آشنایی با تفاوت سوئیچ رکمونت با سوئیچ رومیزی
تفاوت سوئیچ های رکمونت با سوئیچ های رومیزی در چیست؟ از آنجایی که کلاً دو نوع سوئیچ یعنی سوئیچ رومیزی یا سوئیچ دسکتاپ و سوئیچ رکمونت در بازار موجود است کاربران علاقه مند هستند بدانند این دو سوئیچ چه تفاوتی با هم دارند.
آنچه در این مقاله می خوانید:
آشنایی با تفاوت سوئیچ رکمونت با سوئیچ رومیزیسوئیچ شبکه چیست؟ سوئیچ شبکه /انواع و کاربرد آنها تفاوت سوئیچ رکمونت با سوئیچ رومیزی تفاوت سوئیچ های ۱۰۰ با ۱۰۰۰ در چیست؟سوئیچ رکمونت بخریم یا سوئیچ رومیزی؟ تفاوت سوئیچهای لایه ۲ و ۳ در چیست؟تهیه سوئیچ های رکمونت و رومیزی از مجموعه ISG
از این رو ما قصد داریم در ادامه ی مطلب به معرفی تفاوت سوئیچ رکمونت با سوئیچ رومیزی بپردازیم. البته قبل از بررسی این موضوع، ابتدا به تعریف مختصری در مورد سوئیچ ها می پردازیم و سپس با معرفی انواع سوئیچ، تفاوت این دو نوع سوئیچ را تشریح می نماییم.
حال اگر تمایل دارید اطلاعات خود را در مورد تفاوت سوئیچ های رکمونت با سوئیچ های رومیزی افزایش دهید می توانید با ما در ادامه ی مطلب همراه باشید.
سوئیچ شبکه چیست؟
یک سیستم سانترال از تجهیزات و وسایل جانبی مختلفی تشکیل شده است که سوئیچ شبکه یکی از پرکاربردترین تجهیزات این سیستم است. البته از این سوئیچ هم در سیستم های سانترال و هم شبکه ی محلی ارتباطات برای مشاغل متنوع، استفاده می شود.
وظیفه ی اصلی این ابزار این است که ابتدا آدرس دقیق دریافت کننده را ردیابی می کند و سپس سبب می شود داده ها و اطلاعات مورد نظر، به مقصد مورد نظر، ارسال شوند.
بنابراین، وجود این ابزار در شبکه های پیچیده ی ارتباطات به صورت چشمگیری از تداخل در ارتباطات و ترافیک شبکه کاسته شود. با توجه به اهمیت این ابزار، در حال حاضر، انواع سوئیچ شبکه طراحی و روانه ی بازار شده که هر شرکت و سازمانی می تواند با توجه به نیاز خود، این ابزار را تهیه نماید. سوئیچ شبکه /انواع و کاربرد آنها
به طور کلی، تمام سوئیچ های شبکه ی موجود در بازار به دو نوع سوئیچ مدیریتی و سوئیچ غیر مدیریتی تقسیم می شوند. کاربران نیز تصور می کنند بین این دو نوع سوئیچ باید یکی را انتخاب کنند.
در صورتی که در زمان انتخاب سوئیچ، فقط فاکتور مدیریتی و غیر مدیریتی بودن آن مهم نیست و فاکتور دیگری هم در این انتخاب، موثر است و آن هم، مکان نصب این دستگاه ها است. در واقع، کاربران باید از لحاظ فیزیکی و مکان نصب این دستگاه ها یکی از دو نوع سوئیچ رومیزی یا همان دسکتاپ و سوئیچ رکمونت را انتخاب کنند.
این دو سوئیچ تفاوت هایی با هم دارند که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم.
تفاوت سوئیچ رکمونت با سوئیچ رومیزی
درست است که سوئیچ ها شامل دو نوع مدیریتی و غیر مدیریتی هستند اما نوع طراحی آنها نیز متفاوت است. به این صورت که از نظر طراحی به دو نوع سوئیچ های رکمونت و سوئیچ های رومیزی یا دسکتاپ تقسیم می شوند. مطمئناً سوئیچ های رومیزی یا دسکتاپ برای اغلب شما آشنا است و شما آن ها را دیده اید.
این سوئیچ ها برای قرارگیری روی میز کار یا طاقچه ها و یا سطوح صاف دیگر، طراحی و تولید شده اند. به طور کلی، سوئیچ های رومیزی، خارج از فضای رک، قرار دارند.
به همین دلیل آنها را به صورت مستقل و جدا در بازار، به فروش می رسانند. لازم به ذکر است بدانید سوئیچ رومیزی از قابلیت هایی نظیر مدیریت کابل، تنظیم دمای محیط، برقراری امنیت دستگاه و جلوگیری از ورود گرد و غبار برخوردار نمی باشد. تفاوت سوئیچ های ۱۰۰ با ۱۰۰۰ در چیست؟
اما از پایه هایی برخوردار است که می توان از طریق آن، این سوئیچ را بر روی هر نوع سطح صافی قرار داد و با استفاده از کابل، سایر دستگاه ها را به آن، متصل کرد.
در طرف مقابل، طراحی سوئیچ های رکمونت به گونه ای است که قابل نصب و قرارگیری در فضای رک می باشند. این سوئیچ ها برعکس سوئیچ های دسکتاپ، قابلیت قرارگیری روی میز کار و رها شدن در فضای بیرونی را ندارند و باید با استفاده از پیچ و پچ پنل به رک وصل شوند.
با توجه به این موضوع، اندازه سوئیچ های رکمونت به گونه ای طراحی و اجرا می شود که مناسب نصب در فضای رک باشند. عموماً از این نوع سوئیچ ها در شبکه های حرفه ای تر استفاده میکنند.
البته باید این نکته را یادآوری کنیم سوئیچ های دسکتاپ یا همان رومیزی نیز قابلیت نصب در فضای رک را دارند اما عموما بیرون از این فضا مورد استفاده قرار می گیرند.
سوئیچ رکمونت بخریم یا سوئیچ رومیزی؟
مطمئنا بعد از اینکه با این دو نوع سوئیچ و تفاوت های آن ها آشنا شدید یک سوال ذهنتان را درگیر می کند که سوئیچ رکمونت بهتر است یا سوئیچ رومیزی یا همان دسکتاپ؟
با توجه به توضیحات و تعاریف بالا می توانید هر کدام از این سوئیچ ها را با توجه به نیاز شرکت و کسب و کار خود، خریداری کنید.
به طور کلی، اگر شما یک دیدگاه حرفه ای دارید یعنی اینکه تمایل دارید سوئیچ مد نظر شما در یک فضای بسته به همراه کابل های مدیریت شده و منظم قرار داشته باشد، دمای محیط تان را با استفاده از سنسورها کنترل کنید، از تجمع گرد و غبار بر روی سوئیچ تان، جلوگیری کنید و بتوانید سایر دستگاه ها مثل دستگاه NAS را روی آن نصب کنید بدون شک، سوئیچ رکمونت بهترین گزینه برای شما است.
تفاوت سوئیچهای لایه ۲ و ۳ در چیست؟
البته از آنجایی که این نوع سوئیچ برای مشاغل حرفه ای و شبکه های بزرگ با ده ها کاربر و دستگاه های کاربری استفاده می شود تنوع مدل آنچنان زیادی ندارد و در مدل های محدود تولید می شود. اما تمام آن ها از مشخصات و ویژگی های فوق العاده منحصر به فردی برخوردار هستند.
به همین دلیل، شبکه و مشاغل کوچک یعنی شبکه هایی که عموما از ۱۰ الی ۲۰ کاربر و دستگاه برخوردار هستند در صورت نیاز به سوئیچ. عموما سوئیچ های رومیزی یا دسکتاپ را انتخاب می کنند. اما مشاغل بزرگ تر و دارای بیش از ۵۰ کاربر و دستگاه، به دلیل داشتن تجهیزات متنوع باید به فکر یک سوئیچ حرفه ای تر مثل سوئیچ رک مونت باشند.
چرا که سوئیچ های رکمونت می توانند امنیت دستگاه و شبکه مورد نظر را تامین کنند. اما نصب و راه اندازی، حمل و نقل و مستقر کردن سوئیچ های رومیزی از رک مونت راحت تر می باشد.
تهیه سوئیچ های رکمونت و رومیزی از مجموعه ISG
به طور کلی سوئیچ های رکمونت از امکانات حرفه ای تر نظیر سخت افزارهای رده بالا، منبع تغذیه، خنک کننده و امنیت بالا برخوردار است ولی تنوع کمی دارند. در مقابل، سوئیچ های رومیزی از تنوع بالا، قابلیت نصب، راه اندازی، حمل و نقل راحت تر برخوردار است تا هر نوع کسب و کاری بتواند با توجه به نیاز خود، یکی از مدل های این سوئیچ را انتخاب کند.
ولی از امنیت، سنسورهای تنظیم دما، امنیت بالا و خنک کننده برخوردار نمی باشد. با این احتساب می توان نتیجه گرفت سوئیچ های رکمون، کمیاب تر و گرانتر ولی سوئیچ های رومیزی، ارزان تر می باشند. برندهای مختلفی انواع سوئیچ رومیزی هوشمند، مدیریتی و غیر مدیریتی را تولید می کند. هرسوالی که داری در انجمن مطرح کن
با توجه به اهمیت این ابزار در شبکه های سانترال، مجموعه معتبر ISG که یک مجموعه متخصص در زمینه فروش، نصب و راه اندازی شبکه سانترال و تجهیزات جانبی سانترال می باشد اقدام به عرضه ی انواع سوئیچ های رکمونت و رومیزی نموده است.
این مجموعه از یک تیم پشتیبانی با دانش حرفه ای و قوی برخوردار می باشد که شما را در زمان انتخاب بهترین سوئیچ متناسب با کسب و کارتان، همراهی می کنند.برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سانترال ، ویپ و شبکه با ما همراه باشید…
ttttttttttttttttttttttt
روتر چیست؟
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
اینترنت یکی از بزرگترین پیشرفتهای صنعت ارتباطات می باشد. اینترنت به افراد اجازه می دهد تا در طی چند ثانیه برای هم Email بفرستند و مطالب مختلف را در سایتهای مختلف بخوانند.
ما به دیدن قسمتهای مختلف اینترنت مانند صفحه های وب، پیامهای Email و فایلهای download ی که اینترنت را به یک رسانه پویا تبدیل کرده اند عادت کرده ایم.
اما هیچ یک از اینها هرگز به کامپیوتر شما نمی رسند مگر به کمک قطعه ای که حتی ممکن است شما هیچگاه آن را ندیده باشید. در حقیقت اکثر مردم هرگز رو در ماشین با تکنولوژیی که به صورت عمده موجب وجود اینترنت است نایستاده اند: روتر (Router).
روترها کامپیوترهای اختصاصی هستند که پیغامهای شما و دیگر کاربران اینترنت را در امتداد هزاران مسیر به سرعت به سوی مقصدشان روانه می دارند.
در این فصل ما به این ماشینها که در پشت صحنه باعث کار کردن اینترنت هستند نگاهی می اندازیم. در ادامه با ISG همراه باشید.
در حرکت نگاه داشتن پیغامها:
هنگامیکه شما Email برای دوستتان در آن طرف دنیا می فرستید، پیغام چگونه می داند در کامپیوتر دوست شما به مسیر خود ه دهد نه در میلیونها کامپیوتر دیگر در سرتاسر دنیا؟
اکثر کار مربوط به رساندن از کامپیوتری به کامپیوتر دیگر توسط روترها انجام می گیرد، زیرا آنها وسایل اختصاصی جهت رساندن پیامها از یک شبکه به شبکه دیگر به جای جریان در یک شبکه می باشند.
بیایید به کاری که یک روتر خیلی ساده انجام می دهد نگاهی بیندازیم.
شرکت کوچکی را در نظر بگیرید که انیمیشنهای سه بعدی برای ایستگاههای تلوزیون محلی می سازد. شرکت ده کارمند دارد که هر کدام دارای یک کامپیوتر می باشند، چهار کارمند انیماتورند و بقیه در قسمتهای فروش، حسابداری و مدیریت کار می کنند.
انیماتورها اغلب در مواردی که بر روی یک پروژه کار می کنند نیاز به ارسال فایلهای حجیم برای یکدیگر دارند. برای این منظور آنها از شبکه استفاده می کنند.
وقتیکه یکی از انیماتورها فایلی را برای انیماتور دیگر می فرستد، فایل بزرگ از اکثر ظرفیت شبکه استفاده خواهد نمود و باعث می شود شبکه برای کاربران دیگر بسیار کند گردد.
یکی از دلایلی که یک کاربر می تواند تمامی شبکه را تحت تاثیرقرار دهد، نتیجه طریقی است که Ethernet کار می کند.
هر بسته اطلاعاتی که از کامپیوتری فرستاده می شود توسط تمام کامپیوترهای دیگر در آن شبکه محلی دیده می شود، سپس هر کامپیوتر بسته را امتحان می کند و تصمیم می گیرد که آیا منظور آدرس او بوده است یا نه.
این موضوع طرح مقدماتی شبکه را ساده می کند اما دارای پیامدهایی در کارایی هنگامیکه اندازه و میزان فعالیت شبکه افزایش می یابد است.
برای جلوگیری از دخول کار انیماتورها با افرادی که در قسمتهای دیگر اداره کار می کنند، کمپانی دو شبکه مجزا احداث می کند، یکی برای انیماتورها و یکی برای بقیه شرکت.
یک روتر دو شبکه را به هم متصل کرده و هر دو را به اینترنت وصل می کند.
روتر تنها وسیله ای است که هر پیغامی را که به وسیله هر کامپیوتری در هر یک از شبکه های شرکت ارسال می شود می بیند.
وقتی یکی از انیماتورها فایل عظیمی را برای انیماتور دیگر می فرستد، روتر به آدرس گیرنده نگاه می کند و تراقیک را در شبکه انیماتورها نگاه می دارد.
از طرف دیگر وقتی یکی از انیماتورها پیغامی به دفتردار می فرستد و درخواست چک کردن صورت هزینه را می دهد، روتر آدرس گیرنده را می بیند و پیغام را بین دو شبکه ارسال می کند.
یکی از چیزهایی که روتر جهت تصمیم گیری در مورد اینکه یک بسته کجا باید برود استفاده می کند جدول تنظیمات (Configuration Table) می باشد.
جدول تنظیمات مجموعه ای از اطلاعات می باشد، شامل موارد زیر:
اطلاعاتی درباره آنکه چه اتصالاتی به چه گروهی از آدرسها مرتبط می شوند.
تقدم مربوط به ارتباطات مورد استفاده.
قوانینی برای مدیریت حالتهای عادی و خاص ترافیک .
جدول تنظیمات در ساده ترین روترها دارای می تواند دارای چندین سطر باشد و در روترهای بزرگ که مدیریت پیامها را در ستون فقرات اینترنت بر عهده دارند پیچیدگی و بزرگی آن بسیار بیشتر خواهد شد.
پس روتر دو کار جداگانه اما مرتبط با هم دارد: • روتر مطمئن می شود که اطلاعات به جایی که نیاز نیست نمی رود. این امر برای جلوگیری از انباشته شدن مقادیر زیادی اطلاعات نامربوط در اتصالات کاربران بی گناه امری حیاتی است.
روتر اطمینان حاصل می کند که اطلاعات به مقصد مورد نظر می رسد.
لذا با توجه به این دو وظیفه روتر وسیله ای بسیار مفید جهت سر و کله زدن با دو شبکه مجزا می باشد. روتر دو شبکه را به هم متصل می کند، اطلاعات را از یکی به دیگری می فرستد و در برخی موارد عمل ترجمه پروتوکلهای مختلف بین دو شبکه را انجام می دهد.
همچنین از شبکه ها در برابر همدیگر محافظت می کند و از رسیدن ترافیک غیر ضروری از یکی به دیگری جلوگیری می کند. همچنانکه تعداد شبکه های متصل به هم رشد می کند، جدول تنظیمات برای اداره کردن ترافیک بین آنها رشد می کند و قدرت پردازش روتر افزایش می یابد.
صرفنظر از تعداد شبکه هایی که متصل شده اند، کار اصلی و وظیفه روتر به همان صورت اصلی باقی می ماند. از آنجایی که اینترنت شبکه عظیمی است که از ده ها هزار شبکه کوچکتر تشکیل شده است، استفاده آن از روترها یک نیاز مطلق است.
انواع روترها :
روترهای سخت افزاری :
روترهای فوق ، سخت افزارهائی می باشند که نرم افزارهای خاص تولید شده توسط تولید کنندگان را اجراء می نمایند (در حال حاضر صرفا” به صورت black box به آنان نگاه می کنیم ).
نرم افزار فوق ، قابلیت روتینگ را برای روترها فراهم نموده تا آنان مهمترین و شاید ساده ترین وظیفه خود که ارسال داده از یک شبکه به شبکه دیگر است را بخوبی انجام دهند .
اکثر شرکت ها ترجیح می دهند که از روترهای سخت افزاری استفاده نمایند چراکه آنان در مقایسه با روترهای نرم افزاری، دارای سرعت و اعتماد پذیری بیشتری می باشند . شکل زیر یک نمونه روتر را نشان می دهد . ( Cisco 2600 Series Multiservice Platform ).
روترهای نرم افزاری :
روترهای نرم افزاری دارای عملکردی مشابه با روترهای سخت افزاری بوده و مسئولیت اصلی آنان نیز ارسال داده از یک شبکه به شبکه دیگر است.
یک روتر نرم افزاری می تواند یک سرویس دهنده NT ، یک سرویس دهنده نت ور و یا یک سرویس دهنده لینوکس باشد . تمامی سیستم های عامل شبکه ای مطرح ،دارای قابلیت های روتینگ از قبل تعبیه شده می باشند .
در اکثر موارد از روترها به عنوان فایروال و یا gateway اینترنت ، استفاده می گردد .
در این رابطه لازم است به یکی از مهمترین تفاوت های موجود بین روترهای نرم افزاری و سخت افزاری ، اشاره گردد : در اکثر موارد نمی توان یک روتر نرم افزاری را جایگزین یک روتر سخت افزاری نمود ، چراکه روترهای سخت افزاری دارای سخت افزار لازم و از قبل تعبیه شده ای می باشند که به آنان امکان اتصال به یک لینک خاص WAN ( از نوع Relay ، ISDN و یا ATM ) را خواهد داد .
یک روتر نرم افزاری ( نظیر سرویس دهنده ویندوز ) دارای تعدادی کارت شبکه است که هر یک از آنان به یک شبکه LAN متصل شده و سایر اتصالات به شبکه های WAN از طریق روترهای سخت افزاری ، انجام خواهد شد .
مهمترین ویژگی های یک روتر :
روترها دستگاههای لایه سوم ( مدل مرجع OSI ) می باشند . روترها مادامیکه برنامه ریزی نگردند ، امکان توزیع داده را نخواهند داشت . اکثر روترهای مهم دارای سیستم عامل اختصاصی خاص خود می باشند . روترها از پروتکل های خاصی به منظور مبادله اطلاعات ضروری خود ( منظور داده نیست ) ، استفاده می نمایند .
نحوه عملکرد یک روتر در اینترنت : مسیر ایجاد شده برای انجام مبادله اطلاعاتی بین سرویس گیرنده و سرویس دهنده در تمامی مدت زمان انجام تراکش ثابت و یکسان نبوده و متناسب با وضعیت ترافیک موجود و در دسترس بودن مسیر ، تغییر می نماید.
انواع روتر های شبکه
استوک
روتر استوک لودبالانس تی پی لینک TL-R480T plus
پاور باکس میکروتیک PowerBox پنج پورت Mikrotik RB750P-PBr2
استوک
روتر 5 پورت استوک میکروتیک Mikrotik RB750Gr3 hEX
سوئیچ روتر میکروتیک Mikrotik CRS109-8G-1S-2HnD-IN
روتر VPN و گیت وی تندا G3 Tenda
روتر میکروتیک 10 پورت Mikrotik RB3011UiAS-RM
استوک
روتربرد استوک میکروتیک Mikrotik Hex RB750GR2
مودم وایرلس دو آنتن بی سیم دی لینک DSL-124 D-Link
روتر چهار پورت کابلی ساده دی-لینک DIR-100
روتر لودبالانس تی پی-لینک TP-LINK TL-R470T
روتر لودبالانس تی پی لینک TL-R480T plus
روتر میکروتیک RB1100AHx4 Dude Edition
روتر 5 پورت میکروتیک Mikrotik RB750Gr3 hEX
روتربرد رکمونت 10 پورت میکروتیک RB2011UiAS-RM
استوک
روتر استوک لودبالانس تی پی لینک TL-R480T plus
پاور باکس میکروتیک PowerBox پنج پورت Mikrotik RB750P-PBr2
استوک
روتر 5 پورت استوک میکروتیک Mikrotik RB750Gr3 hEX
سوئیچ روتر میکروتیک Mikrotik CRS109-8G-1S-2HnD-IN
روتر VPN و گیت وی تندا G3 Tenda
روتر میکروتیک 10 پورت Mikrotik RB3011UiAS-RM
استوک
روتربرد استوک میکروتیک Mikrotik Hex RB750GR2
مودم وایرلس دو آنتن بی سیم دی لینک DSL-124 D-Link
روتر چهار پورت کابلی ساده دی-لینک DIR-100
روتر لودبالانس تی پی-لینک TP-LINK TL-R470T
روتر لودبالانس تی پی لینک TL-R480T plus
روتر میکروتیک RB1100AHx4 Dude Edition
روتر 5 پورت میکروتیک Mikrotik RB750Gr3 hEX
روتربرد رکمونت 10 پورت میکروتیک RB2011UiAS-RM
ttttttttttttttttttttttt
تفاوت سوئیچ شبکه با روتر
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
مقدمه تفاوت سوئیچ شبکه با روتر
با سلام خدمت شما همراهان گرامی مجموعهISG، در این مقاله قصد بررسی تفاوت سوئیچ شبکه با روتر همچنین بررسی ویژگی های هریک را داریم. انواع سوئیچ شبکه یک دستگاه شبکه کامپیوتری است که دستگاه های مختلف را در یک شبکه کامپیوتری به یکدیگر متصل می کند. همچنین ممکن است برای مسیریابی اطلاعات به شکل داده های الکترونیکی ارسال شده از طریق شبکه استفاده شود. از آنجایی که فرآیند پیوند بخش های شبکه را پل زدن نیز می نامند، سوئیچ ها معمولاً به عنوان دستگاه های پل زدن نامیده می شوند.
در مقابل روتر ها دستگاه های شبکه کامپیوتری هستند که دو عملکرد اصلی را انجام می دهند. این عملکرد ها شامل 1. ایجاد و نگهداری یک شبکه محلی و 2. مدیریت داده های ورودی و خروجی از شبکه و همچنین داده های در حال حرکت در داخل شبکه میباشند. یک روتر همچنین به شما کمک می کند تا چندین شبکه را مدیریت کنید و ترافیک شبکه را بین آنها هدایت کنید. در شبکه شما، روتر یک اتصال به اینترنت و یک اتصال به شبکه محلی خصوصی شما دارد. علاوه بر این، بسیاری از روتر ها دارای سوئیچ های داخلی هستند که به شما امکان می دهد چندین دستگاه سیمی را متصل کنید.
کلیدی ترین تفاوت سوئیچ شبکه با روتر این است که روترها در لایه 3 (شبکه) مدل OSI کار می کنند در حالی که سوئیچ شبکه در لایه دو (لایه پیوند داده) مدل OSI کار می کنند. روتر آدرس IP را در جدول مسیریابی ذخیره می کند در حالی که سوئیچ شبکه آدرس MAC را در جدول جستجو ذخیره می کند. در روتر، هر پورت دامنه پخش مخصوص به خود را دارد و سوییچ یک دامنه پخش دارد به جز VLAN پیاده سازی شده. روتر ها می توانند در هر دو موقعیت شبکه سیمی و بی سیم کار کنند، از سوی دیگر، سوئیچ شبکه اترنت ها به اتصالات شبکه سیمی محدود می شوند. سوئیچ شبکه سریعتر از روتر در یک محیط LAN است در حالیکه در انواع مختلف محیط های شبکه MAN/WAN، روتر سریعتر کار می کند.
تفاوت سوئیچ شبکه با روتر از نظر نحوه عملکرد
نحوه کار روتر
یک روتر چندین شبکه را به هم متصل می کند و ترافیک شبکه را بین آنها ردیابی می کند. انجام این عملکرد به یک اتصال به اینترنت و یک اتصال به شبکه محلی خصوصی شما نیاز دارد. علاوه بر این، بسیاری از روتر ها دارای سوئیچ های داخلی هستند که به شما امکان می دهد چندین دستگاه سیمی را متصل کنید. بسیاری از روتر ها همچنین دارای رادیو های بی سیم هستند که به شما امکان می دهد دستگاه های Wi-Fi را متصل کنید.
نحوه کار سوئیچ شبکه
سوییچ شبکه را بریج هاب، سوئیچینگ یا پل مک نیز می نامند. دستگاه های سوئیچ از آدرس های MAC برای ارسال داده ها به مقصد مناسب استفاده می کنند. سیستم عامل در لایه پیوند داده از سوئیچینگ بسته برای دریافت، پردازش و ارسال داده ها استفاده می کند. سوئیچ شبکه از مدیریت داده ها پشتیبانی می کند و آدرس های خاصی را برای ارسال پیام ذخیره میکند. بدین ترتیب سوئیچ شبکه می تواند تصمیم بگیرد که پیام مورد نظر برای کدام رایانه است و پیام را مستقیماً به رایانه مناسب ارسال کند. کارایی سوئیچ را می توان با ارائه یک شبکه سریعتر بهبود بخشید.
سوئیچ شبکه ها با اتصال همه دستگاه ها از جمله رایانه ها، چاپگر ها، آیپی فون ها و سرور ها در یک شبکه تجاری یا اداری، اشتراک منابع را تسهیل می کنند. به لطف سوئیچ، این دستگاه های متصل میتوانند اطلاعات را به اشتراک بگذارند و با یکدیگر صحبت کنند، بدون توجه به اینکه در کجای ساختمان هستند. ایجاد یک شبکه کسب و کار بدون سوئیچ شبکه هایی برای اتصال دستگاه ها به یکدیگر امکان پذیر نیست.
جدول تفاوت سوئیچ شبکه با روتر
سوئیچ شبکهروتر
سوئیچ شبکه در
لایه دو (لایه پیوند داده) مدل OSI کار می کنند.روترها در لایه 3 (شبکه)
مدل OSI کار می کنند.
برقرای
ارتباط بین چندین دستگاه به صورت همزمانبرقرای
ارتباط بین چندین شبکه به صورت همزمان
آدرس MAC را در جدول جستجو ذخیره می کندآدرس IP را در جدول مسیریابی
ذخیره می کند
سوئیچ ها بین 2 تا
بیش از 100 پورت دارندروتر2/4/8 پورت دارد
انتقال در حالت full duplex و half duplexانتقال در حالت full duplex
محدودیت سرعت سوئیچ
10/100/1000 مگابیت بر ثانیه است.محدودیت سرعت برای
اتصال بی سیم 1-10 مگابیت در ثانیه و برای اتصال
سیمی 100 مگابیت در ثانیه است.
سوئیچ ها نمی
توانند NAT را انجام دهندروتر می تواند NAT را انجام دهد
در یک محیط LAN، سوئیچ سریعتر از روتر است.در انواع مختلف محیط
های شبکه MAN/WAN، روتر در مقایسه با سوئیچ سریعتر کار
می کند.
سوئیچ ها با آدرس
های MAC کار
می کنند زیرا در محدوده یک شبکه واحد عمل می کنند.عملیات روتر حول آدرس
های IP می چرخد.
سوئیچ ها به اتصالات
شبکه سیمی محدود می شوند.روترها می توانند در هر
دو موقعیت شبکه سیمی و بی سیم کار کنند.
ttttttttttttttttttttttt
تفاوت سوئیچ و روتر در شبکه
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
تفاوت سوئیچ و روتر در شبکه یکی از مسائل مهمی است که در این مقاله قصد بررسی آن را برای شما علاقه مندان داریم. روتر، سوئیچ و هاب اترنت، هر سه تجهیزاتی هستند که به کامپیوتر این امکان را می دهند تا به شبکه متصل شود. تفاوت روتر، سوئیچ و هاب اترنت به واسطه تفاوت در نحوه رفتار و عملکرد داخلی آن ها است، اما در حالت کلی، هر سه دستگاه فوق این امکان را فراهم میکند که کامپیوتر به شبکه اترنت متصل شود.در ادامه برای درک بهتر تفاوت سوئیچ و روتر در شبکه، عملکرد سوئیچ، روتر و هاب اترنت را به صورت مجزا بررسی می کنیم:هاب اترنت چیست؟یکی از مسائل مهمی که در زمینه درک تفاوت سوئیچ و روتر در شبکه باید بدانید این است که هاب اترنت چیست و چه ماهیتی دارد. ارزان ترین دستگاهی که به کامپیوتر کمک میکند تا به شبکه اینترنت متصل شود، هاب اترنت نام دارد. این وسیله قابل پیکربندی و کنترل نیست و میزان هوشمندی آن از سایر تجهیزات شبکه پایین تر است. در سالیان گذشته، هاب اترنت اصلی ترین وسیله ارتباطی برای تجهیزات شبکه محسوب می شد، اما با توجه به معایب فوق، امروزه نسبت به تجهیزات مشابه کمترین استفاده را دارد.نحوه عملکرد هاب اترنت به اینگونه است که تمام بسته های دریافتی در شبکه را برای همه دستگاه ها ارسال می کند. هر دستگاهی که بخواهد از هاب اترنت استفاده کند، باید از طریق درگاه RJ45 و کابل شبکه به هاب متصل شود. از معایب هاب اترنت این است که قادر به تشخیص نام دستگاه ها یا روشن و خاموش بودن آن ها نخواهد بود و قابلیت تشخیص این موضوع که اطلاعات را باید برای کدام دستگاه بفرستد را ندارد.بنابراین، در شبکه هایی که از هاب اترنت استفاده می شود، هر کامپیوتر باید تشخیص دهد که آیا بسته معلق در شبکه متعلق به او است یا خیر.سوئیچ چیست؟دستگاه سوئیچ نسبت به هاب اترنت هوشمندی و کارایی بیشتری دارد، چرا که قادر است دستگاه ها را از روی آدرس مک تشخیص داده و اطلاعات را برای آن ها بفرستد. وقتی که یک سوئیچ تازه نصب می شود، ابتدا بسته های اطلاعاتی را برای همه کامپیوترهای شبکه به صورت یکسان می فرستد و با توجه به پاسخ هایی که از جانب آن ها دریافت می کند، آدرس آن ها را تشخیص داده و در دفعات بعدی متوجه می شود که هر بسته را برای چه کامپیوتری بفرستد.تشخیص آدرس کامپیوترها برای سوئیچ از طریق به روز رسانی جدول آدرس مک صورت می گیرد. دستگاه های سوئیچ به طور کلی به دو دسته مدیریتی و غیر مدیریتی تقسیم می شوند. در نوع مدیریتی، تنظیمات و پیکربندی سوئیچ از طریق پنل مدیریتی برای کاربران امکان پذیر خواهد بود. معمولاً از سوئیچ در شبکه هایی که از تعداد کمی کامپیوتر تشکیل شدهاند، استفاده می شود. سوئیچ ها قادر اند کامپیوترهای روشن و خاموش را در شبکه تشخیص دهند. همچنین، سرعت آن ها از هاب اترنت بالاتر است.روتر چیست؟یکی از هوشمندترین و پیچیده ترین تجهیزات شبکه، روتر نام دارد که در مدل های گوناگون به بازار عرضه شده است. در مورد این مسئله هم شما باید قبل از فهمیدن تفاوت سوئیچ و روتر در شبکه، درک کنید که روتر چه معنا و مفهومی دارد.یک روتر قابلیت های زیر را دارد:قابلیت نصب سیستم عاملقابلیت مسیریابی و مدیریت در شبکهقابلیت برنامه ریزیروتر ها برای ارتباط با تجهیزات شبکه، به هر کدام از آن ها یک آدرس آی پی اختصاص داده و تبادل اطلاعات با آن تجهیزات را از طریق این آدرس انجام می دهند. استفاده از پروتکل DHCP در روتر ها، این قابلیت را به آن ها داده است که آدرس قدیمی تجهیزات موجود در شبکه را یاد بگیرند یا به آن ها آدرس جدید اختصاص دهند.روتر ها قادر اند کوتاه ترین مسیر جهت تبادل اطلاعات در شبکه را پیدا کرده و بر اساس نوع محتوای شبکه تصمیم گیری کنند. قیمت روتر ها نسبت به سوئیچ و هاب اترنت بیشتر است، اما سرعت بالای آن ها در تبادل اطلاعات موجب شده است که این تفاوت قیمت نادیده گرفته شود.کاربرد های هاب اترنت، سوئیچ و روتر چیست؟در رابطه با کاربرد سه دستگاه هاب اترنت، سوئیچ و روتر بهتر است نکات زیر را در نظر داشته باشید:معمولاً برای راهاندازی یک مودم از روتر نیز استفاده می شود، این کار به دلیل تسهیل در مدیریت شبکه انجام می گیرد.به منظور عدم نیاز کاربر به چندین دستگاه، از روتر و سوئیچ به صورت ترکیبی استفاده می شود.در شبکه های کامپیوتری کوچک الزاما نیاز به استفاده از روتر نیست، چرا که میتوان ارتباط بین کامپیوترها را از طریق یک سوئیچ پرسرعت نیز برقرار کرد.برای شبکه های کوچک مانند شبکههای خانگی و شبکه های اداری بهتر است از سوئیچ استفاده شود، چرا که قیمت آن از روتر پایین تر بوده و از لحاظ سرعت هر درگاه و تعداد درگاه ها نسبت به روتر تنوع بیشتری دارد.در صورتی که در یک شبکه تعداد کامپیوترها و تجهیزات از تعداد پورت های روتر بیشتر باشد، میتوان از یک سوئیچ نیز استفاده کرد.
ttttttttttttttttttttttt
تفاوت اصلی اکسس پوینت و روتر در چیست؟
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
فروشگاه ISG/بلاگ/تفاوت اصلی اکسس پوینت و روتر در چیست؟
تفاوت اصلی اکسس پوینت و روتر در چیست؟
باتوجه به رشد فناوری و تکنولوژی، شاهد حضور انواع شبکههای بیسیم در منزل و ادارهها هستیم. تجهیزات زیادی در این راستا وجود دارند که کار مربوط به شبکههای بیسیم را انجام میدهند. در این میان روتر و اکسس پوینت دارای موارد استفاده بسیاری هستند و در اکثر مکانها از آنها استفاده میشود. بعضی از افراد بهصورت اشتباهی عملکرد آنها را متوجه شدهاند. اطلاع از تفاوت اکسس پوینت و روتر میتواند در انتخاب مناسب آن کمککننده باشد.وجود این محصولات در انجام امور روزانه هر خانه و ادارهای بسیار کمککننده بوده و سرعت انجام امور را بهشدت بالا میبرند. در ادامه میخواهیم در مورد ویژگی و تفاوت آنها بیشتر توضیح دهیم. تا پایان با ما همراه باشید.
اکسس پوینت چیست؟
اکسس پوینت دستگاهی است که در شبکههای بیسیم مورد استفاده قرار گرفته و میتواند با تشکیل شبکه محلی به شکل بیسیم به امور ما کمک کند. از طریق استفاده از آن میتوان تعداد کاربران متصل به شبکه را افزایش داد؛ به گونهای که میتواند در حدود 60 کاربر را به یک شبکه وصل کند.
در هنگام اجرای این کار هیچ وقفهای در آن پیش نمیآید. با جابهجا شدن از هر اتاقی به اتاق دیگر نیز این اتصالات قطع نمیشوند. از طریق ISG میتوانید اقدام به آشنایی و خرید انواع اکسس پوینت کرده و همچنین به وسیله آن میتوان تفاوت اکسس پوینت و روتر را به خوبی درک کرد.
روتر چیست؟
یکی از مهمترین دستگاههای فعال در شبکه، روتر است که وظیفه انتقال دادهها در بین شبکههای مختلف را برعهده دارد. از طریق 2 شبکه مختلف به چندین خط زیرساخت میتواند وصل شود و بعد از متصل شدن اطلاعات مربوط به آدرس شبکه را خوانده و مقصد نهایی آن را تعیین میکند. دارای دو نوع سختافزاری و نرمافزاری هستند که متناسب با شرایط موجود مورد استفاده قرار میگیرند.
بیشتر روترها دارای سیستمعامل اختصاصی بوده و از پروتکل و الگوریتمهای خاصی برای انتقال اطلاعات استفاده میکنند. برای اطلاع از قیمت ها و مدل ها به دسته بندی های مربوطه در داخل سایت مراجعه نمایید و درصورت نیاز به مشاور و راهنمایی خرید در خصوص انتخاب مدل ها و تفاوت آنها با تلفن های داخل سایت و چت انلاین ارتباط برقرار نمایید .
تفاوت میان اکسس پوینت و روتر
بسیاری از افراد هستند که تفاوت اکسس پوینت و روتر را درک نکرده و آن را جدا از هم نمیدانند. در میان آنها تفاوتهایی وجود داشته که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
1- اکسس پوینت دستگاهی است که وظیفه آن ایجادکردن شبکههای بزرگ برای اتصال سایر دستگاهها بوده؛ درحالیکه روتر یک شبکه محلی ایجاد کرده و دیتا را در بخشهای متفاوت بین دستگاههای متصل پخش میکند.
2- روتر ها مخصوص کسبوکارهای کوچک بوده؛ ولی از اکسس پوینتها در سازمانها و شرکتها میتوان استفاده کرد.
باتوجه به موارد گفتهشده و تفاوت میان آنها میتوانید بهترین انتخاب را متناسب با نیاز خود انجام دهید.
نتیجه گیری
باتوجه به موارد گفته شده، نتیجه میگیریم که ضرورت همسو شدن با جریان پیشرفت تکنولوژی میتواند در شرکتها و سازمانهای مختلف تحولات زیادی ایجاد کند.
داشتن اتصالات شبکهای قوی بین کاربران باعث ایجاد ارتباطات قوی شده و در انجام امور کمککننده است. وجود روتر و اکسس پوینت به خوبی میتوانند در گسترش کاربران و انتقال دادهها نقش داشته باشند. با اطلاع از تفاوت اکسس پوینت و روتر از طریق ISG میتوان بهترین انتخاب را متناسب با نیاز خود انجام داد.
منتظر شنیدن صدای گرمتان هستیم