چرا استارت‌آپ‌ها به یک روتر پرقدرت سری AC نیاز دارند؟

یک وای‌فای خوب و پرسرعت می‌تواند موفقیت کسب‌وکار شما را جلوتر بیندازد و بهره‌وری را افزایش دهد.
ایده نوشتن این مطلب از اینجا شروع شد که یکی از همسایه‌ها را به طور اتفاقی در پارکینگ مجتمع دیدم و باهم سوار آسانسور شدیم. همسایه خواست از فرصت چند ثانیه انتظار در آسانسور هم استفاده کند و ازم پرسید: «دفتر جدیدی برای کارهای طراحی معماری‌ایم اجاره کردم. چه روتری خوبه بگیرم؟» ازش درباره مساحت دفتر و تعداد نفرات و حجم کارها و این‌ها پرسیدم و با یک حساب ساده فهمیدم به یک روتر پرسرعت نسل جدید نیاز دارد اما خودش می‌گفت یک روتر هفتاد هشتاد تومانی هم کارشان را راه می‌اندازد. این همسایه من یک روتر ساده سری N خرید و در کمتر از یک ماه عوض‌اش کرد و یک روتر AC با سرعت ۱۹۰۰ مگابیت بر ثانیه گرفت. اما واقعا چه دلایلی باعث شد به سراغ روتر AC برود؟
چرا تیم‌ها و شرکت‌های استارت‌آپی یا افرادی که می‌خواهند یک کسب‌وکار جدید جمع‌وجوری را راه‌اندازی کنند؛ بهتر است از همان ابتدا یک وای‌فای سریع و خوب برای خود راه‌اندازی کنند و به سراغ خرید یک روتر AC پرقدرت با کارایی بالا بروند؟ در ادامه می‌خواهم چند دلیل اصلی را برای شما بیان کنم تا اشتباه این همسایه را تکرار نکنید و اگر یک کسب‌وکار نوپا دارید یا می‌خواهید در شرکتی با فرهنگ استارت‌آپی و موبیلیتی زیاد کار کنید؛ دست در جیب کرده و برای خرید یک روتر بی‌سیم خوب هزینه کنید:
۱- عدم امکان استفاده از اترنت

معمولا تیم‌های استارت‌آپی یا کسب‌وکارهای نوپا در یک مکان کوچک و اجاره‌ای شروع به فعالیت می‌کنند و پس از چند ماه یا یک سال ناچار هستند جای خود را تغییر بدهند. بنابراین، منطقی نیست که به سراغ کابل‌کشی و شبکه‌های اترنت و خرید سوییچ و روتر کابلی بروند و به جان در و دیوار بیفتند و داک بزنند. استارت‌آپ‌ها نیاز دارند سریعا شروع به کار کنند و وای‌فای بهترین گزینه برای جایگزینی با اترنت است اما یک وای‌فای خوب. اگر نتوانید یک وای‌فای خوب در اختیار داشته باشید؛ بهتر است به سراغ کابل‌کشی بروید.
۲- چابکی و سرعت

امروز یک نفر به تیم شما اضافه می‌شود. فردا یک جلسه کاری با حضور سرمایه‌گذاران دارید و آخر هفته باید میهمان چندین مدیر باشید. نمی‌توانید برای همه این‌ها هر روز کابل شبکه بکشید. از آن سو؛ روترهای سری N و روترهای قدیمی نمی‌توانند جوابگو اتصال ده‌ها دستگاه به وای‌فای باشند. هریک از کارمندان یک کامپیوتر یا لپ‌تاپ دارد و نیاز است که موبایل‌اش و شاید تبلت‌اش هم به اینترنت و شبکه وصل شود تا سریع‌تر کارها را پیش ببرد. هر فرد تازه‌واردی ابتدا ازتان رمز عبور وای‌فای را می‌پرسد و در جلسات مختلف و نسبتا زیاد هفتگی باید همه به فایل‌ها و برنامه‌ها دسترسی داشته باشند. یک روتر بی‌سیم AC به شما اجازه می‌دهد سریعا چینش افراد را عوض کنید و ارایه‌ها و فایل‌های ویدیوی خود را روی شبکه بگذارید و از طریق ویدیوکنفرانس با دیگران در ارتباط باشید.
۳- موبیلیتی؛ موبیلیتی؛ موبیلیتی

به نظر من یک استارت‌آپ یا کسب‌وکار جدید اگر قابلیت موبیلیتی نداشته باشد؛ هرگز به موفقیت نخواهد رسید. موبیلیتی یعنی بتوانید از طریق هر دستگاهی به شبکه شرکت یا نرم‌افزار در حال توسعه یا روند کنترل پروژه و کدها دسترسی داشته باشید. دستگاه‌های همراهی مانند اسمارت‌فون‌ها، تبلت‌ها و نوت‌بوک‌ها ابزارهای اصلی بچه‌های توسعه‌دهنده هستند. همه این‌ها با وای‌فای به شبکه و اینترنت متصل می‌شوند و نیاز به یک اتصال پرسرعت دارند. تصور کنید یک کارمند منتظر بماند تا وای‌فای خلوت شود و بعد کدهای جدید را به محصول اضافه کند یا طرح‌های تبلیغاتی را برای مدیر ایمیل کند. روترهای بی‌سیم قدیمی یا سری N از قابلیت‌های چندکاربره همزمان پشتیبانی نمی‌کنند و تمام افراد باید روی یک فرکانس کم سرعت به وای‌فای متصل شوند.
۴- طراحی دفتر و محل کار

یکی از جذابیت‌ها و مزایای شرکت‌های جدید؛ بهره‌گیری از طراحی‌های پیشرفته و مدرن امروزی برای کارهای تیمی و خلاقانه است. فقط یک وای‌فای خوب می‌تواند لذت کار در یک محیط استارت‌آپی با طراحی دفتر کاری عالی را دوچندان کند. یک روتر بی‌سیم سری AC با سرعت مناسب می‌تواند یک دفتر کاری ۲۰۰ متری را به طور کامل پوشش دهد و هر فردی در هر گوشه دفتر بتواند از اینترنت استفاده کند. این روترها تعداد زیادی آنتن خارجی دارند و از قابلیت MU-MIMO و Beamforming استفاده می‌کنند تا سرعت وای‌فای قابل قبولی ارایه بدهند. ممکن است در طراحی شما سالن کنفرانس انتهای دفتر باشد یا اتاق فکر شما هیچ کامپیوتری نداشته باشد. اینجا است که یک وای‌فای خوب و پرسرعت به یاری‌تان خواهد آمد.
۵- قابلیت‌های روترهای نسل جدید AC

روترهای که در یکی دو سال اخیر عرضه شدند؛ به قابلیت‌هایی مانند MU-MIMO مجهز هستند. MU-MIMO اجازه می‌دهد چندین کاربر به طور همزمان ارسال و دریافت اطلاعات داشته باشند. برای استارت‌آپ‌هایی که کارهای مالتی‌مدیا می‌کنند یا با فایل‌های ویدیویی و تصویری با حجم بالا سروکار دارند؛ قابلیت MU-MIMO یک ضرورت و نیاز اساسی است. همچنین، روترهای AC جدید ابزارهایی برای مدیریت و کنترل هوشمند ترافیک شبکه دارند؛ چندین باند فرکانسی دارند که می‌شود کارمندان را روی باندهای مختلف تقسیم و از ترافیک روی یک باند جلوگیری کرد؛ ابزارهایی برای پشتیبان‌گیری خودکار یا اتصال به سرویس‌های ذخیره‌سازی کلاود دارد و می‌توانند تعداد زیادی کاربر را پشتیبانی کنند. برخی از روترهای مدل جدید از چندین درگاه شبکه اترنت یک گیگابیتی(مثلا هشت درگاه) سود می‌برند که اجازه می‌دهد برخی کاربران با کابل به روتر متصل شوند. درگاه‌های USB این روترها برای کارهای مختلف استفاده می‌شود و در نهایت امنیت بیشتری دارند چون از فریم‌ویر به‌روزتری استفاده می‌کنند. پنل‌های مدیریتی این روترها اجازه تعریف هرگونه مجوز و دسترسی به فایل‌های شبکه یا اینترنت را می‌دهد و می‌توان برای هر کاربر یک حداقل/حداکثر حجم دانلود یا سرعت انتقال اطلاعات تعریف کرد.
۶- افزایش بهره‌وری

همه ما تجربه کار در یک محیط با اینترنت کند را داریم. موفقیت یک کسب‌وکار در سرعت بالای انجام کارها و استفاده بهینه از زمان و ابزارهای در دسترس است. نمی‌توان یک پروژه بسیار دقیق با جزییات پیشرفت روزانه و تشریخ کار هریک از اعضای کارمندان طراحی کرد ولی هر روز ساعت‌ها منتظر دانلود یا پلود یک فایل روی اینترنت یا شبکه شرکت ماند. اگر سفارش‌ها و محصولات به موقع آماده نشوند یا سرویس‌های مدنظر مشتریان خوب کار نکنند و سایت و اپلیکیشن درست کار نکنند؛ زیانی که متوجه یک مجموعه می‌شود بسیار بیشتر از هزینه خرید یک روتر چند صد هزارتومانی است.
۷- نصب دستگاه‌های NAS و درگاه‌های گیگابیتی

روترهای AC معمولا مجهز به درگاه‌های یک گیگابیتی و چندین درگاه USB 3.0 هستند. بنابراین؛ شما می‌توانید از شبکه پرسرعت کابلی یک گیگابیتی استفاده کنید یا هارددیسک‌های خارجی و دستگاه‌های NAS را از طریق رابط‌های اترنت یا USB به روتر و شبکه بی‌سیم متصل کرده و فایل‌های و اطلاعات شرکت را به اشتراک بگذارید. برای برخی از کسب‌وکار این مورد بسیار ضروری است و انتخاب درست یک روتر بی‌سیم و با درگاه‌های مناسب می‌تواند در آینده حلال بسیاری از مشکلات باشد.
۸- توجیه اقتصادی

با ۴۰۰ الی ۵۰۰ هزار تومان می‌توانید یک روتر خوب AC در بازار ایران خریداری کنید. حالا تصور کنیم اگر به سراغ یک روتر ارزان و ساده برویم؛ از نظر هزینه‌ای بهتر است یا خیر! صد هزار تومان هزینه می‌کنید و یک مودم/روتر ساده سری N خریداری می‌کنید. پس از مدتی متوجه می‌شوید سرعت وای‌فای بسیار ضعیف است. ممکن است به سراغ خرید یک روتر بهتر در حد ۲۰۰ هزار تومان بروید یا اینکه یک روتر تقویت‌کننده بخرید که باز هم حدودا ۲۰۰ هزار تومان قیمت دارد. چند ماهی مشکل حل می‌شود ولی به محض اینکه دو کارمند جدید استخدام می‌کنید؛ باز مشکل وای‌فای بروز می‌کند و ناچار هستی از تجهیزات پاورلاین استفاده کنید یا روتر تقویت‌کننده دیگری برای آن بخش از دفتر و کارمندان جدید بخرید یا مودم وایمکس خریداری کرده و برخی از کارمندان را از روی شبکه اصلی خارج کنید. همه این فرضیه‌ها در صورتی است که نیاز به دستگاه‌های NAS یا درگاه‌های اترنت گیگابیتی و امکانات دیگر پیدا نکنید. بنابراین، با یک حساب ساده متوجه می‌شوید؛ خیلی بیشتر از یک روتر AC هزینه کرده‌اید ولی در عوض یک شبکه به شدت ناپایدار، چند تکه، قدیمی و با مشکل دارید.
فقط یک وای‌فای خوب می‌تواند لذت کار در یک محیط استارت‌آپی با طراحی دفتر کاری عالی را دوچندان کند.
در نهایت؛ باید تاکید کنم مهم نیست کدام روتر بازار یا از کدام برند خریداری می‌کنید؛ اما روتری انتخاب کنید که یک وای‌فای خوب و سریع در اختیار شما قرار بدهد تا وقت و انرژی و تمرکز خود را فقط و فقط روی کارتان بگذارید و زودتر به اهداف‌تان برسید. شاید در ابتدای کار و در زمان بی‌پولی چند صد هزار تومانی هزینه کنید ولی در آینده متوجه خواهید شد چقدر سودآوری و صرفه‌جویی برایتان به همراه آورده است.
 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید