گیت وی و نقش آن در شبکه های کامپیوتری
در درسنامه های قبلی از دوره جامع آموزشی شبکه های کامپیوتری ISG، درباره شبکه های کامپیوتری و کلاینت هایی که عضو آن ها هستند و روش کار آن ها آشنا شدیم. متوجه شدیم که هر شبکه کامپیوتری می تواند کلاینت ها و اعضای خاص خودش را داشته باشد و این اعضا می توانند در بستر این شبکه از طریق نرم افزاری و سخت افزاری با هم ارتباط بگیرند.
آنچه در این مقاله می خوانید:
گیت وی و نقش آن در شبکه های کامپیوتریپیشنیازهاIp دهی GateWay چیست ؟تعیین IP برای G.Wجمع بندی و سخن آخر
اما در درسنامه قبلی، داستان ارتباط کلاینت های یک شبکه با دنیای بیرون از محدوده تعیین شده برای شبکه مطرح شد. با توجه به این موضوع، اهمیت مطرح نمودن مبحث GATEWAY به میان آمد.
با توجه به موارد ذکر شده، ما تصمیم گرفتیم که این بخش از درسنامه را به GATEWAY ها و کاربردهای آن ها اختصاص دهیم. در ادامه با ذکر مثال به بحث چیستی GateWayها و کاربردهای آن ها خواهیم پرداخت.
پیشنیازها
برای درک بهتر عملکرد گیت وی ها، بهتر است که دو شبکه را در نظر بگیریم. شبکه هایی با نام های lan1 و lan2. برای هر شبکه یک روتر تعریف می شود که LAN1، به روتر شماره یک و LAN2 به روتر شماره دو متصل می شود. خوب حالا بحث اتصال روترها به شبکه مطرح شد. اما هر کدام از دیوایس های حاضر در این شبکه ها بخواهد به شبکه ی دیگر متصل شود، حتماً باید از یک درگاه و یا GATEWAY عبور نمایند. بنابراین بحث گیت وی ها زمانی مطرح می شود که یک دیوایس بخواهد با بیرون از شبکه ی خودش ارتباط برقرار نماید. ( البته این دیوایس می تواند کلاینت و یا سرور باشد و فرقی نمی کند. )
Ip دهی
در کل برای بحث IP دهی کلاینت ها و شبکه ها، شما به GATEWAY ها نیاز پیدا خواهید کرد. در درسنامه های قبلی مطرح کردیم که داستان IP دهی به کلاینت ها می تواند به دو صورت اتوماتیک و دستی انجام شود. اگر خاطرتان باشد برای آی پی دهی به یک کلاینت ابتدا باید به بخش control panel سیستم خود بروید و سپس بر روی بخش network and internet کلیک نمایید. با مراجعه به گزینه ی network conections راست کلیک بر روی گزینه ی ethernet، شما می توانید به بخش properties دسترسی پیدا کنید.
حالا بر روی ip version 4 کلیک کنید که با کلیک بر روی این گزینه، یک پنجره باز می شود که شما می توانید با کمک آپشن های این پنجره، ip دهی دستی و یا اتوماتیک را برای سیستم و کلاینت مورد نظرتان انتخاب کنید. البته وقتی بحث G.W مطرح می شود، معمولاً باید خودتان به صورت دستی، آی پی را وارد نمایید. از این رو باید بر روی گزینه use the following ip address که برای آی پی دهی دستی است، کلیک نمایید. در نظر داشته باشید که عبارت obtain ip address outomatically برای آی پی دهی اتوماتیک می باشد.
با کلیک بر روی گزینه ی use the following ip address، شما متوجه آیتم های ip address، subnet mask و default gateway خواهید شد. در ادامه توضیح خواهیم داد که در بخش default gateway باید چه عبارتی و چگونه نوشته شود.
GateWay چیست ؟
همان طور که در بخش های قبلی اشاره کردیم، gateway به معنای درگاه است. اما تمامی کلاینت هایی که در یک شبکه فعالیت دارند، برای ارتباط با همدیگر نیازی به گیت وی ها پیدا نخواهند کرد. چرا که این کلاینت ها از طریق سخت افزاری و نرم افزاری برای هم تعریف شده اند. اما اگر هر کدام از کلاینت ها و یا سرورهای عضو شبکه بخواهند با یک شبکه ی دیگر خارج از محدوده تعریف شده شبکه ی خودشان ارتباط بگیرند، داستان گیت وی ها مطرح می شود. حال این شبکه ی خارجی می تواند یک شبکه ی lan دیگر باشد یا یک شبکه ی wan مانند اینترنت!
در واقع زمانی که یک کلاینت قصد برقراری ارتباط با شبکه های خارج از شبکه ی خودش را دارد، ما با تعریف گیت وی، مشخص می کنیم که این کلاینت ها باید از چه مسیری برای برقراری این ارتباط عبور نمایند. پس gateway ها همان مسیرهای مشخصی هستند که از جانب ما برای ارتباط های خارج از شبکه ی کلاینت ها، مشخص می شوند. این ساده ترین و قابل درک ترین تعریفی بود که ما می توانستیم برای gateway ها ارائه دهیم.
خوب؛ حالا برگردیم سر داستان دو شبکه ی lan1 و lan2 که در ابتدای درسنامه درباره ی آن ها صحبت کردیم. تصور کنید که تمامی کلاینت های فعال در شبکه ی LAN1 می خواهند با کلاینت های شبکه LAN2 و یا یک شبکه WAN گسترده و خارجی دیگر ارتباط برقرار کنند. همان طور که گفتیم برای برقراری این ارتباط، نیاز است که یک مسیر مشخص و یا همان GTEWAY تعریف شود. این گیت وی معمولاً در محل اتصال سوئیچ اصلی شبکه با روتر نصب خواهد شد. بنابراین هر کلاینت در شبکه LAN1 باید از درگاه و یا همان GATEWAY، G.W-LAN1 عبور نمایند.
تعیین IP برای G.W
حالا این سوال مطرح می شود که چه برای درگاه شبکه LAN1 باید چه IP را تعریف نماییم. پاسخ این سوال بسیار ساده است؛ فرقی نمی کند و همه چیز به خواست شما بستگی دارد. شما می توانید هر IP را تمایل دارید را برای درگاه مورد نظرتان تعریف نمایید. اما روش رایج برای IP دهی یک G.W برای شبکه، این است که اولین IP را در رنج شبکه ی مورد نظر برای GATEWAY ها در نظر می گیرند. به عنوان مثال، اگر رنج شبکه تعریف شده برای شبکه LAN1، ۱۹۲.۱۶۸.۱.۰/۲۴ است. IP که برای G.W تعریف می شود باید بدین صورت باشد : ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱/۲۴.حالا تمامی دیوایس هایی که داخل شبکه ی LAN1، فعالیت می کنند برای ارتباط با شبکه های بیرون از این شبکه، باید از همین درگاه با این آی پی عبور نمایند. برای دومین بار مطرح می کنیم که برای ارتباطات داخل شبکه ی کلاینت ها، اصلاً نیازی به تعریف G.W، نیست. درگاه ها زمانی تعریف می شوند که بحث ارتباطات خارج از شبکه مطرح شود. هرسوالی که داری در انجمن مطرح کن
مثلاً یکی از رایج ترین ارتباطاتی که هر کلاینت می تواند با دنیای خارج از شبکه ی خود برقرار کند، اتصال با شبکه WAN اینترنت است. بنابراین هر کلاینت برای اینکه به اینترنت وصل شود، حتماً باید از G.W تعریف برای شبکه مورد نظرش عبور کند.
جمع بندی و سخن آخر
حقیقت این است که تعاریف و مثال های بسیار پیچیده تری می توانند برای توصیف G.W ها و عملکرد آن ها ارائه شود. اما داستان اصلی همین است که به شما گفتیم. کافیست شما این را بدانید که درگاه ها یا GATEWAY ها، مسیرهایی هستند که هر کلاینت برای ارتباط با دنیای بیرون از شبکه خود، باید از آن عبور نمایند. G.W ها معمولاً با کابل شبکه به پورت روترها وصل می شوند. سپس ما وارد تنظیمات روتر می شویم و آی پی مورد نظر را برای G.W تعریف می کنیم.
البته درک مسائل مربوط به روترینگ و روترها، نیازمند آشنایی و شناخت بیشتر این دستگاه می باشد که مفصلاً در درسنامه های آینده به آن ها خواهیم پرداخت. خوب؛ در نهایت همین حالا که از طریق گوشی موبایل تان به سیستم وای فای خانه و یا محل کارتان متصل شدید، کافیست که داخل تنظیمات وای فای بروید و بررسی کنید G.W این شبکه چیست؟!برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سانترال ، ویپ و شبکه با ما همراه باشید…
ttttttttttttttttttttttt
فایروال در شبکه چه نقشی دارد؟
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
فایروال در شبکه چه نقشی دارد
فایروال یک ابزار امنیتی است که از دسترسی افراد غیر مجاز به اطلاعات موجود در کامپیوترها جلوگیری به عمل آورده و ترافیک و تبادل اطلاعات در شبکه را تحت کنترل خود درمیآورد.
آنچه در این مقاله می خوانید:
فایروال در شبکه چه نقشی داردتشریح نحوه عملکرد فایروالمزایای به کارگیری فایروالاهمیت به کارگیری فایروال در یک سازماناهمیت به کارگیری فایروال در تجارت الکترونیکیجمع بندی
این ابزار با وضع قوانین امنیتی خاصی به داده ها امکان عبور از شبکه را می دهد و یا مسیر عبور را مسدود می کند. نصب این سیستم بر روی کامپیوتر، مانع از دسترسی هکرها به اطلاعات موجود بر روی رایانه شده و از اقدامات خرابکارانه پیشگیری می نماید.
فایروال یک برنامه نرم افزاری و یا یک سخت افزار امنیتی است.
نرم افزار و یا سخت افزار دیوار آتش، با مدیریت و کنترل ترافیک ورودی و خروجی به وسیله قوانین لحاظ شده، به افراد و کاربران اجازه دسترسی به سیستم و داده های ذخیره شده در آن را می دهد.
قوانین فوق الذکر با توجه به نیاز کاربران تعریف می شود و صرفا به ترافیک هایی که با این قوانین انطباق دارند، اجازه ورود و خروج داده می شود. فایروال سایر ترافیک ها را غیر مجاز تشخیص می دهد و مجوز تبادل برای آنها صادر نمی کند. این ابزار در صورت مواجه با ترافیک نامناسب و مضر، به سرعت آن را بلوکه می نماید. هرسوالی که داری در انجمن مطرح کن
تشریح نحوه عملکرد فایروال
وظایف متنوعی برای یک دیوار آتش تعریف شده است که مهمترین آنها کنترل ارتباط بین داده های ورودی و خروجی یک سیستم با شبکه است. این ابزار با استفاده از کدهای منحصر به فرد یک چارچوب امنیتی دقیق ایجاد می کند و از مورد دستبرد واقع شدن سیستم و اطلاعات موجود در آن ممانعت به عمل می آورد.
فایروال جداکننده داده های ایمن از محیط ناامن پیرامون آنها است.
چیزی که از شنیدن نام این ابزار به ذهن متبادر می شود، دیواری است که نقش آن محافظت از گسترش آتش است. فایروال در حقیقت سدی در برابر داده های تخریب کننده ایجاد می کند که از آسیب دیدگی سیستم به دقت محافظت می نماید. این ابزار در ابتدای ورود داده به شبکه آن را توسط معیارها و قوانین وضع شده مورد سنجش و ارزیابی قرار می دهد و بر اساس نتایج حاصل تصمیمات لازم را اتخاذ می نماید.
با استفاده از دیوار آتش و مدیریت تبادل اطلاعات بین سیستم و شبکه، بسته ها در طی مسیر تبادل، روتینگ می شوند. چنانچه مورد مشکوکی در تلاش برای ورود به سیستم باشد، این ابزار به سرعت هشدار لازم را برای مدیریت سیستم ارسال می کند.
مزایای به کارگیری فایروال
نیاز به فایروال ها روزبه روز در حال افزایش است زیرا بخش عمده ای از سیستم عامل هایی که در حال حاضر مورد استفاده قرار می گیرند، دارای طراحی های امنیتی لازم نیستند و با فرض بر وجود اعتماد دائم بین کاربران و ماشین آلات طراحی شده اند؛ بنابراین با استفاده از این ابزار نرم افزاری و یا سخت افزاری، سد محافظی بین کاربران متصل به شبکه و محیط خارجی ایجاد می گردد.
گسترش حضور اینترنت در سبک زندگی امروزی، اهمیت استفاده از ابزار دیوار آتش را دوچندان نموده است.
اکثر سیستم های عامل مورد استفاده امروزی، از طرحهای امنیتی لازم بی بهره هستند.
ابزار دیوار آتش را می توان همانند یک پلیس مجری قانون تصور نمود؛ زیرا با توجه به استانداردهای تعریف شده برای عملکرد آنان، ورود و خروج را کنترل می کنند و اجازه دسترسی به تبادلات غیر مجاز را نمی دهند.
همچنین فایروال مانع بسیار مناسبی در برابر بدافزارها و حملات خرابکارانه محسوب می شوند و با استفاده از این ابزار می توان محیط امنی را برای حفاظت از داده ها ایجاد نمود. همچنین نصب این ابزار سد دفاعی قوی در برابر کیلاگرها ایجاد می کند و نام کاربری و پسوردهای ذخیره شده در سیستم را امن نگه می دارد. دوره آموزش سانترال پاناسونیک و ایزابل (سیپ سرور)
اهمیت به کارگیری فایروال در یک سازمان
نقش ابزار دیوار آتش در سازمانها و یا مشاغلی که بسیار گسترده هستند، کاملا محسوس و پررنگ است. در هر کسبوکاری، لازم است مدیران داده ها و اطلاعات خود و مشتریان سازمان را ایمن نگهدارند.
دیوار آتش مجموعه ای از ویژگیها را برای اطمینان از ایمنی داده ها در مقیاس بزرگ فراهم میکند. از نظر علمی هیچ جایگزین مناسب و ایده آلی برای فایروال جهت محافظت از سرورها و داده ها وجود ندارد.
استفاده از این ابزار مبارزه با ویروسها و هکرها را برای مدیریت تسهیل نموده و از امنیت داده های محرمانه محافظت به عمل می آورد.
مدیران در هر کسب و کاری، اطلاعات مشتریان و دادههای خود را از طریق فایروال محافظت می کنند.
در گذشته سازمانها حتی در صورت استفاده از دیوار آتش نیز در معرض تهدیدات اساسی و خرابکارانه قرار داشتند. امروزه با پیشرفت این ابزار و بالا رفتن دقت آن، کارهای متنوعی به آنها واگذار می گردد که به خوبی از عهده انجام آن برمی آیند. این امر نتیجه درک صحیح ایجاد شده از ساختار کلی کار سازمان توسط ابزار یادشده است.
فایروال ها اصلی ترین مکانیسم دفاعی سازمانها در مقابل حملات سایبری محسوب می شوند و در تائید ایمنی اطلاعات ورودی و خروجی بسیار موثر هستند.
اهمیت به کارگیری فایروال در تجارت الکترونیکی
استفاده از فایروال در تجارت الکترونیکی بسیار حساس است و می توان گفت در سرنوشت کسب و کارها تاثیر عمدهای دارد. در مشاغلی که از طریق اینترنت با مشتریان خود در ارتباط هستند، به کارگیری یک سرویس امنیتی دقیق ضرورت دارد.
با توجه به اینکه میلیونها نفر در انجام معاملات روزانه خود به وبسایت تجارت الکترونیکی مراجعه می کنند، انجام ایمن معاملات برای مدیران بسیار مهم تلقی می شود.
فایروالها کسب و کارها را از سرقت اطلاعات و سرمایه مورد محافظت قرار میدهند.
چنانچه امنیت فایروال در وبسایت تجارت الکترونیکی در حد لازم نباشد، امکان راهیابی هکرها به داخل سرور به وجود می آید و این امر میتواند منجر به از دست دادن داده های مهم و محرمانه، سرمایه و اعتماد به وبسایت شود.در تجارتهای الکترونیکی بزرگ، حتما باید سرورها در مقابل عوامل مخرب حفاظت شوند و کلیه ترافیکها باید از مسیر فایروال نصب شده انجام شود.
جمع بندی
یکی از وظایف اصلی مدیران سیستم و هر کاربر شخصی اینترنت نصب و به کارگیری ابزارهای دیوارآتش است. این ابزار با کنترل دقیق ورودی و خروجی اطلاعات، سدی را با توجه به استانداردهای تعریف شده توسط کاربران شبکه ایجاد می کند که تاثیرات سوء حملات سایبری را حذف می نماید.
با استفاده از این شیوه می توان قلمرویی را برای دسترسی به داده های سیستم ایجاد نمود و از بروز اختلال توسط بدافزارها و حملات مخرب در شبکه پیشگیری به عمل آورد. استفاده از این ابزار امنیتی برای کسب و کارهای الکترونیکی و سازمانها بسیار ضروری است که به هیچ عنوان نباید مورد غفلت واقع شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سانترال ، ویپ و شبکه با ما همراه باشید…
ttttttttttttttttttttttt
کیستون در شبکه چه نقشی دارد؟
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
جک کیستون شبکه یک کانکتور مادگیست که در ارتباطات داده و به ویژه در شبکههای محلی (LAN) استفاده میشود. در بیشتر موارد، جک بر روی صفحه دیواری یا پچ پانل نصب میشود. فیش کیستون یک کانکتور نرینه است که معمولاً به انتهای کابل یا سیم متصل میشود و همان کانکتور روی کابل است.از نظر رده بندی چند نوع کیستون موجود است؟Cat5Cat5eکیستون cat6Cat6aCat7Cat7aCat8 ماژول Keystone برای چه چیزی استفاده میشود؟ماژولهای کیستون بستههای (نصب راحت) snap-in هستند که برای نصب جکهای الکتریکی ولتاژ پایین در پیکربندیهای مختلف استفاده میشوند. علاوه بر نصب کانکتورهای نوری در صفحه دیواری یا پچ پنل، میتوان از آن برای اتصال به کامپیوتر نیز استفاده کرد. کیستون در کابل کشی چه کاربردی دارد؟امروزه تمایل برای نصب DIY سیستمهای امنیتی خانگی در جامعه بوجود آمده است و برای کسانی که تجربه حرفهای ندارند نیز این روش ارزش امتحان کردن را دارد. از کابلهای CAT5e , CAT6 به سادگی، برای اتصال به جکهای کیستون در ترمینال شبکه خانگی خود میتوانید استفاده کنید. ماژولهای کیستون Cat6 چیست؟با ماژول CAT6، کیستون مدولار کمتر مورد نیاز است. این کیستونهای مدولار براحتی بدون تجهیزات میتوانند به شبکه وصل و یا قطع شوند. از جک های Cat6 میتوان برای بارگیری صفحات دیواری با صفحه آداپتور مناسب یا برای بارگذاری پچ پنلها استفاده کرد. آیا کیستونها در سراسر جهان استفاده میشوند؟ارتباطات بین نقاط داده هنگام استفاده از جکهای کیستون بسیار کارآمد است. این کانکتورها علاوه بر کاربرد در پچ پنل شبکه، باکسهای نصب سطحی و صفحات دیواری، معمولاً در اندازه استاندارد تولید میشوند. شما میتوانید برندهایی را با همان سبک مناسب کنید. آیا همه کیستون ها یک اندازه هستند؟آیا همه جکهای کیستون یکسان هستند؟ خیر. چندین گزینه اتصال مختلف برای جکهای کیستون وجود دارد که طیف وسیعی از گزینههای پشتیبانی شده را در صفحات دیواری مدولار و پچپنلها فعال میکند، اما برای اینکه آنها را با طیف گستردهای از آن پانلها مطابقت دهند، اکثر جکهای کیستون دارای اندازه فیزیکی و شکل متفاوت هستند. مراحل نصب کیستون شبکههفت مرحله نصبمرحله اول: تعیین رنگ مناسباز لحاظ ظاهری کیستونها با هم فرق دارند. روی همه آنها برچسب رنگ وجود دارد. برای نصب کیستون شبکه باید این رنگ بندی توجه کرد و با توجه به آن باید نوع سیم بندی شبکه را انجام داد.مرحله دوم : سیم بندی کیستونهامعمولا کیستونها دارای سیم بندی A و B هستند. وقتی نوع کلاس B را انتخاب میکنید، رنگهای داده شده متفاوت با چیزیست که در سوکت زدن استفاده میشود. در کیستون کلاس B چیدمان رنگها از سمت سفید، نارنجی شروع میشود و به قهوه ای ختم میگردد.مرحله سوم: سوکت زنی کیستونهابرای سوکت زدن باید به وسیله کابل لخت کن، کابل را به اندازه ۳ تا ۴ سانتیمتر لخت کرد و روکش آن را برداریم. در نتیجه باید از کابل یک رشته ی ابریشمی نگهدارنده را به صورت کامل جدا نماییم.مرحله چهارم: باز کردن رشتههادر حین انجام کار ممکن است رشتههایی به صورت هم پیچیده و دوبل وجود داشته باشند که باید توسط ابزار مناسب رشته ها را از هم جدا و صاف کرد.مرحله پنجم: چینشدر این مرحله باید بر طبق برچسب رنگ پشت کیستون، کار چینش را انجام دهیم. برای مثال اگر کلاس نوع B انتخاب شود، رنگها به شرح زیر در چنیش کمک میکنند. در کیستونهای مختلف، چینش رنگ رشتهها متفاوت است و در زمان نصب کیستون شبکه باید با توجه به برچسب رنگ سوکت، چینش را انجام داد.از سمت راست و بالا: رنگ سبز و سفید، سبزاز سمت چپ: آبی و سفید، آبیاز سمت راست پائین: قهوه ای و سفید، قهوه ایاز سمت چپ پائین: نارنجی و سفید، نارنجی مرحله ششم: استفاده از پانچاستفاده از پانچ برای ثابت شدن رشتهها در جای خود کاربرد دارد. برخی از پانچها قابلیت قطع اضافات رشتهها در حین فیکس کردن آنها را دارند. در نهایت برای اینکه کابلها در جای خود محکم شوند باید از قطعات جانبی دارای تیغه های پلاستیکی استفاده کرد.مرحله هفتم: تست کیستونبعد از پایان یافتن مراحل نصی کیستون شبکه، یک سمت کیستون حالت مادگی میگیرد که باید تستی روی آن انجام شود تا از درست بودن فرایند نصب اطمینان حاصل کنیم.از یک کابل پچ کورد و یا کابل شبکه ی آماده برای انجام تست کیستون استفاده میکنیم. برای این کار باید یک طرف کابل پچ کورد را به کیستون بزنیم و سمت دیگر کیستون نصب شده را به سوکت وصل میکنیم. سپس سمت دیگر کابل پچ کورد نیز باید به یک دستگاه متصل شود تا از نتیجه تست کیستون شبکه مطمئن شویم.Ethernet Keystone چیست؟جک کیستون یک پورت اترنت در جلوی خود دارد. اینها کابلهایی هستند که به کابلهای اترنت مانند Cat5e ، Cat6، Cat6A و … متصل میشوند. کابلهای حجیم و کابلهای پچ رایجترین انواع کابلها در این دسته هستند. میتوانید سیمهای کابلهای خود را از قسمت پشتی جک کیستون نصب کنید.آیا میتوان از کیستونهای اترنت دوباره استفاده کرد؟ بله، میتوان آنها را دوباره استفاده کرد، اما نباید بیشتر از 10 و احتمالاً بیشتر از آن دریافت کنید. آیا میتوانم از Cat6a Keystone با کابل Cat6 استفاده کنم؟این کار سودی ندارد. نیازی به نگرانی در مورد سازگاری Cat6A وجود ندارد، فقط قیمتش گرانتر و حجیمتر خواهد بود. آیا تفاوتی بین جک کیستون Cat6 و Cat6A وجود دارد؟ تفاوت اصلی این است که Cat6a قادر به ارسال با سرعت 10 گیگابیت بر ثانیه با پشتیبانی از 10GBASE T در مسافتهای طولانی تر از کابل Cat6 است.پورت کیستون چیست؟ پورت کیستون حفرهای در صفحه دیوار است که امکان وارد کردن یک ماژول کیستون یا سایر اتصالات کابل کشی نر یا ماده را میدهد.چگونه میتوان یک keystone را از یک پچ پنل خارج کرد؟گیره جک کیستون را فشار دهید و همزمان انگشت شست دیگر خود را روی جک کیستون، فشار دهید. آیا همه کیستونها سازگار هستند؟کیستونها را میتوان تعویض و جایگزین کرد.کیستون البرزنکته:میتوانید کیستونها را در انواع گوناگونی خریداری کرده و مورد استفاده قرار دهید. به عنوان مثال: آنها یا به صورت باکسهای روکار که جهت نصب روی دیوار هستند یا با کسهای توکار مورد استفاده قرار میگیرند.به یاد داشته باشید که هریک از کیستونها برای مکانی در نظر گرفته شده است، پس دقت نمائید که با توجه به مکان مورد نظر، نوع مربوطه را خریداری کرده تا نصب تجهیزات شبکه با مشکلی رو به رو نشوید.شما میتوانید نظرات، انتقادات، پیشنهادات و پرسشهای خود را با کارشناسان شرکت فراز شبکه ISG به اشتراک بگذارید. برای خرید انواع کیستون شبکه لگراند، PKS، KNET و دیگر برندها و همچنین آموزش نصب کیستون با ما تماس بگیرید.