آشنایی با مهمترین تجهیزات راه اندازی شبکه های کامپیوتری
همانطور که می دانید با ورود تکنولوژی اینترنت به فضای زندگی و کاری بشر سبب شد که دنیای ارتباطات دچار تحول شگرفی شود. به گونه ای که امروزه اکثر ما برای ارتباطات سریع تر و جامع تر از شبکه های کامپیوتری استفاده می کنیم. استفاده زیاد از این شبکه ها سبب شد یک سوال مهم در ذهن کاربران شکل گیرد که برای راه اندازی شبکه های کامپیوتری به چه تجهیزاتی نیاز داریم؟
آنچه در این مقاله می خوانید:
آشنایی با مهمترین تجهیزات راه اندازی شبکه های کامپیوتریشبکه کامپیوتری چیست؟مزایای شبکه باسیم یا همان سیمی چیست؟مزایای شبکه بی سیم چیست؟مهم ترین تجهیزات جهت راه اندازی شبکه های کامپیوتری چیست؟انواع تجهیزات شبکه های کامپیوتریمعرفی تجهیزات پسیو شبکه های کامپیوتریمعرفی تجهیزات اکتیو شبکه های کامپیوتریراه اندازی شبکه کامپیوتر خانگیآشنایی با مهم ترین تجهیزات جهت راه اندازی شبکه های کامپیوتری با مجموعه Dnet
از این رو ما نیز در این مطلب به معرفی مهم ترین تجهیزات جهت راه اندازی شبکه های کامپیوتری می پردازیم. البته قبل از معرفی این تجهیزات، به طور مختصر شبکه های کامپیوتری و کاربرد آن ها را توضیح می دهیم و سپس، مهم ترین تجهیزات جهت راه اندازی شبکه های کامپیوتری را معرفی می نماییم.
حال اگر تمایل دارید اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید می توانید با ما در ادامه مطلب همراه باشید.
شبکه کامپیوتری چیست؟
این شبکه متشکل از دو یا چند کامپیوتر است که به هم متصل شده اند. اتصال این کامپیوترها به گونه ای است که می توان اطلاعات و داده ها را بین آن ها رد و بدل کرد. البته برای اینکه این شبکه به درستی کار کند نیازمند برخی تجهیزات مهم هستید.
لازم به ذکر است بدانید قبل از اینکه تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی شبکه های کامپیوتری را فراهم کنید در ابتدا باید بدانید به چه نوع شبکه ای نیاز دارید.
به طور کلی شبکه های کامپیوتری به دو نوع بی سیم و با سیم تقسیم می شوند که هر کدام از آن ها مزایا و معایبی دارند.
مزایای شبکه باسیم یا همان سیمی چیست؟
پهنای باند و امنیت بالاتر.
سرعت بیشتر.
برای هر نوع ترافیکی اعم از دیتا، صوتی و تصویری مناسب است.
راه اندازی این شبکه برای ترافیک های صوتی و تصویری الزامی است. یعنی در زمان راه اندازی دوربین های مداربسته تحت شبکه و همچنین سیستم های تلفنی ویپ حتماً باید این نوع شبکه، نصب شود.
داشتن سرعت یکسان در تمام زمان ها.
دسترسی آسان و راحت بدون اینکه به اضافه کردن کارت شبکه بی سیم نیاز باشد.
احتمال قطع شدن کمتر.
تداخل نداشتن امواج
نگهداری آسان تر.
البته این نوع شبکه ها قابل جابجایی نیستند.
مزایای شبکه بی سیم چیست؟
راه اندازی ساده تر و آسان تر
قابلیت جابجایی آسان تر و سریع تر
مهم ترین تجهیزات جهت راه اندازی شبکه های کامپیوتری چیست؟
طبیعتا وقتی شبکه ها متنوع هستند تجهیزاتی که برای راه اندازی آن ها نیاز می باشد هم، متفاوت است. در این راستا باید بگوییم تجهیزات مورد نیاز برای شبکه های باسیم شامل موارد زیر است:
کابل شبکه
سوئیچ شبکه
رک
رک ایستاده و تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی شبکه بی سیم عبارتند از:
اکسس پوینت
کارت شبکه بی سیم
انواع تجهیزات شبکه های کامپیوتری
اید این نکته را یادآوری کنیم تجهیزاتی که در راه اندازی این شبکه ها مورد استفاده قرار می گیرند به دو بخش زیر تقسیم می شوند:
تجهیزات غیرفعال شبکه یا پسیو: این نوع تجهیزات شبکه برای کار کردن نیازی به توان الکتریکی برق ندارند. از جمله این تجهیزات می توان به انواع کابل، داکت یا همان کانال ها، رک و کانکتورها و اتصالات اشاره نمود.
تجهیزات فعال شبکه یا اکتیو: این تجهیزات برعکس تجهیزات پسیو، برای عملکردشان به توان الکتریکی برق نیاز دارند. از جمله این تجهیزات می توان به سوئیچ ها، کارت شبکه، مسیریاب، دیوار آتش یا فایروال، مبدل فیبر نوری و پرینت سرور اشاره نمود.
معرفی تجهیزات پسیو شبکه های کامپیوتری
همان طور که اشاره نمودیم این تجهیزات برای انتقال اطلاعات و داده ها به هیچ نوع جریان الکتریکی نیاز ندارند.
فیبر نوری: از فیبر نوری برای انتقال داده ها و سیگنال هایی که در زمان انتقال در مسافت های طولانی به سرعت بالاتر و بدون افت نیاز دارند استفاده می شود.
کابل شبکه: کابل یکی از مهم ترین تجهیزات جهت راه اندازی شبکه های کامپیوتری است. از این وسیله در خطوط تلفنی و نتورک های کامپیوتری استفاده می شود.
سوکت یا کانکتور: سوکت یا کانکتور فیبر نوری قطعه ای است که از آن برای اتصال فیبر نوری به سایر دستگاه ها و تجهیزات مورد نیاز استفاده می شود.
کانکتور: این قطعه از دیگر تجهیزات مهم برای راه اندازی شبکه های کامپیوتری است که برای اتصالات میان تجهیزات شبکه استفاده می شود.
رک شبکه: رک، محفظه ای فلزی است که در آن مجموعه ای از تجهیزات نگهداری می شود و همچنین شامل هواکش، قفل و چرخ است. در مواقعی که تعداد سوئیچ ها و رک های شبکه زیاد شوند به فضایی برای نگهداری آنها نیاز داریم که این فضا همان رک است. رک ها به دو نوع دیواری و ایستاده تقسیم می شوند که بسته به نیاز شبکه دارای ابعاد مختلفی هستند.
پچ پنل: پچ پنل ها نیز از دیگر تجهیزاتی هستند که در رک نگهداری می شوند. وظیفه آنها، جمع آوری کابل های محفظه است.
کانکتور فیبر نوری معرفی تجهیزات اکتیو شبکه های کامپیوتری
این تجهیزات برای انتقال سیگنال و دیتا به جریان برق نیاز دارند.
روتر: یکی دیگر از مهم ترین تجهیزات جهت راه اندازی شبکه های کامپیوتری، روتر است که نقش آن، شناسایی آی پی ها و همچنین برقراری ارتباط بین شبکه های مختلف است.
سوئیچ شبکه: این قطعه یکی از عناصر اصلی شبکه ها است چرا که سبب می شود چند کاربر به طور همزمان از طریق یک شبکه، داده های خود را ارسال کنند بدون اینکه سرعت ارسال داده های یک کاربر بر سرعت ارسال داده های کاربران دیگر، تاثیر بگذارد. علاوه بر این، سوئیچ می تواند مانند روتر، سبب برقراری ارتباط چند شبکه شود.
اکسس پوینت: این قطعه به برقراری ارتباط کامپیوترها در شبکه های بی سیم کمک می کند.
مودم: مودم یکی از معروف ترین تجهیزات شبکه است که از آنها برای برقراری ارتباط از طریق اینترنت استفاده می شود.
اکسس پوینتراه اندازی شبکه کامپیوتر خانگی
یکی از پرکاربردترین انواع شبکه های کامپیوتری، شبکه های کامپیوتری خانگی است. مهم ترین ویژگی این شبکه ها که آن را از سایر شبکه های کامپیوتری متمایز کرده است نیاز به تجهیزات سخت افزاری و دستگاه های کم و عدم نیاز به اقدامات گسترده برای راه اندازی آنها است. مثلاً در این شبکه ها نیازی به نصب ftp سرور یا میل سرورها نمی باشد. در صورتی که راه اندازی این سرورها در شبکه های کامپیوتری سازمانها، ضروری است.
راه اندازی شبکه های کامپیوتری خانگی بستگی به نوع و تعداد دستگاه دارد که با توجه به این موارد می توان شبکه های وایرلس و LAN را راه اندازی کرد. در صورتی که قصد راه اندازی شبکه وایرلس دارید فقط به یک مودم یا همان روتر نیاز دارید. ولی برای نوع دیگر ابتدا به کابل کشی و سپس، تنظیم ip نیاز است.
آشنایی با مهم ترین تجهیزات جهت راه اندازی شبکه های کامپیوتری با مجموعه ISG
مجموعه معتبر ISG با داشتن سالها تجربه تخصصی در زمینه آموزش، نصب و راه اندازی و فروش انواع شبکه و تجهیزات شبکه یکی از بهترین مراجع برای ارائه این قبیل اطلاعات و خدمات است. بنابراین برای دریافت جدیدترین اطلاعات در زمینه تجهیزات شبکه می توانید با این مجموعه تماس بگیرید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سانترال ، ویپ و شبکه با ما همراه باشید…