وظیفه روتر در شبکه چیست و چه تفاوتی با سوئیچ و هاب دارد؟

وظیفه روتر در شبکه چیست و چه تفاوتی با سوئیچ و هاب دارد؟
روتر در شبکه چگونه کار می کند؟ یک روتر در شبکه های رایانه ای چه وظیفه ای دارد؟ چه تفاوت هایی بین روتر شبکه، هاب و سوئیچ وجود دارد و هر کدام چگونه به بهتر کار کردن شبکه ها کمک می کنند؟

آنچه در این مقاله می خوانید:

 وظیفه روتر در شبکه چیست و چه تفاوتی با سوئیچ و هاب دارد؟روتر در شبکه چه کاری انجام می دهد؟تفاوت روتر با مودم چیست؟سوئیچ شبکه /انواع و کاربردهای آنروتر در شبکه برای چه مواردی استفاده می شود؟ چه زمانی به یک روتر نیاز دارید؟تفاوت بین روتر سیمی و بی سیمتفاوت روتر وسوئیچ در چیست؟تفاوت بین روتر در شبکه، هاب و سوئیچ چیست؟۱- هاب (Hub) چیست؟شبکه های کامپیوتری را بهتر بشناسیمیک Hub برای چه چیزی خوب است؟۲- سوئیچ (Switch) چیست؟سوئیچ برای چه چیز خوب است؟۳- روتر (Router) چیست؟روتر در شبکه برای چه چیز خوب است؟

ممکن است روترها پیچیده به نظر برسند، اما در واقع بسیار ساده هستند. در این بحث سعی کرده ایم که یک راهنمای کلی و قابل فهم ارائه دهیم که در مورد معرفی روترها و آنچه آنها انجام می دهند و نحوه کار آنها است.
روترها قطعات مهمی از فناوری هستند که اکثر ما در خانه های خود داریم، اما بسیاری از ما واقعاً هنوز اهمیت آنها را درک نکرده ایم! در حقیقت، اکثر مردم حتی متوجه نمی شوند که روتر در شبکه از نظر فنی چیست و چه تفاوتی با یک مودم دارد. خوشبختانه، ما این بحث را برای شما آماده کرده ایم تا عملکردهای اصلی یک روتر را واضح تر معرفی کنیم؛ به این ترتیب شما می توانید درک بهتری از دستگاه های شبکه خانگی و تجاری خود داشته باشید.
روتر در شبکه چه کاری انجام می دهد؟
به بیان ساده تر، روتر، دستگاه های درون شبکه را با ارسال بسته های داده، بین آنها به همدیگر متصل می کند. این داده ها می توانند بین دستگاه ها منتقل شوند و یا از دستگاه ها به اینترنت ارسال شوند. روتر در شبکه این کار را با اختصاص یک آدرس IP محلی به هر یک از دستگاه های موجود در شبکه انجام می دهد. این روش عملکردی این اطمینان را ایجاد می کند که بسته های داده به جای مفقود شدن در شبکه ها، در جای مناسب قرار بگیرند.
حجم داده ها را چیزی شبیه به یک بسته تصور کنید که قرار است با پیک ارسال شود؛ به آدرس تحویل گیرنده نیاز دارد تا به دست فرد مورد نظر برسد. شبکه کامپیوتری محلی شما مانند یک جاده هستند؛ فقط دانستن این مسیر در سراسر جهان (یعنی شبکه جهانی وب) کافی نیست. بسته به راحتی می تواند در خانه ها یا مسیرهای اشتباهی، با اطلاعات محدود، خاتمه پیدا کند. بنابراین، روتر در شبکه این اطمینان را به وجود می آورد که هر مکان (دستگاه) دارای یک شماره منحصر به فرد است تا بسته، آدرس مناسب را دریافت کند و به همان مسیر منتقل شود.
اگر نیاز دارید داده ها را به فرستنده برگردانید یا بسته خود را ارسال کنید، روتر در شبکه نیز این کار را انجام می دهد. در حالی که روتر، هر بسته را به صورت جداگانه اداره می کند، این کار را آنقدر سریع انجام می دهد که حتی در مواقعی که چندین دستگاه داده را به طور همزمان ارسال می کنند، نیز این نیاز و تغییر را احساس می کند.
تفاوت روتر با مودم چیست؟
از آنجا که مودم های مدرن اغلب مجهز به روتر داخلی هستند، تمایز بین مودم ها و روترها اغلب مبهم است. اما کسانی که روزهای آغازین شبکه اینترنت را به خاطر می آورند، می دانند که روتر در شبکه و مودم، عملکردهای متفاوتی دارند.
سوئیچ شبکه /انواع و کاربردهای آن

شما برای اتصال به اینترنت از طریق ISP خود به مودم نیاز دارید، در حالی که برای اتصال چندین دستگاه در شبکه – از جمله مودم خود – به روتر در شبکه نیاز دارید. بنابراین، روتر به مودم و چندین دستگاه شما اجازه می دهد تا داده ها را از مکانی به مکان دیگر منتقل کنند. مودم، مجرایی است که داده ها را از اینترنت و یا به اینترنت ارسال می کند.
به دلیل انواع مختلف سیگنال ها در کامپیوترها، در مقایسه با اینترنت، شما به یک مودم نیاز دارید. رایانه ها و دستگاه های تلفن همراه از سیگنال دیجیتال استفاده می کنند، در حالی که اینترنت بر روی سیگنال آنالوگ کار می کند. مودم این سیگنال ها را به فرمت صحیح تبدیل می کند. این تبدیل سیگنال، عملکرد اختصاصی مودم است. در واقع هماهنگ سازی این سیگنال ها وظیفه روتر در شبکه است.
روتر در شبکه برای چه مواردی استفاده می شود؟ چه زمانی به یک روتر نیاز دارید؟
در قدیم، روزی بود که در یک خانواده با یک رایانه، فقط برای اتصال به اینترنت، به یک مودم نیاز داشتید. از نظر فنی، اگر فقط می خواستید یک دستگاه را به اینترنتی وصل کنید، می توانستید فقط از یک مودم استفاده کنید. اگرچه، اکنون شاهد پیشرفت این فناوری ها هستیم. امروزه، به دلایل امنیتی و انعطاف پذیری در آینده، بهتر است از روتر در شبکه حتی با تنها یک دستگاه در شبکه خانگی استفاده کنید.
اکنون که خانه ها معمولاً بیش از یک دستگاه دارند، روتر در شبکه ضروری است. به طور مثال، به نام یک خیابان در مقابل خانه خود فکر کنید. اگر فقط یک خانه در این خیابان وجود داشت، به پلاک خانه نیازی نداشتید، زیرا این، تنها مکان در آن خیابان بود. اما وقتی چندین خانه در یک مسیر وجود دارد، به آدرس محلی نیاز دارید.
نه تنها زمانی که می خواهید چندین دستگاه را به اینترنت متصل کنید، به روتر در شبکه احتیاج دارید، بلکه اگر بخواهید چندین دستگاه را به یکدیگر متصل کنید نیز نیاز به روتر دارید. بدون اینترنت، هنوز می توانید یک شبکه محلی از رایانه ها و سایر دستگاه ها ایجاد کنید. این عامل به شما امکان می دهد فایل ها را با دستگاه های خاص در شبکه، از جمله چاپگرها، اسکنرها و کنسول های بازی منتقل کرده و به اشتراک بگذارید.
بدون روتر، داده ها در دستگاه مناسب قرار نمی گیرند. دستور چاپ سند در صورتی که به گوشی هوشمند یا هر سیستم چاپگر دیگر در خانه یا محل کار شما ختم شود، بی فایده است.
وقتی از یک خانه هوشمند صحبت می کنیم، روترها هنگام اتصال به خانه هوشمند، بسیار ضروری هستند. از آنجا که یک خانه هوشمند، یک شبکه محلی از دستگاه ها است، بدون روتر نمی توانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. بسته به دستگاه، اگر خدمات، میزبان ابری هستند، ممکن است همچنان به اتصال به اینترنت نیاز داشته باشید. اما در نهایت، روتر در شبکه، این بسته های داده را هماهنگ می کند. یک شبکه محلی می تواند بدون اینترنت یا مودم وجود داشته باشد، اما بدون روتر نمی تواند عمل کند.
تفاوت بین روتر سیمی و بی سیم
تفاوت بین روتر بی سیم و سیم دار این است که هر دستگاه چه نوع اتصالی را مجاز می داند. یک روتر سیمی (wired router)، فقط دارای پورت های کابل LAN است، در حالی که یک روتر بی سیم یا Wireless Router (که به عنوان روتر Wi-Fi نیز شناخته می شود) شامل آنتن ها و یک آداپتور بی سیم است که به دستگاه ها اجازه می دهد بدون کابل، متصل شوند. امروزه اکثر انواع روتر در شبکه و مودم ها شامل پورت LAN و آنتن هستند. قبل از انتخاب روتر Wi-Fi برای خرید، چند نکته را باید در نظر داشته باشید تا مطمئن شوید که مناسب موقعیت شما است.
اکنون که می دانید روتر در شبکه چه کار می کند و چه نقشی در اتصال دستگاه های شما به اینترنت دارد، اگر هنوز به دنبال اطلاعات بیشتری برای بررسی اصطلاحات مرتبط با این موضوع هستید، راهنمای بیشتری برای ارائه داریم. به عنوان مثال، تفاوت بین روتر، هاب و سوئیچ چیست؟ به نظر می رسد برای اتصال شبکه خانگی خود به وب، نیازی به صرف پول زیاد برای هر دستگاه ندارید. ادامه بحث را با ما همراه باشید.
تفاوت روتر وسوئیچ در چیست؟

تفاوت بین روتر در شبکه، هاب و سوئیچ چیست؟
آیا در مورد تفاوت بین هاب، سوئیچ و روتر در شبکه کمی گیج شده اید؟ نگران نباشید. پاسخ، بسیار ساده است. در ادامه این مقاله، این تفاوت ها را برای شما شرح می دهیم.
گاهی اوقات به نظر می رسد فناوری، چیز خوبی است. بسیاری از اصطلاحات، مخفف ها و انواع سخت افزار وجود دارند؛ حتی وقتی در مورد یک استفاده خاص صحبت می کنیم، ممکن است کمی سخت و غیر قابل فهم باشد. با استفاده از اصطلاحاتی مانند هاب، سوئیچ و روتر در شبکه که به طور تصادفی در رسانه ها استفاده می شوند، دانستن معنای دیگر آنها و روش عملکردشان، تقریباً دشوار است. بنابراین تفاوت بین هر کدام چیست؟ و برای چه کارهایی مفید هستند؟
در ابتدایی ترین مدل آنها، هر سه، نمونه ای از دستگاه های شبکه هستند. در مورد تفاوت ها و دلایل وجود هر یک، باید کمی عمیق تر بررسی کنیم تا تفاوت های ظریف را بتوانیم درک کنیم.
۱- هاب (Hub) چیست؟
یک هاب، چندین کامپیوتر را در یک شبکه محلی (LAN) به یکدیگر متصل می کند. سپس تمام اطلاعات ارسال شده به هاب از طریق هر پورت، به هر دستگاهی در شبکه ارسال می شود. هاب ها نمی توانند یک کامپیوتر را از کامپیوتر دیگر تشخیص دهند، بنابراین اطلاعات را در یک پورت، دریافت کرده و سپس به صورت کورکورانه به همه پورت های دیگر ارسال می کنند؛ خواه برای رایانه هایی که برای ارتباط، در نظر گرفته شده است یا آنهایی که مورد هدف نیستند.
بنابراین اگرچه ممکن است فقط بخواهید اطلاعات را به یک رایانه دیگر ارسال کنید، اگر در کل، پنج کامپیوتر در شبکه خود داشته باشید، چهار رایانه دیگر نیز داده هایی را دریافت می کنند که برای آنها در نظر گرفته نشده است.
شبکه های کامپیوتری را بهتر بشناسیم

یک Hub برای چه چیزی خوب است؟
در بیشتر موارد، هاب برای خانه ها کاربرد دارند و نه هیچ چیز دیگری. از آنجا که تمام اطلاعات در هر دستگاه کپی می شود، این نه تنها یک چالش امنیتی است بلکه یک دردسر پهنای باند نیز محسوب می شود.
تصور کنید به چاپ سند برای رئیس خود نیاز دارید، اما در عوض، یک نسخه از سند را برای یکی از کارمندان با استفاده از یک چاپگر در دفتر، ارسال می کنید. این سناریویی است که شما در این شرایط با آن سر و کار دارید. اگرچه می توان آن را به عنوان یک چالش امنیتی در نظر گرفت، اما اگر می خواهید ترافیک شبکه را زیر نظر داشته باشید، هاب، گزینه بسیار خوبی است.
۲- سوئیچ (Switch) چیست؟
یک سوئیچ، چندین کامپیوتر را در LAN به یکدیگر متصل می کند. سوئیچ پس از اولین انتقال داده، یک “جدول تغییر” ایجاد می کند که بررسی می کند کدام پورت های دستگاه ها توسط کدام آدرس MAC متصل شده است.
سوئیچ ها بر خلاف هاب ها می توانند بین رایانه ها تفاوت قائل شوند، زیرا اولین بار که داده ها از طریق سوئیچ عبور می کنند، به نظر می رسد که می توانند تشخیص دهند آدرس های MAC به کدام پورت ها متصل شده و طرح را به خاطر می آورند.
سوئیچ برای چه چیز خوب است؟
سوئیچ برای ایجاد LAN مناسب است. قبلاً هاب ها برای این کار توصیه می شدند زیرا ارزان تر از سوئیچ ها بودند، اما سوئیچ ها بسیار برتر هستند، زیرا ترافیک را در شبکه به حداقل می رسانند، استفاده از پهنای باند را کاهش می دهند و فقط داده ها را به رایانه های مورد نظر ارسال می کنند.
به عنوان مثال، کامپیوتر A می خواهد داده ها را به رایانه C ارسال کند. سوئیچ می بیند که کامپیوتر A روی پورت ۱ قرار دارد در حالی که کامپیوتر C روی پورت ۴ است. سوئیچ می تواند داده ها را مستقیماً بین آنها ارسال کند، در حالیکه داده ها به پورت ۱ رسیده و از سوئیچ در پورت ۴ خارج می شوند. این فرایند در مقایسه با هاب، استفاده از پهنای باند را بسیار کاهش می دهد.
۳- روتر (Router) چیست؟
روتر در شبکه، دستگاهی است که بسته های داده را بین شبکه های مختلف ارسال می کند. بسته، اطلاعاتی است که حاوی آدرس مقصد نیز می باشد. روترها از این آدرس مقصد برای ارسال بسته بین روترها تا رسیدن به مقصد استفاده می کنند. این نحوه اتصال LAN به اینترنت، گسترده تر است. بنابراین وقتی یک عبارت جستجو در Google وارد می کنید، روتر، این بسته را برای پردازش به سرورهای Google هدایت می کند.
برای درک بهتر این روش، شیوه پست نامه را به عنوان مثال در نظر بگیرید. اگر می خواهید نامه ای را به یکی از هم خانه های خود ارسال کنید، ممکن است فقط نامه را با “بلوک A” خطاب کنید. اما اگر بخواهید نامه ای را برای بهترین دوست خود که در “بلوک A”، در ساختمان دیگری زندگی می کند ارسال کنید، چه اتفاقی می افتد؟ پس می بینید که برای تمایز آدرس، به اطلاعات بیشتری نیاز دارید.
بنابراین شما یک کد پستی باید به آدرس خود اضافه می کنید. آنها در وضعیت متفاوتی زندگی می کنند. بنابراین شما نامه را به حامل پستی تحویل می دهید و با استفاده از آدرس و کد پستی، پستچی مطمئن می شود که نامه به مقصد صحیح می رسد. هرسوالی که داری در انجمن مطرح کن
روتر در شبکه برای چه چیز خوب است؟
ارسال بسته ها بین دو شبکه مختلف، از نظر فنی، تنها کار روتر در شبکه است. با این حال، روترهای مدرن در واقع، موارد بسیار بیشتری را شامل می شوند:
سوئیچ ۴-۸ پورت برای LAN که امکان اشتراک گذاری محلی خدمات مانند چاپگرها را فراهم می کند.مترجم آدرس شبکه (NAT)، برای اختصاص دادن یک مجموعه آدرس IP در LAN و یک مجموعه، خارج از LAN، به ISP یا شبکه گسترده (WAN) استفاده می شود.پروتکل پیکربندی میزبان پویا (DHCP) که آدرس IP را به هر دستگاه متصل به LAN اختصاص می دهد.فایروال برای محافظت از LANپورت WAN برای اتصال روتر در شبکه به مودمی که خدمات پهنای باند را از ارائه دهنده خدمات اینترنت (ISP) ارائه می دهد.پهنای بی سیم به شما امکان می دهد دستگاه ها را بدون کابل متصل کنید.برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سانترال ، ویپ و شبکه با ما همراه باشید…

ttttttttttttttttttttttt
تفاوت سوئیچ با هاب در چیست؟
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
تفاوت switch با hab 
در شبکه‌های ارتباطی تجهیزات زیادی به کار برده می شوند که از جمله آن‌ها می توان به سوئیچ و هاب اشاره کرد. این دو قطعه هر یک به صورت جداگانه وظیفه مهمی را در سیستم به عهده دارند که بهتر است با آن‌ها آشنا شوید. همچنین می خواهیم با تفاوت سوئیچ با هاب آشنا شویم و بدانیم که این دو قطعه به چه دردی می خورند و چه نقشی می توانند در شبکه داشته باشند.

آنچه در این مقاله می خوانید:

تفاوت switch با hab سوئیچ و هاب چیست؟هاب چیست؟سوئیچ چیست؟ سوئیچ شبکه چیست؟تفاوت بین هاب و سوئیچ تفاوت روتر و سوئیچ در چیست؟آشنایی با انواع سوئیچآشنایی با انواع هابکلام آخر

سوئیچ و هاب چیست؟
سوئیچ و هاب هر دو از جمله قطعات حیاتی هستند که در شبکه به کار برده می شوند. به این ترتیب باید بدانید که این دو قطعه با یکدیگر یکسان نیستند و وظیفه هر یک از آن‌ها متفاوت می‌باشد. بهتر است که با این دو قطعه به صورت جداگانه آشنا شوید.
هاب چیست؟
به دستگاهی که برای اتصال به سایر دستگاه‌های موجود در شبکه به کار برده می شود، هاب می گویند. هاب در واقع یک دستگاه با کارایی و ساختار ساده است که بدون آنکه نیاز به مدیریت داشته باشد، ترافیک ورودی را در شبکه منتشر می کند.
hab هیچ گونه اطلاعاتی را از ترافیکی که در آن جریان پیدا می کند، جمع‌آوری نمی کند و همین امر باعث شده تا هاب هیچ اطلاعاتی درباره منبع و یا مقصد مورد نظر در ترافیک نداشته باشد. به این سادگی، ترافیک وارد شده از طریق یک پورت، از تمام پورت‌ها خارج می شود.
هاب به گونه‌ای تمام این ترافیک را در همه دستگاه‌هایی که به آن متصل شده‌اند، به پورت‌ها باز می گرداند. همچنین ممکن است یک ترافیک که کاملاً غیرضروری می‌باشد نیز به دستگاه‌های موجود در شبکه ارسال شود. به این ترتیب این دستگاه‌ها هر یک وظیفه دارند تا خودشان اطلاعات موجود را مورد بررسی قرار دهند و بفهمند که آیا بسته برای آن‌ها ارسال شده یا خیر.
این فرآیند تکراری در hab می تواند باعث حجم زیادی از ترافیک شود که نتیجه آن مشکل‌ ساز شدن جریان خواهد بود. بنابراین از هاب تنها باید در شبکه‌های کوچک استفاده کرد که قابل کنترل هستند.
سوئیچ چیست؟
یکی از مهمترین بخش‌های شبکه اترنت، سوئیچ‌ها هستند که در شبکه‌های محلی کوچک و بزرگ به کار برده می شوند. این سوئیچ‌ها در اصل به صورتی طراحی شده‌اند که هر زمانی که یک دستگاه با سایر دستگاه‌ها نیاز به برقراری ارتباط در شبکه LAN داشته باشد، سوئیچ برای خواندن آدرس مبدا و مقصد به کار برده می شود.
در اصل بسته ارسالی را به دستگاه مقصد تحویل داده که این عمل باعث افزایش امنیت اطلاعات و کاهش ترافیک در شبکه خواهد شد. این دستگاه می تواند برخلاف هاب، بین رایانه‌های مختلف تفاوت قائل شود. همچنین سوئیچ می تواند مشخص کند که هر ابزار به چه نوع پورتی متصل خواهد بود و این را به وسیله مک آدرسی که به روی دستگاه‌های متصل به روی شبکه قرار دارد، مشخص می کند.
سوئیچ‌هایی که در لایه دیتا لینک مشغول به انجام عملکرد خود هستند، می توانند برای دستگاه‌هایی که به پورت‌های آن متصل شده‌اند، این امکان را فراهم کنند تا با ایجاد کردن دامنه‌های برخورد جداگانه در هر پورت، بدون آنکه هیچ تداخلی ایجاد شود، ارتباط برقرار کنند. سوئیچ شبکه چیست؟
تفاوت بین هاب و سوئیچ
همانطور که به صورت جداگانه با hab و switch آشنا شدید، بهتر است بدانید که هر دو دستگاه برای اتصال قطعات شبکه به یکدیگر به کار برده می شوند. اما تفاوت‌هایی بین این دو دستگاه وجود دارند که باید با آن‌ها آشنا شوید.
تفاوت سوئیچ با هاب به این صورت خواهد بود که هاب یک دستگاه ساده می‌باشد که همه ترافیک ورودی به خود را به تمام پورت‌هایی که دارد، ارسال می کند. این جریان مقدار بسیار زیادی می‌باشد که می تواند باعث بروز مشکل در شبکه شود. ولی سوئیچ‌ها عملکردی متفاوت دارند.
در واقع سوئیچ اطلاعاتی را در مورد دستگاه‌های متصل شده به خود جمع‌آوری کرده و سپس ترافیک‌های ورودی را به کمک پورت‌های مرتبط با آن‌، هدایت می کند. به این صورت می توان تبادل ایجاد شده در سوئیچ را مدیریت کرد. ولی هاب تنها می تواند در شبکه‌های کوچک استفاده شود و در مقابل سوئیچ برای شبکه‌های بزرگتر مناسب می‌باشد که به راحتی می تواند حجم زیادی از ترافیک را مدیریت کند.
تفاوت سوئیچ و هاب در ارسال اطلاعات
بهتر اضافه کنم که هاب به دلیل قیمت پایین‌تری که نسبت به سوئیچ دارد، در شبکه‌های کوچکتر به کار برده می شود. از آنجایی که امنیت اطلاعات شبکه‌های کوچک از درجه کمتری برخوردار هستند، پس به راحتی می توان از هاب در این شبکه‌ها بهره برد.
شاید زمانی که برای ایجاد شبکه‌های ارتباطی مناسب در کامپیوتر خود اقدام می کنید، هاب به دلیل قیمت و هزینه پایین‌تری که دارد به شما پیشنهاد شود. ولی استفاده از هاب همانطور که ذکر شد، می تواند باعث ایجاد ترافیک زیادی در شبکه شما شود. بنابراین تنها قطعه مناسب، برای ایجاد یک شبکه کامپیوتری عالی، استفاده از سوئیچ است که با داشتن آدرس هر دستگاه در شبکه، به راحتی بسته‌های موجود را به مقصد خود ارسال می کند و آن‌ها را تحت مدیریت خود در می‌آورد. تفاوت روتر و سوئیچ در چیست؟
آشنایی با انواع سوئیچ
سوئیچ با توجه به اهمیت زیادی که در شبکه‌های بزرگ دارد، از انواع مختلفی طراحی و تولید شده است. در واقع انواع مختلف سوئیچ می تواند باعث پشتیبانی از تعداد گوناگونی از دستگاه‌ها در شبکه شود. از جمله انواع این قطعه کاربردی در شبکه شامل موارد ذکر شده در زیر می‌باشد:

سوئیچ شبکه محلی
سوئیچ غیر مدیریتی
سوئیچ مدیریتی
سوئیچ شبکه poe
سوئیچ شبکه Stackable

آشنایی با انواع هاب
با توجه به تفاوت سوئیچ با هاب یکی از ارزان‌ترین و ساده‌ترین انواع روش‌های اتصال دو یا چند کامپیوتر به یکدیگر، از طریق هاب می‌باشد. بنابراین هاب‌ها در انواع متفاوتی طراحی و ساخته شده‌اند که شامل موارد ذکر شده در زیر هستند:

هاب مستقل
هاب کنترل‌پذیر
هاب پشته‌ای
هاب پیمانه‌ای

کلام آخر
هاب یک وسیله ساده برای ارسال ترافیک ورودی به پورت می‌باشد ولی در مقابل سوئیچ، دارای وظیفه و کارایی مهمتری است. بنابراین با توجه به تفاوت سوئیچ با هاب هر دو این قطعات از اهمیت زیادی در شبکه برخوردار هستند که هر یک از ویژگی‌های مربوط به خود برخوردار هستند.
اگر می خواهید به سراغ شبکه‌های بزرگتر بروید سوئیچ و در شبکه‌های کوچکتر هاب را انتخاب کنید تا سیستم شما با مشکل رو به رو نشود. سوئیچ در شبکه‌های بزرگ به خوبی می تواند اطلاعات را حفظ کند و این در هاب برعکس عمل می کند. هاب تنها قادر به حفظ اطلاعات در شبکه‌های کوچک است. بنابراین باید سعی کنید انتخاب درستی داشته باشید.برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سانترال ، ویپ و شبکه با ما همراه باشید…

ttttttttttttttttttttttt
آشنایی با تفاوت روتر، سوئیچ و هاب
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
در صورتی که با شبکه‌های کامپیوتری سر و کار داشته باشید، حتما نام ابزارهایی نظیر هاب، سوئیچ یا روتر را شنیده‌اید. هرچند شاید این ابزارها بعضا در ظاهر بسیار شبیه به هم باشند، اما هر یک برای کاربرد متفاوتی طراحی و تولید شده‌اند. در ادامه به بررسی تفاوت‌های این سه ابزار مخصوص شبکه خواهیم پرداخت. با ISG همراه باشید.

این روزها شبکه‌های کامپیوتری در همه جا گسترده شده‌اند و با ورود به هر سازمان، اداره یا شرکتی می‌توان انواع رک‌های ایستاده یا دیواری را مشاهده کرد که میزبان انواع سرورها، پچ پنل، روتر، سوئیچ و انواع هاب هستند. شاید در ظاهر شنیدن نام این ماژول‌ها بسیار پیچیده به نظر برسد، اما در باطن هر یک برای وظیفه‌ی خاصی طراحی شده و مورد استفاده قرار می‌گیرند.
در ادامه به بیان تفاوت سه وسیله‌ی پرکاربرد در شبکه‌های کامپیوتری خواهیم پرداخت که شامل هاب، سوئیچ و روتر است. همانطور که اشاره کردیم هر سه این وسیله‌ها از جمله‌ی ابزار‌های مورد استفاده در شبکه‌های کامپیوتری هستند. برای درک بهتر هر یک از این وسیله‌ها بهتر است به تعریف هر یک پرداخته و چرایی وجود و وظایف هر یک را بررسی کنیم.
هاب
هاب وسیله‌ای است که چندین رایانه را در یک شبکه‌ی محلی به یکدیگر متصل می‌کند. هر یک از اطلاعاتی که در شبکه رد و بدل می‌شود، به تمام پورت‌های هاب که سوی دیگر آن وسیله‌ای دیگر قرار دارد، ارسال می‌شود.
هاب‌ها توانایی تفکیک آدرس‌های ورودی و خروجی را نداشته و نمی‌توانند پیام‌های دریافتی را برای عضو مشخصی از شبکه ارسال کنند، از این‌رو بسته‌های دریافتی از یک پورت به تمام پورت‌های موجود ارسال می‌شود
برای مثال در صورتی در شبکه‌ی رایانه‌ای ۵ کامپیوتر وجود داشته باشد و یکی از رایانه‌ها پیامی را برای یک رایانه‌ی دیگر تحت همین شبکه که از وجود هاب بهره می‌برد، ارسال کند، تمام چهار رایانه‌ی دیگر پیام ارسال شده را دریافت خواهند کرد، هرچند نیازی به دریافت اطلاعات مورد نظر ندارند.

مزایای هاب
استفاده از هاب چندان پیشنهاد نمی‌شود، مگر اینکه موارد امنیتی از درصد اهمیت بسیار پایینی برخوردار باشد. استفاده از هاب به منزله‌ی ارسال سند به تمام کارمندان یک کمپانی در حالتی است که سند مورد نظر باید فقط به دست یک فرد خاص می‌رسید.

سوئیچ
با استفاده از سوئیچ می‌توان چندین رایانه را با استفاده از ارتباط LAN به یکدیگر متصل کرد. پس از آنکه اولین بسته ارسال شد، سوئیچ جدولی را تشکیل می‌دهد که ابزارهای متصل در شبکه را با استفاده از جدول مک آدرس به یکدیگر متصل می‌کند.
سوئیچ برخلاف هاب، می‌تواند بین رایانه‌های مختلف در شبکه فرق قایل شود. سوئیچ‌ها قادرند با استفاده از مک آدرس رایانه‌ها و ابزارهای متصل روی شبکه، مشخص کنند که هر ابزار به چه پورتی متصل شده است.
مزایای سوئیچ
در زمان ایجاد شبکه‌های کامپیوتری، هاب به علت داشتن قیمت پایین‌تر پیشنهاد می‌شود، اما بهره‌گیری از هاب باعث ایجاد سربار زیاد در شبکه می‌شود که این مشکل با سوئیچ حل می‌شود، چراکه سوئیچ با در اختیار داشتن آدرس هر رایانه در شبکه، بسته‌های موجود را به رایانه‌ی یا هر ابزار مبتنی بر شبکه‌ای ارسال می‌کند که مقصد بسته‌ی مورد نظر است.
برای مثال فرض کنید که رایانه‌ی A‌ در پورت یک می‌خواهد در شبکه بسته‌ای را به رایانه‌ی C در پورت چهار ارسال کند. سوئیچ قادر است با اطلاع از آدرس هر یک از رایانه‌ها بدون اشغال پهنای باند بیشتر، بسته‌ی مورد نظر را به مقصد ارسال کند.

روتر
روترها ابزارهایی هستند که با استفاده از آن‌ها می‌توان بسته‌ها را بین شبکه‌های مختلف ارسال و دریافت کرد. بسته‌های ارسالی در شبکه حاوی آدرس‌هایی هستند که مقصد را نشان می‌دهد. روترها با استفاده از این آدرس، بسته‌ی مورد نظر را به مقصد می‌رسانند. روتر زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد که شبکه‌ی داخلی به شبکه‌ی گسترده‌تری متصل شده باشد. زمانی که شما جستجویی را در گوگل انجام می‌دهید، روتر شما بسته‌های مورد نظر را به سمت سرورهای گوگل ارسال می‌کند تا پردازش صورت گیرد.
برای درک بهتر این موضوع بهتر است ایمیل را در نظر بگیرید. در صورتی که بخواهید ایمیلی را به یکی از هم اتاقی‌های خود در منزل ارسال کنید، آدرس Room A برای ارسال ایمیل کافی است، اما اگر اتاق دریافت کننده‌ی ایمیل در منزل دیگری باشد، باید به همراه اطلاعات ایمیل، داده‌های دیگری را نیز اضافه کنید. در این مرحله شما کد پستی را اضافه می‌کنید، اما در صورتی که گیرنده در استان یا ایالت دیگری باشد، کدپستی نیز به تنهایی کافی نیست و باید بسته‌ی مورد نظر به همراه آدرس پستی و کد پستی همراه شده و تحویل اداره‌ی پست محلی شود تا بسته به مقصد برسد.

مزایای روتر
اصلی‌ترین وظیفه‌ی روتر را باید ارسال بسته‌ها بین دو شبکه‌ی مختلف بدانیم، هرچند روترهای جدید عرضه شده به بازار قابلیت‌های بیشتری را در اختیار کاربران قرار می‌دهند که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:
وجود ۴ تا ۸ پورت شبکه که امکانات اشتراک گذاری ابزارهایی نظیر پرینتر را بصورت محلی با سایر رایانه‌های موجود در شبکه امکان پذیر می‌کند.

روترهای جدید از قابلیت NAT یا Network Address Translator پشتیبانی می‌کنند که این موضوع امکان اختصاص دادن مجموعه‌ی IP‌های داخلی را برای شبکه در کنار دریافت IP‌ از شبکه‌ی گسترده‌ی بیرون نظیر ISP یا WAN را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. این وظیفه کاری است که مودم‌های ADSL کنونی نیز آن را انجام می‌دهند.

DHCP‌یا Dynamic Host Configuration Protocol که یک IP‌جدید را به هر ابزاری که به روتر متصل شده باشد، بصورت خودکار اختصاص می‌دهد.

فایروال برای محافظت از شبکه‌ی داخلی

وجود پورت WAN برای اتصال به یک مودم که امکان اتصال به سرویس اینترنت یک ISP را فراهم می‌کند.

پشتیبانی از اتصال بی‌سیم که امکان اتصال گجت‌های بی‌سیم را نیز به روتر فراهم می‌کند.
در صورتی که با هر یک از این ابزارها آشنا بوده و با نمونه‌هایی از ابزارهای شبکه کار کرده‌اید، تجربیات خود را با ما و دوستانتان به اشتراک بگذارید.
منبع:zoomit

ttttttttttttttttttttttt
هاب سوئیچ شبکه
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
هاب سوئیچ شبکه چیست
با درود حضور شما همراهان عزیزISG، در این مقاله با معرفی و کارایی های هاب سوئیچ شبکه که همانند سوئیچ شبکه، يکي از سخت افزارهایی است که در راه اندازی ویپ و نحوه راه اندازی voip مورد استفاده قرار میگیرد، خواهیم پرداخت که در این باره میتوان گفت استفاده از هاب سوئیچ شبکه ارزان ترين روش اتصال دو و يا چندين کامپيوتر به يکديگر می باشد. با اینکه در شبکه های امروزی به جای هاب از سوئیچ استفاده می شود اما باز هم در برخی از شبکه ها شاهد استفاده از این تجهیزات هستیم.
هاب سوئیچ شبکه به نقطه اتصال مشترک بین دستگاه‌ها و یا اصطلاحا گره‌های موجود در یک شبکه محلی گفته میشود که در اولین لایه مدل مرجع OSI فعالیت کرده و برخلاف روتر و انواع سوئیچ شبکه ، فریم داده را نمی خوانند و تنها این اطمینان را ایجاد میکنند که فریم‌ های داده روی همه پورت‌ها, تکرار می شوند. سیستم هایی که یک اترنت یا Fast Ethernet را به کمک قوانین CSMA/CD به اشتراک می‌ گذارند، عضو یک Collision Domain مشابه هستند که به عبارتی تمام سیستم های متصل شده به هاب شبکه بخشی از Collision domain مشابه بوده و زمانی که یک collision رخ می دهد، سایر سیستم های موجود در domain هم آن را شنیده و از آن تاثیر میپذیرند.
سیستم های متصل به هاب شبکه از کابل ‌های UTP، استفاده می‌کنند و هر یک از سیستم ها می توانند به یک پورت هاب متصل شوند، به عنوان مثال با استفاده از یک هاب هشت پورت، قابلیت اتصال هشت سیستم وجود خواهد داشت. عملکرد هاب بسیار آسان بوده و زمانی که یکی از کامپیوترهای متصل شده به هاب شروع به ارسال داده‌ میکند، بقیه پورت‌ های هاب هم آن داده را دریافت خواهند کرد که به عبارتی میتوان گفت داده ارسالی تکرار و برای سایر پورت‌ های هاب هم فرستاده میشود.
روش کار هاب سوئیچ شبکه، به این صورت است که، زمانی که هاب در یکی از پورت‌های خود سیگنالی دریافت میکند، آن سیگنال را تکثیر و به پورت‌های دیگر ارسال میکند، تا سیگنال نهایتا به مقصد برسد. خرید هاب شبکه در مقایسه با خرید سوئیچ شبکه، دارای تفاوت هایی میباشد که از جمله این تفاوت ها میتوان به سادگی و قابلیت‌های کمتر هاب نسبت به سوییچ شبکه اشاره کرد و در کل نیز میتوان گفت، هاب شبکه، همان سوئیچ شبکه به صورت ساده تر و ابتدایی تر میباشد.

خرید هاب سوئیچ شبکه
کاربران با خرید هاب سوئیچ شبکه، برخلاف سوئیچ شبکه، برای انتقال بسته‌های داده از مبدا به مقصد و یا به اصطلاح آدرس IP فرستنده و گیرنده کاری ندارد و زمانی که یکی از سیستم های شبکه بخواهد برای سیستم دیگری داده بفرستد، آن را به هاب ارسال می‌کند تا به‌ واسطه هاب به دست گیرنده برسد. هاب، سیگنال‌ها را از روی پورت متصل به سیستم فرستنده برمی‌دارد اما نمی‌تواند تشخیص دهد که سیگنال دریافتی را باید به کدام پورت منتقل کند و به همین علت سیگنال را تکثیر و آن را به تمام پورت‌ های خود ارسال مینماید تا نهایتا سیستم مقصد، سیگنال را دریافت کند.
خرید هاب سوییچ شبکه که مانند سوئیچ شبکه، وسیله ای برای برقراری ارتباط میان سیستم ها و اتصال به تمام شبکه میباشد، استفاده از آن برای برخی از کاربران، خوشایند تر میباشد زیرا قیمت هاب سوئیچ، بسیار ارزان قیمت و مقرون به صرفه تر از سویچ شبکه بوده و از قیمت سوئیچ شبکه های موجود در بازار بسیار ارزان تر میباشد، بنابراین کاربرانی که دچار محدودیت بودجه در مجموعه خود میباشند، تمایل به خرید هاب به جای سوئیچ دارند و همچنین لازم به ذکر است که هاب، برنامه ریزی و تنظیمات خاصی نیز نداشته و بسیار راحت تر از سوئیچ میباشد که این امر نیز، برای برخی کاربران حائز اهمیت میباشد.
در عین حال که مزایای خرید هاب شبکه گفته شده، حال باید به برخی از معایت آن نیز اشاره نماییم که مهم‌ترین عیب‌ آن، این است که به‌ جای انتقال مستقیم داده از مبدا به مقصد، داده ها را تکثیر کرده و آن را به تمام پورت‌ها می‌فرستد که یکی از نتایج آن، ایجاد ترافیک بیهوده‌، مصرف پهنای باند شبکه و امکان تصادف سیگنال‌ها است. همچنین لازم به ذکر است، پورت‌های هاب سوئیچ شبکه، نیمه‌دوطرفه (half-duplex) هستند؛ بدین معنا که دو پورت هم‌زمان نمی‌توانند برای هم سیگنال بفرستند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید