استاندارد رنگ بندی کابل شبکه چگونه است؟

استاندارد رنگ بندی کابل شبکه
استاندارد رنگ بندی کابل شبکه از مسائلی است که برای متخصصین حوزه های شبکه اهمیت بسیار زیادی دارد این استاندارد که توسط انجمن مهندسی برق و الکترونیک IEEE تعریف شده یک استاندارد جهانی است که به عنوان راهنمایی برای متخصصینی که به طراحی شبکه می‌پردازند، بکار میرود.

آنچه در این مقاله می خوانید:

استاندارد رنگ بندی کابل شبکهرنگ بندی کابل شبکه با استاندارد ۱۰۱انواع کابل شبکه و کاربردهای آنتفاوت رنگ بندی کابل های اترنت چه مفهومی دارد؟رنگ بندی کابل اترنت چگونه است؟مفهوم رنگ بندی کابل های اترنتکابل شبکه چیست؟بررسی انواع کابل شبکه استاندارد رنگ بندی برای اینترنت با سیمکابل خاکستری :کابل سبز :کابل زرد رنگ : کابل اترنت آبی رنگ :کابل شبکه یا فیبر نوری کدام مناسب تر است؟استاندارد رنگ بندی کابل پچرنگهای استانداردی که برای سوکت های پچ کورد توصیه می‌شود به صورت زیر است:استاندارد رنگ بندی کابل CAT6نمودار رنگ بندی استاندارد کابل شبکهاستاندارد رنگ بندی کابل شبکه با سوکت RJ45تفاوت کاربرد کابل مفتولی (Solid) و رشته ای (braided)ظاهر کابل شبکه استانداردساختار داخلی و استاندارد کدگذاری و رنگ بندی در کابل شبکه با سوکت RJ45استاندارد کابل کشی شبکه با سوکت RJ45کانکتورهای کابل شبکه استاندارد کدگذاری رنگ بندی در کابل شبکه و سوکت RJ45 نحوه کابل کشی شبکه با کانکتور RJ-45 طبق استاندارد T-568Bنحوه کابل کشی شبکه با کانکتور RJ-45 طبق استاندارد T-568Aنحوه کابل کشی کراس اور با سوکت RJ-45جمع بندی

اما نکته اینجاست که در این استاندارد، جزئیات دقیقی درباره رنگ کابل ها و هدف یا کاربردشان ارائه نشده چون رنگ بندی کابل ها معمولاً در بسترهای مخابراتی کاربرد بیشتری دارد و این مسئله در کابل های شبکه چندان کاربردی نیست. با این وجود در ادامه این مقاله درباره رنگ بندی کابل های شبکه و اهداف هر کدام از آنها توضیحاتی به شما ارائه میدهیم.
رنگ بندی کابل شبکه با استاندارد ۱۰۱
اولین نکته‌ای که در خصوص رنگ بندی و استاندارد کابل شبکه باید در نظر داشته باشید این است که حتی با وجود ارائه استانداردهایی از طرف انجمن ieee هنوز هم این استاندارد به صورت یکپارچه در سراسر جهان و در صنایع مختلف پذیرفته نشده است. بنابراین، رنگ بندی استاندارد کابل شبکه که در یک صنعت خاص مورد استفاده قرار می گیرد ممکن است با صنعت دیگری متفاوت باشد و حتی با توجه به اینکه چه زمانی کابل کشی شبکه انجام شده متفاوت به نظر برسد.
علاوه بر عدم وجود استاندارد یکپارچه در خصوص رنگ های کابل شبکه در کشورها و صنایع مختلف، وارد شدن کابل ها از کشورهای سازنده متفاوت نیز به استفاده از نوع رنگ بندی بدون استاندارد خاصی می ‌انجامد. همچنین با وجود اینکه IEEE توانسته برای زیرساخت‌های مخابراتی و صنایع مرتبط با آن، استانداردهای مناسبی را در سراسر جهان برای رنگ بندی رشته سیم ها و کابل ها جا بیندازد اما این اتفاق هنوز برای کابل های شبکه به طور کامل نیفتاده است.
البته هنوز هم تا حدودی می توان از روی رنگ کابل شبکه به برخی از خصوصیات آن پی برد.که در ادامه برخی از این رنگ‌ها را با هم بررسی می‌کنیم.
انواع کابل شبکه و کاربردهای آن

تفاوت رنگ بندی کابل های اترنت چه مفهومی دارد؟
کابل های اترنت از رایج‌ترین نوع کابل های شبکه هستند که در شبکه های کامپیوتری مورد استفاده قرار می‌گیرند. از این کابل ها هم در کاربردهای خانگی و هم تجاری استفاده می شود به خصوص، زمانی که نیاز به یک شبکه با سیم برای به اشتراک گذاری داده و دسترسی به اینترنت باشد، این کابل ها کاربرد گسترده ای پیدا می‌کنند. اغلب اوقات، روتر اینترنت نیز از کابل های اترنت برای برقراری ارتباط با مودم کابلی استفاده کرده و این کابل توسط شرکتی که خدمات اینترنت را به شما ارائه می دهد و مودم را از آنجا تهیه کرده‌اید، همراه با کیت مودم برای شما ارسال می شود.
اگر تا به حال از بیش از یک شرکت یا سرویس ارائه دهنده اینترنت استفاده کرده اید حتما متوجه شده اید که رنگ کابل اترنت هر کدام از آنها با یکدیگر متفاوت است. این تفاوت رنگ چه معنایی می‌تواند داشته باشد؟ آیا رنگ متفاوت کابل نشان دهنده پر سرعت بودن یا کم سرعت بودن آنهاست؟ برای رسیدن به پاسخ این سوالات باید به استاندارد رنگ بندی مخصوص کابل های اترنت آگاه باشید.
رنگ بندی کابل اترنت چگونه است؟
کابلهای اترنت نیز مانند سایر کابل ها می توانند با رنگ های مختلفی به بازار عرضه شوند. برخی از کابل ها سریع تر و برخی دیگر کیفیت بالاتری دارند اما آیا با توجه به رنگ می‌توان کیفیت و سرعت این کار را از هم تشخیص داد ؟
رایج ترین رنگی که در کابل های اترنت دیده می شود: خاکستری، آبی، زرد، نارنجی و سفید است. اگر قرار باشد که از کابل اترنت در فضای باز استفاده شود معمولاً به رنگ سیاه و از نوع ضدآب ساخته می شود تا دوام و طول عمر بالاتری داشته باشد.
مفهوم رنگ بندی کابل های اترنت
همانطور که اشاره کردیم رنگ کابل های اترنت می‌تواند بسته به اینکه در چه کشوری تولید شده و هدف سازنده از کاربرد آن چه بوده است، متفاوت باشد. به عنوان مثال، در وزارت دفاع یا DOD معمولاً از رنگ متفاوتی برای کارکردهای اترنت استفاده می‌شود تا داده هایی که در حال رد و بدل شدن است، دسته بندی شود. به عنوان مثال کابل با رنگ زرد برای ارسال داده های بسیار محرمانه کابل قرمز برای داده‌های تاحدودی محرمانه و رنگ آبی برای سایر داده های عمومی و متداول به کار می رود.
کابل شبکه چیست؟بررسی انواع کابل شبکه

استاندارد رنگ بندی برای اینترنت با سیم
تا اینجای کار متوجه شدید که استاندارد خاصی برای رنگ بندی کابل شبکه وجود ندارد و رنگ های مختلفی که برای کابلهای اینترنت مورد استفاده قرار می گیرد نمی تواند نشان دهنده مزیت کابل ها بر یکدیگر باشد با این حال نکاتی وجود دارد که هنگام انتخاب کابل شبکه بهتر است به آنها دقت کنید.
کابل خاکستری :
کابل های شبکه ای که به رنگ خاکستری تولید می شوند معمولاً به عنوان کابلهایی اترنت در برقراری ارتباط استاندارد مثل شبکه‌های خانگی و تجاری مورد استفاده قرار می گیرند.
کابل سبز :
 کابل های شبکه سبز رنگ معمولاً جزو کابل های کراس اوور دسته بندی می شوند که برای برقراری ارتباط بین چند کامپیوتر و دستگاه به طور مستقیم با یکدیگر کاربرد دارند.
کابل زرد رنگ :
کابل های اترنت زرد رنگ معمولاً برای ارتباطاتی که از نوع پاور اور اینترنت یا POE ساخته می شوند مورد استفاده قرار می گیرند. جالب است بدانید که این استاندارد توسط IEEE در سال ۲۰۰۹ مطرح شد تا به دسته بندی کردن کابل هایی که جریان ۳۰ واتی را در سطح پورت زمانی که با یک کابل Twisted pair (زوج به هم تابیده) اترنت مورد استفاده قرار می‌گرفتند، منتقل می‌کردند، کمک کند.
 کابل اترنت آبی رنگ :
کابل های شبکه آبی رنگ معمولاً برای ارتباط ترمینال سرور مورد استفاده قرار می گیرند. ترمینال سرور برقراری ارتباط چندین سیستم را به یک شبکه LAN بدون نیاز به استفاده از مودم یا رابط شبکه امکان‌پذیر می‌کند.
آنچه که مطرح کردیم رایج ترین نوع استانداردی است که در حال حاضر برای رنگ بندی کابل شبکه مورد استفاده قرار می‌گیرد و معمولاً توصیه شده که برای کاربردهای مختلف از کابل های اترنت با چنین رنگ هایی استفاده شود اما تا زمانی که کل کشورهای جهان و سازندگان کابل های شبکه به این استانداردها پایبند نباشند نمی‌توان صد در صد مطمئن بود که کاربرد کابل ها مطابق با استاندارد مطرح شده است.
کابل شبکه یا فیبر نوری کدام مناسب تر است؟

استاندارد رنگ بندی کابل پچ
همانطور که انتظار می رود استانداردهای رنگ بندی خاصی برای کابل پچ توسط  ANSI/TIA ارائه شده است اما هنوز هم این استانداردها به طور کامل در سراسر جهان پذیرفته نشده اند. تعیین استاندارد نحوه استفاده از کابل های شبکه با رنگ بندی های مختلف مشخص شده تا به کاربران شبکه این امکان را بدهد که از یک سیستم یکپارچه برای قراری ارتباط در شبکه از طریق کابل استفاده کنند.
رنگهای استانداردی که برای سوکت های پچ کورد توصیه می‌شود به صورت زیر است:

خاکستری برقراری ارتباط اترنت استاندارد
سبز برقراری ارتباط اترنت کراس اوور
زرد برقراری ارتباط POE
نارنجی برقراری ارتباط آنالوگ بدون شبکه
بنفش برقراری ارتباط دیجیتالی بدون شبکه
آبی برقراری ارتباط سرور ترمینال
قرمز مورد استفاده برای دوربین های آی پی
مشکی مورد استفاده به عنوان رنگ عمومی صورتی مورد استفاده به عنوان رنگ انتخابی جایگزین
سفید مورد استفاده به عنوان رنگ انتخابی جایگزین

رنگ بندی کابل های پچ با توجه به کاربرد و همچنین کاربری که از آنها استفاده می کند می تواند متفاوت باشد اما نکته اصلی این است که باید یکپارچگی و هماهنگی از جایی شروع شود. بنابراین، اگر سیستم های جدیدی که در حال کابل کشی شبکه هستند، از این استانداردهای رنگ بندی تبعیت کنند، در مدت زمان کوتاهی این استاندارد در سراسر جهان پذیرفته خواهد شد که در نتیجه موجب صرفه‌جویی در زمان و هزینه بسیار زیادی در تعمیر و نگهداری از کابل های شبکه و پیشگیری از هرگونه پیچیدگی و ابهام در آینده خواهد شد.
استاندارد رنگ بندی کابل CAT6
با وجود اینکه رنگبندی کاور یا روکش کابل ها از انواع مختلف مثل CAT5،CAT6  غیره چندان از استاندارد خاصی پیروی نمی کند اما زوج سیم های داخلی کابل ها کاملاً از یک استاندارد جهانی شده تبعیت می کنند. رنگ کاور یا پوشش کابل ها فقط با هدف اینکه کاربر متوجه شود کابلی که در حال استفاده از آن است از نوع کابل شبکه به شمار می‌آید، انتخاب می شود. در حالیکه رنگ بندی زوج سیم ها در کابل های شبکه مثل کابل تویستد پر CAT6 از استاندارد کاملاً مشخصی پیروی می کند که مطابق با تمامی کابل های اترنت دیگر می باشد استانداردی که برای رنگ بندی کابل CAT6 مورد استفاده قرار می گیرد معمولاً به قرار زیر است:

