آموزش ششم: آشنایی با انواع پست های مخابراتی
در جلسه آموزشی قبلی توضیح دادیم که پست های مخابراتی کار ارتباط بین کابل ها و سیم ها را انجام میدهند. در حقیقت، وقتی ما می خواهیم یک داخلی را راه اندازی کنیم بصورت استاندارد کابلی از سانترال وارد پست شده و درنهایت بوق یا داده از طریق کابلی که از پست کشیده شده به پریزی که در اتاق وجود دارد، انتقال پیدا می کند. پس پست بین مرکز تلفن و پریز تلفن قرار می گیرد.
آنچه در این مقاله می خوانید:
آموزش ششم: آشنایی با انواع پست های مخابراتیانواع پست مخابراتیاجزا پست مخابراتیبدنه پستفریم کروزترمینال که امروزه از ترمینال کروز یا اصطلاحاً شانه کروز استفاده می کنیم.نحوه اتصال کابل ها به انواع پست مخابراتیپانچ کردن با چه ابزاری انجام می شود؟ظرفیت انواع پست مخابراتیانتخاب ظرفیت پست مخابراتیابزارهای مورد نیازقیچی کروزدستگاه پانچ دستگاه سوکت زنگوشی تستکار ترمینال کروزآیا فقط ترمینال کروز برای پست های مخابراتی مورد استفاده قرار می گیرد ؟مزیت استفاده از ترمینال کروزکاربرد فیوز ترمینال کروزجمع بندی
انواع پست مخابراتی هم برای حفظ آرایش و زیبایی کار است و در عین حال، مهمترین عامل در عیب یابی یا راه اندازی مجدد است که در کارگاه های آموزشی بصورت عملی آنها را نشان می دهیم. زمانیکه بصورت تجربی با آن کار کنید کاملاً متوجه کارایی آن می شوید.
انواع پست مخابراتی
پست های مخابراتی از ۱۰ پرت به بالا موجود است که می تواند ۱۰ پورت، ۵۰ پورت، ۱۰۰ پورت، ۲۰۰ پورت و ۳۰۰ پورت باشد. البته برخی برندها ممکن است ۳۰ پورت هم باشد.
اجزا پست مخابراتی
در پست های مخابراتی سه بخش اصلی داریم.
بدنه پست
بدنه پست می تواند پلاستیکی یا فلزی باشد اما برخی از پست های مخابراتی اصلاً بدنه ندارند. اگر جایی که می خواهید پست را وصل کنید ایمن و داخل رک باشد یعنی اتاقی که برای این کار ساخته شده، پست مخابراتی نیازی به بدنه ندارد. در این شرایط، اگر بدنه نباشد آرایش و بستن کابل ها با دقت بیشتری انجام می شود چون فضا به اندازه ی کافی دو طرف پست، بالا و پایین آن وجود دارد و شما به راحتی می توانید کابل تان را با استفاده از بست یا ابزارهای دیگر مهار کنید.
فریم کروز
فریم کروز دقیقاً همین چیزی است که ترمینال کروز یا شانه کروز روی آن قرار می گیرد. پس فریم حتماً باید باشد اما بدنه ممکن است روی پست وجود نداشته باشد.
ترمینال که امروزه از ترمینال کروز یا اصطلاحاً شانه کروز استفاده می کنیم.
در کارگاه های آموزشی ISG ، ساختار ترمینال کروز را کاملاً به شما توضیح می دهیم تا بصورت کلی، ساختار پست های مخابراتی را بررسی کنیم و ببینیم ارتباط بین زوج سیم ها در ترمینال به چه صورت و با چه ابزاری برقرار می شود.
شانه کروز روی فریم قرار می گیرد. هر شانه کروز یا ترمینال کروز به صورت استاندارد ۱۰ زوجی یا ۱۰ پورتی است. البته ترمینال کروز ۸ پورتی هم داریم اما استاندارد آنها، ۱۰ پرتی است.
