استفاده از شبکه G5 برای تأمین بیسیم دستگاههای اینترنت اشیا
یکی از اعضای گروه Georgia Tech ATHENA یک نمونه اولیه از دستگاه برداشت موج میلیمتری چاپ شده با جوهرافشان را در عکس زیر نشان میدهد. محققان آیندهای را تصور میکنند که در آن، دستگاههای اینترنت اشیا به صورت بیسیم از طریق شبکههای G5 تغذیه شوند.
آنچه در این مقاله می خوانید:
استفاده از شبکه G5 برای تأمین بیسیم دستگاههای اینترنت اشیابرداشت موج میلیمتری را در باند ۲۸ گیگاهرتز برای اولین باربهرهگیری از توان فرکانس بالا G5تبدیل شبکههای G5 به یک شبکه برق بیسیمارتقا عملکرد دستگاههای اینترنت اشیاجایگزینی باتریها با شارژ بیسیم
محققان انستیتوی فناوری جورجیا راهی نوآورانه برای استفاده از ظرفیت بیشازحد شبکه G5 کشف کردهاند که این شبکه را به یک شبکه برق بیسیم برای تأمین انرژی دستگاه اینترنت اشیا (IoT) که تا به امروز با باتری کار میکردند تبدیل کرده است.
برداشت موج میلیمتری را در باند ۲۸ گیگاهرتز برای اولین بار
مخترعین جورجیا، تکنیک انعطافپذیر بر پایه لنز Rotman مبتنی بر آنتن (رِکتنا) را ایجاد کردهاند که قادر است برای اولین بار برداشت موج میلیمتری را در باند ۲۸ گیگا هرتز انجام دهد.
لنز Rotman برای شبکههای پرتویی مهم است و اغلب در سیستمهای نظارت بر رادار برای دیدن اهداف در چند جهت بدون حرکت فیزیکی سیستم آنتن، استفاده میشود. اما برای داشتن نیروی کافی برای تأمین دستگاههای اینترنت اشیا کممصرف در بازههای طولانی، آنتن دهانه بزرگ نیاز است.
مشکل آنتنهای بزرگ این است که آنها از نظر دید محدود میشوند. اگر آنتن از یک ایستگاه پایه G5 ساطع شود، این محدودیت از عملکرد آنها جلوگیری میکند. محقق ارشد Aline Eid در آزمایشگاه ATHENA، در دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر جورجیا میگوید: ما این مسئله را حل کردهایم که فقط با یک سیستم میتوانیم از یک جهت نگاه کنیم و آن را برای توسعه فناوریهای جدید برای کاربردهای الکترومغناطیسی، بیسیم، RF، موج میلیمتری و زیر ترا هرتز به کار ببریم.
بهرهگیری از توان فرکانس بالا G5
FCC به G5 اجازه داده است تا در مقایسه با نسلهای قبلی شبکههای تلفن همراه، برق را بسیار متراکمتر کند. درحالیکه G5 امروزی برای ارتباط با پهنای باند ساخته شده است، شبکه با فرکانس بالا فرصت غنی برای برداشت انرژی بلااستفاده را دارد که در غیر این صورت هدر میرود.
جیمی هستر، مشاور ارشد آزمایشگاه و CTO میگوید: با این نوآوری، میتوانیم یک آنتن بزرگ داشته باشیم که در فرکانسهای بالاتر کار کند و بتواند از هر جهت نیرو دریافت کند. این جهت اگنوستیک است که باعث میشود بسیار عملیتر باشد.
یکی از بنیانگذاران شرکت فناوری Atheraxon در جورجیا، در حال توسعه فناوری شناسایی فرکانس رادیویی (RFID) G5 است. با راهحل محققان انستیتوی فناوری جورجیا، تمام انرژی الکترومغناطیسی جمع آوری شده توسط آرایههای آنتن از یک جهت ترکیب شده و به یک یکسو کننده واحد، تغذیه میشود که بازده آن را به حداکثر میرساند.
تبدیل شبکههای G5 به یک شبکه برق بیسیم
محققان آزمایشگاه ATHENA در انستیتوی فناوری جورجیا، در مورد روشی ابتکاری برای استفاده از ظرفیت بیشازحد شبکههای G5 تحقیق کرده و آنها را به یک شبکه برق بیسیم برای تأمین انرژی دستگاههای اینترنت اشیا تبدیل کردهاند.
عید میگوید: قبلاً سعی کردهاند انرژی را با فرکانسهای بالا مانند ۲۴ یا ۳۵ گیگا هرتز انجام دهند، اما چنین آنتنهایی فقط در صورت داشتن دید از ایستگاه پایه G5 کار میکنند. تاکنون هیچ راهی برای افزایش زاویه پوشش آنها وجود نداشت. اما لنز Rotman که دقیقاً مانند یک لنز نوری کار میکند، شش میدان دید را به صورت همزمان در الگویی به شکل عنکبوت فراهم میکند.
تنظیم شکل لنز منجر به ساختاری با یک زاویه انحنا در سمت پرتو تیر و دیگری در سمت آنتن میشود. این حالت، ساختار را قادر میسازد تا مجموعهای از جهتهای تابش انتخاب شده را به مجموعهای از درگاههای پرتویی ترسیم کند. سپس از لنز به عنوان یک جز میانی بین آنتنهای گیرنده و یکسوسازها برای برداشت انرژی G5 استفاده میکند.
این رویکرد جدید، نسبت به معامله بین پوشش زاویهای رکتنا و استارت با ساختاری است که تکنیکهای ترکیبی فرکانس رادیویی (RF) و جریان مستقیم (DC) منحصربهفرد را ادغام میکند، در نتیجه یک سیستم با بهره زیاد و پهنای پرتو بزرگ را قادر میسازد.
ارتقا عملکرد دستگاههای اینترنت اشیا
در آزمایشها، فناوری انستیتوی فناوری جورجیا، در مقایسه با یک نمونه ارجاع شده، درحالیکه پوشش زاویهای یکسان را حفظ کرده، ۲۱ برابر افزایش یافته است. این سیستم مقاوم ممکن است دریچهای برای RFID جدید منفعل و دوربرد، با موج ۵ میلیمتر برای برنامههای اجرایی و همهگیر دستگاههای اینترنت اشیا باز کند.
محققان از تولید افزونه داخلی برای چاپ دستگاههای برداشت موج میلیمتری به اندازه نخل بر روی بسیاری از بسترهای انعطافپذیر و سفتوسخت روزمره استفاده کردهاند. ارائه گزینههای چاپ سه بعدی و جوهرافشان، سیستم را برای طیف گستردهای از کاربران، سیستمعاملها، فرکانسها و برنامهها، مقرونبهصرفه تر و قابلدسترستر میکند.
جایگزینی باتریها با شارژ بیسیم
امانوئل (مانوس) تنتزریس میگوید: واقعیت این است که به زودی G5 در همه جا به ویژه در مناطق شهری وجود خواهد داشت. شما میتوانید میلیونها یا دهها میلیون سنسورهای باتری بیسیم را به ویژه برای شهرهای هوشمند و برنامههای کشاورزی هوشمند جایگزین کنید.
تنتزریس پیشبینی میکند که این قدرتی که به عنوان یک سرویس ارائه میشود، برنامه بزرگ بعدی برای صنعت مخابرات باشد، دقیقاً همانطور که دادهها از خدمات صوتی به عنوان یک تولید کننده عمده درآمد پیشی میگیرند.
تیم تحقیقاتی از استقبال شرکتهای ارائه دهنده خدمات از این فناوری برای تأمین انرژی مورد نیاز دستگاههای اینترنت اشیا از طریق هوا و به صورت بیسیم و از بین بردن نیاز به باتری ابراز امیدواری کرد. با ظهور شبکههای G5، این اتفاق میتواند واقعاً امکانپذیر باشد و این بسیار هیجانانگیز است که ما میتوانیم از شر باتریها خلاص شویم.
ttttttttttttttttttttttt
اینترنت اشیا /چگونه eSIM به توسعه اینترنت اشیا در بازار انبوه کمک میکند؟
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
میکائیل شاکنه، مدیر CMO و معاون رئیس، تحرک و تجارت اینترنت اشیا در BICS، توضیح میدهد که چرا eSIM کلید توسعه بازار انبوه IoT را در اختیار دارد و چگونه eSIM ها به بازار انبوه IoT کمک میکنند. گارتنر پیشبینی کرده است که تا پایان سال جاری، ۵.۸ میلیارد نقطه پایانی IoT در سطح جهان وجود داشته باشد و این یعنی افزایش بیش از یکپنجم نسبت به سال ۲۰۱۹. بدین ترتیب، ۲.۳ میلیارد نقطه پایانی IoT بیشتر از کاربران تلفنهای هوشمند وجود دارد.
آنچه در این مقاله می خوانید:
امنیت، سوئیچینگ و انعطافپذیریچرا باید روی امنیت اینترنت اشیا تمرکز کرداز زنگ درها تا راکتورهای هستهای، چرا باید روی امنیت اینترنت اشیا تمرکز کرد گستره وسیع کاربرد اینترنت اشیا در اتصالات متنوعتجدید حیات فناوری سیمکارت الکترونیکیحامیان eSIM هاخبر خوب و رشد تقاضاچشمانداز مطمئن گسترش اینترنت اشیااین تعجبآور نیست، اصطلاح “نقطه پایانی” میتواند به معنای هر شیء در اکوسیستم IoT باشد. از ابزارهای شخصی و فناوری خانگی گرفته تا تدارکات، تولید و سایر بخشهای صنعتی، این به معنای وسایل نقلیه متصل، دستگاههای دستی، پوشیدنی، دستگاههای ردیابی، کنتورهای انرژی، دستگاههای کنترل از راه دور و موارد دیگر است. واضح است که IoT انبوه، به شدت در حال گسترش است و تقاضای کاربران و زیرساختهای اتصال برای پشتیبانی از آن در حال تحقق کامل است. با وجود این موارد، ما میتوانیم به وعده کامل IoT دسترسی پیدا کنیم که به سود اپراتورها، شرکتها و مصرفکنندگان است.
امنیت، سوئیچینگ و انعطافپذیری
برای هر شرکتی که پیشنهاد راهاندازی اینترنت اشیا را مطرح میکند، سه خواسته مهم را باید در نظر گرفت. بدون شک اولین مورد امنیت است. ایمنسازی دستگاههای IoT در دنیای متصل امروز، در جایی که یک حسگر ۱ دلاری میتواند به یک شبکه میلیارد دلاری متصل شود بسیار مهم است و به دلیل تشدید مقررات مربوط به امنیت دستگاه، اهمیت آن بیشتر میشود.
به عنوان مثال، در ابتدای سال ۲۰۲۰، قانون امنیت کالیفرنیا به اجرا درآمد. این اولین قانون در نوع خود، در ایالات متحده بود و تولیدکنندگان دستگاه را وادار به اتخاذ استانداردهای امنیت سایبری در مراحل تولید و طراحی محصول کرد، درحالیکه قبلاً هیچ یک از آنها وجود نداشته است.
در همان زمان، دولت انگلیس اعلام کرد که با تنظیم مقررات مربوط به امنیت دستگاه IoT مصرفکننده پیش میرود. بنابراین، توجه به امنیت در موضوع IoT بسیار حیاتی است و همین امر شرکتها را وادار مینماید بیش از هر چیز در گام اول به ایجاد امنیت دستگاه های متصل توجه نمایند. در غیر این صورت فجایع عظیمی در سطح کلان و حتی امنیت ملی یک کشور به وجود خواهد آمد.
چرا باید روی امنیت اینترنت اشیا تمرکز کرد
گِرِگ دِی، معاون رئیس و مدیر ارشد امنیتی EMEA در شبکههای پالو آلتو، در مورد اینکه چرا شرکتها باید بر روی امنیت اینترنت اشیا در دستگاههای مختلف تمرکز کنند، بحث میکند. دومین نیاز دستگاههای متصل، امکان تغییر ارائهدهندگان شبکه توسط شیء است. دستگاههای IoT به اتصال جهانی و همیشه فعال نیاز دارند، در غیر این صورت این مسئله، کارکرد دستگاهها در خارج از کشور را متوقف میکنند.
به عنوان مثال، شرکتهای تدارکاتی باید حرکت ناوگان وسایل نقلیه را که دستگاههایشان را از آن طرف مرزها حمل میکنند، ردیابی کنند و این امر به اتصال رومینگ یکپارچه نیاز دارد. تولیدکنندگان دستگاه باید اطمینان حاصل کنند که اشیا آنها به کاربران امکان میدهد دستگاه را به محض دریافت به هر شبکهای در هر کجای دنیا وصل کنند. در اینجا راهحل، وجود چندین پروفایل اپراتور است که به طور همزمان در یک دستگاه ذخیره میشود تا به کاربران امکان جابجایی بین آنها از راه دور را بدهد.
از زنگ درها تا راکتورهای هستهای، چرا باید روی امنیت اینترنت اشیا تمرکز کرد
گستره وسیع کاربرد اینترنت اشیا در اتصالات متنوع
سومین عنصر مهم برای اینترنت اشیا انعطافپذیری و انتخاب در نوع اتصال است. IoT طیف وسیعی از صنایع، مشاغل و موارد استفاده را در برمیگیرد و نیاز دستگاهها برای هر یک بسیار متفاوت است. برخی از آنها توسط ۲G، ۳G ، ۴G و بعداً ۵G پشتیبانی میشوند، اما برخی دیگر توسط انواعی از جایگزینهای اتصال بهتر پشتیبانی میشوند.
این موارد شامل فناوریهای LPWAN مانند NB-IoT است که دستگاهها را قادر میسازد در مناطق وسیع در حالی که از برق بسیار اندکی استفاده میکنند ارتباط برقرار کنند. این فناوری کارآمد، پایدار و مقرون به صرفه به عنوان تسهیل کننده اتصال ماشین به ماشین در نظر گرفته شده است و برای تکامل برنامههای IoT صنعتی و شهرهای هوشمند، از جمله agritech، کنتورهای هوشمند و خودکار بسیار مهم است. تولیدکنندگان دستگاه و کاربران تجاری امروز به انتخاب و انعطافپذیری نیاز دارند.
تجدید حیات فناوری سیمکارت الکترونیکی
هر سه خواسته به ویژه امنیت را که برای بسیاری از افراد مهمترین اولویت است، میتوان از طریق پذیرش فناوری e-SIM برآورده کرد. این یکی از مزایای اصلی است. این سیمکارتهای همهگیر که بیش از یک ربع قرن نقشی اساسی در ارتباطات راه دور تلفن همراه داشتهاند، امکان بارگیری سیمکارت را در یک عنصر امن فراهم میکند به طوری که بتواند به طور دائمی در داخل هر نوع دستگاه اینترنت اشیا جاسازی شود.
eSIM ها برای اطمینان از امنیت نهایی از تراشه به فضای ابری میتوانند به عنوان یک بخش احراز هویت بین دستگاه سخت افزار و بستر خدمات عمل کنند. دادهها را میتوان برای محافظت در برابر انتشار، سرقت یا دستکاری رمزگذاری کرد.
حامیان eSIM ها
در صنعت تلفن همراه، GSMA، از این فناوری پشتیبانی میکند و علاوه بر این، تصویب آن یک محیط از سیستم عاملها و بازیگردانان قابل اعتماد ایجاد میکند. اما فقط GSMA نیست که از eSIM حمایت میکند. در ژانویه ۲۰۲۰، اریکسون سیمکارت الکترونیکی را برای هدایت خط اصلی ارائه دهندگان خدمات ارتباطی و تجربه بهتر مصرفکننده راه اندازی کرد.
این راه اندازی شامل موارد استفاده جدید مبتنی بر دادههایی بود که نشان داد مصرفکنندگان آماده برداشتن گام بعدی و پرداخت هزینه خدمات الکترونیکی سیمکارت از جمله افزودن دستگاههای اینترنت اشیا متصل اضافی به بسته موجود خود هستند.
علاوه بر این، در سپتامبر ۲۰۲۰، شبکه تلفن همراه انگلستان اعلام کرد که به دنبال راه اندازی پشتیبانی از سیمکارت الکترونیکی است و در ایالات متحده، AT&T ، T-Mobile USA و Verizon Wireless همه از سیمکارت الکترونیکی پشتیبانی میکنند. این در حالی است که شبکههای دیگر اقدام به فروش طرح دادههای سیمکارت الکترونیکی میکنند که در ۸۰ کشور از جمله اروپا، آمریکا و استرالیا فعال میشود.
خدمات جدید اتصال IoT و دستگاههای مبتنی بر eSIM مانند سرویس اتصال هوشمند بیسیم Sierra Wireless و دستگاههای آماده اتصال، به شرکتها کمک میکنند تا از پس چالشها برآیند. در واقع، ارائه ساده، همیشه روشن و مقرون به صرفه بودن اتصال، برای موفقیت در پروژه اینترنت اشیا مورد نیاز است.
خبر خوب و رشد تقاضا
موج دوم، هیاهوی تبلیغاتی سیمکارت الکترونیکی است. هیاهوی اولیه صنعت، دو سال پیش، در مورد نسخه جاسازی شده سیمکارت، تا حد زیادی به دلیل اینکه عرضه در آنجا وجود داشت اما تقاضا برای این کار زیاد نبود، انتظارات اولیه را برآورده نکرد.
با این حال، اکنون شاهد رشد مجدد تقاضا هستیم، زیرا با بالغ شدن فناوریهای IoT و ورود صنایع مختلف به آن، تقاضا افزایش مییابد و با ایجاد قوانین جدید، امنیت بالا میرود. همچنین تعداد بیشتری از اپراتورها نیز در حال کشف مزایای هزینه این نوع اتصالات هستند و شبکههای خود را برای مزایای برنامههای اشتراک چند دستگاهی و فرصتهای جدید درآمد باز میکنند که این امر تقاضای بیشتری را به دنبال دارد.
با توجه به اینکه دادههای اینترنت اشیا به طور فزایندهای برای فعالیتهای تجاری مهمتر میشوند، شرکتها در صورت درک سریع، قابل اعتماد و ایمن به این دادهها، به این نتیجه خواهند رسید که به اتصال همیشگی نیاز دارند. eSIM ها و سرویسهای ارتباطی جدیدIoT به شرکتها کمک میکنند تا این اتصال همیشه فعال را به دست آورند و با این کار توانایی کاهش هزینههای پروژه IoT و افزایش درآمد را داشته باشند.
چشمانداز مطمئن گسترش اینترنت اشیا
با این حال، سیمکارت الکترونیکی به عنوان یک فناوری به تنهایی کافی نیست. برای تأمین خواستههای کاربران امروز و برای داشتن یک محیط بدون درز و ایمن، سیمکارت الکترونیکی در هر کجای دنیا که دستگاه یا شیء باشد، باید با اتصال جهانی اینترنت اشیا با تأخیر کم و امنیت قوی پشتیبانی شود.
در اوایل سال جاری، ارائه دهنده راه حلهای فناوری Avnet Silica، اقداماتی را انجام داد تا بتواند به مشتریان OEM و سازنده دستگاه خود امکان اتصال سریع در G2، ۳G ، ۴G ، NB-IoT و LTE-M / Cat-M1 را ارائه دهد. با سرعت بخشیدن به استقرار LPWAN با حل بسیاری از چالشهای فنی، عملیاتی و تجاری، بازیگردانانی مانند Avnet به تولیدکنندگان سخت افزار کمک میکنند تا راهکارهای جدید IoT را در سراسر جهان مستقر کنند.
تقاضای اتصال IoT ممکن است در حال افزایش باشد، اما با استفاده از فناوریهای انعطافپذیر مانند سیمکارت الکترونیکی مزایایی به اپراتورها، OEM ها و کاربران نهایی میرسد که به لطف مقررات، این کار به مطمئنترین روش ممکن به انجام میرسد. بدین ترتیب، این خواستهها برآورده میشود و زمینه را برای تبدیل IoT انبوه فراهم میشود.
ttttttttttttttttttttttt
اینترنت اشیا چیست؟
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
هرچند به لحاظ ایدهپردازی اینترنت اشیا فناوری جدیدی به شمار نمیرود، اما به لحاظ تمرکز جدی و تخصیص منابع مالی عظیم از سوی شرکتها و دولتها فناوری جدیدی محسوب میشود. اینترنت اشیا بهآهستگی در حال ورود به شبکه تجاری و خانگی در عرصههای مختلف در جایجای جهان است. ایران نیز از این قاعده مستثنا نیست. اگر نگاهی به تقویم سمینارها و کنفرانسهای داخلی داشته باشید، بهخوبی اهمیت این مفهوم را مشاهده خواهید کرد. متخصصان آیتی و بهطبع فعالان دنیای آیتی در حال کار روی آن هستند. بر اساس این رویکرد و با توجه به نقش بیبدیلی که این فناوری در زندگی آینده ما بازی خواهد کرد، بر آن هستیم تا اینترنت اشیا را در ISG بررسی و واکاوی کنیم. در این بخش ثابت، زیرساختهای مورد نیاز آن را برشمرده و اصطلاحات، فناوریها و عواملی را که همراه با اینترنت اشیا آمده یا توسط آن مورد استفاده قرار خواهند گرفت، بررسی خواهیم کرد.
روزگار قدیم
روزگاری را به یاد آورید که ارتباطاتی با سرعت 5.6 کیلوبایت و باز کردن چند صفحه HTML ساده برای همگان شگفتآور بود. دورانی که دسترسی به اینترنت برای عموم بهراحتی امکانپذیر نبود. از آن روزگار فاصله بگیرید و به یک دهه قبل بازگردید. این بار پدیدهای بهنام انفجار اطلاعات مورد بحث بود. در آن روزگار صحبت از بمباران اطلاعاتی بود؛ به طوری که کاربران با سیل عظیمی از اطلاعات اشباع میشدند و همگان به دنبال راهی برای غلبه بر این حجم از اطلاعات بودند. به فاصله چند سال از آن روزگار این بار صحبت از نحوه مدیریت و سازماندهی اطلاعات به میان آمد. چگونه میتوان این حجم عظیم از دادهها را مدیریت کرد؟ به لطف فناوری قدرتمند NoSQL کاستیهای بانکهای اطلاعاتی رابطهای جبران شد. اما یک پرسش مهم وجود دارد. چه عاملی باعث به وجود آمدن این سیل عظیم از دادهها شده است؟ پاسخ در یک کلمه مستتر شده است؛ اینترنت!
شبکههای مختلف بهطور پیوسته در حال تولید اطلاعات هستند. صرف نظر از علت و انگیزه به وجود آمدن واژهای بهنام اینترنت، اینترنت به بسیاری از افراد، کسب و کارها و کشورها با آموزش از طریق نشر الکترونیک کمک فراوانی کرد، به رشد و شکوفایی اقتصادی از طریق تجارت الکترونیک منجر شد و با همکاری شرکتهای بزرگ باعث پیشرفت در نوآوری تجاری شد. چه چیزی بعد از اینترنت در راه است؟ اینترنت چگونه به پیشرفت و تغییر دنیای ما کمک خواهد کرد؟ سلسله مقالههایی که از این پس در بخش اینترنت اشیا مشاهده خواهید کرد، سعی دارند به این دو پرسش مهم پاسخ دهند تا بستری را فراهم کنند تا کسب و کارهای بزرگ و افراد مطالعات، برنامهریزیها و تصمیمهای مهم خود را بر مبنای آن پایهریزی کنند.
مبدأ شکلگیری اینترنت اشیا
از دهه 80 میلادی مفاهیمی همچون هوش محیطی، محاسبه آرام و محاسبه فراگیر از سوی بازیگران اصلی دنیای فناوری همچون فیلیپس و آیبیام مطرح شد. تمام این مفاهیم و دیدگاهها بر یک اصل مهم اتفاق نظر داشتند. اتصال به اینترنت بهطور فزاینده در حال گسترش و فراگیر شدن است، به طوری که حتی آثار باستانی نیز روزگاری به اینترنت متصل خواهند شد.
مارک وایسر، پدر محاسبات در همهجا
مارک وایسر را بهنوعی میتوان ایدهپرداز غیرمستقیم اینترنت اشیا نامید. نظریات او درباره محاسبات در همهجا بسیار معروف است. وایسر مقاله معروف «کامپیوتر برای قرن 21» را در سال 1991 میلادی منتشر کرد. مقالهای که در آن به محاسبات یکتا اشاره کرد. در این مقاله، وایسر برای نخستین بار ایده کوچکسازی و حضور یکپارچه حسگرها را مطرح کرد. رویکردی که باعث میشود تا عوامل محاسبه از اساس زندگی روزمره ناپدید شود و ظرفیتی برای محاسبه بهعنوان یک روش پدیدارمانند، یک سختافزار و یک پروتکل برای جابهجایی دادهها در پسزمینه به وجود آید.
هرچند او در مقاله خود به محاسبات همهجانبه اشاره کرد، اما بهطور واضح به نقش این محاسبات و تغییر بنیادی که میان انسانها و محیط چندمنظوره دیجیتال به وجود خواهد آمد، اشارهای نکرد. با وجود این، ایدههایی که او درباره محاسبات همهجانبه مطرح کرد، امروزه معنای واقعی پیدا کردهاند و مورد استفاده قرار میگیرند. متأسفانه وایسر در سال 1997 میلادی در 44 سالگی درگذشت و نتوانست تحقق ایدهای را که خود زمینهساز آن بود، مشاهده کند و به پیش ببرد. در آن زمان، دیدگاههای اساسی و پرسشهای مهمی درباره این فناوری وجود داشت.
چه نوع ارتباط بیسیمی میتواند در دستگاهها ساخته شود؟ چه تغییراتی در زیرساختهای اینترنت باید پیادهسازی شود تا میلیاردها وسیله ارتباطی جدید تحت پوشش قرار گیرند؟ نیروی این دستگاهها چگونه باید تأمین شود؟ چه عواملی باید تغییر پیدا کنند تا هزینههای اولیه کاهش یابد و این فناوری مقرون بهصرفه شود؟ اینها پرسشهایی بودند که امروزه حتی کاربران عادی نیز برای آنها پاسخهایی دارند. امروزه اکثر قریب بهاتفاق این پرسشها پاسخ داده شدهاند. مشکلات مالی مربوط به فرستندههای بیسیم بهطور چشمگیر کاهش یافته است. IPV6 به ما این توانایی را میدهد تا برای هر یک از میلیونها وسیله ارتباطی یک نشانی منحصر بهفرد و یکتا داشته باشیم.
شرکتهای الکترونیکی در حال ساخت وایفای و ابزارهای بیسیم سلولی در طیف گستردهای از وسایل هستند. فناوری باتری پیشرفتهای خوبی داشته و شارژ خورشیدی در وسایل زیادی تعبیه شده است. طبق برآوردهای سیسکو، 50 میلیارد وسیله متصل به شبکه تا سال 2020 وجود خواهند داشت.
پیشبینی صاحب نظران از اینترنت اشیا چه بوده است؟کوین کلی، ویراستار مجله وایرد، در کنفرانس سال 2007 سخنرانی جالبی درباره پنج هزار روز نخست شبکه گسترده جهانی ارائه کرد. کلی در این کنفرانس با بیان اینکه شبکههای اجتماعی در حال به وجود آوردن تغییری اساسی در ارتباطات اجتماعی هستند، افزود با استفاده از نقشههای قابل جستوجو و سرویسهای راهیابی و وجود دایرهالمعارفی شبیه به ویکیپدیا و سرعتی که شبکهها به خود گرفتهاند، این شتاب روزافزون دنیای صنعتی را کاملاً تغییر داده است و هیچ نشانهای از کم شدن این شتاب دیده نمیشود. هر شیء قسمتی از وب خواهد شد و نشانهای از اتصال به اینترنت در آن مشاهده خواهد شد، به طوری که تا قبل از سال 2024 اشیا در هر مکان توانایی اتصال به اینترنت را پیدا خواهند کرد و یک محیط شبکه به وجود میآورند. هرچند او در آن زمان به اینترنت اشیا اشارهای نکرد، اما دیدگاههای کلی چیزی کمتر از اینترنت اشیا نداشت. دنیایی که در آن یک جفت کفش بهصورت یک تراشه با پاشنه و یک ماشین یک تراشه با چرخ است.
هرچند اینترنت اشیا بهلحاظ صنعتی و اقتصادی موضوع جذابی است، اما مفهوم جدیدی نیست. در اوایل سال 2000 میلادی کوین اشتون برای نخستین بار مفهوم اینترنت اشیا را در آزمایشگاه MIT’s Auto ID عملاً پایهگذاری کرد. اشتون در تلاش برای پیدا کردن راهی برای گسترش تجارت و صنعت سرگرمی با استفاده از متصل کردن اطلاعات RFID به اینترنت بود. این تلاشها او را به یکی از نخستین پیشگامان اینترنت اشیا تبدیل کرد. ایده اولیه ساده اما قدرتمند بود. اگر تمام اشیا در زندگی روزمره به حسگر و اتصال بیسیم مجهز باشند، اشیا توانایی برقراری ارتباط با یکدیگر را خواهند داشت و میتوانند با استفاده از کامپیوترها مدیریت شوند. اشتون در همین زمینه مقالهای در ارتباط با RFID نوشت: «اگر کامپیوترهایی در اختیار داشته باشیم که از دانش کافی برخوردار باشند و خود نیز بتوانند این دانش را بدون کمک انسانها به دست آورند، این توانایی را خواهیم داشت هر چیزی را ردیابی کنیم، بشماریم و تا حد زیادی از ضررها پیشگیری کنیم و هزینهها را کاهش دهیم. نتیجه این فرآیند به ما کمک میکند بدانیم اشیا چه زمانی سالم هستند؛ آیا از عمر مصرف آنها گذشته است؛ نیاز به تعویض دارند یا باید تعمیر شوند. کامپیوترهای امروزی به تجهیزاتی نیاز دارند تا خود بتوانند اطلاعات را جمعآوری کنند. در این صورت خواهند توانست ببینند، بشنوند و دنیای پیرامون خود را با تمام عظمت آن درک کنند. RFID و فناوری حسگرها به کامپیوترها قدرت مشاهده، شناخت و درک دنیا بدون محدودیتهای وارده همچون خطاهایی را که از سوی انسانها رخ میدهد، خواهند داشت.»
اینترنت اشیا چیست؟هرچند برای پاسخ به این پرسش کمی زود است و تا وقتی که با مفهومی بهنام «اشیا» آشنا نباشیم، نمیتوانیم اینترنت اشیا را توصیف کنیم، اما در اینجا بهاختصار به توصیف این اصطلاح میپردازیم. اینترنت اشیا توصیفکننده سیستمی است که در آن اشیا در دنیای فیزیکی و با استفاده از حسگرهایی که درون اشیا قرار دارند یا به آنها متصل هستند، از طریق فناوریهای ارتباطاتی بیسیم و با سیم به اینترنت متصل شدهاند و به تبادل اطلاعات میپردازند. این حسگرها میتوانند از انواع متنوعی از ارتباطات محلی نظیر RFID ،NFC ،WiFi ،Bluethooth Zigbee استفاده کنند. حسگرها همچنین توانایی اتصال منطقهای گسترده همانند GSM ،GPRS ،3G و LTE را نیز دارند. به عبارت بسیار ساده، اینترنت اشیا تواناییهای زیر را دارد:
1- اشیای بیجان و جاندار به یکدیگر متصل میشوند
آزمایشهای ابتدایی و توسعه شبکههای اینترنت اشیا با اتصال وسایل صنعتی آغاز شد. امروزه چشمانداز اینترنت اشیا توسعه یافته و برای اتصال از وسایل صنعتی به هر چیزی توسعه پیدا کرده است. این محدوده گسترده از اشیا از توربینهای گازی و وسایل اندازهگیری گرفته تا ترموستاتهای هوشمند را در بر میگیرد. این دامنه گسترش یافته حتی ارگانیسمهای زنده از قبیل گیاهان، حیوانات مزرعه و انسانها را نیز در بر میگیرد. برای مثال، پروژه ردیابی گاوها در Essen از دادههای جمعآوری شده با استفاده از برچسبهای مکانیابی رادیویی برای بررسی وضعیت بیماری و رفتار حرکتی گاوها استفاده میکند. محاسبات پوشیدنی و دستگاههای دیجیتالی بررسی سلامت شبیه به Fitbit و Nike+ Fuel مثالهایی از بهکارگیری اینترنت اشیا توسط مردم هستند. در تمام این وسایل این حسگرها هستند که نقش اصلی را ایفا میکنند. حسگرهای مختلفی که روی اشیا فیزیکی قرار میگیرند، وظیفه کنترل وضعیت خاصی مانند مکان، لرزش، حرکت و دما را بر عهده دارند. در اینترنت اشیا حسگرها به یکدیگر و سیستم مربوط متصل میشوند. این حسگرها توانایی درک اطلاعات را دارند و دادههایی را برای حسگرهای دیگر آماده میکنند. اما سیسکو تعریف اینترنت اشیا را بسط داده است و آن را «اینترنت همه چیز» توصیف میکند که شامل مردم، مکانها و اشیا میشود؛ بهطور کلی، هر چیزی که بتوانید یک حسگر را به آن متصل و آن را به اینترنت متصل کنید و بتواند به یک اکوسیستم جدید متصل شود.
2- از حسگرها برای جمعآوری دادهها استفاده میکند
اشیای فیزیکی متصل یک یا چند حسگر خواهند داشت. هر حسگر برای بررسی یک وضعیت خاص شبیه به مکان، از لرزش و کنترل درجه حرارت استفاده میکند. در اینترنت اشیا این حسگرها به یکدیگر و سیستمها متصل میشوند و به درک اطلاعات میپردازند یا اطلاعاتی را که خوراک دادهای حسگرهای دیگر است، تولید میکنند. شرکتها و افراد از اطلاعات تولید شده توسط این حسگرها استفاده میکنند.
3- قسمتی از شبکه IP را تغییر میدهد که ارتباط برقرار کند
در گذشته، مردم با یکدیگر و ماشینها ارتباط برقرار میکردند. تصور کنید اغلب وسایل اطرافتان توانایی برقراری ارتباط با شما را داشته باشند. این وسایل به شما چه خواهند گفت؟ وسایل مجهز به اینترنت اشیا اطلاعاتی درباره وضعیت خود، محیط اطراف، مردم، سیستمهای نرمافزاری و ماشینها در اختیار ما قرار خواهند داد.
زمان و حجم ارسال این اطلاعات قابل کنترل است. تمام این وسایل یک هویت دیجیتال خواهند داشت و همانند یک انسان قادر به شناسایی شدن هستند.
سخن آخر
بهطور کلی، اینترنت اشیا با محاسبات سنتی تفاوت زیادی دارد. دادهها توانایی کوچک شدن و ارسال مداوم را دارند. تعداد دستگاهها یا گرهها که به این شبکه متصل میشوند، در اینترنت اشیا بزرگتر از محاسبات کامپیوترهای شخصی هستند. ارتباطات ماشین به ماشین و هوشمند از این دستگاهها و شبکه به کسب و کارها اجازه خواهد داد تا وظایف اصلی را بدون وابستگی به سرویسها یا نرمافزارهای خاص انجام دهند. هرچند این ویژگیها فرصت جمعآوری گستره بزرگی از دادهها را امکانپذیر میسازند، اما چالشهایی درباره شبکهها و امنیت شبکهها را به همراه خواهند داشت.
در شماره آینده، به بررسی کاربرد اینترنت اشیا بر تجارت و مزیتهای اینترنت اشیا میپردازیم.
راستی اگر اینستاگرامی هستید، حتما @ رو فالو کنید.
منبع:مجله شبکه
ttttttttttttttttttttttt
کاربرد اینترنت اشیا در زمینه های مختلف
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
اینترنت اشیا امروزه زندگی تمام افراد جامعه را تحت تاثیر قرار داده است. شاید کمی عجیب باشد که مثلا یک یخچال بتواند حرف بزند یا یک وسیله برقی به صورت اتوماتیک وظیفه خود را انجام دهد، اما کاربرد اینترنت اشیا فراتر از این ها است.به عنوان مثال، ممکن است یک وسیله مجهز به IOT بتواند ضایعات بر جا مانده از فعالیت کارگران را به صورت اتوماتیک جمع آوری کرده و آن ها را جهت بازیافت تغییر دهد.سلامت الکترونیک با اینترنت اشیابا کمک اینترنت اشیا یا IOT می توان سلامت الکترونیک را در جامعه رواج داد. اینترنت اشیا به پزشکان کمک می کند که خدمات درمانی و مراقبت های لازم را به کمک فناوری های هوشمند انجام دهند.به طور کلی، اینترنت اشیا سطح کیفیت زندگی بشر را به میزان قابل توجهی ارتقا داده است. حتی افراد معلول و افراد مبتلا به بیماری های خاص نیز می توانند با استفاده از IOT کارهای روزمره خود را به راحتی انجام دهند.از جمله خدمات ارائه شده در رابطه با سلامت الکترونیک در حوزه اینترنت اشیا می توان به موارد زیر اشاره کرد:تجهیزات و سیستم های جدید به بدن بیماران متصل شده و می توان به وسیله آن ها از علائم حیاتی بیمار آگاهی یافت.اطلاعات مربوط به بیماران را از طریق فضای ابری جهت ذخیره سازی در سامانه جامع اطلاعات فرستاده می شود.اطلاعاتی که توسط اشیا مجهز به IOT جمع آوری شده اند را می توان از طریق حسگرها تجزیه و تحلیل نمود.شهر هوشمند به واسطه IOTمقصود از پیاده سازی شهرهای هوشمند تحقق اهداف زیر است:در منابع و هزینه ها صرفه جویی شود.خدمات شهری با کیفیت بالاتری ارائه شوند.شهروندان به راحتی بتوانند با نهادهای حاکمیتی ارتباط برقرار کنند.جهت دستیابی به اهداف فوق، اینترنت اشیا می تواند کمک شایانی به دستگاههای دولتی یا خصوصی و افراد جامعه نماید. به عنوان مثال، از طریق IOT می توان از نقشه هایی که به صورت پویا برچسب گذاری شده اند، استفاده کرد.اینترنت اشیا و کمک به افراد حادثه دیدهبر اهمیت ارتباط بین افراد جامعه و نهاد های دولتی و خصوصی در زمان وقوع حوادث و بلایای طبیعی افزوده می شود. در چنین شرایطی بهترین گزینه استفاده از شبکه های تلفن همراه است، اما امکان دارد در برخی از مواقع، این شبکه ها نیز دچار اختلال شوند. در این صورت IOT می تواند به افراد حادثه دیده کمک کند.اینترنت چشم ها در آینده توسط IOTدر آینده ای نه چندان دور، اشیا مجهز به IOT قادر خواهند بود محیط اطراف را مشاهده کرده و در تسهیل انجام فعالیت ها به انسان کمک کنند. در همین جهت، روی بدنه این اشیا دوربین هایی با حسگر های بصری نصب می شود.خانه هوشمند توسط اینترنت اشیامی توان بسیاری از امور مربوط به منازل مسکونی را از طریق ارتباط اشیا با محیط خانه انجام داد. همچنین، با استفاده از IOT می توان کلیه فعالیت های تجهیزات منزل را برای صاحب خانه مانیتور کرد. در همین راستا می توان تمامی فعالیت ها و میزان مصرف انرژی تجهیزات خانگی را به صورت هوشمند کنترل نمود.کاربرد اینترنت اشیا در لباس های هوشمندبا این قابلیت می توانید از اطلاعات مربوط به لباس هایی که خریداری نموده اید، آگاهی کسب کنید. به عنوان، مثال وقتی که شما یک کت را خریداری می کنید، برچسب داخل آستین آن را با تلفن همراه خود اسکن می کنید. حال تمام گزینه ها و اطلاعات مربوط به لباس شما نمایش داده خواهد شد. حتی می توانید به موزیک هایی که این برند برای شما در نظر گرفته است، گوش کنید.جلوگیری از به سرقت رفتن اشیا با استفاده از گجت هاایجاد امنیت در رابطه با وسایل شخصی و تجهیزات منزل برای هر فردی ضروری است. با استفاده از گجت های امنیتی می توانید از وسایل شخصی خود مراقبت کرده و یا حتی روی فعالیت فرزندان خردسال خود در فضای مجازی نظارت داشته باشید.خدمات خودروییاز طریق فناوری IOT می توان از امنیت جاده ها، گارانتی وسایل نقلیه، تعمیرات ماشین و…. آگاهی کسب نمود. شما در بستر فضای ابری می توانید از خدمات و سرویس های بلادرنگ استفاده کنید. به عنوان مثال، از سرعت متغیر حرکت خودروها، امنیت، حریم خصوصی و موارد از این قبیل آگاهی کسب نمایید.مانیتورینگ محیطیاز طریق فضای ابری و IOT می توان نسبت به تغییرات محیطی آگاهی کسب کرد. از جمله این تغییرات می توان به میزان آلودگی هوا، رطوبت، شرایط نور، میزان سطح آب، آتش سوزی و… اشاره نمود. همچنین از طریق IOT می توان امنیت غذایی حیوانات و گیاهان را فراهم کرد. این فرآیند ها توسط حسگرهای محیطی انجام می شوند.مدیریت هوشمند انرژیاز طریق فضای ابری و IOT قادر خواهید بود مصرف انرژی را مدیریت کنید. مانیتورینگ مصرف انرژی توسط حسگرهای موجود در محیط انجام می شود. برای استفاده از قابلیت مدیریت هوشمند انرژی به یک بستر ابری نیاز است. از جمله چالش های موجود در این حوزه می توان به تاخیر متغیر، ناهمگونی حسگرها، امنیت و حریم خصوصی اشاره کرد.
ttttttttttttttttttttttt
کاربردهای اینترنت اشیا
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
در مقاله قبلی راجع به اینکه اینترنت اشیا چیست، توضیحات مفصلی ارائه کردیم. در ادامه این مقاله هرانچه که نیاز است راجع به کاربردهای اینترنت اشیا بدانید برایتان خواهیم گفت.
اینترنت اشیا چیست؟
درکلیپ مفهوم اینترنت اشیاء (Internet of Things-IoT)، راجع به این موضوع ، اطلاعات بیشتری کسب خواهید کرد.
به نظر شبیه داستانهایی علمی تخیلی است که در آن یخچالها حرف میزنند و خودروها به طور خودکار استارت میخورند. اما ارتباط با بستر اینترنت در وسایلی که دائم به یکدیگر متصل هستند، بسیار بیشتر از یک خانه یا خودرو هوشمند بر زندگی ما اثر خواهد گذاشت. برای کارگران، اینترنت اشیاء روش اشتغال آنها را با حفظ وقت و منابع و ایجاد فرصتهای تازه در رشد صنایع و اختراعات تغییر خواهد داد.
کاربردهای اینترنت اشیا
کاربردهای اینترنت اشیا را میتوانید به صورت مفصل در ادامه بخوانید.
سلامت الکترونیک
اینترنت اشیاء در حوزه سلامت الکترونیک فرصتهای زیادی ایجاد میکند. در واقع این فناوری میتواند خدمات سلامت را بهبود داده و منجر به نوآوریهای مختلفی در این ارتباط شود. بطور مشخص با کمک IoT فرآیندهای مراقبت پزشکی آسانتر شده و خدمات درمانی از طریق هوشمندترشدن سیستم، ارتقاء مییابند. بطور مشخص، IoT بستری برای تحقق اهداف حوزه ارتقاء کیفی زندگی (AAL) در تسهیل زندگی روزمره افراد معلول و درگیر بیماریهای مزمن، فراهم میآورد. همچنین این فناوری ارائه خدمات درمانی فراگیر و کمهزینهتر را ممکن میسازد.
خدمات نوینی که با بکارگیری اینترنت اشیاء در حوزه سلامت قابل ارائه هستند، عبارتند از:
جمعآوری دادههای مرتبط با علائم حیاتی بیمار از طریق شبکه سنسورهای متصل به تجهیزات پزشکی و بدن بیمار
ارسال دادههای جمعآوری شده به بستر ابری مرکز پزشکی مربوطه (برای مثال، یک بیمارستان) برای ذخیرهسازی و پردازش آنها
تحلیل و مدیریت اطلاعات فرآهمشده از طریق سنسورها
تضمین دسترسی فراگیر (از هر جا و در هر زمان) و به اشتراکگذاری دادههای پزشکی
شهر هوشمند
طور خلاصه، در یک شهر هوشمند از ICT (اطلاعات و فناوریهای ارتباطی) برای دستیابی به اهداف زیر استفاده میشود:
افزایش کیفیت و کارایی خدمات شهری
کاهش هزینه ها و مصرف منابع
تسهیل ارتباط مابین شهروندان و نهادهای حاکمیتی
در این راستا، اینترنت اشیاء میتواند یک میانافزار مشترک برای توسعه سرویسهای آیندهگرا در حوزه شهرهای هوشمند، جمعآوری و تجمیع اطلاعات از سنسورهای مختلف و بعضا ناهمگن، دسترسی به انواع گوناگونی از فناوریهای IoT و موقعیتیابی (همچون برچسبگذاری جغرافیایی و ارایه تصویر سه بعدی از طریق سنسورهای RFID) و عرضه اطلاعات به شکل یکدست و یکنواخت (برای مثال، از طریق نقشهای که بطور پویا برچسبگذاری میشود)، را فراهم آورد.
کمک به حادثه دیدگان
ارتباطات همیشه مهم است، اما زمانی که یک حادثه طبیعی رخ میدهد، به مهمترین مسئله تبدیل میشود. اگر خطوط تلفن ثابت همچنان در محل حادثه قابل استفاده باشند، نخستین راه چاره هستند. در غیر این صورت، تمام بار روی شبکههای تلفن همراه میافتد که با توجه به حجم دادهها، بار شبکه افزایش پیدا میکند و مشکلات بسیاری را به وجود میآورد.
اینترنت چشمها
در آیندهای نزدیک، هر یک از اشیایی که با ما تعامل دارند، میتوانند دنیای پیرامون خود را مشاهده کنند. دیدن دنیای اطراف باعث خواهد شد سبک زندگی متفاوت شود و سطحی از آسایش و رفاه برای ما به ارمغان آید. اما برای اینکه اشیا از موهبت دیدن برخوردار باشند، به حسگرهای بصری و دوربینهای خاصی نیاز دارند که همانند دستیاری، به آنها کمک کند.
خانه هوشمند
برای اینترنت اشیاء مبتنی بر بستر ابری میتوان کاربردهای زیادی در محیط خانه متصور شد. در واقع با ترکیب قابلیتهای تجهیزات نهفته در محیط خانه و بستر ابری، انجام خودکار بسیاری از فعالیتهای خانگی وجود دارد. همچنین امکان اتصال به وسایل منزل از طریق اینترنت به منظور مانیتورینگ رفتار آنها از راه دور (برای مثال، مانیتورینگ میزان انرژی مصرفی وسایل منزل و بکارگیری این اطلاعات برای بهبود الگوی مصرف برق) یا کنترل آنها از راه دور (برای مثال، مدیریت هوشمند روشنایی، گرما و تهویه هوا) وجود دارد. قابل ذکر است که 19درصد مصرف برق خانگی متعلق به روشنایی است که از طریق مدیریت هوشمند 45درصدکاهش خواهد یافت.
امنیت شهری: نظارت تصویری
بستر ابری در حوزه نظارت تصویری، زیرساخت لازم برای ذخیرهسازی (داده حجیم ویدئویی)، مدیریت و پردازش (اجرای الگوریتمهای سنگین بازشناسی الگو و بینایی ماشین) محتوای ویدئویی جمعآوری شده از سنسورهای ویدئویی (دوربینهای مبتنی بر IP) را فراهم میکند. این سیستمها در کاربردهای امنیتی مختلفی مطرح هستند. این مدل بعضا ویدئو به عنوان سرویس (VaaS) شناخته میشود.
پشتیبانی شبکه های کامپیوتری و دوربین مداربسته
اموزش انتقال تصویر دوربین مداربسته
شش مشکل رایج پس از نصب و راه اندازی دوربین مداربسته
لباسهایی متصل به اینترنت
فرض کنید یک کت جدید از برند محبوبتان خریداری کردهاید. برای اولین بار آن را میپوشید و برچسبی که در آستین این کت تعبیه شده را با گوشی همراه خود اسکن میکنید. منوی گزینهها ظاهر میشود. شما میتوانید اطلاعات مربوط به طراحی کت، نحوه انتخاب مواد پایدار توسط برند و جزییات کارخانهای که این محصول در آن تولید شده را بیابید. هندزفری را در گوش تان میگذارید و به آهنگهایی گوش میدهید که این برند برایتان تدارک دیده است.
گجتی کوچک که از دزدیدن اشیا جلوگیری میکند
همه ما نیازمند امنیت هستیم. فرق نمیکند که این امنیت از چه لحاظ باشد؛ شاید زمانیکه از خانه بیرون میروید دوست داشته باشید تا از خانه خود مراقبت کنید؛ یا اینکه اگر کسی بعد از ترک محل کارتان بهسراغ لپتاپ شما برود و در بین فایلها به گشتزنی بپردازد یا اینکه فقط بخواهید از دور مراقب فرزند خردسال تان باشید.
خدمات خودرویی
بکارگیری فناوریهای IoT در حوزه خدمات خودرویی و تحلیل دادههای جمعآوری شده از سنسورهای خودرویی کاربردهای مختلفی را به همراه دارد که از آن جمله میتوان به افزایش امنیت جادهها، کنترل ترافیک و پارک، گارانتی، تعمیر و نگهداری خوردو، اشاره کرد. طی سالهای گذشته کارهای مختلفی در حوزه توسعه بستر ابر خودرویی انجام شده است که هدف آنها فراهم کردن سرویسهای بلادرنگ، ارزان، امن و مبتنی بر تقاضا از طریق انواع مختلف خدمات ابری است. چالشهای اصلی این حوزه عبارتند از: تعداد زیاد خودروها و تغییرات عمده تعداد خودروهای متقاضی (که نیازمند مقیاسپذیری سیستم است)، سرعت متغییر حرکت خوردروها، عدم وجود استاندارد جهانی برای تعامل سیستمهای مختلف، امنیت و حریم خصوصی.
مدیریت هوشمند انرژی و شبکه هوشمند توزیع برق
ترکیب بستر ابری و IoT کاربردهای متنوعی را در حوزه مدیریت هوشمند توزیع انرژی ممکن میسازد. اغلب توان حسگری، پردازشی و قابلیتهای شبکهای سنسورهای این حوزه محدود است. لذا برای پردازش اطلاعات و اتخاذ تصمیمات جامع، نیازمند قابلیتهای بستر ابری هستیم. ناهمگونی سنسورها، اندازه بزرگ داده، نرخ جمعآوری داده، تاخیر متغیر، یکپارچهسازی دادههای جمعآوری شده از منابع مختلف با مالکیت متفاوت، امنیت و حریم خصوصی از چالشهای این حوزه هستند.
تدارکات هوشمند
فناوریهای IoT مبتنی بر بستر ابری، سناریوهای جذاب جدیدی را در حوزه تدارکات هوشمند معرفی میکنند. بطور کلی مدیریت آسان و خودکار زمان، هزینه و مسیر انتقال کالاها از مبدا تا مقصد (به کمک فناوریهای موقعیتیابی) را فراهم میآورند . چالش این حوزه عمدتا مرتبط با ناهمگونبودن منابع بوده که راهکارهای آن مجازیسازی و انتخاب سرویس میباشند.
مانیتورینگ محیطی
ترکیب بستر ابری و IoT میتواند به توسعه سریعتر کاربردهای متنوع مانیتورینگ محیطی همچون اندازهگیری سطح آب، میزان آلودگی هوا، رطوبت خاک، شرایط نور محیط، تشخیص وقوع آتشسوزی و ردیابی حیوانات، اشاره کرد . همچنین میتوان به مانیتورینگ امنیت غذایی، آبیاری قطرهای، محافظت و نگهداری از درختان و جنگلها اشاره کرد. چالشهای اصلی این حوزه شرایط محیطی متغیر و امنیت سنسورهای محیطی (که از نظر فیزیکی هم در معرض تهدید هستند) است.
پردازش ابری چیست و هر آنچه باید در مورد پردازش ابری بدانید