دستورات شبکه در لینوکس به چه صورت است؟
ویژگی های منحصر به فرد سیستم عامل لینوکس سبب شد امروزه اغلب افراد از کاربران مبتدی گرفته تا برنامه نویسان حرفه ای از این نوع سیستم عامل برای شبکه خود استفاده کنند. اما تمام شبکه ها نیاز به پیکربندی، ایجاد امنیت و مانیتور کردن نیاز دارند که این موارد بر عهده مدیر شبکه می باشد. در واقع، تمام شبکه ها چه شبکه های کوچک و چه بزرگ به تنظیمات نیاز دارند. لذا شبکه هایی که دارای سیستم عامل لینوکس هستند هم از این قاعده مستثنی نمی باشند.
آنچه در این مقاله می خوانید:
دستورات شبکه در لینوکس به چه صورت است؟
نامگذاری دستورات شبکه در لینوکس انواع دستورات شبکه در لینوکس دستور ifconfig چیست؟دستور iwconfig چیست؟دستور ping چیست؟دستور arp چیست؟دستور netstat چیست؟دستور route چیست؟دستور ssh چیست؟دستور traceroute چیست؟دستور scp چیست؟دستور dig چیست؟آشنایی با انواع دستورات شبکه در لینوکس
به همین دلیل کاربران تمایل دارند با دستورات شبکه در لینوکس آشنا شوند. در این راستا باید بگوییم در شبکه های بر پایه لینوکس، برای تنظیمات و پیکربندی شبکه، تنظیمات و ابزارهای مختلف وجود دارد که ما قصد داریم در این مطلب، پرکاربردترین دستورات شبکه در لینوکس را معرفی کنیم. حال اگر تمایل دارید اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید می توانید با ما در ادامه مطلب همراه باشید.
نامگذاری دستورات شبکه در لینوکس
قبل از اینکه در مورد دستورات شبکه در لینوکس صحبت کنیم ابتدا چگونگی نامگذاری اینترفیس های شبکه را توضیح می دهیم. در این راستا باید بگوییم نحوه نامگذاری اینترفیس های لینوکس بر اساس نوع اینترفیس است. به این صورت که برای نامگذاری کارت اترنت کلاسیک این شبکه از eth استفاده می شود. بنابراین به کارت شبکه اترنت اول، eth 0 و به دومی ۱ eth می گویند.
ولی نامگذاری اینترفیس ها تغییر کرد به گونه ای که در روش جدید از دو حرف اول آن ها نام اینترفیس انتخاب شد. مثلاً کارت شبکه وایرلس را با WLAN نشان می دهند.
انواع دستورات شبکه در لینوکس
از آنجایی که شبکه در سیستم عامل لینوکس بسیار مهم می باشد تنظیماتی که برای این شبکه صادر می شود هم بسیار مهم است. از جمله دستوراتی که در شبکه لینوکس با آن مواجه می شوید عبارتند از:
دستور ifconfig
دستور iwconfig
دستور ping
دستور arp
دستور netstat
دستور route
دستور traceroute
دستور whois
دستور host
دستور dig
دستور tcpdump
دستور ifconfig چیست؟
یکی از رایج ترین دستوراتی که برای شبکه لینوکس ارائه می شود دستور ifconfig است. این دستور به کاربر این امکان را می دهد انواع اطلاعات اعم از کارت شبکه، مک آدرس و … را مشاهده کند. به طور کلی از این دستور به منظور تنظیم و کنترل تمام کارت های شبکه، تنظیمات پیکربندی IP و اتصال به شبکه در لینوکس استفاده می شود. در صورتی که تنظیمات شبکه خود را بر اساس این دستور انجام دادید کامپیوتر شما بعد از راه اندازی به حالت اول خود برمی گردد.
اگر از شبکه باسیم استفاده می کنید اطلاعات کارت اترنت و سایر کارت های شبکه با علامت اختصاری eth نشان داده می شود. در صورتی که شبکه شما از نوع بی سیم باشد این اطلاعات دارای علامت wlan می باشند. eth0 نشان دهنده کارت شبکه با سیم و wlan0 نشان دهنده کارت شبکه بی سیم است.
دستور iwconfig چیست؟
این دستور به کارت شبکه وایرلس اختصاص دارد و اطلاعات مربوط به آن را ارائه می دهد. به عبارت دیگر، با در دست داشتن مشخصات کارت شبکه وایرلس می توانید اقدام به تعویض نود کارت شبکه نمایید. لازم به ذکر است بدانید برای هر کارت شبکه ای که دارید دستور خاصی ارائه می شود.
دستور ping چیست؟
یکی دیگر از پرکاربردترین دستورات شبکه در لینوکس، دستور ping می باشد. عموماً از این دستور برای چک کردن اتصال بین دو نود استفاده می شود. به عنوان مثال، یکی از مهم ترین کاربردهای این دستور، این است که کاربران از اتصال رایانه خود به اینترنت یا شبکه اطمینان حاصل می کنند. به طور کلی، وظیفه این دستور، ارسال چند بسته یا پکت تست است تا با آن ها ارتباط بین چند نقطه را امتحان کند. نحوه ارتباط این دستور با سایر میزبان ها از طریق پروتکل ICMP می باشد.
دستور arp چیست؟
در صورتی که قصد بررسی وضعیت ارتباطات اترنت و آی پی شبکه را دارید از این دستور استفاده می شود.
دستور netstat چیست؟
این دستور به شما این امکان را می دهد به لیستی از کانکشن های شبکه دسترسی یابید. همچنین با این دستور می توانید وضعیت پورت های میزبان را چک کنید. چرا که دستور netstat به تمام پورت هایی که میزبان به آن متصل است دسترسی دارد.
از طرف دیگر از این دستور می توانید در مواقعی استفاده کنید که فکر می کنید با اجرا شدن ابزاری روی سیستم، اطلاعات سیستم شما به خطر می افتد. به طور کلی، این دستور، نشان می دهد وضعیت اتصالات و سوکت های شبکه شما به چه صورت است.
دستور route چیست؟
اسم این دستور از روتر یا مسیریابی گرفته شده چرا که وظیفه این دستور نیز، مسیریابی شبکه است. به طور کلی، این دستور، نشان دهنده تمام routing tableهای سرور شما است.
دستور ssh چیست؟
کاربرد این دستور به منظور برقراری ارتباط بین دو هاست از راه دور و با استفاده از اینترنت است.
دستور traceroute چیست؟
اگر می خواهید بدانید بسته شما برای رسیدن به مقصد از کدام میزبان عبور کرده از این دستور استفاده می شود. به عبارت دیگر، از این دستور برای بررسی کردن مسیر یک پکت از مبدا به مقصد است.
دستور scp چیست؟
در صورتی که می خواهید فایل دو هاست را از راه دور و با استفاده از اینترنت، کپی کنید از این دستور استفاده می کنید.
دستور dig چیست؟
این دستور یکی دیگر از پرکاربردترین دستورات شبکه در لینوکس است که نام دیگر آن، کاوشگر اطلاعات دامنه می باشد. وظیفه این دستور، جستجوی رکوردهای DNS و بررسی رکوردهای NS می باشد.
اگر می خواهید از سیستم عامل لینوکس استفاده کنید و اطلاعات خود را در مورد دستورات شبکه این سیستم عامل افزایش دهید می توانید با کارشناسان حرفه ای و متخصص مجموعه ما تماس بگیرید.برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سانترال ، ویپ و شبکه با ما همراه باشید…