WPA3 چیست و نحوه عملکرد آن چگونه است؟
WPA3 یک نوع پروتکل امنیتی دارای استاندارد به روز شده بوده که امنیت بالاتری را برای کاربران هنگام مواجهه با خطر هک داده و اطلاعات فراهم می کند. برای اینکه از به خوبی بدانید WPA3 چیست، لازم است که با نحوه عملکرد آن آشنا شوید. عملکرد این نوع سیستم به گونه ای است که از هک شدن داده ها جلوگیری کرده یا روند هک کردن را مشکل می سازد.
آنچه در این مقاله می خوانید:
WPA3 چیست و نحوه عملکرد آن چگونه است؟نحوه عملکرد WPA3:ویژگی ها و قابلیت های پروتکل امنیتی WPA3:پروتکل امنیتی WPA2 چیست؟تفاوت استانداردهای WPA2 و WPA3 درچیست؟کلام آخر:
پروتکل امنیتی WPA3 کدگذاری شده
نحوه عملکرد WPA3:
WPA3 تنها برای دستگاه های وایرلس مناسب بوده و دستگاه هایی که با این سیستم سازگار نباشند، نمی توانند از آن استفاده کنند. به طور کلی WPA3 معمولا از سیستم امنیتی handshake استفاده می کند که وظیفه این سیستم اطمینان یافتن از درست عمل کردن دستگاه هایی است که به وای فای وصل می شوند.
عملکرد WPA3 به گونه ای است وقتی شما به یک شبکه عمومی متصل شوید، ترافیک بین دستگاه ها و نقاط دستیابی وای فای توسط این نوع استاندارد رمزنگاری شده و مانع از هک شدن اطلاعات شما می شود. این موضوع باعث می شود که شبکه های وای فای امن تری داشته باشیم.
نحوه اتصال دستگاه ها به وای فای
ویژگی ها و قابلیت های پروتکل امنیتی WPA3:
امنیت ارتقا یافته برای دستگاه های اینترنت اشیاء: تجهیزاتی که فاقد نمایشگر هستند مانند لامپ های هوشمند، تجهیزات وایرلس و اسپیکرهای هوشمند، باعث می شوند تا ما کارهای روزمره را بهتر انجام دهیم. از طرفی هم گاهی اتصال به این نوع تجهیزات با مشکل روبرو می شود که سیستم WPA3 این امر را برای ما آسان می سازد چرا که این نوع پروتکل دارای سیستم اتصال یک طرفه بوده که باعث می شود اتصال راحت تر انجام شود. اتصال آسان به شما کمک می کند تا بهتر بدانید WPA3 چیست.
کدگذاری قوی تر: این نوع پروتکل از الگوریتم کدگذاری بسیار بالایی برخوردار است که با توجه به دارا بودن ویژگی امنیتی ۱۹۲ بیتی، با الگوریتم امنیتی CNSA هم راستا می باشد. الگوریتم امنیتی CNSA بسیار قوی بوده و توسط کمیته سیستم های امنیتی ملی آمریکا تایید شده است.
کدگذاری قوی با پروتکل امنیتی WPA3
محافظت از داده ها و اطلاعات در برابر حملات فراگیر: این نوع پروتکل از تکنیکی استفاده می کند که در برابر حملات آسیب پذیر نبوده و با رد و بدل کلید واژه امنیتی بین دیوایس و اکسس، امنیت را به شکل قابل توجهی افزایش می دهد. محدودیت هایی که پروتکل امنیتی WPA3 برای جلوگیری از حدس پسوردها اعمال می کند به گونه ای است که حتی شبکه هایی که دارای پسوردهای ضعیف هستند هم به خوبی محافظت شده و کاربران غیر مجاز اجازه دسترسی به پسوردهای آنها را ندارد.
شبکه های وای فای عمومی امن: امروزه بیشتر مکان های عمومی از جمله کافه ها، رستوران ها، فرودگاه ها و… دارای شبکه وای فای عمومی هستند که برخی رمز عبور هم ندارند. با بهره مندی این نوع وای فای ها از پروتکل امنیتی WPA3، می توانید با خیال راحت به وای فای ها متصل شوید چرا که هر کدام از دیوایس ها با شبکه وای فای عمومی به شکل جداگانه رمزگذاری شده و اطلاعات شخصی شما در دسترس هکرها قرار نمی گیرد. امنیت وای فای های عمومی می تواند تاثیر بسیاری روی این موضوع که WPA3 چیست، داشته باشد.
WPA3 دارای مقیاس بزرگ اینترنتی است: این نوع پروتکل با توجه به دارا بودن امنیت ۱۹۲ بیتی و اجرای خاص سرور، حفاظت بهتری را ارائه می دهد که این امر موجب شده اغلب در نهادهای دولتی، شرکت های بزرگ و مکان های حساس امنیتی مورد استفاده قرار گیرد. همچنین پروتکل امنیتی ۱۹۲ بیتی یک گزینه اختیاری است و در حال حاضر وای فای از امنیت ۱۲۸ بیتی استفاده می کند. مراکزی که نیاز دارند از سطح امنیتی بالاتر استفاده کرده و رمزنگاری قوی تری داشته باشند، می توانند گزینه امنیت ۱۹۲ بیتی را انتخاب کنند.مقیاس بزرگ اینترنتی با بهره مندی از پروتکل های امنیتی
پروتکل امنیتی WPA2 چیست؟
این نوع پروتکل از الگوریتم امنیتی CCMP استفاده کرده و از امنیت قابل توجهی در هنگام اتصال به یک شبکه بسته وای فای، برخوردار می باشد. این نوع پروتکل هم از رمزنگاری استفاده کرده که از هک شدن داده های شما جلوگیری می کند. در حال حاضر شبکه های بسیاری از این نوع پروتکل استفاده می کنند چرا که این استاندارد به دلیل به روز رسانی های مداوم که تاکنون انجام شده، هنوز هم امن می باشد.
از طرفی هم پروتکل WPA2، تنها برای شبکه های خانگی مناسب بوده و برای شبکه های بزرگ سازمانی ممکن است از نظر هک شدن و آسیب دیدن، خطرناک باشد. این مشکل بزرگ سبب شد تا برخی کاربران در جستجوی این امر باشند که WPA3 چیست.
خطر هک شدن اطلاعات شخصی بر اثر اتصال به وای فای های عمومی
تفاوت استانداردهای WPA2 و WPA3 درچیست؟
از نظر فنی، هر دو استاندارد به عنوان مجوزهای سخت افزاری شناخته شده اند که سازندگان دستگاه های مختلف لازم است برای استفاده از این دو استاندارد درخواست دهند. ولی از طرفی هم تقریبا ۱۴ سال از رونمایی استاندارد امنیتی WPA2 گذشته و کمی قدیمی شده است. همچنین استاندارد امنیتی WPA3 از امنیت بسیار بالاتری برخوردار بوده و بر خلاف استاندارد امنیتی WPA2، برای امنیت شبکه های بزرگ سازمانی کاملا مناسب می باشد.
در صورتیکه پروتکل امنیتی WPA2 قادر به ایمن ساختن شبکه های بزرگ سازمانی در برابر حملات جستجوی فراگیر، حملات آفلاین و هک شدن نمی باشد. رونمایی از پروتکل امنیتی WPA3 همراه با پنج ویژگی که ذکر شد، باعث برتر شناخته شدن این نوع استاندارد نسبت به پروتکل امنیتی WPA2 شد.
اتصال ایمن با پروتکل امنیتی WPA3
کلام آخر:
بنابراین پروتکل امنیتی WPA3 با افزودن قابلیت های بیشتر به فرآیند رمزگذاری خود، امنیت سیستم را به شکل قابل توجهی افزایش داد. این ویژگی برای شبکه های خانگی کمتر حائز اهمیت است ولی برای مراکز دولتی، دفاعی و صنعتی بسیار مناسب می باشد. با این زمانی پروتکل امنیتی WPA3 رواج پیدا کرده و استفاده عمومی از آن رخ می دهد که استانداردهای موجود ارتقا یافته یا با استانداردهای جدید تعویض شوند.
اگر شما از امنیت شبکه خانگی خود هم ناراضی هستید، می توانید استاندارد فعلی خود را با استاندارد WPA3 عوض کنید چرا که این نوع استاندارد جهت بهبود لایه دفاعی یک شبکه در برابر حملات طراحی شده است. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد این موضوع که WPA3 چیست، می توانید به سایت ما مراجعه کنید.