آبی برقراری ارتباط شبکه
زرد مورد استفاده برای دوربین های امنیتی با سیم
سفید مورد استفاده برای دوربین های امنیتی با سیم
خاکستری مورد استفاده برای ارتباطات داخلی که معمولاً به نام جامپر شناخته می‌شود
سیاه معمولاً برای تجهیزات و دستگاه های کاری در یک شبکه مورد استفاده قرار می‌گیرد
قرمز اغلب برای سیستم های تلفنی ویپ یا سیستم های برقراری ارتباط اضطراری مورد استفاده قرار می گیرد
هرسوالی که داری در انجمن مطرح کن
نمودار رنگ بندی استاندارد کابل شبکه
احتمالا اگر به دنبال پیدا کردن نمودار خاصی برای رنگ بندی کابل های شبکه در اینترنت جستجو کرده باشید، به نتیجه مطلوبی نرسیده اید. چون همان طور که گفتیم در این زمینه هنوز استاندارد رنگ بندی که در سراسر جهان پذیرفته شده باشد تاییدنشده و همچنان همان رنگ بندی های استاندارد مربوط به زیرساخت های مخابراتی در ساختمان های تجاری تنها استاندارد رنگ بندی مورد تاییدی ست که تقریباً تمام کشورها از آن تبعیت می‌کند.
هرچند استانداردسازی وظیفه دارد که روند تشخیص کابل را از یکدیگر را به نحوی برای تمام کاربران ساده کند اما جستجو در اینترنت نشان می دهد که هر سازمان، کشور یا تولیدکننده نمودار رنگ بندی و استاندارد مخصوص به خود را برای کابل های شبکه ارائه داده است.
با اینکه نمی توان یک نمودار واحد برای تمام کشورهای جهان یا صنایع مختلف ارائه دادند اما بد نیست نگاهی به یکی از این نمودارها بیاندازیم تا حداقل برای درک مفهوم استانداردی که یک سازنده یا سازمان برای کابل های شبکه مورد استفاده یا تولید شده خود ارائه می دهد، مشکلی نداشته باشیم.
نموداری که برای مشخص کردن استاندارد رنگ بندی کابل شبکه توسط سازنده یا یک سازمان خاص را می شود معمولاً به شکل زیر است:
استاندارد رنگ بندی کابل شبکه با سوکت RJ45
برای تشخیص استاندارد رنگ بندی کابل شبکه با سوکت RJ45، ابتدا باید بدانید که کابل اترنت در انواع مختلفی وجود دارد.
می توانید لوازم انبوه کابل اترنت را در بسیاری از فروشگاه های لوازم کامپیوتر یا الکتریکی ها پیدا کنید.
برای کابل کشی شبکه شما حداقل به یک کابل کت ۵ نیاز دارید تا سرعتی در حد گیگابایت داشته باشید. اما امکان استفاده از انواع دیگر کابل مانند کت ۶ یا STPنیز وجود دارد.
شاید در ابتدا کمی سردرگم شوید اما برای راحت تر شدن آشنایی با نحوه کابل کشی استاندارد شبکه بهتر است از اینجا شروع کنیم که ۲ دسته کابل اصلی وجود دارد، کابل مفتولی (Solid) و رشته ای (braided).
تفاوت کاربرد کابل مفتولی (Solid) و رشته ای (braided)
کابل اترنت رشته ای در کابل کشی پچ برای دسکتاپ بهتر عمل می کند  و انعطاف پذیرتر از کابل اترنت مفتولی است و کار با آن راحت تر است، اما فقط برای فواصل کوتاه مناسب است.
کابل اترنت مفتولی برای فواصل طولانی تر و کابل کشی در موقعیت ثابت در نظر گرفته شده است.
 اگر قرار است، کابل از یک فضای دارای گردش هوا به عنوان مثال، بالای سقف کاذب یا زیر یک طبقه بلند عبور کند، باید از کابل اترنت مفتولی استفاده شود.
ممکن است تشخیص نوع کابل اترنت مفتولی یا رشته ای از ظاهر آن غیرممکن باشد، بنابراین، برای تشخیص استاندارد رنگ بندی در کابل شبکه با سوکت RJ45 ، مجبوریم انتهای یک کابل را ببریم و به رشته های داخل آن نگاهی بیندازیم.
ظاهر کابل شبکه استاندارد
ظاهر داخلی کابل اترنت به شکل زیر است:
ساختار داخلی و استاندارد کدگذاری و رنگ بندی در کابل شبکه با سوکت RJ45
داخل کابل اترنت، ۸ سیم رنگی وجود دارد. این سیم ها به صورت ۴ جفت سیم پیچ خورده به هم دیده می شوند، هر جفت دارای یک تم رنگی مشترک است.
یک سیم در این جفت، سیم ثابت است و دیگری سیم اصلی سفید با نوار رنگی است (گاهی اوقات، هیچ رنگی به صورت راه راه روی سیم وجود ندارد، تنها راه تشخیص این که کدام سیم همان سیم مورد نظر است این است که بررسی کنید که کدام سیم در اطراف سیم دیگر پیچ خورده است).
نمونه هایی از طرح های نامگذاری مورد استفاده عبارتند از:
کابل نارنجی (نارنجی، سفید)
کابل نارنجی، سفید/ نارنجی
سیم هایی که به هم پیچ خورده اند، در کابل شبکه و سوکت RJ45 بسیار مهم هستند زیرا برای مقابله با سر و صدا و تداخل در نظر گرفته شده اند.
برای عملکرد مناسب کابل اترنت، سیم کشی مطابق استاندارد مهم است.
استاندارد کابل کشی شبکه با سوکت RJ45
TIA/EIA-568-A دو استاندارد T568A و T568B را برای اتصال کابل شبکه با سوکت RJ45 را مشخص کرده است.
دو استاندارد سیم کشی، T568A و T568B فقط در نحوه  قرار گرفتن رشته های رنگی کنار هم با متفاوت است.
 معمولا کابل کشی با استاندارد T568A پیشنهاد می شود، چون یک استاندارد پذیرفته شده جهانی است.
البته انتخاب شما ممکن است بسته به نوع سیم کشی، سوکت ها یا ترجیحات شخصی تعیین شود، اما توصیه می شود طبق استاندارد عمل کنید. و
کانکتورهای کابل شبکه
متداول ترین کانکتور برای کابل اترنت، سوکت RJ45 نامیده می شوند که دارای ۸ جایگاه برای وارد کردن رشته سیم ها است.
برای شروع سیم کشی طبق استاندارد کابل شبکه ابتدا باید مشخص کنید آیا از کانکتور برای کابل مفتولی استفاده می کنید یا رشته ای.
برای سیم های رشته ای، از کانکتور هایی که دارای نقاط اتصال نوک تیز یا پین است استفاده می شود که در واقع سیم را سوراخ می کند تا اتصال برقرار شود.
امابرای سیم های مفتولی، از جک استفاده می شود که دارای قطع کننده ای است که عایق را قطع کرده و با سیم از هر دو طرف اتصال برقرار می کند.
برای کابل کشی شبکه طبق استاندارد حتما باید نوع جک یا کانکتور و همچنین نوع کابل را مشخص کنید.
اما چون کابل های رشته ای و سوکت RJ45 متداول ترین نوع کابل کشی شبکه به شمار می آیند در ادامه استاندارد کابل کشی شبکه با این نوع سوکت را بررسی می کنیم.
 استاندارد کدگذاری رنگ بندی در کابل شبکه و سوکت RJ45
اولبن نکته ای که می خواهیم به آن اشاره کنیم در مورد علت رعایت استاندارد کابل کشی شبکه است. در واقع باید بدانید که اتصال شبکه فقط زمانی برقرار می شود که دو سر یک کابل رشته ای با رنگ های مشابه داخل کانکتور قرار گرفته باشند.
به همین علت مهم است که از استاندارد پیروی کنید تا برای کابل کشی حتی در فواصل طولانی به مشکل برنخوردید.
درصورتیکه کابل رشته ای طبق استاندارد انجام نگیرد برای برقراری اتصال شبکه، باید سرسوکت یک طرف کابل باز شود تا مشخص کنیم رشته ها به چه صورت وارد سوکت شده سپس رشته ها را در سر دیگر کابل به همان ترتیب وارد سوکت کنیم.
خودتان تصور کنید که برای کابل های متعدد در یک ساختمان چند صد متری این کار چقدر می تواند زمانبر باشد.
درصورتیکه اگر سوکت زنی طبق استاندارد انجام گیرد، ترتیب رنگ ها کاملا مشخص است و این کار به سرعت انجام می گیرد.
استاندارد وارد کردن رشته های کابل شبکه داخل سوکت RJ45 به دو صورت زیر است:
استاندارد رنگ‌بندی کابل شبکه طبق T568A درصورتیکه قرار است مستقیماً به هاب یا سوییچ وارد شود:
استاندارد رنگ‌بندی کابل شبکه طبق T568B درصورتیکه قرار است مستقیماً به هاب یا سوییچ وارد شود:
استاندارد رنگ‌بندی کابل شبکه درصورتیکه قرار است با مدل peer to peer بدون هاب یا سوییچ استفاده شود:
نحوه کابل کشی شبکه با کانکتور RJ-45 طبق استاندارد T-568B
شکل بالا طرح کابل کشی و نحوه اتصال رشته ها در سوکت RJ-45 مطابق با استاندارد T-568B را نشان می دهد. استاندارد T-568B بیشترین استفاده را در کابل کشی شبکه دارد.
در جدول زیر نیز ترتیب قرار دادن رشته ها در هر پین سوکت RJ-45 با استاندارد T-568B ارائه شده است:
پین #رنگجفت #نام۱سفید/ نارنجی۲انتقال داده +۲نارنجی۲انتقال داده –۳سفید/ سبز۳داده رسیده +۴آبی۱بدون استفاده۵سفید/ آبی۱بدون استفاده۶سبز۳داده رسیده  –۷سفید/ قهوه ای۴بدون استفاده۸قهوه ای۴بدون استفاده
همانطور که می بینید پین ها دارای عدد زوج همیشه نوار رنگ ثابت و پین های فرد دارای نوار سفید/ رنگی هستند.
نحوه کابل کشی شبکه با کانکتور RJ-45 طبق استاندارد T-568A
در تصویر زیر نحوه کابل کشی شبکه مطابق با استانداردهای T-568A را می بینید. مطمئن باشید که یا از استاندارد T-568B یا از استاندارد T-568A در کل کابل کشی یک شبکه پیروی می کنید. شما نمی توانید استانداردهای مختلف کابل کشی را در یک شبکه با هم ترکیب کنید.

