مثالهای بیشتر مفهوم براکت در outbound route
دوستان در ادامه بحث outbound route در این بخش میخواهیم مثالهای بیشتری بزنیم و مفهوم براکت را نیز توضیح دهیم که درDial plan ها یا همان Dial pattern ها میتوانیم از براکت هم استفاده کنیم.
آنچه در این مقاله می خوانید:
مثالهای بیشتر مفهوم براکت در outbound routeبخش اول مثالهای عملی برای outbound routeمحدود کردن تماسها در outbound routeاستفاده از pattern مناسببخش دوم: مفهوم براکتتوضیحات کاربردی از مفهوم براکتتفاوت کاربرد براکت در pattern هااساس روتینگ یا outboundتعیین Dial Planeبخش سوم: استفاده از Pattern ها در inbound routeDial Plane نویسی در مرکز تلفن ایزابلامکان برقراری اولویت در outbound
پکیج آموزشی مرکز تلفن ایزابلبخش اول مثالهای عملی برای outbound route
محدود کردن تماسها در outbound route
روی محیط وب ایزابل میرویم. آخرین outbound route نوشته شده در اینجا بود.
گفتیم به تمام کارمندان شرکت اجازه دهیم که بتوانند تماسهایی را بگیرند که با ۲۲، ۳۳ ،۴۴ ،۵۵ ، ۶۶و ۷۷ یا ۸۸ شروع شده باشد. داخل prefix میرویم و عدد ۹ را در آنجا اضافه میکنیم که کامل شود و در نهایت آن را submit و Apply میکنیم.
بدین ترتیب هر یک از کارمندان میتوانند تماسی را داشته باشند که با ۹ و ۲۲ شروع شده باشد و تماسهای موبایل یا خارج از شهر را نمیتوانند بگیرند. ما چند خط در اینجا نوشتیم این خطها را کم میکنیم و در واقع اگر از pattern ها استفاده کنیم بهتر است.
استفاده از pattern مناسب
از چه نوع pattern استفاده کنیم بهتر است؟ روی علامت سوال قرار میگیریم X معادل ۰ تا ۹ میشود. میخواهیم بگوییم X از ۲ تا ۹ باشد پس از N استفاده میکنیم.
در این صورت به جای ۲ اگر N بگذاریم یعنی ابتدا از ۲ تا ۹ را شامل میشود و میتواند ۲، ۳، ۵ ،۶ باشد و رقم بعد از آن اگر یک N دیگر بگذاریم رقم اول ۲ تا ۹ میشود و رقم بعدی نیز ۲ تا ۹ خواهد شد. ولی این خطی که ما مینویسیم عملاً جای همه موارد دیگر نیست.
زیرا در آنجا ما فقط اعداد ۲۲، ۳۳ ،۴۴،۵۵ ،۶۶، ۷۷، ۸۸ را نوشته بودیم. اولاً که در اینجا عدد شامل ۹۹ هم میشود. اگر این امر زیاد برایتان مهم نباشد گزینه خوبی است و میتواند جایگزین آنها باشد. در حالت قبلی ۲۳ را شامل نمیشد اما اینجا ۲۳ را هم شامل میشود.
یعنی رقم اول میتواند ۲ تا ۹ باشد و رقم دوم هم ۲ تا ۹ باشد. پس از pattern ها در صورتیکه اختلالی در الگوی کلی شما یا Match Pattern کلی شما به وجود نیاورد میتوانید استفاده کنید. بنابراین این نکته را به خاطر داشته باشید. من میتوانم به جای عدد ۹ و به جای N از براکت هم استفاده کنم. مفهوم براکت را میخواهم در قالب یک مثال به شما بگویم.
بخش دوم: مفهوم براکت
توضیحات کاربردی از مفهوم براکت
از داخل براکت یا همان کروشه فقط یک رقم بیرون میآید. یعنی من جای N به این صورت میتوانم بنویسم یک براکت باز و بسته به این شکل [ ] بگذارم و داخل آن عدد بگذارم به این صورت [۲۳۴۵۶۷۸۹] این دقیقاً کار N را برای من انجام میدهد.
اگر یک ۹ را اینجا حذف کنم این همان چیزی است که در حالت اولیه میخواستم به این شکل [۲۳۴۵۶۷۸] که دیگر عدد ۹ را ندارد و از داخل براکت یکی از اینها بیرون میآید. یعنی یک براکت، یک رقم هست. کدام رقمها؟ رقمهایی که شما داخل براکت قرار میدهید.
این یک مقداری شلوغ شده است از dash هم میتوانید استفاده کنید چون اعداد ۲، ۳، ۴، ۵، ۶، ۷، ۸ همه پشت سر هم هستند. زمانی که من بعد از عدد ۲ علامت dash بگذارم به این صورت [۲-۸] یعنی اعداد ۲، ۳، ۴، ۵، ۶، ۷، ۸ را شامل میشود و از بین اینها شما میتوانید یک رقم بیرون آوردید.
به جای N بعدی هم میتوانم این کار را انجام دهم دوباره یک براکت باز و بسته به این شکل [ ] بگذارم و داخل آن ۲ dash 8 را به این صورت [۲-۸] بنویسم. اگر بر روی این علامت سوال قرار بگیریم توضیحات آن نوشته شده است.
به عنوان مثال یک براکت گذاشته شده و داخل آن را به این صورت [1237-9] نوشته که چه اعدادی را شامل میشود. ۱، ۲، ۳ را گذاشته و ۴، ۵، و۶ را نگذاشته و ۷، ۸ و ۹ را گذاشته است اما یک عدد خارج میشود.
این هم از توضیحات کاربرد براکت که ممکن است گاهی اوقات مورد استفاده قرار بگیرد.
تفاوت کاربرد براکت در pattern ها
تفاوتی که این نسبت به قبلی دارد گفته شد زمانی که شما ۲۲، ۳۳، ۴۴، ۵۵ را به صورت جدا جدا نوشته بودید، چه تفاوتی داشت؟ فقط ۲۲ و ۳۳ بود. اما اینجا الان ۲۳، ۳۲، ۴۳، ۴۲، ۴۵، ۴۶ و اعداد دیگر را هم شامل میشود و این نکته را شما مد نظر قرار بدهید.
اگر خواستید یک داخلی یا یکسری از داخلیها را محدود کنید مثلاً خواستید بگویید که تنها داخلیهای رنج ۱۰۰ از این مرکز تلفن خارج شوند، میتوانید بنویسید ۱۰۰ بعد خطی بعدی همین را اینجا ادامه دهید بنویسید Copy کرده Paste کنید و بعد ۱۰۱ بگذارید.
ولی در قسمت slash یا Caller ID هم میتوانید از الگو استفاده کنید. یعنی بنویسید ۱XX که شامل تمام داخلیهای رنج ۱۰۰ میشود.
یا مثلاً اگر بنویسید ۱XN چه اتفاقی میافتد؟ ۱X یعنی ابتدا تمام داخلیهایی که با ۱ شروع میشوند و X یعنی ۰ تا ۹ پس ۱۰۰ را شامل میشود تا رنج ۱۹۰ و N چیست؟ هر موقع فراموش کردید بر روی علامت سوال قرار بگیرید و ببینید مهم نیست. N شامل ۲ تا ۹ است.
پس میشود ۱۰۲ تا ۱۰۹ و به رنج بعدی میآید. بعد از صفر میشود ۱۱۰ که از ۱۱۲ شروع میشود تا ۱۱۹ و به همین ترتیب ادامه پیدا میکند. پس شما در کالرآیدی میتوانید از همین Dial Pattern ها نیز استفاده کنید.
مطالب مربوط به Routing یا outbound همینها بود. البته بحث موارد دیگر هم هست که اینجا میتوانید استفاده کنید مثلاً پسورد بگذارید یا چیزهای دیگر که در جلوتر در بخشهای آموزش بعدی به صورت ویدئوی کوتاه برای شما ضبط میکنیم.
اساس روتینگ یا outbound
تعیین Dial Plane
در کل اساس روتینگ یا outbound همین میشود که بتوانید Dial Plane خود را بنویسید و prefix مناسب را انتخاب کنید. و الگو را حتماً بر اساس آن چیزی که از شما خواسته شده بنویسید و انجام دهید.
اگر هم اولویت دارد و چند تا outbound نوشتهاید حتماً در باکس سمت راست اولویت را به درستی انتخاب کنید و اگر خواستید تماسی را محدود کنید که شمارهگیری نشود میتوانید هیچ ترانکی را برای آن در نظر نگیرید به همین راحتی میتوانید محدود کنید.
پس شما از این ویدئو به بعد با Dial Pattern آشنا شدید و به راحتی میتوانید هر نوع Pattern را استفاده کنید از براکت، دات، X، Z و N هم میتوانید در pattern ها استفاده کنید.
بخش سوم: استفاده از Pattern ها در inbound route
بر روی بخش inbound route میرویم. اگر به خاطر داشته باشید در بخش inbound route به قسمت pattern اشاره شد و گفته شد وقتیکه در رابطه با outbound صحبت کردیم به این قسمت بازمیگردیم. اینجا جایی است که شما میتوانید از pattern ها استفاده کنید.
فقط نکتهای که وجود دارد این است که ما در outbound باکس موجود برای pattern نویسی است اما در inbound به این صورت نیست و اگر خواستید از pattern استفاده کنید حتماً باید یک Underline طبق توضیحاتی که داده است بگذارید.
Dial Plane نویسی در مرکز تلفن ایزابل
مثلا نوشته -۲[۳۴۵]X الان همین PATTERN که اینجا نوشته شده که به صورت -۲[۳۴۵]X است شامل چه اعدادی میشود؟ یعنی رقم اول آن باید ۲ باشد و غیر از ۲ هیچ چیزی قابل قبول نیست. رقم بعدی میتواند ۳ یا ۴ و یا ۵ باشد و رقم آخر میتواند ۰ تا ۹ باشد. روی وان نوت میرویم.
ابتدا باید ۲ و رقم دوم میتواند 3 یا ۴ یا ۵ باشد و رقم آخر میتواند ۰ تا ۹ باشد. X به این معناست و رقم سوم است و برای هر کدام از اینها میتواند اینگونه باشد. شما Dial Pattern میتوانید در inbound و outbound و جاهای بعدی استفاده کنید که در جلوتر با آنها کار میکنیم. این توضیحات مربوط به Dial Plan نویسی در مرکز تلفن ایزابل بود.
امکان برقراری اولویت در outbound
نکته بسیار مهمی که من چندین و چند بار تکرار کردم این است که در outbound تنها بخشی است که شما میتوانید اولویت بگذارید. اولویت را هیچ وقت فراموش نکنید.
قطعا زمانی که شما میخواهید تماسهایی را محدود کنید، اینجا اولویتها را به صورت عملی چک کنید. یعنی بعد از اینکه اولویتها را گذاشتید و سعی کردید که ترتیب آنها درست باشد حتماً با استفاده از یک تلفن چک کنید و ببینید که مثلا ۰۹ یا تماسهای خارج از استان و یا تماسهای خارج از کشور بسته شده است یا خیر.
این موارد را به طور دقیق چک کنید تا مطمئن شوید. زیرا دوستانی که به تازگی outbound مینویسند در مرحله آخر چک کردن اولویت را معمولاً فراموش میکنند. شما بعد از اینکه outbound خود را نوشتید حتماً این اولویت را در اینجا در نظر بگیرید.
کاری که میخواهید انجام دهید را در ابتدا بر روی کاغذ بنویسید و طبق همان سناریویی که نوشته شده است پیادهسازی کنید که اشتباه نشود و بعد آن را چک کنید.
به سراغ بخش بعدی آموزش برویم که میخواهیم در رابطه با ترانک، inbound و outbound صحبت کنیم و به صورت عملی پیادهسازی نماییم. چندین بخش از آموزش را شما گذراندهاید و به صورت تئوری ما کار کردهایم و به صورت عملی کار نکردهایم.
میخواهیم یک FXO را برای شما راهاندازی کینم. تماسهای ورودی و خروجی را به صورت کاملا عملی پیادهسازی کنیم. ما را با بخشهای بعدی همراهی کنید.
برای کسب اطلاعات در زمینه ویپ و سانترال با ما همراه باشید…