده می کنید؛ نیاز است تا ابزار مناسب دستگاه سانترال را نیز به خوبی بشناسید تا بتوانید بهترین بهره را از آن ببرید. MDF مخابراتی یکی از این ابزار است که به شما خدمات زیادی را ارائه می کند. در این مقاله می خواهیم به بررسی اینکه MDF مخابراتی چیست و چه کاربردی در در مخابرات دارد بپردازیم.
آنچه در این مقاله می خوانید:
MDF مخابراتی چیست؟انواع MDF مخابراتی:MDF مخابراتی دارای بوخت های مختلفی اعم از:قبل از بررسی انواع ام دی اف مخابراتی بهتر است چند نکته را متذکر شویم. MDF مخابراتی سالنی:طبقات افقی یا APOS :انواع ایزوله:ترمینال ها یا طبقات عمودی:کابل شبکه چیست ؟ بررسی انواع کابل شبکه ارتباط بین طبقات عمودی و افقیکلام آخر:
MDF مخابراتی چیست؟
MDF مخفف کلمه ی Main Distribution frame است که به معنای توزیع کننده ی اصلی کلیه خطوط ورودی و خروجی در هر مرکز مخابرات است. MDF مخابراتی یکی از اجزای اصلی شبکه در محیط های مختلف و برای برقراری ارتباط است.
MDF مخابراتی به عنوان یک رابط بین مرکز تلفن و مشترکین قرار می گیرد و باعث ایجاد ارتباط بین آن ها می شود.
MDF مخابراتی انواع گوناگونی دارد که در ادامه ی مقاله به بررسی هر کدام از آن ها می پردازیم.
انواع MDF مخابراتی:
برای تشخیص MDF مناسب محیط کاری شما نیاز است تا اطلاعات کافی از محیط کاری خود داشته باشید سپس با توجه به اطلاعات MDF مورد نظر خود را خریداری کنید.
ظرفیت مرکز تلفن مورد استفاده و کابل های خروجی از آن در تعیین ظرفیت MDF مخابراتی مهم است.
در دسته بندی کلی MDF مخابراتی به دو دسته ی دیواری و سالنی تقسیم بندی می شود. تفاوت این دو دسته در ظرفیت های مختلف آن ها است. ظرفیت MDF های مخابراتی بر اساس بوخت یا همان تعداد ستون اصلی آن بیان می شود.MDF مخابراتی دارای بوخت های مختلفی اعم از:
سه بوختپنج بوختشش بوختهشت بوخت
(منظور از بوخت تعداد ستون های اصلی MDF مخابراتی است)
قبل از بررسی انواع ام دی اف مخابراتی بهتر است چند نکته را متذکر شویم.
در ام دی اف مخابراتی می توان از ترمینال های کروز ، زیمنس و یا C که به رنگ سفید هستند استفاده کرد. این ترمینال ها در بالای MDF به صورت افقی نصب می شوند و کابل های سمت مرکز تلفن بر روی آن ها قیچی می شوند. ترمینالهای کروز محبوبترین در این زمینه هستند. در برخی از این ترمینالها دو سمت ترمینال به هم متصل بوده و نیازی به استفاده از فیوز نیست.ترمینال C نیز به رنگ سفید است و در بالای MDF بهصورت افقی نصب میشود.مهمترین دلیل استفاده از ترمینالهای افقی و عمودی این است که میتوان بهراحتی شماره ی مشترکین را تغییر داد. این قابلیت زمانی که مشترکین درخواست تغییر یا انتقال شماره ی خود را دارند میتواند بسیار مهم و کاربردی باشد.
هرسوالی که داری در انجمن مطرح کن
MDF مخابراتی سالنی:
هر MDF مخابراتی سالنی از سه قسمت اصلی اعم از طبقات افقی، طبقات عمودی و ارتباط بین طبقات عمودی و افقی تشکیل شده است که هر کدام از این بخش ها کارایی ویژه ای دارند و برای هدف خاصی مورد استفاده قرار می گیرند. در ادامه به بررسی هر کدام از این اجزا می پردازیم.
طبقات افقی یا APOS :
اولین قسمت هر MDF مخابراتی سالنی، ترمینال یا طبقات افقی است. کابل های این طبقات افقی مستقیما به مرکز تلفن و دستگاه سوئیچ متصل شده اند. هر ترمینال کروز دو ردیف افقی بالا و پایین دارد که برای این قسمت می توان از ترمینال کروز یا دیگر ترمینال های موجود در بازار استفاده کرد.
طبقات افقی ام دی اف مخابراتی شامل یک سری ردیف هایی است که شماره های مشترکین (Extension ) و خطوط شهری (Trunk ) روی این ترمینال ها قرار گرفته اند.
با توجه به نوع کارت نصبی بر روی مرکز تلفن، شماره های مشترکین از طریق زوج سیم های مختلفی اعم از ۱۶، ۲۴ یا ۳۲ به سمت مرکز تلفن می روند و به آن متصل می شوند.
قبل از توسعه ی نرم افزارها، این تجهیزات بر روی طبقات افقی باید ایزوله می شدند اما امروزه این کار از طریق نرم افزارها انجام می شود.
انواع ایزوله:
مهم ترین رنگ ها در ایزوله سازی:
رنگ سبز : جهت قطع شخصی ایزولهرنگ قرمز : جهت قطع مزاحمت ایزولهرنگ سفید : جهت قطع Howler ton ایزولهرنگ قهوه ای : جهت آزمون و تست ایزوله
ترمینال ها یا طبقات عمودی:
سیم های خروجی از مرکز تلفن در قالب ۱۰۰ یا ۲۰۰ زوج وارد MDF مخابراتی می شوند. هر کدام از زوج سیم ها مشخص کننده ی یک مشترک هستند و روی ترمینال ام ای دی اف قرار می گیرند؛ بنابراین می توان شماره ی اتصال هر مشترک را بر روی بوخت عمودی مشخص کرد.
کابل شبکه چیست ؟ بررسی انواع کابل شبکه
برای جلوگیری از ورود ولتاژ به سالن، بر روی هر اتصال در بوخت عمودی فیوز باید قرار داد. در صورت نبودن فیوز، خط حالت پاره یا اتصال باز می شود؛ که از ورود ولتاژ به سالن جلوگیری کند.
ارتباط بین طبقات عمودی و افقی
آخرین بخش ام دی اف مخابراتی، ارتباطی است که بین طبقات عمودی و افقی است که در این ارتباط از سیم رانژه استفاده می شود.
هر شماره ای که از مرکز تلفن خارج می شود؛ به ترمینال های افقی ام دی اف مخابراتی متصل می شود که باید به یک مشترک اختصاص داده شود. این کار را از طریق رانژه کردن به راحتی بین ترمینال های افقی و عمودی انجام می شود.
کلام آخر:
برای استفاده از تمامی قابلیت های مرکز تلفن با ابزار و وسایل زیادی سر و کار دارید که شناخت همه ی آن ها به شما برای مدیریت بهتر مرکز تلفن کمک می کند.
ttttttttttttttttttttttt
تین کلاینت چیست و چه کاربردی در شبکه دارد؟
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
همانطور که میدانید ورود اطلاعات و گزارشگیری از نرمافزارهای مالی واداری نیاز به پردازش بالایی ندارد لذا میتوان بجای کامپیوتر از تین کلاینت استفاده نمود.تین کلاینت Thin Client در مقابل Fat Client به کامپیوترهای کوچکی گفته میشود که قدرت پردازشی محدودی دارند و جهت پردازش از توان سرور استفاده میکنند.در ادامه با ISG همراه باشید.
امروزه کامپیوترهایی که بهعنوان سرور بکار گرفته میشوند بسیار قدرتمند هستند و همواره از همه ظرفیت آنها استفاده نمیشود. لذا با متصل نمودن تین کلاینتها به سرور میتوان قدرت و توان اضافی سرورها که بلااستفاده مانده است را بکار گرفت.
ویندوزهای سرور تولیدشده توسط شرکت مایکروسافت همگی بهصورت استاندارد از تین کلاینتها پشتیبانی میکنند لذا استفاده از این فنّاوری کاملاً مطمئن و مقرونبهصرفه هست.
کلیه نرمافزارهای محبوب و رایج شرکت مایکروسافت مثل مایکروسافت آفیس، شامل: ورود، اکسل، پاورپوینت و. .. بهخوبی با تین کلاینتها سازگار بوده و بهراحتی کار میکنند.
سالهاست در سراسر دنیا منجمله ایران، بسیاری از بانکها، سازمانها، بیمارستانها، مدارس، شرکتها، کارخانهها، ادارات دولتی و. .. در بخشهایی که نیاز به پردازش بالایی ندارد و یا عملیات ورود و خروج دادهها را انجام میدهند استفاده میشود.
کاربران تین کلاینت در مقایسه با کاربران کامپیوتر تفاوت خاصی احساس نخواهند کرد.
استفاده از تین کلاینت بجای کامپیوتر مزایای زیادی دارد که میتوان به برخی از آنها اشاره نمود:
١. قیمت تین کلاینت از کامپیوتر ارزانتر است
٢. هزینه نگهداری تین کلاینت کمتر از کامپیوتر است و مدام نیاز به تعمیر سختافزار یا پیکرهبندی نرمافزار ندارد.
٣. مصرف برق کمتری حدود ٢٠ درصد یک کامپیوتر دارد.
۴. تین کلاینت ویروسی نمیشود و برای مقابله با ویروسها داشتن یک نرمافزار آنتیویروس بر روی سرور برای کل شبکه کافی است.
۵. امکان مدیریت کاربران در تین کلاینتها بسیار ساده است و میتوان آنها را به هر میزان محدود کرد.
۶. شبکههایی که از تین کلاینت استفاده میکنند، امنیت بالایی در برابر نفوذ هکرها یا سرقت اطلاعات توسط کارکنان دارند.
٧. تین کلاینت قطعه مکانیکی (حتی فن ) ندارد و لذا آرام و بیصدا کار میکند و نویز در محیط ایجاد نمیکند.
٨. میزان حرارتی که یک تین کلاینت تولید میکند نسبت به یک کامپیوتر خیلی کم است.
٩. تین کلاینتها کوچک بوده و فضای کمی بر روی میز کار و درون اتاق اشغال میکنند. حتی میتوان آنها را توسط براکت مخصوص در پشت مانیتورها نصب کرد.
١٠. بجای مدیریت دهها یا صدها کامپیوتر فقط کافی است یک کامپیوتر که همان سرور باشد را مدیریت کنید. بقیه ایستگاههای کاری یا همان تین کلاینتها همه از سرور پیروی خواهند کرد.
١١. امکان مشاهده و نحوه کار کاربران در شبکههای مبتنی بر تین کلاینت بدون نیاز به نصب هیچ نرمافزاری امکانپذیر است. حتی میتوانید با نصب نرمافزارهای ویژه، همانند یک سیستم دوربین مداربسته از صفحات مونیتور کاربران فیلم تهیه کنید.
١٢. کامپیوترها را هرچند سال یکبار باید ارتقا بدهید اما برای ارتقاء تین کلاینتها فقط کافی است سرور را ارتقاء بدهید. یعنی اگر ۵٠ عدد تین کلاینت در شبکهدارید فقط کافی است سروری که به این تین کلاینتها سرویس میدهد را ارتقاء بدهید تا همه آنها ازنظر سرعت و قدرت پردازش ارتقاء یابند.
١٣. تین کلاینتها توسط یک شرکت و تحت یک برند عرضه میشوند. لذا خرید آنها سریع و ساده بوده و نیازی نیست مثل کامپیوتر، هر قطعه آن را از یک شرکت با یک نوع تضمین خریداری نمایید. کل دستگاه شما توسط یک شرکت گارانتی میشود و تولیدکننده مذکور قبلاً از سازگاری همه اجزاء آن با یکدیگر مطمئن است.
١۴. تین کلاینت ها برای مدت زمان کاری زیاد طراحی و ساختهشدهاند و میتوانید بهراحتی سالها از آنها استفاده کنید. هیچ قطعه مکانیکی در آنها استفادهنشده تا استهلاک آنها در حد صفر باشد. تین کلاینت فاقد فن نیز هستند تا مثل کامپیوترها نیازی به نگهداری و سرویسدهی نداشته باشند.
١۵. بلافاصله پس از خرید تین کلاینت میتوانید آن را استفاده کنید و مانند کامپیوتر نیاز به مونتاژ و نصب ویندوز و غیره ندارد.
١۶. اگر تین کلاینت شخصی دچار مشکل شد، هیچ مشکلی برای اطلاعاتش پیش نخواهد آمد. کافی است یک تین کلاینت جدید به او بدهید یا بگوئید پشت تین کلاینت دیگری نشسته و نام کاربری و کلمه عبورش را وارد کند. بلافاصله همان دسکتاپ و همان کامپیوتری که داشت در مقابلش بوده و می تواند کارش را انجام دهد.
١٧. چنانچه نیاز باشد تین کلانتی برای گارانتی یا تعمیر به مرکز خدمات ارسال شود، هیچ نگرانی از بابت اطلاعات خودتان نداشته باشید چراکه اطلاعات روی سرور محفوظ است و اطلاعات روی تین کلاینت نیست.
١٨. کاهش استرس، افزایش زمان و بهرهوری بیشتر برای مدیریت مجموعه و مدیریت واحد کامپیوتر به دنبال دارد.
نرمافزارهایی که بهخوبی با تین کلاینتها کار میکنند
کلیه نرمافزارهای مالی، اداری،مایکروسافت آفیس شامل ورد و اکسل و …، ادوب ریدر، بروزهای اینترنت و نرمافزارهای مبتنی بر وب، اتوماسیون های اداری، ERP، نرمافزارهای مانیتورینگ تصویر، نرم افزارهای جهت ورود و تایپ و …
مواردی که تین کلاینت نمیتواند جایگزین کامپیوتر شود
نرمافزارهایی که نیاز به پردازش سنگین دارند مثل نرمافزارهای گرافیکی که جهت پردازش تصویر، ادیت فیلم، انیمیشن سازی، نقشهکشی و …بکار میروند مناسب تین کلاینت ها نیستند.
نرمافزارهای قدیمی مبتنی بر داس یا نرمافزارهایی که زیرساختهای استاندارد را رعایت نکردند نیز جهت بهکارگیری در شبکههای تین کلاینتی توصیه نمیشوند.
نصب و راهاندازی شبکه های مبتنی بر تین کلاینت
گرچه راهاندازی شبکه تین کلاینت ها ساده بوده و نیاز به تخصص خاصی ندارد اما پیشنهاد میکنیم که در ابتدا چنانچه تجربه ای در راه اندازی شبکه های مبتنی بر تین کلاینت ندارید از شرکتهای فراوانی که درزمینهٔ مجازیسازی فعالیت دارند کمک بگیرید.
تین کلاینت های موجود در فروشگاه آنلاین ISG
انواع تین کلاینت ها
تین کلاینت سنترم پردازنده Dual-Core 2.4GHz رم 2GB مدل Centerm C92
تین کلاینت سنترم پردازنده Dual-Core 1.5GHz رم 1GB مدل Centerm C10
تین کلاینت دیتاشین پردازنده اینتل اتم D2500 هارد 8G و ram 4G مدل DATASHEEN
تین کلاینت دیتاشین پردازنده اینتل اتم D2700 هارد 16G مدل DATASHEEN TC18AE3
تین کلاینت دیتاشین پردازنده اینتل اتم D2700 هارد 64 مدل DATASHEEN TC18AE464
تین کلاینت دیتاشین پردازنده اینتل اتم D2700 بدون رم و هارد DATASHEEN TC18AE
تین کلاینت دیتاشین پردازنده اینتل اتم D2500 هارد 8G مدل DATASHEEN TC18AE208
تین کلاینت دیتاشین پردازنده اینتل اتم D2700 هارد 120 مدل DATASHEEN TC18AE4120
مادربرد کامل تین کلاینت اینتل D2700MUD intel
تین کلاینت سنترم پردازنده Dual-Core 2.0GHz رم 2GB مدل Centerm A610
تین کلاینت سنترم پردازنده Dual-Core 2.4GHz رم 2GB مدل Centerm C92
تین کلاینت سنترم پردازنده Dual-Core 1.5GHz رم 1GB مدل Centerm C10
تین کلاینت دیتاشین پردازنده اینتل اتم D2500 هارد 8G و ram 4G مدل DATASHEEN
تین کلاینت دیتاشین پردازنده اینتل اتم D2700 هارد 16G مدل DATASHEEN TC18AE3
تین کلاینت دیتاشین پردازنده اینتل اتم D2700 هارد 64 مدل DATASHEEN TC18AE464
تین کلاینت دیتاشین پردازنده اینتل اتم D2700 بدون رم و هارد DATASHEEN TC18AE
تین کلاینت دیتاشین پردازنده اینتل اتم D2500 هارد 8G مدل DATASHEEN TC18AE208
تین کلاینت دیتاشین پردازنده اینتل اتم D2700 هارد 120 مدل DATASHEEN TC18AE4120
مادربرد کامل تین کلاینت اینتل D2700MUD intel
تین کلاینت سنترم پردازنده Dual-Core 2.0GHz رم 2GB مدل Centerm A610
ttttttttttttttttttttttt
انتقال خطوط تلفن چیست و چه کاربردی دارد ؟
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
امروزه با گسترش تکنولوژی ویپ ،امکان جا به جایی خطوط تلفن توسط بستر شبکه به راحتی انجام می پذیرد .
ممکن است شما در محل کار یا زندگی خود نیازمند سرویس های مخابراتی همچون تلفن ، اینترنت ADSL ، فکس و … باشید یا به تعداد خط تلفن بیشتری نیاز داشته باشید ، اما شرکت مخابرات توانایی پوشش دهی و ارائه سرویس در آن مکان را نداشته باشد.با تکنولوژی hot line شما می توانید خطوط تلفن خود را از یک ساختمان به ساختمان دیگر توسط اینترنت یا لینک های point to point ( نقطه به نقطه) منتقل کنید.
ابتدا شما نیازمند gateway ( گیت وی ) هستید تا سیگنال آنالوگ تلفن را به دیجیتال و دیجیتال را به آنالوگ تبدیل کرده سپس توسط پروتکلهای ارتباط راه دور خطوط تلفن جابهجا شوند. بدین منظور بسته به تعداد خطوط تلفن مدنظر برای جابهجایی شما میتوانید گیت وی های 2 پورت ، 4 پورت ، 8 پورت ، 16 پورت و … انتخاب کنید.در مبدأ نیازمند FXO Gateway ( گیتوی ورودی خطوط تلفن شهری ) هستید و در مقصد باید از FXS Gateway ( گیت وی خروجی به دستگاه تلفن یا سانترال ) استفاده کنید.
بهمنظور ارتباط دونقطه ( ساختمان ) دو راه وجود داردراه اول :
بین دو ساختمان لینک وایرلس point to point راهاندازی کنید . به این منظور ابتدا باید امکانسنجی لینک بین دو ساختمان صورت پذیرد .در صورت وجود دیدمستقیم کار بسیار ساده است اما اگر دیدمستقیم وجود نداشته باشد باید دونقطه بررسی گردد تا متراژ دکل موردنیاز و مقاومت ساختمانها بهمنظور برپایی دکل بررسی گردد.
راه دوم :
درصورتیکه در مبدأ و مقصد بستر اینترنت ( بهصورت wimax ، وایرلس ، ADSL ، … ) وجود دارد میتوانید توسط پروتکلهای tunneling و دو عدد روتر( باقابلیت برقراری پروتکلهای( tunneling یک ارتباط امن بین دو ساختمان ایجاد کرده و بااتصال گیتوی ها به این دو روتر خطوط تلفن خود را انتقال دهید.البته لازم به ذکر هست که در مبدأ و مقصد نیازمند ip static میباشید و حتماً باید از پروتکلهای tunneling مانند PPTP ، L2TP ، IPSEC ، GRE و … بهمنظور حصول امنیت استفاده شود .
ذکر این نکته خالی از لطف نیست که راه اول هزینهی بالاتری دارد اما دیگر نیاز به پرداخت اشتراک اینترنت بهصورت ماهیانه نیست . پهنای باند درراه اول بهصورت اختصاصی برای شماست و کیفیت و سرعت بالاتری دارد ، اما استفاده از آن محدودیت مکانی داشته و وابسته به فاصله بین دونقطه ،پستی بلندیهای زمین و ساختمانهای فیمابین میباشد.
تیم فنی ISG به صورت رایگان امکانسنجی بهمنظور برقراری ارتباط بین دونقطه را انجام داده و با توجه به تعداد خطوط ، موقعیت مکانی و هزینه ها ، بهترین راهحل را به شما ارائه میدهد
برای مشاهده بسته های انتقال خطوط ISG اینجا کیلیک کنید.
ttttttttttttttttttttttt
پچ پنل چیست و چه کاربردی در شبکه دارد؟
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
پچ پنل چیست ؟
وظیفه اصلی پچ پنل این است که بین نقاط انتهایی کابلهای شبکه و تجهیزات شبکه ای مثل هاب، روتر، … قرار گرفته و به جای اینکه کابلهای شبکه مستقیما” به این تجهیزات وصل بشن از طریق پچ پنل وصل میشوند.
به عبارت دیگه وجودش به هیچ وجه الزامی نیست ولی بکار بردنش در شبکه هایی که در طی زمان گسترش و تغییرات دارن کار رو راحت میکند .
پچ پنل قطعه ای مستطیل شکل است که روی آن به تعداد مشخصی پورت شبکه وجود دارد مثلاً 24 پورت ، 48 پورت و …. در هنگام کابل کشی در هر قسمت از ساختمان چندین سوکت شبکه قرار می گیرد که ممکن است فعلاً بلا استفاده باشند و کاربری از طریق آنها به شبکه متصل نباشد.
اما باید این امکان باشد تا در هنگام افزایش کاربر این سوکت ها را وارد مدار شبکه کرد لذا متخصصان کابل کشی برای حل این مشکل از پچ پنل استفاده می کنند یعنی تمام کابل هایی که به سوکت ها متصل هستند را در یک نقطه که مرکز قرار گیری رک می باشد جمع آوری میکنند و آنها را وارد پچ پنل کرده و شماره گذاری می کنند تا در صورت لزوم هر سوکتی را که میخواهند با یک کابل کوچک شبکه به سوئیچ متصل کنند.
پچ پنلها از تعدادی پورت شبکه تشکیل شدهاند و در رک قرار می گیرند.
متناسب با نیاز یک سیستم شبکه و تعداد فعلی و آتی کلاینتها، ممکن است که تعداد پچ پنلها در رک اصلی متغیر باشد، اما نکته مهم این است که یک سر تمامی کابلهای کشیده شده شبکه در کل ساختمان در نهایت به پچ پنل وارد شده و ارتباطهای شبکه را شکل میدهند.
اگر پچ پنل نداشته باشید، این اتفاقات می افته:
– وقتی میخواید کلاینت خاصی رو به دلیل خاصی مستقیما به یکی از Device های اتاق سرور وصل کنید باید یک کابل مجزا براش بکشید یا اینکه با Tester سر کابلشو پیدا کنید.
– اگر بخواید فیزیکی کابل یکی از کلاینت ها رو از سوئیچ بکشید. یا ترتیب اتصال سرور ها و سوئیچ ها رو عوض کنید هم به مشکل می خورید.
– اگر بخواید سروری رو از روی یک سوئیچ به سوئیچ دیگه ای متصل کنید، باید برید پست رک سرور که احتمالا پر گرد و خاکه و لباساتون حسابی مورد عنایت قرار می گیره.
استفاده از پچ پنل یعنی:
تمام شبکه شما در اتاق سرور، و در برابر چشمانتونه و نیازی به بیرون رفتن و حتی جابجا شدن در اتاق رو ندارید و این یعنی خیلی خوب!
علاوه بر این عدم استفاده از اون و قتی تعداد گره های شبکه افزایش پیدا می کنه یعنی حماقت محض.
به محض پیش اومدن اولین مشکل و جابجا شدن تصادفی کابلها یک روز مفید کاری رو بخاطرش باید هدر بدین!
در اغلب شبکه ها استفاده از اون بیشتر برای جلوگیری از بار هزینه ای ناگهانیه تا استفاده مداوم و مستمر.
حال باید ببینیم فلسفه و ماهیت وجودی Patch Panel چیست ؟
بسیاری از پریزهای دیواری به منظور استفاده در آینده نصب و کابل کشی شده اند و سر دیگر کابل این پریزها در کمد سیم به جایی (مثل هاب یا سوئیچ ) وصل نیست .
مابقی این پریزها از یک سمت یک سمت به یک ایستگاه فعال وصلند و در سمت دیگر باید به پورت خاصی از یک سوئیچ یا هاب متصل گردند .
طبعا نمی توان انتظار داشت که کابلهای ایستگاههای فعال بطور مستقیم به سوئیچ یا هاب متصل و کابل پریزهای غیر فعال به امان خدا رها شوند !
در سیستم کابل کشی ساختار یافته سر دوم کابل متصل به پریزهای دیواری ( خواه فعال و خواه غیرفعال ) ، در یک روال منظم و برچسب دار به تابلویی به نام Patch Panel وصل می شوند .
اتصال بین پریزهای فعال و پورت مورد نظر از هاب یا سوئیچ توسط یک کابل رابط صورت میگیرد .
بدیهی است که به ازای تک تک پریزهای دیواری ، یک پورت متناظر بر روی تابلوی Patch panel وجود خواهد داشت .
به اصطلاح تکنیسینها تمام کابلها ترمینه Terminate شده اند.
برای آنکه به راحتی بتوان سر دوم کابل متصل به هر پریزی را بر روی این تابلو پیدا کرد در بالای هر پورت فضایی برای درج برچسب و کدهای راهنما در نظر گرفته شده است.
ارتباط بین هر پورت از patch panel و پورت متناظر در یک سوئیچ یا هاب ، توسط یک قطعه کابل رابط به نام کابل اتصال ضربدری Cross connect cable بر قرار می شود .
حداکثر طول این کابل رابط 6 متر است .
شکل 3 الگوی اتصال پورتهای patch panel به پورتهای سوئیچ را نشان میدهد .
مجموعه آنچا را که در این شکل مشاهده می کنید همان زیر سیستم wiring closet یا به عبارت دقیقتر زیر سیستم telecommunication closet در نظر بگیرید .
شاید این شکل بتواند منظورمان را از واژه نامانوس کمد سیم منتقل کند .
Patch Panel در ابعاد مختلف و چگالی پورت متفاوت به بازار عرضه می شوند . دقت داشته باشید که patch panel را بایستی متناسب کابل بکار رفته در سیستم انتخاب کنید .
لیست پچ پنل های موجود در فروشگاه آنلاین ISG
به عنوان مثال اگر کابل شما Cat6 است حتما باید patch panel و کابلهای رابط را متناسب با همین کابل تهیه نمایید زیرا در صورت عدم تطابق ، سیگنال حامل داده را تضعیف خواهد کرد.
نکته 1- مجموعه سه قطعه که از کارت شبکه ایستگاه کاربر شروع و به سوئیچ یا هاب ختم می شود ، جمعا 99 متر طول خواهد داشت ; این اندازه دقیقا متناسب با محدودیت کابل کشی در شبکه اترنت سریع و گیگابیت است.
نکته 2- Patch panel صرفا منحصر به سیمهای مسی نیست بلکه برای فیبر های نوری نیز انواع Patch panel با کانکتورهای متفاوت مثل SC , ST یا MRTJ عرضه شده اند ولی از آنجایی که در اغلب حالات کابل کشی افقی با سیمهای مسی کاملا کفایت می کند و می توان با آنها پهنای باند GHz را برای ایستگاهها فراهم آورد، لذا این نوع از Patch Panel برای کابل کشی افقی فعلا کاربرد کمی دارد.
نکته 3- امروزه برخی شرکتها اقدام به تولید Patch Panel های هوشمند کرده اند .
بدین مضمون که فراتر از یک مجموعه کانکتور عمل می کنند و دارای نمایشگرهای فعال و سیستم مانیتورینگ راه دور برای یکاک پورتها هستند تا اشکالزدایی و مدیریت آن ساده باشد .
طبعا این نوع Patch Panel نیازمند منبع تغذیه خواهد بود و بسیار گرانقیمت است.
پچ پنل POE چیست و چه کاربردی دارد؟ استفاده از پچ پنلهای POE برای تلفنهای IP، دوربین مداربسته امنیتی، انتقال صوت بر بستر اینترنت و سیستمهای هشداردهنده کاربرد دارد و با این فناوری، دیگر نیازی نیست تا برای تامین برق DV (مستقیم) تجهیزات و دستگاهها از آداپتور و منبع تغذیه جداگانه نبوده و توسط دو زوج از چهار زوج کابل شبکه (پینهای 2-1 و 6-3) به راحتی میتوان برق مستقیم مورد نیاز دستگاهها را در اختیارشان قرار داد.
بدین صورت انتقال دادهها (رفت و برگشت) و همچنین انتقال برق از طریق کابلهای شبکه به راحتی امکانپذیر می شود.
در سال های اخیر تئوری انتقال برق روی کابلهای شبکه باعث متحول شدن صنعت تجهیزات شبکه شد.
در این فناوری که از آن به POE یاد میشود، بدون نیاز به کابل کشی جداگانه برق و با استفاده از دو زوج کابل شبکه میتوان برق مورد نیاز تجهیزات شبکه را فراهم کرد.
این پچ پنل می تواند به طور همزمان با ارائه پورت های دیتا و POE تامین کننده ارتباط داده ای و توان مصرفی تجهیزات شبکه باشد.
بدین ترتیب تجهیزاتی همچون سوییچ و روتر می توانند از پورت های دیتا جهت ارتباط با شبکه استفاده کنند.
همزمان تجهیزاتی که به غیر از دیتا نیازمند توان مصرفی هستند همچون دوربین های نظارتی، اکسس پوینت ها و یا تلفن های آی پی می توانند با استفاده از پورت های POE و بدون نیاز به برق و یا منبع تغذیه جداگانه، به آسانی به شبکه متصل شوند.
مدل دیگری از همین پچ پنل ها با امکان ارائه برق و توان مصرفی روی پورت های خود می توانند به تنهایی تامین کننده برق مصرفی برای تجهیزاتی مانند انواع دوربین، تلفن آی پی، اکسس پوینت ها و سایر تجهیزاتی باشند که باید بدون کابل کشی جداگانه و یا استفاده از آداپتور به برق دسترسی داشته باشند.
فضای مورد نیاز پچ پنلهای POE
این پچ پنل ها که در اندازه ۱U طراحی شده اند به آسانی در رک جای می گیرند و با حداقل فضایی که اشغال می کنند، می توانند برق مورد نیاز همه تجهیزات داخل رک را تامین کنند.
ضمن آنکه برای سازمان ها و شرکت هایی که نمی خواهند از سوییچ های POE جداگانه استفاده کنند.
این راهکار ویژه ای کوییپ مناسب خواهد بود.
به غیر از اندازه مناسب، دیگر ویژگی این پچ پنل ها ارائه توان ۱۳ واتی در صورت اتصال همه پورت ها و توان ۳۰ واتی درصورت اتصال کمتر از پنج پورت می باشد.
انواع پچ پنل های شبکه
پچ پنل Cat 5e کیستون شیلد دار 48 پورت دی-لینک NPP-5E2BLK481
ساپورت پچ پنل کبیرصنعت
پچ پنل بدون کیستون کبیر صنعت
پچ پنل 2 یونیت 24 پورت بدون کیستون کبیر صنعت
پچ پنل تلفنی 25 پورت امپ AMP VOICEPANEL 25P
پچ پنل 24 پورت Cat 6 SFTP لگراند legrand 33563
پچ پنل Cat 6 کیستونی شیلد دار 48 پورت دی-لینک NPP-C62BLK481
پچ پنل Cat6 کیستونی شیلد دار 24 پورت دی-لینک NPP-C62BLK241
پچ پنل CAT6 کیستونی بدون شیلد دی لینک نیم یونیت زاویه دار D-link NPP-C61BLK243
پچ پنل 50 پورت تلفنی دی-لینک D-link NPP-5V1BLK501
پچ پنل بدون کیستون 48 پورت دی-لینک NPP-AL1BLK481
پچ پنل 24 پورت CAT5E کیستونی بدون شیلد دی-لینک NPP-5E1BLK241
پچ پنل Cat 5e کیستون شیلد دار 48 پورت دی-لینک NPP-5E2BLK481
ساپورت پچ پنل کبیرصنعت
پچ پنل بدون کیستون کبیر صنعت
پچ پنل 2 یونیت 24 پورت بدون کیستون کبیر صنعت
پچ پنل تلفنی 25 پورت امپ AMP VOICEPANEL 25P
پچ پنل 24 پورت Cat 6 SFTP لگراند legrand 33563
پچ پنل Cat 6 کیستونی شیلد دار 48 پورت دی-لینک NPP-C62BLK481
پچ پنل Cat6 کیستونی شیلد دار 24 پورت دی-لینک NPP-C62BLK241
پچ پنل CAT6 کیستونی بدون شیلد دی لینک نیم یونیت زاویه دار D-link NPP-C61BLK243
پچ پنل 50 پورت تلفنی دی-لینک D-link NPP-5V1BLK501
پچ پنل بدون کیستون 48 پورت دی-لینک NPP-AL1BLK481
پچ پنل 24 پورت CAT5E کیستونی بدون شیلد دی-لینک NPP-5E1BLK241
ttttttttttttttttttttttt
Dot1x چیست و چه کاربردی دارد؟
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
یکی از مشکلا ت سازمانها در دنیای امروز امنیت در لایه ۲ و کاربرانی هستند که احتیاج به جابجایی مدام در سازمان دارند مانند Mobile computer ها و در صورتی که VLAN تعریف شده باشد کاربر نمی توانند به یک شبکه لایه ۲ از طریق پورت فیزیکی ورودی دسترسی داشته باشند. در ادامه با ISG همراه باشید.
همچنین این جا به جایی نیاز هایی دیگری را نیز مطح می کند که چه کسی می خواهد به یک پورت مشخص دسترسی پیدا کند پس استاندارد ۸۰۲٫۱X توسط شرکت IEEE برای پیاده سازی Security در این لایه وضع شد.این استاندارد راه حلی ارایه داده که بر مبنای آن Client/Server با قابلیت Access Control و Authentication را جهت جلوگیری از دسترسی های غیر مجاز توسط کامپیوترهای مختلف ، که قصد اتصال به شبکه را دارند را مشخص کرد.authentication server که در این استاندارد استفاده می گردند بسته به نوع کار متنوع میباشند همانند RADIUS ، CISCO ACS ، NAC و …در شکل فوق سوییچ نقش پراکسی را بین کلاینت و سرور Radius دارد
radius سرور مسول اعتبار سنجی و تصدیق هویت کاربران می باشد و نتیجه را به سوییچ اطلاع میدهد. شرح انجام اعمال گفته شده بصورت زیر است:
۱– به محض شناسایی یک کاربر جدید روی پورت سوییچ ، قبل از اینکه کامپیوتر بتوانند به شبکه متصل گردد حالت شناسایی کاربر فعال شده و پورت به حالت unauthorized تنظیم می شود سپس فقط اجازه عبورEAP ،EAPOL را اجازه میدهد و ترافیک های دیگر مانند DHCP و HTTP را مسدود می کند.
۲- Authenticator (سوییچ یا access point) ، تقاضای EAP را به کاربر می فرستد.
۳- کاربر پاسخ EAP را به عنوان جواب به Authenticator شده ارسال میکند سپس authenticator پاسخ دریافت شده به authentication server خودش ارسال می کند.
۴- اگر authentication server نام کاربری و پسورد کامپیوتر مورد نظر را در data base خود معتبر دید پورت را به حالت authorized تنظیم می شود و VLAN کاربر مورد نظر نیز مشخص گردیده و سروسیس های دیگر شبکه آزاد می گردند تا کاربر بتواند از منابع شبکه و VLAN خود استفاده کند.
۵- ودر پایان هنگامی که کاربرسیستم خود را خاموش یا log off می کند، یک پیام EAP-logoff به authenticator متصل شده بصورت اتوماتیک ارسال میشود تا Authenticator پورت را به حالت unauthorized بر می گرداند و تمام ترافیک های غیر از EAP ،EAPOL ، STPو CDP مسدود شود.
لازم به ذکر است از این استاندارد در سازمانهایی که ورودMobile Computer در آن زیاد می باشد بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. وقتی این سیستم را پیاده سازی می کنی، روی Switch به ازای هر Port گزینه ای در اختیارت است به نام multiple-hosts به صورت پیش فرض این گزینه غیر فعال است، به این معنی که به هر Port فقط یک کلاینت می تواند وصل شود و اگر این Port به یک Hub وصل شود، فقط همان کلاینتی که Authenticate کرده می تواند تبادل اطلاعات کند و بقیه امکان تبادل اطلاعات ندارند.
ولی در مواردی که به دلایلی کسی بخواهد چند کلاینت از یک Port استفاده کنند (به وسیله یک Hub) می بایست Multiple-hosts فعال شود و در این صورت، Authenticate کردن یکی از کلاینت هایی که به آن Hub متصل هستند کافیست تا دروازه ورود به شبکه برای دیگر کلاینت های آن Hub هم باز شود. این یک انتخاب است و اختیارش در دست مدیر شبکه. مثلا وقتی کلاینت از virtual ماشینها استفاده می کند باید Multiple-hosts فعال باشد تا علاوه بر سیستم اصلی ، ماشینهای مجازی نیز تصدیق هویت شوند.
If 802.1x authentication times out while waiting for an EAPOL message excha
اما چند سوال در این مورد….
اگر User شما به دست دیگری بیفتد چه می شود؟!
همانی می شود که اگر رمز کارت عابر بانکت به دست دیگری بیفتد! همان طور که از آن حفاظت می شود، از این هم باید حفاظت شود.
می شود با MAC آدرس نیز این کار را کرد ، پس دلیل مزیت آن چیست ؟
اعمال کنترل با MAC Address در راهکارهای امنیتی Enterprise جایی ندارد و نمی توان آن را با با این Solution ترکیب کرد و نتیجه تمیزی به دست آورد. مدیریت یکپارچه و منظم را از بین می برد و همچنین سطح امنیتی بالایی هم ندارد. علاوه بر این ها، اگر از NPS استفاده شود، کنترل های بسیاری در اختیار قرار می دهد. برای نمونه می توان تعریف کرد که پس از کنترل دسترسی و Authentication و تعیین VLAN، وضعیت سلامت کلاینت نیز کنترل شود و مثلا Antivirus اش فعال باشد و به روز باشد و Firewall اش فعال باشد و سیستم عاملش آخرین Patch ها را دریافت کرده باشد و به روز باشد و سپس دسترسی اش به شبکه امکان پذیر شود!
با Dot1x نمی توان بر اساس MAC Address عمل Authentication را انجام داد و باز هم تکرار می کنم که MAC Address گزینه مناسبی برای چنین کنترلی نیست، چون Validity اش بالا نیست و نمی توان به آن اعتماد کرد. در مورد پیاده سازی dot1x با MAC هم اصلاً پیشنهاد نمی شود، چون خیلی راحت کاربر (یا بهتر بگیم هکر) می تواند MAC خودش را عوض کند و وارد VLAN ای که نباید بشود. ولی وقتی بحث Certificate مطرح باشد اوضاع کمی فرق میکند.
این یعنی دیگر نمی تواند هر کسی که از راه رسید Laptop اش را به یک Node آزاد متصل کند و وارد شبکه شود. یعنی این که اگر کاربری روی سیستمش به صورت Local وارد شد، امکان کنترل دسترسی اش به منابع شبکه وجود خواهد داشت. این یعنی یک لایه کنترل امنیتی.
مورد بالا با Port Security کاملا تحت کنترل است ؟
چطور با Port Security کاملا تحت کنترل است؟ با تعریف تک تک MAC Address ها روی تک تک Port ها؟! در شبکه ای با چند هزار یا حتی چند صد کلاینت و دهها Switch فکر می کنید چنین کاری شدنی است؟!
ttttttttttttttttttttttt
نگهدارنده کابل چیست و چه کاربردی دارد
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
نگهدارنده کابل چیست و چه کاربردی دارد، انواع نگهدارنده و گیره کابل برق، تجهیزاتی هستند که کابل کشی را تنظیم می کنند. این محصولات از سیم و کابل شبکه محافظت کرده و از آسیب دیدن آنها جلوگیری می کند. سیم و کابل برق از محصولاتی هستند که در مجموعه بسیار حائز اهمیت هستند. به همین دلیل نحوه نگهداری و نحوه نصب این محصولات باید استاندارد باشد تا به مرور زمان محصول دچار ایراد نشود. این محصولات در مجموعه وظیفه برقراری جریان برق و اتصال را بر عهده دارند. برای این منظور از کابل نگهدارنده و بست مخصوص استفاده می شود تا بتوان این محصولات را به درستی نصب کرد و محل نگهداری آنها را مشخص کرد.
نگهدارنده کابل چیست و چه کاربردی دارد؟
نگهدارنده کابل چیست و چه کاربردی دارد، این تجهیزات وسایل کوچک و بزرگ فلزی یا پلاستیکی هستند که در تاسیسات برقی مورد استفاده قرار می گیرند. نگهدارنده ها و انواع بست کابل ها وظیفه سازماندهی و چیدمان کابل ها را بر عهده دارند. همچنین آنها را در جای مخصوصی نگه می دارند و از آسیب و پاره شدن کابل جلوگیری می کنند. با کمک نگهدارنده کابل می توان سیم ها و کابل های یک مجموعه را در فواصل معینی از یکدیگر قرار داد و یا در داخل تجهیزاتی مانند رک شبکه، تابلوهای برق و موارد دیگر نصب کرد.
نگهدارنده های کابل می توانند یک اتصال دائم یا موقت ایجاد کنند. در هر صورت استفاده از این تجهیزات باعث ایجاد نظم، اتصال و هدایت صحیح کابل ها می شود. امروزه از انواع بست کابل در کلیه تاسیسات برقی استفاده می شود. انواع مختلف نگهدارنده کابل برق در بازار موجود است. انواع نگهدارنده کابل برق با توجه به نوع نصب به چند دسته تقسیم می شوند.
نگهدارنده کابل دیواری، گیره های کابل دیواری نگهدارنده هایی هستند که می توانند کابل را نزدیک دیوار نگه دارند. این محصولات در سه نوع عایق، مخابراتی و پلاگین به بازار عرضه می شوند. اتصال دهنده های دیواری اغلب از یک لایه پلاستیکی ساخته می شوند، بنابراین در برابر سایش و پارگی و رطوبت مقاوم هستند. پایه های دیواری عایق برای کابل کشی سطحی در پروژه های ساختمانی بسیار مناسب هستند. این کابل در مکان هایی که امنیت بالایی لازم است استفاده می شود.
نگهدارنده کابل ریلی، گیره ریلی یکی از انواع نگهدارنده کابل برق است که در دیوار، سقف و زمین استفاده می شود. این محصول برای حجم بالای کابل مناسب است. همچنین در صورت استفاده از کابل کشی در فواصل طولانی، گیره کابل ریلی گزینه مناسبی است. ما زمانی از این ریل ها استفاده می کنیم که بخواهیم از سوراخ های زیاد جلوگیری کنیم و به ایمنی ساختمان ها آسیب نرسانیم. این گیره ها از بهترین نگهدارنده های کابل هستند.
نگهدارنده کابل چنگالی، این محصولات ظاهری شبیه چنگک دارند و یکی از انواع نگهدارنده کابل برق محسوب می شوند. این محصولات به دو نوع چنگال گیره عایق و معمولی تقسیم می شوند. سیم ها و کابل های برق در هر یک از این چنگک ها قرار می گیرند. همانطور که می دانید سی چنل ها محورهای بلندی هستند که مستقیماً به سازه متصل می شوند. گیره کابل نیز نقش یک واسطه را در این امر ایفا می کند. بنابراین با قرار گرفتن بر روی محور کانال C و سپس پوشاندن کابل ها مسیر هدایت را هموارتر می کند.
جنس نگهدارنده کابل چیست و مزایای استفاده از آن
نگهدارنده کابل چیست و چه کاربردی دارد، انواع نگهدارنده کابل برق از نظر جنس به دسته های مختلفی تقسیم می شوند. این محصولات با توجه به میزان مقاومت در برابر شرایط مختلف محیطی مورد استفاده قرار می گیرند. فولاد ضد زنگ: به طور طبیعی، اتصال دهنده های فولادی ضد زنگ مقاومت بالایی دارند. آنها همچنین می توانند در شرایط آب و هوایی مختلف استفاده شوند. اتصال دهنده ها اغلب در محیط های داخلی استفاده می شوند.
اما زمانی که سیم ها و کابل ها خارج از کیت هستند، باید از این نوع بست ها برای نگهداری کابل استفاده کنید. این محصولات در سایزها و ابعاد مختلف موجود می باشند. تکنسین های برق از این محصولات برای مکان هایی که درجه حرارت بالا است استفاده می کنند. این تجهیزات در چند نوع به بازار عرضه می شوند: مصارف متداول و کاربردهای مختلف خانگی، کاربردهای حرفه ای و تخصصی و در مواردی که احتمال خوردگی وجود دارد.
پلی پروپیلن: نگهدارنده کابل های برقی پلی پروپیلن در مکان هایی استفاده می شود که سیم ها، کابل ها و بست ها باید در برابر مواد شیمیایی مقاوم باشند. بست های پلی پروپیلن انعطاف پذیرتر از بست های نایلونی هستند. نایلون: حال که با انواع نگهدارنده کابل برق آشنا شدیم باید بگوییم که نوع نایلونی این نگهدارنده ها بیشتر از انواع دیگر بست ها استفاده می شود. این ماده دارای مقاومت حرارتی و سختی بسیار بالایی بوده و ایمنی آن در برابر خوردگی بالاست.
استفاده از انواع نگهدارنده کابل برق مزایای زیادی دارد که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم. ایجاد نظم در مسیریابی سیم و کابل، ساختار مناسب آنها، عملیات آسان، نصب آسان و سریع، افزایش ایمنی در کابل کشی و سیم کشی، اندازه بر اساس سیم و قطر کابل، افزایش سرعت در تعمیر و شناسایی کابل های شکسته و معیوب، عمر سیم ها و کابل های برق را افزایش می دهد، مدیریت آسان کابل ها، جلوگیری از اتصالات ناگهانی و ناخواسته سیم و کابل، افزایش مقاومت در برابر رطوبت، سایش و خوردگی، افزایش ایمنی برای کابل هایی که از مناطق مختلف می آیند.
نکات مهم درباره نگهدارنده کابل
نگهدارنده کابل چیست و چه کاربردی دارد، در این مقاله سعی بر آن داشتیم تا شما را با انواع نگهدارنده کابل، کاربرد و مزایا و نکات مهم استفاده از آن آشنا کنیم. برای جلوگیری از قطع شدن باید کابل را در حالت 40 درجه قرار داد و از کابل در مناطق امن استفاده کرد. توجه داشته باشید که کابل های شبکه را نباید در اطراف اجسام نوک تیز و مناطق مرطوب قرار داد و بهتر است از این نوع کابل ها در زیر طبقات استفاده نکنید.
بهتر است کابل ها را خیلی محکم و سفت نگیرید، زیرا کشش کابل باعث می شود که ذره ذره آسیب دیده و بیش از حد کشیده شود. کابل ها هر چقدر هم که کیفیت بالایی داشته باشند در اثر کشش زیاد ممکن است آسیب ببینند و بهتر است روی هر کابل یک برچسب مخصوص بچسبانید تا کاربران بدانند که از چه کابلی و در چه حوزه ای و چه مکانی بهتر است استفاده شود. اگر قرار است کابل در زیر زمین دفن شود، زمین را تا عمق 70 سانتی متری حفر کنید (برای کاهش ضربه به سطح زمین یا ضربه کلنگ و بیل) و خاک نرم و غربال شده و آجر روی آن قرار دهید تا فشار روی کابل را کم کنید و در انتها روی آن خاک بریزید.
در ادامه به این نتیجه گیری میرسیم که یکی از بهترین راه ها برای کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری (در دراز مدت) در یک پروژه، نگهداری و استفاده صحیح از تجهیزات آن پروژه است و همین طور یکی از وسایلی که معمولا در صنعت تولید و انتقال برق مورد استفاده قرار می گیرد و بسیار کارایی دارد کابل برق است که هرچه نگهداری و استفاده از کابل های برق بهتر باشد پروژه سود بیشتر و بهتری خواهد داشت بنابراین نحوه استفاده و نگهداری از کابل برق بسیار حائز اهمیت و مهم میباشد. در نظر گرفتیم به معرفی برخی از ویژگی های نگهدارنده کابل چیست و چه کاربردی دارد بپردازیم، همچنین شما عزیزان میتوانید جهت تهیه این محصول و انواع تجهیزات پسیو شبکه به فروشگاه آنلاینISG مراجعه نمایید.
ttttttttttttttttttttttt
پاور ماژول چیست و چه کاربردی دارد
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
پاور ماژول چیست و چه کاربردی دارد از جمله سوالاتی است که در این مطلب به آن پرداخته ایم. پاور ماژول یکی از تجهیزاتی است که دارای چندین خروجی مختلف است. آنها از ماژول برق برای توزیع برق در رک استفاده می کنند. از جمله تجهیزاتی که به پاور ماژول شبکه نیاز دارند، می توان به سوئیچ ها، روترها و سرورها اشاره کرد. پاور ماژول در واقع جریان الکتریکی در مرکز داده را کنترل می کند. اکثر مراکز داده از نظارت PDU برای بهینه سازی و توسعه استفاده می کنند. بر اساس این ویرایش، سایر مراکز داده در حفظ قدرت و یافتن روش های مناسب مدیریت مشکل چندانی نخواهند داشت.
پاور ماژول چیست و چه کاربردی در رک شبکه دارد
پاور ماژول چیست و چه کاربردی دارد سوالی است که احتمالا ذهن شما را درگیر کرده است. برخی از تجهیزات شبکه داخل قفسه با برق کار می کنند. برای برق رسانی به تجهیزاتی که گفتیم امکان اتصال این وسایل برقی به پاورپوینت جداگانه وجود ندارد و اگر بخواهیم از سوکت های جداگانه استفاده کنیم اصلا جالب به نظر نمی رسد و شکل نامنظمی به شبکه می دهد. این سردرگمی و به هم ریختگی می تواند مشکلاتی را برای شبکه ایجاد کند. با پیچ کردن پاور ماژول داخل رک، می توانید برق تمام تجهیزات شبکه فعال نصب شده در داخل رک را تامین کنید. در خدمات پشتیبانی شبکه و سخت افزار، پاور ماژول در واقع قرار است به شما کمک کند تا اطمینان حاصل کنید که تمام تجهیزات به درستی تغذیه می شوند.
ماژول های برق شهری انواع مختلفی دارند و این انواع بر اساس دسته بندی های خاصی طبقه بندی می شوند. از جمله این موارد می توان به رک پاور ماژول، رک ایستاده، رک دیواری، رک مخابراتی و رک شبکه اشاره کرد. جریان از طریق تابلوهای برق به منبع تغذیه متصل می شود و ماژول برق شبکه کار تغذیه تمامی تجهیزاتی که از آن استفاده می کنند مانند سوئیچ، مودم، سرور و … را انجام می دهد. اکنون این پاور ماژول ها در کاربرد با یکدیگر تفاوت دارند و برخی از آنها بیشتر از بقیه استفاده می شوند. این پاور ماژول ها شامل موارد زیر است: 1) پاور ماژول با 3 پورت، 2) پاور ماژول با 6 پورت، 3) پاور ماژول با 8 پورت، 4) پاور ماژول با 9 پورت.
رایج ترین استفاده از این ماژول های قدرت، مدل 9 پورت است. پورت ها می توانند یک دستگاه استاندارد را تغذیه کنند. اکنون هر چه مصرف کنندگان بیشتر باشد، به پورت های بیشتری نیاز داریم. بسیاری از ماژول های قدرت نیز برای محافظت از سلامت دستگاه های رک شبکه استفاده می شوند. در میان بسیاری از ماژول های برق، برخی برای محافظت از سلامت افرادی که با دستگاههای رک شبکه کار میکنند استفاده میشوند و برخی دیگر مواد بدنه کاملاً متفاوتی دارند. در بیشتر موارد، پاور ماژول تقریباً همان ناحیه واحد را در قفسه ها اشغال می کند.به طور معمول، ماژول های برق افقی برای نصب در قفسه استفاده می شود. این نوع پاور ماژول فضای یک یا دو واحد را اشغال می کند و معمولا دارای حداکثر 2 تا 16 پورت می باشد. اکثر مدل هایی که در بازار می بینید بین 2 تا 9 پورت هستند. اما ماژول های قدرت عمودی در بیرون یا پشت رک استفاده می شوند و برای شبکه های بزرگ مناسب هستند. این نوع پاور ماژول زمانی استفاده می شود که فضای کافی در داخل رک برای نصب پاور ماژول وجود نداشته باشد. معمولا این مدل PDU دارای 23 تا حداکثر 54 پورت می باشد و اکثر مدل های 23 تا 35 پورت در بازار موجود است.
ما متوجه شدیم که انواع پاور ماژول ها از نظر پورت چیست، اما گفتیم که به غیر از پورت، یونیت ها نیز نوع دیگری از پاور ماژول ها هستند، در اینجا می خواهیم انواع پاور ماژول ها را نسبت به یونیت هایشان بشناسیم. در این لیست از کوچکترین پورت شروع می کنیم، به بزرگترین پورت می رویم و متریال بدنه هر کدام را به شما می گوییم.
پاور ماژول با 3 پورت با 1 واحد زمینی با بدنه آلومینیومی
پاور ماژول با 5 پورت با 1 واحد ارت شده با بدنه آلومینیومی
پاور ماژول با 6 پورت با 1 واحد ارت شده با بدنه آلومینیومی
پاور ماژول با 8 پورت با 1 واحد زمینی با بدنه آلومینیومی
پاور ماژول با 8 پورت با 1 واحد پشت به پشت با بدنه آلومینیومی
پاور ماژول با 9 پورت با 1 واحد با بدنه آلومینیومی
پاور ماژول با 19 پورت در زیر به همراه واحد عمودی با فیوز مینیاتوری با بدنه آلومینیومی
پاور ماژول با 23 پورت زیر با واحد عمودی با فیوز مینیاتوری با بدنه آلومینیومی
پاور ماژول با 31 پورت در زیر با واحد عمودی با فیوز مینیاتوری با بدنه آلومینیومی
پاور ماژول با 33 پورت زیر با واحد عمودی با فیوز مینیاتوری با بدنه آلومینیومی
پاور ماژول چیست و معرفی برترین پاور ماژول ها
پاور ماژول چیست و چه کاربردی دارد، ماژول برق 8 پورت کی نت مدل K-NPM00008 دارای 8 خانه برای نصب دو شاخه برق می باشد که این دوشاخه ها از نوع معمولی می باشند. اکثر مراکز داده از مانیتورینگ pdu برای بهینه سازی و توسعه استفاده می کنند. ماژول های قدرت رک، بسیاری از PDU های ساده را به PDU های بزرگ تر روی رک تبدیل کردهاند که برای فعالیت هایی مانند: فیلتر قدرت برای بهبود کیفیت، متعادل سازی هوشمند بار و کنترل بر روی شبکه محلی استفاده میشوند. این ماژول های قدرت در اصل یک واحد هستند. آنها قفسه های ایستاده را اشغال می کنند. معرفی برخی از ویژگی های ماژول برق 8 پورت کی نت مدل K-NPM00008: وزن: 500 گرم، تعداد پورت: 8 پورت، استاندارد: 19 اینچ (منطبق با استانداردهای کامپیوتر، مخابرات و صدا)، نوع کلید برق: نئون، طول: 482.6 میلی متر، تعداد پریز: 8 عدد، جنس بدنه: پی وی سی، دارای دکمه خاموش و روشن.
پاور ماژول کی دی تی مدل PM-08P یکی از تجهیزات برند کی دی تی می باشد. این یک برند ایرانی است که تجهیزات خود را با چهار خط تولید همزمان تولید می کند و سعی کرده تا حد امکان نیازهای داخلی مصرف کنندگان را برطرف کند. در سال 2013، KDT بنیانگذار تولید تجهیزات شبکه، از جمله ساخت دوربین های نظارت شبکه و NVR بود، که اکنون به تولید این موارد و سایر تجهیزات پسیو شبکه، مانند ماژول های برق، پچ کوردهای شبکه، کابل های شبکه، کیستون ها مشغول است. از دیگر خصوصیات این پاور ماژول به این موارد میتوان اشاره کرد: دارای 8 پورت، ابعاد 45x45x435 میلی متر، رنگ سیاه، وزن 610 گرم، واحد نصب قفسه ارتفاع 1، دارای ولتاژ 220 ولت.
پاور ماژول 7 پورت فیوزدار رکمونت پایا سیستم دارای ۷ پورت و دارای فیوز مینیاتوری می باشد. یکی از ویژگی های خوب و کاربردی این ماژول برق داشتن کابل 2 متری با دو شاخه ارت می باشد. در مورد مشخصات فنی این مدل باید گفت 16 آمپر و 220 ولت و فیوزهای آن AC می باشد. این مدل به صورت افقی در جلو و پشت رک نصب می شود. این محصول در انواع قفسه های ایستاده و دیواری قابل استفاده می باشد. بسته بندی این پاور ماژول نایلونی می باشد. پاور ماژول با پیچ در قفسه ثابت می شود. همانطور که می دانید تجهیزات زیادی در قفسه ها وجود دارد و پاور ماژول منبع تغذیه بسیار خوبی به حساب می آید.
پاور ماژول 8 پورت اچ پی آسیا گزینه خوبی برای رک های سایز بزرگ با تعداد تجهیزات زیاد است. این ماژول برق دارای سوکت 16 آمپر 220 ولت می باشد. جنس بدنه آلومینیومی است به طوری که مقاومت بالایی دارد و دارای کلید نئونی است تا ولتاژ به خوبی کنترل شود و امنیت کاربران به صورت مستقیم در دسترس باشد. یک کابل 2 متری در ساخت این پاور ماژول برای دسترسی راحت تر قرار داده شده است. دارای فن و خروجی زمینی مناسب برای قفسه های دیواری و ایستاده. عرض آن 19 اینچ و ارتفاع آن 1 واحد است. همچنین دارای خروجی فن و ارت است.
پاور ماژول چیست و چه کاربردی دارد و کلام پایانی
پاور ماژول چیست و چه کاربردی دارد، پاورماژول یکی از لوازم جانبی رک شبکه است که برق تولید نمی کند. اما توان منبع را به صورت مدیریت شده در بین تجهیزات شبکه توزیع می کند. معمولا شبکه های بزرگ منابع برق دیگری برای مواقع اضطراری دارند و استفاده از این تجهیزات می تواند توزیع برق را مدیریت کند. به خصوص انواع هوشمند ماژول های قدرت. یک ماژول برق مناسب به شما امکان نظارت، مدیریت و کنترل قدرت دستگاه های مختلف را می دهد. پاور ماژول رک یکی از قابلیت های پسیو شبکه است و قابل نصب در رک می باشد. در بیشتر موارد، ماژول اصلی برق دارای مسیری برای جریان ورودی است.
ماژول های برق معمولاً از آلومینیوم ساخته می شوند. وجود کلیدهای نئون بر روی اکثر ماژول ها استفاده از آنها را آسان تر کرده است. برخی از ماژول های برق مجهز به فیوز محافظ برای اطمینان از ایمنی افرادی هستند که با تجهیزات شبکه کار می کنند. دلیل تنوع پاور ماژول ها و تفاوت قیمت آنها به دلایلی از جمله شرکت سازنده، تعداد پورت، نوع پورت، مجهز به کلید قطع و وصل جریان برق، داشتن سیم ارت، فیوز دار و ارتفاع آن بستگی دارد. پاور ماژول یکی از تجهیزات اصلی رک است.
در رک ها می توان از دو نوع برق استفاده کرد یکی به برق شهر و دیگری به برق یو پی اس. دستگاه های رک به PDU های مختلف متصل هستند و قادر به انجام بسیاری از عملکردها هستند. حتی برخی از مدل های وارداتی امکان کنترل از راه دور را نیز ارائه می دهند. برای انتخاب پاور ماژول مناسب ابتدا باید به اندازه و شکل شبکه توجه کرد و بر اساس آن یکی از انواع پاور ماژول افقی یا عمودی را با تعداد پورت مناسب خریداری کرد. در این مقاله به شما گفتیم که پاور ماژول چیست و چه انواعی دارد. همچنین در مورد کاربردهای پاور ماژول صحبت کردیم تا بتوانید بهتر انتخاب کنید. شما عزیزان می توانید برای تهیه محصول پاور ماژول و رک به آدرس اینترنتیISG مراجعه نمایید.
ttttttttttttttttttttttt
تلفن تحت شبکه چیست و چه کاربردی دارد؟
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
تلفن تحت شبکه چیست و چه کاربردی دارد؟ تلفن تحت شبکه یک تکنولوژی بوده که انقلاب گستردهای در زمینه ارتباطات ایجاد کرده است. به همین دلیل در این مقاله قصد داریم شما را با تمام جوانب این تکنولوژی که زیرمجموعه تجهیزات شبکه قرار دارد آشنا کنیم. همچنین به مزایا و کاربردهای آن در صنعت ارتباطات بپردازیم. پس تا آخر مطلب با ما همراه باشید.
تلفن تحت شبکه چیست و چه کاربردی دارد؟
تلفن تحت شبکه چیست و چه کاربردی دارد؟ تلفن تحت شبکه یا (VoIP) که مخفف Voice over Internet Protocol است، نوعی فناوری نوین است که با استفاده از اینترنت و برخی پروتکل های خاص، ارسال صدا و تصویر را ممکن میکند. تلفن ویپ بیشتر با نام تلفن ip شناخته میشود. ویپ در واقع یک دستگاه فیزیکی است که به جای استفاده از شبکه تلفن سنتی، از شبکه اینترنت بهره مند میشود. همچنین برای استفاده از آنها نیاز به سیستم تلفنی ویپ خواهیم داشت. برند های بسیاری در تولیدکننده اینگونه تلفن ها هستند و شناخته شده ترین آن ها تلفن تحت شبکه گرنداستریم، تلفن تحت شبکه یالینک، تلفن تحت شبکه اسنوم و… می باشد.
باید گفت درست است که تلفن تحت شبکه و آنالوگ از لحاظ ساختاری شباهت بسیاری باهم دارند، اما این 2 به لحاظ کیفیت صدا، انتقال دادن آن، متصل شدن به اینترنت، تماس تصویری و امنیت بالا باهم متفاوت هستند. تلفن تحت شبکه چیست و چه کاربردی دارد؟ از سری سوالاتی است که کاربران را درگیر کرده است. اتصال به اینترنت اولین فاکتوری است که هنگام استفاده از این دستگاه ها باید فراهم باشد. بعد از آن با وارد کردن شماره مورد نظر، تماس شروع خواهد شد. باید اضافه کنیم که انتقال اطلاعات صوتی و تصویری از طریق پروتکلهای دیجیتال مانند VoIP، SIP و RTP انجام میشود. همچنین لازم به ذکر است که تلفن تحت شبکه از کامپیوتر و سرورهای ارتباطی استفاده میکند تا مدیریت تماسها و ارائه امکانات پیشرفتهای مانند تماس داخلی، خارجی و امکانات امنیتی را برای کاربران تامین کند.
برقراری تماسهای صوتی و تصویری: این دستگاهها برای کاربران امکانی را فراهم میکنند که با استفاده از اینترنت، تماسهای صوتی و تصویری را با سایرین برقرار کنند.
ارتباطات داخلی و خارجی: با استفاده از گوشی آی پی فون، قادر هستید با کاربران داخل سازمان و خارج از آن تماس بگیرید و از این طریق به راحتی با دیگران در ارتباط باشید.
همیشه در دسترس: گوشی تلفن ویپ به کاربران این امکان را میدهد که از هر جایی که دسترسی به اینترنت دارند، تماسهای خود را برقرار کنند. همچنین با توجه به امکانات پیشرفتهای که در این نوع دستگاههای تحت شبکه وجود دارد، به راحتی قابل تغییر هستند و میتوانند با نیازهای کاربران سازگار شوند.
امنیت: تلفنهای تحت وب امکانات امنیتی پیشرفتهای مانند شناسایی صدا، رمزگذاری اطلاعات و فیلترینگ تماسها را ایجاد میکنند که به کاربران این امکان را میدهد تا در رابطه با امنیت تماسهای خود اطمینان داشته باشند.
عدم نیاز به خطوط فیزیکی و سیم کشی، یکی از مزیت های اصلی گوشی ویپ محسوب می شود. از آنجایی که این دستگاه ها از اینترنت برای انتقال صدا استفاده می کنند، می توانند از LAN گروه های کاری برای اتصال به سیستم تلفن استفاده کنند. به عبارت دیگر، اگر شبکه محلی شرکت، اداره یا سازمان خود را پیکربندی و سیم کشی کرده اید، برای راه اندازی تلفن IP نیازی به کابل کشی اضافی ندارید.
پشتیبانی از تکنولوژی POE :PoE مخفف “Power over Ethernet” و به معنای انتقال نیرو از طریق کابل های شبکه است. از آنجایی که تلفن های تحت شبکه به مرکز تلفن متصل می شوند و شبکه از طریق کابل های LAN یا اترنت به هم متصل می شوند، می توانند برق مورد نیاز خود را مستقیما و از این طریق دریافت کنند. به همین دلیل، برای روشن کردن آنها نیازی به آداپتور برق نخواهید داشت. برخی از مدل های تلفن های شبکه ممکن است این ویژگی را نداشته باشند. هنگام خرید تلفن VoIP، از فروشنده در مورد پشتیبانی PoE سوال کنید یا دفترچه راهنمای دستگاه را به دقت بخوانید.
ظاهر تلفن تحت شبکه و مزایای استفاده از آن
تلفن تحت شبکه چیست و چه کاربردی دارد؟ تلفن های تحت شبکه یا تحت وب در ظاهر شبیه به انواع سنتی هستند که با امکانات پیشرفته تر بوده و به فناوری های بالاتری مجهز شده است. این تلفنها دارای صفحه نمایش بزرگی هستند که به کاربر اجازه می دهند تا با استفاده از یک رابط کاربری ساده، تنظیمات دستگاه را انجام داده و تماس های خود را برقرار کند.
از طرفی، برخی از تلفنهای تحت شبکه دارای طراحی مدرن تری هستند که ممکن است شامل صفحه نمایش رنگی بزرگتر، دستگیره تلفن قابل تنظیم یا دکمه های لمسی باشد. همچنین، بسیاری از این دستگاه های تحت شبکه دارای امکانات پیشرفتهای هستند که به کاربران این امکان را میدهند تا به راحتی تنظیمات تلفن را انجام دهند و تماس های خود را برقرار کنند. باید گفت که طراحی و ظاهر این تلفن ها بستگی به شرکت تولیدکننده و مدل دستگاه دارد.قیمت تلفن ویپ بستگی به مدل و شرکت سازنده آن دارد. عوامل دیگری همچون قابلیتها و امکانات مختلف، سایز و طراحی، کیفیت ساخت و همچنین نوسان اقتصاد و شرایط بازار نیز میتواند بر قیمت تلفنهای تحت شبکه وب تأثیر بگذارد. به علاوه، مدلهای جدیدتر و با ویژگیهای پیشرفته تر نیز معمولا قیمت بالاتری دارند. اما باید توجه داشت که با در نظرگرفتن رقابت در بازار، قیمت این تلفنها در طول زمان ممکن است تغییر کند.
تلفن تحت شبکه یا تلفن آی پی، دستگاهی است که از شبکه اینترنت برای انواع تماسهای صوتی و تصویری استفاده میکند و مزایای زیادی به همراه دارد که این مزیت ها شامل کاهش هزینهها، امکانات پیشرفته، قابلیت انعطافپذیری در جابجایی، ارتباطات داخلی و خارجی، امنیت، در سیستم های تلفنی میشود. مزایای استفاده از تلفن تحت شبکه:
ارائه خدمات پیامرسانی: این دستگاهها اغلب امکانات پیامرسانی مانند ارسال پیامک، انتقال ایمیل و پیامهای صوتی را نیز انجام میدهند.
کاهش هزینهها: استفاده از تلفنهای تحت شبکه معمولا هزینه کمتری در مقایسه با تلفنهای آنالوگ دارد، زیرا برای برقراری تماس از اینترنت استفاده میشود که هزینه آن نسبت به تماسهای تلفنی سنتی کمتر است.
نصب سریع و آسان: راهاندازی تلفنهای تحت وب نسبت به انواع سنتی بسیار سادهتر است. بهطور کلی، برای نصب دستگاههای تحت وب، کافی است که دستگاه را به شبکه اینترنت متصل کنید و با استفاده از راهنمای نصب و راهاندازی، تنظیمات مربوط به شبکه را انجام دهید.
انتقال دادههای بیشتر: تلفنهای تحت وب به کاربران این امکان را میدهند تا به راحتی اطلاعات و فایلهای مختلفی مانند عکس، ویدیو، صوت و متن را در حین برقراری تماس ارسال کنند.
قابلیت انعطافپذیری: اگر کاربران تصمیم دارند اتاق خود را جابجا کنند و می خواهند شبکه خود را جابجا کنند، می توانند IP PHONE خود را گرفته و آن را به پورت شبکه در هر نقطه از سازمان متصل کنند. در این صورت نیازی به تغییر شماره داخلی و تنظیمات گوشی ندارند.
فروشگاه اینترنتیISG نمایندگی فروش انواع محصولات جدید مخابراطی و تجهیزات شبکه از جمله هاب، گیت وی، روتر و سوییچ و همچنین تلفنهای تحت شبکه که از برندهای معروف جهان است که دارای انواع مختلف از جمله گوشی آی پی فون رومیزی، بی سیم و کنفراسی پرداخته است.
ttttttttttttttttttttttt
پاور ماژول چیست و چه کاربردی دارد؟
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
پاور ماژول چیست و چه کاربردی دارد؟ ما می خواهیم ببینیم که پاور ماژول چیست و هر آنچه را که باید در مورد این نوع از تجهیزات شبکه بدانید به شما بگوییم. پاور ماژول بیشتر در رک شبکه استفاده می شود و کاربردهایی دارد که برای شبکه بسیار مهم است. حال در این مقاله قصد داریم به بررسی این اپلیکیشن ها بپردازیم و ببینیم وظیفه اصلی پاور ماژول چیست. پاور ماژول یک دستگاه مستطیل شکل است که از چندین پورت تشکیل شده است. این دستگاه ها برق تولید نمی کنند، بلکه برق را از منبع برق موجود توزیع می کنند. در این مقاله به مزایای این تجهیزات نیز می پردازیم و در مورد انواع آن صحبت می کنیم. در ادامه همراهمان باشید.
پاور ماژول چیست و چه نقشی در رک شبکه دارد؟
پاور ماژول چیست و چه کاربردی دارد؟ باید بدانیم که پاور ماژول شبکه یکی از تجهیزاتی است که چندین خروجی متفاوت دارد. آنها از پاور ماژول برای توزیع برق در رک استفاده می کنند. از جمله تجهیزاتی که دارای پاور ماژول شبکه هستند می توان به سوئیچ ها، روترها و سرورها اشاره کرد. پاور ماژول در واقع جریان الکتریکی در دیتا سنتر را کنترل می کند. اکثر دیتا سنترها از نظارت PDU برای بهینه سازی و توسعه استفاده می کنند. بر اساس این ویرایش، سایر مراکز داده در حفظ قدرت و یافتن روش های مناسب مدیریت مشکل چندانی نخواهند داشت.
برای کارهایی مانند فیلتر کردن نیرو برای بهبود کیفیت، تعادل بار و کنترل بر روی شبکه LAN پاور ماژول Legrand، بسیاری از انواع PDU های نظارتی ساده را می توان به PDU های نصب شده روی قفسه بزرگتر تبدیل کرد. برای شناخت دقیق تر پاور ماژول باید بدانید که یکی از تجهیزات پسیو در تعمیر و نگهداری شبکه است و قابل نصب در رک می باشد. در بیشتر موارد، ماژول اصلی برق دارای مسیری برای ورودی جریان الکتریکی است. در رک ها می توان از دو نوع برق استفاده کرد که یکی به برق شهری و دیگری به برق یو پی اس متصل است. دستگاه های رک به PDU های مختلف متصل هستند و قادر به انجام بسیاری از عملکردها هستند.
برخی از تجهیزات داخل قفسه با برق کار می کنند. برای برق رسانی به تجهیزاتی که گفتیم امکان اتصال این وسایل برقی به پاورپوینت جداگانه وجود ندارد. اگر بخواهیم از سوکت های جداگانه استفاده کنیم اصلا جالب به نظر نمی رسد و شکل نامنظمی به شبکه می دهد. این سردرگمی و به هم ریختگی می تواند مشکلاتی را برای شبکه ایجاد کند. با پیچ کردن پاور ماژول داخل رک، می توانید برق تمام تجهیزات پسیو شبکه فعال نصب شده در داخل رک را تامین کنید. در خدمات پشتیبانی شبکه و سخت افزار، در واقع قرار است پاور ماژول به شما کمک کند تا اطمینان حاصل کنید که تمام تجهیزات به درستی تغذیه می شوند.
انواع پاور ماژول از نظر پورت و یونیت
حالا می دانیم که پاور ماژول چیست و باید به سراغ انواع پاور ماژول ها برویم. ماژول های برق شهری انواع مختلفی دارند و این انواع مختلف بر اساس دسته بندی های خاصی طبقه بندی می شوند. از جمله این موارد می توان به رک پاور ماژول، رک ایستاده، رک دیواری، رک مخابراتی و رک شبکه اشاره کرد. جریان از طریق تابلوهای برق به منبع تغذیه متصل می شود و ماژول برق شبکه کار تامین برق تمامی تجهیزاتی که از آن استفاده می کنند مانند سوئیچ، مودم، سرور و … را انجام می دهد. پاور ماژول را می توان یکی از قسمت های اصلی رک شبکه در نظر گرفت.
یکی از وظایف مهم پاور ماژول تغذیه دستگاه های متصل به قفسه های دیواری و ایستاده است. پاور ماژول با پیچ در رک ثابت می شود و همانطور که می دانید تجهیزات زیادی در رک ها وجود دارد و پاور ماژول منبع تغذیه خوبی برای آن است. انتخاب ماژول برق مناسب برای پشتیبانی از شبکه های کامپیوتری بسیار مهم است. پاور ماژول ها انواع مختلفی دارند و در موارد زیادی نیز از آنها استفاده می شود. تفاوت اصلی بین قدرت های ماژول در تعداد پورت ها و یونیت آنهاست. متداول ترین ماژول های برق مورد استفاده در تعداد پورت ها متفاوت هستند. در ادامه تعدادی از پرکاربردترین پاور ماژول ها را برای شما آورده ایم. برخی از آنها به این شرح است: پاور ماژول با 3 پورت، پاور ماژول شبکه با 6 پورت، پاور ماژول 8 پورتی، پاور ماژول 9 پورتی پرکاربرد.پرکاربردترین این پاور ماژول ها مدل 9 پورت آن است. پورت ها می توانند یک دستگاه استاندارد را تغذیه کنند. اکنون، هر چه مصرف کنندگان بیشتر باشند، مسلماً به پورت های بیشتری نیاز داریم. بسیاری از ماژول های قدرت نیز برای محافظت از سلامت دستگاه های رک شبکه استفاده می شوند. در میان بسیاری از ماژول های برق، برخی از آنها برای محافظت از سلامت افرادی که با دستگاه های رک شبکه کار می کنند استفاده می شود و برخی دیگر دارای مواد بدنه کاملا متفاوت هستند. در بیشتر موارد، پاور ماژول تقریباً همان مساحت یک واحد در قفسه های ایستاده را اشغال می کند.
بهترین پاور ماژول چیست و چه کاربردی دارد؟
به طور معمول، پاور ماژول های افقی برای نصب در رک استفاده می شوند. این نوع پاور ماژول فضای یک یا دو واحد را اشغال می کند و معمولاً حداکثر بین 2 تا 16 پورت دارد. اکثر مدل هایی که در بازار می بینید بین 2 تا 9 پورت هستند. اما پاور ماژول های عمودی در بیرون یا پشت رک استفاده می شوند و برای شبکه های بزرگ مناسب هستند. این نوع پاور ماژول زمانی استفاده می شود که فضای کافی در داخل رک برای نصب پاور ماژول وجود نداشته باشد. معمولا این مدل PDU دارای 23 تا حداکثر 54 پورت می باشد و اکثر مدل های 23 تا 35 پورت در بازار موجود است.
پاور ماژول یکی از لوازم جانبی رک شبکه است که برق تولید نمی کند. اما توان منبع را به صورت مدیریت شده در بین تجهیزات شبکه توزیع می کند. معمولا شبکه های بزرگ منابع برق دیگری برای مواقع اضطراری دارند و استفاده از این تجهیزات می تواند توزیع برق را مدیریت کند. به خصوص انواع هوشمند پاور ماژول ها. یک ماژول برق مناسب به شما امکان نظارت، مدیریت و کنترل قدرت دستگاه های مختلف را می دهد. حتی برخی از مدل های وارداتی امکان کنترل از راه دور را نیز ارائه می دهند. برای انتخاب پاور ماژول مناسب ابتدا باید به اندازه و شکل شبکه توجه کرد و بر اساس آن یکی از انواع پاور ماژول افقی یا عمودی را با تعداد پورت مناسب خریداری کرد.
در این مقاله به شما گفتیم که پاور ماژول چیست و چه انواعی دارد. همچنین در مورد کاربردهای پاور ماژول صحبت کردیم تا بتوانید بهتر انتخاب کنید. ما متوجه شدیم که انواع پاور ماژول ها از نظر پورت چیست، اما گفتیم که به غیر از پورت، یونیت هم نوعی دیگر از پاور ماژول است، در اینجا می خواهیم با انواع پاور ماژول ها در رابطه با یونیت آنها آشنا شویم. در این لیست از کمترین پورت شروع می کنیم، به سراغ بیشترین پورت می رویم و متریال بدنه هر کدام را به شما می گوییم. پس با ما همراه باشید تا این موارد را به شما معرفی کنیم. در این قسمت از مقاله به معرفی برخی از ویژگی های پاور ماژول چیست و چه کاربردی دارد؟ بپردازیم همچنین شما عزیزان می توانید جهت خرید گوشی ویپ به فروشگاه آنلاینISG مراجعه نمایید.
پاور ماژول با 3 پورت با 1 یونیت ارت دار با بدنه آلومینیومی
پاور ماژول با 5 پورت با 1 یونیت ارت دار با بدنه آلومینیومی
پاور ماژول با 6 پورت با 1 یونیت ارت دار با بدنه آلومینیومی
پاور ماژول با 8 پورت با 1 یونیت ارت دار با بدنه آلومینیومی
پاور ماژول با 8 پورت با 1 یونیت پشت به پشت با بدنه آلومینیومی
پاور ماژول با 9 پورت با 1 یونیت با بدنه آلومینیومی
پاور ماژول با 19 پورت در زیر همراه با یونیت عمودی با فیوز مینیاتوری با بدنه آلومینیومی
پاور ماژول با 23 پورت در زیر با یونیت عمودی با فیوز مینیاتوری با بدنه آلومینیومی
پاور ماژول با 31 پورت در زیر با یونیت عمودی با فیوز مینیاتوری با بدنه آلومینیومی
پاور ماژول با 33 پورت در زیر با یونیت عمودی با فیوز مینیاتوری با بدنه آلومینیومی
ttttttttttttttttttttttt
سوئیچ شبکه poe چیست
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
سوئیچ شبکه poe چیست
امروز در این مقاله سعی داریم به سوال سوئیچ شبکه poe چیست پاسخ داده و به شما کاربران گرامی اطلاعات کافی را در رابطه با این نوع سوییچ شبکه بدهیم. در ابتدا لازم است کمی به معرفی و عملکرد سوئیچ شبکه اشاره نماییم. سوئیچ شبکه ها برای حمایت از کسب و کارها، ارائه ارتباطات مدرن و ارائه انواع امکانات در جهت حرفه ای تر کردن نحوه ارتباطات شما ضروری هستند.
یک سوئیچ شبکه اطلاعات و داده های ارسال شده توسط دستگاه هایی که به پورتهای فیزیکی آن متصل هستند را دریافت میکند و دوباره آنها را ارسال میکند، اما فقط از طریق پورت هایی که منتهی به دستگاه هایی که داده ها قرار است به آنها برسند. سوییچ شبکه همچنین می تواند در لایه شبکه کار کنند، لایه 3 که در آن مسیریابی رخ می دهد. سوئیچ شبکه ها جزء مشترک شبکه های مبتنی بر اترنت، کانال فیبر، حالت انتقال ناهمزمان (ATM) و InfiniBand و غیره هستند. و بهطور کلی، امروزه اکثر سویچ شبکه ها از اترنت استفاده میکنند.
در تعریف سوئیچ شبکه poe چیست به طور کلی میتوان گفت، یک دستگاه سخت افزاری است که دستگاه های موجود در یک شبکه کامپیوتری را به هم متصل می کند و آنها را قادر می سازد تا داده ها را از طریق کابل های شبکه به عقب و جلو انتقال دهند و همچنین سوئیچ شبکه در لایه پیوند داده مدل OSI لایه 2 کار میکند. poe که مخفف شده عبارت Power over Ethernet میباشد صحبت کند، بنابراین اگر قصد کسب اطلاعات دراین زمینه را دارید درادامه با ما همراه باشید.
عبارت Power over Ethernet به معنی تامین منبع تغذیه توسط کابل شبکه است، به صورتی که به یک منبع تغذیه جداگانه نیاز نباشد به عبارتی دیگر این سوئیچ شبکه فناوری است که به کابل های شبکه اجازه می دهد نیروی الکتریکی را حمل کنند. به عنوان مثال، یک تلفن ویپ معمولاً هنگام نصب نیاز به دو اتصال، اولی اتصال به شبکه، به منظور هماهنگی با سیستم شبکه و دومی اتصال برق میباشد که برای تأمین نیروی الکتریکی از سوئیچ شبکه poe استفاده میگردد.
سوئیچ شبکه poe چیست و چه کاربردهایی دارد
در ادامه توضیح به سوال سوئیچ شبکه poe چیست، میتوان گفت سوئیچ شبکه پی او ای با صرفه جویی در زمان و هزینه و همچنین عدم نیاز به یک برقکار در مجموعه برای نصب کابل های شبکه میباشد، بنابراین شما میتوانید بدون صرف هزینه ای برای اتصال، آنها را در هر مکانی قرار دهید. انعطاف پذیری مجموعه بدون اتصال به پریز برق، موجب شده که کاربران به راحتی سیستم خود را در هر مکانی که بیشتر مورد نیاز است قرار داده و در صورت لزوم به راحتی تغییر مکان داد.
در ادامه پاسخدهی به سوال سوئیچ شبکه poe چیست باید به قابلیت اطمینان و ایمنی بالای قدرت POE به جای مجموعه ای از آداپتورهای دیواری اشاره کرد که از منبع مرکزی و سازگار جهانی تامین میشود و میتوان آن را با منبع تغذیه بی وقفه پشتیبان گیری کرد یا برای غیرفعال کردن یا تنظیم مجدد دستگاه ها به راحتی کنترل کرد و همچنین مقیاس پذیری، داشتن قدرت در شبکه به این معنی است که نصب و توزیع اتصالات شبکه ساده و موثر است.
شما کاربران گرامی با استفاده از سوئیچ شبکه در مجموعه میتوانید مجموعه را سازمان دهی خاصی دهید و با برنامه ریزی معینی به تبادل اطلاعات بپردازید. حال با اضافه شدن قابلیت poe به سوئیچ شبکه ها، دیگر کاربران نیازی به استفاده از آداپتور برای تجهیزات خود نداشته و با استفاده از انواع سوئیچ شبکه poe، برق تمامی تجهیزات مجموعه تامین شده و بی نیاز از آداپتور میشوند که این امر برای کاربران بسیار خوشایند میباشد.
ttttttttttttttttttttttt
میکروتیک چیست و چه کاربردی دارد؟
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
میکروتیک چیست و چه کاربردی دارد؟
درواقع میکروتیک یک سیستم عاملی که برپایه لینوکس است و به عنوان mikrotic router os به کار میرود. ما با نصب کردن روی سخت افزار اختصاصی یا روی رایانه های استاندارد سخت افزار را به یک مسیریاب تبدیل میکنیم. مسیریاب میتواند یک سری ویژگی ها مانند دیواره آتش، شکل دهی و ارتقا کیفیت پهنای باند، سرویس گیرنده و سرویس دهنده شبکه خصوصی مجازی اجرا کند.
میکروتیک چیست؟ میکروتیک مانند یک روتر بسیار قوی با سرعت بالا و عملکرد خودکار و بدون نیاز به لاگین یا استارت کردن هر نوع سرویس برخوردار است. یکی دیگر از قابلیت های میکروتیک سرعت بالا و اسان در نصب ان است که بتوانیم تنظیمات ان را Import و Export کنیم. router os از طریق telnet، رابط گرافیکی و ftp میتواندSSH را فراهم کند و برای مدیریت یک برنامه کاربردی به رابط (API) جهت دسترسی مستقیم با برنامه های کاربردی نیاز داریم.
برای بالابردن عملکرد این سیستم عامل باید مجوز لایسنس را دریافت کنیم. با استفاده از فایروال ها شما میتوانید پورت های ورودی و خروجی شبکه تان را محدود کنید یعنی با تغییر پورت های مهم مانند ریموت دسکتاپ به پورت هایی که فقط استفاده کنندگان به ان واقف هستند میتوانیم ارتباطات را از بیرون محدود کنیم.
کاربرد میکروتیک
از سرور میکروتیک در بخش های زیادی استفاده میشود که شامل موارد زیر می باشد:
دیوار آتش یا همان Firewall
استفاده در شبکه خصوصی مجازی
استفاده در شبکه های بیسیم یا همان Wireless
استفاده در سیستم پروکسی سرور
استفاده در سیستم مدیریت کاربر
استفاده در مسیریابی یا همان Routing
استفاده در فرایند ترجمه نشانی شبکهحال میخواهیم در رابطه با موارد استفاده از روتر میکروتیک در زمینه های مختلف صحبت کنیم.
از روتر میکروتیک در چه زمینه هایی استفاده میشود:
در بازی های انلاین تحت شبکه برای اجرای گیم سرور ها
در سرور های محاسباتی برای امور محاسبه های سنگین
در میل سرور برای ارائه خدمات ایمیل به کاربر
وب سرر برای ارائه خدمات و میزبانی سایت
همچنین شما میتوانید با استفاده از میکروتیک هپ لایت به طور لحظه ای مصرف اینترنت خود را مانیتور کنید و محدودیت های لازم را اعمال کنید. میکروتیک دارای سیستم DHCP یا همان توزیع ای پی میباشد و شما میتوانید به کاربر هایی که به ان متصل شدند ای پی اختصاص دهید. روتر های میکروتیک دارای تکنولوژی وایرلس هستند و امکان متصل شدن به دستگاه های بیسیم را بدون نیاز به اکسس پوینت فراهم میکنند.
مقایسه کردن لایسنس ها در میکروتیک
میکروتیک دارای 7 سطح لایسنس است که در ادامه در رابطه با ان ها صحبت خواهیم کرد:
لایسنس سطح 0 یک لایسنس آزمایشی است که در 24 ساعت کار میکنند.
لایسنس سطح 2 که دیگر مورد استفاده قرار نمیگیرد.
لایسنس سطح 3 که بیشتر برای روتر های وایرلس است.
برای درج کردن لایسنس ها در روتر میتوان لایسنس را در ترمینال ایجاد کرد و یا از طریق winbox ان را import کرد.
امکان جابه جایی هارد دیسک بین روتر وجود دارد و مشکلی برای لایسنس ایجاد نمیشود.
امکان انتقال دادن لایسنس به یک روتر دیگر وجود ندارد.
ttttttttttttttttttttttt
رک چیست و چه کاربردی در شبکه دارد؟
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
رکها از تجهیزاتی هستند که به صورت زیر ساخت در شبکههای کامپیوتری وجود دارند. رک یک جعبه از جنس فلز است که برای محافظت از تجهیزاتی پچ پنل کابل، سوئیچ، سرور، تجهیزات مخابراتی، UPS و … کاربرد دارد. به عبارتی یکی از مواردی که در دسته تجهیزات پسیو شبکه محفظههایی سیاه رنگ که درون آن ها تجهیزاتی مانند سوییچ، روتر، سرور و … نگهداری میشود را به اصطلاح رک (Rack) میگویند. از این محفظه برای نگهداری و محافظت و متمرکز کردن سایر تجهیزات شبکه استفاده میشود. تمام نودهای شبکه با کابل به پشت این محفظه وارد و به تجهیزاتی که درون آن قرار دارد متصل میشوند.تقسیم بندی رکهارک در شبکه و آی تی سخت افزاریست که قادر است ماژولهای سخت افزاری چون: استوریج، سرور، روتر، سوییچ، یو پی اس و غیره را در خود جای دهد تا فضایی امن و مناسب برای نگهداری تجهیزات شبکه ایجاد شود.برای تقسیم بندی رکها از نوع نصب آنها استفاده میشود: رکهای دیواری و رکهای ایستاده که هر یک از آنها به طور جدا توضیح خواهیم داد.رک دیواری:رکهای دیواری قابلیت نصب بر روی دیوار را دارند. این رکها در زمانهایی به کار میآیند که میخواهید یکی از تجهیزات کوچک یا قسمتی از یک تجهیزات بزرگ را نگه داری کنید. رکهای دیواری را میتوان از جهتهای مختلفی بررسی کرد.1. ابعاد رک دیواریاصلیترین و مهمترین ویژگی که در انتخاب یک رک دیواری تاثیر دارد ابعاد آن است. هر رک سه بعد دارد: طول، عرض و ارتفاع.
ارتفاع رکها را با یونیت Unit مشخص میکنند. رکهای دیواری ارتفاعی بین 4 تا 12 یوونیت دارند.
بعد بعدی در یک رک طول یا عمق آن است. عمق یک رک به گونه ای مشخص میشود که بتوان تجهیزات مورد نظر را در آن جای داد. رکهای دیواری که در بازار ایران موجود هستند عمق 30، 32، 35، 40، 45 و 60 cm دارند.
بعد دیگر یک رک عرض آن است. توجه داشته باشید عرض باد مقدار ثابت و استانداردی داشته باشد، اما برای آن که بتوان با قیمت کمتری یک رکها را عرضه کرد گاهی سازندگان عرض آن را از مقدار استاندارد کمتر میکنند.2. نوع درب رکرکهای دیواری به طور کلی 3 نوع درب دارند: درب تمام شیشهای، درب شیشهای با فرم فلزی و دربی که شیشه است اما زوار فلزی دارد. سوالی در این هنگام ذهن خواننده را به خود مشغول میکند این است که کدام یک از این درها نسبت به دیگری بهتر هستند؟
در پاسخ به این باید گفت:درب شیشهای به آسانی شکسته خواهد شد.محلی که قفل درب آنجا قرار دارد به مرور زمان گشاد میشود. این گشادی سبب میشود تا قفل رک ثابت نبوده و در جای خود بچرخد و دیگر درب به طور کامل بسته نشود.محورهایی که در درب شیشهای را به بدنه رک وصل کرده اند یا همان لولاها به طور استاندارد ساخته نمی شوند. همین امر سبب میشود تا مدتی بعد از استفاده شاهد خارج شدن درب از جای خود باشیم. در این حالت درب شیشهای میشکند. علاوه بر این میتوان گفت که درب و بدنه رک از ابتدا در حالت تراز نسبت به یکدیگر قرار ندارند و بعد از مدتی ممکن است درب از جای خود خارج شود. اهمیت استفاده از رک در شبکهمحافظت از تجهیزاتشبکههایی که به رک مجهز هستند، منظم و شیک بهنظر میرسند و آرامش روانی کاربر رو به هم نمیریزند؛ چراکه خیلی از تجهیزات پراکنده را میشود در دل رک جا داد. رک از این تجهیزات و قطعات در برابر آسیبهای فیزیکی مثل ضربه خوردن و داغ شدن محافظت میکند. ضمن اینکه مزیت دیگه استفاده از رک شبکه، حفاظت از اطلاعات حساس سازمانیست که با نگهداری صحیح از سرور و هارد درایو تامین میشود.بررسی آسانوقتی از رکها استفاده میکنید، بررسی تجهیزات شبکه خیلی راحت انجام میشود. دیگر نیازی نیست برای تست قطعات مختلف از این اتاق به آن اتاق برید و دستگاهها را خاموش و روشن کنید. در این صورت نه تنها تعمیر و تعویض قطعات سادهتر است، بلکه اضافه کردن تجهیزات جدید هم به آسانی انجام میگیرد.
ttttttttttttttttttttttt
ترانک در شبکه چیست و چه کاربردی دارد
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
اگر میخواهید بدانید که ترانک در شبکه چیست و چه کاربردی دارد در این مقاله با ما همراه باشید. ما در این مقاله علاوه بر توضیح ترانک و کاربرد آن، انواع آن را نیز به شما معرفی مینمائیم. (در نظر داشته باشید برای خرید ترانک البرز و ترانک لگراند با ما تماس بگیرید) شما میتوانید پس از خواندن این مقاله، نظرات، انتقادات، پیشنهادات و سوالات خود را در دیدگاه این محتوا با ما به اشتراک بگذارید.ترانک در شبکه چیست؟ترانک شبکه یک خط یا پیوند ارتباطی است که برای حمل چندین سیگنال به طور همزمان طراحی شده است تا دسترسی شبکه را بین دو نقطه فراهم کند. ترانکها معمولاً مراکز سوئیچینگ را در یک سیستم ارتباطی به هم متصل میکنند. سیگنالها میتوانند هر نوع دادهی ارتباطی را منتقل کنند.یک ترانک شبکه میتواند از چندین سیم، کابل یا رشته فیبر نوری تشکیل شده باشد که در یک کابل فیزیکی به هم متصل شدهاند تا پهنای باند موجود را به حداکثر برسانند یا میتواند از یک لینک با ظرفیت بالا تشکیل شده باشد که سیگنالهای زیادی روی آن مالتی پلکس میشوند.انواع ترانک شبکه:راههای مختلفی برای استفاده از ترانک در شبکه وجود دارد، از جمله در پخش، سیستمهای تلفن و شبکه های داده.ترانکینگ در سیستمهای تلفن:اصطلاح ترانکینگ در شبکه به دوران سیستمهای تلفن آنالوگ برمیگردد. با آن سیستمها، بسیاری از کاربران تلفن ثابت چند مسیر ارتباطی را که از یک خط اصلی امتداد مییابند، مانند شاخههای یک درخت به اشتراک میگذارند.امروزه، ترانکها، گرههای شبکه سوئیچینگ، مانند صرافیهای شعب خصوصی (PBX) و دفاتر مرکزی را به هم متصل میکنند. پیوندهای ترانک پروتکل شروع جلسه (SIP) صدا را از طریق پروتکل اینترنت (VoIP) برای اتصال یک PBX به اینترنت فعال میکنند. در تلفن سازمانی، انتقال از ترانکهای مالتی پلکسی تقسیم زمانی سنتی به ترانکهای SIP از حدود سال 2009 آغاز شد.VoIP که به نام IP trunking نیز شناخته میشود، فناوری است که گفتار انسان را به داده برای انتقال دیجیتال از طریق اینترنت تبدیل میکند. در مقابل، خطوط تلفن آنالوگ سیگنالهای الکتریکی را از طریق کابلها ارسال میکنند تا تغییرات صدا را منتقل کنند.SIP Trunk یک نمونهی مجازی از خطوط تلفن آنالوگ است. تعداد نامحدودی از کانالها را به یک سیستم PBX برای تماسهای طولانی و بین المللی از طریق اینترنت متصل میکند. روتر SIP Trunk باید روی کیفیت خدمات تنظیم شود تا اطمینان حاصل شود که ترافیک صوتی بر فعالیتهای فشرده داده مانند دانلود یا پخش محتوا اولویت دارد.ترانکینگ در پخش:یک ترانک همچنین میتواند از دستهای از فرکانسهای پخش تشکیل شود، مانند یک سیستم رادیویی ترانک که امکان اشتراکگذاری چند کانال فرکانس رادیویی را در میان گروه بزرگی از کاربران فراهم میکند. سیستمهای رادیویی Trunked در دهه 1990 توسعه یافتند. آنها استفادهی کارآمدتری از طیف رادیویی را فراهم میکنند. به جای اختصاص فرکانس به یک گروه، کاربران در گروههای منطقی قرار میگیرند. همهی فرکانسها ادغام شدهاند و کامپیوترها به طور خودکار کانالهای پخش را به درخواست کاربران اختصاص میدهند. تکرار کنندهها سیگنالها را دوباره ارسال میکنند و پوشش را به منطقه وسیعتری گسترش میدهند.شبکه های داده کامپیوتری:شبکه های داده از دو نوع ترانک زیر استفاده میکنند:ترانکهایی که دادهها را از چندین شبکه محلی یا شبکههای محلی مجازی (VLAN) در یک اتصال واحد بین سوئیچهای شبکه یا روترها که پورت ترانک نامیده میشود، حمل میکنند.ترانکهایی که چندین لینک فیزیکی را به هم متصل میکنند و یک لینک منطقی با ظرفیت بالاتر و قابل اعتمادتر ایجاد میکنند که به آن پورت ترانکینگ میگویند.ترانکینگ و پیکربندی VLAN:ترانکینگ یک جزء کلیدی معماری VLAN ها است. در VLANS، یک شبکه فیزیکی برای ایجاد چندین شبکه منطقی که دامنههای پخش مستقل هستند، مجازی سازی میشود. اصلیترین پیوند فیزیکی ارتباط تنه است. سوئیچهای متصل به صندوق عقب، انشعابات را برای پشتیبانی از بسیاری از دستگاههای مشتری فراهم میکنند.VLAN ها نسبت به هابهای شبکه مشترک بهبود یافته بودند. یک VLAN، دستگاههای سرویس گیرندهای را که اغلب با یکدیگر در ارتباط هستند را گروه بندی میکند. در شبکههای شلوغ، این کار ازدحام ترافیک پخش را کاهش میدهد. همچنین دادهها را هنگام عبور از سوییچها تقسیم بندی میکند. پیوندهای ترانک بستههای داده را از هر یک از VLAN ها ارسال میکنند. این سوئیچها را به یکدیگر متصل میکند تا هر پورت به طور مستقل به یک VLAN اختصاصی پیکربندی شود.پورت های ترانک در مقابل پورت های دسترسی:یک رابط اترنت را میتوان با تغییر تنظیمات حالت پورت به عنوان یک پورت دسترسی یا یک پورت ترانک پیکربندی کرد.پورت دسترسی در تنظیمات دسترسی به حالت پورت سوئیچ، یک پورت یک پیوند اختصاصی به سرورها، روترها یا پایانهها در یک VLAN ارائه میکند. پورتهای دسترسی تنها ترافیک دادهای را منتقل میکنند که با مقدار دسترسی VLAN از پیش تعیین شده مطابقت دارد. هنگامی که به عنوان یک پورت دسترسی پیکربندی میشود، سوئیچ به میزبان شبکه متصل خواهد شد. میزبان فرض میکند که فریمهای داده وارد شده بخشی از آن VLAN هستند. یک مورد معمول استفاده از پورتهای دسترسی، اتصال یک کامپیوتر شخصی یا دستگاه جانبی به یک سوئیچ است.پورتهای ترانک در تنظیمات ترانک حالت پورت سوئیچ، یک پورت به طور همزمان ترافیک بین چندین سوئیچ VLAN در یک پیوند فیزیکی را حمل میکند. یک پورت ترانک تگهای شناسایی ویژهای را برای جداسازی ترافیک روی سوئیچهای مختلف اضافه میکند. یک برچسب، روی فریمهای اترنت در حین عبور از بین سوئیچها قرار میگیرد. این تضمین میکند که هر فریم به VLAN مورد نظر خود در انتهای دیگر پیوند ترانک شده هدایت میشود. پورت ترانک معمولاً برای اتصال دو سوئیچ، اتصال سوئیچها به سرورها و روترها و اتصال هایپروایزورها به سوئیچها استفاده میشود.ترانک برای گسترش دسترسی VLAN:استفاده از پورت ترانک دسترسی VLAN را در کل شبکه گسترش میدهد. این عمل به عنوان تجمع پیوند نیز شناخته میشود. پیوندهای اترنت متعددی در کنار هم قرار گرفتهاند تا به عنوان یک پیوند منفرد و منطقی رفتار کنند. روش جمعآوری پیوندها توسط استاندارد IEEE 802.1aq و استاندارد 802.1AX برای شبکههای محلی و شبکههای شهری و همچنین با روشهای مختلف اختصاصی فروشنده تعریف شده است. تابع trunking باید از طریق دستورات موازی در هر دو انتهای ارسال و دریافت فعال شود.قبل از استانداردهای باز، افزودن تگهای VLAN نیازمند استفاده از پروتکلهای اختصاصی سازندگان سوئیچ بود. پروتکل برچسب گذاری VLAN سیسکو، که به عنوان پیوند بین سوئیچ (ISL) شناخته میشود، فریم ها را در یک هدر و تریلر کپسوله میکند. ISL فقط با سوئیچهای سیسکو کار میکند. همه سوئیچها از ISL پشتیبانی نمیکنند و سیسکو از آن زمان ISL را به نفع سوئیچهای جدیدتر که از پروتکل برچسب گذاری IEEE نیز پشتیبانی میکنند، منسوخ کرده است.ترانک در شبکه با ترانک در توسعه نرم افزار متفاوت است. در نرم افزار، ترانک به شاخه اصلی کد اشاره دارد که توسعه دهندگان از آن برای تکرار و ایجاد تغییرات نسخه استفاده میکنند. تغییرات کد به جای شاخههای ثانویه کد در تنه ایجاد میشود، فرآیندی که امکان افزودن و استقرار سریع ویژگیهای جدید را فراهم میکند.
ttttttttttttttttttttttt
کابل شبکه LAN چیست و چه کاربردی دارد
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
همانطور که میدانید امروزه اتصال به اینترنت یا از طریق شبکهی بیسیم رخ میدهد و یا از طریق کابل شبکه صورت میگیرد. کابل شبکه به انتقال دادهها بین کامپیوترها، شبکههای استورج SAN، روترها، سوئیچها و غیره میپردازد.اگر میخواهید بدانید که کابل شبکه LAN چیست و چه تفاوتی با کابل اترنت دارد در این مقاله با ما همراه شوید. کابلها از انواع گوناگونی برخوردار هستند. اکنون اگر میخواهید بدانید که کابل شبکه LAN چیست و چه کاربردی دارد در ادامهی این مقاله با ما همراه باشید.LAN چیست:LAN مخفف شبکهی محلی بوده و یک شبکه کامپیوتری میباشد. LAN، رایانهها را در یک منطقهی خاص مانند: خانهها، دانشگاهها، دفاتر، ساختمانهای تجاری، آزمایشگاهها و تقریباً هر مکان با طیف وسیعی از رایانهها در مجاورت نزدیک به هم متصل میکند. شبکههای محلی در شبکههای کامپیوتری حیاتی هستند و تقریباً هر رایانهای که از آن استفاده میکنید به نوعی به دستگاه دیگری متصل است. نه تنها اتصالات شبکه در مقیاس کوچک وجود دارد، بلکه اندازهی آنها میتواند متفاوت باشد.چه محصولاتی در شبکه LAN هستند؟سادهترین راه برای راه اندازی یک شبکه محلی (LAN) استفاده از کابل اترنت است. اما کابل LAN چطور؟ اینجاست که سؤال مشتریان مطرح میشود. کابل LAN به همان کابل اترنت یا شبکه اشاره دارد. بنابراین، اگر بخواهیم کابل LAN را تعریف نمائیم، باید بگوئیم: کابل LAN کابلی است که به رایانهها، سوئیچهای شبکه و سپس از سوئیچ به روتر، مودم یا dsl متصل میشود، سپس اینترنت شما را از یک ارائه دهندهی خدمات اینترنتی تغذیه میکند. این دستگاهها هنگامی که با یک LAN بیسیم، اترنت یا کابل شبکه به یکدیگر متصل میشوند، یک LAN (شبکه محلی) را تشکیل میدهند.شروع یک شبکه محلی (LAN) در دهه 1970 با افزایش نیاز به اتصالات پرسرعت کامپیوترها در دانشگاهها و آزمایشگاهها آغاز شد. با معرفی اترنت توسط زیراکس در سالهای 1973-1974، شبکه LAN به زودی وارد مسابقات شد. اولین معرفی LAN یک مورد استفاده عمده با نصب آن در سال 1977 در بانک چیس در شهر نیویورک صورت گرفت.کابل های مورد استفاده برای شبکه LAN:کابل لن از انواع گوناگونی برخوردار است. از جمله:جفت پیچ خورده مس.کابل هممحور.کابل فیبر.و غیره.هر یک از این کابلها دارای طرحها و عملکردهای متفاوتی هستند که یک اتصال اترنت را تغذیه میکنند.کابل کواکسی:کابل های کواکسی معمولاً دارای محافظی در داخل خود هستند. پوشش محافظ آن باعث شده است تا در مناطقی با EMI و فرکانسهای بالاتر کار کند.کابل مسی جفت پیچ خورده:کابل مسی جفت پیچ خورده نیز رایج ترین کابل بین کابلهای شبکه میباشد. از این کابل برای اتصال رایانهها، روترها، سوئیچها، چاپگرها، سیستمهای بازی، دستگاههای PoE، دوربینهایIP و موارد دیگر استفاده میشود. آنها در دستههای مختلفی قرار میگیرند مانند:کابل .Cat5eکابل Cat6.کابل Cat6A.کابل .Cat8در اینجا توجه داشته باشید که هر یک از این کابلها دارای امتیازها و عملکردهای متفاوتی هستند. این کابلها اغلب برای اتصال سریع به اترنت گیگابیتی و بالاتر استفاده میشوند. کابلهای LAN نیز در نسخههای بدون محافظ و شیلد عرضه میشوند. کابلهای LAN محافظ برای مناطق دارای EMI (تداخل الکترومغناطیسی) هستند. این امر در مطب پزشکان، اطراف برجهای سلولی و ماشین آلات سنگین رایج است و به دلیل وجود فویل در این مناطق، کیفیت سیگنال بهتری را ارائه میدهد. کابلهای LAN بدون محافظ در مکانهایی نصب میشوند که هیچ EMI وجود نداشته باشد. کابلهای شیلددار به دلیل مواد اضافی مورد استفاده و روشهای مختلف ساخت، اغلب گرانتر از کابلهای بدون محافظ هستند. کابل جفت پیچ خورده مسی نیز انواع مختلفی دارد. آنها را در کابلهای پچ، کابلهای متقاطع و طولهای حجیم خواهید دید. آنها از یک کانکتور rj45 در یک طرف تشکیل شدهاند و میتوانند به یک پورت اترنت انتخابی شما متصل شوند.کابل فیبر نوری:کابل فیبر (کابل فیبر نوری) از فیبرهای نوری برای انتقال داده ساخته شده است. این کابل میتواند سیگنالها را در فواصل طولانی حمل کند و راه حل بسیار محبوب دیگری برای استفادهی تجاری است. برخی از انواع کابل فیبر رایج عبارتند از:OFC – رسانای فیبر نوری.OFN – فیبر نوری غیر رسانا.OFCG – استفاده عمومی رسانای فیبر نوری.OFNG – فیبر نوری استفاده عمومی غیر رسانا.OFCP – پلنوم رسانای فیبر نوری.OFNO – پلنوم غیر رسانا فیبر نوری.OFCR – بالابر رسانای فیبر نوری.OFNR – بالابر غیر رسانا فیبر نوری.OPGW – سیم زمین بالای کامپوزیت فیبر نوری.ADSS – تمام دی الکتریک خود پشتیبانی.OSP – کابل فیبر نوری بیرون کارخانه.MDU – کابل فیبر نوری چند واحد مسکونی.کابلهای فیبر نوری نیز معمولاً با انواع کانکتورهای مختلف یافت میشوند. برخی از این موارد عبارتند از:SC به LC.SC به SC.ST به LC.ST به SC.LC به LC.آیا فناوری بی سیم میتواند یک شبکه محلی باشد؟وقتی به بی سیم فکر میکنید به اتصالی فکر میکنید که کاملاً عاری از هر گونه کابل یا سخت افزار دیگری است. شاید تعجب کنید، اما فناوری بی سیم در واقع میتواند یک شبکه محلی در نظر گرفته شود. محبوبترین نوع فناوری بیسیمی که در مشاغل و خانهها استفاده میکنیم WiFi است. شما میتوانید یک LAN را به عنوان راهی برای اتصال چندین رایانه به یکدیگر در نظر بگیرید که از طریق WiFi امکان پذیر است. وای فای به دلیل سهولت استفاده در بین بسیاری از افراد محبوب شده است. راه اندازی سریع و نسبتاً عاری از هرگونه تعمیر و نگهداری است. همچنین میتوانید از کابلهای مسی برای اتصال به دستگاههای WiFi استفاده کنید. یک دستگاه وای فای رایج یک تکرار کننده بی سیم و روتر بی سیم است. این دستگاه را میتوان از طریق کابل LAN به چند روش مختلف متصل کرد. برای یک تکرار کننده بی سیم میتوانید یک کابل را به پورت شبکه روتر وصل نمائید. برای روتر بی سیم نیز میتوانید یک کابل از مودم را به روتر وصل کنید. از دستگاه روشن، یک اتصال بی سیم در محدوده خواهید داشت. سپس، میتوانید از اتصال اینترنت به دستگاههای تلفن همراه، تلویزیونهای هوشمند و رایانه لذت ببرید. با تمام راحتی فناوری بی سیم، ما برای داشتن یک شبکه قابل اطمینانتر، در صورت امکان، اتصال شبکه سیمی را توصیه میکنیم. سیم کشی سخت، اتصال قویتری نسبت به وای فای به خصوص در شبکهای با تعداد زیادی از کاربران فراهم میکند.در نهایت:از کابل LAN برای اتصال به کامپیوتر و سخت افزار برای تشکیل شبکه LAN استفاده میشود.LAN یک شبکهی محلی از دستگاهها است که به اتصال شبکه به یکدیگر کمک میکند.شبکههای LAN میتوانند از نظر اندازه بزرگ باشند (MAN یا WAN).سخن آخر:شبکههای محلی به طرق مختلف به بخشی از زندگی روزمره ما تبدیل شدهاند. رایجترین روش راهاندازی یک LAN در واقع با یک کابل LAN است که میتواند به کامپیوتر به سوییچ و سپس روتر یا مودم متصل شود. بنابراین، یک جامعه کوچک از سخت افزار و کابل ایجاد میشود و ما میتوانیم آنها را به عنوان یک LAN توصیف کنیم. اگرچه این یک شبکه محلی در سادهترین شکل آن است، LAN میتواند بسیار پیچیده باشد. حتی این امکان وجود دارد که یک LAN بتواند با چیزی به نام خط اجارهای با LAN دیگری متصل شود. راه رایج دیگر از طریق VPN (شبکه خصوصی مجازی) است. بسته به وسعت و اندازه کلی LAN میتوان آن را به عنوان MAN (شبکه منطقه شهری) یا WAN (شبکه گسترده) طبقه بندی کرد.امیدواریم این مقالهی کابل LAN چیست برای شما مفید بوده باشد.منتظر بهروزرسانیهای بعدی ما باشید و ما را از نظرات، انتقادات و سؤالات خود آگاه سازید.برای خرید انواع کابل شبکه و کابل شبکه لگراند با کارشناسان گروه فنی و مهندسی ISG در تماس باشید.
ttttttttttttttttttttttt
پاور ماژول چیست و چه کاربردی دارد
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
همانطور که میدانید ما برای راهاندازی شبکه و مرکز داده به تجهیزاتی نیازمند هستیم. یکی از این تجهیزات پاور ماژول میباشد.اما پاور ماژول چیست و چه کاربردی دارد؟پاور ماژول، دستگاهی مستطیل شکل است که از پورتهای متعددی تشکیل شده است. این دستگاهها برق تولید نمیکنند، بلکه توان را از منبع برق موجود توزیع مینمایند.اکنون برای آشنایی بیشتر با پاورماژولها و انواع آنها در ادامهی این مقاله با ما همراه باشید.پاور ماژول چیست و چه کاربردی دارد؟همانطور که نوشته شد پاور ماژولها دستگاههای مستطیل شکلی هستند که دارای پورتهای متعددی میباشند. این دستگاهها که برای داخل رک طراحی شدهاند به منظور توزیع برق بین تجهیزاتی چون: سرورها، سوییچها، روترها و غیره مورد استفاده قرار میگیرند.پاور ماژول با نام (power distribution unit) PDU نیز شناخته میشود.به عبارت دیگر، واحد توزیع برق (PDU) نوعی قطعهی الکتریکی است که تأمین برق را به رایانهها، سرورها و دستگاههای شبکه در یک محیط مرکز داده توزیع و مدیریت میکند. واحدهای توزیع برق به عنوان واحدهای توزیع اصلی (MDU) نیز شناخته میشوند.PDU ها مستقیماً در رک نصب میشوند. مواردی که در زمان خرید PDU باید به آن دقت نمود:هنگام انتخاب PDU باید این سؤالات را از خود بپرسید. از جمله:نیازهای برق شما چیست؟آیا میخواهید PDU خود را به صورت عمودی نصب نمائید یا افقی؟به چه سطحی از نظارت یا مدیریت قدرت نیاز دارید؟بنابراین، باید قبل از خرید پاور ماژول، با مشاوران و کارشناسان بخش فروش تماس گرفته و با توجه به نیاز مرکز دادهی خود یکی از انواع پاور ماژولها را خریداری نمائید.انواع پاور ماژول:PDU های سوئیچ شده و واحدهای PDU اندازهگیری شده دو مورد از رایجترین انواع واحدهای توزیع برق هستند. PDU های اندازهگیری شده، توزیع برق در سطح شبکه را ارائه میدهند. اما، PDUهای سوئیچ شده به جز توزیع برق در سطح شبکه، نظارت از راه دور و کنترل خروجی را نیز ارائه میدهند.در ادامه به معرفی چند نمونه از PDU های شرکت ISG و مشخصات آنها میپردازیم.PDU مدل KARNO POWER-8P-8FPDU مدلKARNO POWER-7P-2FPDU مدل KARNO POWER-8P-8GPDU مدل KARNO POWER-12B-12GPDU مدل KARNO POWER-8B-8GPDU مدل KARNO POWER -16B-8GPDU مدل KARNO POWER -8B-4M-8GPDU مدلKARNO POWER-8P-8F:مشخصات این PDU شامل موارد زیر است:8 عدد فیوز مینیاتوری با ظرفیت 4 آمپر دارد.از 8 عدد پریز برق ارت دار برخوردار است.حداکثر جریان مجاز آن 32 و 48 آمپر میباشد.این محصول از قابلیت سفارشی سازی برخوردار است.قابلیت نصب در تمامی رکها را دارد.PDU مدلKARNO POWER-7P-2F:مشخصات این PDU شامل موارد زیر است:این دستگاه دو عدد فیوز مینیاتوری با ظرفیت 16 آمپر دارد.از 7 عدد پریز برق ارتدار برخوردار است.حداکثر جریان مجاز آن 32 آمپر میباشد.از قابلیت سفارشی سازی برخوردار است.PDU مدل KARNO POWER-8P-8G:مشخصات این پاور ماژول 8 پورت شامل موارد زیر است:این دستگاه از 8 عدد پریز برق ارت دار برخوردار است.این دستگاه 8 عدد فیوز شیشهای 4 آمپر دارد.حداکثر جریان مجاز برای این دستگاه 32 آمپر میباشد.PDU مدل KARNO POWER-12B-12G:مشخصات این PDU شامل موارد زیر است:این محصول یک پاور ماژول بک تو بک میباشد.دارای 12 عدد فیوز شیشهای با ظرفیت 4 آمپر است.حداکثر جریان مجاز آن 48 آمپر میباشد.PDU مدلKARNO POWER-8B-8G:مشخصات این PDU شامل موارد زیر است:این سیستم دارای 8 عدد فیوز شیشهای 4 آمپر است.حداکثر جریان مجاز آن نیز 32 آمپر میباشد.PDU مدلKARNO POWER -16B-8G:مشخصات این PDU شامل موارد زیر است:این محصول دارای 8 عدد فیوز شیشهای 4 آمپر است.حداکثر جریان مجاز آن 32 آمپر میباشد.PDU مدلKARNO POWER -8B-4M-8G:مشخصات این PDU شامل موارد زیر است:این محصول 8 عدد فیوز شیشهای 4 آمپری دارد.حداکثر جریان مجاز در آن 32 آمپر است.قابلیت سفارشی سازی دارد. مزایای PDU های هوشمند:واحدهای توزیع برق هوشمند، بخش مهمی از یک سیستم نظارتی یکپارچه هستند که از تجهیزات حیاتی محافظت میکنند. یک واحد کارآمد به شما این امکان را میدهد تا برق را در پریزهای جداگانه کنترل کنید، برق را روشن یا خاموش کنید، برق را از راه دور در هنگام قطع برق اضطراری قطع کنید و همچنین برق را به طور کارآمد تخصیص دهید. همچنین، به خاطر داشته باشید PDU هایی که برای رفع نیازهای خاص شما طراحی شدهاند، میتوانند ویژگیهای سفارشی شدهای را برای پاسخگویی به نیازهای سایتهای راه دور خود در اختیار شما قرار دهند. به طور خلاصه، مهمترین مزایای PDU ها عبارتند از:شما متوجه خواهید شد که انرژی به کجا میرود:بهترین PDU ها میتوانند قابلیتهای نظارت و همچنین دادههای مصرف انرژی را به شما ارائه دهند. به این ترتیب، فنآوران شبکهی شما میتوانند بدانند که انرژی در کجا بیشتر مصرف میشود. کنترل بهتر:تکنسینهای شما میتوانند حتی پریزهای جداگانه را از راه دور تغییر دهند. این امکان خاموش کردن دندههای غیرضروری را در زمان وقوع قطعی و نیاز به حداکثر رساندن زمان اجرای UPS فراهم میکند. همچنین، میتوانید پس از بروز مشکل، تجهیزات خود را از راه دور مجدداً راهاندازی نمائید تا عملکرد عادی خود را بازیابی کنید. در هزینهی قطعات شبکه صرفه جویی میشود:مدرن ترین PDU ها به شما امکان اتصال شبکهی زنجیرهای را میدهند. بنابراین، برای چندین PDU فقط به یک پورت و یک آدرس IP نیاز دارید. سخن آخر:شما میتوانید برای خرید و مشاهده قیمت پاور ماژول 8 پورت کلیک کنید و یا با کارشناسان فروش شرکت ISG تماس بگیرید. امیدواریم که از این مقاله لذت برده باشید.منتظر بهروزرسانیهای بعدی ما باشید و نظرات، انتقادات و سؤالات خود را با ما به اشتراک بگذارید.