آشنایی با استانداردهای شبکه
آشنایی با استانداردهای شبکه که برای انواع شبکه ها دسته بندی شده اند و باعث شناخت مشخصات داخلی شبکه ها می شود، می تواند بسیار مفید باشد.
آنچه در این مقاله می خوانید:
آشنایی با استانداردهای شبکهاستانداردهای مربوط به شبکههای Ethernet بر اساس کابل کشیاستاندارد ۱۰base-Tاستاندارد ۱۰۰base-T (Fast Ethernet )استاندارد ۱۰۰Base-txاستاندارد۱۰۰۰base-Tاستاندارد ۱۰GBase-Tاستاندارد شبکه های دارای کابل فیبر نوریاستاندارد ۱۰۰۰Base-LX(1-Gigabite Ethernet )استاندارد ۱۰۰۰Base-SX (1-Gigabite Ethernet )استاندارد های فیبرمثالی از کاربرد کابل ها شبکهآشنایی با چند واژه جهت بالا بردن اطلاعات عمومیAttenuation :(تضعیف،کاهش)EthernetTransceiverThroughputBandwidthRound trip time (RTT)MultiplexBasebandBroadbandاستانداردهای مربوط به شبکههای Ethernet بر اساس کابل کشی
متداول ترین استانداردهای شبکه اترنت برای کابل های Twisted Pair عبارتند از:
استاندارد ۱۰base-T
این عبارت از ۳ قسمت (۱۰، کلمه base و حرف T) تشکیل شده است.
عدد ۱۰ نشان دهنده این است که حداکثر throughput که می توانید استفاده کنید، Mbps 10 است.
Base هم نشان دهنده شبکه های Ethernet و هم نشان دهنده خط baseband است.
حرف T نشان دهنده Twisted pair به معنای کابل تویستدپر است
پس این استاندارد، نشان دهنده شبکه ای است که از کابل های Twisted pair با استاندارد Ethernet و پهنای باند ۱۰Mbps استفاده می کند.
استاندارد ۱۰۰base-T (Fast Ethernet )
دقیقاً مثل استاندارد قبلی است با این تفاوت که throughput آن ، ۱۰ برابر بیشتر شده و شما حجمی معادل ۱۰۰Mbps را می توانید از پهنای باند استفاده کنید. استانداردی که IEEE در نظر گرفته استاندارد IEEE 802.3U است.
استاندارد ۱۰۰Base-tx
تفاوت آن با استاندارد قبلی فقط در حرف x است که نشان دهنده Full-duplex transmission آن است یعنی وقتی شما در شبکه از ۲ کابل Twisted pair به صورت همزمان برای ارسال و دریافت استفاده می کنید هم روی سرعت و هم روی کالیژن دامین (Collision Domain) تاثیر می گذارد. بنابراین، کارایی بهتری نسبت به شبکه ۱۰۰base-T خواهد داشت.
استاندارد۱۰۰۰base-T
به استاندارد۱۰۰۰base-T شبکه گیگا اترنت هم گفته می شود. تنها تفاوت باز هم استفاده از throughput بیشتر نسبت به شبکه های قبلی است. یعنی از کابلی با کتگوری(دسته بندی) بالاتر استفاده می کنید. استاندارد آن IEEE802.3ab standard است که نشان دهنده نوع کابل و سرعتی است که در این شبکه مورد استفاده قرار میگیرد.
استاندارد ۱۰GBase-T
سرعت آن نسبت به استاندارد قبلی ۱۰ برابر استاندارد IEEE802.3an است. در این استاندارد، از کابل هایی با حداکثر طول ۱۰۰ متر بین دو نود می توان استفاده کرد چون بیشتر از آن، دچار افت سیگنال می شود.
در این شبکه ها می توان حداکثر از ۳ سگمنت (بخش) استفاده کرد. همانطور که در آموزش های قبلی توضیح دادیم سگمنت بخش های مختلف از یک شبکه است که توسط دستگاهی مثل بریج (پل) به صورت جداگانه به هم وصل می شوند.
استاندارد شبکه های دارای کابل فیبر نوری
شبکه هایی که از کابل های فیبر نوری استفاده می کنند استانداردهایی دارند که به عنوان نمونه چند مورد را بررسی میکنیم:
استاندارد ۱۰۰۰Base-LX(1-Gigabite Ethernet )
عدد ۱۰۰۰ مثل استاندارد های قبلی، نشان دهنده همان throughput است،۱۰۰۰ مگابیت بر ثانیه مقدار پهنای باندی است که می توان برای انتقال این حجم اطلاعات از آن استفاده کرد.base هم Ethernet و Lx هم از استاندارد های مربوط به شبکه است که از فیبر نوری استفاده میکنند.
در این شبکه هم می توان از نوع کابل Single mode و هم از نوع multimode استفاده کرد. اگر از نوع Single mode استفاده شود، طول کابل Single mode به کار برده شده می تواند ۵۰۰۰ متر باشد و طول کابل multimode هم حدودا ۵۵۰ متر قابل استفاده است.
استاندارد ۱۰۰۰Base-SX (1-Gigabite Ethernet )
در این شبکه فقط از کابل نوع multimode استفاده می کنیم. اگر کابلی مورد استفاده از نوع ۵۰ میکرون باشد می توان حداکثر تا ۵۵۰ متر به صورت یک تکه از آن استفاده کرد ولی اگر از نوع کابل به قطر ۶۲.۵ استفاده کنیم حداکثر به طول ۲۷۵ متر می توان از این نوع کابل بهره برد.
در این جدول زیر، مهم ترین استاندارد ها را برای شما به نمایش گذاشتیم که با هم بررسی و مقایسه می کنیم.
در این جدول اطلاعات به صورت زیر دسته بندی شده اند:
ستون اول: سمت راست، نوع استاندارد.
ستون دوم: حداکثر سرعتی که می توانند ساپورت کنند.
ستون سوم: حداکثر طولی که برای نوع کابل در نظر گرفته شده می توان استفاده کرد.
ستون چهارم: نوع کابلی که می توان در این استاندارد شبکه استفاده کرد.
به عنوان مثال از استاندارد ۱۰GBase-T که با آن آشنا شدیم شروع می کنیم. در جدول می بینیم که ۱۰ مگابایت بر ثانیه سرعت دارد و می توان از کابل نوع cat 3 یا از better UTP نیز به طول ۱۰۰ متر استفاده کرد.
استاندارد شبکه بعدی ۱۰۰Base-tx هست که قبلاً با آن آشنا شدیم و حداکثر سرعت ۱۰۰ مگابایت بر ثانیه و با طول ۱۰۰ متر ولی از کابل نوع cat5 یا better UTP می توانیم استفاده کنیم. (پس طبق جدول حداقل باید از نوع کابل cat 5 یا بهتر از آن استفاده کنیم ).
استاندارد شبکه بعدی ۱۰۰۰Base-t است که حد اکثر سرعت ۱۰۰۰ مگابایت بر ثانیه سرعت دارد که می توان از کابل cat5 یل better UTP به طول ۱۰۰ متر استفاده کرد که البته طبق جدول، بهتر است از کابل cat 5 استفاده شود.
استاندارد بعدی ۱۰GBase-T است که سرعت آن ده هزار مگابایت بر ثانیه با طول ۱۰۰ متر و می توان از کابل cat6 یا cat7 استفاده کرد که البته بهتر است از cat 7 استفاده کرد.
استاندارد های فیبر
در این جدول از استاندارد ۱۰۰Base-tx به بعد، استاندارد های فیبر هستند. این استاندارد شبکه، دارای پهنای باند ۱۰۰ مگابایت بر ثانیه با طول کابل ۲۰۰۰ متر است که میتوان از کابل نوع MMF (مالتی مود فیبر) در آن استفاده کرد.
استاندارد شبکه بعدی، ۱۰۰۰Base-Lx است که پهنای باند ۱۰۰۰ مگابایت بر ثانیه دارد و می توان از کابل MMF به طول ۵۵۰ متر و کابل SMT (سینگل مود فیبر )به طول ۵۰۰۰ متر در آن استفاده کرد.
استاندارد بعدی ۱۰۰۰BASE-SX است که دارای پهنای باند ۱۰۰۰ مگابایت بر ثانیه بوده و تا طول کابل حداکثر ۵۵۰ متر را ساپورت می کند که البته به قطر هسته، نوع کابل، پهنای باند و کیفیت کابلی که استفاده می کنیم، بستگی دارد.
استاندارد بعدی ۱۰GBase-SR و ۱۰GBASE-SW هستند که می توانید در هر دوی آنها ۱۰ هزار مگابایت بر ثانیه به عنوان Throughput داشته باشید و چون از کابل MMF استفاده می کند می تواند حداکثر تا ۳۰۰ متر را پشتیبانی کند که البته به قطر هسته کابل ،کیفیت کابل و پهنای باند مورد استفاده بستگی دارد.
در این جدول، استاندارد شبکه بعدی ۱۰GBase-LR و ۱۰GBase-LW هستند که هر دو از کابلSMF استفاده می کنند که می تواند سرعت زیادی به اندازه ۱۰۰۰۰ مگابایت بر ثانیه با طول ۱۰۰۰۰ متر را ساپورت کند.
آخرین استاندارد شبکه در جدول، ۱۰GBase-ER و ۱۰GBase-EW هستند که حد اکثر سرعت آنها ۱۰۰۰۰ مگابایت بر ثانیه است ولی طول بسیار زیادتری را به خاطر نوع کابل SMT (با قطر مناسبی که می تواند تا ۴۰۰۰۰ متر را برای هر سگمنت استفاده کند نسبت به استاندارد های قبلی پشتیبانی می کنند.
این نوع کابل برای شبکه های Interconnect استفاده می شود که فاصله بین آنها زیاد است و حتی میتواند فاصله بین دو کشور را نیز پوشش دهد.
توجه داشته باشید که در این جدول فقط تعدادی از استاندارد های شبکه Ethernet به نمایش در آمد اگر مایلید با تمام استاندارد های Ethernet که IEEE آنها را کدگذاری کرده، آشنا بشوید، جستجو در اینترنت و به خصوص ویکیپدیا می تواند منبع بسیار خوبی باشد.
اگر مایلید در قسمت passive اینترنت یا شبکه کار کنید باید با تمامی این قسمت ها آشنا باشید ولی برای شخصی که قرار است در آینده active کار باشد یعنی بیشتر به صورت configuration (پیکربندی) و implementation(پیاده سازی) نرم افزاری یا دیوایس های شبکه کار کند تا همین حد اطلاعات نیز کافی است.
مثالی از کاربرد کابل ها شبکه
در تصویر بالا، یک مثال ذکر شده که در آن در مورد چگونگی استفاده از کابل ها در شبکه های بزرگ توضیح داده شده است. در سمت راست شبکه مربوط به( نتوورک سرویس پرووایدر) NSP را می بینید که در آن از کابل های بسیار قدرتمندی باید استفاده شود چون باید طول یا حجم بسیار زیادی از اطلاعات را ساپورت کنند که بین دو تا Router شبکه از نوع کابل ۱۰GBase-SR استفاده شده که مشخصات آن را در اسلاید قبل دیدید.
بین NSP و قسمت بعدی که ISP یا Internet service provider است یک کابل WAN قرار دارد که این کابل در خط مخابراتی یک کشور مثل کشور ایران توسط مخابرات ارائه می شود. خود مخابرات نیز ممکن است از یکی از همین کابل ها که تا اینجا از آن ها اسم بردیم، استفاده کند که مسئله جداگانه ای است .
در این تصویر از LINK WAN استفاده شده یعنی اینکه یک بستر بزرگ مخابراتی این دو را با استاندارد های مختلف به هم متصل می کند .
در مرحله بعد به ISP می رسیم که می بینید که باز هم بین روترهای ISP که ممکن است محوطه بزرگی را پوشش دهند از نوع کابل ۱۰۰۰Base-T استفاده می کنند که البته اجباری برای استفاده از این کابل نیست. در واقع این یک مثال بود که با توجه به نوع، حجم، تعداد و طول فواصلی که اینجا داریم، این نوع کابل را به عنوان مثال استفاده کرده است.
وقتی که ISP به کمپانی های کوچکتر یا شبکه های کوچکتر که شبکه های LAN باشند، سرویس میدهد، از استاندارد های ضعیف تری مثل ۱۰۰Base-T و ۱۰GBase-T برای ارتباط بین سوییچ و روترها و دستگاه های داخل و حتی برای رسیدن به کامپیوترهای مقصد استفاده می شود.
در اینجا یادآوری می کنم که واژه هایی مانند روتر، سوییچ و بریج را در قسمت های بعدی خواهیم شناخت فقط بدانید که اینها، دیوایس یا دستگاه هایی هستند که داخل شبکه برای برقراری ارتباط بین قسمت های مختلف در نظر گرفته شده اند و مشخصات دقیق تر را در قسمت های مربوطه مطالعه خواهیم کرد.
آشنایی با چند واژه جهت بالا بردن اطلاعات عمومی
Attenuation :(تضعیف،کاهش)
کاهش توانایی سیگنال در حال عبور از کابل به دلیل افزایش فاصله فرستنده تا گیرنده:
یعنی سیگنالی که در مبدا تولید میشود و قرار است به مقصد برسد از مدیا ها یا کابل های مختلف یا حتی از خطوط وایرلس باید عبور کند تا به آن دستگاه هایی که به عنوان گیرنده باید این اطلاعات را دریافت کند، برسد.
هر چقدر فاصله فرستنده تا گیرنده بیشتر باشد و در این فاصله، ریپیتر هم استفاده نشود، این سیگنال ها ضعف پیدا می کنند و کم کم از بین می روند به این توانایی که سیگنال از مبدا به مقصد ارسال می شود و کم کم کاهش پیدا می کند Attenuation می گویند.
برفرض مثال، شما یک اینترنتی از سرویس دهنده گرفتید که بر روی خط adsl شما باید ارائه شود، سوئیچ سرویس دهنده مخابرات هم با شما مثلاً ۱۰۰۰ متر فاصله دارد، این متراژ هر چقدر بیشتر شود، کیفیت آن سیگنال هم کم کم کاهش پیدا می کند و در نهایت ما Attenuation را خواهیم داشت.
در فصل مربوط به مودم ها توضیح خواهیم داد که چگونه میزان Attenuation را بررسی کنید. در واقع هر چقدر میزان Attenuation بالاتر برود یعنی افت سیگنال وجود دارد.
Ethernet
اترنت یکی از استاندارد های شبکه LAN است. در این نوع استاندارد معمولاً از کالیژن و تصادم به خاطر نوع پروتکل های مورد استفاده جلوگیری می شود. یک دستگاه مرکزی ارتباط دهنده بین قطعات داخلی است که در فصل های آینده بیشتر با آن آشنا خواهیم شد.
Transceiver
دستگاهی که هم ارسال و هم دریافت سیگنال را انجام می دهد. البته به کانورتر هایی که می توانند بین دو نوع مدیا مختلف مثل کابل های کوآلتس با توییستد پر و یا کابل های فایبر اپتیک با توییستد پر قرار بگیرند، transceiver convertor هم گفته میشود.
Throughput
میزان اطلاعاتی که در یک بازه زمانی مشخص جابجا می شود.
Bandwidth
پهنای باند خط، میزان اطلاعاتی است که میتواند در یک لحظه از خط عبور کند. وقتی شما از کابل cat5 یا کابل cat6 استفاده می کنید یک Bandwidth به صورت تئوری برای آن در نظر گرفته شده است ولی معمولاً این Bandwidth به صورت عملی به طور کامل استفاده نمی شود بلکه بستگی به عواملی مثل مقدار ترافیک روی خط دارد.
مواردی مثل نویز یا دستگاه هایی که بین مسیر قرار می گیرد موجب می شود که در نهایت شما نمی توانید میزان کامل Bandwidth را استفاده کنید.
به طور مثال، فرض می کنیم یک اتوبوس در یک باند ۴ لاینه حرکت می کند یعنی در هر لحظه ۴ اتومبیل در کنار هم می توانند رد شوند. اگر در نظر بگیریم اتومبیل ها چسبیده به هم در اتوبان پشت سر هم عبور کنند، در ۱ساعت شاید نزدیک به ۱میلیون اتومبیل می تواند بگذرد .
البته در واقعیت این طور نیست چون ممکن است برای این اتوبان خط ظرفیتی مشخص شده باشد یا قسمتی از اتوبان دچار مشکل شده باشد در واقع Bandwidth کم می شود یا مثلاً ایستگاه عوارضی در اتوبان داریم که میزان سرعت اتومبیل ها را کم میکند که باعث می شود تعداد ماشین هایی که از اتوبان رد می شوند کم شود. این Throughput میزان واقعی اطلاعاتی است که باید عبور کند که در ادامه کار ما با این Throughput بیشتر سروکار خواهیم داشت.
Round trip time (RTT)
مدت زمانی که یک واحد اطلاعات (packet )از فرستنده به گیرنده ارسال و جواب دریافت می شود که زمان بسیار حساس و مهمی است و خیلی از شبکه ها به این زمان وابسته هستند و باید رعایت شود.
Multiplex
عبور بیش از یک سیگنال از یک خط ارتباطی به صورت همزمان. شبکه هایی که قابلیت مولتی پلکس دارند میتوانند در هر لحظه روی یک خط (چه کابل باشد یا فضای وایرلس )چندین سیگنال را به صورت همزمان ارسال کنند.
Baseband
خط یا شبکه ای که فقط یک سیگنال را در یک لحظه از خود عبور می دهد (شبکه اترنت).
Broadband
شبکهای که در خط ارتباطی آن بیشتر از یک نوع سیگنال رد و بدل می شود ( کابل های مخابرات برای ADSL ,VOIP و…. ) مثل شبکه های کابلی در کشور های آمریکایی که می توانند مثلاً هم اطلاعات Voice مربوط به تلفن یا تصاویر تلویزیونی و هم دیتای مربوط به شبکه را رد و بدل کنند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سانترال ، ویپ و شبکه با ما همراه باشید…
ttttttttttttttttttttttt
انواع استانداردهای ADSL
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
دراین مقاله قصد داریم تا شما را با استاندارد هایADSL و انواع ان ؛ آشنا کنیم . درادامه با ISG همراه شوید.ADSL2+ چیست؟
ADSL2+ یا خط دیجیتالی نامتقارن نسخه 2 پلاس، به نوعی ارتباط پرسرعت دیتا جهت دسترسی به اینترنت و یا پخش ویدئویی اطلاق می گردد که از طریق خطوط تلفن معمولی انجام می پذیرد. ADSL2+ در واقع یکی از انواع خدمات و محصولات xDSL می باشد که به منظور انتقال پرسرعت دیتا بر روی سیم تلفن مسی موجود در شبکه تلفنی (PSTN) طراحی گردیده است.
ویژگی های اینترنت پرسرعت ADSL2+ :
دسترسی به اینترنت پرسرعت
اتصال دائم و 24 ساعته به اینترنت
استفاده همزمان از اینترنت و تلفن
مشغول نبودن خط تلفن
بدون هرگونه هزینه اضافی مخابرات
حق اشتراک ثابت ماهانه
نصب سریع و آسان، بی نیاز از کابل کشی مجدد و پوشش مسافت 7 کیلومتری از مرکز مخابراتی
دریافت دادهها با سرعتی تا حد 24 Mbps و ارسال دادهها را با سرعتی تا حد 3 Mbp
درجدول زیر انواع استانداردهای ADSL را به تفضیل نمایش داده شده است.
Version
Standard name
Common name
Downstream rate
Upstream rate
Approved inADSL
ANSI T1.413-1998 Issue 2
ADSL
08.08.0 Mbit/s
1.0 Mbit/s
1998ADSL
ITU G.992.1
ADSL (G.DMT)
8.0 Mbit/s
1.3 Mbit/s
1999-07ADSL
ITU G.992.1 Annex A
ADSL over POTS
12.0 Mbit/s
1.3 Mbit/s
2001ADSL
ITU G.992.1 Annex B
ADSL over ISDN
12.0 Mbit/s
1.8 Mbit/s
2005ADSL
ITU G.992.2
ADSL Lite (G.Lite)
01.51.5 Mbit/s
0.5 Mbit/s
1999-07ADSL2
ITU G.992.3
ADSL2
12.0 Mbit/s
1.3 Mbit/s
2002-07ADSL2
ITU G.992.3 Annex J
ADSL2
12.0 Mbit/s
3.5 Mbit/s
ADSL2
ITU G.992.3 Annex L
RE-ADSL2
05.05.0 Mbit/s
0.8 Mbit/s
ADSL2
ITU G.992.4
splitterless ADSL2
01.51.5 Mbit/s
0.5 Mbit/s
2002-07ADSL2+
ITU G.992.5
ADSL2+
20.0 Mbit/s
1.1 Mbit/s
2003-05ADSL2+
ITU G.992.5 Annex M
ADSL2+M
24.0 Mbit/s
3.3 Mbit/s
2008ADSL2++
(up tp 3.75MHz)
ADSL4
52.0 Mbit/s
5.0 Mbit/s
In development
در جدول زیر درکنار فناوری ADSL نیز اسامی زیادی مانند ANNEX نیز به چشم می خورد که به شرح آن می پردازیم:
Standard ADSL , Annex
ADSL , ADSL2 , ADSL 2+ Annex A/L/M/I/J , G.Lite , G.dmt
نحوه تقسیم پهنای باند یا فرکانس در ADSL
اولین سرویس ADSL با پهنای باند ۱٫۱MHz در مدار پایانی ارائه شد که بعدها با رشد این تکنولوژی و ارتقاء آن به +ADSL2 این پهنای باند به ۲٫۲MHz رسید. جهت انتقال همزمان صوت و دیتا پهنای باند موجود به در ADSL به شکل زیر تقسیم میشود که شامل سه قسمت مجزا خواهد بود:
باند POTS : همان سرویس تلفن معمولی جهت انتقال صوت میباشد.
باند UpStream : ارسال داده از کاربر ( Upload)
باند DownStream : ارسال داده به کاربر ( Download)
در حقیقت کاری که انجام میشود تقسیم پهنای باند موجود به کانالهای ۴۳۱۲٫۵ Hz است. حال اینکه چه تعداد از این کانالها به باندهای ذکر شده اختصاص مییابد به دو عامل بستگی دارند:
۱- بستر ارتباطی
۲- نوع Annex
همچنین نحوه تخصیص کانالها منجر به “نرخهای انتقال داده مختلف” و “مسافتهای متفاوت در انتقال داده” خواهد شد.
بستر ارتباطی:
PSTN که شبکه مخابراتی معمولی میباشد که از ارتباطات آنالوگ استفاده میکند.
ISDN که یک استاندارد شبکه ارتباطی بوده که اتصال انتها به انتها را روی پیوندهای دیجیتال مهیا میکند.
نوع Annex تعیین شده در ارائه سرویس:
در واقع شرکت ارائه دهنده سرویس با مشخص کردن Annexهای متفاوت مشخص میکند که چه تعداد کانال برای دانلود کاربر و چه تعداد برای آپلود کاربر در نظر گرفته شود.
انواع متداول Annex عبارتند از:
Annex A : متداول ترین نوع Annex میباشد که در شبکه های PSTN استفاده میشود. با این نوع Annex میتوان به نرخ انتقال اطلاعات ۸Mbps در ADSL و ۱۲Mbps در ADSL2 و ۲۴Mbps در +ADSL2 دست یافت.
Annex B : مشابه Annex A است با این تفاوت که در شبکه های ISDN کاربرد دارد. انتقال صوت در شبکه های ISDN پهنای باند بیشتری را اشغال میکند.
Annex I : مشابه Annex A است و با توجه به اینکه در این نوع، انتقال صوت نداریم و با اضافه شدن پهنای باند انتقال صوت به Upstream میتوان به نرخ آپلود بیشتر دست یافت.
Annex J : این نوع از طرفی مشابه Annex B است و در شبکههای ISDN کاربرد دارد و از طرف دیگر مانند Annex I است و در آن انتقال صوت نخواهیم داشت. به این ترتیب پهنای باند مربوط به صوت به باند Upstream اضافه شده و در نتیجه میتوان نرخ انتقال داده آپلود را تا دو برابر افزایش داد.
Annex L : برای مواقعی که نیاز به افزایش مسافت جهت ارسال داده داریم بکار میرود. البته پهنای باند دانلود به حدود ۵Mbps کاهش مییابد اما در عوض با افزایش توان ارسال داده میتوان به افزایش مسافت موثر ۳۷ درصدی دست یافت. این نوع Annex برای شبکههای PSTN در نظر گرفته شده است.
Annex M: کاربرد این نوع Annex مواقعی است که در مسافت متعارف نیازمند به پهنای باند بالاتری در سمت Upstrem هستیم. در این نوع با شیفت مرز بین ارسال و دریافت اطلاعات از ۱۳۸Khz به ۲۷۶Khz ماکزیمم پهنای باند آپلود از ۱٫۴Mbps به ۳٫۳Mbps افزایش مییابد.
G.Lite چیست ؟
G.Lite یک نام غیر رسمی در روش استاندارد برای نصب سرویس مشترک دیجیتال نامتقارن ( ADSL ) است. که همچنین به عنوان Universal ADSL نیز شناخته می شود.
G.Lite امکان اتصال به اینترنت به کامپیوترهای خانگی و تجاری را با )سرعت 1.5 مگابیت بر ثانیه و یا میلیون ها بیت در ثانیه) از طریق خطوط تلفن معمولی فراهم می کند. حتی در پایین ترین نرخ پایین دست (، از 384 کیلوبیت در ثانیه هزاران بیت در ثانیه) می رسد.
G.Lite حدود هفت برابر سریعتر از سرویس تلفن معمولی با یک مودم V.90 و سه برابر سریعتر از یک شبکه دیجیتال یکپارچه ( ISDN ) ارتباط. سرعت بالایی از کامپیوتر به 128 کیلوبایت در ثانیه می باشد. سرعت تئوری ADSL بسیار بالاتر است، اما میزان داده های ارائه شده در اینجا همان چیزی است که انتظار می رود واقع بینانه تراست
با G.Lite، مودم آنالوگ دیجیتال کامپیوتر شما با یک “مودم ADSL” جایگزین می شود. و انتقال از شرکت تلفن دیجیتال به جای ترمینال آنالوگ “خدمات تلفن قدیمی ساده” است. G.Lite نیز به عنوان DSL splitterless شناخته می شود، زیرا بر خلاف سایر تکنولوژی های DSL، نیازی نیست که یک تکنسین برای نصب یک splitter، یک دستگاه که صدای را از سیگنال های داده جدا می کند.
استاندارد G.Lite توسط گروه کاری جهانی ADSL ایجاد شد که اعضای آن شامل شرکت های بزرگ تلفن در ایالات متحده و در سراسر جهان از جمله Ameritech، Bell Atlantic، BellSouth، GTE، MCI، USWest، Sprint، SBC Communications، Deutsche Telekom، France Telecom ، مخابرات بریتانیا، سنگاپور Telecom، و نیپون تلگراف و تلفن. مایکروسافت، اینتل و Compaq نیز در گروه کاری نمایندگی می شوند.
شرکت های تلفن و ADSL با شرکت های تلویزیون کابلی و مودم کابلی رقابت می کنند تا بازار را برای دسترسی سریع به اینترنت جذب کنند. در حالی که شرکت های تلفن همراه سرانجام به شرکت های کابلی تلویزیون اذعان می کنند،دراین میان نیز اکثر کارشناسان صنعت معتقدند که G.lite و ADSL در نهایت تبدیل به فن آوری غالب برای اکثر خانه ها و کسب و کارها خواهند شد.
استاندارد G.Lite به طور رسمی به عنوان G.992.2 شناخته می شود.
انواع مودم ADSL
مودم +ADSL2 نت گیر مدل DGN1000
مودم روتر 4G هوآوی مدل B311-221
مودم 4Gتلنت مدل MF960
مودم 4G USB دی لینک مدل DWR-910M
مودم همراه 4G دی لینک مدل D-LINK DWR-930M
مودم روترVDSL2/ADSL2 یوتل V301 U.TEL
مودم روتر بی سیم ADSL2 Plus نت گیر مدل DGN1000
اسپلیتر ، نویزگیر دی-لینک D-Link Splitter DSL-30CF
مودم 4GLTE فضای خارجی OLF4 یوتل
مودم جیبی 4G تلنت مدل mf960v
مودم روتر بی سیم +ADSL2 نتربیت مدل ND-4230NU
مودم روتر نتربیت مدل Netenza NSL-2740U
مودم روتر بیسیم LTE/4G دی لینک مدل DWR-M961
مودم TD-LTE ایرانسل مدل ZW101 (outdoor)
مودم رومیزی B622 TD-LTE هواوی
مودم +ADSL2 نت گیر مدل DGN1000
مودم روتر 4G هوآوی مدل B311-221
مودم 4Gتلنت مدل MF960
مودم 4G USB دی لینک مدل DWR-910M
مودم همراه 4G دی لینک مدل D-LINK DWR-930M
مودم روترVDSL2/ADSL2 یوتل V301 U.TEL
مودم روتر بی سیم ADSL2 Plus نت گیر مدل DGN1000
اسپلیتر ، نویزگیر دی-لینک D-Link Splitter DSL-30CF
مودم 4GLTE فضای خارجی OLF4 یوتل
مودم جیبی 4G تلنت مدل mf960v
مودم روتر بی سیم +ADSL2 نتربیت مدل ND-4230NU
مودم روتر نتربیت مدل Netenza NSL-2740U
مودم روتر بیسیم LTE/4G دی لینک مدل DWR-M961
مودم TD-LTE ایرانسل مدل ZW101 (outdoor)
مودم رومیزی B622 TD-LTE هواوی
مودم +ADSL2 نت گیر مدل DGN1000
0 از 5
اطلاعات بیشترنمایش سریع
ttttttttttttttttttttttt
آشنایی با استانداردهای مرکز داده
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
فروشگاه ISG/تجهیزات شبکه/آشنایی با استانداردهای مرکز داده
آشنایی با استانداردهای مرکز داده
آشنایی با استانداردهای مرکز داده در ISG
امروزه آن چه که جهان را به حرکت در می آورد، داده است. روزانه هزاران اطلاعات از قبیل عکس، ایمیل، توئیت در جهان در حال ارسال و اشتراک گذاری هستند.
همه این اطلاعات حتی داده های مبتنی بر ابر نیز در مراکز داده فیزیکی در جهان ذخیره می شوند.
یکی از مهم ترین موارد در روند طراحی و راه اندازی دیتا سنتر که از اهمیت ویژه ای برخوردار است، استاندارد های دیتا سنتر می باشد.
در واقع هدف از این موضوع، تمرکز بر روی الزامات دیتا سنتر است. یعنی باید بدانیم چه الزاماتی در تاسیسات و زیر ساخت مرکز داده مورد توجه است و چه استانداردی برای زیر ساخت های حیاتی فناوری اطلاعات لازم داریم.
قبل از همه چیز باید در نظر داشت که پیاده سازی یک دیتا سنتر نیاز به زمان و تخصص دارد.
به همین جهت در این مقاله قصد داریم به آشنایی با استانداردهای مرکز داده بپردازیم.
جهت مطالعه محتوای 4 دقیقه ای زیر با ما همراه باشید.
فهرست مطالب محتوایی که مطالعه میفرمائید
بستن فهرست
آشنایی با استانداردهای مرکز داده در ISG
معرفی مرکز داده
انواع دیتا سنتر
عوامل مهم در طراحی دیتا سنتر
عناصری که در مرکز داده مورد ارزیابی قرار می گیرند
رایج ترین استاندارد های مرکز داده
استاندارد موسسه Uptime که در ردیف هایی به نام Tier Standard ارائه می شوند.
ANSI/BICSI 002-2014
ANSI/TIA 942-A 2014
نمونه هایی از استاندارد های دیتا سنتر ها
سیستم خنک کننده
سیستم خنک کننده مبتنی بر هوا
سیستم خنک کننده مبتنی بر مایع
افزونگی
پیشنهاد ما به شما عزیزان
معرفی مرکز داده
همانطور که اشاره کردیم، یکی از بخش های ضروری در جهان دیتا سنتر می باشد. به این دلیل که ماهیت کار مشاغل نیز تغییر کرده است و از طریق رسانه های دیجیتالی با هم تعامل دارند. هدف از احداث و اجرای استاندارد های دیتا سنتر فراتر از نگهداری و مدیریت چندین سرور می باشد.
استاندارد ها و الزاماتی که در طراحی اطلاعات مورد استفاده قرار می گیرد برای سود بردن عملیات دیتا سنتر است.
مراکز داده زیرساخت هایی هستند که فناوری های پیشرفته و پیجیده ای دارند و می توانند انرژی بی پایانی را به کاربران دهند.
یک دیتا سنتر زیر ساخت های مهم فناوری اطلاعات مورد نیاز را آماده می کند تا منابع در دسترس کارمندان، شرکا و مشتریان تجاری در سراسر جهان قرار گیرد.
همچنین الزامات مرکز داده بسته به نوع کسب و کار متفاوت است. دیتا سنتر در یک کسب و کار کوچک یا متوسط می تواند یک رک کوچک یا یک اتاق قابل دسترس با کمی تغییرات اساسی باشد. و یا در مقیاس بزرگ یک دیتا سنتر دارای دستگاه های محاسباتی قدرتمند فضای اختصاصی بزرگتری را می خواهد.
این فضا باید مجهز به استاندارد های مرکز داده باشد یعنی با دقت طراحی شود تا از فضا، نیروی برق، انواع خنک کننده ها، مدیریت کابل کشی، قابلیت اطمینان و نیاز های امنیتی زیر ساخت فناوری اطلاعات را پشتیبانی کند.
طراحی و پیاده سازی مرکز داده – ISG
انواع دیتا سنتر
اندازه مرکز داده با توجه به ساختار، محدودیت های فیزیکی و تراکم مورد نیاز و سایر موارد بسیار متفاوت است.
چهار نوع دیتا سنتر رایج عبارت هستند از:
دیتا سنتر محلی Onsite Data Center
دیتاسنتر ها با امکانات اختصاصی Colocation Facilities
مراکز داده در مقیاس بزرگ Hyperscale Data Centers
مرکز داده کاربر نهایی Edge Data Center
هر کدام از این موارد خدمات منحصر به فردی را ارائه می دهد.
عوامل مهم در طراحی دیتا سنتر
برای شروع ساخت یک مرکز داده نیاز به منابع، زمان و برنامه ریزی صحیح داریم که اگر به درستی صورت گیرد منجر به کاهش هزینه های غیر ضروری می شود. الزامات یک دیتا سنتر عبارتند از:
برنامه ریزی صحیح
رعایت استاندارد ها و الزامات در طراحی دیتا سنتر
بهینه سازی خنک کننده های دیتا سنتر
مدیریت روند تهویه هوا در مراکز داده هوشمند
تمرکز بر روی کابل کشی مناسب
امنیت فیزیکی
توجه به تیم پشتیبانی
فضا های اضافی برای ارتقاء دیتا سنتر در آینده
عناصری که در مرکز داده مورد ارزیابی قرار می گیرند
عناصر مرکز داده که نیاز به تأیید دارند معمولاً عبارتند از:
زیر ساخت شبکه
امنیت فیزیکی
طراحی سیستم برق
کارآمدی سیستم ها
سیستم های مکانیکی
سیستم های امنیتی در برابر بلایای طبیعی
سیستم های اضافی برای برق، مکانیکی و کابل های مخابراتی
رایج ترین استاندارد های مرکز داده
به طور کلی در بحث صنعت و مراکز داده بهره گیری از سه استاندارد اصلی در طراحی و زیر ساخت دیتا سنتر رایج است که عبارت هستند از:
استاندارد موسسه Uptime که در ردیف هایی به نام Tier Standard ارائه می شوند.
در این استاندارد عملکرد دیتا سنتر را مورد ارزیابی قرار می دهد. از روند طراحی، ساخت و راه اندازی تا انعطاف پذیری تاسیسات را در چهار سطح مورد بررسی قرار می دهد.
ANSI/BICSI 002-2014
این استاندارد جنبه های اصلی برنامه ریزی، طراحی، ساخت و راه اندازی مشاغل ساختمان MEP و همچنین حفاظت در برابر آتش، فناوری اطلاعات و نگهداری را پوشش می دهد.
ANSI/TIA 942-A 2014
این استاندارد بیشتر مبتنی بر کابل فناوری اطلاعات و شبکه است و دارای مفاهیم افزونگی زیر ساخت و قابلیت اطمینان بر اساس استاندارد Tier مؤسسه Uptime است.
نمونه هایی از استاندارد های دیتا سنتر ها
ارزیابی قابلیت مرکز داده از طریق اجرای استاندارد های مرکز داده امکان پذیر است.
کاربران با توجه به بخش های مختلفی که در یک مرکز داده وجود دارند به استاندارد های مرکز داده توجه کرده و آن مرکز داده را ارزیابی و انتخاب می کنند. استاندارد های مرکز داده می توانند شامل خنک کننده ها، تراکم و تعداد رک ها، افزونگی و UPTIME، شبکه، امنیت و میزان انطباق پذیری باشند.
در ادامه چند نمونه از استاندارد های دیتاسنتر ها را مورد بررسی قرار می دهیم.
سیستم خنک کننده
از الزامات دیتا سنتر توجه به خنک کننده ها است که با توجه به فناوری های پیشرفته استفاده می کنند تا فضای مراکز را خنک کنند.
سیستم خنک کننده مبتنی بر هوا
برای خنک کردن دیتا سنتر از خنک کننده های مبتنی بر هوا استفاده می کنند. با استفاده از سیستم همرفت هوای سرد و گرم را از طریق راهرو های سرد و راهرو های گرم از هم جدا می کنند. از طرفی برای کاهش حرارت رک ها از چیلر های خنک کننده برای هر قفسه استفاده می کنند.
سیستم خنک کننده مبتنی بر مایع
روش بعدی خنک سازی بر اساس مایع است و به دو روش صورت می گیرد. آب را برای پایین آوردن دمای رک ها به جریان می آورند و روش دیگر سرورها را در مایعی غوطه ور می کنند که هادی جریان الکتریسته نیست. اما می تواند گرمای حاصل از فعالیت سرورها را کاهش دهد.
افزونگی
از دیگر استاندارد ها و الزامات در طراحی دیتا سنتر ها افزونگی است.
اگر در یک دیتا سنتر قطعه ای خراب شود برای جلوگیری از تاثیرات منفی خرابی در تجهیزات مرکز داده از همان قطعه یک کپی تهیه می شود که همیشه در دسترس است. برای مثال در صورت قطع برق دیتا سنتر از افزونگی برق اضافی مانند موتور برق یا برق اضطراری UPS جایگزین استفاده می شود.
اهمیت مرکز داده در بیزینس – ISG
پیشنهاد ما به شما عزیزان
استاندارد های دیتا سنتر بر اساس ماهیت کسب و کار متفاوت خواهند بود. همچنین شامل دستورالعمل های مرتبط با عملیات دقیق و روش های نگهداری برای تمام تجهیزات در دیتا سنتر می شوند. رعایت این استاندارد ها خرابی و تعلل در پاسخگویی به کاربران هر کسب و کاری را کاهش می دهد.
الزامات دیتا سنتر باید در تمامی سطوح از امنیت ایجاد شود تا احتمال وقوع بلایای طبیعی و امکانات اضافی را کاهش دهد.
شرکت ISG یکی از بزرگترین شرکت های راه اندازی انواع دیتا سنتر های استاندارد با بیش از 10 سال سابقه می باشد. ما در ISG قادر به ارائه تخصصی ترین انواع خدمات مبتنی دیتا سنتر با بهترین قیمت و به همراه تضمین کیفیت هستیم. شما سروران گرامی با آسودگی خاطر می توانید کلیه مراحل اجرای خدمات زیر ساختی شبکه به مجموعه ISG بسپارید. جهت دریافت مشاوره رایگان و استعلام قیمت خدمات پسیو با همکاران ما در ارتباط باشید.
از همراهی همیشگی شما بزرگواران ارجمند سپاس گزاریم.