در جدول زیر نیز ترتیب قرار دادن رشته ها در هر پین سوکت RJ-45 با استاندارد T-568A ارائه شده است:
پین #رنگجفت #نام۱سفید/ سبز۳انتقال داده +۲سبز۳انتقال داده –۳سفید/ نارنجی۲داده رسیده +۴آبی۱بدون استفاده۵سفید/ آبی۱بدون استفاده۶نارنجی۲داده رسیده  –۷سفید/ قهوه ای۴بدون استفاده۸قهوه ای۴بدون استفاده
نحوه کابل کشی کراس اور با سوکت RJ-45
برخی از پروژه ها ممکن است به کابل کشی کراس اور نیاز داشته باشند. متداول ترین روش استفاده از کابل کراس اور برای کابل کشی بین دو هاب اتفاق می افتد. یک کابل متقاطع “انتقال و دریافت داده” را کراس اور می کند. پین های ۱ و ۳ از روی هم و پین های ۲ و ۶ نیز از روی هم عبور می کنند. برای ساختن یک کابل کراس اور، کافی است یک سوی آن را طبق استاندارد T-568B ، و طرف دیگر را مطابق استاندارد T-568A کابل کشی کنید.
جمع بندی
اگر به عنوان یک متخصص شبکه قصد راه اندازی یک شبکه جدید با ارتباطات کابلی را دارید توصیه می‌کنیم از همان استاندارد رنگ بندی ارائه شده توسط سازمان IEEE پیروی کنید اما اگر قصد دارید از یک چیدمان دلخواه برای رنگ بندی کابل های شبکه استفاده کنید حتماً نمودار مرتبط با آن را در اختیار افراد مسئول قرار دهید تا اگر در آینده نیاز به تعویض تعمیر و نگهداری کابل های شبکه بود افراد مرتبط با این کار دچار ابهام نشوند.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره زیر ساخت های مخابراتی و شبکه می توانید دوره های آموزشی مرتبط را از سایت ISG دانلود کنید.

ttttttttttttttttttttttt
استاندارد رنگ بندی کابل های شبکه (جلسه ۲۵)
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
آشنایی با استاندارد رنگ بندی کابل های شبکه 

در این درسنامه از دوره جامع ISG ما قصد داریم که درباره ی اهمیت رنگ بندی استاندارد کابل های شبکه با شما صحبت کنیم. قرار است با هم ببینیم که اصلاً رنگ بندی استاندارد کابل های شبکه چیست و چرا نیاز است که ما حتماً این استاندارد را رعایت نماییم. بنابراین برای آشنایی بیشتر با این موضوع، پیشنهاد می کنیم تا انتهای این درسنامه با ما همراه باشید :

آنچه در این مقاله می خوانید:

آشنایی با استاندارد رنگ بندی کابل های شبکه بررسی اهمیت رنگ بندی استاندارد کابل های شبکه استاندارد رنگ بندی

بررسی اهمیت رنگ بندی استاندارد کابل های شبکه
خوب؛ در ارتباط با رنگ بندی استاندارد کابل های شبکه، ما ترجیح می دهیم که ابتدا درباره ی اهمیت رنگ بندی این کابل ها صحبت کنیم. چرا که تنها در این صورت شما کاملاً متوجه خواهید شد که اصلاً چرا این رنگ بندی ها و استانداردها تعریف می شوند و پس از درک موضوع اهمیت رنگ بندی، به سراغ استانداردهای اصلی رنگ بندی خواهیم رفت.
ببینید دوستان، رنگ بندی کابل های شبکه بر اساس یک استاندارد جهانی تعریف می شود. بنابراین ما برای تسلط بر این داستان نیاز است که حتماً این رنگ بندی ها را کامل بشناسیم. در واقع حتی اگر قرار نباشد که در پروژه ی شما این استانداردها استفاده شود، شما باید حتماً آن ها را بلد باشید. چرا؟ چون به محض بروز مشکل در هر شبکه، شما با کمک این رنگ بندی ها می توانید منشا مشکل را پیدا کنید.
اما اگر فرد این استانداردها را بلد نباشد، نمی تواند برای حل مشکل پیش آمده، کاری انجام دهد. در واقع ضرورت تسلط بر این استانداردها، از اوجب واجبات است.
در واقع فرد اصلاً نمی تواند تشخیص دهد که سمت دیگر کابل به چه رنگی است و هر بار باید برود و رنگ سر سوکت ها را بررسی کند و دوباره به سمت دیگر شبکه برگردد. حالا در قسمت های بعدی مشاهده خواهیم کرد که در دو سر کابل های شبکه باید حتماً سر سوکت های مشابه به هم وصل شوند.
پس پیشنهاد اکید ما این است که به عنوان یک ادمین حتماً در تمامی پروژه هایتان از استاندارد رنگ بندی کابل شبکه استفاده نمائید. این موضوع یک استاندارد جهانی است و بر طبق این اصول سر سوکت ها بر روی دو طرف کابل ها نصب می شوند.
البته شاید شما تصور کنید که رنگ بندی مد نظر شما رنگ بندی راحت تری برای اجرای کابل شبکه در شبکه ی کامپیوتری باشد اما این رنگ بندی یک استاندارد و تعریف همگانی نیست و شما برای این که یک کار درست و استاندارد را اجرا کنید باید بر طبق همین رنگ بندی تعریف شده و در مدیوم جهانی عمل نمائید. البته این رنگ بندی ها اصلاً موضوع خاص و پیچیده ای نیستند.
در واقع کافیست که شما چند پروژه ی اول کارتان را بر طبق همین رنگ بندی اجرا کنید. کم کم این استانداردها در ذهن شما نهادینه می شوند و می توانید بر طبق همان ها کارتان را انجام دهید. به این شکل سر هر پروژه ای هم باشید دیگر نیازی نیست که بروید و بررسی کنید که سمت دیگر کابل چجوری هست و چه رنگی دارد! چون سر سوکت بندی ها استاندارد انجام شده و شما می توانید طبق همین استاندارد تعریف شده حدس بزنید که سر دیگه ی کابل چه سوکتی دارد. پس این موضوع می شود اهمیت رعایت استاندارد رنگ بندی کابل های شبکه . حالا به سراغ تعریف خود استانداردها برویم.
استاندارد رنگ بندی
خوب حالا به سراغ موضوع اصلی برویم و درباره ی ترتیب رنگ ها صحبت کنیم و با هم ببینیم که اصلاً استاندارد رنگ بندی کابل های شبکه به چه صورت است. در تصویر زیر شما استاندارد نوع B را مشاهده می کنید. البته در قسمت بعد تر درباره ی استاندارد نوع A و B به طور مفصل صحبت خواهیم کرد. ولی در کل استانداردی که مد نظر ما هست و تقریباً در طول تمام پروژه ها استفاده می شود؛ استاندارد نوع B می باشد.
خوب در استاندارد نوع B سر سوکت ها باید بر طبق استانداردها اجرا و پیاده سازی شوند. برای نصب یک سر سوکت دقت کنید که پین های روی سر سوکت باید به سمت شما و زبانه ی سر سوکت به سمت پشت باشد. حالا ترتیب رنگ های سر سوکت از سمت چپ به راست تعریف می شود.
یعنی دقیقاً تصویری که شما در سمت راست عکس زیر مشاهده می کنید. تصویر سر سوکت راست و مستطیل های درج شده بر روی سر سوکت نشان دهنده ی همان پین ها می باشند. مستطیل های زیر سوکت همان کابل های شبکه ی ما هستند. ما روی کابل شبکه چهارتا زوج سیم داریم. در واقع وقتی کابل شبکه را باز می کنید می توانید این چهارتا زوج سیم را مشاهده کنید. البته درباره ی این موضوع در درسنامه ی بعدی به صورت مفصل توضیح خواهیم داد.
اما در کل به این صورت است که شما وقتی روکش کابل شبکه را باز می کنید چهارتا زوج سیم مشاهده می کنید که به این صورت هستند؛ زوج سیم های سفید نارنجی و نارنجی که به هم تابیده شده اند. سفید سبز و سبز که به هم تابیده شده اند و به ترتیب سفید آبی و آبی و سفید قهوه ای و قهوه ای که به یکدیگر تابیده شده اند.
این جا شما هشت رشته سیم می بینید که به صورت چهار زوج سیم به هم دیگر تابیده شده اند. حالا این هشت رشته سیم باید بر طبق ترتیب و استانداردی که ما تعریف می کنیم بر روی سر سوکت شما نصب شوند و این ترتیب از سمت چپ به سمت راست اجرا می شود.
خوب بر طبق تصویر پیش می رویم؛ رشته سیم اولی به رنگ سفید نارنجی است. بعد این رنگ باید رنگ نارنجی باشد. رنگ بعدی سفید سبز است و بعد این رنگ، به ترتیب رنگ های آبی، سفید آبی، سبز، سفید قهوه ای و قهوه ای قرار دارند. اگر دقت کنید این موضوع یک ساختار کلی دارد که این ساختار به این صورت است که یک گزینه رنگ سفید است و بعدی یک رنگ کامل و صد در صد شما به هر روشی که راحت تر هستید باید این ترتیب را حفظ کنید.
مثلا وقتی سر پروژه ی شما قرار است که ۲۰ تا سر سوکت نصب کنید، حتماً باید به این پروسه ی ترتیب رنگ بندی کابل شبکه تسلط کافی داشته باشید. اما درباره ی نحوه ی نصب سر سوکت ما در درسنامه ی بعدی مفصلاً توضیح خواهیم داد. در کل در این درسنامه ما فقط به معرفی و توضیح رنگ بندی کابل های شبکه می پردازیم.

خوب ما در قسمت زیر رنگ های ذکر شده را برایتان به ترتیب می نویسیم و سپس توضیح می دهیم که هر رنگ چه عددی را به خود اختصاص می دهد.

این ۸ رشته سیمی هستند که ما باید روی سر سوکت نصب کنیم. حالا این استاندارد رنگ ها با این اعداد در واقع همان استاندارد نوع B می باشند. در واقع این کابل با این استاندارد رنگی یک کابل شبکه ی نرمال معرفی می شود. شما می توانید در شکل راست تصویر ارائه شده در سوکت Rj 45 pinout استاندارد رنگ بندی سوکت نوع B را مشاهده نمائید.
همان طور که مشاهده می کنید زبانه به سمت پایین یعنی پشت به ماست. حالا چیدمان رنگ ها  از چپ به راست به این ترتیب می باشد. خوب این در واقع ترتیب چینش رنگ هاست. اما این که این سر سوکت چگونه نصب می شود، موضوعی است که در دسنامه ی بعدی به آن اشاره خواهیم کرد.
اما ما قصد داریم که درباره ی استاندارد نوع A نیز با شما صحبت کنیم. این اطلاعات صرفاً به این خاطر است که شما با کابل های کراست اور آشنایی پیدا کنید و صرفاً به جهت بالا بردن اطلاعات شماست. در استاندارد نوع A در چیدمان رنگ ها جای کابل سفید نارنجی و نارنجی با کابل سفید سبز و سبز عوض می شود. این چهار رشته سیم در واقع چهار رشته سیم ما هستند.
در واقع تمامی اطلاعات مورد نظر ما از طریق همین چهار رشته سیم ارسال و دریافت می شود. بنابر این طبق این توضیح شما برای اتصال یک سیم و یا دیوایس باید از کابلی استفاده کنید که حداقل این چهار رشته سیم را داشته باشد. چرا؟ چون اگر این چهارتا رشته سیم داخل کابل نباشند اصلاً ما نمی توانیم اطلاعات و دیتاهایمان را رد و بدل کنیم. این چهار رشته سیم خیلی مهم هستند مثلاً اگر سیم های سفید قهوه ای و قهوه ای نباشن باز هم شما انتقال اطلاعات را دارید.
همین اتفاق در نبود کابل های سفید آبی هم می تواند رخ دهد. اما این که هر کدام از این رنگ ها چه کاری در شبکه انجام می دهند، در بخش بعدی به صورت کامل به شما توضیح خواهیم داد؛ فقط همین را بدانید که در استاندارد نوع A جای سفید نارنجی و نارنجی با سبز و سفید سبز عوض نمی شود. در تصویر زیر شما می توانید مشاهده کنید که استاندارد رنگ بندی نوع A به چه صورت می باشد.

در این تصویر شما می توانید به راحتی مشاهده کنید که چیدمان نوع A چه تفاوتی با چیدمان نوع B دارد. در واقع همان توضیحی را که ارائه دادیم: جای کابل های سفید نارنجی و نارنجی با کابل های سفید سبز و سبز عوض می شود اما کابل های قهوه ای و سفید قهوه ای و آبی و سفید آبی در جای خودشان ثابت هستند. خوب حالا به کابلی که یک سمت آن سوکت نوع A باشد و در سمت دیگر آن سوکت با چیدمان نوع B وصل باشد کابل کراس اور گفته می شود. اما این کابل کجاها استفاده می شود؟!
در زمان های قدیم وقتی که قصد داشتیم دو کامپیوتر را به یکدیگر شبکه کنیم و از  سوئیچ نمی کردیم، حتماً برای این اتصال باید از کابل کراس over استفاده می نمودیم. کابلی که یک سمت آن باید سوکت نوع A و سمت دیگر آن سوکت نوع B باشد. اما امروزه دیگر از این کابل ها با این هدف استفاده نمی شود. در واقع دیگر در هیچ قسمتی از شبکه از این کابل استفاده نمی کنند.
کاری که کابل کراس اور انجام می دهد این است که send را به receive مقابل و receive را به send مقابل وصل می کند. یعنی جای send و  receive را برعکس می نماید. ولی خوب با توجه به ساختمان امروزی دیگهر این موضوع و قابلیت کابل کراس اور استفاده و کاربردی ندارد و می توان گفت که این نوع کابل منسوخ شده و پیشنهاد ما هم این است که شما اصلاً سمت کراس اور نروید و از استاندارد نوع A هم استفاده نکنید. هرسوالی که داری در انجمن مطرح کن
در واقع اگر پروژه ای داشتید که بیس آن از قبل با نوع A بود که هیچ؛ کاری نمی توان کرد. ولی اگر این طور نبود؛ پیشنهاد ما این است که شما تمام پروژه هایتان را با نوع B کار کنید. نوع B یه چیدمان نرمال است و امروزه در تمامی زیر ساخت های شبکه استفاده می گردد. پس ساختار نوع B برای ما اهمیت زیادی دارد. شما هم سعی کنید که اصول رنگ بندی را به همین شکل به خاطرتان بسپارید.
خوب حالا به سراغ جدول کاربرد هر رنگ در سوکت برویم که تصویرش را می توانید مشاهده کنید. در واقع در این قسمت ما متوجه می شویم که رنگ های سفید نارنجی و نارنجی کار ترنسمیت و انتقال اطلاعات را انجام می دهند.

هر کدام از این رنگ ها مثبت و منفی دارند. برای همین ما باید این رنگ ها را درست روی سر سوکت نصب کنیم. حالا ما روی سرعت ۱۰/۱۰۰ عملاً به آبی و سفید آبی و قهوه ای و سفید قهوه ای نیازمندیم. اما روی سرعت ۱۰۰۰ ما به تمام این رشته ها نیاز داریم.
این نکته را هم بدانید که قهوه ای و سفید قهوه ای معمولاً برای تکنولوژی Poe استفاده می شوند. در واقع این سیم ها معمولا برای برق رسانی به دیوایس هستند و عموماً هم روی ۴۸ ولت برق رسانی می کنند؛ مثل تلفن های Poe و غیره. خوب به سراغ درسنامه ی بعدی برویم که روش نصب استاندارد سر سوکت شبکه می باشد.
ttttttttttttttttttttttt
رنگ بندی کابل شبکه
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
رنگ بندی کابل شبکه، کابل شبکه یا کابل LAN یکی از مهم ترین تجهیزاتی است که برای داشتن اینترنت پایدار می توان از آن استفاده کرد. در واقع کابل شبکه به شما کمک می کند به حداکثر سرعتی که ارائه دهنده اینترنت پرسرعت یا به عبارتی ISP به شما ارائه می دهد برسید. اما یکی از مهم ترین عواملی که باعث می شود کابل شبکه به درستی کار کند، رعایت ترتیب رنگ بندی آن است. دانستن رنگ ها و استاندارد کابل شبکه به شما در شناخت نوع کابل کمک می کند. در این مقاله به بررسی رنگ بندی کابل شبکه می پردازیم تا بتوانید با ترتیب رنگ کابل شبکه آشنا شوید.
رنگ بندی کابل شبکه و استاندارد های آن
رنگ بندی کابل شبکه رنگ بندی کابل شبکه بسیار مهم است. رنگ کابل شبکه به معنای رنگ هایی است که برای هشت سیم در کابل استفاده شده است. به طور کلی کابل های شبکه از نوع اترنت هستند که از هشت سیم یا چهار جفت سیم تشکیل شده است. هر کدام از این سیم ها رنگ منحصر به فردی دارند و وظیفه خاصی را در شبکه انجام می دهند. زمانی که فردی می خواهد کابل شبکه که از تجهیزات شبکه  می باشد را وصل کند، باید این رنگ ها را جدا کرده و به ترتیب درست کنار هم قرار دهد. دو نوع رنگ در کابل شبکه وجود دارد، رنگ های اصلی و رنگ های فرعی. رنگ های اصلی عبارتند از: آبی، سبز، نارنجی و قهوه ای. رنگ های فرعی عبارتند از: آبی سفید، سبز سفید، نارنجی سفید و قهوه ای سفید. کاربرد هر یک از این رنگ ها به این شرح است: سبز برای سیگنال های مثبت و سبز سفید برای سیگنال های منفی، نارنجی و نارنجی سفید برای دریافت اطلاعات، آبی و آبی سفید برای انتقال صدا، قهوه ای و قهوه ای سفید برای کمکی.
لازم به ذکر است که رنگ کابل و برقراری ارتباط مناسب تنها با رعایت رنگ خاص امکان پذیر است، در غیر این صورت نمی توان انتظار برقراری ارتباط مورد نظر خود با روتر را داشت. به طور کلی برای دسته بندی رنگ کابل های شبکه از دو استاندارد کلی استفاده می شود. این استانداردها عبارتند از: استاندارد T-568A و استاندارد T-568B. این دو استاندارد یکی از رایج ترین استانداردهای رنگ کابل شبکه هستند و با یادگیری نام ها می توانید کابل LAN را به خوبی خودتان تنظیم کنید. در ادامه این دو استاندارد را با هم خواهیم شناخت.
استاندارد T-568A: این استاندارد از زمان استفاده از کابل های cat5 رایج شده است. این استاندارد در اکثر نقاط جهان مانند کشورهای اروپایی و کلیه تاسیسات دولتی آمریکا مورد استفاده قرار می گیرد. در ایران کم و بیش شبکه های نصب شده با این استاندارد وجود دارد. در استاندارد T568A سیم سبز و سفید سبز وظیفه انتقال اطلاعات و سیم های نارنجی نارنجی و سفید دریافت اطلاعات را بر عهده دارند. بقیه سیم ها استفاده نشده است.
استاندارد T-568B: این استاندارد زمانی محبوب شد که کابل های Cat6 جایگزین کابل های نسل پنجم شدند. البته استاندارد T568B به طور کامل جایگزین T568A نشده است و همچنان شبکه هایی از T568A استفاده می کنند. اما شبکه های جدید بیشتر با T568B هستند. این استاندارد در اکثر شبکه های اترنت جدید دیده می شود. در T568B از چهار سیم برای ارسال و دریافت اطلاعات استفاده می کنیم که عبارتند از: نارنجی و نارنجی سفید برای ارسال داده و سبز و سبز سبز برای دریافت داده. سیم های دیگر داخل کابل بی فایده هستند.
تفاوت بین کابل های شبکه بر اساس رنگ چیست؟
رنگ بندی کابل شبکه، زمانی که قصد دارید تجهیزات شبکه را به یکدیگر و به شبکه اصلی متصل کنید، باید به رنگ کابل شبکه و نوع استاندارد آن توجه کنید. شما نمی توانید کابل ها را هر طور که می خواهید وصل کنید. به طور کلی برای کابل های سوکت و کانکتور باید مشخص کنید که این کابل چه دستگاه هایی را به هم متصل می کند و سپس نوع مناسب آن را انتخاب کنید. در ادامه شما را با انواع کابل شبکه بر اساس این استانداردهای سوکت آشنا می کنیم.
کابل شبکه ضربدری: کابل شبکه ضربدری یا (CrossOver) کابلی است که از دو استاندارد مختلف در دو طرف آن استفاده می کند. یعنی اگر از استاندارد T568B در یک سر کابل استفاده می کنید، سر دیگر آن باید به استاندارد T568A متصل شود. در واقع فرستنده ها و گیرنده های دو سر کابل باید تعویض شوند. از این نوع کابل زمانی استفاده می کنیم که بخواهیم دو دستگاه از یک نوع مثلا دو کامپیوتر را به هم وصل کنیم یا کامپیوتر را به روتر وصل کنیم (کابل Cross در این حالت کارت شبکه شما را متصل می کند ارسال به روتر Receive و بالعکس).
کابل شبکه مستقیم: کابل های شبکه مستقیم یا (Straight)، زمانی استفاده می شوند که می خواهید دو دستگاه مختلف را به یکدیگر متصل کنید. در کابل های مستقیم یک استاندارد خاص در هر دو انتها استفاده می شود. یعنی یا به استاندارد T568B وصل می شوند یا T568A. بنابراین در یک کابل مستقیم، گیرنده های کابلی شما در هر دو طرف یکسان هستند. در کابل های شبکه مستقیم ابتدا و انتهای کابل با یک ترتیب رنگ ضرب می شود. پچ کوردهای آماده موجود در بازار نیز از این نوع رنگ استفاده می کنند. این نوع کابل زمانی استفاده می شود که هدف اتصال یک دستگاه کامپیوتر به یکی از تجهیزات شبکه (مانند سوئیچ، روتر، اکسس پوینت و غیره) باشد.
کابل رول اور: کابل های رول اورکه به آن کابل های کنسول سیسکو یا کابل های کنسول نیز می گویند، برای اتصال کامپیوتر به پورت های کنسول روتر یا سوئیچ استفاده می شود. روترها و سوئیچ ها معمولا دارای هر دو پورت اترنت و پورت کنسول هستند. پورت کنسول به شما امکان می دهد به یک روتر متصل شوید یا آن را متصل و پیکربندی کنید. اگر پورت اترنت فقط برای اتصال به شبکه باشد. کابل های رول اور از دو طرف کاملاً موازی به هم متصل می شوند.
به عبارت دیگر از یک طرف از استاندارد T568B استفاده می کنیم و از طرف دیگر رشته سیم ها به ترتیب معکوس نصب می شوند. به خاطر داشته باشید که در یک سر کابل رول اور سوکت نداریم، بلکه یک کانکتور DB9 داریم. البته امروزه برای این نوع کابل ها از اتصالات USB نیز استفاده می شود. در این مقاله سعی کرده ایم رنگ های استاندارد کابل شبکه را به شما آموزش دهیم تا بتوانید به راحتی کابل شبکه را وصل کرده و اتصال صحیح را برقرار کنید. همچنین شما عزیزان میتوانید برای آشنایی بیشتر با انواع کابل شبکه به مقاله ی کابل شبکه چیست مراجعه کنید. همچنین شما عزیزان میتوانید جهت تهیه انواع کابل شبکه و خرید تلفن تحت شبکه گرنداستریم به فروشگاه آنلاینISG مراجعه نمایید.

ttttttttttttttttttttttt
آشنایی با کابل شبکه استاندارد
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
در این مقاله قصد داریم که به معرفی کابل شبکه استاندارد بپردازیم. حتماً می‌دانید که کابل شبکه یکی از مهم‌ترین زیرساخت‌های شبکه می‌باشد. از همین جهت، کابل شبکه باید کاملاً سالم و ایمن باشد تا زیرساخت شبکه با مشکلی روبه‌رو نگردد. با توجه به انواع کابل‌های موجود در صنعت شبکه، مهم است که بدانید از کدام نوع کابل برای نصب خود استفاده نمائید تا از عملکرد، پایداری و سرعت کلی شبکه اطمینان حاصل کنید. در این مقاله، کابل شبکه و رایج ترین استانداردهایی که امروزه در صنعت و استقرار شبکه مورد استفاده قرار می‌گیرد را مورد بحث قرار می‌دهیم. در ادامه با ما همراه باشید.معرفی کابل شبکه استاندارد:وقتی وارد شبکه می‌شوید، درواقع وارد کابل شده‌اید. کابل‌‌های شبکه از انواع متعددی برخوردار هستند. شما در زمان خرید کابل شبکه استاندارد باید به پهنای باند، فرکانس، حداکثر طول و کاربرد آن توجه نمائید. به طور کلی دو نوع کابل کشی گسترده وجود دارد. از جمله: کابل های مسی و کابل های فیبر نوری. ما در این بخش از زیرعنوان به توضیح و معرفی کابل‌های استاندارد شبکه می‌پردازیم. اکنون در ابتدا به معرفی کابل مسی پرداخته و این کابل شبکه را به شما معرفی می‌نمائیم.کابل مسی:کابل مسی از الکتریسیته برای انتقال و دریافت داده‌ها از طریق سیم استفاده می‌کند. بیایید با کابلی که احتمالاً قبلاً می‌شناسید شروع کنیم. بسیاری از این کابل‌ها که شاید نمی‌دانستید در خانه‌ی شما هستند، رایانه‌ها و تلفن‌ها و مودم‌های شما را به هم متصل می‌کنند.کابل‌های شبکه از نوع کواکسیال:اولین نوع کابل مسی که در مورد آن صحبت خواهیم کرد به احتمال زیاد کابلی است که شما با آن آشنا هستید. اگر مودم کابلی دارید، به احتمال زیاد “کابل کواکسیال” را دیده‌اید. کابل کواکس دارای یک سیم هادی مرکزی و بلند است. این کابل دارای یک هادی مرکزی و یک ماده‌ی الکتریک یا عایق است. (بسته به رتبه RG [که در ادامه بحث خواهد شد]، ممکن است یک محافظ فویل وجود داشته باشد یا نباشد.) عایق نیز به نوبه‌ی خود توسط یک محافظ فلزی بافته شده، احاطه شده است. هدف این سپر بافته شده جلوگیری از تداخل الکترومغناطیسی (EMI) است. هر دستگاهی در محیط شما که EMI می‌دهد، همانند: تلویزیون، نور فلورسنت، اجاق‌های مایکروویو و غیره، روی کابل کواکس تأثیری نخواهند داشت. آخرین لایه‌ی کابل کواکسی یک ژاکت سیاه بیرونی است.رتبه بندی کابل کواکسیال (RG):مودم‌های کابلی شما معمولاً از طریق کابل کواکسیال RG-6 متصل می‌شوند. نوع دیگری از کابل کواکسیال که ممکن است ببینید، کابل کواکسیال RG-59 است. انواع دیگری از کابل کشی RG وجود دارد، اما RG-6 و RG-59 دو نوع اصلی آن هستند که احتمالاً مشاهده خواهید کرد. “RG” مخفف “Radio Grade” است. بسته به اینکه کدام RG را دارید، رتبه بندی «اهم» متفاوتی وجود خواهد داشت. درجه اهم یک اندازه گیری نسبی مقاومت است، یا بهتر است بگوییم، اهم واحد اندازه گیری امپدانس است که جریان الکتریکی را از طریق آن محدود می‌کند. کابل‌های کواکسیال RG-6 و RG-59 هر دو دارای درجه اهم 75 هستند که احتمالاً روی خود کابل چاپ می‌شود. کابل‌های کواکسیال RG همگی در اندازه‌های متفاوت موجود هستند. کابل کواکسیال RG-6 دارای سیم هادی ضخیم است، در حالی که کابل کواکسیال RG-59 دارای سیم هادی نازک‌تری می‌باشد. نوع کانکتور در انتهای کابل کواکسیال متفاوت است. بنابراین، ما در اینجا به چند مورد از آنها خواهیم پرداخت. بیایید با رایج ترین نوع اتصال کابل کواکسیال شروع کنیم.F-Connector:F-Connector به احتمال زیاد از نوع رابطی است که دیده‌اید. اگر از مودم کابلی استفاده می‌کنید، احتمالاً کابل کواکسی به شما امکان دسترسی به کابل و اینترنت را می‌دهد. کابل کواکسیال از دیوار شما خارج می‌شود که به احتمال زیاد با یک اسپلیتر کواکسیال برای ایجاد دو اتصال کابل کواکسیال تقسیم می‌شود. یک اتصال به مودم کابلی شما و دیگری به جعبه‌ی کابل شما می‌رود. این پیاده سازی به احتمال زیاد از کانکتور F استفاده می‌کند که برای پیچ کردن آسان رزوه شده است.می‌توانید از انگشتان خود استفاده کنید یا به آرامی از انبردست استفاده کنید تا کانکتور F را روی یک اتصال بچرخانید. مراقب باشید به کابل آسیب نرسانید یا خم نشود.اتصالات BNC:آخرین کانکتور کواکسیال، کانکتور BNC است که منحصراً برای کابل کشی کواکسیال نیست. اتصالات BNC در شبکه‌های قدیمی‌تر استفاده می‌شد. این کانکتورها می‌توانند در جای خود قفل شوند. این روزها، ممکن است کانکتورهای BNC را برای خطوط T1 برای شبکه‌ی گسترده (WAN) ببینید.برای کانکتور BNC، کافی است کانکتور را بچرخانید و در جای خود قفل کنید.شکاف کواکسیال:اسپلیتر کواکسی دقیقاً همان کاری را انجام می‌دهد که از نامش پیداست، کابل کواکس را جدا می‌کند. این اسپلیترها برای نصب کابل بسیار مفید هستند.کابل جفت پیچ خورده:اکنون به سراغ نوع بعدی کابل مسی می‌رویم: کابل جفت تابیده. این نوع کابل، رایج ترین کابلی است که از دهه‌ی 1980 در شبکه‌ها استفاده می‌شود. حتی برای تلفن‌ها نیز استفاده می‌شود. اساساً یک کابل جفت پیچ خورده شامل 4 یا چند سیم است که در داخل یک ژاکت بیرونی به دور یکدیگر پیچیده شده‌اند. پیچاندن سیم‌ها از “تقاطع” جلوگیری می‌کند. دو نوع کابل‌ جفت تابیده وجود دارد.کابل جفت پیچ خورده محافظ (STP):کابل STP از سیم‌هایی تشکیل شده است که به دور یکدیگر پیچیده شده‌اند. با این حال، دسته‌ی سیم‌ها در یک محافظ قرار گرفته‌اند تا از آن‌ها در برابر EMI محافظت کند. حفاظی مبتنی بر فویل وجود دارد که از سیم‌های داخلی محافظت می‌کند. کابل STP فقط در محیط‌های شبکه‌ای استفاده می‌شود که انتظار می‌رود EMI وجود داشته باشد. به عنوان مثال، اگر یک فناوری شبکه نیاز به اجرای کابل در منطقه‌ای داشته باشد که تجهیزات خاصی ممکن است EMI (مانند: اجاق‌های مایکروویو، نو‌رهای فلورسنت، سیستم های HVAC و غیره) را اجرا کند، کابل کشی STP ایده بدی نخواهد بود.کابل جفت تابیده بدون محافظ (UTP):کابل UTP شامل سیم‌هایی است که به دور یکدیگر پیچیده شده‌اند، با این تفاوت که هیچ محافظ اضافی وجود ندارد. UTP رایج‌ترین کابل شبکه است که توسط تکنسین‌های شبکه استفاده می‌شود. از آن‌جایی که کابل UTP مانند STP یا کابل کواکسیال از EMI محافظت نمی‌کند، باید مراقب باشید که کابل UTP را کجا نصب می‌نمائید.کابل کشی UTP:همانطور که ممکن است متوجه شده باشید، کابل کشی UTP ارزان تر از کابل کشی STP است، و آن را به یک رقیب انعطاف پذیر برای استفاده در شبکه‌های ما تبدیل می‌کند.دسته بندی کابل جفت پیچ خورده:همه‌ی کابل‌های STP و UTP در رنگ‌های مختلف ارائه می‌شوند و انتخاب یکی از آن‌ها با نیازهای شبکه شما ممکن است دشوار باشد. بر این اساس، صنعت کابل کشی دسته بندی‌های مختلفی از کابل کشی جفت تابیده را ایجاد کرده است. این دسته‌بندی‌ها، با عنوان رتبه بندی “CAT” شناخته می‌شوند. هر رتبه بندی CAT با بالاترین فرکانس مگاهرتز (MHz) که کابل می‌تواند انجام دهد، رتبه بندی می‌شود.رتبه بندی CAT:هر رتبه‌بندی CAT دارای حداکثر نرخ پهنای باند است و حداکثر مقدار داده‌ای است که از طریق کابل بر حسب مگابیت در ثانیه (Mbps) منتقل می‌شود. همه‌ی رتبه‌بندی‌های CAT دارای محدودیت‌های طول یکسانی هستند (بسته به کاربرد) و بر اساس سن آن، برخی از رتبه‌بندی‌های CAT به طور رسمی توسط EIA/TIA به رسمیت شناخته می‌شوند. EIA اتحاد صنایع الکترونیک و TIA انجمن صنعت ارتباطات است. گروه‌های دیگری نیز وجود دارند که استانداردهای کابل کشی را تعیین می‌کنند. مانند: ISO و ANSI.هر رتبه بندی CAT کاربرد خاص خود را دارد. اگر در حال نصب کابل کشی برای یک شبکه‌ی جدید هستید، به احتمال زیاد CAT5e، CAT6، CAT6a یا احتمالاً CAT7 را نصب خواهید کرد.CAT5 روی اترنت 100 مگابیت در ثانیه استفاده می‌شد که در آن زمان (حدود اوایل دهه 1990) “Ethernet سریع (FA)” نیز نامیده می‌شد. CAT5 با CAT5e جایگزین شد که از نظر فیزیکی مشابه بود و از حداکثر نرخ فرکانس یکسان پشتیبانی می‌کرد. اما CAT5e از سرعت اترنت گیگابیت پشتیبانی می‌کرد و در آغاز قرن بیست و یکم بسیار محبوب شد. CAT6 گام بعدی برای فرکانس و پهنای باند بهتر بود که تا 250 مگاهرتز و 10 گیگابیت بر ثانیه را پشتیبانی می‌کرد. CAT6a با فرکانس 500 مگاهرتز و 10 گیگابیت بر ثانیه اجرا می‌شود. هر دو CAT6 و CAT6a دارای غلاف‌های اضافی هستند که کابل را در برابر اشکال مختلف محافظت می‌کند. علاوه بر این، سیم‌های داخل نیز محکم‌تر پیچیده می‌شوند. با این حال، اگر می‌خواهید از کابل کشی CAT6 استفاده کنید، مطمئن شوید که محدودیت‌های طول را درک کرده‌اید. استانداردهای اترنت مدرن بیان می‌کنند که می‌توانید 100 متر فاصله بین سوئیچ و گره داشته باشید، اما اگر از رتبه‌بندی‌های CAT6 استفاده می‌کنید، این فاصله متفاوت خواهد بود.معرفی کانکتورها:اکنون در این بخش از زیرعنوان به معرفی کانکتورها می‌پردازیم. از جمله موارد زیر:کانکتور RJ-11:“جک ثبت شده (RJ)” کانکتوری است که برای کابل کشی جفت تابیده استفاده می‌شود. کانکتور RJ-11 دارای 6 موقعیت و 2 هادی است. این بدان معناست که 2 کابل به این کانکتور ختم می‌شوند.کانکتور RJ-11 یک نوع کانکتور بسیار قدیمی می‌باشد و احتمالاً هرگز آن را نخواهید دید مگر اینکه برای یک تلفن قدیمی مورد استفاده قرار گیرد.کانکتور RJ-14:کانکتور RJ-14 از 6 موقعیت و 4 هادی استفاده می‌کند که آن را به یک کانکتور 6P4C تبدیل می‌کند. این بدان معناست که 4 کابل به این نوع کانکتور ختم می‌شوند. مانند: RJ-11، کانکتور RJ-14 نیز برای گوشی‌ها استفاده می‌شود.کانکتور RJ-45:کانکتور RJ-45 رایج‌ترین نوع کانکتوری است که برای کابل کشی جفت تابیده در شبکه‌های اترنت مدرن استفاده می‌شود. این کانکتور دارای 8 موقعیت و 8 هادی (8P8C) است. یعنی در مجموع 8 سیم به این کانکتور ختم می‌شود.پورت RJ-45 همان چیزی است که معمولاً روی روترها، سوئیچ‌ها، رایانه‌ها و سایر دستگاه‌ها می‌بینید.اکنون بحث خود را در مورد کابل کشی مسی پایان می‌دهیم و در آینده به توضیح نوع گسترده‌ی کابل یعنی: کابل فیبر نوری میپردازیم. پس، منتظر به‌روزرسانی‌های بعدی ما باشید.سخن پایانی:همان‌طور که اشاره شد، در به‌روزرسانی‌های آینده این محتوا تکمیل‌تر خواهد شد و به توضیح کابل فیبر نوری می‌پردازیم. اکنون شما می‌توانید برای خرید کابل شبکه لگراند و یا دیگر برند ها، همین الآن با کارشناسان ما در بخش فروش تماس حاصل فرمائید. امید است که از این محتوا لذت برده باشید. لطفاً نظرات، انتقادات، سؤالات و پیشنهادات خود را در قسمت دیدگاه این محتوا با ما به اشتراک بگذارید.
ttttttttttttttttttttttt
آشنایی با رنگ بندی کابل شبکه
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
مقاله‌ی امروز ما در مورد رنگ‌ بندی کابل شبکه است. شما با خواندن محتوای پیش رو خواهید فهمید که چرا کابل شبکه نیاز به رنگ بندی دارد و استاندارد رنگ بندی کابل شبکه چه می‌باشد؟ در انتهای مقاله نیز می‌توانید هرگونه سوال در مورد موضوع مقاله را با ما به اشتراک بگذارید تا در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ دهیم. در ادامه با ما همراه باشید.علت رنگ بندی در کابل‌های شبکه:یکی از اساسی‌ترین سوالاتی که پس از شنیدن رنگ بندی کابل شبکه به ذهنمان خطور می‌کند این است که: چرا کابل‌های شبکه به رنگ بندی نیاز دارند؟آیا همه برند ها ( کابل شبکه لگراند ) از یک رنگبندی استقاده میکنند؟در پاسخ باید بگوئیم که رنگ بندی برای هر کابل همانند معرفی آن می‌باشد و نشان‌دهنده‌ی این موضوع خواهد بود که این کابل در این قسمت از کجا آمده و به کجا متصل شده است؟در واقع رنگ هر کابل به خوبی موقعیت آن کابل را معرفی می‌کند و اگر از این رنگ بندی استفاده نشود، پایداری و ارتباط شبکه ناممکن خواهد بود.ترتیب رنگ بندی در کابل‌های شبکه:زمانی که قرار است سوکتی را به شبکه متصل کنید لازم است که هر دو سر کابل شبکه را رنگ بندی نمائید. اما همیشه هر دو سر کابل نباید از یک رنگ یکسان برخوردار باشد. رنگ بندی کابل شبکه باید با توجه به استانداردهای موجود انجام شود، در غیر این صورت، ارتباط کابل‌های شبکه با مشکل روبه‌رو خواهد شد.استاندارد رنگ‌ بندی در کابل شبکه‌ی T-568A:استاندارد رنگ‌ بندی در کابل شبکه‌ی T-568A به ترتیب زیر می‌باشد. از جمله:سفید – سبزسبزسفید – نارنجیآبیسفید – آبینارنجیسفید – قهوه‌ایقهوه‌ایاستاندارد رنگ‌ بندی در کابل شبکه‌ی T-568B:استاندارد رنگ‌ بندی در کابل شبکه‌یT-568B  به ترتیب زیر می‌باشد. از جمله:سفید – نارنجینارنجیسفید – سبزآبیسفید – آبیسبزسفید – قهوه‌ایقهوه‌ایوظایف کابل‌ها بر اساس نوع رنگ:برای درک بهتر رنگ بندی کابل شبکه باید بگوئیم که تمامی سیم‌هایی که در بالا به آن‌ها اشاره نمودیم، هریک با توجه به نوع رنگ خود وظیفه‌ای را برعهده دارند. به عنوان مثال: 4 نوع از سیم‌ها، کار انتقال سیگنال را برعهده دارند که دو سیم آن وظیفه‌ی Receive و دو سیم دیگر آن وظیفه‌ی Send را برعهده دارند و 4 سیم دیگر برای استفاده‌های جانبی به کار برده می‌شوند.اگر بخواهیم دقیق‌تر منظور خود را برسانیم باید بنویسیم که دو سیم سبز و (سفید- سبز) در کابل 568A وظیفه‌ی ارسال سیگنال را برعهده دارند و دو سیم نارنجی و (سفید- نارنجی) نیز وظیفه‌ی دریافت سیگنال را عهده دار هستند. در نتیجه: اگر رنگ بندی به صورت اشتباه کار شود، چالش‌های زیادی را به همراه دارد؛ چرا که شرح وظایف در این رنگ‌ها، ثابت و تعریف شده می‌باشد.رنگ بندی کابل شبکه Cross:رنگ بندی کابل شبکه کراس یا ضربدری، بدین گونه است که رنگ بندی باید در هر دو طرف کابل انجام شود. در واقع در این نوع از رنگ بندی هم از استاندارد 568A و هم از استاندارد 568B استفاده می‌شود. اگر چنین سوالی برای شما مطرح شده است که چه لزومی دارد از هر دو استاندارد در این نوع کابل شبکه استفاده شود در پاسخ باید بگوئیم: چون این کابل به هر دو طرف سیستم کامپیوتر وصل می‌شود. درنتیجه، زمانی که قصد داشته باشید مسیر دریافت و ارسال در هر دو سمت کابل، کاملا یکسان و منطبق باشد، لازم است که از یک استاندارد معکوس استفاده نمائید.همچنین، وصل کردن و ارتباط یک کامپیوتر به کامپیوتر دیگر، اتصال مودم دستگاه روتر به فایروال و اتصال کامپیوتر به دستگاه روتر از کاربردهایی هستند که برای کابل شبکه‌ی کراس می‌توان نام برد.رنگ بندی کابل شبکه Straight:رنگ بندی کابل شبکه Straight که به آن کابل شبکه‌ی مستقیم هم گفته می‌شود، با رنگ بندی کابل شبکه‌ی کراس متفاوت می‌باشد. رنگ بندی این کابل به گونه‌ای است که در هر دو سر کابل باید از یک استاندارد، یعنی: استاندارد 568A استفاده نمود، زیرا یک سر این کابل به کامپیوتر و سر دیگر آن به یکی از اجزاء شبکه متصل می‌شود.به یاد داشته باشید، برای اینکه ارسال در یک طرف کابل و دریافت در طرف دیگر کابل انجام شود، باید رنگ بندی و استاندارد کابل شبکه به صورت معکوس صورت گیرد.اما چون یک طرف کابل به کامپیوتر و طرف دیگر آن به اجزاء شبکه متصل می‌شود، دیگر نیازی نیست که از قانون معکوس استفاده نمائید؛ چرا که اجزاء شبکه در داخل خود، پورت‌های معکوس را مورد استفاده قرار می‌دهند.این کابل شبکه دارای کاربردهایی است. از جمله:اتصال کامپیوتر به اجزاء شبکه.اتصال کامپیوتر به مودم‌های ADSL.و اتصال مودم‌های ADSL به اجزاء شبکه با استفاده از کابل شبکه.سخن آخر:با توجه به توضیحات آورده شده، باید بگوئیم که تمامی کابل‌های شبکه از 4 زوج سیم مسی تشکیل شده‌اند و همچنین دارای 8 رشته سیم می‌باشند که هر رشته سیم باید دارای رنگ مخصوص به خود باشد. یکی از مزیت‌های بزرگ این نوع رنگ بندی این است که شما هرگز در زمان سوکت و کیستون زدن، کابل‌ها را با یکدیگر اشتباه نمی‌گیرید.همچنین، در این محتوا شما با استاندارد 568A و 568B آشنا شدید. اما لازم است بدانید که امروزه به علت استفاده‌ی بیشتر از کابل‌های CAT6، استاندارد 568B بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.در نهایت امیدواریم که از این مقاله لذت برده باشید و مطالب آورده شده برای شما مفید بوده باشد. شما می‌توانید سوالات خود را از ما بپرسید و همچنین نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود را با ما به اشتراک بگذارید.از همراهی شما متشکریم. منتظر به‌روزرسانی و مقالات بعدی ما باشید.
ttttttttttttttttttttttt
رنگ بندی کابل‌ شبکه
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
فروشگاه ISG/بلاگ/رنگ بندی کابل‌ شبکه
رنگ بندی کابل‌ شبکه

کابل‌های شبکه یکی از عناصر حیاتی در ساختار شبکه‌های اطلاعاتی هستند. رنگ بندی کابل‌های شبکه، به عنوان یک اصل اساسی در مدیریت و نگهداری شبکه‌ها، اهمیت بسیاری دارد. در این مقاله، ما به بررسی اهمیت رنگ بندی کابل‌های شبکه و اصول اصلی آن خواهیم پرداخت.
 اهمیت رنگ بندی کابل‌های شبکه
اصول پایه‌ای شبکه‌ها
شبکه‌ها به دلیل پیچیدگی و حجم عظیم اطلاعاتی که در آن‌ها منتقل می‌شوند، ابزار حیاتی در جهان مدرن ارتباطات و اطلاعات هستند. برای اینکه این شبکه‌ها به خوبی عمل کنند و از اطلاعات مورد نظر به صورت دقیق و سریع به مقصد برسانند، نیاز به سازماندهی دقیق و رعایت اصول اساسی دارند. اصول پایه‌ای شبکه‌ها به ما کمک می‌کنند تا این هدف را دستیابی دهیم. در اینجا به برخی از اصول پایه‌ای شبکه‌ها پرداخته خواهد شد.
 تعریف هدف شبکه
یکی از اصول اساسی در طراحی و مدیریت شبکه‌ها، تعریف دقیق هدف شبکه است. باید مشخص کنیم که شبکه برای چه موردی استفاده می‌شود، چه نوع اطلاعاتی منتقل می‌کند و چه انتظاراتی از عملکرد آن داریم. این تعریف هدف به ما کمک می‌کند تا منابع و تنظیمات شبکه را به درستی انتخاب کنیم.
 طراحی شبکه
با توجه به هدف تعیین شده برای شبکه، باید آن را به شکل مناسبی طراحی کنیم. این شامل انتخاب تجهیزات، توپولوژی شبکه، و ساختار عمومی آن می‌شود. طراحی مناسب به ما کمک می‌کند تا شبکه با بهره‌وری بیشتری عمل کند.
 امنیت شبکه
یکی از اصول حیاتی در شبکه‌ها، امنیت آن‌هاست. باید تدابیر امنیتی مناسبی را در نظر بگیریم تا از نفوذها و تهدیدهای امنیتی مختلف محافظت کنیم. این شامل استفاده از رمزنگاری، فایروال‌ها، و سیاست‌های امنیتی می‌شود.
 مدیریت و نظارت
یکی از اصول پایه‌ای شبکه‌ها، مدیریت و نظارت مداوم بر عملکرد شبکه است. باید ابزارها و سیستم‌های مدیریتی مناسبی را برای نظارت، اشکارسازی مشکلات، و رفع خرابی‌ها در نظر بگیریم.

رنگ بندی کابل‌ها
رنگ بندی کابل‌ شبکه یکی از جوانمران‌ترین و مؤثرترین اصول در سازماندهی و مدیریت کابل‌های شبکه است. این اصل به ما کمک می‌کند تا به سرعت انواع کابل‌ها و اتصالات را تشخیص دهیم. ادامه مقاله به تفصیل به اصول و نکات مرتبط با رنگ بندی کابل‌ها خواهد پرداخت.
 نیاز به تفکیک کابل‌ها
در شبکه‌های بزرگ، معمولاً تعداد زیادی کابل و اتصال وجود دارد. رنگ بندی صحیح کابل‌ها کمک می‌کند تا در هنگام انجام تعمیرات یا ارتقاء‌ها، به راحتی اتصال‌ها و اطلاعات مورد نیاز را پیدا کنیم. در شبکه‌های بزرگ، حجم زیادی از کابل‌ها و اتصالات وجود دارد که باید به دقت مدیریت شوند.
رنگ بندی کابل‌ شبکه صحیح کابل‌ها در اینجا نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند. این موضوع به دو صورت اصولی به ما کمک می‌کند:

تعیین نوع کابل و اتصالات: با استفاده از رنگ بندی کابل‌ها، می‌توان به سرعت تشخیص داد که هر کابل یا اتصال به کدام نوع خدمات و دستگاه‌ها متصل است. این اطلاعات مهم در هنگام تعمیرات، ارتقاء‌ها یا جایگزینی قطعات است.
توییتش شبکه: هنگامی که در شبکه‌های بزرگ تعداد زیادی کابل و اتصال وجود دارد، اینکه هر کابل یا اتصال به کجا می‌رود، به معنای واقعی کلمه مشکل می‌شود. رنگ بندی کابل‌ها به نظامی دقیق اجازه می‌دهد تا به سرعت هر کابل را تعقیب کرده و مکان آن را پیدا کنند. این به معنای کاهش زمان مورد نیاز برای تعمیرات یا جایگزینی‌ها و در نهایت به بهره‌وری بالاتر شبکه کمک می‌کند.

بنابراین، رنگ بندی کابل‌ شبکه نه تنها به سازماندهی دقیق کابل‌ها کمک می‌کند بلکه در کاهش هزینه و زمان مورد نیاز برای مدیریت شبکه نیز تأثیرگذار است.
 اصول رنگ بندی کابل‌های شبکه
 استانداردهای رنگ بندی کابل‌ها
در دنیای پیچیده و متنوع شبکه‌ها، استانداردهای مشخص برای رنگ بندی کابل‌ شبکه بسیار اهمیت دارد. این استانداردها به ما کمک می‌کنند تا به سرعت و با قطعیت بیشتری کابل‌ها و اتصالات را تشخیص دهیم. در اینجا به برخی از اصول و استانداردهای مرتبط با رنگ بندی کابل‌ها پرداخته خواهد شد.

 استانداردهای TIA/EIA-568:استانداردهای TIA/EIA-568-A و TIA/EIA-568-B از معروف‌ترین استانداردهای رنگ بندی کابل‌ شبکه در شبکه‌های اترنت هستند. این استانداردها به تشخیص سریع کابل‌ها و اتصالات در شبکه‌های اترنت کمک می‌کنند. به عنوان مثال، در استاندارد TIA/EIA-568-B، برای کابل‌های Cat5e و Cat6 رنگ بندی‌های خاصی تعیین شده است.
 استاندارد‌های فیبر نوری:در شبکه‌های فیبر نوری نیز استانداردهای خاصی برای رنگ بندی کابل‌ها و اتصالات وجود دارد. این استانداردها به تعیین نوع فیبر، تعداد رشته‌ها، و نوع اتصال کمک می‌کنند.
 استاندارد‌های تلفنی:در شبکه‌های تلفنی نیز استانداردهای خاصی برای رنگ بندی کابل‌ها و اتصالات وجود دارد. این استانداردها به تشخیص سریع ترمینال‌ها و خطوط تلفنی در ساختار شبکه‌های تلفنی کمک می‌کنند.
 رعایت استانداردها:مهمترین نکته در استفاده از استانداردهای رنگ بندی، رعایت دقیق آن‌ها است. این موضوع به ما اطمینان می‌دهد که همه کابل‌ها و اتصالات به ترتیب استاندارد رنگ بندی شده‌اند و هیچ اشتباهی رخ نداده است.

استفاده از این استانداردها به عنوان یک مرجع مشترک برای تیم‌های مختلف مدیریت شبکه کمک می‌کند تا به بهره‌وری بالاتری در نصب، تعمیرات، و ارتقاء‌ها دست پیدا کنند. در نتیجه، استانداردهای رنگ بندی کابل‌ها یکی از اصول اساسی در مدیریت شبکه‌ها به حساب می‌آیند.
 انواع کابل‌های شبکه
شبکه‌ها به منظور انتقال داده‌ها از یک نقطه به نقطه دیگر نیاز به انواع مختلفی از کابل‌ها دارند. هر کدام از این انواع کابل‌ها مخصوص به کاربردهای خاصی هستند و نیاز به رنگ بندی خاصی دارند.
 کابل‌های اترنت
کابل‌های اترنت یا همان کابل‌های شبکه LAN برای انتقال داده‌ها در شبکه‌های کامپیوتری استفاده می‌شوند. این کابل‌ها به انواع مختلفی از جمله Cat5e، Cat6 و Cat6a و غیره تقسیم می‌شوند. هر کدام از این انواع کابل‌ها نیاز به رنگ بندی خاصی دارند تا کابل‌ها و اتصالات به درستی شناخته شوند.
 کابل‌های فیبر نوری
کابل‌های فیبر نوری برای انتقال داده‌ها با سرعت بالا و در فواصل طولانی استفاده می‌شوند. این کابل‌ها معمولاً دارای چندین رشته فیبر نوری هستند. هر رشته فیبر نوری نیز نیاز به رنگ بندی خاص دارد تا تفکیک و اداره آسان‌تری داشته باشند.
 کابل‌های تلفنی
کابل‌های تلفنی برای انتقال صدا و داده‌ها در شبکه‌های تلفنی استفاده می‌شوند. این کابل‌ها نیز نیاز به رنگ بندی خاصی دارند تا ترمینال‌ها و خطوط تلفنی به درستی شناخته شوند.
همچنین، انواع دیگری از کابل‌ها نیز برای کاربردهای خاص در شبکه‌ها وجود دارند، از جمله کابل‌های کواکسیال برای انتقال داده‌های تلویزیونی و کابل‌های USB برای اتصال دستگاه‌ها به کامپیوترها. هر کدام از این کابل‌ها نیاز به رنگ بندی و سازماندهی خاصی دارند تا کارایی بهتری داشته باشند و در تعمیرات و نصب‌ها بهره‌وری بیشتری داشته باشیم.
 انواع کابل‌های شبکه
شبکه‌ها به منظور انتقال داده‌ها از یک نقطه به نقطه دیگر نیاز به انواع مختلفی از کابل‌ها دارند. هر کدام از این انواع کابل‌ها مخصوص به کاربردهای خاصی هستند و نیاز به رنگ بندی خاصی دارند.
 کابل‌های اترنت
کابل‌های اترنت یا همان کابل‌های شبکه LAN برای انتقال داده‌ها در شبکه‌های کامپیوتری استفاده می‌شوند. این کابل‌ها به انواع مختلفی از جمله Cat5e، Cat6 و Cat6a و غیره تقسیم می‌شوند. هر کدام از این انواع کابل‌ها نیاز به رنگ بندی خاصی دارند تا کابل‌ها و اتصالات به درستی شناخته شوند.
کابل‌های فیبر نوری
کابل‌های فیبر نوری برای انتقال داده‌ها با سرعت بالا و در فواصل طولانی استفاده می‌شوند. این کابل‌ها معمولاً دارای چندین رشته فیبر نوری هستند. هر رشته فیبر نوری نیز نیاز به رنگ بندی خاص دارد تا تفکیک و اداره آسان‌تری داشته باشند.
 کابل‌های تلفنی
کابل‌های تلفنی برای انتقال صدا و داده‌ها در شبکه‌های تلفنی استفاده می‌شوند. این کابل‌ها نیز نیاز به رنگ بندی خاصی دارند تا ترمینال‌ها و خطوط تلفنی به درستی شناخته شوند.
همچنین، انواع دیگری از کابل‌ها نیز برای کاربردهای خاص در شبکه‌ها وجود دارند، از جمله کابل‌های کواکسیال برای انتقال داده‌های تلویزیونی و کابل‌های USB برای اتصال دستگاه‌ها به کامپیوترها. هر کدام از این کابل‌ها نیاز به رنگ بندی و سازماندهی خاصی دارند تا کارایی بهتری داشته باشند و در تعمیرات و نصب‌ها بهره‌وری بیشتری داشته باشیم.
 رنگ‌های استاندارد برای کابل‌های شبکه
 کابل‌های اترنت
در شبکه‌های اترنت، رنگ بندی کابل‌ها بر اساس استاندارد‌های TIA/EIA-568-A و TIA/EIA-568-B انجام می‌شود. این استانداردها برای کابل‌های Cat5e و Cat6 اعمال می‌شوند.
 کابل‌های فیبر نوری
رنگ بندی کابل‌های فیبر نوری معمولاً بر اساس نوع فیبر و تعداد رشته‌ها انجام می‌شود. این رنگ‌ها به ما کمک می‌کنند تا نوع کابل و ارتباطات را تشخیص دهیم.
 کابل‌های تلفنی
کابل‌های تلفنی نیز نیاز به رنگ بندی دارند تا تماس‌ها و اتصالات تلفنی به راحتی تشخیص داده شوند.
 نکات مهم در رنگ بندی کابل‌ها
 رعایت استانداردها
رعایت استانداردهای مرتبط با رنگ بندی کابل‌ها در مدیریت شبکه‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است. این موضوع به جلوگیری از اشتباهات و سردرگمی در تعامل با کابل‌ها کمک می‌کند. در ادامه به دلایلی که رعایت استانداردها اهمیت دارد می‌پردازیم:

 تشخیص سریع:رعایت استانداردها به کاربران اجازه می‌دهد که به سرعت نوع کابل یا اتصال را تشخیص دهند. با دیدن رنگ‌های مشخص، کاربران می‌توانند بدون نیاز به مطالعه برچسب‌ها یا مستندات تشخیص دقیقی از کابل‌ها و اتصالات برداشت کنند.
 کاهش اشتباهات:زمانی که کابل‌ها و اتصالات به ترتیب استاندارد رنگ بندی شوند، احتمال اشتباهات و ایرادات در تعمیرات یا ارتقاء‌ها به شدت کاهش می‌یابد. کاربران از این نکته مطمئن هستند که هر چیز در محل مناسب خود و به درستی وصل شده است.
 سازماندهی بهتر:رنگ بندی کابل‌ها به سازماندهی دقیق‌تر و موثرتر شبکه کمک می‌کند. همچنین، این موضوع به تیم‌های مدیریت شبکه اجازه می‌دهد که به بهره‌وری بیشتری در تعمیرات و نصب‌ها دست یابند.
 توجه به جزئیات:رعایت استانداردها به کاربران نشان می‌دهد که توجه به جزئیات و کیفیت در مدیریت شبکه مهم است. این نکته می‌تواند به بهبود عملکرد و امنیت شبکه کمک کند.

بنابراین، رعایت استانداردها در رنگ بندی کابل‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است و به بهره‌وری و دقت بیشتر در مدیریت شبکه‌ها کمک می‌کند.
 برچسب‌گذاری کابل‌ها
برچسب‌گذاری کابل‌ها یکی از روش‌های مؤثر برای تشخیص سریع و دقیق کابل‌ها در شبکه‌ها است. این فرآیند به بهره‌وری بیشتر و پیشگیری از اشتباهات کمک می‌کند. در ادامه به اهمیت برچسب‌گذاری کابل‌ها و نکات مهم آن پرداخته خواهد شد:

 تشخیص سریع:برچسب‌گذاری کابل‌ها به کاربران اجازه می‌دهد که به سرعت نوع کابل یا اتصال را تشخیص دهند. با دیدن برچسب‌های منظم و مشخص، کاربران می‌توانند بدون نیاز به مطالعه جزئیات فنی کابل‌ها تصمیمات بهتری بگیرند.
اطلاعات تکمیلی:برچسب‌گذاری کابل‌ها می‌تواند شامل اطلاعات تکمیلی مانند تاریخ نصب، نام کابل، نقطه‌های اتصال و توضیحات مرتبط باشد. این اطلاعات افراد مسئول را در تعمیرات و نگهداری به سرعت به منابع مورد نیاز هدایت می‌کند.
 کاهش اشتباهات:برچسب‌گذاری دقیق و منظم به شدت احتمال اشتباهات در تعمیرات و نصب‌ها را کاهش می‌دهد. اطلاعات و برچسب‌ها به افراد کمک می‌کنند تا کابل‌ها را به درستی و به ترتیب متصل کنند.
 سازماندهی بهتر:برچسب‌گذاری کابل‌ها به سازماندهی دقیق‌تر و موثرتر شبکه کمک می‌کند. همچنین، این موضوع به تیم‌های مدیریت شبکه اجازه می‌دهد تا به بهره‌وری بیشتری در تعمیرات و نصب‌ها دست یابند.
 استفاده از ابزارهای مدیریتی:برچسب‌گذاری کابل‌ها امکان استفاده از ابزارهای مدیریتی مبتنی بر برچسب را فراهم می‌کند. این ابزارها به مدیران شبکه اجازه می‌دهند تا به سرعت و با دقت بیشتری کابل‌ها و اتصالات را مدیریت کنند.

نتیجه‌گیری
رنگ بندی کابل‌های شبکه اصلی‌ترین عنصر مدیریت کابل‌ها در یک شبکه است . رعایت استانداردها و استفاده از رنگ‌های مناسب به کاربران کمک می‌کند تا کابل‌ها را به سرعت تشخیص دهند و از کارکرد بهتری برخوردار شوند.بنابراین، برچسب‌گذاری کابل‌ها نه تنها به تشخیص سریع و دقیق‌تر کابل‌ها کمک می‌کند بلکه در کاهش اشتباهات و بهره‌وری بیشتر در مدیریت شبکه‌ها نیز تأثیرگذار است.
پرسش‌های متداول
1- آیا باید همیشه استانداردهای رنگ بندی را رعایت کنیم؟

بله، رعایت استانداردهای رنگ بندی به جلوگیری از سردرگمی و اشتباهات کمک می‌کند.
2- آیا می‌توانم خودم رنگ‌های دلخواه برای کابل‌ها انتخاب کنم؟

معمولاً توصیه نمی‌شود. استفاده از رنگ‌های استاندارد به تشخیص سریع‌تر کابل‌ها کمک می‌کند.
3- چگونه می‌توانم کابل‌ها را برچسب‌گذاری کنم؟

برچسب‌گذاری دقیق با استفاده از برچسب‌های رنگی یا شماره‌گذاری انجام می‌شود.
4- آیا تعداد رشته‌ها در کابل‌های فیبر نوری نیز تعیین شده است؟

بله، تعداد رشته‌ها و نوع فیبر نیز در استانداردها مشخص شده‌اند.
5- چگونه می‌توانم کابل‌ها را به بهترین شکل مدیریت کنم؟

استفاده از کانال‌ها، کیسه‌های کابل کشی و سازماندهی دقیق کابل‌ها به بهبود مدیریت آن‌ها کمک می‌کند.
ما امیدواریم که این مقاله به شما کمک کرده باشد تا اهمیت و اصول رنگ بندی کابل‌های شبکه را بهتر درک کنید و به بهبود مدیریت شبکه‌های خود بپردازید. در صورت داشتن سوال یا نیاز به اطلاعات بیشتر، با ما تماس بگیرید.

ttttttttttttttttttttttt
رنگ بندی کابل شبکه و استاندارد آن | رنگ بندی سوکت شبکه
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
مقاله ای درباره رنگ بندی و استاندارد کابل شبکه و رنگ بندی سوکت شبکه
رنگ بندی استاندارد کابل شبکه در ارتباطی که قرار است برقرار شود، اهمیت زیادی دارد و در صورت عدم رعایت ترتیب درست رنگ بندی شبکه، ارتباط صحیحی برقرار نخواهد شد. برای اینکه بتوانید یک ارتباط درست برقرار کنید، نیازمند این هستید که با رنگ بندی های کابل شبکه آشنایی داشته باشید. در ادامه به بررسی کابل شبکه، رنگ بندی استاندارد کابل شبکه و همچنین رنگ بندی سوکت شبکه می‌پردازیم.
در این مقاله آموزش پانچ سوکت شبکه در کابل های Cat5, Cat6, Cat6a, Cat7 داده خواهد شد و با کار متخصصان و تکنسین های شبکه در هنگام اجرای عملیات پسیو شبکه آشنا خواهید شد. در این کار ما از سوکت یا کیستون های شبکه استفاده میکنیم.
برای برقرار کردن این ارتباط که توسط کابل شبکه می باشد، فقط با اجرای استاندارد رنگ بندی های خاص ممکن خواهد شد و در غیر اینصورت و عدم رعایت این مورد خاص حتی اگر ترتیب رنگ بندی در دو سر کابل رعایت شود امکان پذیر نخواهد بود.
انواع کابل شبکه
 کابل های شبکه از لحاظ جنس به دو دسته تقسیم می‌شوند: کابل فیبر نوری و کابل های مسی.
کابل های شبکه در کل چهار نوع می‌باشند: کابل UTP یا Unshielded Twisted Pairs،
 کابل Twisted Pairs Shielded  یا STP، کابل کواکسیال و کابل چند جفتی.
فیبر نوری
از کابل فیبر نوری زمانی استفاده می‌شود که بخواهیم اطلاعات را با سرعت بسیار بالا و در فواصل دور انتقال دهیم. امروزه با استفاده های زیاد و مفید از اینترنت، نیاز به افزایش سرعت اینترنت همگانی شده است همچنین فیبر های نوری از امنیت بسیار بالایی برخوردار هستند.
کابل مسی
این کابل ها همان طور که از اسمشان پیداست، از جنس مس هستند. سرعت انتقال اطلاعات و پهنای باند کابل های مسی بستگی به مقدار سیمی دارد که به کار گرفته شده است. از این نوع کابل ها در شبکه های کامپیوتری و… استفاده می‌شود. کابل کواکسیال و کابل های زوج به هم تابیده از جنس مس ساخته شده اند.
کابل  Unshielded Twisted Pairsیا UTP
در کابل های UTP هیچ گونه محافظی روی سیم ها به کار نگرفته شده است، به همین علت از این کابل ها زمانی استفاده می‌کنند که داده ها اهمیت چندانی ندارد و ارزان ترین نوع کابل ها به شمار می‌روند.
کابل UTP از 8 رشته سیم که به صورت جفت کنار هم قرار می‌گیرند، تشکیل شده است.
کابل Twisted Pairs Shielded یا STPکابل های STP جزو کابل های به هم تابیده شیلد دار هستند. از این کابل می توانید برای فواصل دور استفاده کنید.رنگ بندی و استاندارد کابل شبکه
در این مقاله به ترتیب با استفاده از شکل های مختلف به شما به صورت کامل توضیح خواهیم داد.
شکل ۱: نمونه از رنگ بندی با استاندارد کلاس B
در سوکت زنی شبکه و اجرای رنگ بندی کابل شبکه دو کلاس رنگی در سطح جهانی تعریف شده است.  از این کلاس های رنگی برای ضرب یا پرس سوکت ها در سر کابل های شبکه استفاده می شود.
کلاس T568-A و T568-B
بیشتر بخوانیم: تست فلوک کابل شبکه
استاندارد کلاس A رنگ بندی کابل شبکه
در سال 1955 و با رشد استفاده از کابل های Cat5 در سطح جهانی استاندارد کلاس A به عنوان رنگ بندی در میان متخصصان شبکه مورد تایید و استفاده قرار گرفت. که این مورد تا سال 2002 و با پدید آمدن کابل شبکه Cat6 ادامه داشت.
در استاندارد کلاس A ترتیب رنگ بندی سوکت شبکه به صورت زیر می باشد:

شکل ۲: رنگ بندی استاندارد کلاس A
(رنگ‌ها به ترتیب از چپ: سفید سبز، سبز، سفید نارنجی، آبی، سفیدآبی، نارنجی، سفید قهوه‌ای، قهوه‌ای)
استاندارد کلاس B رنگ بندی کابل شبکه
با پدید آمدن کابل های Cat6 و افزایش استفاده از آنها استاندارد کلاس B جایگزین استاندارد قبل شد و به عنوان رنگ بندی مورد تایید متخصصان شبکه، مورد استفاده قرار گرفت. استاندارد کلاس B در کابل های Cat5 هم مورد استفاده قرار می گرفت.
اگر قصد دارید تا از این رنگ بندی در شبکه خود استفاده کنید ترتیب رنگ بندی سوکت شبکه به صورت زیر می باشد:

شکل 3: رنگ بندی کابل شبکه استاندارد کلاس B
(رنگ‌ها به ترتیب از چپ: سفید نارنجی، نارنجی، سفید سبز، آبی، سفیدآبی، سبز، سفید قهوه‌ای، قهوه‌ای)
در بازار امروز شبکه هر دو استاندارد کلاس A و کلاس B مورد استفاده قرار می گیرند و در سوکت ها و کیستون شبکه و پچ کورد شبکه از این رنگ بندی ها پیروی می کنند، اما باید بدانید که استاندارد قالب در بازار استاندارد کلاس B می باشد.
کابل شبکه در دو نوع مستقیم (Straight) و ضربدری (Crossover) تولید و مورد استفاده قرار میگیرد. اینکه از کدام مورد استفاده کنید به این بستگی دارد که کامپیوتر به سوییچ متصل می شود یا به کامپیوتر دیگر.

شکل 4: رنگ بندی کابل شبکه استاندارد کلاس A و کلاس B
خرید کابل شبکه لگراند
کابل شبکه مستقیم یا Straight
در این مدل از کابل شبکه ابتدا و انتهای کابل با ترتیب رنگی مشابه قرار میگیرند و هدف استافده از آن اتصال کامپیوتر به دیگرتجهیزات شبکه مانند سوییچ، روتر، اکسس پوینت و غیره می باشد.

شکل ۵: نمونه از کابل شبکه مستقیم یا Straight با استاندارد رنگبندی A  در سمت چپ و B در سمت راست
کابل شبکه ضربدری یا Crossover
در مواقعی که نیاز است دو کامپیوتر یا دو سوییچ به یکدیگر متصل شوند از کابل های ضربدری یا Crossover استفاده می شود.
در این کابل بر خلاف کابل قبلی رنگ بندی دو سر کابل با یکدیگر متفاوت می باشد.
پین شماره ۱ در ابتدای کابل به پین شماره ۳ در انتهای کابل و همچنین پین شماره ۲ در ابتدای کابل به پین شماره ۶ در انتهای کابل متصل میگردد.

شکل شماره 6: کابل ضربدری یا Crossover
معرفی کیستون شبکه
کیستون شبکه که یکی از پرکاربرد ترین و مهم ترین تجهیزات شبکه به حساب می‌آید، یک قطعه کوچک است که رابط بین پریز شبکه و کابل شبکه می‌باشد و به طور کلی برای ارتباط کابل ها با تجهیزات شبکه به کار گرفته می‌شود و وظیفه ی آن ایجاد یک ارتباط سریع و آسان است. کیستون ها با توجه به ویژگی های خاصی که دارند به دسته های متفاوتی تقسیم می‌شوند. جنس بدنه کیستون به دو صورت فلزی و پی وی سی  PVC می‌باشد. کیستون UTP cat6 پرکاربردترین کیستون های شبکه محسوب می‌شوند.
رنگ بندی کابل شبکه در کیستون
اغلب روی هر کیستون یک جدول رنگ قرار دارد تا نصب کننده بتواند به راحتی از روی جدول رنگ، اتصال شبکه را انجام دهد. این جدول شامل دو ردیف رنگی می‌شود که به آنClass A  وClass B می‌گویند. امروزه از هر دو استاندارClass A و B  Classدر کیستون ها، پچ کورد ها و سوکت ها استفاده می‌شود اما، به دلیل استفاده از استاندار Class B برای بیشتر کابل ها، این کلاس رنگ بندی رایج تر است.
جمع بندی
در این مطلب تلاش کردیم تا به شما رنگ بندی های استاندارد شبکه را بیاموزیم تا به وسیله آن بتوانید سوکت زدن کابل شبکه را به راحتی انجام دهید و ارتباط صحیحی را برقرار کنید. مجموعه ISG نیاز های شما را در زمینه خرید انواع کیستون ها، پچ کورد ها یا کابل های شبکه و… برطرف می‌کند و با ارائه محصولات با کیفیت و مرغوب، همواره رضایت شما عزیزان را اولویت کار خود قرار می‌دهد. شما می‌توانید برای مشاوره و خرید کابل شبکه یا تجهیزات شبکه، با مشاوران ما در ISG تماس گرفته و محصول مورد نظر خود را خریداری کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید