شبکه نسل پنجم چیست؟ مزایا و زمان ورود به ایران

پیشرفت روز افزون تکنولوژی تنها زمانی کاربرد دارد که اینترنتی با سرعت کافی برای پشتیبانی از آن وجود داشته باشد. به عنوان مثال متاورس و وب ۳.۰ دو مورد از جدیدترین تکنولوژی‌های حال حاضر هستند که حتی کاربرد اصلی آن‌ها به آینده مربوط می‌شود. اینترنت نسل پنجم قرار است سرعت اینترنت را از چیزی که اکنون در اختیار داریم بالاتر ببرد و درب‌های تازه‌ای از شبکه را به سمت ما باز کند. در این مقاله توضیح می‌دهیم اینترنت ۵G چیست، چرا به آن نیاز داریم و چه زمانی در ایران مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

آنچه در این مقاله می خوانید:

شبکه نسل پنجم چیست؟قابلیت‌های اینترنت ۵Gتفاوت نسل چهارم و پنجم شبکهشبکه نسل پنجم چه زمانی وارد ایران خواهد شد؟کلام آخرشبکه نسل پنجم چیست؟
هرچقدر زمان بیشتری سپری می‌شود، حجم داده‌هایی که باید مبادله شوند، افزایش پیدا می‌کند و ارتباطات مجازی هم گسترش پیدا می‌کند. مثلا تا پیش از شیوع کرونا، تعداد محدودی از جلسات کاری به صورت آنلاین برگزار می‌شد، اما با مجازی شدن کسب و کارها، همه افراد به استفاده از فضای مجازی و اپلیکیشن‌ها برای پیش بردن کارهایشان روی آوردند و کاربردهای اینترنت چند برابر شد.
اینترنت ۴G در آینده‌ای نه چندان دور، دیگر نمی‌تواند پاسخگوی نیاز کاربران باشد و به یک جایگزین وسیع‌تر و سریع‌تر نیاز دارد. شبکه نسل پنجم، همان جایگزین است. در واقع ۵G، یک جایگزین سریع‌تر و کاربردی‌تر برای ۴G محسوب می‌شود و قرار نیست قابلیت‌های استثنایی به همراه داشته باشد.
قابلیت‌های اینترنت ۵G
شبکه نسل پنجم قرار است تمام خدمات را به صورت وایرلس در اختیار دستگاه‌هایی که از ۵G پشتیبانی می‌کنند، قرار بدهد. این شبکه امکان اتصال سریع‌تر را فراهم کرده و سرعت پاسخگویی را نیز افزایش داده است؛ در نسل پنجم اینترنت، سرعت واکنش شبکه به شما کم‌تر از ۱ میلی ثانیه خواهد بود!
در ادامه به لیستی از قابلیت‌های اینترنت ۵G اشاره می‌کنیم تا بیشتر با آن آشنا شوید.

انتقال داده‌ها با حداکثر سرعت و در حداقل زمان
ایجاد بستری کاملا ایمن برای تبادل اطلاعات و ارتباطات
ظرفیت بالا و قابلیت پشتیبانی از نیاز کاربران حتی در زمان اوج ترافیک
مقیاس‌پذیری حتی در صورت افزایش تعداد کاربران
بهبود عملکرد برج‌های مخابراتی و دستگاه‌های کاربران در اتصال به اینترنت
مصرف انرژی کم‌تر نسبت به نسل‌های قبلی اینترنت
پشتیبانی از اینترنت اشیاء و فراهم کردن امکان اتصال دستگاه به دستگاه
افزایش چشم‌گیر پهنای باند

هر مشکلی که با اینترنت دارید را در نظر بگیرید و آن را با توجه به لیست بالا بسنجید. احتمالا مشکل مورد نظر شما حل خواهد شد. این موضوع نشان می‌دهد شبکه نسل پنجم تا چه اندازه می‌تواند کاربردی باشد.
تفاوت نسل چهارم و پنجم شبکه
با بررسی ویژگی‌های شبکه نسل پنجم متوجه شدید که نسل جدید اینترنت، خدماتی به ما ارائه می‌دهد که اکنون بخاطر سرعت پایین اینترنت نمی‌توانیم به آن‌ها دسترسی داشته باشیم. پس تا حد زیادی به تفاوت‌های بین دو نسل آخر اینترنت پی برده‌اید. در این بخش ما نیز به صورت شفاف، تفاوت آن‌ها را بررسی می‌کنیم تا درک بهتری از اینترنت ۵G به دست آورید.
اولین تفاوت دو شبکه،‌ در سرعت آن‌هاست. در حال حاضر اینترنت ۴G در بهترین حالت می‌تواند سرعت حدودی ۱۰۰ مگابایت بر ثانیه را ارائه بدهد، اما اینترنت ۵G قرار است سرعت را تا ۲۰۰ برابر افزایش بدهد و آن را به ۲۰ گیگابایت بر ثانیه برساند. البته همانطور که می‌دانید، این عدد در دنیای واقعی کم‌تر خواهد بود؛ اما انتظار می‌رود حداقل سرعت نسل جدید نت، ۵۰ مگابایت بر ثانیه و حداکثر سرعت واقعی آن ۳۰ گیگابایت باشد.
میزان تأخیر در نسل پنجم هم نسبت به نسل چهارم کاهش پیدا می‌کند. در حال حاضر با اینترنت ۴G، تأخیر شبکه اینترنت نزدیک به ۱ ثانیه است، اما با نسل جدید، ماکسیمم مقدار تأخیر ۱ تا ۵ میلی ثانیه خواهد بود. این قابلیت باعث می‌شود ۵G، اینترنت مورد نیاز برای دستگاه‌های موجود در شهرهای هوشمند را تأمین کند.
تفاوت دیگر نسل چهارم و پنجم شبکه به پوشش دهی آن‌ها برمی‌گردد. در حال حاضر اکثر نقاط جهان از پوشش شبکه ۴G‌ برخوردارند و دکل‌های مخابراتی مورد نیاز برای این نسل در تمام نقاط نصب شده است. اما همانطور که می‌دانید، نسل پنجم یک تازه وارد است که هنوز گسترده نشده. در ایالات متحده که بیشترین پوشش ۵G وجود دارد، تنها ۱۰۰ دکل احداث شده و هنوز تا ایجاد پوشش گسترده ۵G، مسیر زیادی باقی است. در نتیجه تا چند سال آینده نمی‌توانیم انتظار پوشش گسترده از شبکه نسل پنجم داشته باشیم. حکومت‌ها و اپراتورها باید برای احداث دکل‌های جدید برنامه‌ریزی کنند تا بتوانند پاسخگوی نیاز کاربران اینترنت باشند.
آخرین تفاوت نسل چهارم و پنجم اینترنت به پهنای باندشان برمی‌گردد. پهنای باند ۵G هم بخاطر استفاده بهینه‌ای که از دکل‌های مخابراتی و طیف‌های موجود دارد، بیشتر خواهد بود. این نسل از اینترنت قرار است خدمات خود را در سه باند مختلف ارائه بدهد که هرکدام از آن‌ها پهنای منحصر به فردی دارند.
شبکه نسل پنجم چه زمانی وارد ایران خواهد شد؟
ما ایرانی‌ها به سرعت پایین اینترنت عادت داریم و هنوز فراموش نکرده‌ایم وقتی تمام مردم دنیا از اینترنت ۴G استفاده می‌کردند، ما با قطع و وصلی E و ۳G بالای صفحه نمایش موبایلمان درگیر بودیم. البته که اکنون در اکثر نقاط کشور، پوشش ۴G وجود دارد و خبر خوب این است که زیرساخت‌های مورد نیاز برای استفاده گسترده از ۵G هم فراهم است. شبکه ایرانسل اکنون از اینترنت نسل پنجم پشتیبانی می‌کند، اما برای استفاده از آن باید موبایل یا مودم شما از نسل جدید پشتیبانی کند، در پوشش شبکه ۵G قرار داشته باشید و همچنین سیمکارتتان هم قابلیت دریافت سیگنال‌های این شبکه را داشته باشد.
در حال حاضر دکل‌های ۵G ایرانسل در بعضی از نقاط تهران راه‌اندازی شده‌اند و خدمات نسل پنجم را ارائه می‌دهند. این اپراتور، در آینده‌ای نه چندان دور، پوشش ۵G را در اکثر نقاط کشور ارائه می‌دهد و سایر اپراتورها هم از شبکه نسل پنجمن پشتیبانی خواهند کرد. پیشبینی می‌شود تا سال آینده (۱۴۰۲)،‌۱۰ درصد از کاربران ایرانی اینترنت، به شبکه نسل پنجم دسترسی داشته باشند.
کلام آخر
در این مقاله به شبکه نسل پنجم اینترنت پرداختیم. گفتیم ۵G بیشتر از اینکه یک شبکه تازه باشد، بروزرسانی است که روی ۴G ارائه شده است. با استفاده از سرعت اینترنت تازه، ما می‌توانیم اطلاعات را سریع‌تر از قبل به اشتراک بگذاریم و آن‌ها را مبادله کنیم. همچنین امکان حضور در مدرن‌ترین فضاهای تکنولوژی مانند متاورس را به دست خواهیم آورد.برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سانترال ، ویپ و شبکه با ما همراه باشید…

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید