بررسی انواع کابل شبکه
یکی از مهمترین تجهیزاتی که در شبکههای ارتباطی به کار برده میشوند، کابلهای شبکه هستند که در تنوع زیادی طراحی و تولید شدهاند و هر یک از آنها نقش مهمی را ایفا می کنند.
آنچه در این مقاله می خوانید:
بررسی انواع کابل شبکه کابل شبکه چیست؟انواع کابل شبکه علت به هم تابیدگی کابل های شبکهمقایسه انواع کابل شبکه cat5, cat6, cat7کلام آخر
انواع مختلفی از کابل شبکه وجود دارند که اکثر آن ها با نام CAT معرفی می شوند. بهتر است که به بررسی انواع کابل شبکه cat5, cat6, cat7 بپردازیم. جالب است بدانید که انواع این کابلها برای اتصال، انتقال داده و اطلاعات استفاده می شوند.
کابل شبکه چیست؟
کابل شبکه از جمله تجهیزاتی است که در سیستم به آنها نیاز داریم. این تجهیزات مهم در طیف گستردهای روانه بازار شدهاند که هر یک از آنها در شبکه برای انتقال داده و اطلاعات در بین رایانهها، روترها، سوئیچها و شبکههای ذخیرهسازی وظیفه خاص خود را به عهده دارند.
در واقع نوع مناسب استفاده از هر یک از کابلها به ساختار و توپولوژی معماری کلی سیستم وابسته است. برای اتصال به اینترنت به استفاده از کابل شبکه نیاز داریم که در انواع مختلفی تقسیمبندی شدهاند. جالب بدانید که ایده ارتباطات دیجیتالی در سال ۱۸۴۴ توسط فردی به نام ساموئل مورس و اختراع تلگراف ارائه شد.
به این ترتیب در چند سال اخیر شاهد افزایش سرعت ارتباطات و برقراری ارتباط سریع بین کامپیوترها شدیم که مورد توجه افراد زیادی قرار گرفت.
کابل شبکه به مجموعه سیمهای گفته می شود که از متریال مس و شیشه طراحی و ساخته شدهاند. پس این کابلها بین مولفه و اجزای شبکه به کار برده می شوند. کابلها رسانههایی مهم هستند که دادهها در بین آنها جریان پیدا کرده و به وسیله دستگاهی در شبکههای ارتباطی به دستگاهی دیگر انتقال پیدا می کنند.
این تجهیزات مهم در انواع متفاوتی طراحی و ساخته شدهاند که به طور کلی می توان آنها را در انواع کابل شبکه بدون شیلد و شیلددار تقسیمبندی نمود. بهتر است که در ادامه با هر یک از انواع کابلهای شبکه آشنا شوید و بدانید که چه تاثیری می توانند در زندگی ما داشته باشند.
انواع کابل شبکه
کابل شبکه یکی از مهمترین انواع تجهیزات برای انتقال داده و اطلاعات به حساب میآید که در انواع شیلددار و بدون شیلد طراحی و ساخته شدهاند. این کابلها به صورت ۸ رشته سیم دو به دو هستند که در یکدیگر تنیده شدهاند. علت به هم تابیدگی کابل های شبکه
لازم است بدانید که این ویژگی در همه کابلها وجود دارد و تنها مختص به کابل خاصی نمی شود. به این ترتیب به کابلهای شیلددار STP و به کابلهای بدون شیلد UTP گفته می شوند.
همانطور که از نام آنها پیداست، در کابلهای شیلددار شاهد یک روکش مضاعف هستیم که در درون کابل وجود دارد و باعث می شود تا نرخ تداخل سیگنال در کابل LAN کاهش یابد. این در کابل بدون شیلد کاملاً برعکس صدق می کند.
کابل شبکه CAT5
در بررسی انواع کابل شبکه بهتر ابتدا به کابل CAT 5 بپردازیم. این کابل در دسته کابلهای شبکه اترنت هست که از استفاده زیادی در بین شبکهها برخوردار میباشند. همچنین بسیاری از شبکههای خانگی برای اتصال به اینترنت هنوز از این کابل استفاده می کنند.
این کابل دارای سرعت انتقال ۱۰۰ مگابیت در ثانیه، فرکانس ۱۰۰ مگاهرتز و حداکثر طول ۱۰۰ متر میباشد. با توجه به اینکه شرکتهای زیادی به تولید این کابل نمیپردازند، باز هم نمی توان اهمیت این تجهیزات را در شبکههای ارتباطی نادیده گرفت.
این کابل قادر است تا اطلاعات را با سرعت ۱۰۰ مگابیت در ثانیه و در فرکانس ۱۰۰ مگاهرتز و تا طول ۱۰۰ متر مورد استفاده کاربران قرار دهد. نوع دیگری از این کابل طراحی گردیده که به نام CAT5e نامیده می شود و دارای مشخصاتی شبیه به مدل اصلی میباشد.
کابل شبکه CAT6
یکی از بروزترین انواع کابل شبکه در بررسی انواع کابل شبکه بعد از CAT5 کابل CAT6 است که به دلیل آنکه از یک تکنولوژی بروزتر و جدیدتر ساخته شده، به صورت سراسری در شبکههایی که به سرعت و پهنای باند بالاتری نیاز دارند، به کار برده می شود.
این کابل قادر است تا ۱۰ گیگابیت در ثانیه به انتقال اطلاعات و دادهها بپردازد و فرکانس ۲۵۰ مگاهرتز را در طول حداکثر ۱۰۰ متر ارائه دهد.
این کابلها از ویژگیهای جدیدتری بهره بردهاند که می توانید آن را در انواع شیلددار و بدون شیلد تهیه و خریداری کنید. از انواع کابل CAT6 می توان به CAT6A اشاره کرد که دارای ویژگیهای مخصوص به خود میباشد.
کابل شبکه CAT7
بعد از انواع کابلهای شبکه کت ۵ و ۶، به یکی از پیشرفتهترین کابلها می رسیم که به نام CAT7 شهرت پیدا کرده است. این کابل در ساختار خود دارای ویژگی و پیشرفت بسیار عالی و چشمگیری میباشد که باعث شده طرفداران زیادی پیدا کند.
کابلهای کت ۷ نسبت به نسلهای قبل از خود، به رشد زیادی دست پیدا کردهاند. کابل CAT7 قادر است تا سرعت ۱۰ گیگابیت در ثانیه و در فرکانس ۶۰۰ مگاهرتز به انتقال دادهها و اطلاعات بپردازد. همچنین این سرعت را در حداکثر طول ۱۰۰ متر انجام می دهد.
فرکانس ۶۰۰ در واقع از اصلیترین ویژگیهای مهم این کابل محسوب می شود. در ساختار و طراحی CAT 7 از دو روکش داخلی استفاده شده که باعث می شود تا نرخ تداخل سیگنال در آن به صورت چشمگیری کاهش پیدا کند.
مقایسه انواع کابل شبکه cat5, cat6, cat7
از مهمترین مواردی که باعث ایجاد تفاوت بین این سه کابل شبکه مهم می شوند می توان به موارد ذکر شده در زیر اشاره کرد:
سرعت انتقال داده در هر یک از کابل متفاوت است.سال ارائه و تولید هر یک از آنها متفاوت است و کابلهای CAT 5 بسیار زودتر از کابلهای CAT 7 روانه بازار شدهاند.کیفیت کابل و میزان نویزپردازی در هر یک از آنها متفاوت است.قیمت و هزینه هر یک از آنها با یکدیگر متفاوت است و کابلهای CAT 5 به دلیل قدیمیتر بودن قیمت کمتری دارند.پهنای باند فرکانس کابلها با یکدیگر متفاوت است و هر چه عدد CAT بزرگتر باشد، پهنای باند بیشتر خواهد شد.ضخامت هر یک از آنها تفاوت دارد و کابلهای CAT6 به نوعی جداکننده مجهز شدهاند که باعث می شود ضخامت آنها بیشتر از CAT5 باشد.
کلام آخر
اگر به دنبال این هستید که یک کابل مناسب برای شبکه خود خریداری کنید، باید ساختار شبکه را مورد بررسی قرار دهید. به این صورت می توانید انواع این کابل را با توجه به بررسی انواع کابل شبکه cat5, cat6, cat7 تهیه و خریداری کنید.برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سانترال ، ویپ و شبکه با ما همراه باشید…
ttttttttttttttttttttttt
کابل شبکه cat6
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
کابل شبکه cat6، کابل شبکه cat6 یک کابل جفت پیچ خورده استاندارد برای اترنت و سایر لایه های شبکه فیزیکی است که با استانداردهای کابل شبکه قبلی سازگار است. استاندارد کابل حداکثر عملکرد 250 مگاهرتز را مشخص می کند. استاندارد Cat6 کم کم جایگزین کابل های شبکه Cat5 و Cat 5e می شود. اگر بخواهیم بگوییم کابل Cat6 چیست، باید گفت، کابل Cat6 یک استاندارد کابل اترنت است که توسط انجمن صنایع الکترونیک و انجمن صنعت مخابرات تعریف شده است. Cat6 ششمین نسل از کابل های اترنت جفت تابیده است که در شبکه های خانگی و تجاری استفاده می شود. کابل کشی Cat6 با استانداردهای قبلی Cat5 و Cat 5e سازگار است.
مشخصات کابل Cat6 و کاربرد آن
کابل شبکه cat6، کابل CAT6 به عنوان کابل شبکه یا کابل LAN شناخته می شود. این کابل دارای 4 جفت پیچ خورده است که می تواند تا یک گیگابیت در ثانیه را پشتیبانی کند. پهنای باند بالای کابل Cat 6 امکان استفاده از آن را در شبکه های اداری فراهم می کند. همچنین برای کاربران خانگی گزینه بسیار مناسبی است. کابل های CAT6 با شبکه های پرسرعت مانند 10BASE-T، 100BASE-TX و اینترنت گیگابیتی سازگار هستند و همچنین با کابل های CAT5، CAT5e، CAT3 سازگار هستند. هر دو سر کابل CAT6 معمولا دارای یک سوکت RJ45 است که برای اتصال دو دستگاه به یکدیگر استفاده می شود. سیم های جفت شده در این کابل برای سیگنال دهی استفاده می شود و در صورت استفاده همزمان از این سیم ها عملکرد آنها بسیار افزایش می یابد.
در فاصله 55 متری می توانید سرعت 10 گیگابیت بر ثانیه را تجربه کنید. نحوه تشخیص کابل شبکه cat6 بسیار آسان است. کافی است نوشته های روی کابل را با دقت بخوانید. سرعت انتقال اطلاعات در نسل جدید و ارتقا یافته کابل cat6 که به CAT6a معروف است به 10 گیگابیت بر ثانیه هم می رسد. استفاده از کابل cat6 شیلددار یا بدون شیلد بر اساس نوع نیاز تعیین می شود. مثلاً در یک کارخانه تداخل امواج الکترومغناطیسی زیاد است. این اختلالات توسط لامپ ها، ژنراتورها، چاپگرها و تهویه مطبوع ایجاد می شود. استفاده از کابل cat6 می تواند تداخل امواج الکترومغناطیسی را کاهش داده و نویز ناشی از آن را کاهش دهد. کابل های محافظ مانند فویل پیچیده شده اند. این فویل یا محافظ در اطراف سیم های داخل کابل قرار دارد تا از تداخل امواج جلوگیری کند.
معمولا این کابل ها که STP نام دارند از نظر قیمت گرانتر هستند و البته استحکام و سفتی بیشتری نیز دارند. اگر بخواهیم بیشتر در مورد کابل cat6 صحبت کنیم بایستی این را بدانید که این کابل شبکه نسبت به کابل cat5e عملکرد بالاتر و بهتری را از خودش نشان می دهد و به طبع مشخصات دقیق تری را برای کابل کشی و کاهش نویز ارائه می دهد. همچنین کیفیت انتقال داده در این نوع کابل شبکه با توجه به مشخصات فنی که به آن اشاره شد و با توجه به کیفیت اجزای تشکیل دهنده این کابل مانند کابل های پچ، پانل های پچ، اتصالات، نوع سیم های به کار رفته نوع روکشی که روی سیم ها کشیده شده و غیره باعث شده تا بیشتر از این کابل برای انتقال داده استفاده کنند. قبل از اینکه تمامی قطعات مربوط به این کابل سرهم بندی شوند، یک به یک تمامی اجزاء به صورت جداگانه مورد آزمایش قرار می گیرند و همچنین برای عملکرد بهتر هم با یکدیگر تست می شوند و همین مورد نشان از کیفیت بالای این کابل را می رساند.
برند های برتر کابل شبکه cat6
کابل شبکه cat6، لگراند یک برند شناخته شده در زمینه تجهیزات شبکه است. این برند کیفیت بسیار بالایی را در محصولات خود ارائه می دهد. هم منفعل و هم فعال. کابل شبکه لگراند در لیست بهترین برندهای کابل شبکه در بازار می تواند اولین باشد. این برند فرانسوی کابل های شبکه خود را با روکش، شیلد و مواد مختلف تولید می کند. رنگ کابل شبکه لگراند معمولا آبی است اما در رنگ های خاکستری و زرد نیز موجود است. لگراند علاوه بر کابل های شبکه داخلی، کابل های شبکه بیرونی را نیز تولید می کند. کابل شبکه لگراند Cat6 یکی از بهترین محصولات این برند می باشد که در کلاف های 305 و 500 متری موجود است.
بلدن یکی از برندهای مطرح در بازار تجهیزات شبکه است که کابل های LAN بسیار خوبی تولید می کند. این برند آمریکایی در سال 1902 تاسیس شد و اولین کارخانه آن در چین ساخته شد. کابل شبکه بلدن محصول اصلی این برند می باشد که دارای تنوع بسیار زیادی می باشد و می توان از آن به عنوان یکی از با کیفیت ترین ها در این زمینه نام برد. البته کابل های تقلبی از این برند در بازار وجود دارد، اما اگر این کابل را از منبع خوب تهیه کنید، کیفیت آن تضمین می شود. بلدن معمولا کابل های داخلی خود را با پوشش خاکستری و کابل های بیرونی را با رنگ مشکی تولید می کند. سایز قرقره کابل شبکه بلدن 305 متر و 500 متر می باشد.
نگزنس ممکن است بهترین مارک کابل شبکه در این لیست باشد. این شرکت فرانسوی یکی از رقبای سرسخت لگراند است که در زمینه تولید انواع کابل شبکه فعالیت می کند. اگر از نوع داخلی باشد، پوشش کابل شبکه را می توان از PVC و LSZH ساخت. رنگ کاور در کابل شبکه نگزنس معمولاً نارنجی است اما کابل شبکه بیرونی این برند دارای روکش مشکی می باشد. کابل های فضای باز برای استفاده در محیط های بیرونی مناسب هستند زیرا در برابر عوامل مضر محیطی مقاومت خوبی از خود نشان می دهند. همانطور که گفتیم سه فاکتور اصلی (تجهیزات مورد نیاز، هزینه و سهولت نصب و در نظر گرفتن ارتقاء های بعدی) به شما در انتخاب کابل Cat 6 کمک زیادی می کند. کابل های CAT6 از سرعت 10 گیگابیت بر ثانیه نیز پشتیبانی می کنند. تنها تفاوت بین آنها محدودیت طول کابل است. کابل های CAT6a از سرعت 10 گیگابیت بر ثانیه تا 100 متر پشتیبانی می کنند. در همین حال، کابل های CAT6 تا 50 متر را پشتیبانی می کنند.
کابل شبکه cat6 و جمع بندی پایانی
کابل شبکه cat6، کابل شبکه CAT6 که یکی از تجهیزات پسیو می باشد یکی از جدیدترین کابل های ارسال اطلاعات می باشد. این کابل در انتقال اطلاعات بین کامپیوترهای مختلف، روترها، شبکه های ذخیره سازی و … کاربرد فراوانی دارد. از انواع مختلف این کابل می توان به کابل شبکه CAT6a و استاندارد CAT6 اشاره کرد که نوع شیلد شده (CAT6a) عملکرد کلی بهتری دارد. انتخاب کابل مناسب به نیاز شما بستگی دارد. شرکت سیم و کابل سیمیا در 6 دی ماه 1360 تاسیس شد. سیمیا برندی ویژه در زمینه تولید انواع سیم و کابل می باشد. سیم و کابل سیمیا امروزه در بازار ایران و در بین کاربران از جایگاه و اعتبار خاصی برخوردار است. یکی از پرکاربردترین کابل های شبکه برند سیمیا Cat 6 می باشد که با مشخصات متفاوت برای کاربردهای مختلف در بازار معرفی شده است.
به طور کلی کابل های شبکه برند سیمیا از هادی های مسی یا شیشه ای ساخته می شوند. برای جفت کابل های شبکه سیمیا رنگ های مختلفی از جمله سبز، آبی، قهوه ای و نارنجی در نظر گرفته شد. اشنایدر نیز یک شرکت فرانسوی است که در تولید بهترین کابل شبکه رقیب دو شرکت فرانسوی دیگر محسوب می شود. این شرکت موفق در سال 1836 تاسیس شد. احتمالاً نام این برند را برای تجهیزات مختلف شبکه مانند پچ کورد، ترانکینگ و … شنیده اید. کابل شبکه اشنایدر یکی از بهترین ها در بازار تجهیزات شبکه پسیو محسوب می شود و از سرعت و کیفیت بالایی برخوردار است. کابل های شبکه SFTP اشنایدر معمولا در رنگ آبی و کابل های شبکه FTP به رنگ سبز تولید می شوند. این برند کابل لن دارای نمایندگی در ایران بوده و کابل ها دارای گارانتی می باشند.
کابل cat6 برای محیط هایی که نزدیک به کابل های برق هستند یا تجهیزات RF و یا تجهیزاتی که امکان ارتعاش الکترومغناطیسی از خودشان نشان دهند، بسیار مفید است چرا که این نوع کابل ها می توانند انسان را در برابر دستگاه هایی که سیگنال هایی تا حداکثر 550 مگاهرتز ارتعاش می دهند، محافظت کرده و از همه مهم تر اینکه این کابل های شبکه در برابر آتش سوزی هم مقاوم هستند. کابل شبکه تقریباً مهمترین بخش یک شبکه سیمی است و انتخاب آن کار ساده ای نیست زیرا بازار کابل شبکه بسیار گسترده است و تشخیص بهترین مارک کابل شبکه در بازار دشوار و گیج کننده است. در هر صورت بهتر است یکی از بهترین برندهای کابل شبکه موجود در بازار را انتخاب کنید. شما عزیزان میتوانید جهت تهیه این محصول و رک به فروشگاه آنلاینISG مراجعه نمایید.
ttttttttttttttttttttttt
تفاوت کابل شبکه CAT6 ، CAT5 ، CAT7
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
فروشگاه ISG/بلاگ/تفاوت کابل شبکه CAT6 ، CAT5 ، CAT7
تفاوت کابل شبکه CAT6 ، CAT5 ، CAT7
خرید کابل شبکه با اهداف مختلفی انجام می شود که با توجه به انواع آن، بهتر است تفاوت کابل شبکه CAT6, CAT5, CAT7 را به عنوان پرکاربردترین نمونه ها بدانید تا انتخاب بهتری داشته باشید.
شبکه های کامپیوتری شامل چندین دستگاه هستند که با منظور استفاده از منابع نرم افزاری یا سخت افزاری و انتقال داده، با کمک کابل های شبکه به یکدیگر متصل می شوند.
کابل شبکه CAT5
این مدل که در سال 1995 به مصرف کنندگان معرفی شد، دارای 4 جفت سیم مسی پیچ خورده است که همراه با یک کانکتور RJ-45 به جک اترنت استاندارد وصل می شود.
کابل شبکه CAT6
CAT6 نوع دیگری از کابل های شبکه بوده که به عنوان نسل ششم شناخته می شود و برای استفاده در شبکه های خانگی و تجاری مورد استفاده قرار می گیرد.
از مشخصاتی که می توان برای این مدل در نظر گرفت، برخورداری از گیج ضخیم تر و تکنولوژی پیشرفته تر در مقایسه با CAT5 است.
کابل CAT7
نوع روکشی که برای ساخت کابل CAT7 مورد استفاده قرار می گیرد ضخامت مناسبی دارد که تا حد زیادی در کاهش نرخ تضعیف سیگنال موثر است.
این مدل از 4 جفت سیم به هم پیچیده تولید شده که به عنوان اولین تفاوت کابل شبکه CAT6, CAT5, CAT7 می توان به سختی بالاتر کابل CAT7 در مقایسه با 2 نمونه دیگر اشاره کرد.
سرعت انتقال داده، مهم ترین تفاوت کابل شبکه CAT6, CAT5, CAT7
یکی از مواردی که به عنوان اصلی ترین تفاوت میان انواع کابل شبکه شامل CAT5، CAT6 و CAT7 در نظر گرفته می شود، میزان سرعت هر کدام از آنها در انتقال داده است.
این مورد در هنگام خرید کابل شبکه برای متقاضیان از اهمیت زیادی برخوردار است که با پی بردن به میزان سرعت هر کدام از آنها، قادر هستید تا متناسب با نیازتان، مدل مناسب را انتخاب کنید.
سرعت کابل CAT5 در انتقال داده چیزی حدود 100 مگابایت در ثانیه است که این میزان سرعت را در پهنای باندی تا 100 مگاهرتز فراهم می کند.
از طرفی نیز مدل CAT6 با در اختیار داشتن سرعتی برابر یا 10 گیگابایت در ثانیه برای انتقال اطلاعات و ارائه فرکانس 250 مگاهرتز، در مقایسه با نمونه های CAT5 قوی تر عمل می کند.
در نهایت باید این را در نظر بگیرید که کابل شبکه CAT7 از نظر میزان سرعت تبادل داده تفاوتی با نمونه CAT6 ندارد و تنها اختلاف آن در فرکانس بوده که برابر 600 مگاهرتز است.
علاوه بر سرعت، این مدل ها در سال تولید، قیمت، میزان نویزپردازی و ضخامت نیز با یکدیگر تفاوت دارند که باید هنگام خرید این موارد را نیز در نظر بگیرید.
البته مسئله مهمی که باید در زمان خرید به آن توجه کنید، برند کابل است که از میان محصولات موجود در بازار خرید کابل شبکه لگراند با توجه به کیفیت ساخت، بهترین انتخاب خواهد بود.
جمع بندی
با توجه به اینکه انواع کابل شبکه با سرعت های مختلفی به بازار عرضه می شوند پی بردن به تفاوت کابل شبکه CAT6, CAT5, CAT7 باعث می شود تا در زمان انتخاب کمتر دچار مشکل شوید.
سرعت نمونه های CAT5 در حدود 100 مگابایت در ثانیه بوده در حالی که برای CAT6 و CAT7 این میزان برابر با 10 گیگابایت در ثانیه در نظر گرفته شده است.
علاوه بر این مورد، انواع نمونه های کابل شبکه بر اساس کیفیت، ضخامت، سال تولید، فرکانس و میزان نویزپردازی نیز تفاوت هایی با هم دارند.