تفاوت وای فای ۶ و ۷
احتمالاً تاکنون بسیار نام وای فای (wifi) را شنیده اید وای فای یک فناوری بی سیم برای انتقال دیتا در شبکه های کامپیوتری است. این تکنولوژی قادر است تلفن های همراه، کامپیوترها، تلویزیون های هوشمند و هردستگاهی را که از فناوری بیسیم یا وایرلس پشتیبانی می کند را به وسیله امواج رادیویی به شبکه متصل کند.
آنچه در این مقاله می خوانید:
تفاوت وای فای ۶ و ۷انواع استاندارد های وای فایشبکه بی سیم WLANنحوه کار وای فای به این شکل است که داده ها را به سیگنال های رادیویی تبدیل می کند و با استفاده از یک آنتن آن ها را انتقال می دهد. وای فای دارای استاندارد های مختلف است که با کد ۸۰۲.۱۱ شناخته می شود.
۸۰۲.۱۱ اولین استاندارد وای فای است که به آن WLAN نیز می گویند. این استاندارد ها تا وای فای ۷ وجود دارد. در این مقاله قصد داریم راجع به تفاوت وای فای ۶ و ۷ بپردازیم.
انواع استاندارد های وای فای
در این قسمت از مقاله قصد داریم به معرفی همه استانداردهای وای فای بپردازیم و درنهایت دو نسل آخر یعنی وای فای ۶ و ۷ را با هم مقایسه کنیم.
شبکه بی سیم WLAN
در سال ۱۹۹۷ اولین استاندارد شبکه محلی وایرلس با نام ۸۰۲.۱۱ معرفی شد این استاندارد تنها قادر بود تا بر روی پهنای باند ۲ مگابیت بر ثانیه فعالیت کند بنابراین از سرعت بسیار پایینی برخوردار بود. البته امروزه از این شبکه بی سیم استفاده نمی شود.
نسل اول وای فای
این استاندارد در سال ۱۹۹۹ عرضه شد و اولین استاندارد از اتصالات وایرلس به وجود آمد. درواقع وای فای ۱ با نام ۸۰۲.۱۱b به عنوان اولین شبکه بی سیم ساخته شد و توانست با سرعت ۱۱ مگابیت بر ثانیه اطلاعات را در پهنای باند ۲.۴ گیگاهرتز جا به جا کند. این نسل جزو کندترین و ارزان ترین استانداردهای نسل های وای فای است.
نسل دوم وای فای
در سال ۲۰۰۳ نسل دوم وای فای با نام ۸۰۲.۱۱g عرضه شد این نسل سرعت بیشتری در پهنای باند ۲.۴ گیگاهرتز داشت و می توانست تا ۵۴ مگابیت بر ثانیه را بر روی پهنای باند ۲.۴ گیگاهرتز جا به جا کند.
نسل سوم وای فای
در سال ۲۰۰۴ یعنی یک سال پس از ارائه نسل دوم وای فای، نسل سوم وای فای با نام ۸۰۲.۱۱a به بازار عرصه شد. این نسل نسبت به استاندارد قبلی خود از لحاظ کیفیت و سرعت تفاوتی نداشت و تنها تفاوت آن ها این بود که نسل دوم وای فای بر روی پهنای باند ۲.۴گیگاهرتزی و نسل سوم بر روی پهنای باند ۵ گیگاهرتزی کار می کرد.
نسل چهارم وای فای
در سال ۲۰۰۹ نسل چهارم وای فای با نام ۸۰۲.۱۱n ارائه شد این نسل یکی از بهترین استانداردهای وای فای در آن زمان بود و قادر بود دیتاها را با سرعت ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه بر روی پهنای باند ۲.۴ گیگاهرتزی جا به جا کند.
نسل پنجم وای فای
در سال ۲۰۱۳ جدیدترین استاندارد وای فای با نام ۸۰۲.۱۱ac ارائه شد. این نسل قادر بود دیتاها را با سرعت ۱۳۰۰ مگابیت بر ثانیه را بر روی فرکانس های ۲.۴ و ۵ گیگاهرتز جا به جا کند که این عمل یعنی پشتیبانی کردن از هر دو پهنای باند یکی از مزایای این نسل از وای فای محسوب می شد.
نسل ششم وای فای
وای فای ۶ یکی از نسل های جدید وای فای بوده که با نام ۸۰۲.۱۱ax نیز شناخته می شود. این نسل از وای فای در سال ۲۰۱۹ عرضه شد که نسبت به نسل قبلی خود یعنی وای فای ۵ دارای ویژگی های بیشتری است.
از ویژگی های نسل ششم وای فای می توان به بالا تر شدن ۴۰ درصدی سرعت انتقال داده نسبت به نسل ۵ آن اشاره کرد. همچنین این وای فای توانسته داده ها را بهتر رمز گاری کند. از ویژگی های دیگر وای فای ۶ می توان به فناوری TWT اشاره کرد که این فناوری باعث افزایش طول باتری در رایانه ها، لپ تاپ ها و تلفن های هوشمند می شود.
همچنین وای فای ۶ قابلیت کار کردن در مکان های شلوغ و پر ازدحام را دارد و از امنیت بالاتری نسبت به نسل های قبلی خود برخوردار است.
نسل هفتم وای فای
وای فای ۷ با نام IEEE 802. 11be شناخته می شود این بین این نسل و نسل قبلی تفاوت چندانی وجود ندارد و بسیاری امکانات نسل قبلی وای فای ۶ را دارد. البته گفته می شود وای فای ۷ دارای ظرفیت و سرعت دو برابری نسبت به وای فای ۶ دارد.
همچنین وای فای نسل هفت با استفاده همزمان از پهنای باند متعدد فرکانس تاخیر را کمتر می کند به چنین قابلیتی عملیات چند پیوندی (Multi-Link) می گویند. همچنین گفته می شود این نسل توانایی این را دارد که به انتقال داده به ۴۶ گیگابیت بر ثانیه بپردازد.
البته ذکر این نکته لازم است که وای فای ۷ هنوز عرضه نشده است و زمان ارائه این وای فای در سال ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ ارائه می شود.
تفاوت وای فای ۶ و ۷
تا به این جای مطلب دانستیم که هر نسل و استاندارد جدیدی که از وای فای ارائه می شود نسبت به نسل قبلی خود دارای مزایایی بهتر و بیشتری از جمله سرعت بیشتر، کیفیت بالاتر و ماندگاری بیشتر است.
بین وای فای ۶ و ۷ نیز تفاوت هایی از جمله سرعت بیشتر وای فای ۷ نسبت به وای فای ۶ ، عملکرد بالاتر، افزایش پهنای باند تا ۳۲۰ مگاهرتز و استفاده از مدلاسیون بالاتر اشاره کرد. البته در حال حاضر نسل هفتم وای فای عرضه نشده و توضیحات داده شده تنها یک طرح برنامه ریزی شده است که در آینده اجرا خواهد شد.
جمع بندی
در این مطلب در ارتباط با شبکه وای فای و انواع استاندارد ها و نسل های آن صحبت کردیم و ویژگی ها و قابلیت های هر نسل را بیان کردیم و دانستیم که نسل های جدید وای فای عملکرد ، سرعت و کیفیت بهتری نسبت به نسل های قبلی خود دارد.
درنهایت به تفاوت های بین وای فای نسل ۶ و نسل ۷ پرداختیم و دانستیم که در حال حاضر هنوز وای فای نسل ۷ ارائه نشده است. امیدوارم خواندن این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.
مجموعه ی ISG، یک مجموعه ی معتبر و مطمئن برای خرید انواع وای فای
افتخار داریم که مجموعه ی ISG را به عنوان یک گروه فعال در زمینه ی تامین و فروش انواع تجهیزات شبکه ای معرفی نماییم. این مجموعه سعی می کند تا بستری امن و مطمئن را برای شما عزیزان فراهم کند تا بدون هیچ گونه دغدغه ای، بتوانید محصولات شبکه ای مورد نیازتان را خریداری نمایید.
همچنین این قابلیت وجود دارد که شما با کمک مشاورین و پشتیبانان این مجموعه، بتواند تصمیم درست تری را برای خرید محصولات مختلف از برندهای معروف دنیا، اتخاذ کنید. تمامی محصولات به واسطه ی این مجموعه، با بسته بندی اصل و با ضمانت نامه های معتبر به دست شما عزیزان خواهد رسید.
کما اینکه هر گونه نارضایتی و پرسشی در باب محصولات مختلف، در عرض کمترین زمان ممکن با بالاترین کیفیت تعریف شده، پاسخگویی خواهد شد.برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سانترال ، ویپ و شبکه با ما همراه باشید…
ttttttttttttttttttttttt
وای فای ۶ چیست ؟ / معرفی وای فای ۶ و ویژگی های آن
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
نیاز به اینترنت باعث شده است تا هر روزه شاهد گستردگی آن نیز باشیم. این گستردگی باعث شده است تا در کنار سرعت بالا، با ورود نسل های جدید وای فای مانند وای فای ۶ بهبود های بزرگی در روند ارائه ی خدمات ارائه شود.
آنچه در این مقاله می خوانید:
وای فای ۶ چیست؟ویژگی های وای فای ۶تفاوت با نسل های دیگر وای فای
وای فای ۶ چیست؟
وای فای ۶ جدیدترین نسل وای فای است که با امکانات مختلفی که به همراه دارد به عنوان جدیدترین استاندارد اتصال بی سیم معرفی شده است.
برای استفاده از این نسل از وای فای ها، حتما باید از محصولاتی استفاده نمود که از این نسل پشتیبانی نمایند.
البته برای استفاد از این قابلیت در دستگاه هایی که از وای فای ۶ پشتیبانی می کنند حتما باید از روتر سازگار با این نسل استفاده نمود.
هر چند هنوز ایتن نسل از وای فای به صورت رسمی معرفی و ارائه نشده است، اما شرکت های مختلفی در تولید لوازم دیجیتال خود در مورد پشتیبانی از این نسل جدید وای فای صحبت کرده اند.
شرکت های اچ پی، ایسوس، دل و … در معرفی مشخصات لپ تاپ ها و روتر های خود از عبارت وای فای ۶ استفاده کرده اند تا از این طریق آن ها را به عنوان محصولاتی برای آینده معرفی کنند.
علاوه بر این سامسونگ نیز در رونمایی از جدیدترین مدل تلفن هوشمند خود یعنی گلکسی s10 از این نسل جدید استفاده نموده است.
ویژگی های وای فای ۶
مهم ترین ویژگی نسل جدید وای فای را که با استاندارد IEEE 802.11ac معرفی شده است، تفاوت در سرعت بالاتر نسبت به نسل های قبلی وای فای می باشد.
سرعت ۹.۶ گیگابایتی بر ثانیه در مقایسه با سرعت ۳.۵ گیگابایتی به خوبی می توان این موضوع را به اثبات برساند.
نکته ای که در اینجا باید به آن اشاره نمود این است که سرعت ۹.۶ گیگابیتی بین تمامی دستگاه های متصل به روتر وای فای تقسیم می شود و مختص یک دستگاه خاص نیست.
بنابراین می توان گفت که ۹.۶ بیشترین سرعت بالقوه برای هر دستگاه می باشد.
جالب است بدانید دلیل اصلی ارائه ی وای فای ۶ سرعت بالاتر آن نسبت به نسل های قبلی نیست و عوامل دیگری مانند پشتیبانی از دستگاه های بیشتر برای اتصال همزمان به شبکه، افزایش ثبات و کارایی و … می باشد.
این موضوع زمانی اهمیت بیشتری پیدا می کند که متوجه شویم طبق آمار هایی که ارائه شده است، تعداد کاربرانی که در محیط های خانگی از وای فای استفاده می کنند هر ساله به صورت میانگین در حال افزایش است و در چند سال آتی ممکن است به ۵۰ نفر نیز برسد.
استفاده از این نسل وای فای مشکل کند شدن در وصل شدن به وای فای و روتر را کاهش می دهد و با توجه به ویژگی که در ثبات و کارایی بالاتر دارد می تواند باعث ایجاد برقراری ارتباط قوی تر و پیوسته تر روتر و دستگاه ها شود.
تفاوت با نسل های دیگر وای فای
بعد از به روز رسانی در نسل وای فای ها و عرضه ی وای فای ۴، به روز رسانی که در وای فای ۶ برای پشتیبانی چند موجی در اتصال بی سیم انجام گرفته است می تواند مورد توجه کاربران قرار بگیرد.
وای فای ۶ برای پشتیبانی کامل از فرکانس های انتقالی ۵ و ۲.۴ گیگاهرتزی بهینه سازی شده است در حالی که وای فای ۵ فقط امواج ۵ گیگاهرتزی و وای فای ۴ امواج ۲.۴ و ۵ گیگاهرتزی را پشیتبانی می کنند.
سرعت که در بالا نیز به آن اشاره شد از دیگر ویژگی ها و تفاوت های این نسل با نسل های قبلی می باشد.
سرعت بالاتر وای فای ۶ را می توان مدیون دو فناوری «MU-MIMO» و ««OFDMA دانست.
MU-MIMO همان تکنولوژی است که در وای فای های نسل قبلی نیز وجود دارد که کمی البته در وای فای ۶ بهبود یافته است و باعث می شود تا روتر بتواند داده ها را به صورت همزمان به دستگاه های مختلفی بفرستد.
دیگر فناوری تاثیرگذار در سرعت این نسل از وای فای که تا چند سال آینده به صورت کامل جهان را در بر می گیرد، باعث می شود تا به صورت همزمان ۸ دستگاه به روتر به صورت همزمان وصل شوند.
در این نسل وای فای کاربر افزایش ظرفیت و جریان داده ی ۴ برابری در اختیار کاربران قرار گرفته است.
بر
ttttttttttttttttttttttt
وایفای 6 چیست ؟
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
شما بگویید با «وایفای ۶» راحتتر هستید یا «وایفای 802.11ax»؟ «وایفای ۶» مهمترین خبر دنیای شبکه در ماه گذشته بود. موسسه Wi-Fi Alliance که مسئولیت اصلی توسعه و استانداردسازی ارتباطات بیسیم وایفای و از جمله پروتکلهای سری 802.11 را بر عهده دارد، اعلام کرد استاندارد 802.11ax به «وایفای ۶» تغییر نام یافته است.
بهطور طبیعی، استاندارد 802.11ac به «وایفای ۵» و استاندارد 802.11n به «وایفای ۴» شناخته میشوند. Wi-Fi Alliance میگوید این تغییر نام را برای سادگی بیشتر نامگذاری نسلهای مختلف وایفای و درک بهتر مردم و کاربران از تفاوتهای نسلهای کنونی و آینده این شبکه انجام داده است.
به نظر من حرکت مثبت و صحیحی بود که باید سالها پیش انجام میشد و شاید برای امروز دیگر دیر باشد. در حقیقت در میان کاربران و مردم این مشکل احساس میشد که مجبور هستند استانداردهایی مانند 802.11ac و 802.11ax یا 802.11ad را حفظ کنند و بعد هنگام خرید یک روتر یا پرسیدن یک سوال، در بیانش با مشکل مواجهه شوند؛ یکی به زبان فارسی میگوید و دیگری به زبان انگلیسی و بعدی اختصاری برای خودش ساخته و مثلا میگوید: «ایسی» و بعدی از عبارت «نسل جدید» و «نسل تازه» یا «آخرین مدل» استفاده میکند.
برای سایتها، کارشناسان، مسئولان فروش مغازهها و افراد فنی هم توضیح تفاوتهای این نسلهای مختلف وایفای و استانداردها به مردم دشوار بود. تصور کنید، در یک مقاله ۵۰۰ کلمهای درباره یک روتر، شاید دهها بار این استانداردها نام برده شوند، در حالیکه شاید خواننده به طور دقیق نمیداند کدامیک بهروزتر و کدامیک قدیمیتر است یا اینکه جابهجا بگیرد و اشتباه کند.
اما حالا همهچیز آسان و راحت شده است. وقتی میگوییم این روتر از نسل «وایفای 6» است، اما آن روتر از «وایفای 5» استفاده میکند، تکلیف همهچیز برای کاربر و خواننده روشن است. استاندارد بعدی در آینده «وایفای ۷» نام دارد و همه میدانند جدیدتر و بهروزتر از «وایفای 6» است.
این شیوه نامگذاری در بسیاری از حوزهها و فناوریها استفاده میشود. در شبکههای موبایل میگوییم: 2G و 3G و 4G و 5G. در حوزه اسمارتفونها میگوییم: گلکسی نوت ۷ و گلکسی نوت ۸ و گلکسی نوت ۹. در دنیای روترهای بیسیم نیز این قاعده نامگذاری رعایت میشود و مثلا شما روترهای ایسوس را AC-68U و AC88U صدا میزنید. در بیان سرعت روترهای سری AC هم میگوییم AC1200 و AC1750 و AC2500 الی آخر. تکلیف کاربر با این نامها و شمارهها مشخص است و هیچگاه دچار اشتباه نمیشود یا به دردسر نمیافتد. یادم میآید اوایل این دهه میلادی، وقتی فناوری LTE مطرح شد و شبکههای LTE پا گرفتند؛ مردم تا مدتها سردرگم بودند که یک شبکه موبایل یا ارتباط LTE کجای نسلهای مختلف موبایل جای میگیرد و آیا پس از 4G است یا چیزی در حد و اندازه آن است. آنها به طور معمول انتظار راهاندازی شبکههای 5G را داشتند، اما به یکباره نام LTE معروف شد. بعدها کمکم مرسوم شد از 4.5G و 4.75G برای بیان ارتباطات LTE استفاده شود تا مردم بتوانند با این نسلهای اینترنت ارتباط برقرار کنند.
هر کجا یک قاعده و شیوه نامگذاری را رعایت نکردیم یا آن را برهم زدیم، مردم دچار مشکل شدند. اپل وقتی آیفون X را معرفی کرد، همه تعجب کردند چون انتظار معرفی آیفون ۱۰ را داشتند، در حالیکه «X» همان معنای عدد ۱۰ را میدهد ولی تا مدتها در سایتها و صحبتهای عامیانه مردم عبارت «آیفون ایکس» را میشنیدیم. شاید بهتر بود اپل هم همان نامگذاری آیفونهای خود را ادامه میداد و دنبال پررنگ و متمایز کردن آیفون X نبود.
به هر حال، شیوه نامگذاری نسلهای مختلف وایفای تغییر کرد. برخی کارشناسان و سایتها مخالفتهایی داشتند و انتقاد کردند که مردم بیشتر سردرگم خواهند شد؛ ولی به مرور و طی چند سال به یک روال و مفهوم واحد از استانداردهای وایفای میرسیم که برای همه مردم روشن و واضح است. شرکتهای سازنده محصولات شبکه هم از این پس راحتتر میتوانند مدلها و دستگاههای خود را تبلیغ کنند یا از عبارتهایی مانند «WiFi 6» روی جعبه محصول سود ببرند تا اینکه بنویسند 802.11ax یا 802.11ac Wave 2.
موسسه Wi-Fi Alliance و جامعه این انتظار را دارند که خبرنگاران، نویسندگان، سایتها و کارشناسان سعی در جا انداختن عبارت «وایفای6» و «وایفای 6 و 4» داشته باشند و سعی کنند خوانندهها و مردم را سریعتر به سیستم نامگذاری جدید عادت دهند و این اتفاقی است که باید هر چه زودتر رخ دهد. اگر من زیربار این نامگذاری نروم و هنوز اصرار به تکرار نام استانداردهای وایفای داشته باشم؛ طبیعی است که واژه «وایفای 6» برای جامعه نامفهوم و نامانوس خواهد بود و گرفتار یک دوگانگی و بحران میشویم. پس اگر در مطالب من «وایفای 6» دیدید، تعجب نکنید و بدانید همان استاندارد 802.11ax است که اکنون سادهتر و تمیزتر نام برده میشود. شما هم بگویید «وایفای 6» و به دیگران یادآوری کنید منظورتان کدام استاندارد شبکههای بیسیم است. آیا اینطور بهتر نیست؟
منبع:شبکه مجله
ttttttttttttttttttttttt
تفاوت وایرلس با وای فای چیست؟
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
فروشگاه ISG/بلاگ/تفاوت وایرلس با وای فای چیست؟
تفاوت وایرلس با وای فای چیست؟
امروزه تقریبا تمامی انسان ها از اینترنت بهشکلهای مختلف استفاده می کنند. در این بین راجع به تفاوت وایرلس با وای فای، مطالب بسیاری به گوش می رسد.
باید گفت که با وجود شباهت روش اتصال این ۲ گجت، اکثر کاربران ۲ مفهوم وایرلس و وایفای را یکی میدانند.
در ادامه تفاوتها را بررسی میکنیم. با ما همراه باشید تا با اصطلاحاتی که با هریک از این ۲ مفهوم بهکار میروند نیز آشنا شوید.
وایرلس چیست؟
فناوری وایرلس یا شبکه بی سیم، به معنای انتقال سیگنال با استفاده از امواج رادیویی است که قابلیت اتصال دستگاههای مختلف به اینترنت را بدون کابل فراهم میسازد.
مرسوم ترین فناوری های بی سیم از امواج رادیویی استفاده می کنند که این فاصله می تواند کوتاه در حد چند متر برای بلوتوث یا صدها کیلومتر برای امواج رادیویی متغیر باشد.
شبکه بی سیم به گونه ای است که استفاده از آن در خانهها و مکان های تجاری و تاسیساتی باعث جلوگیری از روند پرهزینه ورود کابلها به ساختمان و ارتباط بین مکانهای مختلف میشود.
در ادامه به بررسی تفاوت وایرلس با وای فای که نوع دیگری از ارتباط اینترنتی است میپردازیم.
وایرلس چگونه کار می کند؟
اینترنت وایرلس توسط یک شبکه بی سیم که از امواج رادیویی برای انتقال داده استفاده میکند، کار میکند.
در همین حال یک آداپتور بی سیم که به کامپیوتر متصل است، داده ها و اطلاعات را به سیگنالهای رادیویی تبدیل میکند که میتوانند از طریق آنتن انتقال یابند و در این بین یک روتر بیسیم نیز سیگنالها را رمزگشایی میکند.
بسته به فاصله میان برج رادیویی یا کامپیوتری که در حال استفاده از اینترنت بیسیم است، سیگنال مربوطه ممکن است قبل از رسیدن به مقصد، بین چندین برج جهش داشته باشد تا تضعیف نشود.
وقتی دریافتکننده سیگنال را میپذیرد، آن را به مودم انتقال میدهد، جایی که سیگنالها رمزگشایی میشوند. طی این فرآیند، سیگنال به داده قابل استفاده برای تفسیر توسط کامپیوتر تبدیل میشود.
رادیو وایرلس چیست؟
دستگاه رادیو وایرلس یکی از تجهیزات و ابزار مهم در پیادهسازی یک شبکه اینترنت بدون سیم است که امکان دریافت و ارسال اطلاعات بدون سیم کشی را برای ما فراهم میکند.
خرید رادیو وایرلس میتواند کمک بزرگی به درک تفاوت وایرلس با وای فای کند. عملکرد این دستگاه که صرفا گیرنده و فرستنده امواج است، بسیار ساده است.
در صورتی که میخواهید با هزینه مناسب نهایت کیفیت را تجربه کنید، خرید رادیو وایرلس میکروتیک که از پرفروش ترین انواع رادیوی وایرلس است پیشنهاد میشود.
وای فای چیست؟
برای پی بردن به اینکه تفاوت وایرلس با وای فای دقیقا در چیست، نیاز است تا با مفهوم و کارکرد وای فای آشنا شویم.
حال در تعریف وای فای باید گفت که وای فای، یک نام اختصاری بوده و در جامعه فناوری مخفف عبارت Wireless Fidelity محسوب میشود.
وای فای وظیفه حمل دادهها و انتقال آنها به گوشی، تبلت، تلویزیونهای هوشمند و رایانههای کاربران را برعهده دارد. از مزیت های اصلی وای فای میتوان به قابلیت هماهنگی و سازگاری با سیستم عامل، دستگاه های بازی و تجهیزات کامپیوتری اشاره کرد. از نکات منفی میتوان به برد کم آن که در حدود ۲۰ متر است نیز اشاره کرد.
عملکرد وای فای به چه شکل است؟
در بین مباحث تفاوت وایرلس با وای فای باید اشاره کرد که برای ایجاد یک شبکه وای فای، غالبا از دستگاهی به نام روتر استفاده میشود.
اگر روتر به اینترنت متصل شود، میتواند اتصال اینترنت را در شبکهای که خود ایجاد کرده به اشتراک بگذارد و دیگر دستگاه ها را نیز به اینترنت متصل کند.
نکته قابل توجه این است که مدیریت شبکهای که توسط روتر ایجاد میشود در دست صاحب دستگاه است و او میتواند برای اتصال به شبکه رمز تعیین کند یا تنها به دستگاههای خاصی اجازه دسترسی به شبکه را دهد.
چه تفاوت هایی میان وای فای و وایرلس وجود دارد؟
تفاوت وایرلس با وای فای آنقدر چشم گیر نیست و دلیل اصلی ترکیب 2 کلمهی وایرلس و وای فای با یکدیگر، یکسان بودن وظیفه آن ها است.
وایرلس یک عبارت بسیار کلی است و به معنی تکنولوژی ارتباطات بیسیم محسوب میشود و هر ارتباطی بین دستگاههایی که از این تکنولوژی پشتیبانی میکنند، ارتباط وایرلس یا بی سیم است.
اما وای فای در واقع سیگنال رادیویی مشخصی است که ارتباط بیسیمی بین دستگاههای مختلف را ممکن میسازد. در میان تفاوت وایرلس و وای فای، به نوعی وای فای محدوده استاندارد مشخصی از ارتباط بی سیم خواهد بود که از استاندارهای بهروزتری برای اتصالات بیسیم استفاده میکند.وای فای بهتر است یا وایرلس؟
مهم ترین تفاوت وایرلس با وای فای، این است که به کمک وای فای می توان دستگاه های مختلف را به یکدیگر متصل کرد. همچنین به طور کلی سرعت آن بیشتر از وایرلس خواهد بود چراکه این فناوری زیرمجموعه بلوتوث است.
از طرف دیگر، اکثر دستگاههای وایرلس لزوما باید به برق شهری متصل باشد، اما دستگاه های وای فای لزوما با متصل به برق شهری فعال نمیشوند.
برخی از وای فای ها دارای منبع تغذیه داخلی (باتری) هستند و میتوانید با استفاده از این قابلیت در هر مکانی که قرار دارید و آنتندهی اینترنت در آن وجود دارد، به اینترنت متصل شوید.
جمع بندی
با مقاله تفاوت وایرلس با وای فای چیست قصد داشتیم به یکی از سوالاتی است که کاربران اینترنتی در وبگردی خود بسیار با آن مواجه شده و سروکار دارند پاسخ دهیم.
همانطورکه پیشتر اشاره کردیم، با توجه به اینکه این ۲ مفهوم اغلب به جای هم بهکار برده میشوند، تفاوتهایی نیز با هم داشته و با توجه به عملکرد خود و انتظار کاربران هر کدام مزایا، معایب و نمونههایی در دنیای تکنولوژی دارند.
امیدواریم این مقاله پاسخی هرچند کوچک به سوالات شما عزیزان داده باشد. ممنونیم که تا انتهای مقاله همراه ما بودید.