راهنمای خرید محصولات ویپ پاناسونیک
ویپ پاناسونیک یکی از مشهور ترین برند های ایران و دنیا به حساب می آید. ویپ، فناوری جدید مخابراتی است که در چند سال اخیر به موازات گسترش سایر فنآوری های ارتباطی از قبیل شبکه های کامپیوتری، اینترنت و غیره پیشرفت کرده و به سرعت صنعت مخابرات و بازار مصرف را تحت تأثیر قرار داده است.
آنچه در این مقاله می خوانید:
راهنمای خرید محصولات ویپ پاناسونیکآشنایی با تلفن سانترال پاناسونیکانواع تلفن پاناسونیک و سانترال های مناسب آنهاانواع تلفن های سانترالتلفن معمولی (آنالوگ):تلفن تحت شبکهاز پروتکل سیپ چه می دانید وکاربرد آن در شبکه های سانترال چیست؟تلفن سانترالمعروفترین مدل های ویپ پاناسونیکانواع تلفن های ویپ:مزایای راه اندازی تلفن های ویپ پاناسونیکویپ چیست و چه مزایایی دارد؟جمع بندی
این تکنولوژی در واقع نوع جدیدی از دستگاه های مخابراتیست که بر روی بستر شبکه های کامپیوتری فعالیت می کند، لذا علاوه بر این که تمامی انتظارات از یک مرکز مخابرات را برآورده می سازد، برای ارائه خدمات و سرویس های نامحدود و جدید انعطاف پذیر می باشد، به همین دلیل فعالان عرصه ارائه خدمات مخابراتی می توانند با سرمایه گذاری کم و مخارج عملیاتی پایین، طیف وسیعی از سرویس ها را در اختیار استفاده کنندگان قرار دهند.
آشنایی با تلفن سانترال پاناسونیک
این تلفنها، برای استفاده در محیطهای اداری، سازمانی و تجاری، طراحی و روانه بازار شدهاند.
مجموعههای کاری (اعم از شرکتهای تجاری، ادارات و سازمانها) برای بهبود ارتباط تلفنی خود با مشتریانشان، اقدام به راهاندازی یک مرکز تلفن مینمایند. هسته این مرکز تلفن، دستگاه سانترال است که خطوط داخلی مورد نیاز مجموعه را تامین میکند. کارمندان و بخشهای مختلف، با استفاده از تلفنهای سانترال میتوانند با این خطوط داخلی، کار کنند.
به نظر میرسد صاحبان کسب و کارهای مختلف، علاوه بر نصب و راه اندازی دستگاه سانترال، باید به فکر خرید تعدادی تلفن سانترال نیز باشند. زمانی که پای خرید یک محصول مخابراتی مانند تلفن اداری در میان باشد، اولین اسمی که به ذهن ما خطور میکند، پاناسونیک است. تلفنهایهای ساخت شرکت پاناسونیک علاوه بر کیفیت و ماندگاری بالا، از قیمت بسیار مناسبی نیز برخوردار هستند.
انواع تلفن پاناسونیک و سانترال های مناسب آنها
انواع تلفن های سانترال
در اینجا قرار است به توضیح سه مدل از تلفن های سانترال بپردازیم:
تلفن معمولی (آنالوگ):
از مزایای این گوشیهای تلفن میتوان به قیمت پایین آنها نسبت به گوشیهای تلفن سانترال اشاره نمود. این نوع از گوشیهای تلفن در صورت مجهز بودن به نمایشگر و به شرط اینکه مرکز تلفن نیز قابلیت ارسال اطلاعات نمایشگر را داشته باشد، شماره مخاطبین را نمایش میدهند. کارایی آنها از گوشیهای استاندارد سیستم سانترال پایینتر است. اما این باعث نمی شود که قابلیت هایی که دارند را نادیده بگیریم.
تلفن تحت شبکه
تلفن های تحت شبکه، تلفن هایی هستند که در شبکه ی ویپ به کار گرفته می شوند. این تجهیزات با پشتیبانی از پروتکل SIP، قابلیت تماس و انتقال صدا و تصویر را بر بستر شبکه ی IP همچون اینترنت، برای کاربران فراهم می سازند. تلفنهای تحت شبکه بر خلاف مدلهای دیجیتال و آنالوگ تنها به منظور برقراری ارتباط روی کار نیامدند، این تلفنها ضریب ایمنی را نیز در کسب و کارها به شدت افزایش دادند و امکانات متعددی را در اختیار مخاطبان خود قرار می دهند.
تلفن های تحت شبکه بهمعنای انتقال همزمان صدا با استفاده از شبکه اینترنت هستند. در این حالت، صدا از طریق استفاده از شبکه IP به سیگنالهای دیجیتال تبدیل میشود. سپس این سیگنالها فشرده و درادامه از طریق شبکه اینترنت به مقصد میرسند. بنابراین برای برقراری تماس تلفنی دیگر نیازی به مداخله شرکتهای مخابراتی نیست؛ بلکه اینترنت تمام وظایف را برعهده میگیرد و از عهده این کار نیز به خوبی برآمده است.
به دلیل استفاده ی مخاطبان بیشماری از سیستم تلفن های تحت شبکه، تعداد کاربران این سیستمها افزایش پیدا کرده است؛ چراکه این سیستم، افراد را از پرداخت هزینههای سنگین تماسهای راهدور بینیاز کردهاست. بهعبارتی با استفاده از تلفن تحت شبکه ویپ، دیگر نیازی به کابلکشیهای پردردسر و پرداخت هزینههای سرسام آور ارتباط بین المللی و… نخواهید داشت.
در آخر باید اضافه کرد با استفاده از تلفن های تحت شبکه و مرکز تماس ویپ، میتوانید به سادگی، در منزل به صورت دورکاری، امور شرکت را به انجام برسانید، زیرا تنها وسیله موردنیاز یک نرمافزار تماس تلفن های تحت شبکه با یک گوشی تلفنهمراه مجهز به پروتکل Sip و هدست است.
از پروتکل سیپ چه می دانید وکاربرد آن در شبکه های سانترال چیست؟تلفن سانترال
این مدل از گوشیهای تلفن، قیمت بالاتری از گوشیهای تلفن معمولی داشته و از طراحی و ظاهری متفاوت و منحصر به فردی برخوردار اند و بهطبع، دارای عملکرد بهتری نسبت به تلفن های معمولی میباشد.
همچنین قابلیت مرکز تلفن آنها از طریق کلیدهای تعبیه شده بر روی گوشی، در اختیار کاربران قرار می گیرد. تلفنهای سانترال به دلیل برخورداری از دکمههای عملکردی بیشتر، نسبت به تلفنهای آنالوگ معمولی،عملکرد بهتری در شرکتها و ادارات دارند.
این نوع از تلفنها معمولا در سه مدل کارمندی، اپراتوری و مدیریتی تولید میشوند.
معروفترین مدل های ویپ پاناسونیک
در سامانه تلفنی مبتنی بر ویپ، برقراری تماس تلفنی شما از طریق شبکه داخلی (LAN) و یا اینترنت صورت میگیرد. مرکز تلفن ویپ، کلیه قابلیتهای سانترالهای فعلی را به صورت رایگان در اختیار شما قرار میدهد و علاوه بر آن امکانات و سرویسهای متنوع و بسیار گستردهای را فراهم میکند.
انواع تلفن های ویپ:
از انواع تلفن های ویپ میتوان به :
تلفن ویپ پاناسونیک بی سیم مدل KX-UDT131 : این مدل تلفن های ویپ تلفن ۱۸ اینچی با صفحه نمایش از نوع TFT هستند که از ۶۵۰۰۰ رنگ پشتیبانی میکنند. این تلفن ها مناسب استفاده در خانه و ادارات اند و از قابلیت کاهش نویز برخوردار میباشند. تلفن پاناسونیک ویپ بی سیم مدل KX-TGP600 : این تلفن های ویپ از ۸ گوشی و ۸ مکالمه همکاری و به صورت همزمان و نگهداری و تنظیم میشوند. نمایشگر این مدل ۱.۸ اینچی است که از تکنولوژی نمایش TFT بهره میبرد و ۶۵۰۰۰ رنگ را پشتیبانی میکند. تلفن بی سیم ویپ KX-TGP550 : این تلفن ویپ پاناسونیک ظرفیت ذخیره سازی ۱۰۰ شماره را داراست. صفحه نمایش ۲.۱ اینچی بهره گرفته از تکنولوژی LCD و پشتیبانی از ۳ مکالمه به طور همزمان از دیگر ویژگیهای این تلفن ویپ است.
مزایای راه اندازی تلفن های ویپ پاناسونیک
برای اینکه بتوانید از خدمات ویپ استفاده کنید، لازم است اطلاعاتی از مزایای آنها بدست آوردید. در ادامه به برخی از مزایای راهاندازی مراکز تلفن تحت شبکه اشاره می کنیم:
۱.هزینه راهاندازی آن نسبت به مراکز تلفن آنالوگ کمتر است.
۲.قابلیت توسعه بیشتری را در اختیار شما قرار می دهد.
۳.میتواند تمامی شعبههای مختلف کسب و کار شما را یکپارچه نماید.
۴.امکان دسترسی از راه دور به خطوط تلفن را در اختیار کارمندان قرار میدهد.
اینها بخشی از مزایای محصولات ویپ هستند که در آخر موجب راحتی کسب و کار شما خواهند شد.
ویپ چیست و چه مزایایی دارد؟
جمع بندی
شکی نیست که تکنولوژی ویپ یک انقلاب بزرگ در زمینه ارتباطات صوتی از راه دور محسوب میشود. این فناوری برای مدیران و مجموعههای کاری از اهمیت زیادی برخوردار است؛ زیرا میتواند منجر به توسعه و بهبود عملکرد کلی آنها شود.
اگر به کسب اطلاعات بیشتری در خصوص انواع تلفن ویپ و سانترال پاناسونیک نیاز دارید می توانید از دوره های آموزشی متنوع PBX SHOP بهره ببرید.
ttttttttttttttttttttttt
راهنمای خرید سوئیچ POE
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
یکی از سوال هایی که ممکن است برای اکثر کارشناسان IT پیش آمده باشد این است که هنگام خرید به سراغ کدام یک از سوئیچ های POE مدیریتی، سوئیج های POE غیر مدیریتی و یا سوئیچ های Smart بروند.
جهت پاسخ به این سوال به بررسی و شناخت کامل از شبکه خود نیاز خواهید داشت. هدف از این مقاله کمک به شما در انتخاب درست این تجهیزات می باشد.
البته توصیه می شود از بین سوئیچ های شبکه که بصورت مدیریتی، غیرمدیریتی و اسمارت هستند سوئیچ های مدیریتی را انتخاب و خریداری نمایید.
زیرا این سوئیچ ها به دلیل دار بودن خاصیت انعطاف پذیری کنترل شما را بر روی شبکه تحت اختیار خود بیشتر خواهند کرد.
در زیر به ویژگی های هر کدام از این سوئیچ ها خواهیم پرداخت:
1ـ سوئیچ های POE غیر مدیریتی :
از این سوئیچ ها بیشتر در شبکه های خانگی، دفاتر تجاری یا فروشگاه های کوچک استفاده می شوند. از مهمترین ویژگی های آنها سادگی و مقرون به صرفه بودن آن می باشد. این سوئیچ ها قابل تغییر و مدیریت نیستند، بنابراین نیازی به فعال یا غیرفعال کردن اینترفیس ها نیست.
به همین دلیل برای شرکت های کوچکی که دارای مسئول کم تجربه یا بدون مسئول مربوطه هستند، مناسب است.
لازم به ذکر است این دستگاه ها هیچ ویژگی امنیتی را ارائه نمی دهند، اما برای استفاده خانگی و یا حتی شرکت هایی با تعداد کاربران کم تر از 5 نفر مناسب بوده و می تواند نیاز آنان را به طور کامل رفع نماید.
البته اگر یک کسب و کار حساس مانند یک شرکت حسابداری یا یک بانک را در اختیار دارید ، توصیه می کنیم امنیت را در دستور کار خود قرار دهید.
2ـ سوئیچ های POE، Smart یا Hybrid:
از این سوئیچ ها بیشتر در شرکت هایی که نیاز به VOIP دارند و یا شرکت های کوچک استفاده می شود. از مهمترین ویژگی های آنها، ارائه قابلیت های مدیریتی و ویژگی های امنیتی، نسبت به سوئیچ های مدیریتی است که هزینه کم تری را ارائه می دهند.
سوئیچ های Smart با سوئیچ های مدیریتی قابل مقایسه است و اکثر قابلیت ها را دارا می باشند اما نحوه دستری آن ها به این قابلیت ها از طریق اینترنت می باشد.
البته لازم به ذکر است که این دستگاه ها نیز مانند سوئچ های غیر مدیریتی نیاز به افراد مجرب ندارد. رابط کاربری آنها ساده تر از چیزی است که سوئیچ های مدیریت شده، ارائه می دهند.
آنها گزینه هایی مانند کیفیت خدمات (QOS) و VLAN را ارائه می دهند.
همان طور که در بالا نیز گفته شد این سوئیچ ها برایVoIP ، VLAN های کوچک و مکان هایی مانند آزمایشگاه ها مناسب هستند.
سوئیچ های هوشمند به شما امکان پیکربندی پورت ها و راه اندازی شبکه های مجازی را می دهند ، اما آنها توانایی لازم برای نظارت ، عیب یابی یا دسترسی از راه دور را برای مدیریت مشکلات شبکه ندارند.
3ـ سوئیچ های POE مدیریتی :
این سوئیچ ها برای شبکه های سازمانی بزرگ و مراکز داده مناسب می باشند. از قابلیت های این سوئیچ ارائه کامل قابلیت های مدیریتی و امنیتی می باشد.
این دستگاه ها نسبت به سایر سوئیچ ها از قیمت بالاتری برخوردار می باشند اما با گذشت زمان به دلیل برخورداری از قابلیت های زیاد این هزینه جبران خواهد شد. از طرفی دیگر به دلیل انعطاف پذیری بالای آنها امکان توسعه اتاق سرور نیز فراهم می باشد.
از جمله قابلیت های آن می توان به:
ـ اولویت بندی ترافیک کاربر
ـ پارتیشن بندی یک شبکه
ـ اتصال به انواع مختلف شبکه
ـ نظارت بر ترافیک شبکه
برای استفاده بهینه از این سوئیچ ها، نیاز به دانش فنی زیادی می باشد. به همین دلیل برای نصب و راه اندازی آنها حتما از کارشناسان IT و افراد با تجربه در این زمینه کمک بگیرید.
نکته : هر کدام ازسوئیچ هایی که در بالا گفته شد، دارای مزیت هایی هستند که اگر در شرایط مناسب از آنها استفاده کنید می توانند بهترین خدمات را ارائه نمایند.
اما اگر شبکه شما بزرگ بوده و یا حتی در آینده به فکر گسترش آن هستید حتماً از سوئیچ های مدیریتی نظیر سوئیچ های 2960، 3650،3750 ،3850 و غیره استفاده نمایید.
اکنون که ویژگی ها و قابلیت های 3 نوع سوئیچ را به طور کامل درک کرده اید ، وقت آن رسیده است که برای موقعیت بی نظیر خود به سمت یک استراتژی خرید مناسب حرکت کنید.
برای مثال شاید اولین سوالی که مطرح شود، تعداد پورت مورد نیاز می باشد یا اینکه سازمان یا مشتری شما از نظر اندازه شبکه و زیرساخت، در 5 تا 10 سال آینده تا چه حد پیشرفت را خواستار است.
حال به بررسی برخی از این موارد می پردازیم:
1ـ تعداد پورت های مورد نیاز:
سوئیچ های شبکه از 5 تا 54 پورت تولید می گردند. انتخاب تعداد پورت مورد نیاز به تعداد کاربران و دستگاه های موجود در شرکت شما بستگی دارد.
هنگامی که شبکه شما بزرگتر باشد و یا حتی ممکن است در آینده بزرگتر شود به تعداد پورت بیشتری نیاز دارید.
البته لازم به ذکر است تنها چیزی که شبکه شما را بزرگتر می کند افزایش تعداد کاربران نیست زیرا صفحه نمایش ها ، علائم دیجیتال، نقاط دسترسی بی سیم، سیستم های گرمایشی و خنک کننده، روشنایی SMART، سیستم های امنیتی و حتی وسایلی مانند یخچال و فریزرها همه و همه امروزه در یک شبکه قرار می گیرند.
2ـ سرعت ارائه شده توسط سوئیچ POE :
کدام سوئیچ برای ما مناسب تر است 16 و یا 2 تا 8 پورت؟
اگر تعداد سوئیچ برای شما اهمیتی ندارد می توانید از دو سوئیچ به جای یک سوئیچ استفاده نمایید.زیرا هنگامی که یک شبکه تنها به یک سوئیچ وابسته است، در زمانی که آن سوئیچ دچار اختلال شود، کل شبکه و دیتا سنتر مختل خواهد شد. اگر یکی از 2 سوئیچ خراب شود ، فقط نیمی از شبکه دچار اختلال خواهد شد.
ـ سطح پشتیبانی فنی مورد نیاز:
آیا پیکربندی سوئیچ کار آسانی است و یا اینکه افرادی هستند که در صورت بروز هر گونه مشکل و ایراد ما را راهنمایی نماید؟
یکی دیگر از مواردی که هنگام خرید سوئیچ شبکه به عنوان مثال خرید سوئیچ سیسکو باید به آن توجه کرد، خرید از یک فروشگاه مطمئن که امکان ارائه خدمات پشتیبانی فنی را نیز داشته باشد. زیرا عموماً مشکلاتی که برای تجهیزات شبکه رخ می دهند می بایست در کمترین زمان ممکن رفع شوند.
تصمیم گیری نهایی جهت خرید سوئیچی با قابلیت POE:
یکی دیگر از دلایل انتخاب سوئیچ های مدیریتی، پیشرفت روز افزون دنیای تکنولوژی می باشد زیرا در این صورت است که می توان یک دیتا سنتر به روز را راه اندازی کرد. کارشناسان IT همواره در راستای به روزرسانی سیستم های کامپیوتری در تلاش هستند.
امکان کنترل از راه دور توسط این سوئیچ ها امکان پذیر است و این قابلیت در شرایط اضطراری از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. در اینجا چند نکته گفته خواهد شد که شما را در انتخاب قطعی نوع سوئیچ یاری خواهد کرد.
هنگامی که یک شرکت دارای تعداد زیادی مشتری و اطلاعات حیاتی می باشد، باید برای حفظ آن اطلاعات کمی بیشتر دقت نمایید که مستلزم صرف هزینهی بیشتری نیز است.
زیرا یک سوئیچ ارزان قیمت با قابلیت های اندک نمی تواند نیاز شما را برآورده سازد.
اکثر شرکت هایی که برای حفظ امنیت اطلاعات خود هزینه نکرده و آن را از دست داده اند، در کمترین زمان ممکن موقعیت های خود را از دست داده و حتی به تعطیلی کشیده شده اند.
سوئیچ های شبکه جزء اصلی ترین بخش های یک دیتا سنتر به شمار می روند.
پس هنگام خرید آن به کلیه موارد بالا دقت داشته باشید زیرا ممکن است یک صرفه جویی کوچک در هزینه، منجر به نابودی کلی کسب و کار شما گردد. به همین دلیل توصیه ما به شما شناسایی نیازها، پیش بینی بخش هایی که ممکن است در آینده توسعه یابد و در آخر خرید از یک فروشگاه معتبر در زمینه فروش تجهیزات شبکه می باشد.