آنچه در این مقاله می خوانید:
آشنایی با انواع کانکتور شبکه معرفی انواع کانکتور شبکه نقش کانکتور شبکه در پهنای باندجمع بندی
آشنایی با انواع کانکتور شبکه
انواع کانکتور شبکه به عنوان اتصال دهنده اجزاء مختلف در شبکه به کار گرفته می شوند و در واقع این قطعات رابط فیزیکی برای رایانه ها، هاب ها و روترها محسوب می شوند. هریک از انواع این محصول از مشخصه ها و ویژگی های منحصر به فردی برخوردار هستند و برای به کارگیری در مورد مخصوصی طراحی و ساخته شده اند.
کانکتور به معنی اتصال دهنده است.
معرفی انواع کانکتور شبکه
کانکتورهای شبکه موجود در بازار را می توان به سه گروه تقسیم بندی نمود. کانکتور سوکت یا USB، کانکتور BNC، کانکتور Rj-45، کانکتور نوع F، کانکتور ST و SC و کانکتور MT-RJ. در ادامه هر یک از این انواع معرفی شده و کاربردهای آن ها تشریح می گردد.
کانکتور سوکت یا USB:
کانکتور سوکت یا USB اصلی ترین کانکتور مورد استفاده برای شبکه هستند. این نوع از انواع کانکتور شبکه، برای ایجاد اتصال بین کامپیوتر با سایر لوازم شبکه استفاده می شود. برخی از انواع کابلهای شبکه مانند Cat4 و Cat5 به وسیله کانکتور USB به تجهیزات دیگر موجود در شبکه متصل میگردند.
USB ها یکی از شناخته شده ترین انواع کانکتورهای شبکه محسوب می شود.
Universal Serial Bus یا USB یک استاندارد رایانه ای است که برای اتصال وسایل جانبی به کامپیوتر طراحی شده است.
انتظار می رود این پورت جایگزین پورت های سریال و موازی شود. از یک پورت USB برای اتصال حداکثر ۱۲۷ دستگاه جانبی مانند موس، مودم، صفحه کلید، دوربین دیجیتال، چاپگر، اسکنر، پخش کننده MP3 و… به کامپیوترمی توان استفاده کرد. سوکت ها از نصب Plug-and-Play و اتصال داغ نیز پشتیبانی می کنند.
کانکتور BNC:
کانکتور BNC نوعی از محصولات کانکتور محسوب می گردند که از آنها برای ایجاد اتصال بین دوربینهای آنالوگ و DVR استفاده میشود. BNC ها به همراه کابلهای RJ مورد استفاده قرار میگیرند و در سه نوع متفاوت ساخته شده اند و در دسترس قرار دارند. در نوع اول از انواع کانکتور شبکه سری BNC، مغزی کابل فوق الذکر توسط هویه و لحیم کاری به کانکتور متصل می گردد.
کانکتور BNC برای اتصال دوربین آنالوگ مورد استفاده قرار می گیرد.
این محصول با نام کانکتور لحیمی شناخته می شود و از اتصال بسیار محکمی برخوردار است. در نوع دوم، قسمت سری کابل به کانکتور پیچ می شود و به آن کانکتور پیچی گفته می شود. نوع سوم BNC تحت عنوان کانکتور پرسی در بازار عرضه می شود و در این محصول نوع اتصال کابل به کانکتور از طریق پرس نمودن آن صورت می گیرد.
کانکتور Rj-45:
کانکتور Rj-45 که مخفف عبارت Registered Jack است شباهت زیادی به کانکتور Rj-11 دارد. رابط RJ-45 یک رابط هشت سیم است که معمولاً برای اتصال رایانه ها به یک شبکه محلی (LAN)، به ویژه شبکه های اترنت مورد استفاده قرار می گیرد.
این محصول از نظر ابعاد بزرگتر از اتصالات متداول RJ-11 هستند و می توان RJ-45 را برای اتصال برخی از انواع تجهیزات تلفنی مورد استفاده قرار داد.
کانکتور Rj-45 برای ایجاد اتصالات در کابل LAN مورد استفاده قرار می گیرد.
کانکتور نوع F:
یکی از اقتصادی ترین انواع کانکتور شبکه، کانکتور است که F نوعی اتصال دهنده RF می باشد و به طور معمول برای اتصال کابل تلویزیون ماهواره ای در سراسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد.
اتصال دهنده های F علی رغم مقرون به صرفه بودن عملکرد خوبی تا ۱ گیگاهرتز دارند. یکی از دلایل ارزان بودن این محصول، استفاده از سیم مرکزی کابل کواکسیال به عنوان پایه اتصال دهنده نر است.
کانکتور نوع F برای اتصال آنتن ماهواره ای مورد استفاده قرار می گیرد.
بدنه اتصال دهنده نر به طور معمول در معرض نوار بیرونی قرار می گیرند. کانکتورهای ماده دارای یک نخ ۳ / ۸-۳۲ هستند. اکثر اتصالات نر دارای یک حلقه اتصال رشته ای متناسب هستند.
کانکتور ST و SC:
کانکتور ST و SC نوعی از این محصولات هستند که در شبکه های فیبر نوری مورد استفاده قرار می گیرند. بخش های شبکه فیبر نوری همواره نیاز به دو کابل فیبری دارند؛ یکی برای انتقال داده و دیگری برای دریافت اطلاعات. در هر انتهای کابل فیبر یک فیش نصب شده است که می تواند در آداپتور شبکه، توپی یا سوئیچ قرار گیرد.
انواع کانکتور شبکه ST و SC در شبکه های فیبر نوری مورد استفاده قرار می گیرند.
انواع کانکتور شبکه به کار گرفته شده در آمریکا و اروپا از نوع ST و SC است. در آمریکای شمالی، در بیشتر موارد کابل ها از یک اتصال SC مربع استفاده می کنند که وقتی وارد یک گره می شود یا به کابل فیبر دیگری متصل می شود، در جای خود قفل می گردد. در کشورهای اروپایی اتصال دهنده ST جایگزین نوع پیش گفته شده است.
کانکتور MT-RJ:
اتصالات MT-RJ با کابل های فیبر نوری تک حالته و چند حالته مورد استفاده قرار می گیرند. کانکتورهای MT-RJ با یک محفظه پلاستیکی ساخته شده اند و از طریق پین های راهنمای فلزی و فروس های پلاستیکی تراز بندی دقیقی را ارائه می کنند. همچنین این کانکتورها برای اترنت نیز کارایی قابل قبولی دارند.
کانکتور MT-RJ به همراه کابل های تک حالته و چند حالته به کار گرفته می شوند.
نقش کانکتور شبکه در پهنای باند
انواع کانکتور شبکه نقش بسیار مهمی در افزایش سرعت شبکه و ارتقاء راندمان آن بازی می کنند. همزمان با پیشرفت تکنولوژی و ورود کابل های پیشرفته و مترقی به بازار، کانکتورها نیز ارتقاء می یابند تا توازن لازم در شبکه حفظ گردد. بهبود در ساخت و تولید کانکتورها سبب افزایش کیفیت و سرعت در شبکه گشته و شبکه را در حالت پایدار نگه می دارد.
جمع بندی
کانکتورها قطعات فیزیکی هستند که به عنوان رابط و اتصال دهنده در شبکه ها مورد استفاده قرار می گیرند. این قطعات خود دارای انواع متفاوتی هستند که برای کاربردهای گوناگونی طراحی و ساخته شده اند.
در این نوشتار شش نوع کانکتور موجود در دسترس و کارایی هر یک تشریح گردیده است که عبارتند از کانکتور سوکت یا USB، کانکتور BNC، کانکتور Rj-45، کانکتور نوع F، کانکتور ST و SC و کانکتور MT-RJ.هر یک از انواع کانکتور شبکه صرفا برای استفاده در موارد خاص قابلیت استفاده و کارایی دارند و به کارگیری از آنها به عنوان جایگزین سایر انواع کانکتور غیرممکن است.
ضمناً شما می توانید جهت خرید این محصول از فروشگاه آنلاین ISG دیدن فرمایید و از مشاوره کارشناسان ما در زمینه های مختلف مانند نصب و راه اندازی سانترال،تلفن های ویپ،پکیج های آموزشی،کلاس های آموزشی حضوری و غیر حضوری بهرمند شوید.