بنابراین اگر یک پست مخابراتی تهیه کرده و در آن را باز کنید، ترمینال کروز هایی که باید روی آن نصب کنید و روی فریم قرار بدهید، حتماً باید ۱۰ پورتی باشند. چون ۸ یا ۶ پورتی ها کوچکتر هستند. اگر ترمینال، کوچکتر باشد باید فاصله فریم به هم نزدیکتر باشد. پس استاندارد ترمینال کروز ۱۰ زوجی یا ۱۰ پورتی است.
اگر به ترمینال هشت پورتی نیاز داشتید باید حتماً هنگام خرید این مسئله را به فروشنده بگویید که به شما هشت پورتی بدهد که البته در بازار بسیار کم است. در آموزش ها، پیش فرض ما، ترمینال ۱۰ پورتی است. پس وقتی می گوییم ترمینال کروز منظورمان نوع ۱۰ پورتی خواهد بود.
نحوه اتصال کابل ها به انواع پست مخابراتی
در جلسات آموزشی قبلی با کابل ها نیز آشنا شدید. گفتیم اگر پوسته کابل ۱۰ زوجی را جداکنیم زوج هایی را می بینیم که با رنگ سفید آبی شروع شده و با رنگ قرمز طوسی که آخرین رنگ کابل ۱۰ زوجی یا ده پورتی است، پایان می یابد.
زمانیکه یک کابل ۱۰ زوجی داشته باشیم می توانیم روی یک ترمینال ۱۰ زوجی آن را پانچ کنیم. قرار گرفتن زوج های کابل روی ترمینال را اصطلاحاً پانچ کردن می نامیم.
پانچ کردن با چه ابزاری انجام می شود؟
ابزار پانچ کردن، قیچی کروز است که مخصوص ترمینال کروز می باشد. در کارگاه های آموزشی ISG، با این ابزارها کار خواهید کرد.
قیچی کروز ظرفیت انواع پست مخابراتی
ظرفیت پست را می توانیم با تعداد ترمینال هایی که داخل پست قرار می گیرد، مشخص کنیم مثلاً در یک پست صد قاعدتاً ۱۰ تا ترمینال را می تواند داخل خودش قرار بدهد یا پست سیصد ۳۰ عدد ترمینال ظرفیت دارد که یعنی ۳۰ ترمینال ۱۰ پرتی.
انتخاب ظرفیت پست مخابراتی
انتخاب ظرفیت پست به حجم کابل بستگی دارد. در حقیقت شما باید دقیقاً تعداد کابل های داخل ساختمان را محاسبه کنید.
به عنوان مثال، ما ۲۰ داخلی داریم پس سه کابل ده زوج استفاده می کنیم. سه کابل ده زوج، سه ترمینال را اشغال می کند. یک کابل ده زوج هم داریم برای خط شهری و سه تا هم کابل ده زوج برای سانترال. پس، برای یک سانترال ۸۲۴ حداقل باید یک پست صد، نصب شود.
اگر می خواهید کارتان طبق استاندارد باشد باید یک پست صد را تهیه کنید و ترمینال ها را به اندازه ای که نیاز دارید مورد استفاده قرار دهید تا در آینده اگر خواستید داخلی های بیشتری اضافه کنید، فضای کافی داشته باشید.
البته انتخاب پست مناسب برای دستگاه های پر ظرفیت مانند سانترال TDA یا NS به صورت تجربی تعیین می شود و معمولاً کمتر از پست ۳۰۰ را برای آنها نصب نمی کنیم.
قیمت خود پست زیاد تفاوتی ندارد بلکه ترمینال ها هستند که خیلی گران هستند برای همین پست را باظرفیت بزرگتر در نظر بگیرید. اما تعداد ترمینال ها را بر حسب نیازی که دارید خریداری کنید که زیاد هزینه نکنید.
ابزارهای مورد نیاز
سه ابزار بسیار مهم وجود دارد که در تمام پروژه ها باید همراهتان باشد:
قیچی کروز
مهم ترین ابزار قیچی کروز است. با این قیچی می توانید زوج سیم ها یا کابل های مخابراتی را پانچ کنید.
دستگاه پانچ
دستگاه پانچ، در واقع می تواند فقط کار پانچ را روی ترمینال کروز ها انجام بدهد. زمانیکه زوج سیم ها را روی ترمینال قرار می دهیم، با این دستگاه می توانیم زوج سیم ها را به درستی روی ترمینال پانچ کنیم بدون این که ترمینال کروز آسیبی ببیند چون اگر از این دستگاه استفاده نکنیم قطعاً ترمینال کروز مان آسیب می بیند و اتصال نیز خوب نخواهد بود و مجبور می شوید در آینده ترمینال را عوض کنید. بنابراین، توصیه می کنیم که حتماً برای پانچ از همین دستگاه استفاده کنید
دستگاه سوکت زن
دستگاه سوکت زن یا همان سوکت زن را حتماً از یک برند خوب تهیه کنید. تای کو و پروسکیت برندهای بسیار خوبی هستند که سال ها برای شما کار می کنند.
از دستگاه هایی که اسمی ندارند خرید نکنید چون مجبور می شوید دوباره یا سه باره هزینه کنید و خیلی جاها ظاهراً پانچ کرده اما می بینید اتصال برقرار نمی شود. پس حتماً دستگاه خوب استفاده کنید هر چند قیمت آن نسبتاً بالا است.
گوشی تست
گوشی تست، یک گوشی آنالوگ است هیچ فرقی با گوشی بی سیم و گوشی منازل شما نمی کند صرفاً یک گوشی کوچکی است که می توانید باخودتان جابه جا کنید وهمیشه همراهتان باشد.
گوشی های منازل و رومیزی ها سایز بزرگ دارند اما آنها هم دقیقاً همین کار را انجام میدهند و هیچ فرقی نمی کند. گوشی تست دقیقاً یک گوشی آنالوگ است وقیمت زیادی هم ندارد.
کار ترمینال کروز
در ترمینال کروز، پرت ها از صفر تا شماره ی ۹ وجود دارد اما در ترمینال هایی که در بازار است ممکن است به جای صفر، از یک شروع شود تا ۱۰ که ۱۰ را با صفر نشان میدهند.
همانطور که گفتیم، ترمینال کروز، ترمینالی است که ارتباط بین زوج سیم ها را برای ما برقرار می کند بدون اینکه بخواهیم روکش سیم را جداکنیم پس اتصال بین زوج سیم ها را به بهترین شکل ممکن برای ما برقرار می کند.
آیا فقط ترمینال کروز برای پست های مخابراتی مورد استفاده قرار می گیرد ؟
بدون ترمینال کروز عیب یابی اگر نگوییم محال ولی واقعاً زمان گیر است. قابلیت بسیارمهم، فیوز ها هستند.
این ترمینال کروزهای ساخت آلمان چندین سال است که جایگزین تمام ترمینال ها شده اند و در همه پست ها همین ترمینال را می بینید.
اگر در پروژه ای ترمینال های قبل از این را ببینید نشان از این دارد که خیلی قدیمی هستند و حدود چهل یا پنجاه سال قدمت دارد و سایزشان نیز بزرگ تر است و ابزار خودشان را نیز دارد اما مورد نیاز شما نیست چون که تازه کار هستید همین ترمینال را بتوانید کار کنید و ارتباط برقرارکنید کافی است و قطعاً بعد از کارکردن با این ترمینال متوجه می شوید که کار کردن با این ترمینال چقدر راحت است و چقدر مهم است که ما در بستر های مخابراتی از ترمینال کروز برای اتصال زوج سیم ها استفاده کنیم.
اگر ترمینال از نوع کروز نباشد، پیچی است که هر طرفش دو تا پیچ دارد. دو زوج سیم به هم وصل شده و ساختار خیلی ساده ای دارد و اگر از ۷، ۸ ، ۱۰ پرت بیشتر باشند کارایی ندارند پس اگر جایی دیدید که ترمینال از نوع پیچی است پیشنهاد کنید به کارفرما که آنها را عوض کنند و از توع ترمینال کروز استفاده کند.
مزیت استفاده از ترمینال کروز
فرض کنید پانصد یا دوهزار زوج سیم داشته باشیم آیا می توانیم، دو هزار زوج سیم را با دو هزار زوج سیم دیگر به همدیگر ببندیم تا بوق را از مرکز تلفن به داخلی ها منتقل کنیم؟ این کار اصلاً منطقی نیست و زمان بر است. از طرف دیگر اگر یکی از این داخلی ها قطع شود چطور می خواهید پیدا کنید که کدام سیم قطع شده؟
پس عملاً اگر از ترمینال کروز و پست های مخابراتی استفاده نکنیم مدیریت و عیب یابی، امکان پذیر نیست.
بنابراین، یک زوج سیم را وقتی می خواهیم به زوج سیم دیگر ارتباط بدهیم بهترین کار استفاده از ترمینال کروز است.
اگر کابل ها در ترمینال کروز، درست پانچ شود و ترمینال کروز جنس خوبی داشته باشد به هیچ عنوان اتلاف نداریم.
کاربرد فیوز ترمینال کروز
همانطور که گفتیم ۱۰ پرت در هر ترمینال کروز داریم. اولی، پرت یک، بعدی، پرت دو بعدی سه بعدی چهار ، پنج تا ده. پس، می توانیم ده تا زوج سیم را در بالا به ده زوج سیم در پایین اتصال بدهیم.
وی فیوز، دوتا پلیت داریم این دو پلیت وارد ترمینال شده و به زوج سیم وصل می شوند. فیوز به دو رشته سیم وصل شده و در نهایت این زوج سیم را می توان به یک تلفن آنالوگ یا همان گوشی تست وصل کرد.
پس دو پلیت را به دو رشته سیم و دو رشته سیم را به تلفن آنالوگ وصل می کنیم پس تلفن، در نهایت یک فیوز دارد که به آن وصل شده اگر گوشی تست را خریداری کنید داخل جعبه آن یک دانه فیوز کروز می بینید که دو رشته سیم از آن خارج شده و همین دو رشته سیم دقیقاً به این گوشی وصل می شود و اگر فیوز کروز را در ترمینال کروز قرار بدهید هر بوقی که داشته باشد روی این گوشی به شما نشان می دهد. به همین راحتی میتوانید تشخیص بدهید کدام پورت چه بوقی دارد چه دیتایی دارد اصلاً بوق دارد یا خیر.
درصورتیکه اگر پوسته زوج سیم بالا و پایین را کنده بودید و به هم بسته بودید و در نهایت چسب زده بودید نمی توانستید تشخیص بدهید که روی این زوج سیم چه بوقی دارد و واقعاً شدنی نیست اما روی ترمینال کروز از طریق فیوز کروز به راحتی می توانید تمام پورت هایی که روی ترمینال و روی کل پست مخابراتی است را تشخیص بدهید.
وقتی مثلاً یک داخلی قطع می شود می توانید فیوز را بزنید تا ببینید کدام پورت قطع است. به همین راحتی می توانید آن پورت را پیدا کنید پس کاربرد این فیوز کروز دقیقاً پیدا کردن این است که ما روی این زوج سیم ها چه بوق یا چه دیتایی را داریم.
جمع بندی
در این مبحث آموزشی با پست های مخابراتی آشنا شدید، ترمینال کروز را شناختید و گفتیم که انواع پست با ظرفیت های مختلفی را داریم که بر حسب مقدار مصرف کار باید انتخاب کنیم.
ابزار ها را نیز به شما معرفی کردیم و گفتیم مهمترین ابزار، قیچی کروز است که حتماً باید همراتان باشد.
ساختار یک ترمینال کروز را نیز توضیح دادیم و همچنین فیوز که مهمترین بخش ترمینال کروز است و با استفاده از این ابزار می توانیم عیب یابی یا راه اندازی کنیم.
شاید این مباحث برای شما مقداری مبهم باشد و کاملاً متوجه نشوید اما در کارگاه های عملی ISG مرحله به مرحله برای شما توضیح می دهیم و به صورت عملی نشان می دهیم که این فیوز به چه صورتی است و چطور به تلفن وصل شده و ساختار آن به چه صورت است و چطور می توانیم روی ترمینال کروز از آن استفاده کنیم.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سانترال ، ویپ و شبکه با ما همراه باشید…
ttttttttttttttttttttttt
پست مخابراتی (MDF) و معرفی قسمتهای اصلی آن
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
پست مخابراتی وظیفه ارتباط بین داخلیها، مرکز تلفن و خطوط شهری را برعهده دارد و قاعدتاً هر محیطی که نیاز به سانترال و یا تلفن سانترال داشته باشد باید از MDF هم استفاده شود که سایز MDF بستگی به تعداد زوج سیمها دارد. پستهای بزرگ مخابراتی را با سالن MDF میشناسیم و از اصطلاح سالن برای پستهای کوچک مخابراتی استفاده نمی کنیم.
آنچه در این مقاله می خوانید:
ساختار کلی پست مخابراتیکاربرد ترمینال کروزانواع کابل های ورودی و خروجی به MDFانواع پستهای مخابراتیانواع پست مخابراتی ازنظر جنسانواع پستهای مخابراتی ازنظر کاربردهای محیطی:انواع مختلف کابل مخابراتی و محیطهای استقرار آنها تقسیمبندی پست مخابراتی بر اساس زوج سیمساختار کلی پست مخابراتی
بدنه پست: همانطور که از اسم آن مشخص است ساختار اصلی و بدنه پست است که باید در فضای مناسب به دیوار متصل شود.فریمها: بهصورت ستونهای عمودی قرار دارند که ترمینال کروز بر روی آن نصب میشود.ترمینال کروز: ترمینال های مخابراتی هستند که وظیفهی ارتباط زوج سیمهای بالایی به سیمهای ارتباطی را برعهده دارند.زوج سیمها: سیمهای بالای ترمینال کروز هستند که با قیچی کروز برحسب رنگ زوج سیمهای مخابراتی پانچ شده اند. (با رعایت ترتیب رنگها)سیمهای ارتباطی: زوج سیم هایی هستند که در پایین هر پورت ترمینال کروز قرار می گیرند و ارتباط بین زوج سیم های بالای هر ترمینال را باترمینال دیگر برقرار می کنند که با نام سیم رانژه می شناسیم. در واقع با استفاده از این زوج سیم ها ارتباط بین دو زوج سیم را برقرار می کنیم.
ترمینال کروز معمولاً به رنگ سفید بوده و دارای یکپایه است که به پست مخابراتی متصل میشود. روی هر ترمینال کروز ده پورت مختلف وجود دارد که به ترتیب از ۱ تا ۱۰ شمارهگذاری شدهاند و هرکدام از این پورتها برای اتصال یک زوج سیم مورداستفاده قرار میگیرد.
زمانی که یک زوج سیم به پورت شماره X متصل شود و نیاز به خروجی گرفتن از این پورت داشته باشیم باید زوج سیم رانژه را حتماً به پورت خروجی یا همان پورت پایینی ترمینال متصل کنیم.
ترمینال کروز از لحاظ ظرفیت (زوج سیمها) به شکلهای مختلفی تولید شده است به طور مثال ۵ پورت تا ۱۰ پورت که معمولاً از ترمینال کروز ۱۰ پورت استفاده میشود و به همین دلیل فریمهایی که بر روی پست مخابراتی نصب میشود معمولاً مخصوص ترمینالهای ۱۰ پورت است؛ پس اگر فریم روی پست سایز ۸ پورت باشد حتماً باید از ترمینال کروز ۸ پورت استفاده کنید.
ترمینال کروزها از لحاظ اتصال به دو صورت تولید شدهاند که معمولاً از نوع اول هستند؛ نوع اولیه زوج سیمهای بالایی به زوج سیمهای پایینی متصل هست (بیشتر از این نوع استفاده میشود) ولی نوع دوم بهصورت اولیه ارتباط ندارد و حتماً باید از فیوز استفاده شود. (معمولاً این ترمینالها قهوهای رنگ هستند) دلیل این کار افزایش امنیت پورتهای ورودی است که معمولاً برای خطوط شهری آنالوگ استفاده میشود که حتماً نیاز به فیوز است.
کاربرد ترمینال کروز
همانطور که بهصورت خلاصه گفته شد؛ ترمینال کروز جهت ارتباط زوج سیم بالایی و پایینی استفاده میشود که برای این کار نیاز است تا از قیچی کروز استفاده کنید. تصور کنید که ۵۰۰ زوج سیم را بخواهید به هم متصل کنید که این ۵۰۰ زوج سیم شامل کابلهای سانترال، کابلهای داخلیها و کابلهای خطوط شهری باشد. برای این کار به مدتزمان بسیار زیادی نیاز دارید تا ارتباط برقرار شود. در این شرایط احتمال خطا بسیار بالا است و کاربرد ترمینال کروز زمانی مشخص میشود که بخواهید خطوط و اتصالات را جابهجا کنید که این کار در نبود ترمینال کروز بسیار زمانبر و طاقتفرسا خواهد بود.
انواع کابل های ورودی و خروجی به MDF
بهطورکلی سه دسته کابل وارد پست مخابراتی میشود که در تصویر بالا مشخص است.
دسته اول شامل کابلهای جک است که ارتباط بین سانترال و پست است و شامل کابلهای جک، کارتهای خطوط شهری و خطوط داخلی است.
دسته دوم شامل کابلهای خطوط شهری آنالوگ است که از سمت مخابرات آمده و باید وارد پست شود.
دسته سوم کابلهای داخلیها هستند که همان کابلهای ساختمان محسوب میشود.
نحوهی ارتباط بین پست با داخلیها، سانترال و خطوط شهری بر روی تصویر نامگذاری شده است.
شما باید از طریق MDF و توضیحاتی که داده شده، خطوط شهری ورودی به پست که شماره ۳ است را با استفاده از زوج سیمهای ارتباطی به ترمینالی که کابلهای جک کارت شهری بر روی آن است متصل کنید تا خطوط شهری مخابرات به خطوط شهری شماره ۱ که پورتهای ورودی سانترال محسوب میشود متصل کنید و به این روش خطوط شهری وارد سانترال میشود. همچنین این عملیات برای داخلیها هم باید انجام شود و طبق توضیحات قبل کابل خطوط داخلیها که از سانترال با شماره ۲ وارد پست شده است؛ از طریق زوج سیمهای ارتباطی به کابلهای داخلیها که شماره ۴ است متصل میشود تا داخلیها راهاندازی شوند.
انواع پستهای مخابراتی
انواع پست مخابراتی ازنظر جنس
پستهای مخابراتی ازنظر جنس به دودسته پلاستیکی و فلزی تقسیم میشوند. پستهای مخابراتی ساختهشده از مواد پلاستیکی، قیمت بسیار پایینی دارند. این پستها معایبی دارند که در محیطهای مختلف کارایی خود را از دست میدهند.
پستهای مخابراتی ساختهشده از مواد اولیهی فلزی در صورت نقص و خرابی مشکلاتی را برای افراد به وجود میآورند؛ این در حالی است که استحکام و پایداری بیشتری نسبت به پستهای مخابراتی ساختهشده توسط مواد پلاستیکی دارند.
انواع پستهای مخابراتی ازنظر کاربردهای محیطی:
باتوجهبه اینکه این محصولات در مناطق مختلف و با شرایط آبوهوایی خاص مورداستفاده قرار میگیرد میتوان آنها را به دودسته پست مخابراتی معمولی و بارانی تقسیم کرد.
پستهای معمولی در مکانهای بسته مورداستفاده قرار میگیرند اما برای استفاده در مکانهای باز یا معابر عمومی بهتر است از پستهای مخابراتی بارانی استفاده کرد.
پستهای بارانی بر روی اتصالات ورودی و خروجی خود دارای عایقبندیهایی هستند که باعث افزایش سطح ایمنی آنها میشود؛ همچنین این عایقبندی به جلوگیری از پوسیدگی سیمها و اتصالات کمک به سزایی میکند.
انواع مختلف کابل مخابراتی و محیطهای استقرار آنها
تقسیمبندی پست مخابراتی بر اساس زوج سیم
پستهای مخابراتی باتوجهبه ارتباطات و کاربردی که از طریق زوج سیمهای ارتباطاتی دارند به انواع مختلفی تقسیم میشوند. تعداد زوج سیمهای هرکدام از این ترمینالها میتواند معیاری برای تقسیمبندی پستهای مخابراتی باشد. امروزه در بازار شاهد تنوع زوج سیمها در پست مخابراتی هستیم. تنوع این زوج سیمها شامل سیمهای ۳۰، ۵۰، ۱۰۰، ۲۰۰، ۴۰۰ هست.
ttttttttttttttttttttttt
پست مخابراتی چیست / معرفی پست مخابراتی ،انواع و کاربرد آن
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
پست های مخابراتی که امروزه روی دیوارهای کوچه و خانه ها مشاهده می کنیم نمونه ای از پست های تلفن هستند که مخابرات از آن ها برای تسهیل ارتباطات استفاده می کند.
آنچه در این مقاله می خوانید:
پست مخابراتیبررسی کاربرد پست مخابراتینوع اتصال زوج سیم ها در پست مخابراتیانواع پست از نظر جنسانواع پست از نظر کاربرد های محیطیتقسیم بندی پست های مخابراتی بر اساس زوج سیم
اهمیت ارتباطات و لزوم رعایت ایمنی در استفاده از وسایل ارتباطی باعث شده است تا امروزه از وسایل مختلفی برای انتقال اطلاعات استفاده شود.
نوع کاربرد و همچنین عوامل محیطی در استفاده از پست های مخابراتی تاثیرگذار است و باعث می شود تا در هر منطقه شاهد استفاده از یک نوع پست خاص و مناسب باشیم.
پست مخابراتی
در تعریف پست مخابراتی می توان گفت که برای کابل کشی برق، تلفن یا تصویر به یک منطقه لازم است تا یک نقطه به عنوان مکان تقسیم در نظر گرفته شود.
این نقطه تقسیم باعث می شود تا از یک کابل برق یا تلفن بتوانیم تلفن های مختلفی را در یک کوچه یا منطقه راه اندازی کنیم.
همین امر باعث شده است تا از پست های مخابراتی برای تقسیم خطوط تلفن در یک منطقه استفاده شود.
در واقع ما نمی توانیم یک کابل با ظرفیت بالا را مستقیم به تلفن متصل کنیم و برای اتصال آن باید از طریق پست مخابراتی این ظرفیت را بین تلفن های مختلف تقسیم کنیم تا بتوانیم از همه ی آن ها به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم.
پست مخابراتی را با توجه به زوج سیم هایی که می توانند راه اندازی نموده و جنس آن ها دسته بندی می کنند.
بررسی کاربرد پست مخابراتی
همانطور که در بالا نیز اشاره شد، از این پست ها برای تقسیم ظرفیت وارد شده از طریق کابل اصلی مخابرات و راه اندازی تلفن های مختلف در یک منطقه استفاده می شود.
این کار را می توان مهم ترین وظیفه و کاربرد پست های مخابراتی دانست در حالی که علاوه بر این با توجه به نوع جنسی که این وسایل دارند از آن ها به عنوان یک سپر ایمنی نیز استفاده می شود.
هرسوالی که داری در انجمن مطرح کن
نوع اتصال زوج سیم ها در پست مخابراتی
بستن اتصالات در پست های تلفن با توجه به همین ترمینال ها انجام می شود.
در صورتی که از ترمینال های پیچی در داخل پست استفاده شده باشد، باید ابتدا زوج سیم ورودی از طریق کابل اصلی را زیر پیچ بسته و سپس زوج سیم خروجی را روی پایه نظیر آن بر روی ترمینال پیچی ببندیم.
اما اگر از ترمینال های کروز در داخل پست استفاده شده باشد، بهتر است برای اتصال زوج سیم های ارتباطی باید ابتدا این زوج سیم ها را با قیچی کروز روی پایه ی بالایی پرس نموده و زوج سیم خروجی را نیز روی پورت پایینی ترمینال کروز قیچی نمود.
داخل پست های مخابراتی از ترمینال های ایستاده پیچی یا از ترمینال های کروز استفاده شده است.
آشنایی بیشتر با انواع سیم و کابل
انواع پست از نظر جنس
پست های مخابراتی را از نظر نوع جنس به دو دسته تقسیم می کنند.
اولین دسته ی این پست ها را پست هایی تشکیل می دهند که در ساخت آن ها از مواد اولیه ی پلاستیکی استفاده شده است.
این محصولات در کنار مزایایی ماند قیمت ارزانتر می توانند دارای معایبی نیز باشند و در محیط های مختلف کارایی خود را از دست دهند.
نوع دیگر از پست های مخابراتی از مواد اولیه ی فلزی ساخته می شود. این پست ها نیز ممکن است در صورت نقص و خرابی مشکلاتی را برای افراد به وجود بیاورند در حالی که استحکام و پایداری بیشتر آن ها می تواند به عنوان یک مزیت بسیار مهم تلقی شود.
دوره آموزش سانترال پاناسونیک و ایزابل (سیپ سرور)
انواع پست از نظر کاربرد های محیطی
با توجه به اینکه این محصولات در جاهای مختلفی با سرایط آب و هوایی خاص مورد استفاده قرار می گیرند، می توان آن ها را به دو نوع پست مخابراتی معمولی و بارانی استفاده کرد.
پست های معمولی در مکان های بسته مورد استفاده قرار می گیرند اما برای استفاده در مکان های روباز یا معابر عمومی حتماً باید از پست های بارانی استفاده نمود.
پست های بارانی بر روی اتصالات ورودی و خروجی خود دارای عایق بندی هایی هستند که باعث افزایش سطح ایمنی آن می شود.
علاوه بر این پست های بارانی باعث می شوند تا در محیط های مرطوب خطر پوسیدگی برای سیم ها و اتصالات مختلف بسیار کاهش یابد.
بنابراین برای استفاده از پست های مخابراتی ابتدا باید اطلاعات دقیقی از نیاز های کاربردی خود در محل و همچنین مکان مورد نظر برای نصب پست داشته باشیم تا بتوانیم شاهد پایداری و کیفیت بالای آن در سال های متوالی باشیم.
البته برای اطمینان بیشتر در هر کدام از این پست های تلفن یا برق، قفل درب در نظر گرفته شده است که معمولاً همراه با پست خریداری شده ارائه می شود.
تقسیم بندی پست های مخابراتی بر اساس زوج سیم
پست های مخابراتی با توجه به ارتباطات و کاربردی که در محل دارند می توانند از طریق زوج سیم های ارتباطی به انواع مختلفی تقسیم شوند.
تعداد زوج سیم های هر کدام از این ترمینال ها نیز می تواند معیاری برای تقسیم بندی پست های مخابراتی باشد.
امروز در بازار شاهد تنوع تعداد زوج سیم ها در این پست ها هستیم به طوری که به راحتی می توان زوج سیم های ۳۰، ۵۰، ۱۰۰، ۲۰۰، ۴۰۰ را مشاهده نمود.
علاوه بر این زمانی که بخواهیم از ظرفیت های بالاتر و تعداد زوج سیم های بیشتری استفاده نماییم لازم است تا از شاسی های دست ساز یا از کافو ها استفاده کنیم.
بنابراین می توان با توجه به جنس و نوع کاربرد دستگاه ها و همچنی ترمینال های قرار گرفته در داخل آن به طور مثال به صورت زیر نام هر پست مخابراتی را مشخص نمود.
پست ۳۰ زوج پلاستیکی بارانی
پست ۵۰ زوج فلزی معمولی
پست ۱۰۰ زوج پلاستیکی قفل دار با ترمینال پیچی
پست ۱۰۰ زوج فلزی معمولی
پست ۲۰۰ زوج فلزی قفل دار بارانی با ترمینال کروز
برای ارتباط بین زوج سیم های ورودی و زوج سیم های خروجی از سیم رانژه استفاده می شود که این نوع ارتباط حتما باید توسط افراد متخصص انجام شود تا مشکلی در استفاده از کابل های خروجی پست های مخابراتی به وجود نیاید.