راه اندازی داخلی روی آی پی فون پاناسونیک (IP Phone Panasonic) با استفاده از نرم افزار ایزابل
در ویدئوی آموزشی قبلی نحوه نصب و راه اندازی داخلی ها را بر روی سافت فون و همچنین مدیریت آنها را از روی صفحه وب ایزابل بررسی کردیم. در این مقاله آموزشی قصد داریم به صورت عملی، راه اندازی داخلی ها روی آی پی فون پاناسونیک (IP Phone Panasonic) را به شما آموزش دهیم.
برای این آموزش یا آی پی فون HDV130 را در نظر گرفتیم که تنظیمات آن برای سایر تلفن های پاناسونیک نیز تقریبا به همین صورت طی دو مرحله انجام می گیرد.
آنچه در این مقاله می خوانید:
راه اندازی داخلی روی آی پی فون پاناسونیک (IP Phone Panasonic) با استفاده از نرم افزار ایزابلمرحله اول: راه اندازی داخلی ها روی ایزابلمرحله دوم: تنظیمات داخلی ها روی آی پی فون پاناسونیکگام اول: اتصال تلفن به شبکه گام دوم: تشخیص IP اختصاص داده شده به تلفن پاناسونیکگام سوم: فعال سازی قابلیت Embeded Web روی تلفن پاناسونیکگام چهارم: ورود به صفحه وب تلفن پاناسونیکگام پنجم: راه اندازی داخلی روی آی پی فون پاناسونیکبررسی وضعیت برقرار بودن ارتباط داخلی روی IP Phoneتنظیمات تلفن پاناسونیک برای ارسال شمارهروش اول: تغییر Digit Timeoutروش دوم: اختصاص دادن Dial Planتنظیمات کدک روی تلفن پاناسونیکسایر تنظیمات برگه Telephoneتنظیمات Program KeyImport Phonebookتنظیمات شبکه
مرحله اول: راه اندازی داخلی ها روی ایزابل
پیش از راه اندازی داخلی ها روی آی پی فون پاناسونیک، باید ابتدا تنظیمات را روی مرکز تلفن ایزابل انجام دهیم و داخلی مورد نظر را در محیط وب ایزابل تعریف کنیم. در ویدئوی قبلی به طور کامل نحوه اضافه کردن داخلی ها در محیط وب ایزابل را با هم بررسی کردیم اما در این مقاله نیز به طور خلاصه این مراحل را مرور میکنیم:
IP که به ایزابل اختصاص داده بودید را در مرورگر خود وارد کرده و پس از وارد کردن یوزرنیم و پسورد وارد پنل کاربری ایزابل شوید.
در پنل سمت چپ، روی PBX و سپس PBX Configuration کلیک کرده و در صفحه اصلی، زبانه Extensions را انتخاب کنید تا صفحه Add an extensions به شما نمایش داده شود:در این صفحه گزینه Devices را روی Generic SIP Device قرار می دهید و روی Submit کلیک می کنید:در فرمی که به شما نمایش داده می شود، سه پارامتر اصلی زیر را طبق توضیحاتی که در مقاله آموزشی “چگونگی نصب وراه اندازی داخلی ها روی سیستم تلفنی ایزابل” دادیم وارد می کنید و در نهایت روی Submit کلیک می کنید:
User Extension
Display Name
Secret
همانطور که در تصویر زیر می بینید ما داخلی ۱۰۰۲ را به ایزابل به اضافه کردیم:برای اینکه این تنظیمات روی استریکس قرار بگیرد، روی گزینه Apply Changes که در بالای صفحه به رنگ قرمز نشان داده شده، کلیک کنید:به این ترتیب داخلی مورد نظر در ایزابل راه اندازی شده و می توانیم تنظیمات مرحله به مرحله بعدی را روی آی پی فون پاناسونیک (IP Phone Panasonic) انجام دهیم.
مرحله دوم: تنظیمات داخلی ها روی آی پی فون پاناسونیک
برای اضافه کردن و راه اندازی داخلی ها بر روی آی پی فون پاناسونیک (IP Phone Panasonic) باید به برنامه تحت وب آن دسترسی داشته باشیم. در حقیقت باید از روی مرورگر، به صفحه وب آی پی فون پاناسونیک (IP Phone Panasonic) وارد شوید. در این مقاله آموزشی قصد داریم تا داخلی مورد نظر را روی تلفن HDV130 پاناسونیک راه اندازی کنیم، برای این کار باید به ترتیب، مراحل زیر را طی شود:
گام اول: اتصال تلفن به شبکه
تلفن را با استفاده از یک کابل شبکه، به سوئیچ متصل کردیم و تلفن در حال کار است. همانطور که در تصویر زیر می بینید، تلفن در حالت Registering قرار دارد و ما باید آن را ثبت کنیم. تا زمانیکه تنظیمات ثبت داخلی را انجام ندادیم، امکان استفاده از داخلی وجود ندارد و تلفن رجیستر نشده است.
گام دوم: تشخیص IP اختصاص داده شده به تلفن پاناسونیک
در گام بعد باید، IP تلفن را مشخص کنیم تا بتوانیم به محیط وب آن متصل شده یا وارد کنسول تلفن شویم. سیستم ما دارای یک DHCP سرور است که به تمام اجزاء سیستم، IP خاصی را اختصاص می دهد و چون ما تلفن را با کابل شبکه به آن متصل کردیم، پس یک IP به آن اختصاص داده است.
برای مشاهده IP، تلفن پاناسونیک مراحل زیر را طی می کنیم:
با زدن دکمه مربوطه روی آی پی فون پاناسونیک، وارد گزینه منو شده و از کلیدهای راهنما استفاده می کنیم تا وارد System Settings شویم:
در قسمت Status :گزینه IPV4 Settings را انتخاب می کنیم:
همانطور که در تصویر زیر می بینید، اگر در این قسمت، وارد IP Address بشویم:
آدرس IP تلفن ما نمایش داده می شود:
گام سوم: فعال سازی قابلیت Embeded Web روی تلفن پاناسونیک
زمانی که IP تلفن تعیین شد نمیتوانیم مستقیماً وارد مرورگر سیستم شده و همین IP را وارد کنیم تا وارد کنسول پاناسونیک شویم. اگر وارد صفحه Command Prompt سیستم شده و Ping آن را بگیریم، مشاهده میکنید که Ping آن وجود دارد اما ما نمی توانیم به صفحه وب دسترسی داشته باشیم. علت این است که در آی پی فون های پاناسونیک به خصوص روی مدل HDV برای وارد شدن به محیط وب تلفن باید قابلیت Embeded web را فعال کنید.
برای فعال کردن این قابلیت باید مراحل زیر را روی تلفن پاناسونیک طی کنید:
با زدن دکمه منو روی دستگاه تلفن، وارد منو شده و گزینه System Settings را انتخاب کنید.
سپس وارد قسمت Network Settings شده (یا در همین قسمت System Settings که در ورژن ها یا آپدیت های مختلف دستگاه های تلفن پاناسونیک ممکن است متفاوت باشد.)، گزینه Embeded web را پیدا کنید.
برای اینکه بتوانید از طریق محیط وب به تلفن پاناسونیک دسترسی داشته باشید باید وارد این گزینه شده و با انتخاب ON قابلیت Embeded Web را فعال کنید.
با فعال کردن این قابلیت که برای امنیت بیشتر طراحی شده، میتوانیم با استفاده از IP ست شده بر روی این دستگاه تلفن، وارد محیط وب آن شویم.
گام چهارم: ورود به صفحه وب تلفن پاناسونیک
اگر وارد مرورگر شده و IP مورد نظر را وارد کنیم، ابتدا یوزرنیم و پسورد از شما خواسته می شود که به طور پیش فرض عبارت های زیر را وارد می کنید:
Username: admin
PASSWORD: adminpass
با کلیک روی گزینه Sign in وارد محیط وب دستگاه تلفن پاناسونیک خواهید شد:
در این مرحله کافیست پارامتر هایی که در آموزش قبلی آنها را مطرح کردیم در قسمت داخلی وارد کرده و داخلی را اضافه و راه اندازی کنیم.
گام پنجم: راه اندازی داخلی روی آی پی فون پاناسونیک
برای انجام تنظیمات داخلی ها در صفحه وب تلفن پاناسونیک، وارد سربرگ voip می شویم:
همانطور که در تصویر زیر می بینید در پنل سمت چپ دو گزینه Line 1 و Line 2 دیده می شود. بنابراین، می توانیم دو اکانت سیپ را روی تلفن HDV130 راه اندازی کنیم.به طور مثال، وارد Line 1 می شویم و همانطور که می بینید فرم زیر به ما نمایش داده می شود:قسمت های مربوط به پارامترهای مهم که باید برای راه اندازی داخلی روی آی پی فون پاناسونیک، آنها را پر کنیم، عبارتند از:
Phone number : داخلی که میخواهیم به تلفن پاناسونیک اختصاص دهیم را وارد می کنیم که در مثال ما شماره داخلی ۱۰۰۲ بود.
Register server address : در این قسمت IP مرکز تلفن ایزابل را وارد می کنیم که برای مرکز تلفن ایزابل ما آی پی ۱۹۲.۱۶۸.۲۰.۲۲۵ اختصاص داده شده بود.
PROXY SERVER PORT : همان آی پی که در قسمت رجیستر وارد کرده بودیم را عینا کپی کرده و در این فیلد نیز وارد میکنیم. بهتر است این آیپی را در فیلد های زیر نیز کپی کنیم:
Presence server address
Outbound proxy server port
Service domain
Authentication ID را هم همان شماره داخلی وارد می کنیم.
Authentication password: برای این قسمت نیز همان پسوردی که در محیط وب ایزابل برای این داخلی تعریف کرده بودیم را وارد می کنیم.
نیازی به انجام تغییرات دیگری در این فرم نیست و فقط کافیست روی گزینه Save کلیک کنیم تا تنظیمات ما ذخیره شود.برای مشاهده وضعیت تلفن و داخلی ثبت شده روی آن وارد برگه Status شوید. همانطور که در تصویر زیر میبینید، کاملاً مشخص است که داخلی ۱۰۰۲ روی Line 1 تلفن پاناسونیک HDV130 فعال شده است:
بررسی وضعیت برقرار بودن ارتباط داخلی روی IP Phone
همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید، داخلی ۱۰۰۲ روی صفحه نمایش تلفن پاناسونیک نشان داده شده است که مشخص می کند این داخلی روی تلفن فعال شده و آماده برقراری ارتباط است پس میتوانیم از این داخلی، با شماره های داخلی دیگر تماس برقرار کنیم
به عنوان مثال، چون در آموزش قبلی، داخلی ۱۰۰۱ را روی نرم افزار ۳CX، فعال کرده بودیم، اگر با آی پی فون پاناسونیک (IP Phone Panasonic) شماره داخلی ۱۰۰۱ را بگیریم، سافت فون ۳CX، شروع به زنگ خوردن می کند.همانطور که مشاهده کردید، ثبت و راه اندازی داخلی آی پی فون پاناسونیک (IP Phone Panasonic) با استفاده از نرم افزاری ایزابل بسیار راحت است و در کمتر از چند دقیقه انجام می گیرد.
تنظیمات تلفن پاناسونیک برای ارسال شماره
هنگام برقراری تماس با آی پی فون پاناسونیک (IP Phone Panasonic) به طور پیش فرض، زمان شماره گیری تا زمان برقراری ارتباط، حدود ۵ ثانیه طول میکشد. برای کاهش این مدت زمان می توانید تنظیمات آی پی فون پاناسونیک (IP Phone Panasonic) را به دو روش زیر تغییر دهید:
روش اول: تغییر Digit Timeout
در محیط وب تلفن پاناسونیک وارد برگه Telephone شوید
گزینه Inter digit timeoutرا روی حداقل مثلا ۱ ثانیه بگذارید
روی گزینهSave کلیک کنیداگر مجدداً با تلفن پاناسونیک، شماره ای را بگیرید، زمان برقراری ارتباط به یک ثانیه کاهش پیدا می کند. البته کاهش این زمان ممکن است هنگام شماره گیری، شما را دچار مشکل کند چون اگر قرار باشد شماره های طولانی مثل خارج استانی یا خارج از کشور را که تعداد ارقام طولانی دارند، شماره گیری کنید، در صورت مکث بیش از یک ثانیه، همان شماره ای که وارد کرده اید گرفته میشود و به شما اجازه وارد کردن ادامه شماره ها را نمی دهد.
به همین علت توصیه میکنیم که از این گزینه استفاده نکنید و روی همان ۵ ثانیه قرار بدهید. اگر خواستید این مدت زمان را کاهش دهید، سه ثانیه می تواند مدت زمان ایده آل باشد.
روش دوم: اختصاص دادن Dial Plan
برای اینکه مشکلی قبلی پیش نیاید، می توانید جهت کاهش زمان شماره گیری داخلی ها، یک Dial Plan اختصاصی به روش زیر برای آن ها بنویسید.
در صفحه وب تلفن پاناسونیک، روی Line 1 کلیک کرده و در برگه Telephone، اسکرول کنید تا به بخش Dial Plan برسید:
در قسمت اول یعنی Dial Plan که یک باکس متنی برای آن در نظر گرفته شده، می توانید پلن خود را وارد کنید. برای این کار باید یک الگوی خاص را در این باکس متنی وارد کنید. به عنوان مثال، اگر تمامی داخلی های شما ۴ رقمی است و اولین رقم ابتدایی آنها نیز یک می باشد، مثل ۱۰۰۰ و ۱۰۰۱ و ۱۰۰۲ میتوانید الگوی زیر را در این باکس وارد کنید (X اعداد بین ۰ تا ۹ را شامل می شود.)
۱XXX
به این ترتیب زمانی که شماره ای با این الگو روی همان تلفن پاناسونیک، شماره گیری شود، بلافاصله تماس برقرار شده و هیچ گونه مکثی برای برقراری تماس بین داخلی ها وجود نخواهد داشت.
برای وارد کردن الگو های دیگر باید هر خط را به یک الگو اختصاص دهید. به عنوان مثال، اگر بخواهیم یک شماره چهار رقمی که ابتدای آن با ۲ شروع می شود را به عنوان الگو وارد کنیم و به الگوی قبلی اضافه کنیم، به شکل زیر در Text Box وارد می کنیم:البته دقت کنید که این الگوها باید طبق داخلی هایی که روی ایزابل ست شده، اضافه شوند. در صورتی که چنین داخلی هایی تعریف نشده باشند، زمانی که با تلفن پاناسونیک آن را شماره گیری می کنید، پیغام صوتی برای شما پخش می شود که چنین خط داخلی برای برقراری ارتباط وجود ندارد.
نهایتا روی گزینه Save کلیک کنید تا این تنظیمات ذخیره شود.
تنظیمات کدک روی تلفن پاناسونیک
تنظیمات کودک در برگه VOIPدر دسترس است. زمانی که روی صفحه وب تلفن پاناسونیک برگه voip را انتخاب کنید، در پنل سمت چپ، دو Line ۱ و ۲ به شما نمایش داده می شود که با کلیک کردن روی هر کدام می توانید تنظیمات کدک را انجام دهید.همانطور که در تصویر زیر می بینید انواع کدک ها پشتیبانی می شود:نوع ارسال DTMF نیز به طور پیش فرض روی RFC2833 قرار دارد که به طور معمول از همین نوع سیگنال استفاده میکنیم.
به طور کلی در این بخش می توانیم اولویت هایی را برای کدک تعریف کنیم.
تنظیمات قسمت های بعدی تخصصی تر هستند و بهتر است تغییری در تنظیمات پیش فرض ایجاد نکنید.
سایر تنظیمات برگه Telephone
با کلیک روی برگه Telephone به جز تنظیمات Call Control که در خصوص کاهش زمان گرفتن شماره ها کاربرد آن را دیدیم، تنظیمات دیگری نیز با عناوین Hotline Settings، Program Keyو Import/Export Phonebook در دسترس شماست که کاربردهای مختلفی دارد:
تنظیمات Program Key
به عنوان مثال، در قسمت Program Key می توانید تنظیمات کلیدهای حافظه را انجام دهید. همانطور که در تصویر زیر می بینید ما برای مورد یک، پارامتر ۸۵ ۷۰۰* را در نظر گرفتیم که کد پارک تماس می باشد. بر روی دومین مورد، Line 2 را ست کردیم.
چون در حال حاضر ما از تلفن HDV130 پاناسونیک استفاده میکنیم، تعداد کلیدهای حافظه همین دو عدد در نظر گرفته شده اما اگر از تلفنهای دیگری مثل HDV130 استفاده کنید، تعداد کلیدهای حافظه بسیار بیشتر است.
Import Phonebook
در قسمت Import Phonebook نیز می توان یک دفترچه تلفن کامل به صورت اسم و تلفن تماس افراد ایجاد کرد که کاربرد آن به این صورت است:
ابتدا یک فایل اکسل حاوی نام و شماره تلفن افراد می سازیم
در این قسمت روی گزینه ۱import کلیک کرده و فایل اکسل را وارد این بخش می کنیم.
به این ترتیب، دفترچه تلفن روی این تلفن در دسترس خواهد بود.
تنظیمات شبکه
در قسمت نتورک میتوانید تنظیمات شبکه را برای تلفن پاناسونیک HDV130 انجام دهید.سایر بخش ها و برگه هایی که در صفحه وب تلفن پاناسونیک در دسترس شماست، چندان کاربردی برایتان نخواهد داشت. اما برای آشنایی کلی میتوانید وارد هر یک از برگه ها شوید و مشاهده کنید که هر کدام چه آیتم هایی را در بر میگیرد.
در مقاله های آموزشی بعدی همراه ما باشید تا قسمت های مختلف ای از محیط وب ایزابل و همچنین نحوه تنظیمات داخلی ها روی سایر تلفن ها از جمله گرند استریم را با هم بررسی کنیم.
ttttttttttttttttttttttt
چگونگی راه اندازی داخلی ها روی آی پی فون اسنوم (IP Phone Snom) با استفاده از ایزابل (جلسه ۱۲)
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
چگونگی راه اندازی داخلی ها روی آی پی فون اسنوم (IP Phone Snom) با استفاده از ایزابل
در آموزش های قبلی، چگونگی راه اندازی داخلی ها روی آی پی فون های پاناسونیک و گرند استریم را به شما آموزش دادیم. در این مقاله آموزشی نیز نحوه راه اندازی داخلی ها روی آی پی فون اسنوم (IP Phone Snom) ۳۰۰ از طریق نرم افزار ایزابل را با هم بررسی میکنیم.
آنچه در این مقاله می خوانید:
چگونگی راه اندازی داخلی ها روی آی پی فون اسنوم (IP Phone Snom) با استفاده از ایزابلآشنایی با تلفن های برند اسنوم (Snom)مرحله اول: اضافه کردن داخلی به نرم افزار ایزابلمرحله دوم: راه اندازی داخلی روی تلفن Snomروش اول: پیدا کردن IP از روی دستگاه تلفنروش دوم: پیدا کردن IP از طریق نرم افزارهای جانبی
آشنایی با تلفن های برند اسنوم (Snom)
آی پی فون های اسنوم، تلفن های بسیار با کیفیت و با استقامتی هستند و به نوعی تلفنهای صنعتی نیز به شمار می آیند. هر چند امروزه در بازار به سختی میتوان آنها را پیدا کرد اما مشابه با برند پاناسونیک کیفیت فوقالعاده بالایی دارند.
البته محیط وب آنها تا حدودی با سایر تلفن ها مثل پاناسونیک متفاوت است اما به هر حال مانند سایر آی پی فون ها با تنظیم همان چهار پارامتری که در آموزش های قبلی مطرح کردیم، راه اندازی داخلی ها روی آن انجام شده و در نرمافزار ایزابل ثبت می شود.
همانطور که در ویدئوهای آموزشی قبلی گفتیم، راه اندازی داخلی در دو مرحله انجام می گیرد. در مرحله اول باید داخلی را به ایزابل اضافه کرده و در مرحله دوم هم این داخلی را روی تلفن مورد نظرمان ثبت کنیم. با ما همراه باشید تا این دو مرحله را برای آی پی فون اسنوم ۳۰۰ به شما آموزش دهیم.
مرحله اول: اضافه کردن داخلی به نرم افزار ایزابل
اضافه کردن داخلی به نرم افزار ایزابل را چندین بار در آموزش های قبلی با هم مرور کردیم. با این حال، برای تکمیل این آموزش نیز مراحل را به طور خلاصه طی میکنیم:
آی پی اختصاص داده شده به ایزابل را در مرورگر وارد کرده و پس از اینکه یوزرنیم و پسورد مربوطه را وارد کردیم داشبورد ایزابل به ما نمایش داده می شود.
از پنل سمت چپ، ابتدا گزینه pbx و سپس گزینه PBX Configuration را انتخاب می کنیم.
در صفحه اصلی، روی زبانه Extensions کلیک می کنیم.
همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید صفحه Add an extension به ما نمایش داده میشود که در آن گزینه Generic SIP Device را از کمبوباکس جلوی Device انتخاب کرده و روی گزینه Submit کلیک می کنیم:
درفرم Extention، پارامترهای زیر را با توجه به داخلی که قصد داریم راه اندازی کنیم وارد می کنیم. ما اطلاعات را برای داخلی ۱۰۰۴ وارد کردیم:
User extension: 1004
Display name: 1004
Secret: Admin@1004
در نهایت روی گزینه Submit کلیک کرده و در صفحه اصلی بر روی گزینه Apply Changes کلیک می کنیم تا داخلی مورد نظر ما روی ایزابل و آستریکس راه اندازی شود.
مرحله دوم: راه اندازی داخلی روی تلفن Snom
اولین گام برای راه اندازی داخلی روی IP phone ها، پیدا کردن IP است که شبکه یا DHCP سرور به آن اختصاص داده است. برای پیدا کردن IPمی توانیم از سه روش کمک بگیریم:
روش اول: پیدا کردن IP از روی دستگاه تلفن
بهتر است که وارد تنظیمات آی پی فون اسنام (Snom) شویم که با انجام مراحل زیر امکان پذیر است:
دکمه جهت بالا را روی دستگاه تلفن اسنام (Snom) فشار میدهیم تا Settings به ما نمایش داده شود.
گزینه های موجود در Settings را یکی یکی طی میکنیم تا به گزینه maintenance برسیم و سپس با فشردن دکمه تیک این گزینه را انتخاب می کنیم.مجددا روی گزینه System info دکمه تیک را فشار می دهیم:
همانطور که مشاهده می کنید آی پی به ما نمایش داده می شود:
روش دوم: پیدا کردن IP از طریق نرم افزارهای جانبی
در صورتی که روتر داشته باشید از داخل خودرو تر به تمام کلاینت ها که به آنها IP اختصاص داده شده است، دسترسی دارید و آی پی ها به شما نمایش داده می شود.
چون ما در این شبکه از روتر استفاده کردهایم، اگر وارد میکرو تیک شویم میتوانیم آی پی هایی که توسط DHCP سرور اختصاص داده شده را مشاهده کنیم.
زمانی که وارد برنامه میکروتیک شوید می توانید از قسمت IP گزینه DHCP Server را انتخاب کنید. پنجره ای به شما نمایش داده می شود که اگر زبانه Leases را انتخاب کنید، تمام IP های اختصاص داده شده به دستگاههای مختلف، به صورت یک لیست به شما نشان داده می شود:
این پنجره دارای ستون های مختلفی است که اطلاعات ریز و با جزئیات کامل را به شما نشان می دهند.
برای اینکه متوجه شوید که IP مورد نظر به چه دستگاهی اختصاص یافته، پنجره را به سمت راست، اسکرول کنید تا به ستون Active Host Name برسید.
در این قسمت، نام دستگاه تلفن به شما نمایش داده می شود و همان طور که می بینید در شبکه ما، دستگاه SNOM 300، آی پی مخصوص به خود را گرفته است:
به طور کلی، آی پی که از طریق DHCP سرور به تمامی دستگاههای شبکه اختصاص داده شده را می توانید با استفاده از نرم افزارهای جانبی مشاهده کنید.
نرمافزارهایی مثل Advanced IP Scanner به شما این امکان را میدهند که به راحتی IP اختصاص داده شده به دستگاهها را توسط شبکه مشاهده کنید.
پس از اینکه نرم افزار Advanced IP Scanner را نصب کنید، صفحه اصلی آن به شکل زیر به شما نمایش داده می شود. فقط کافیست در این صفحه ابتدا رنج IP شبکه خود را در نوار بالا وارد کنید:
و سپس روی گزینه Scan کلیک نمایید. مدت زمانی طول می کشد تا آی پی اسکنر بتواند تمام آی پی هایی که به دستگاه اختصاص داده شده را به شما نمایش دهد.
پس از اینکه با استفاده از هر یک از روشهای بالا IP دستگاه تلفن اسنام (Snom) را مشخص کردید، در گام بعدی مرورگر را باز کرده و همین آی پی را وارد می کنیم تا به صفحه وب آی پی فون اسنوم (IP Phone Snom) دسترسی پیدا کنیم.
با وارد کردن آی پی روی مرورگر و زدن دکمه Enter، بلافاصله وارد تنظیمات دستگاه تلفن میشوید در صورتیکه پسوردی برای محیط وب اسنوم در نظر نگرفته باشید، در پنجره باز شده در گوشه سمت راست بالا، هشداری به شما نمایش داده می شود.
در این قسمت یک پسورد را اختصاص دهید تا امکان ورود مستقیم به صفحه تنظیمات با وارد کردن آی پی وجود نداشته باشد.
در صفحه تنظیمات دستگاه تلفن اسنوم، در برگه سمت چپ گزینه های identity 1 تا ۴ را مشاهده میکنید که میتوانید به هر کدام از آنها یک اکانت اختصاص دهید.
به عنوان مثال، ما روی گزینه Identity1 کلیک میکنیم تا داخلی مورد نظرمان را روی آن راه اندازی کنیم.
در فرمی که به شما نمایش داده می شود، همان چهار پارامتر اصلی را وارد می کنیم:
ابتدا دقت کنید که Identity Active روی حالت ON قرار داشته باشد تا دستگاه تلفن فعال شود. سپس اطلاعات زیر را وارد می کنیم:
Display name:1004
Account: 1004
Password (پسوردی که برای این داخلی در ایزابل ست کردیم): Admin@1004
Register ( اختصاصی ایزابلIP): 192.168.20.225
Authentication username (شماره داخلی):۱۰۰۴
پس از اینکه پارامترهایی مورد نظر را وارد کردیم روی گزینه Apply در پایین صفحه کلیک می کنیم. سپس در قسمت بالای صفحه، گزینه Save به شما نمایش داده می شود که باید حتما روی آن نیز کلیک کنید:اگر از پنل سمت چپ روی گزینه Home کلیک کنیم می توانید مشاهده کنید که روی Identity1، کدام داخلی راه اندازی شده است.
و اگر بخواهیم مشاهده کنیم که آیا این داخلی رجیستر شده است یا خیر، از پنل سمت چپ، گزینه System information را انتخاب می کنیم.
در قسمت پایین برگه، متصل بودن پورت شبکه و در قسمت بالاتر، وضعیت Identity1 که روی داخلی ۴ راه اندازی شده در حالت OK قرار دارد:
به این ترتیب اگر وارد محیط وب ایزابل شده و از پنل سمت چپ ابتدا روی گزینه PBX و سپس روی گزینه Operator Panel کلیک کنید، مشاهده می کنید که داخلی ۱۰۰۴ به رنگ نارنجی در آمده که نشان میدهد این داخلی روی تلفن، راه اندازی شده است.
به طور کلی، تنظیمات داخلی روی هر نوع آی پی فونی با همین ۴ پارامتری که به شما آموزش دادیم، امکانپذیر است.
ممکن است از لحاظ ظاهری، نحوه ثبت کردن اطلاعات در محیط وب هر کدام از آی پی فون ها تا حدودی با هم متفاوت باشد اما روند کلی کار یکسان است و شما به راحتی می توانید یک داخلی را ابتدا روی ایزابل ثبت کرده و در نهایت روی دستگاه تلفن خودتان راه اندازی کنید.
همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید، داخلی ۱۰۰۴ روی صفحه نمایش آی پی فون اسنوم (IP Phone Snom) نشان داده شده که نشان میدهد این داخلی روی دستگاه تلفن ما ثبت شده است.
پس اگر با این تلفن به عنوان مثال داخلی ۱۰۰۱ را شماره گیری کنیم، این داخلی روی نرم افزار سافت فون ۳CX، رجیستر کرده بودیم، شروع به زنگ خوردن میکند.
ttttttttttttttttttttttt
آموزش نصب و راه اندازی داخلی روی آی پی فون گرند استریم (IP Phone Grand Straem) با نرم افزار ایزابل (جلسه ۱۱)
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
راه اندازی داخلی روی آی پی فون گرند استریم
راه اندازی داخلی ها روی آی پی فون گرند استریم (IP Phone Grand Straem) با استفاده از ایزابل
در ویدیوی آموزشی قبلی، در رابطه با چگونگی راه اندازی داخلی ها روی آی پی فون پاناسونیک با استفاده از ایزابل توضیحاتی را ارائه دادیم.
آنچه در این مقاله می خوانید:
راه اندازی داخلی روی آی پی فون گرند استریممرحله اول: ساخت داخلی روی ایزابلمرحله دوم: راه اندازی داخلی روی آی پی فون گرند استریم (IP Phone Grand Straem) ۱۶۱۰مشخص کردن IP تلفن گرند استریمورود به صفحه ای پی فون گرند استریمراه اندازی داخلی روی تلفن گرنداستریمتنظیمات داخلی روی تلفن گرند استریم بررسی فعال بودن داخلی روی ایزابل تنظیمات تلفن گرند استریمتنظیم Dial Plan روی آی پی فون گرند استریمتنظیمات SIP General Settingتنظیمات شبکه
برای تکمیل آموزش های مربوط به تنظیمات داخلی ها روی آی پی فون، در این قسمت به نصب و راه اندازی داخلی ها روی آی پی فون گرند استریم (IP Phone Grand Straem) با استفاده از نرم افزار ایزابل می پردازیم. با ما همراه باشید!
مرحله اول: ساخت داخلی روی ایزابل
اگر مقاله های قبلی نصب و راه اندازی داخلی ها روی سافت فون یا آی پی فون را مطالعه کرده باشید، به خاطر دارید که اولین مرحله برای راه اندازی داخلی ها، ساخت و اضافه کردن آنها به نرم افزار ایزابل است که مراحل ایجاد آن را به طور خلاصه مرور می کنیم:
با استفاده از IP Address که به ایزابل، هنگام نصب، اختصاص داده بودیم، در مرورگر، وارد محیط وب ایزابل شده و پس از وارد کردن یوزرنیم و پسورد مربوطه، صفحه داشبورد ایزابل را مشاهده می کنیم.
در پنل سمت چپ روی PBX و سپس PBX Configurtion کلیک کرده و در صفحه اصلی گزینه Extensions را انتخاب می کنیم.
در برگه ای که به ما نشان داده میشود، در قسمت Device نوع SIP را انتخاب کرده و روی Submit کلیک میکنیم:
فرم افزودن داخلی جدید، به نمایش داده میشود که باید در آن پارامترهای User Extension، Name Display و Secret را وارد کنیم (در این مقاله آموزشی ما داخلی ۱۰۰۳ را ایجاد کردیم.):
در نهایت روی Submit کلیک کرده و در پنجره اصلی Apply Changes را نیز انتخاب کنیم تا داخلی روی آستریکس نیز فعال شود.
به این ترتیب داخلی مورد نظر ما به ایزابل اضافه شده است و میتوانیم در مرحله بعد آن را روی تلفن آی پی فون گرند استریم (IP Phone Grand Straem) ۱۶۱۰ راه اندازی کنیم.
مرحله دوم: راه اندازی داخلی روی آی پی فون گرند استریم (IP Phone Grand Straem) ۱۶۱۰
مشخص کردن IP تلفن گرند استریم
برای راه اندازی داخلی روی آی پی فون گرند استریم، ابتدا باید IP که شبکه به آن اختصاص داده، مشخص کنیم که به طور پیشفرض از DHCPسرور، IPرا دریافت می کند.
برای پیدا کردن IP دستگاه های مختلف می توانیم از نرم افزار های جانبی مثل MACFinder یا Advanced IP Scanner یا سایر نرم افزارهای مرتبط نیز استفاده کنید
یا در صورتی که DHCP سرور شما روی روتر خود میکروتیک قرار داشته باشد و داخل شبکه، میکروتیک دارید می توانید از روی آن، تمامی دستگاه هایی که به آنها IP اختصاص داده شده را مشاهده کنید.
اما راحت ترین راه برای مشخص کردن IP که به تلفن اختصاص داده شده این است که از خود دستگاه تلفن گرند استریم استفاده کنید. برای این کار مراحل زیر را طی می کنیم:
با زدن دکمه مربوط به منو روی دستگاه تلفن گرند استریم، وارد منو می شویم.
در قسمت Status گزینه Network Status را انتخاب کرده
و همان طور که می بینیدِ DHCP فعال است و میتوانیم IP آن را در قسمت IPV4 مشاهده کنیم:
ورود به صفحه ای پی فون گرند استریم
همین IP را عیناً در مرورگر وارد میکنیم. گرند استریم مانند آی پی فون پاناسونیک دارای تنظیمات امنیتی نیست و محض منظور وارد کردن آی پی در مرورگر، صفحه اول که از شما یوزرنیم و پسورد را میخواهد، مشاهده خواهید کرد:با وارد کردن یوزرنیم و پسورد که هر دو به صورت پیش فرض کلمه admin هستند و فشردن گزینه Login وارد صفحه وب دستگاه تلفن گرند استریم خواهید شد:
آی پی فون گرند استریم (IP Phone Grand Straem) 1610، تک اکانت است و همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید، در پنل کاربری آن یک اکانت با نام Account1 نمایش داده شده است که می توانید برای راه اندازی داخلی مورد نظرتان از آن استفاده کنید
راه اندازی داخلی روی تلفن گرنداستریم
برای راه اندازی داخلی ها روی آی پی فون گرند استریم، ابتدا از منوی بالا، روی گزینه Account کلیک کرده و سپسAccount1 را انتخاب می کنیم.
در فرمی که به ما نمایش داده می باید تنظیمات زیر را انجام دهیم:
گزینه Account Active را روی حالت yes قرار دهید تا تلفن فعال شود.
در قسمت Account name میتوانید از ترکیب اعداد و حروف استفاده کرده و نامی را به اکانت یا همین تلفن اختصاص دهید. ما شماره داخلی مورد نظرمان یعنی ۱۰۰۳ که در ایزابل اضافه کرده بودیم را وارد میکنیم.
در قسمت SIP Server، باید IP اختصاص داده شده به ایزابل را وارد می کنیم.
Seceondry SIP Server برای این طراحی شده که اگر به هر دلیلی سرور اول از دسترس خارج شد، این سرور دوم جایگزین شود و دسترسی به تلفن قطع نشود. اگر سرور دومی داشتید می توانید در این قسمت IP آن را وارد کنید.
در قسمت SIP User ID و Authentication ID شماره داخلی مورد نظر را وارد می کنیم که برای ما همان ۱۰۰۳ بود.
در قسمت Authentication password نیز همان پسوردی که در ایزابل به داخلی ۱۰۰۳ اختصاص داده بودیم را وارد می کنیم.
برای فعال شدن این داخلی روی تلفن مورد نظر یا باید روی Save and Apply کلیک کنیم و یا ابتدا روی گزینه save کلیک کرده و سپس روی گزینه Apply که در بالای همین پنجره با رنگ زرد به ما نمایش داده می شود، کلیک کنید.چند ثانیه منتظر بمانید تا پیام Apply Suceeds به شما نمایش داده شود که نشان میدهد داخلی مورد نظر، روی تلفن گرند استریم راه اندازی شده است.
تنظیمات داخلی روی تلفن گرند استریم
برای مشاهده تنظیمات روی داخلی گرند استریم پس از فعال سازی از برگه منو روی قسمت Status کلیک می کنیم:
همانطور که مشاهده میکنید، در Account Status تمام اطلاعات لازم در خصوص داخلی ساخته شده را به شما نشان داده می شود:
بررسی فعال بودن داخلی روی ایزابل
اگر بخواهیم وضعیت فعال بودن داخلی را روی نرم افزار ایزابل بررسی کنیم، وارد محیط وب ایزابل شده و از برگه PBX، گزینهOperator Panel را انتخاب می کنیم.
همانطور که میبینید داخلی ۱۰۰۳ به رنگ نارنجی در آمده که نشان میدهد این داخلی با موفقیت روی یک تلفن فعال شده و امکان استفاده از آن وجود دارد:
پس اگر با تلفن گرنداستریم، داخلی فعالی مثل ۱۰۰۱ را شماره گیری کنیم که قبلاً روی سافت فون ۳CX راه اندازی کرده بودیم، تماس برقرار شده و شروع به زنگ خوردن می کند که نشان میدهد تلفن ما به طور کامل رجیستر شده است:
تنظیمات تلفن گرند استریم
تنظیم Dial Plan روی آی پی فون گرند استریم
مشابه با آنچه که برای آی پی فون پاناسونیک توضیح دادیم، اگر بخواهید زمان شماره گیری بین داخلی ها را با الگوی خاصی کاهش دهید و به حداقل برسانید، میتوانید تنظیماتی را انجام دهید.
برای این کار وارد قسمت Account شده و در منوی سمت چپ، روی گزینه Call Settings کلیک می کنیم:
همانطور که در تصویر زیر می بینید فرم Call Settings به شما نمایش داده می شود که در فیلد Dial Up plan میتوانیم تنظیمات مورد نظرمان را انجام دهیم و الگوی مشخصی را وارد کنیم:
نحوه نوشتن الگوها در قسمت Dial Plan در بخش Mannual تلفن گرند استریم به طور کامل توضیح داده شده اما برای درک بهتر آن مثالی در ادامه برای شما میزنیم.
به عنوان مثال، اگر بخواهیم داخلی های چهار رقمی که شماره اول آنها ۱ است را در الگو وارد کنید تا هنگام شماره گیری چنین شماره هایی مکثی ایجاد نشده و بلافاصله ارتباط برقرار شود، الگو را به شکلی که در تصویر می بینید وارد میکنید:
پس از اینکه روی Save and Apply کلیک کنیم، این Dial Up Plan فعال میشود و به محض شماره گیری داخلی هایی مثل ۱۰۰۰ و ۱۰۰۱ و ۱۰۰۲ و غیره تماس برقرار می شود و هیچ گونه مکثی برای آنها در نظر گرفته نخواهد شد.
تنظیمات SIP
در قسمت SIP این گزینه نیز میتوانیم تنظیمات اولیه SIP را تغییر بدهیم. به عنوان مثال همانطور که می بینید Port SIP در حال حاضر ۵۰۶۰ استکه میتوانیم پورت های دیگری را تعریف کنیم و یا تنظیمات اختصاصی و جزئی تری را تغییر دهیم.
General Setting
در قسمت General Settings، همان تنظیماتی که برای داخلی انجام دادیم، مشاهده می کنید و در صورت نیاز می توانید آنها را تغییر دهید.
به عنوان مثال، اگر بخواهید ارتباطی خارج از شبکه برقرار کنید می توانید پروکسی مورد نظر را در قسمت Proxy Code وارد کنید.
تنظیمات شبکه
برای انجام تنظیمات شبکه، روی تلفن گرند استریم باید از برگه منو، روی گزینه Network کلیک کرده و تنظیمات مختلفی را انتخاب کنید.
به عنوان مثال، گزینه OpenVPN settings برای برقراری ارتباط از خارج شبکه بسیار کاربردی است که از پروتکل امن OPenVPN در آن استفاده می شود به طوریکه می توانیم از همین تلفن به طور مستقیم برای برقراری ارتباط خارج از شبکه استفاده کنیم و نیازی به روتر نداشته باشیم.
ttttttttttttttttttttttt
راه اندازی آی پی فون
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
راه اندازی آی پی فون، درباره لزوم راه اندازی آی پی فون باید گفت صاحبان کسب و کارهای مدرن و حرفه ای به خوبی از این موضوع آگاه هستند که سیستم های ارتباطاتی که بر مبنای مرکز تلفن ابری کار میکنند مانند انواع آی پی فون و تلفن ویپ، آینده ارتباطات تجاری را تشکیل میدهند. در انگلستان BT که یک شرکت هلدینگ مخابراتی چند ملیتی بریتانیایی است، اعلام کرده است که هر دو خطوط تلفن سنتی ISDN و PSTN تا سال 2025 به تدریج حذف خواهند شد و با گزارش های جدید مبنی بر توقف فروش آنها در سال جاری، به زودی گزینه دیگری وجود نخواهد داشت. بنابراین با توجه به صدای با کیفیت بهتر و هزینه کمتر نسبت به خطوط تلفن سنتی، تغییر به یک سیستم تلفن voip معتبر تصمیم فوق العاده ای خواهد بود حتی اگر روشهای سنتی حذف نشده باشند.
راه اندازی آی پی فون
راه اندازی آی پی فون، با توجه به توسعه روز افزون تکنولوژی ویپ اگر به دنبال کسب اطلاعات درباره راه اندازی آی پی فون برای مجموعه و سازمان خود هستید در ادامه با ما همراه باشید. قبل از راه اندازی آی پی فون و سیستم ویپ الزاماتی وجود دارد که باید آنها را مورد توجه خود قرار دهید. تعدادی پیش نیاز برای راه اندازی تلفن voip شما وجود دارد. در ابتدای امر مشخصا شما به گوشی ویپ نیاز دارید که به احتمال زیاد از قبل آی پی فون خود را تهیه نموده اید اما اگر هنوز اقدام به خرید تلفن ویپ نکرده اید میتوانید با خواندن مقاله راه اندازی voip با سانترال، آی پی فون مناسب خود را انتخاب کنید.
در قدم بعدی به یک اتصال اترنت سیمی نیاز دارید. برای کاربران خانگی، این معمولاً به معنای اتصال مستقیم به روتر یا یک پریز اترنت در دیوار است. اگرچه کاربران تجاری تمایل بیشتری به استفاده از سوئیچ شبکه poe دارند. برای برخی از کاربران خانگی تا حدودی گیج کننده است که برای استفاده از تلفن voip خود به اشتراک فعال یا قرارداد با یک ارائه دهنده خدمات voip نیاز دارند. یک تلفن آی پی فقط با وصل کردن آن به یک پریز اترنت خارج از جعبه کار نمی کند. همانطور که برای استفاده از تلفن آنالوگ به یک ارائه دهنده خدمات تلفن مانند مخابرات نیاز دارید، برای استفاده از تلفن ویپ نیز به یک ارائه دهنده خدمات ویپ نیاز دارید.
سردرگمی معمولاً از این واقعیت ناشی میشود که برای استفاده از یک تلفن آنالوگ، از نظر تاریخی باید یک مهندس از شرکت تلفن بیاید و یک خط نصب کند. ممکن است فکر کنید که از آنجایی که قبلاً به اینترنت دسترسی دارید، خطوط ویپ شما قبلاً نصب شده اند. اگرچه اینطور نیست، زیرا خطوط ویپ مجازی هستند و کمی هزینه اضافی دارند.
راهنمای راه اندازی آی پی فون
راه اندازی آی پی فون، با توجه به مدل و برند تلفن ویپی که در اختیار شماست ممکن است تفاوت هایی داشته باشد. به هرحال با استفاده از مراحل زیر میتوانید راه اندازی آی پی فون خود را به صورت اولیه انجام دهید. اگرچه معمولا پیشنهاد ارائه دهندگان ویپ سپردن وظیفه نصب و راه اندازی آی پی فون به یک فرد متخصص مانند مسئول آی تی یا شرکت خدمات ویپ می باشد. اما میتوانید برای راه اندازی آی پی فون خود از مراحل زیر به ترتیب پیروی کنید.
مرحله اول: تلفن ویپ را از جعبه خارج کنید، گوشی تلفن ویپ را با کابل سیم پیچی به درگاه گوشی در پشت واحد کنترل متصل کنید.
مرحله دوم: با استفاده از کابل اترنت، آی پی فون را به یک پورت اترنت وصل کنید. مطمئن شوید که کابل را به پورت LAN در پشت دستگاه وصل کنید نه به پورت کامپیوتر.
مرحله سوم: اگر واحد شما از poe پشتیبانی می کند، به کابل برق نیاز نخواهید داشت. بنابراین سوئیچ شبکه poe در این مرحله میتواند بسیار کمک کننده و کارآمد به حساب آید.
مرحله چهارم: هنگامی که دستگاه روشن شد و به شبکه شما متصل شد، آدرس آی پی تلفن ویپ را با استفاده از رابط پیدا کنید.
مرحله پنجم: آدرس آی پی را در نوار جستجوی هر مرورگری که از آن استفاده میکنید وارد کنید و وارد شوید. معمولاً اعتبارنامه ها چیزی ساده مانند نام کاربری: مدیر (admin) و رمز عبور: مدیر (admin) هستند، در غیر این صورت اسناد ارائه شده یا وب سایت برند تلفن ویپ را بررسی کنید.
مرحله ششم: برای دریافت اطلاعات نام کاربری SIP و رمز عبور SIP به ارائه دهنده voip خود مراجعه فرمایید.
مرحله هفتم: دراین مرحله نیاز دارید نام کاربری سیپ و رمز عبور سیپ خود را وارد کنید.
مرحله هشتم: در اینجا اقدامات اولیه جهت راه اندازی آی پی فون به اتمام رسیده بنابراین میتوانید در این مرحله با آزمایش کردن تلفن ویپ خود، امتحان کنید که آیا گوشی تلفن voip شما قادر به برقراری ارتباطات می باشد یا خیر.
نکات احتمالی درباره راه اندازی آی پی فون
راه اندازی آی پی فون، اکثر تلفن ویپ های مدرن poe هستند، به این معنی که می توانند از طریق کابل اترنت خود تغذیه شوند. بسته به دستگاه یا پریزی که کابل اترنت خود را از طرف دیگر به آن وصل می کنید، ممکن است در واقع تلفن برق دریافت نکند. این موضوع به این بستگی دارد که آیا دستگاهی که به آن وصل میکنید خود poe ارائه میدهد یا خیر. مخصوصاً کاربران خانگی باید مراقب این موضوع باشند و اگر مطمئن نیستند باید از آداپتور برق ارائه شده به همراه تلفن voip خود استفاده کنند.
همچنین بسیاری از روترهای ارزان تر، بهویژه آنهایی که برای کاربران خانگی در نظر گرفته شدهاند، ترافیک voip را به خوبی مدیریت نمیکنند. این بدان معنا نیست که آنها قادر به انجام این کار نیستند، بلکه تنظیمات پیش فرض مختلف در روتر پاسخگوی این نیاز نیستند و نیاز به تغییرات دارند. تنظیمات پیش فرض روتر اگر تغییر نکنند می توانند مشکلات بیشتری نسبت به حل آنها ایجاد کنند. یکی از این تنظیمات SIP ALG نام دارد. تقریباً در همه موارد، SIP ALG باعث ایجاد مشکلاتی در تماس های ویپ شما می شود. بنابراین اگر تلفن ویپ شما روشن است و کار می کند، اما با تماس های خود مشکل دارید، وارد روتر خود شوید و به دنبال تنظیمات SIP ALG باشید.و اخرین نکته ای که در مورد راه اندازی آی پی فون وجود دارد این است که شما حتما نیاز دارید که کارکنان خود را از مزایای بیشمار تلفن ویپ با خبر سازید و آموزش های لازم برای استفاده از این امکانات را به آنها بدهید. به عنوان مثال کارمندان با استفاه از یک تلفن ویپ میتوانند خط مشی های مسیریابی سفارشی ایجاد کنند، پستهای صوتی را به ایمیل ارسال کنند، تماسها را در فضای ابری ضبط کنند و موارد دیگر. برای اطمینان از اینکه کارکنان شما از این ویژگی ها استفاده می کنند، باید زمانی را برای آموزش تیم خود اختصاص دهید.
ممکن است فکر کنید که لازم نیست. اما باید بدانید که 63 درصد از مدیران پاسخ دادند که پذیرش فناوری های جدید در دفتر آنها بسیار کند اتفاق افتاده است. اما در صورت ارائه آموزش های لازم، کارمندان میتوانند از تجهیزات ارتباطی تجاری استفاده کنند تا بتوانند روی خدمت به مشتریان و فروش بهتر تمرکز کنند.
راه اندازی آی پی فون و کلام پایانی
راه اندازی آی پی فون، به طور کلی تنظیمات داخلی روی هر نوع تلفن IP با همان چند پارامتری که به شما آموزش دادیم امکان پذیر است. از نظر ظاهری، نحوه ثبت اطلاعات در محیط وب هر آی پی فون ممکن است کمی متفاوت باشد، اما روند کلی یکسان است و به راحتی می توانید ابتدا در ایزابل و در نهایت در استارت گوشی خود، داخلی را ثبت کنید.
یادگیری ویپ برای متخصصان بخش فناوری اطلاعات هر شرکتی ضروری است و راه اندازی سیستم تلفن هوشمند تحت شبکه برای کاهش هزینه های تلفن هر سازمان بسیار مهم است و مدیریت و دسترسی در سیستم های تلفن تحت شبکه نسبت به سیستم های تلفن قدیمی مانند سانترال راحت تر است و باعث شده است که اکثر شرکت های بزرگ تلفن های تحت شبکه را به عنوان سیستم های تلفن هوشمند انتخاب کنند. همراهان عزیز شما می توانید با مراجعه به وبسایتISG تلفن ip مورد نظر خود را مشاهده و خریداری نمایید.