معنی هرتز، مگاهرتز و گیگاهرتز در شبکه های وایرلس

فرکانس‌های رادیویی ارتباطات شبکه‌های بی‌سیم برحسب هرتز (Hz) اندازه‌گیری می‌شوند و ممکن است از درک نحوه کارکرد این فرکانس‌های بالا متعجب شوید.

در ارتباطات بی‌سیم عبارت Hz ( که پس از ابداع آن توسط دانشمند آلمانی به نام هنریش هرتز در قرن 19 هرتز تلفظ می شود) به فرکانس انتقال سیگنال های رادیویی برحسب سیکل بر ثانیه (تعداد نوسان‌ها در ثانیه) اشاره دارد:

یک هرتز معادل یک نوسان (چرخش یا سیکل) در ثانیه است.
یک مگا هرتز معادل یک کیلیون نوسان در ثانیه است (یا یک‌میلیون هرتز).
یک گیگاهرتز معادل یک میلیارد نوسان در ثانیه است (یا هزار مگاهرتز).شبکه‌های کامپیوتری در فرکانس‌های انتقال مختلفی کار می‌کنند که به فناوری مورد استفاده توسط آن‌ها بستگی دارد. همچنین شبکه‌های بی‌سیم در محدوده‌ای از فرکانس‌های باند در عوض یک فرکانس دقیق کار می‌کنند.
شبکه‌ای که از ارتباطات رادیویی بی‌سیم فرکانس بالا استفاده می‌کند الزاماً سرعت‌های بیشتری نسبت به شبکه‌های بی‌سیم فرکانس پایین ارائه نمی‌دهد.

ارتباطات وای فای 2.4 و 5 گیگاهرتزی

تمامی شبکه‌های وای فای در باندهای فرکانسی 2.4 یا 5 گیگاهرتزی کار می‌کنند. این‌ها محدوده‌هایی از فرکانس‌های رادیویی هستند که برای ارتباطات عمومی (یعنی بدون نظارت هستند در بسیاری از کشورها مورداستفاده قرار می‌گیرند.


باندهای فرکانسی شبکه‌های وای فای 2.4 گیگاهرتزی از فرکانس پایین 2.412 گیگاهرتزی در سمت پایین تا فرکانس 2.472 گیگاهرتزی در انتهای بالایی متغیر هستند (البته باند اضافی دیگری با پشتیبانی محدود نیز در این محدوده قرار دارد که تنها در کشور ژاپن استفاده می‌شود).
استانداردهای وای ای در این محدوده از 802.11b شروع و تا آخرین استاندارد یعنی 802.11ac ادامه دارد و تمامی شبکه‌های وای فای 2.4 گیگاهرتزی این باندهای سیگنال مشابه را با یکدیگر به اشتراک می‌گذارند و با یکدیگر سازگاری دارند.
فناوری وای فای کار خود را با به‌کارگیری فرکانس‌های رادیویی 5 گیگاهرتزی با استفاده از استاندارد 802.11a آغاز کرده است اگرچه بخش اصلی آن‌که در منازل استفاده می‌شود تنها با استاندارد 802.11n شروع می‌شود. باندهای فرکانسی وای فای 5 گیگاهرتزی از فرکانس‌های 5.170 تا 5.82 گیگاهرتز متغیر است (البته برخی باندهای اضافی پایین‌تر نیز وجود دارد که تنها در ژاپن پشتیبانی می‌شوند).

انواع دیگر سیگنال دهی‌های بی‌سیم

علاوه بر وای فای نمونه‌های دیگری از ارتباطات بی‌سیم نیز وجود دارند که عبارت‌اند از :

تلفن بی‌سیم معمولی که در محدوده فرکانسی 900 مگاهرتز کار می‌کند که مطابق با استاندارد 802.11ah است.
ارتباطات شبکه‌ای بلوتوث از سیگنال دهی 2.4 گیگاهرتزی مشابه با وای فای استفاده می کند اما بلوتوث و وای فای با یکدیگر سازگاری ندارند.
پروتکل‌های متعددی از شبکه‌های بی‌سیم 60 هرتز برای کاربردهای خاصی توسعه داده‌شده است که انتقال حجم بسیار زیادی از اطلاعات را در فواصل کوتاه دربر می‌گیرد.

چرا این‌همه تنوع وجود دارد؟ اولاً انواع مختلفی از ارتباطات می بایست از فرکانس های مجزایی استفاده کنند تا از برخورد و تداخل با یکدیگر اجتناب کنند. ثانیاً سیگنال‌های فرکانسی بالا مانند 5 گیگاهرتز می‌توانند حجم‌های بالاتری از داده را حمل نمایند ( اما در عوض محدودیت‌های بسیاری ازنظر فاصله‌دارند و نیازمند توان انتقال بیشتری برای نفوذ در موانع و عبور از آن‌ها هستند).

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید