مقدمه
دنیای ارتباطات امروزه بسیار بیشتر از گذشته گسترش یافته است. البته بدیهی است که گسترش دنیای ارتباطات به پیشرفت بیش از اندازه آن وابسته است. با پیشرفت دنیای ارتباطات واژهها، ابزارها و اصطلاحات گوناگونی نیز به دنیا معرفی شده است که هر کدام معنی و مفهوم خاص خود را دارند.
آنچه در این مقاله می خوانید:
از دستگاه اکسس پوینت (access point) چه میدانید؟آیا روتر همان اکسس پوینت (access point) است؟چگونه میتوان یک access point را نصب کرد؟نکات مهم برای خرید WAP
یکی از ابزارهایی که با گسترش ارتباطات در دنیای امروزی مورد استفاده قرار میگیرد، اکسس پوینت است؛ اما access point چیست و چه کاربردی دارد؟ استفاده از access point چه مزایایی به همراه دارد؟ شما تا چه اندازه با این ابزار آشنایی دارید؟ در این مطلب قصد داریم راجع به access point صحبت کرده و تمامی ابهامات موجود پیرامون آن را رفع کنیم.
اکسس پوینت باید در مکان مناسبی نصب شود تا نویز در اتصال به شبکه ایجاد نشود.
از دستگاه اکسس پوینت (access point) چه میدانید؟
access point که در زبان فارسی به معنی نقطه دسترسی است در واقع نوعی دستگاه است که با کمک آن میتوان یک شبکه محلی بیسیم را ایجاد کرد. منظور از شبکه محلی بیسیم WLAN – wireless local area network است. به این دستگاه به صورت مخفف AP یا WAP هم گفته میشود.
اکسس پوینت میتواند در یک شبکه دستگاههای متعدد را با کمک شبکه وایرلس به یکدیگر متصل کند. در واقع WAP میتواند کامپیوترهای متعدد را به LAN متصل کند و بدین طریق سیستم وایرلس را در بخشهای گستردهتری پخش کند. بدین ترتیب یک access point از این طریق میتواند تعداد کاربرانی که میتوانند به شبکه متصل شوند را افزایش دهد.
با کمک WAP میتوان حدود ۶۰ اتصال را به صورت همزمان به وجود آورد. هنگامی که این دستگاه در یک مکان مانند محل کار نصب شود، کاربران میتوانند همزمان با اتصال به شبکه در یک محدوده تحت پوشش شبکه محلی بیسیم جابه جا شوند. در واقع هنگام جابهجایی برای مثال از یک اتاق به اتاق دیگر، با وجود اکسس پوینت اتصال به شبکه از یک access point به access point دیگر منتقل میشود.
بدین ترتیب کاربران میتوانند بدون وقفه به شبکه متصل باشند ولی در عین حال محدودیتی در جابهجایی در منطقه تحت پوشش نداشته باشند. علاوه بر آن کارایی access point به حدی است که هیچگونه تغییری در کیفیت اتصال با تغییر access point به وجود نخواهد آمد و کاربران متوجه این تغییر وضعیت نخواهند شد.برای نصب WAP لازم است تا مکانهایی را برگزینیم که با یکدیگر همپوشانی نداشته باشند. با این کار امکان ایجاد نویز به حداقل کاهش پیدا کرده و عملکرد بهتری از دستگاه را شاهد خواهیم بود.
اکسس پوینت میتواند باعث افزایش سطح زیر پوشش شبکه بیسیم شود.
آیا روتر همان اکسس پوینت (access point) است؟
سوالی که در ذهن بسیاری از افراد وجود دارد این است که آیا تفاوتی میان روتر و اکسس پوینت وجود دارد؟ پاسخ قطعا مثبت است. عملکرد دستگاه روتر با access point کاملا متفاوت است. روتر در واقع به دستگاهی گفته میشود که یک سیستم شبکه محلی بیسیم را راهاندازی کرده و اجازه دسترسی به دستگاههای مختلف را میدهد؛ اما access point عملکردی متفاوت از روتر دارد.
access point نمیتواند به تنهایی شبکه محلی بیسیم را راهاندازی کند بلکه تنها میتواند به عنوان یک رابط عمل کرده و ضمن اتصال به شبکه بیسیم محلی، باعث اتصال دستگاههای مختلف به شبکه محلی بیسیم نیز شود. به معنای دیگر WAP میتواند محدوده پوششدهی شبکه بیسیم محلی را افزایش دهد تا تعداد دستگاههای متصل به شبکه افزایش یابند.
بسیاری از روترها میتوانند به جای اکسس پوینتها مورد استفاده قرار گیرند، اما از یک WAP نمیتوان انتظار داشت که کارایی مانند روتر داشته باشد. البته توجه داشته باشید که در صورتی که فقط از روتر استفاده کنید، تنها میتوانید محدوده کوچکی را تحت پوشش شبکه بیسیم محلی درآورید.
اکسس پوینت دارای انواع سقفی و دیواری میباشد.
چگونه میتوان یک access point را نصب کرد؟
نصب و راهاندازی یک WAP نیاز به تخصص و مهارت کافی دارد. شناخت انواع WAP و انتخاب مکان مناسب برای نصب آن به طوری که پوششدهی کاملی در مکان مورد نظر ایجاد شود، از جمله نکات مهمی است که هنگام نصب WAP باید در نظر داشت. در غیر این صورت نمیتوان از WAP انتظار کارایی بالایی را داشت.
مجموعه پی بیISG به عنوان یکی از مطرح ترین مراکز ارائه خدمات در حوزه نصب انواع سانترال، اکسس پوینت، تجهیزات نظارتی و شبکه و… است. این مجموعه برای نصب و راه اندازی پروژههای مختلف مانند نصب WAP خدمات مقرون به صرفه ارائه میدهد. متخصصان این مجموعه با دارا بودن سابقه کاری بالا و داشتن دانش کافی در این زمینه، خدمات نصب را به بهترین شکل ارائه میدهند.
علاوه بر آن مجموعه پی بیISG برگزار کننده دورههای آموزشی متعدد در زمینه نصب سیپ سرورهای ویپ و سانترال نیز میباشد. دورههای برگزار شده توسط مجموعه پی بیISG در دو شکل حضوری و غیر حضوری برگزار میشوند.
در صورتی که اطلاعات چندانی از تجهیزات مربوط به WAP و سانترالها ندارید، هیچ محدودیت و مانعی برای شرکت در دورههای آموزشی این مجموعه برای شما وجود نخواهد داشت زیرا دورههای این مجموعه در دو بخش مقدماتی و پیشرفته برگزار میشود. بدین ترتیب افرادی که اطلاعات اندکی درباره اکسس پوینت و مواردی دیگر در این زمینه دارند نیز میتوانند از دورههای آموزشی نهایت استفاده را ببرند.
قابلیت پشتیبانی از حالت مش باید در هنگام خرید ویپ در نظر گرفته شود.
نکات مهم برای خرید WAP
در صورتی که تاکنون تجربه خرید WAP را نداشته اید بهتر است چندین نکته را قبل از خرید WAP در نظر داشته باشید. در ابتدا تعیین کنید که چه نوع WAP مد نظر شما است؟ WAPها در انواع متفاوتی شامل: تجاری، دیواری، سقفی، مستقل، کنترلی و… در بازار وجود دارند.
علاوه بر آن ویژگیهایی مانند قابلیت پشتیبانی از یک یا چند آنتن، سایز و ابعاد ویپ، تعداد درگاههای اتصال، قابلیت پشتیبانی از حالت مش، کنترل به صورت سخت افزاری یا به صورت نرم افزاری و… از جمله ویژگیهایی است که باید در هنگام خرید به آن توجه داشته باشید.
مجموعه پی بیISG علاوه بر خدمات آموزشی برای نصب اکسس پوینت، دارای محصولات معتبر از جمله سانترالها، انواع گیت وی، انواع ویپ و… نیز میباشد. این مجموعه با ارائه محصولاتی با تنوع بالا و با کیفیت زیاد همواره رضایت خاطر مشتریان خود را جلب کرده است.
به دستگاه اکسس پوینت ویپ نیز گفته میشود.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سانترال ، ویپ و شبکه با ما همراه باشید…
ttttttttttttttttttttttt
اکسس پوینت چیست ؟
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
اکسس پوینت یا Wireless Access Point که به فارسی به معنی نقطه دسترسی می باشد در واقع اسمی است که ما بر روی یکی از تجهیزاتی گذاشته ایم که در شبکه های بیسیم یا وایرلس مورد استفاده قرار می گیرد. این تجهیزات که یه صورت اختصاری به آنها AP یا WAP هم گفته می شود در شبکه های کامپیوتری به تجهیزاتی گفته می شود که عملکردی شبیه به سویچ شبکه های کابلی در شبکه های بیسیم دارند ، بدین معنی که این امکان را فراهم می کنند که از طریق آنها شما بتوانید چندین سیستم کامپیوتری را از طریق شبکه های بیسیم به همدیگر متصل کنید.
به شبکه های محلی که با استفاده از اکسس پوینت ها به هم متصل می شوند به جای اینکه LAN بگوییم Wireless LAN یا WLAN هم می گوییم. Access Point ها را معمولا به شکل AP نمایش می دهند ، این دستگاه ها یک عملکرد مرکزی دارند ، تمامی سیگنال های رادیویی را دریافت و ارسال می کنند که در اکثر مواردی که در شبکه های کامپیوتری می باشد سیگنال های Wi-Fi نیز شامل می شود. معمولا از AP ها در شبکه های کوچک و یا شبکه های عمومی اینترنتی برای ایجاد Hot Spot استفاده می شود.در ادامه با ISG همراه باشید.احتمالا شما نیز در خانه خود از این AP ها دارید ، دستگاهی که شما به عنوان مودم ADSL می شناسید که در کنار آن یک آنتن نیز قرار دارد در واقع یک AP است که در لفظ فنی به آن Wireless Router گفته می شود. AP هایی که در دفاتر شرکت های کوچک و خانه ها استفاده می شوند معمولا بسیار کوچک هستند و براحتی بر روی چیپ یک کارت شبکه یا رادیو قابل پیاده سازی هستند ، حتی مودم های وایمکسی که شما دارید نیز همان AP های خانگی هستند.
فناوری های مورد استفاده در AP های این شبکه ها با توجه به استاندارد بودن آنها یکسان است اما معمولا در شبکه های شرکت های بزرگ از AP هایی با قدرت و سرعت بیشتری استفاده می شود. یک نکته بسیار مهم در خصوص استفاده از AP این است که این تجهیزات به امواج و نویزها بسیار حساس هستند و یک موتور الکتریکی می تواند امواج آنها را براحتی تضعیف کند ، از طرفی وجود مانعی مانند دیوار در یک AP خانگی تا 30 درصد می تواند توان AP شما را کاهش دهد.
امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی ها شما براحتی با کارت شبکه ای که در اختیار دارید می توانید یک AP راه اندازی کنید و دیگران را به خود متصل کنید ، در این حالت شما در اصطلاح فنی یک شبکه Ad-Hoc ایجاد کرده اید که ساختار کاری آن به شکل Peer To Peer می باشد ، امروزه شما با تبلت ها و حتی گوشی های هوشمندی که دارید می توانید شبکه های کوچک وایرلس و AP ایجاد کنید و دیگران را به آن متصل کنید ، اما همانطور که گفتیم این AP های دستی در توپولوژی ای به نام Ad- Hoc کار می کنند.
تجهیزاتی که بصورت ویژه برای کار سرویس دهی وایرلس استفاده می شوند از دستگاه مرکزی AP استفاده می کنند و توپولوژی مورد استفاده در آنها در اصطلاح فنی Infrastructure می باشد. در توپولوژی Ad-Hoc تعداد کلاینت هایی که همزمان می توانند به AP شما متصل شوند بسیار محدود است اما در توپولوژی Infrastructure این تعداد بسیار متناسب با نیاز سازمان شما خواهد بود.
در توپولوژی Infrastructure در واقع AP شما به عنوان یک پل یا Bridge برای متصل کردن شبکه های بیسیم شما به شبکه کابلی مورد استفاده قرار می گیرد و وظیفه تبدیل سیگنال را نیز بر عهده دارد. AP های قدیمی بین 10 تا 20 کامپیوتر را می توانستند بصورت همزمان پشتیبانی کنند اما امروزه با توجه به گشترش روز افزون تکنولوژی های AP ها می توانند به تنهایی تا 255 عدد کامپیوتر را به هم متصل کنند.
مشاهده اکسس پوینت های موجود در ISGی شبکه
اکسس پوینت را شما می توانید در همه جا مشاهده کنید از تجهیزات مخابراتی گرفته تا شبکه های کامپیوتری ، در واقع همین دکل هایی که همراه اول یا ایرانسل در شهر دارد به نوعی AP هستند برای دستگاه های وایرلسی که از شبکه تلفن موبایل استفاده می کنند. در شبکه های کامپیوتری از AP ها هم برای استفاده از اینترنت استفاده می شود و هم برای استفاده از شبکه های داخلی ، هیچ محدودیتی در این مورد وجود ندارد.
استفاده از تجهیزات وایرلس از جمله همین AP ها امنیت را ناخواسته پایین می آورد ، به قول کارشناسان امنیت اطلاعات ، در شبکه های بیسیم شما هر اندازه که اطلاعات را امن کنید باز هم به اندازه شبکه های کابلی امنیت نخواهید داشت زیرا سیگنال شبکه های بیسیم در همه جا یافت می شود . این خود به نشتی اطلاعات معروف است. توجه کنید که AP ها در همه شبکه های بیسیم از جمله شبکه های تلفن همراه و حتی شبکه های Bluetooth هم استفاده می شوند.
اکسس پوینت ها می توانند سیگنال یا بهتر بگوییم امواج رادیویی را تا فاصله معینی ارسال و دریافت کنند و از این بابت دارای محدودیت هستند ، برخی از AP را می توان به گونه ای پیکربندی کرد که در نقش تقویت کننده امواج برای استفاده دورتر از امواج مورد استفاده قرار fبگیرند، به این حالت در اصطلاح Repeater Mode گفته می شود . AP ها می توانند در فرکانس های مختلفی فعالیت کنند که در استانداردهای بین المللی بصورت استاندارد 802.11 شناسایی می شوند.
پشت دستگاه AP شما همیشه نوع استاندارد ذکر شده است تا بتوانید آن را با دستگاه هایی که از آن استفاده می کنند تطبیق بدهید ، توجه کنید که AP ها فایروال نیستند و به هیچ عنوان فعالیت امنیتی برای حفاظت از شبکه شما انجام نمی دهند بلکه خودشان به تنهایی خطری بزرگ برای شبکه به حساب می آیند. توجه کنید یکی از مواردی که نقطه ضعف شبکه های AP ای می باشد شیوه ارسال و دریافت اطلاعات می باشد که در شبکه های کابلی بصورت دو طرفه همزمان یا Full Duplex است و در شبکه های بیسیم AP ای بصورت دو طرفه غیر همزمان یا Half Duplex می باشد که خود می تواند عاملی برای کندی شبکه های بیسیم باشد.
اکسس پوینت نوع Thin – Thin Access Point
زمانی که لازم است در یک دانشگاه و یا شرکت بزرگ از اکسس پوینت استفاده کنیم قطعاً اکسس پوینت نوع Fat مناسب این نیاز نخواهد بود. اکسس پوینت نوع Thin که به آن اکسس پوینت lightwave نیز گفته می شود، ممکن است گزینه ی بهتری برای کنترل توابع مختلف مانند کنترل شبکه LAN بیسیم و یا سوئیچ بیسیم از یک دستگاه مرکزی باشد. بنابراین تمام تنظیمات را می توان بصورت خودکار و از طریق یک دستگاه مرکزی که ممکن است در محلی دیگر نیز باشد، انجام داد.اکسس پوینت نوع Fit – Fit Access Point
اکسس پوینت نوع Fit ترکیبی از اکسس پوینت های نوع Fat و Thin است. این دیوایس قابلیت رمزنگاری بیسیم را فراهم کرده و دارای کنترل از راه دور برای مدیریت است. Fit Access Point همچنین می تواند از DHCP Rely برای دریافت I توسط ایستگاه پشتیبانی کند.
کاربردهای اکسس پوینت:
Indoor یا داخلی
اکسس پوینت های استفاده شده در مصارف Indoor و یا داخلی، نسبتاً کوچک بوده و نصب و نگهداری آنها آسان است. سیگنال های پخش شده توسط اکسس پوینت های Indoor پایدار و با کیفیت بالا هستند. اشعه آنها بسیار ضعیف بوده که باعث می شود که دیوایس های Indoor بسیار ایده آل برای نصب متراکم که نیاز به نصب چندین دیوایس است، باشند.
اکسس پوینت های فضای داخلی موجود در فروشگاه آنلاین ISG
Outdoor یا بیرونی
در مصارف فضای باز یا Outdoor، اکسس پوینت ها باید برای کار کردن در شرایط محیطی سخت، مستحکم تر باشند. سیگنال های شبکه با وجود پوشش گسترده بسیار پایدار هستند. اتصالات شبکه نقطه به نقطه (Point to point) و یا یک نقطه به چند نقطه (point to multi-point)، بطور گسترده ی برای مصارف Outdoor جهت برقراری ارتباطات شبکه در نقاط مختلف استفاده می شوند.
اکسس پوینت های فضای خارجی موجود در فروشگاه آنلاین ISG
آیا اکسس پوینت بیسیم همان روتر بیسیم است؟
جواب خیر است! یک روتر می تواند اکسس پوینت هم باشد اما یک اکسس پوینت نمی تواند یک روتر باشد. روتر توانایی ارائه ی دسترسی WiFi را داشته و دارای سوئیچ اترنت داخلی نیز می باشد در حالی که یک اکسس پوینت باید به یک شبکه محلی اترنت سیمی برای دیوایس های WiFi وصل شود.نتیجه گیری
امروزه برای جلوگیری از بروز مشکلات ناشی از کابل کشی وسیع از شبکه های بیسیم استفاده می نمایند. می توان از روترهای بیسیم به جای اکسس پوینت استفاده کرد اما با محدودیت پوشش دهی مواجه خواهید بود. اما اگر نیاز به ایجاد یک شبکه ی بیسیم در مکانی بزرگ دارید باید از کسس پوینت استفاده کنید.
اکسس پوینت های مناسب فضای داخلی
اکسس پوینت قدرت مند POE دی-لینک DAP-2360
اکسس پوینت دیواری تندا W6 Tenda
اکسس پوینت داخلی دوال باند بی سیم مدیریتی قدرتمند POE دی-لینک DAP-2610 D-Link
رنج اکستندر-گسترش دهنده شبکه وایرلس تندا A301 Tenda
اکسس پوینت رومیزی مناسب فضای داخلی سه آنتن سری N300 تندا Tenda AP5
اکسس پوینت رنج اکستندر دیواری دی-لینک D-LINK DAP-1325
اکسس پوینت سقفی سری N300 مدل i9 تندا
گسترش دهنده شبکه بیسیم A9 تندا
استوک
اکسس پوینت فضای داخلی دوباند یوبیکیوتی استوک Ubiquiti UAP-LR
استوک
اکسس پوینت Unifi سری ac یوبیکیوتی استوک UniFi AP-AC-LR Ubiquiti
اکسس پوینت خانگی 2 آنتن وایرلس دی-لینک DAP-1360
اکسس پوینت دو آنتن سری N300 تندا Tenda AP4
اکسس پوینت قدرت مند POE دی-لینک DAP-2360
اکسس پوینت دیواری تندا W6 Tenda
اکسس پوینت داخلی دوال باند بی سیم مدیریتی قدرتمند POE دی-لینک DAP-2610 D-Link
رنج اکستندر-گسترش دهنده شبکه وایرلس تندا A301 Tenda
اکسس پوینت رومیزی مناسب فضای داخلی سه آنتن سری N300 تندا Tenda AP5
اکسس پوینت رنج اکستندر دیواری دی-لینک D-LINK DAP-1325
اکسس پوینت سقفی سری N300 مدل i9 تندا
گسترش دهنده شبکه بیسیم A9 تندا
استوک
اکسس پوینت فضای داخلی دوباند یوبیکیوتی استوک Ubiquiti UAP-LR
استوک
اکسس پوینت Unifi سری ac یوبیکیوتی استوک UniFi AP-AC-LR Ubiquiti
اکسس پوینت خانگی 2 آنتن وایرلس دی-لینک DAP-1360
اکسس پوینت دو آنتن سری N300 تندا Tenda AP4
اکسس پوینت های مناسب فضای خارجی
اکسس پوینت فضای خارجی تی پی لینک EAP110-Outdoor Coverage Access Point
اکسس پوینت فضای خارجی دوال بند مناسب برای فضای خارجی دی-لینک DAP-3690
استوک
اکسس پوینت سری ac یو بی کیوتی استوک UniFi AP-AC Mesh Pro
اکسس پوینت فضای خارجی آی پی کام AP515
اکسس پوینت Outdoor آی پی کام IP-COM AP615
اکسس پوینت فضای خارجی آی پی کام AP625 Outdoor Coverage Access Point
اکسس پوینت بردطولانی Outdoor تندا O3
اکسس پوینت Outdoor مدل DAP-3410 دی-لینک
اکسس پوینت PoE Outdoor سری N مدل DAP-3315 دی لینک
اکسس پوینت CPE فضای خارجی تندا Tenda O6
اکسس پوینت وایرلس دوال باند سری AC1750 مگابیت دی-لینک DAP-2695
اکسس پوینت CPE فضای خارجی ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه 2.4 گیگاهرتز تی پی لینک CPE210
اکسس پوینت فضای خارجی تی پی لینک EAP110-Outdoor Coverage Access Point
اکسس پوینت فضای خارجی دوال بند مناسب برای فضای خارجی دی-لینک DAP-3690
استوک
اکسس پوینت سری ac یو بی کیوتی استوک UniFi AP-AC Mesh Pro
اکسس پوینت فضای خارجی آی پی کام AP515
اکسس پوینت Outdoor آی پی کام IP-COM AP615
اکسس پوینت فضای خارجی آی پی کام AP625 Outdoor Coverage Access Point
اکسس پوینت بردطولانی Outdoor تندا O3
اکسس پوینت Outdoor مدل DAP-3410 دی-لینک
اکسس پوینت PoE Outdoor سری N مدل DAP-3315 دی لینک
اکسس پوینت CPE فضای خارجی تندا Tenda O6
اکسس پوینت وایرلس دوال باند سری AC1750 مگابیت دی-لینک DAP-2695
اکسس پوینت CPE فضای خارجی ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه 2.4 گیگاهرتز تی پی لینک CPE210
0 از 5
اطلاعات بیشترنمایش سریع
ttttttttttttttttttttttt
Access Point چیست؟
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
Access Point چیست؟ در دنیای شبکه های کامپیوتری دستگاه های مختلفی برای برقراری ارتباط وجود دارد این دستگاه ها اطلاعات را از طریق کابل های مسی و یا حتی از طریق امواجی که در سرتاسر دنیا وجود دارد جابجا می کنند. یکی از دستگاه های مورد استفاده در شبکه های بی سیم اکسس پوینت است. اکسس پوینت بی سیم نامی است که به زبان فارسی به این وسیله زیبا داده اند. البته به آن AP یا WAP نیز می گویند. این دستگاه مانند سوئیچ شبکه عمل می کند، اما تفاوت این است که سوئیچ با کابل ارتباط برقرار می کند و این دستگاه به صورت بی سیم همین کار را انجام می دهد.
Access Point چیست؟ و آشنایی با نحوه ی کار آن
Access Point چیست؟ نحوه کار این دستگاه به این صورت است که ابتدا به شبکه اصلی ما متصل می شود و سپس شروع به ارسال اطلاعات به صورت بی سیم در محدوده پشتیبانی شده خود می کند. هر دستگاهی در آن منطقه مجهز به WIFI می تواند با مجوز به اکسس پوینت متصل شود و بدون هیچ کابلی به شبکه ای که نقطه دسترسی در آن قرار دارد متصل شود. خود اکسس پوینت به دو صورت می تواند به شبکه اصلی ما متصل شود. از طریق کابل (این روش بیشتر رایج است) و همچنین از طریق اتصال بی سیم، در خود روش بی سیم، دستگاه اکسس پوینت هم گیرنده امواج است و هم فرستنده امواج. دستگاه های اکسس پوینت بیشتر برای اتصال به اینترنت استفاده می شوند و به عنوان هات اسپات استفاده می شوند.
Access Point چیست؟ اکسس پوینت و یا همان نقطه دسترسی بیشتر در سازمان ها، ادارات و ساختمان های بزرگ استفاده می شود. توسط کابل اترنت به سوئیچ یا هاب یا روتر سیمی متصل می شود و سیگنال های Wi-Fi را در آن ناحیه گسترش می دهد. در محیط های بسیار بزرگ از چندین اکسس پوینت استفاده می شود، به عنوان مثال در سازمان های بزرگتر این اتفاق می افتد تا کارکنان بتوانند از طریق یک اتصال بی سیم به شبکه مرکزی متصل شوند. نقطه دسترسی می تواند 60 اتصال همزمان را فراهم کند. به زبان ساده، با نصب یک اکسس پوینت در دفتر کار، کارمندان می توانند به راحتی از یک اتاق به اتاق دیگر بدون قطع اتصال به شبکه حرکت کنند. حال فهمیدیم که Access Point چیست؟ برای آشنایی بیشتر به مقاله کاربرد اکسس پوینت در شبکه چیست؟ مراجعه فرمایید.
با حرکت کاربران در ساختمان، دستگاه آنها از یک نقطه دسترسی به نقطه دیگر سوئیچ می شود و این بار ارتباط قطع نمی شود، حتی کاربران متوجه این سوئیچ ها نمی شوند. برای ایجاد شبکه های محلی و شهری بی سیم از دو نوع اکسس پوینت داخلی (Indoor) و خارجی (Outdoor) در مدل ها و برندهای مختلف استفاده می شود. نوع داخلی قابل استفاده در ساختمان های مسکونی، مجتمع ها، سازمان ها و … می باشد. در واقع می توان از آنها برای مصارف داخلی و ایجاد شبکه های بی سیم در داخل ساختمان، با تعداد محدودی کامپیوتر و دستگاه دیجیتال استفاده کرد. نوع خارجی این نوع سخت افزار برای ایجاد شبکه های بی سیم بزرگ در محیط های باز استفاده می شود. این سخت افزار می تواند شرایط سخت محیطی مانند دکل های اپراتورهای تلفن همراه را تحمل کند.
هنگام استفاده از اکسس پوینت باید به چند مورد توجه کرد: نقاط دسترسی به امواج و صداها بسیار حساس هستند و یک ماشین الکتریکی می تواند به راحتی امواج آن را ضعیف و مختل کند. در AP های خانگی، موانعی مانند دیوارها به راحتی می توانند قدرت دستگاه شما را تا 30 درصد کاهش دهند. به هیچ وجه نباید اکسس پوینت ها را در کنار یکدیگر نصب کنید و باید فاصله آنها را با در نظر گرفتن میزان فرکانس و پوشش آنها حفظ کنید. AP ها به خودی خود کار نمی کنند و باید به عنوان یک شبکه با کمک روتر یا سرور کار کنند. مدل های بالتر باید در محیط های شلوغ و پرترافیک که افراد زیادی نیاز به اتصال به اکسس پوینت دارند استفاده شوند. همه برندهای اکسس پوینت استفاده شده در یک شبکه به دلیل سادگی در تنظیمات و مسائل رومینگ بهتر از یک برند باشند (می توانید از مدل های مختلف یک برند استفاده کنید).
اکسس پوینت چیست و تفاوت آن با مودم و روتر
Access Point چیست؟ مودم راهی برای اتصال به اینترنت است. برای استفاده از مودم باید یک خط تلفن یا کابل فیبر نوری داشته باشید و آن را به مودم وصل کنید. مودم صفر و یک کامپیوتر را به آنالوگ تبدیل می کند و به سیم تلفن می فرستد و سیگنال آنالوگ ورودی را به دیجیتال تبدیل می کند. مودم ارتباط بین دو سیستم کامپیوتری را امکان پذیر می کند و داده ها را از طریق خط تلفن ارسال می کند. همچنین می تواند به یک اکسس پوینت تبدیل شود. نقطه دسترسی یک شبکه محلی بی سیم یا WLAN ایجاد می کند و نقش مهمی در تقویت سیگنال ها ایفا می کند. نقاط دسترسی دستگاه هایی هستند که فقط وظیفه اتصال دستگاه ها به شبکه Wi-Fi را بر عهده دارند و برای ارائه اینترنت به روتر نیاز دارند.
بنابراین اگر قصد دارید شبکه بی سیم خود را گسترش دهید، باید از یک اکسس پوینت استفاده کنید و اگر می خواهید یک شبکه بی سیم با چند کاربر در خانه ایجاد کنید، یک روتر بی سیم کافی است. روتر دستگاهی در شبکه است که بستری را برای ارتباط بین دستگاه ها فراهم می کند و دارای فایروال و رمز عبور امنیتی است. روتر به عنوان یک هاب عمل می کند و یک شبکه محلی را راه اندازی می کند و تمام دستگاه ها و اتصالات موجود در آن را مدیریت می کند. از طرف دیگر، اکسس پوینت یک دستگاه فرعی در یک شبکه محلی است که نقطه دیگری را برای اتصال دستگاه ها فراهم می کند و به دستگاه های بیشتری امکان اتصال به شبکه را می دهد.
روترهای بی سیم می توانند به عنوان نقاط دسترسی عمل کنند، اما همه اکسس پوینت ها لزوما نمی توانند به عنوان روتر عمل کنند. در حالی که روترها شبکه های محلی را مدیریت می کنند، با سیستم های شبکه خارجی ارتباط برقرار می کنند، داده ها را در جهات مختلف دریافت می کنند و سپس آن را توزیع و ارسال می کنند، نقطه اتصال را ایجاد می کنند و امنیت را تضمین می کنند. پس پاسخ به سوال Access Point چیست؟ را می توان اینگونه گفت که اکسس پوینت ها معمولا فقط دسترسی را فراهم می کنند. آنها شبکه ایجاد شده توسط روتر را فراهم می کنند. در اکثر شبکه ها تنها به یک روتر نیاز است، اما برای افزایش پوشش بی سیم، باید اکسس پوینت را با کابل به سوئیچ و روتر متصل کنیم. چنین اکسس پوینت هایی هوشمند نیستند و فقط دسترسی Wi-Fi را فراهم می کنند و همچنان این روتر است که شبکه را مدیریت می کند.روتر بی سیم خود یک اکسس پوینت است، اما سه عملکرد مهم دارد:
دستگاه های مختلف متصل به شبکه LAN را مدیریت می کند، این دستگاه ها کامپیوتر، گوشی های هوشمند، تبلت ها و غیره هستند.
روتر قابلیت مسیریابی بین کلاینت و اینترنت را دارد. این قابلیتی است که به چندین کامپیوتر اجازه می دهد به یک شبکه بزرگ مانند اینترنت متصل شوند. بنابراین دسترسی به اینترنت را برای تمام دستگاه های متصل به روتر فراهم می کند.
روتر دارای یک سرور DHCP است. این سرور به هر مشتری یک آدرس IP اختصاص می دهد. آدرس IP برای اتصال به شبکه مورد نیاز است.
بدون مسیریابی و DHCP، روتر بی سیم دقیقا مانند یک اکسس پوینت عمل می کند. اگر روتر بی سیم دارای اکسس پوینت نباشد، فقط یک روتر سیمی Wired است. بهتر بودن روتر یا اکسس پوینت کاملاً به نیاز شما بستگی دارد. در خانه ها و مشاغل کوچک، روتر راه حل خوبی است، در حالی که در سازمان ها و شرکت های متوسط و بزرگ، قطعاً به شبکه ای از سوییچ ها و اکسس پوینت ها نیاز داریم. در این مقاله با موضوع اکسس پوینت چیست؟ آشنا شدید، از آنجایی که شما به تفاوت بین این سخت افزار کاربردی و مودم و روتر آشنا هستید، می دانید کدام یک برای کسب و کار شما بهتر است. فروشگاه اینترنتیISG یکی از بهترین تامین کنندگان اکسس پوینت، D-Link، Cisco و بسیاری از برندهای مورد اعتماد دیگر می باشد. در صورت تمایل به خرید هر یک از این محصولات و تلفن تحت شبکه یالینک می توانید به وب سایت رسمی این شرکت مراجعه نمایید.
ttttttttttttttttttttttt
اکسس پوینت چیست
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
اکسس پوینت چیست، مجموعه ما در این مقاله به ارائه توضیحات اکسس پوینت چیست خواهد پرداخت که شما عزیزان با کسب اطلاعات کامل و جامع به خرید اکسس پوینت مناسب مجموعه خود بپردازید. اکسس پوینت یا Access Point که به فارسی به معنی نقطه دسترسی می باشد در واقع اسمی است که ما بر روی یکی از تجهیزاتی گذاشته ایم که در شبکه های بیسیم یا وایرلس مورد استفاده قرار می گیرد. اکسس پوینت، دستگاهی است که شبکه محلی بیسیم یا همان WLAN – wireless local area network ایجاد میکند.
اکسس پوینت چیست
اکسس پوینت چیست، این تجهیزات شبکه که به صورت اختصاری به آنها AP یا WAP هم گفته می شود در شبکه های کامپیوتری به تجهیزاتی گفته می شود که عملکردی شبیه به سویچ شبکه های کابلی در شبکه های بیسیم دارند، بدین معنی که این امکان را فراهم می کنند که از طریق آنها شما بتوانید چندین سیستم کامپیوتری را از طریق شبکه های بیسیم به همدیگر متصل کرده و به عنوان دستگاه بی سیم در شبکه، دستگاهها را به LAN وصل کند و وایرلس را در قسمتهای بیشتری گسترش دهید که این امر در نتیجه تعداد کاربران متصل به شبکه را میتواند افزایش دهد.
مجموعهISG پاسخ راحت تری برای سوال اکسس پوینت چیست به شما عزیزان ارائه خواهد داد. اکسس پوینت یک دستگاه شبکه بی سیم می باشد که به عنوان درگاه اتصال دستگاه ها، مانند یک شبکه محلی عمل میکند. نقاط دسترسی برای گسترش پوشش بی سیم شبکه و تعداد کاربرانی که می توانند به آن متصل شوند، افزایش می یابد و کابل اترنت پرسرعت از روتر به یک نقطه دسترسی هدایت می شود که سیگنال سیمی را به سیگنال بی سیم تبدیل میکند، زیرا اتصال بی سیم معمولاً تنها گزینه موجود برای دسترسی به نقاط دسترسی است که با دستگاه های نهایی با استفاده از Wi-Fi پیوند ایجاد می کند.
در ادامه پاسخ به سوال اکسس پوینت چیست، باید حضور شما عزیزان اعلام نمود، دو نوع اکسس پوینت داخلی (Indoor) و اکسس پوینت بیرونی (Outdoor) در مدل ها و برند های مختلف برای ایجاد شبکه های محلی و شهری بیسیم مورد استفاده قرار می گیرد که نوع داخلی را در ساختمان های مسکونی، مجتمع ها، سازمان ها و … برای مصارف داخلی و ایجاد شبکه های بیسیم داخل ساختمان، با تعداد کامپیوتر و دستگاه دیجیتال محدود استفاده نمود و همچنین نوع بیرونی اکسس پوینت ها برای ایجاد شبکه های بیسیم بزرگ و مستحکم، در محیط های باز مورد استفاده قرار می گیرد و مانند دکل های اپراتورهای تلفن های همراه می تواند شرایط سخت محیطی را تحمل کند.
تفاوت روتر و اکسس پوینت چیست
اکسس پوینت چیست، در پاسخ به سوال تفاوت روتر و اکسس پوینت چیست، ابتدا باید تعریفی از روتر به شما عزیزان ارائه داد. روتر (Router) مانند یک دستگاه مرکزی یا هاب در شبکه، می تواند شبکه LAN راه اندازی کند تا سایر دستگاه های شبکه به آن وصل شوند و با مدیریت دستگاه های متصل به شبکه LAN، قابلیت اشتراک اینترنت میان دستگاه ها و نحوه ی دسترسی هر یک از دستگاه ها به اینترنت را تعیین مینماید، در صورتیکه اکسس پوینت قادر به راه اندازی شبکه LAN نیست تنها تلاش می کند به عنوان یک واسط سایر دستگاه ها را به شبکه LAN روتر متصل کند.
همانطور که قبلا گفته شد اکسس پوینت دستگاهی متصل به روتر است که تنها محدوده ی پوشش دهی بیسیم شبکه را افزایش می دهد. روتر می تواند کار اکسس پوینت را انجام دهد ولی برعکس این قضیه اتفاق نمی افتد و Access Point به هیچ طریقی نمی تواند وظیفه و کار روتر را انجام دهد، زیرا روتر توانایی ارائه ی دسترسی WiFi را داشته و دارای سوئیچ اترنت داخلی نیز می باشد در حالی که یک اکسس پوینت باید به یک شبکه محلی اترنت سیمی برای دیوایس های WiFi متصل شود.
امروزه کاربران سانترال ویپ برای جلوگیری از بروز مشکلات ناشی از کابل کشی وسیع و راحتی کار در مجموعه، از شبکه های بیسیم و روترهای بیسیم به جای اکسس پوینت استفاده مینمایند که در این هنگام، کاربران با محدودیت پوشش دهی مواجه خواهند بود. در این هنگام، شما عزیزان اگر نیاز به ایجاد یک شبکه ی بیسیم در مکانی بزرگ دارید باید از اکسس پوینت استفاده نمایید.
اکسس پوینت چیست و کاربردهای آن
اکسس پوینت چیست، کاربران با استفاده از اکسس پوینت میتوانند ۶۰ اتصال همزمان را فراهم نموده و با نصب در دفتر کار، به راحتی از اتاقی به اتاق دیگر، بدون اینکه وقفه ای در اتصال به شبکه ایجاد شود، حرکت کنند. با حرکت کاربران در ساختمان، دستگاه آنها از یک اکسس پوینت به اکسس پوینت دیگر سوئیچ شده و بدون قطع شدن ارتباط، حتی کاربران متوجه این سوئیچینگ ها و سوییچ شبکه نمی شوند.
کاربرد اکسس پوینت معمولا در ساختمان ها و دفاتر بزرگ بوده و با کابل اترنت به روتر یا سوئیچ یا هاب سیمی وصل می شوند و سیگنال های وای فای را در منطقه مورد نظر فراهم میکند. به عنوان مثال، اگر شما میخواهید دسترسی به وای فای را در قسمت پذیرش شرکت خود داشته باشید، لازم نیست در این قسمت روتر قرار دهید، کافیست نزدیک میز پذیرش، اکسس پوینت نصب کنید و کابل اترنت را از پشت آن به اتاق سرور ببرید.
کاربران به ازای هر اکسس پوینت می توانند ۶۰ دستگاه را همزمان به شبکه وصل نموده و در نتیجه به راحتی می توانند تعداد دستگاه هایی که در شبکه می توانند باشند را افزایش دهند. به عنوان مثال دستگاه کاربران و حتی مهمانان شرکت شما، مثل تبلت و اسمارت فون و لپ تاپ و دسکتاپ به راحتی به شبکه وصل می شوند. اکسس پوینت با ویژگی های استانداردی که دارد می تواند از Captive Portal و Access Control List – ACL پشتیبانی کند، در نتیجه می توانید دسترسی مهمان را بدون تداخل در امنیت شبکه محدود کنید.
نکته پایانی در تعریف سوال اکسس پوینت چیست که باید حضور شما عزیزان ارائه گردد، این میباشد که اکسس پوینت ها هر جایی که کابل اترنت وجود دارد، می توانند قرار بگیرند که امروزه مدل های جدیدتر اکسس پوینت با Power over Ethernet Plus یا همان PoE+ سازگارند و در نتیجه حتی دیگر لازم نیست کابل برق جداگانه ای هم نصب کنید.
همراهان گرامی شما می توانید با مراجعه به وبسایتISG نسبت به مشاهده و خرید اکسس پوینت و سایر تجهیزات شبکه اقدام کنید.
ttttttttttttttttttttttt
اکسس پوینت چیست؟
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
فروشگاه ISG/تجهیزات شبکه/اکسس پوینت چیست؟
اکسس پوینت چیست؟
آشنایی با اکسس پوینت
در این مقاله می خواهیم به این سوال رایج اکسس پوینت چیست؟ پاسخ دهیم.
اکسس پوینت یا Wireless Access Point که به فارسی به معنی نقطه دسترسی می باشد. در واقع پچ پنل اسمی است که ما بر روی یکی از تجهیزات شبکه گذاشته ایم. اکسس پوینت ها در شبکه های بیسیم یا وایرلس ها مورد استفاده قرار می گیرند. نام دیگر این تجهیزات را به صورت اختصاری AP یا WAP می گویند. اکسس پوینت در شبکه های کامپیوتری به تجهیزاتی گفته می شود که عملکردی شبیه به سویچ شبکه های کابلی در شبکه های بیسیم را دارند. اکسس پوینت ها این امکان را فراهم می کنند تا از طریق آن ها شما بتوانید چندین سیستم کامپیوتری را از طریق شبکه های بیسیم به همدیگر متصل کنید.
جهت مطالعه ادامه مطالب 4 دقیقه ای ذیل با ما همراه باشید.
فهرست مطالب محتوایی که مطالعه میفرمائید
بستن فهرست
آشنایی با اکسس پوینت
استفاده اکسس پوینت در شبکه های محلی
دستگاه اکسس پوینت چیست؟
فناوری مورد استفاده در اکسس پوینت ها (AP ها)
راه اندازی اکسس پوینت یا AP
چگونگی استفاده اکسس پوینت در توپولوژی Infrastructure
موارد استفاده از اکسس پوینت
مزایا و معایب استفاده از اکسس پوینت ها
راه های ارتباطی با ISG
استفاده اکسس پوینت در شبکه های محلی
به شبکه های محلی که با استفاده از اکسس پوینت ها به هم متصل می شوند به جای این که LAN بگوییم Wireless LAN یا WLAN هم می گویند.
Access Point ها را معمولاً به شکل AP نمایش می دهند. این دستگاه ها یک عملکرد مرکزی دارند که تمامی سیگنال های رادیویی را دریافت و ارسال می کنند.
در اکثر مواردی که این دستگاه ها در شبکه های کامپیوتری باشد، سیگنال های Wi-Fi را نیز شامل می شوند.
معمولاً از AP ها در شبکه های کوچک و یا شبکه های عمومی اینترنتی برای ایجاد Hot Spot استفاده می کنند.
دستگاه اکسس پوینت چیست؟
احتمالاً شما نیز در خانه خود از این AP ها استفاده می کنید. دستگاهی که شما به عنوان مودم ADSL می شناسید،در واقع یک AP است. در کنار بعضی از مودم ها یک آنتن قرار دارد، که در لفظ فنی به آن Wireless Router گفته می شود.
AP هایی که در دفاتر شرکت های کوچک و خانه ها استفاده می شوند، معمولاً بسیار کوچک هستند.
این AP ها به راحتی بر روی چیپ یک کارت شبکه یا رادیو قابل پیاده سازی می باشند.
حتی مودم های وایمکسی که شما دارید نیز جزء همان AP های خانگی می باشند.
فناوری مورد استفاده در اکسس پوینت ها (AP ها)
فناوری های مورد استفاده در AP های این شبکه ها با توجه به استاندارد بودن آن ها یکسان می باشد.
معمولاً در شبکه های شرکت های بزرگ از AP هایی با قدرت و سرعت بیشتری استفاده می شود.
یک نکته بسیار مهم در خصوص استفاده از AP این است که این تجهیزات به امواج و نویز ها بسیار حساس می باشند.
حال یک موتور الکتریکی می تواند امواج آن ها را به راحتی تضعیف کند.
بهتر است بدانید وجود مانعی مانند دیوار در یک AP خانگی تا 30 درصد می تواند توان AP شما را کاهش دهد.
راه اندازی اکسس پوینت یا AP
امروزه شما با توجه به پیشرفت تکنولوژی ها به راحتی با کارت شبکه ای که در اختیار دارید می توانید یک AP راه اندازی کنید و دیگران را به خود متصل کنید. در این حالت شما در اصطلاح فنی یک شبکه Ad-Hoc را ایجاد کرده اید.
ساختار کاری این شبکه به شکل Peer To Peer می باشد. امروزه شما با تبلت ها و حتی گوشی های هوشمندی که در اختیار دارید می توانید شبکه های کوچک وایرلس و AP را ایجاد کنید.
با این شبکه ها می توانید دیگران را به آن متصل کنید. همان طور که گفتیم این AP های دستی در توپولوژی ای به نام Ad- Hoc کار می کنند.
چگونگی استفاده اکسس پوینت در توپولوژی Infrastructure
تجهیزاتی که به صورت ویژه برای کار سرویس دهی وایرلس استفاده می شوند از دستگاه مرکزی AP استفاده می کنند و توپولوژی مورد استفاده در آنها در اصطلاح فنی Infrastructure می باشد.
در توپولوژی Ad-Hoc تعداد کلاینت هایی که همزمان می توانند به AP شما متصل شوند، بسیار محدود می باشند.
حال در توپولوژی Infrastructure تعداد کلاینت ها بسیار متناسب با نیاز سازمان شما خواهد بود.
در توپولوژی Infrastructure در واقع AP شما به عنوان یک پل یا Bridge برای متصل کردن شبکه های بیسیم شما به شبکه کابلی مورد استفاده قرار می گیرد.اکسس پوینت ها وظیفه تبدیل سیگنال را نیز بر عهده دارند.
AP های قدیمی بین 10 تا 20 کامپیوتر را می توانستند به صورت همزمان پشتیبانی کنند.
بهتر است بدانید امروزه با توجه به گشترش روز افزون تکنولوژی های AP ها می توانند به تنهایی تا 255 عدد کامپیوتر را به هم متصل کنند.
موارد استفاده از اکسس پوینت
شما می توانید اکسس پوینت ها را در همه جا مشاهده کنید. از اکسس پوینت ها در تجهیزات مخابراتی گرفته تا شبکه های کامپیوتری استفاده می کنند.
در واقع همین دکل هایی که همراه اول یا ایرانسل در شهر دارند به نوعی AP هستند برای دستگاه های وایرلسی که از شبکه تلفن موبایل استفاده می کنند.
در شبکه های کامپیوتری از AP ها هم برای استفاده از اینترنت استفاده می شود.
بهتر است بدانید از اکسس پوینت ها نیز در شبکه های داخلی استفاده می کنند. هیچ محدودیتی در استفاده از AP ها وجود ندارد.
مزایا و معایب استفاده از اکسس پوینت ها
استفاده از تجهیزات وایرلس از جمله همین AP ها امنیت را ناخواسته پایین می آورد.
به قول کارشناسان امنیت اطلاعات در شبکه های بیسیم شما هر اندازه که اطلاعات را امن کنید باز هم به اندازه شبکه های کابلی امنیت نخواهید داشت، زیرا سیگنال شبکه های بیسیم در همه جا یافت می شود.
این خود به نشتی اطلاعات معروف است. توجه کنید که AP ها در همه شبکه های بیسیم از جمله شبکه های تلفن همراه و حتی شبکه های Bluetooth هم استفاده می شوند.
اکسس پوینت ها می توانند سیگنال ها یا بهتر بگوییم امواج رادیویی را تا فاصله معینی ارسال و دریافت کنند.
حال این اکسس پوینت ها دارای محدودیت می باشند.
برخی از AP را می توان به گونه ای پیکربندی کرد که در نقش تقویت کننده امواج برای استفاده دورتر از امواج مورد استفاده قرار بگیرند.
به این حالت در اصطلاح Repeater Mode گفته می شود. AP
ها می توانند در فرکانس های مختلفی فعالیت می کنند که در استاندارد های بین المللی به صورت استاندارد 802.11 شناسایی می شوند.
پشت دستگاه AP شما همیشه نوع استاندارد آن ها ذکر شده است تا بتوانید آن را با دستگاه هایی که از آن استفاده می کنید، تطبیق بدهید.
توجه کنید که AP ها فایروال نیستند و به هیچ عنوان فعالیت امنیتی برای حفاظت از شبکه های شما را انجام نمی دهند بلکه خودشان به تنهایی خطری بزرگ برای شبکه به حساب می آیند.
توجه کنید یکی از مواردی که نقطه ضعف شبکه های AP ای می باشد شیوه ارسال و دریافت اطلاعات می باشد که در شبکه های کابلی بصورت دو طرفه همزمان یا Full Duplex است و در شبکه های بیسیم AP ای به صورت دو طرفه غیر همزمان یا Half Duplex می باشد که خود می تواند عاملی برای کندی شبکه های بیسیم باشد.
راه های ارتباطی با ISG
دفتر مرکزی: 02166477758
فروشگاه شماره 1: 02166418356
فروشگاه شماره 2: 02166417516